Το «Χρυσό» μακιγιάζ και οι χρυσοί κανόνες του.

 

Τι μας «πιάνει»; Μου λέτε τι μας «πιάνει»; Γιατί άμα «πιάνει» εμένα είμαι σίγουρη ότι «πιάνει» και εσάς. Τι να πω; Ίσως πάμε σετάκι με την στραφταλιζέ, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα τριγύρω, τα χρυσά, τα ασημένια και τα κόκκινα, αλλά κάθε τέτοια εποχή, τι μανία είναι αυτή με τα προϊόντα σε χρυσαφένιες και γενικά “αστραποβολιστές” αποχρώσεις  (σου άρεσε το αστραποβολιστές Angie; Tώρα μου ήρθε…)

 

Και βέβαια μας έχουν πάρει χρόνια χαμπάρι οι εταιρείες (εκτός και αν τελικά αυτές μας το έβαλαν στο μυαλουδάκι- εδώ ταιριάζει το η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα) και κάθε χρόνο τέτοια εποχή, να οι χρυσές παλέτες, να οι χρυσές πούδρες, να τα ασημένια και χρυσά lip gloss, να τα χρυσά βερνίκια νυχιών,να τα χρυσαφί eyeliner (αυτά μου αρέσουν πολύ) να οι χρυσές σκιές και πάει λέγοντας…

 

Κακά τα ψέματα,   το χρυσό είναι από τις πιο εντυπωσιακές αποχρώσεις – ιδιαίτερα για ένα λαμπερό γιορτινό μακιγιάζ που θα τραβήξει τα βλέμματα της προσοχής. Στο μεταξύ το χρυσό είναι και πιο ευέλικτο αλλά και πιο κολακευτικό από όλες τις άλλες μεταλλικές αποχρώσεις, για παράδειγμα το ασημένιο μπορεί να φανεί ψυχρό και το σκούρο μπρονζέ σκληρό.  Παρόλα αυτά πολλές γυναίκες φοβούνται να το χρησιμοποιήσουν γιατί δεν είναι σίγουρες για το τελικό αποτέλεσμα. Δεν έχετε και άδικο… Αν παρόλα αυτά τελικά το αποφασίσετε έχω την εντύπωση ότι είναι καλύτερα να ξεκινήσετε με ένα χρυσό eyeliner. Είναι εύκολο στη χρήση και δίνει ένα πολύ κολακευτικό λαμπερό αποτέλεσμα στα βλέφαρα.

 

LOreal Paris, Gold Infaillible: Η φετινή γιορτινή πρόταση της μάρκας

 

 

Όμως. Για να είσαστε ακόμα πιο σίγουρες ακολουθήστε τις συμβουλές που ακολουθούν. Τις έχω μαζέψει από επαγγελματίες.

 

  • Το ζητούμενο είναι να δείχνετε λαμπερή, αλλά και κομψή, όχι σαν να σας έπιασε ξαφνική χρυσαφένια νεραιδοθύελλα. Γι’αυτό επιλέξτε ένα σημείο του προσώπου όπου θα χρησιμοποιήσετε χρυσό. Δηλαδή ή βλέφαρα, ή στόμα ή πρόσωπο και ζυγωματικά. Όχι όλα μαζί προς Θεού!
  • Επιλέξτε τόνους του χρυσού πιο κοντά στην απόχρωση του μελί και όχι του πολύ έντονου κίτρινου- είναι πιο κολακευτικό ειδικά στις μεσογειακές σταράτες επιδερμίδες σαν την δική μας.
  • Αν θέλετε μια απαλή χρυσαφένια λάμψη σε όλο το πρόσωπο απλώστε μια ιριδίζουσα πούδρα με φουντωτό πινέλο κάνοντας  απαλές κυκλικές κινήσεις, αλλά με (πολύ) φειδώ. Αλλιώς, απλώστε τη μόνο πολύ ψηλά στα ζυγωματικά.
  • Για τα μάτια χρησιμοποιείστε μόνο μία χρυσής απόχρωσης σκιά και αφήστε τις άλλες κατά μέρος.
  • Επίσης, βάλτε τη σκιά κάνοντας ταμποναριστές κινήσεις πάνω στο βλέφαρο με το πινελάκι και χρησιμοποιήστε και τα δάκτυλά σας. Σε άλλη περίπτωση αν αρχίσετε να την απλώνετε δεξιά αριστερά και με βιαστικές κινήσεις, το χρυσό θα καταλήξει οπουδήποτε αλλού εκτός από τα βλέφαρα σας.
  • Μια χαρά είναι το χρυσό gloss για λάμψη αλλά μην το βάλετε πάνω από  κόκκινο κραγιόν. Το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό.
  • Στο σώμα πάλι, μπορείτε να υπερβάλετε λίγο παραπάνω, απλώνοντας στα μπράτσα και στο ντεκολτέ απαλό χρυσό glitter, ειδικά αν στα ρεβεγιόν φορέσετε έξωμο φόρεμα.

