HAPPY NEW YEAR 2012! Ι am the captain of my soul.

 

 

I AM THE MASTER OF MY FATE

I AM THE CAPTAIN OF MY SOUL

 

William Henley (1849- 1903): Άγγλος ποιητής-κριτικός- συντάκτης γεννημένος στο Gloucester της Αγγλίας.  Μεταξύ άλλων, με ένα πόδι από τα 12 χρόνια του. (Το έχασε  από φυματίωση). Μεταξύ άλλων, ανάπηρος και μέσα-έξω σε νοσοκομεία, για περίπου 30 χρόνια. Μεταξύ άλλων,  αισιόδοξος λογοτέχνης. Μεταξύ άλλων, ένας από τους ποιητές που έπρεπε να διαβάσω για το Diploma. Μεταξύ άλλων έγινε διάσημος για το ποίημα του, Invictus.

 

Μεταξύ άλλων, τον θυμήθηκα τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά στη ζωή μου.

 

Ο λόγος; Tα λόγια του. Αυτά που πρέπει, που οφείλουμε όλοι, να έχουμε στο μυαλό μας, κάθε πρωί που ξυπνάμε  και κάθε βράδυ που πέφτουμε για ύπνο.  Κοντεύουν να μας  πείσουν, ότι το είκοσι-δώδεκα θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά που είδε ποτέ η πατρίδα μας, δηλαδή εμείς. Γι αυτό ακριβώς τον λόγο, τα λόγια του, πρέπει να τα επαναλαμβάνουμε συνέχεια στο μυαλό μας… κάθε στιγμή, κάθε μέρα, σε κάθε δύσκολη καμπή…  Αυτός, με αυτή τη ζωή έγραψε, αυτά:

 

Out of the night that covers me,
Black as the Pit from pole to pole,
I thank whatever gods may be
For my unconquerable soul.

In the fell clutch of circumstance
I have not winced nor cried aloud.
Under the bludgeonings of chance
My head is bloody, but unbowed.

Beyond this place of wrath and tears
Looms but the Horror of the shade,
And yet the menace of the years
Finds, and shall find, me unafraid.

It matters not how strait the gate,
How charged with punishments the scroll

I am the master of my fate…

I am the captain of my soul…

 

Διότι εδώ που τα λέμε, για σκεφτείτε το, λίγο… Ό, τι και να έρθει, ό, τι και να γίνει, ό, τι και να συμβεί, κακά τα ψέματα… Στην ουσία, στο βάθος, στην αλήθεια της ύπαρξής μας, εμείς είμαστε οι αρχηγοί της μοίρας μας, εμείς είμαστε οι καπετάνιοι της ψυχής μας. Εμείς και μόνο εμείς, κυβερνάμε το καράβι της καρδιάς μας. Και τα πάντα, αλλά και ο τρόπος που θα τα αντιμετωπίσουμε, είναι στο χέρι μας.

 

 

Επίσης αυτόν τον καιρό, συνέχεια σιγοτραγουδάω ένα από τα αγαπημένα 80’ς τραγούδια της μαμάς μου… Είχε έναν τρόπο να με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα όταν με έπαιρνε από κάτω, απλά τραγουδώντας λίγο Billie Ocean. Και τώρα που το σκέφτομαι, για εμάς τους Ελληνες μπορεί να το έγραψε ο Βillie… “Όταν τα δύσκολα έρχονται… οι δυνατοί ανταπεξέρχονται...” Και εγώ, θα το βάλω στη διαπασών και θα το χορέψω, καλωσορίζοντας έτσι τον Νέο Χρόνο. Το 2012.

 

When the going gets tough

The tough get going!!!

 

 

 

 

Μαζί πάντα και Καλή Χρονιά, αγαπημένες μου!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

36 Σχόλια
  1. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΣ ΤΖΟΥΛΙΑ ΜΟΥ! ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!

  2. Καλη χρονιααα με υγεια,πανω απ’ολα!!!,αγαπη και οσο γινεται λιγοτερα προβληματα!!!!

