Mακιγιάζ: Απλά, ένα κόκκινο κραγιόν.

 

 

Πριν από δυο χρόνια τέτοιες μέρες, παραμονές Χριστουγέννων ήταν θυμάμαι, όταν το bb ήταν τεσσάρων μηνών και εδώ μέσα ήμασταν δεν ήμασταν περίπου 1000 άτομα συνολικά, ήθελα να κάνω ένα post που να αφορά το αγαπημένο –αλλά και για πολλές από εμάς – «δύσκολο» κόκκινο κραγιόν, που θεωρώ ότι ειδικά αυτές τις μέρες, όλες θα έπρεπε να το τολμήσουμε.

 

Το post κλωθογύριζε στο μυαλό μου και το σκεφτόμουν δυο-τρεις μέρες διότι ήμουν ακόμα πολύ επηρεασμένη από τον τρόπο γραφής των περιοδικών (old habits die hard…) και δεν ήξερα αν έπρεπε να κάνω ένα «περιοδικίστικο» άρθρο (ξέρετε με τα κραγιόν που προτείνω, με tips για την εφαρμογή του, με συμβουλές για τις αποχρώσεις, σε ποιες επιδερμίδες ταιριάζει τι, και τα λοιπά, και τα λοιπά…) ή … κάτι άλλο. Αλλά δεν ήμουν και σίγουρη, τι έπρεπε να είναι αυτό το «κάτι άλλο»

 

Εκείνη την εποχή επίσης, έκανα πολύ παρέα με μια υπέροχη κοπέλα από το Βουκουρέστι, την Μανταλένα, η οποία ήδη ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα δυο χρόνια (δυστυχώς έχει επιστρέψει στην πατρίδα της και ειλικρινά μου λείπει πολύ…). Η Μανταλένα ήταν αυτό που λέμε «φυσική καλλονή». Τις περισσότερες φορές που την έβλεπα ήταν πάντα κομψά αλλά απλά ντυμένη, τα φυσικά ξανθά της μαλλιά, τα είχε σχεδόν πάντα πιασμένα πίσω, τόνιζε λίγο τα πράσινα μάτια της με καφέ μάσκαρα και φορούσε ροζ lip gloss ή απαλά nude κραγιόν .

 

Σε εκείνο λοιπόν το post τότε πριν από δυο χρόνια, που ήθελα να γράψω κάτι για το κόκκινο κραγιόν αλλά είπαμε δεν ήμουν σίγουρη τι, άθελα της με βοήθησε πολύ. Με λίγες αλλαγές, αυτό ήταν το post:

 

“Χθες το βράδυ είχα κανονίσει με τους φίλους μου Δημήτρη και Μανταλένα να πάμε στο Half Note για λίγη τζαζ από την Αμερικανίδα τραγουδίστρια  China Moses. Κατά τις 9 το βράδυ ξεκίνησα να ετοιμάζομαι και όταν ήρθε η στιγμή του μακιγιάζ αποφάσισα να βάψω τα μάτια μου με την κρεμώδη λαμπερή σκιά της Max Factor, Masterpiece σε απόχρωση Golden Green ένα πραγματικά πολύ κολακευτικό χρώμα για καστανά μάτια – ένα μεταλλικό πράσινο-χακί. .

Η σκιά είχε το δικό της ενσωματωμένο πινελάκι οπότε η δουλειά μου να την απλώσω – λίγο με το πινέλο λίγο με τα δάκτυλά μου – ήταν φυσικά πολύ εύκολη.

Αλλά  δεν άντεξα και την έκανα την αλχημεία– βλακεία μου. Mου ήρθε να το κάνω πιο … «εντυπωσιακό» και έβαλα πολλή σκιά για να την απλώσω μετά με ένα δικό μου πινέλο-σφουγγαράκι για τα μάτια. Στην αρχή δεν κατάλαβα τίποτα αλλά το δράμα ήταν όταν μπήκα στο αυτοκίνητο για να οδηγήσω. Ένα πράγμα θα πω, καλά που δεν έπεσα πάνω σε κανέναν αθώο. Ακούστε τι έγινε: Τα μεταλλικά ίχνη της σκιάς ήρθαν και κόλλησαν πάνω στη μάσκαρα και ανάθεμα αν έβλεπα μπροστά μου ενώ όλο ανοιγόκλεινα τα μάτια μου μήπως και συνέλθω λιγάκι. Με τα πολλά ηρέμησα – έφυγε όσο προϊόν ήταν να φύγει και άρχισα να βλέπω- επιτέλους – καθαρά.