 

Λάθος κάνετε, αν νομίζετε ότι είναι vintage άρωμα γιαγιάς. Είναι το απίθανο limited edition Guerlain Perfumed Shimmer Powder. Φτάνει ένας μικρός ψεκασμός και τσουπ! Χρυσαφένια λάμψη σε πρόσωπο και σώμα


 

Το χρυσό lip gloss Levres Scintillante gloss in Sparkle D’or της Chanel


 

LOreal Paris, Infaillible, χρυσή σκιά σε  κολακευτική απόχρωση


 

Bobbi Brown, Party Shimmer Brick, η γνωστή παλέτα σε χρυσή και ασημένια απόχρωση


 

Sephora Gold Eyeliner, χρυσό eyeliner και ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε το χρυσό βάπτισμα του πυρός


 

Lancome, Golden Hat, limited edition παλέτα εύκολη στη χρήση διότι περιλαμβάνει χρυσό και απαλό ροζ για διακριτική λάμψη


 

L’ Oreal Paris, Infaillible, βερνίκι νυχιών

 

 

 

Στο μεταξύ εκτός από το μακιγιάζ, το χρυσό-χρυσό, (το κανονικό) έχει χτυπήσει ρεκόρ limit up σε όλα τα χρηματιστήρια του κόσμου, οπότε αν δεν το  έχεις στο σεντούκι σου, ε, ας το έχεις στο νεσεσέρ σου. Τι λέτε; Θα το τολμήσουμε φέτος;

 

Αααα, και να μην το ξεχάσω: Χρόνια πολλά στις αγαπημένες μου Κατερίνες! Να παράσετε υπέροχα σήμερα, ότι και αν κάνετε!

 

29 Σχόλια
  1. Kαλημέρα!!
    Ευχαριστούμε για τις ευχές!!
    Πείτε με ανάποδη, αλλά εγώ νομίζω πως λίγο χρυσό το θέλω περισσότερο το καλοκαίρι, όταν έχω μαυρίσει λίγο…
    Βέβαια και λίγη πούδρα λάμψης σε μια γιορτή, δεν είναι άσχημη..
    Το χρυσό (ή μάλλον μπρονζέ) μου eyeliner πρέπει να κλείνει 2-3 χρόνια τώρα στο νεσεσέρ μου χωρίς να έχει χρησιμοποιηθεί ούτε μια φορά…Το φοβάμαι λίγο….

  2. Καλημέρα!
    1ον Τις ευχές μου στην KatRap! Να σε χαιρόμαστε!

    2ον Φυσικά και μου αρέσουν οι νεολογισμοί σου! Αυτό εξυπακούεται!

