Βραβεία 2011, L’Oreal-Unesco, Για τις γυναίκες στην επιστήμη

 

Nέες, όμορφες, κορίτσια της εποχής τους και σπουδαίες επιστήμονες, η κάθε μια στον τομέα της. Τα βραβεία “L’Oreal Unesco, Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη” κάθε χρόνο όταν τα παρακολουθώ, εκτός από περηφάνια, με κάνουν να νιώθω και συγκίνηση.

 

Από το 2006, η L’oreal Hellas και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την Unesco βραβεύουν κάθε χρόνο με τα «Ελληνικά Βραβεία L’Oreal Unesco» 3 νεαρές Ερευνήτριες ηλικίας μέχρι 38 ετών στους κλάδους των Βιοεπιστημών και των Φυσικών Επιστημών. Σκοπός των Βραβείων είναι να τιμήσουν την συνεισφορά και την αφοσίωση των Ελληνίδων Ερευνητριών στην Επιστημονική Έρευνα. Δίνοντας αξία στις καινοτομίες που προσφέρουν οι γυναίκες Επιστήμονες στην καθημερινότητά μας, τα Βραβεία εκτός από την ηθική επιβράβευση, συνοδεύονται επίσης και με μια οικονομική ενίσχυση αξίας 10.000 ευρώ το καθένα που σκοπό έχει να ενθαρρύνει τις νέες Γυναίκες Επιστήμονες στη συνέχιση της ερευνητικής τους σταδιοδρομίας στην Ελλάδα. (κρίμα είναι όλα τα δυνατά μυαλά να φεύγουν από την χώρα μας…)

 

Στην Ελλάδα, στην κοινότητα των μέχρι τώρα 14 βραβευμένων Ερευνητριών, προστέθηκαν  3 ακόμα νεαρές διακεκριμένες Ερευνήτριες:

 

Η Δρ. Μαγδαληνή Κροκίδα, Χημικός Μηχανικός, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Σχεδιασμού και ανάλυσης Διεργασιών της Σχολής Χημικών Μηχανικών στο Ε.Μ.Π. Η έρευνα της αφορά την Μηχανική τροφίμων και την ανάπτυξη νέων λειτουργικών τροφίμων με βελτιωμένες θερμοφυσικές ιδιότητες. Επίσης ασχολείται με τον σχεδιασμό και την ανάλυση φυσικών διεργασιών και ιδιαίτερα διεργασιών τροφίμων.

 


 

Η Δρ. Φωτεινή Λάμαρη, Χημικός, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Φαρμακογνωσίας & Χημείας Φυσικών Προϊόντων του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ερευνά της εστιάζεται στην ανάλυση της δομής και των βιολογικών ιδιοτήτων φυσικών προϊόντων με απώτερο στόχο την ταυτοποίηση καινοτόμων βιοδραστικών ενώσεων με ενδεχόμενη φαρμακευτική εφαρμογή.

 

 

 

Η Δρ. Άλκηστις Μπονάνου, Φυσικός-Αστρονόμος, Ερευνήτρια Δ’ στο Ινστιτούτο Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στόχος της έρευνάς της είναι η κατανόηση της εξέλιξης των αστέρων μεγάλης μάζας και η ακριβής μέτρηση των αποστάσεων κοντινών γαλαξιών.

 

 

 

 

Οι 3 Ερευνήτριες  τιμήθηκαν  για το εξαιρετικό ερευνητικό τους έργο, για τις ικανότητές τους και για την αφοσίωσή τους στην Επιστήμη και η επιτροπή των  5 διακεκριμένους καθηγητών Πανεπιστημίου επέλεξε τις 3 δικαιούχους έχοντας πολύ αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης και σύμφωνα με τα πρότυπα του Διεθνούς προγράμματος .

 

 

 

Το πρόγραμμα «Ελληνικά Βραβεία L’Oreal Unesco για τις Γυναίκες στην Επιστήμη» αποτελεί ένα μέρος του διεθνούς προγράμματος, το οποίο έχει θεσμοθετηθεί εδώ και δεκατρία χρόνια και έχει επιβραβεύσει μέχρι σήμερα 1.086 Ερευνήτριες από όλο τον κόσμο. Το 2009, απονεμήθηκε το Νόμπελ Ιατρικής και το Νόμπελ Χημείας σε βραβευμένες με το Διεθνές βραβείο  L’Oreal Unesco. Η διάκριση αυτή αποτελεί τεράστια αναγνώριση για το θεσμό.

 

 

7 Σχόλια
  1. Μπράβο!!!Χίλια μπράβο τους αξίζουν!!!Και ναι,όλα τα δυνατά μυαλά φεύγουν από την Ελλάδα,όμως καλά κάνουν,γιατί μένοντας εδώ,θα χαντακωθούν,αφού δεν υπάρχει καμία υποδομή να αναπτυχθούν.Και αυτό το ξέρουν και σίγουρα θα προτιμούσαν -υπό άλλες συνθήκες- να μείνουν στη χώρα τους.Δεν υπάρχει ούτε καν η ανάλογη προβολή τους από τα ΜΜΕ,που κάθε μέρα προβάλλουν ένα σωρό ανούσια πράγματα και αυτά που πρέπει όχι απλώς να τα λένε αλλά και να τα επαναλαμβάνουν,τα αποσιωπούν ή τα αναφέρουν επιγραμματικά.Για να νιώθουμε περήφανοι,για να παραδειγματίζονται τα παιδιά μας…

  2. Μπράβο στις νέες γυναίκες, αλλά μπράβο και στη Loreal που τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό βραβεύει άτομα πραγματικής αξίας, και δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επικοινωνία του έργου τους!
    Πάντα άξιες!

  3. Foveres proswpikotites!!! Sugxaritiria!!!! Se euxaristoume polu Julia gia tin enimerwsi!!!

  4. ‘Ενα ποστ γεμάτο πολλή τροφή για σκέψη…
    Να φεύγουν τα μυαλά απ’την Ελλάδα ή να κάθονται εδώ να τη βοηθάνε να προχωράει??
    Στα πλαίσια της ισότητας των φύλων, γιατί υπάρχουν μόνο βραβεία για τις γυναίκες τάδε κι όχι και για τους άντρες κάτι ?? (Βέβαια, πρακτικά, όλοι ξέρουμε ότι τα πράγματα είναι αρκετά πιο δύσκολα όταν είσαι γυναίκα…)
    Η L’Oreal έκανε κάτι για αυτές τις σημαντικές γυναίκες και της αξίζουν συγχαρητήρια….Η Πολιτεία, τί κάνει??
    Ουφ…….

  5. ουαο και εγω καθομαι σπιτι και ασχολουμε με την μεταγραφη που πηρε η ξανθια κοπελιτσα απο τους mazoo and the zoo και πηγε στους manou manou και εγραψαν τον φαταουλα ιπποπόταμο, καταλαβες? μια μερα φιλες μου θα αναρτηθω και εγω στο beautyblog, γιατι δεν ξερω μονο.(μην απαντησετε σε μια κουρασμενη, άυπνη μανουλα, με τοση κουραση εχει το ακαταλόγιστο, φιλακια!

  6. Συγχαρητήρια στα φωτεινά μυαλά της Ελλάδας μας κ στη L’Oreal για το συγκεκριμένο πρόγραμμα!

  7. Μπράβο τους!!!Μόνο που δεν είδα να προβάλλεται από πουθενά…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.