 

Σιγά-σιγά και οδηγώντας σαν χελώνα, κατάφερα και έφτασα κάποια στιγμή στο ραντεβού, παρκάρω, κατεβαίνω από το αυτοκίνητο και  βλέπω την Μανταλένα να με περιμένει, η οποία κυριολεκτικά έλαμπε! Ούτε που πρόσεξα καλά- καλά τι φόραγε γιατί την προσοχή μου τράβηξε το υπέροχο κόκκινο κραγιόν στα χείλη της, που της είχε αλλάξει όλο το πρόσωπο. (Συνήθως φοράει γκλος ή πολύ απαλές αποχρώσεις κραγιόν)

 

Όταν την ρώτησα τι ήταν, μου απάντησε «Ένα κόκκινο κραγιόν της Chanel». Τη ρωτάω το νούμερο και μου απάντησε και πάλι : Το κόκκινο. (Καλά, καθένας με τον πόνο του, και εγώ με τα νούμερα). Τελικά, το ανακαλύψαμε, ήταν το Chanel,  Rouge Allure No 14 Passion (ε, τι άλλο θα ήταν…)

 

Το ίδιο βράδυ και όσο παρακολουθούσαμε την παράσταση εγώ έκανα μια σκέψη: Η Μανταλένα εκείνο το βράδυ ήταν σχεδόν, μια άλλη… Μια εντυπωσιακή, υπέροχη αλλά όχι κραυγαλέα γυναίκα (είχε κάνει απαλό το υπόλοιπο μακιγιάζ…) που η παρουσία της δήλωνε απόλυτη θηλυκότητα και αυτοπεποίθηση.  Και για άλλη μια φορά, σιγουρεύτηκα: Για όλες μας- μα για όλες μας- θα υπάρχει πάντα ένα κόκκινο κραγιόν που θα μας πηγαίνει τέλεια. Μπορεί η Μανταλένα να είναι φυσική ξανθιά με ανοιχτά πράσινα μάτια αλλά κάθε μια από εμάς, οι καστανές (εγώ), οι μελαχρινές (η Βάσω) ακόμα και οι φυσικές κοκκινομάλλες ( η Ηρώ) το μόνο που χρειάζεται είναι να δοκιμάσουμε αρκετά, μέχρι να βρούμε την τέλεια απόχρωση. Μπορεί να είναι πορτοκαλοκόκκινο, ή κόκκινο σκούρο, ή μοβ- κόκκινο, διάφανο, ματ ή γυαλιστερό, το θέμα είναι ένα: Πρέπει και να το τολμήσουμε και να το φορέσουμε και πάνω απ όλα να το κάνουμε με απόλυτη αυτοπεποίθηση.

 

 

 

Γυρνάω στο σήμερα, δυο χρόνια μετά και θυμάμαι ότι ήδη έχω προτείνει ένα κόκκινο κραγιόν στην Alexandra και ελπίζω να το αγόρασε τελικά και να το φορέσει στα ρεβεγιόν… Και αν πείσω τελικά την Τζένη και την Κερασία, οι οποίες κάθε φορά που κάνω post για κόκκινο κραγιόν, μου λένε ότι δεν το τολμάνε, ε, ίσως κάτι να έχω καταφέρει, σε αυτά τα υπέροχα δυόμιση χρόνια μαζί σας.

 

 

 

 

39 Σχόλια
  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Εμένα πάντως με έπεισες … και τα αποτέλεσματα είναι αξιοσημείωτα!
    Άλλος άνθρωπος, μου λένε…

  2. Το κόκκινο σου αλλάζει τελείως τη διάθεση!