    3ον Θα ήθελα να τονίσω πόσο αντιαισθητικό είναι το φαινόμενο του χρυσομπάμπουρα, ενδημικό είδος των Αθηναικών γιορτινών ημερών : απαράδεκτο από κάθε άποψη, άσε που αφήνει και πίσω του κομματάκια γκλίττερ (για να μην χάνεται υποψιάζομαι!)
    ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ !!!! Λυπηθείτε τα ματάκια και την αισθητική των άλλων, και ιδιαίτερα των συντρόφων σας που αστραποβολίζουν και αυτοί, δίχως να φταίνε σε κάτι…

    4ον (και τελευταίο ελπίζω!) Μου αρέσει το χρυσό γιατί αναδεικνύει – με λογική χρήση – τις μελί ανταύγειες στα καστανά μάτια, και ναι είμαι και εγώ fan!

  3. Ευχαριστώ Angelina!! Ελπίζω κάποια στιγμή να με χαρείτε και να σας χαρώ κι από κοντά!! 😉

    Μα, “το ενδημικό είδος του χρυσομπάμπουρα”…??! χαχαχαχαχαχα!!! ‘Εχω να παρατηρήσω ότι δεν εμφανίζεται μόνο κατά τις γιορτές, αλλά παρατηρείται καθ’όλη τη διάρκεια του χειμώνα, στηριζόμενο σε 20ποντα.. Το καλοκαίρι το glitter αντικαθίσταται από 1Lt λάδι τη φορά… Καταλήγω λοιπόν στο συμπέρασμα ότι αυτός είναι ο τρόπος το ένα χρυσομπαμπουράκι να αναγνωρίζει το άλλο…
    (Λες να γίναμε λίγο κακές?? Μπαααα…. Εμείς, πλάκα κάνουμε… 😉 )

  4. @KatRap : αφού έχεις σήμερα τη γιορτή σου, έχεις άφεση αμαρτιών, μην το ξεχνάς!

  5. Καλημέρα Τζούλια, κορίτσια!!! Χρόνια πολλά στις Κατερίνες!!!
    Θα συμφωνήσω με την εορτάζουσα σχετικά με τη χρήση του χρυσού. Ταιριάζει περισσότερο το καλοκαίρι. Πριν δυο χρόνια αγόρασα παλέτα της Lancome σε χρυσές και μπλε αποχρώσεις της χειμωνιάτικης σειράς και κατέληξα να τις φοράω το καλοκαίρι διότι κάτι δεν μου έκανε κλικ το χειμώνα. Και τι είναι αυτό πάλι με το γκλίτερ???? Έλεος γιατί πρέπει να κυκλοφορείς σαν τη χρυσόμυγα?
    Πάντως το χρυσό eyeliner δεν το αποκλείω τελείως μια γραμμή στο κάτω βλέφαρο μου φαίνεται ενδιαφέρουσα!! Όπως και το βερνίκι είτε μόνο του είτε πάνω από κάτι πιο σκούρο!!!
    Φιλιά πολλά!!!

  6. xaxaxaxaxaxaaaaaaaaa!!!! Μπα σε καλό σας, μου την φτιάξατε τη διάθεση πρωι-πρωί, έχω πεθάνει στο γέλιο με τους χρυσομπάμπουρες και έχω και εγώ καλό… Να φιλάς τον καλό σου και να έχει γεμίσει η μυτόνγκα του, χρυσό glitter… Xxaaxaxaxaxaxaxaxxaxaaa!! Το έχω δει! Το ορκίζομαι!!! (βρε τι τραβάνε και αυτοί οι έρημοι….)

  7. Καλημέρα! Όπως τα λες, αφού δε το έχουμε στην τσέπη ας το έχουμε στο νεσεσέρ μας! Χρόνια πολλά στις Κατερίνες!

  8. Δεν τολμώ ούτε να σκεφτώ να φορέσω γκλίτερ!Εδώ δεν μου αρέσει ούτε καν στις νύφες που το φοράνε κατά κόρον (και με το τσουβάλι).Ίσως μία σκιά ή κάποιο σχέδιο στο νύχι χρυσό,με άλλο βερνίκι για βάση.Γενικά προτιμώ το ματ και απαλό μακιγιάζ που νομίζω ότι και αναδυκνύει καλύτερα τα χαρακτηριστικά του προσώπου αλλά και γλυκαίνει.Γιατί να μην κυκλοφορείς κομψή και σικ παρά να γίνεσαι μπομπονιέρα συναγωνιζόμενη τα λαμπάκια της στολισμένης πόλης?Καλημέρα Τζούλια,πολλές ευχές στις Κατερίνες και εγώ να χαίρομαι την μανούλα και την υπέροχη ανηψούλα μου!!!