  3. kalimera julia!!!!yperoxo to post sou!!!!k ego thelo na dokimaso ena kokkino kragion gia to rebegion alla to fobame ligo na po tin alitheia!!!!na exei mia yperoxi mera filakia!!!

  4. Καλημέρα!!!
    Αν με Τζένη εννοείς εμένα γλυκιά μου ακόμα ταλαιπωρούμαι…
    Πήγα σε ένα μαγαζί και δοκίμασα 4-5 κόκκινα κραγιόν γιατί είχα αποφασίσει να πάρω για τις γιορτές.
    Δεν κατέληξα πουθενά ,το μόνο που αποκόμισα φεύγοντας ήταν κάτι χείλη που τρίβε-τρίβε για να βγάλω το κάθε κραγιόν έγιναν τεράστια!!!χαχαχα
    Άει στο καλό…
    Φιλάκια σε όλα τα κορίτσια και χαρούμενες γιορτές να έχουμε!!!

  5. Και εμένα με έπεισες! Το κόκκινο κραγιόν πάει σε όλες μας αρκεί να βρούμε τον κατάλληλο τόνο για εμένα είναι το απόλυτο χρώμα κ φοριέται όλο τον χρόνο.
    Μια εβδομάδα για τα Xmas!!!! 🙂

  6. Καλημέρα κορίτσια ! Κι εγώ το κόκκινο δεν το τολμάω , γενικά το μακιγιάζ που προτιμώ το χειμώνα είναι αρκετά “safe” και δοκιμασμένο . Για μενα το little black dress σε συνδιασμό με το σωστό (κατα)κόκκινο κραγιόν είναι η απόλυτη έκφραση της θηλυκότητας ! Να δούμε αν το 2012 θα μου φέρει την αυτοπεποίθηση να το τολμήσω !

  7. Καλημέρα και καλή χριστουγεννιάτικη εβδομάδα!Το κραγιόν που μου πρότεινες Τζούλια μου το αγόρασα την ίδια μέρα!Ω ναι!!Σου έγραψα γι’αυτό και τις πρώτες μου εντυπώσεις στο post της Radiant στις 2/12.Πέραν τούτου όμως και επειδή έχω “πεισμώσει” πολύ,βρήκα από μια εταιρεία μέσω μιας φίλης μου καμιά εικοσαριά -ούτε που ξέρω πόσα πραγματικά είναι-κόκκινα κραγιόν διαφόρων αποχρώσεων σε δειγματάκια.Έτσι έχω όλη την ευχέρεια να κάνω τις όποιες δοκιμές μου,και θα σε ενημερώσω για τα αποτελέσματα.Σχετικά με τη chanel να σου πω ότι κατά καιρούς έχω πάρει προιόντα μακιγιάζ και τουλάχιστον όσον αφορά τις σκιές είναι καταπληκτικές.Απλώνονται υπέροχα και δεν αλλοιώνονται ακόμα κι αν τις φοράς όλη μέρα.Πολλά φιλιά!!!

  8. Τιομορφο αρθρο!

    Εμενα παντως δεν χρειαζεται να με πεισεις για να φορεσω κοκκινο κραγιον..Ειναι κ θα ειναι η αδυναμια μου..

    Απο 15χρονων ψαχνω το ιδανικο κοκκινο..Νομιζω πως το εχω βρει,εχω καταληξει οτι τις περισσοτερες φορες θελω να ειναι ματ γιατι οταν ειναι γυαλιστερο τα χειλη μου φαινονται τεραστια!

    Και φυσικα φετος κοκκινο θα φορεσω για τις γιορτες!

    Πολλα φιλια!

  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΓΩ ΟΜΩΣ ΣΤΑ 31 ΜΟΥ ΚΑΤΙ ΕΠΑΘΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΟ ΦΟΡΆΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥ ΤΑ ΣΚΟΥΡΑ ΚΡΑΓΙΟΝ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΕ ΛΙΓΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΑΘΗ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΙΛΙΑ!

  10. Καλημέρα Τζούλια, κορίτσια!! Το κόκκινο είναι παράδοση τα Χριστούγεννα όπως το κόκκινο βρακί για την Πρωτοχρονιά!!! Απλά πρέπει να το τολμήσεις!! Υπάρχουν τόσα πολλά κραγιόν σε όλες τις εταιρείες που σίγουρα μπορείς να βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Λίγο περισσότερο προσπάθεια θέλει και υπομονή αλλά ο κόπος ανταμείβεται. Επίσης λίγο συνήθεια θέλει γιατι φωτίζεται διαφορετικά το πρόσωπο και πρέπει να συνηθίσεις μια διαφορετική εκδοχή του εαυτού σου.
    Φιλιά πολλά!!!

  11. Το συγκεκριμενο κοκκινο κραγιον της Chanel το εχω κι εγω(παρολο που ειμαι μελαχρινη) και ειναι φανταστικο!πραγματικα πιστευω οτι το κοκκινο κραγιον ταιριαζει σε ολες και εκτος του οτι φωτιζει το προσωπο μας,φτιαχνει και τη διαθεση καθε φορα!!!

  12. Καλη εβδομάδα!!!! τι ομορφο αρθρο!!!!!
    Είναι το παραπονό μου που εδν μπορώ να βρω ενα κοκκινο κραγιον να μου πηγαίνει… δεν μ’αρεσει τπτ επάνω μου!! 🙁

  13. Καλημέρα!! Πεθαίνω όταν με αναφέρεις σε αναρτήσεις σου!! Απλά πεθαίνω! Ετσι μου ρχεται να τις εκτυπώνω και να τις κορνιζάρω! χαχαχαχα

    Λοιπον..θα σου κάνω την έκπληξη. Ναι με έπεισες και μένα…βρήκα μια απόχρωση στο κόκκινο της Βουργουνδίας (καπως έτσι λέγεται) αρκετά σκούρο μεν..κόκκινο δε…που νομίζω και μου πάει αλλα και μαρεσει!! Επίσης νομίζω ότι μου πηγαίνουν τα πορτοκαλοκόκκινα (αν είστε καστανές με σταράτη επιδερμίδα ψάξτε το)και είδα σε ενα blog ένα κραγιον σε τετοια αποχρωση νομιζω chanel (θα το κοιταξω) που με τρέλανε και νομίζω επίσης θα μου πηγαίνει πολύ. Επομένως το κάστρο-Κερασία έπεσε…
    χοχο

  14. @όλες: Αγαπημένες!! Μόλις γύρισα από άλλη μια παρουσίαση (Rubinstein και Armani αυτή τη φορά) και έτρεξα για να διαβάσω για άλλη μια φορά τα απίθανα σχόλια σας!! Όπως πάντα σιγά-σιγά, θα απαντώ αλλά για αρχή χαίρομαι πολύ που “έπεσε το κάστρο Κερασία” και όσο για την Τζένη που είναι και ξανθιά και σίγουρα της πηγαίνει το κόκκινο κραγιόν, μάλον πρέπει να πάω για ψώνια μαζί της!!! xxx

  15. Η Τζένη το σημειώνει και περιμένει!!!! χιχιχι
    Άσε που είναι και η γιορτή μου το Σάββατο ,Ευγενία γαρ ,και θα ήθελα να πάρω το πιό κόκκινο που υπάρχει!!!
    Μα πόοοοοοοοσο μου αρέσει το χιονάκι που πέφτει!!!!

  16. Κι εγώ ξανθιά,μήπως να οργανώναμε μία επιχείρηση-εξόρμηση για τις δύσπιστες,μ’ εσένα leader φυσικά με θέμα του τύπου “Το τέλειο κόκκινο είναι εδώ για σένα” και να μας φωτίσεις το κεφάλι με τις γνώσεις σου και το πρόσωπο με ένα υπεροχο κόκκινο κραγιονάκι?