  9. Τι τραβάνε, δε λες τίποτα….Τα γεμάτα πούδρα μπλουζάκια τους..?!…Τα γεμάτα κραγιόν και σκιές μάγουλα…?! ‘Ηρωες..!!!χαχαχα

  10. Καλημέρα σας κορίτσια!!!
    Εγώ λατρεύω το χρυσό χρώμα σε ότι και να βρίσκεται!!!
    Έχω από αθλητικά χρυσά μέχρι χρυσό μαγιώ !!!
    Ποτέ το χρυσό δεν είναι αρκετό!!!χαχαχα
    Τώρα που το σκέφτομαι μήπως είμαι υπερβολική???Μπα δεν πτοούμαι!!!
    Έρχεται τώρα και η απόλυτη εποχή χρυσόσκονης…
    Τα σεντόνια λυπάμαι, όχι τα αγόρια χιχιχιχι.
    Φιλιά στις Κατερίνες να περάσουν ΥΠΕΡΟΧΑ σήμερα!!!

  11. @Aλεξάνδρα: Ευχές και από εμένα για την μανούλα και την ανηψούλα σου Αλαξάνδρα μου! xxx

  12. Θα στείλω αηδόνια του βουνού
    Πουλιά του παραδείσου
    Για να σου πούν Χρόνια Πολλά
    Κι ότι ποθεί η ψυχή σου…

  13. Κορίτσια καλημέρα . Χα χα χα , κι εμένα μου φτιάξατε τη διάθεση , ακόμα γελάω . Εγώ πάντως έχω μια διακριτική χρυσή-μπεζ σκιά της Max Factor , νομίζω , την οποία και χρησιμοποιώ ως βάση ακόμα και σε καθημερινό μακιγιάζ . Βέβαια στη συγκεκριμένη επικρατεί το μπεζ κι όχι το χρυσό και το αποτέλεσμα είναι αρκετά διακριτικό έως και λίγο άτονο θα έλεγα .
    @KatRap : Χρόνια πολλά κι από εμένα .

  14. Σ’ ευχαριστώ πάρα πολύ καλή μου!!!Δεν σου κρύβω ότι με το ζόρι κρατήθηκα να μην της πάρω την κουκλίστικη κασετίνα με το μακιγιάζ της Βenefit.Πηγαίνει στη Δευτέρα γυμνασίου.Του χρόνου όμως σίγουρα το δώρο μου θα έχει σχέση με ομορφιά σε ότι πιο καινούριο έχει βγει!!!

  15. ΑΧ… κορίτσια… μια από τις πιο ωραίες κασετίνες που έχω ειναι αυτη η συλλεκτική που αγόρασα πρόπερσι απο το Βερολίνο (αχ… βαχ… πανε αυτά…) της Benefit, με τον υπέροχο τίτλο…. pink to please a woman gold to get the guy…. μ΄ένα υπέροχο διακριτικό χρυσό, παντως καιρού και εποχής…. Κι εμένα μ΄αρεσει το χρυσό και μάλιστα τωρα που το σκέφτομαι .. χρυση διακριτική σκια στα μάτια με μαυρο eye liner και κόκκινο κραγιόν… μήπως αυριο να το προτιμήσω απο το αγαπημένο μου smokey στο εορταστικό δειπνο με τον καλό μου? οσο για τα glitter, αφήστε τα έχω ατασθαλησει κι εγω μια εποχή, ειδικά με τις πουδρες της Stila, που ειχαν μεσα αρκετη δοση glitter, και τις χρησιμοποιούσα ως ρουζ και λαμποκοπούσα πρωι και βραδυ κατακαλόκαιρο….ωραιο δε, αλλα μάλλον τα αγοράκια το έβρισκαν υπερβολικό, απ΄οσο θυμάμαι… Μάλλον ήταν και την είχα πατησει η beauty victim…αλλά ο.κ ήμουν νεα, τρελλή και άμυαλη… Χρόνια Πολλά Κατερίνες του ΒΒ!