  17. Πολύ δύσκολα το βάζω,αλλά νομίζω ότι είναι απαραίτητο για εντυπωσιακές εμφανίσεις.Το συγκεκριμένο που παρουσιάζεις είναι ένα από τα δύο κόκκινα που έχω στη συλλογή των κραγιόν μου.Το είχα αγοράσει σε καταπληκτική προσφορά τα περσινά Χριστούγεννα στη Βιέννη.

  18. edw k kairo,otan diavasa oti einai tash to kokkino h ths vourgoundias gia ta xeilh to efarmozw!!!!!pio poly to deytero.epishs plhroforh8hka oti einai swsto na forame entono xrwma apo to prwi.8a einai wraio?

  19. @marianna προσωπικα δεν μου αρεσει.απο τις 12 και μετα ειναι οκ.το πρωι χτυπαει πολυ στο ματι..εκτος και αν ειναι μια ποιο απαλη αποχρωση κοκκινου τοτε πασο.

  20. to latremeno kokkino kragion einai apo tis prwtes mou epiloges!! kati san proektasi toy euatou mou ena pragma!! to epilegw apo to prwi ews to vrady (se diaforetikous tonous) m aresei polu….

  21. Το κόκκινο ήταν πάντα το αγαπημένο μου χρώμα και όχι μόνο στο κραγιόν.Ακόμα και τώρα στα 40+ το φοράω και δεν το αλλάζω.Για τις δύσπιστες ,μία δοκιμή-απόφαση θα σας πείσει…

  22. Πουφ! 🙁 Εγώ δεν μπορώ να πω ότι έχω δοκιμάσει πολλά κόκκινα κραγιόν, αλλά ακόμη δεν έχω δει αυτό που μου πάει τέλεια! Ως μελαχρινή πιστεύω θα μου πηγαίνει κάτι σε κερασί απόχρωση, οπότε και θα ειναι το επόμενο που σκοπεύω να δοκιμάσω!!! ;D

  23. τελειο το κοκκινο..βεβαια δεν φοραω κοκκινα..νομιζω οτι δεν μου παει..συνηθως φοραω απαλα χρωματα..η lip gloss..αλλα μ’αρεσουν πολυ τα κραγιον που διαρκουν..τα περισσοτερα που περνω δεν κρατανε..κ παντα ξεχναω να τουσ πω να μου δειξουν ενα με μεγαλητερη διαρκεια..εχω ενα θεμα με την μνημη 🙁

  24. Aχ, τί ωραίο που είναι το κόκκινο κραγιόν!! Προσωπικά, το έχω δοκιμάσει 1-2 φορές, αλλά μου φαίνεται ότι μ’αγριεύει λίγο και κάνει τα χείλη μου να φαίνονται πολύ μεγάλα…’Ισως δεν μπορώ να το υποστηρίξω και λόγω ηλικίας(22) βέβαια..Οπότε, μένω σε πιο φυσικούς τόνους…’Αντε και κανένα φούξια το καλοκαίρι!!!!
    Armani??! Kαλλυντικά??? Αν η απάντηση είναι “ναι”, ανυπομονώ να μας πεις και να μας δείξεις…!! Αν ήταν για κανένα άρωμα η παρουσίαση, μπορώ να περιμένω…χιχι!! Μα, πόσο τέλεια είναι αυτά τα καλλυντικά! Κι οι συσκευασίες, λιτές και κομψές….

  25. ΦΟΡΑΜΕ MAC RUSSIAN RED και οικονομικό και ευπωλητο………….

  26. Αγαπημένο κόκκινο το Rouge Allure No.28 Romantic της Chanel και το Lady Bug της MAC. Και εγώ δεν τολμούσα μέχρι προσφάτως, ώσπου επηρεασμένη από ένα δικό σου ποστ είπα να το τολμήσω. Το αποτέλεσμα ένα πολύ χαρούμενο και εύκολο look, αφού λίγο απαλό ρουζ σε nude απόχρωση και λίγη καφέ σκιά και μαύρη μάσκαρα είναι το μόνο που χρειάζεται. Και φυσικά το κόκκινο κραγιόν!!!