  16. @Stella, MOUS MOUS : Eυχαριστώ πολύ!!! Να’στε καλά!! 😀
    @ΑΛΕΞΆΝΔΡΑ: Ευχαριστούμε! Να χαίρεσαι και τις δικές σου Κατερίνες!!
    χχχχχχχ

  17. Καλησπέρα Τζούλια μου και να σαι καλά για τις ευχές σου!!!!
    Χρυσό και ειδικά της L’oreal πάντα μἀρεσε !! και ειδικά απο εδώ και περα που πλησιαζουν οι γιορτινές μέρες, μου τραβανε την προσοχη!

  18. Γεια σας κορίτσια και χρόνια πολλά Κατερίνες 🙂

    Να σας πω το αγαπημένο μου; Το χρυσο μολύβι ματιών του Κορρέ. Το οποίο φοράω σχεδόν πάντα 🙂

  19. @Mako: Συμφωνώ και επαυξάνω για το μολύβι του Κορρέ! Γενικά για τα μολύβια του Κορρέ. Έχω ένα καφέ, που δεν βγαίνει από το νεσεσέρ μου!

  20. εχω τα περσινα και προπερσινα συλλεκτικα με την αστεροσκονη σε ασημι και χρυση και αρωμα πουδρε….

  21. χρονια πολλα στις κατερινες!!
    κοριτσια δεν ξερω τι λετε αλλα εγω αυτο το χρυσο γκλιτερατο eyeliner απο το sephora θα το τσιμπισω.αγκαλιαστε τη χρυσομυγα μεσα σας 😀

  22. Θα δεχτώ τα χρόνια πολλά.Κατά τα άλλα οι χρυσές πινελιές μ’αφήνουν αδιάφορη μες το καταχείμωνο.

  23. Μπορεί το χρυσό να είναι υπέροχο μακιγιάζ για τις γιορτές αλλά προσωπικά με αφήνει αδιάφορη! Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να είμαστε λαμπερές!! Και σίγουρα στις γιορτές χρειάζεται να φοράμε ένα μεγάλο χαμόγελο!!!!!!

  24. α εγω το χρυσο σπρευ το βαζω και στο μαλλι μου (ειναθι ξανθο)!! αλλα με μετρο ε!!!

  25. exw agorasei edw k kairo mia xrysh skia tou YSL k den exw tolmhsei na th valw akoma.mou fainetai ypervolikh.8a thn protimousa se mia e3airetikh periptwsh.dystyxws, gia na mporoume na agorasoume 2-3 pragmatakia pou mas gyalizoun, exoume periorisei tis ”e3airetikes periptwseis”.gi’ayto,pou na th valw?gia kafe?…xaxa!!!ta xristougenna lew na kanw arxh!!!me ti xrwmata na th syndyasw koritsia ?kt se pio skouro gia thn e3wterikh gwnia?me ti rouxa?filia k eyxaristw.

  26. Koritsaki mou gluko, se euxaristw para polu gia tis euxes!!! Fusika euxomaste ta kalutera kai stis ypoloipes Katerines!
    To “xruso” makigiaz einai fovero, eidika gia tin paramoni Xristougennwn kai Prwtoxronias!!!

  27. @marianna ο πιο ασφαλης συνδιασμος ειναι με καφε και γενικα γηινες αποχρώσεις… επίσης μπορεις για τις βραδυνες σου εξοδους να βαζεις μια “σταγονα” στο μεσα μερος του ματιου το φωτιζει παρα πολυ!!!! και επισης τις σκιες (τις περισσοτερες) μπορουμε να τις βρεξουμε (το πινελο που χρησιμοποιουμε) και να το χρησιμοποιησουμε σαν περιγραμμα ματιων… Ελπίζω να βοήθησα…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.