  27. ΤΕΛΕΙΟ ΤΟ ΚΡΑΓΙΟΝ.ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟΚΟΜΙΟ ΤΟ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ ΟΣΕΣ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟ!!!!!!!!!!!!

  28. @Maraki_Sinnefaki: Γιούπι!!!!!!! Σε έπεισα αγαπημένη;;;; Βοήθησα λίγο;;; Δεν φαντάζεσαι πόσο χαίρομαι!!! Όλα τα κορίτσια μου, κούκλες φέτος τα Χριστούγεννα!! Έτσι, θα ξεπεράσουμε οποιαδήποτε κρίση μας φόρεσαν με το ζόρι στο κεφάλι… Μαζί. xxx

  29. @ Beautyblog: Λένε πάντως ότι σε περιόδους κρίσεις αναπτύσσεται στις γυναίκες το σύνδρομο του lipstick… Επειδή δεν έχουν χρήματα για να ψωνίσουν αρκούνται στην αγορά ενός μόνο κραγιόν… Αν είναι και κόκκινο ακόμη καλύτερα!

  30. κ εγω παραδοξως τελευταια τολμω εντονες αποχρωσεις…αλλα με το κοκκινο κραγιον εχω ενα τεραστιο προβλημα,μαλλον κανω κατι λαθος εγω δεν ξερω..το φοραω κκ ειναι ολα μια χαρα μετα λοιπον εκει που μιαω βρε κοριτσια τα δοντια μου ειναι κοκκινα…γτ?χαλια..οποτε δεν το ξαναφορεσα..φοβαμαι μην ανοιξω το στομα μου κ ειμαι χρωματιστη…συν του οτι βγαζει στα ποτηρια κ εκνευριζομαι…!αλλα αυτο πες το προσπερναμε….!στο αλλο θεμα?τι κανω λαθος?

  31. κ εγω παραδοξως τελευταια τολμω εντονες αποχρωσεις…αλλα με το κοκκινο κραγιον εχω ενα τεραστιο προβλημα,μαλλον κανω κατι λαθος εγω δεν ξερω..το φοραω κκ ειναι ολα μια χαρα μετα λοιπον εκει που μιαω βρε κοριτσια τα δοντια μου ειναι κοκκινα…γτ?χαλια..οποτε δεν το ξαναφορεσα..φοβαμαι μην ανοιξω το στομα μου κ ειμαι χρωματιστη…συν του οτι βγαζει στα ποτηρια κ εκνευριζομαι…!αλλα αυτο πες το προσπερναμε!στο αλλο θεμα?τι κανω λαθος?

  32. κ εγω παραδοξως τελευταια τολμω εντονες αποχρωσεις ,αλλα με το κοκκινο κραγιον εχω ενα τεραστιο προβλημα,μαλλον κανω κατι λαθος εγω δεν ξερω.το φοραω κ ειναι ολα μια χαρα μετα λοιπον εκει που μιαω βρε κοριτσια τα δοντια μου ειναι κοκκινα.γτ?χαλια.οποτε δεν το ξαναφορεσα.φοβαμαι μην ανοιξω το στομα μου κ ειμαι χρωματιστη…συν του οτι βγαζει στα ποτηρια κ εκνευριζομαι…!αλλα αυτο πες το προσπερναμε!στο αλλο θεμα?τι κανω λαθος?

  33. για καποιο λογο το σχολιο μου μπηκε πολλες φορες αλλα δεν ξερω να το διαγραψω..συγχωρηστε με…

  34. Με το που διάβασα τον τίτλο του post είπα: δεν μου αρέσει το κόκκινο. Τώρα που το ξανασκέυτομαι ίσως το επιχειρήσω, μέσα στο 2012 όμως. Έκτος και αν με πίασει η παλαβομάρα μου, σίγουρα θα είσαι η πρώτη που θα το μάθει, ίσως να πάμε και παρέα να μου πεις τη γνώμη σου γιατί μόνη μου φοβάμαι και στην ιδέα!!!!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.