  3. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

  4. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!! Με υγεία πανω απ’ όλα Τζούλια μου! Να είσαι πάντα καλά και εσύ και η οικογένειά σου και να μας μεταφέρεις το χαμόγελο,την αισιοδοξία, την ομορφιά… Χρόνια πολλά και σε όλες τις φίλες του ΒΒ!!! Και μην ξεχνάτε! Το ποτήρι είναι ΠΑΝΤΑ ΜΙΣΟΓΕΜΑΤΟ, ποτέ μισοάδειο…. Φιλιά πολλά!!!!!!!!!!!

  5. Καλημέρα και Καλή Χρονιά να έχουμε!!!! Πολύ ωραίο το σημερινό post Τζούλια γεμάτο αισιοδοξία όπως αρμόζει βέβαια και στην πρώτη νέα του φρέσκου χρόνου. Εγώ ως τοξότης (ή και οφιούχος σύμφωνα με την προσθήκη του 13ου ζωδίου) δεν δύναμαι να δω τη ζωή και τις καταστάσεις με απαισιοδοξία!! Εύχομαι το ίδιο και σε όλες σας διότι η δύναμη της ψυχής είναι αυτή που κάνει πάντα την υπέρβαση. Κλείνω με την αγαπημένη μου ευχή: Live long and prosper!!! (Spock-Star Trek) Φιλιά πολλά!!

  6. Καλημέραααααα!! Και καλή χρονιά σε όλες εύχομαι, μέσα σαπό την καρδιά μου!!!!!! Υγεία για εσάς και όσους αγαπάτε!!!!!!!
    Το σημερινό ποστ έχει μια ιδιαίτερη ενέργεια Τζούλια μου….Σούπερ!!*

  7. Καλημέρα και καλή χρονιά!
    Να φέρει στον καθένα μας ότι επιθυμεί …. και ας μην ξεχνάμε ότι τα καλύτερα πράγματα στη ζωή, είναι και τα απλούστερα!

    ΥΓ Υπάρχει η ομώνυμη ταινία “Invictus”, όπου ο σπουδαίος Μόργκαν Φρήμαν διαβάζει αυτό το ποίημα (φαντάσου την ανατριχίλα στο άκουσμα αυτής της μεγαλειώδους φωνής!) και αναπαριστά μια πραγματική ιστορία, την κατάκτηση του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράγμπι από την εθνική΄ομάδα της Νοτίου Αφρικής….παρόλες τις αντιξοότητες!

  8. Καλή χρονιά με υγεία !!!!!!!!!!!Το ποίημα αυτό ειναι απο τα αγαπημένα μου !!!!!!!!!!

  9. HAPPY NEW YEAR 2012!! me ygeia,eytixia,eyhmeria, ergasia,agaph k me ena plati xamogelo!!!!kali xronia se oloys!!!!!!

  10. Καλή Χρονιά με υγεία,χαμόγελα,εργασία,ευημερία και τόσα πολλά άλλα που δεν χωράνε στο χαρτί!!!!!!
    Τζούλια μου (και φίλες του ΒΒ) να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου!!!
    Για άλλη μια φορά με αυτό σου το άρθρο, υποκλίνομαι!
    Τραγουδήστε και χορέψτε δυνατά για να διώξουμε την στεναχώρια!!!
    Χρόνια πολλά και καλά σε όλους μας!!!!!!

  11. ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ-ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ-ΚΟΥΡΑΓΙΟ-ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ-ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ!!!!

  12. χρονια πολλλα καλη χρονια σε ολους μας…με αυτο το post σου χτυπησες φλεβα κ παραλληλα με βοηθησες να λυσω τα προβληματα μου..εχεις δικιο ηρθε η στιγμη να παρω το τιμονι στα χερακια μου..μονο ετσι θα ηρεμησω..ολα λοιπον εξαρτωνται απο εμας……

  13. Καλή χρονια Τζουλια μου!!! με υγεία χαμογελα και λαμψη!!! Διοτι δεν σταματαει μαζί με τις γιορτές!!!! πρεπει να λαμπουμε παντα εμεις οι γυναικες!! Καλη χρονια κοριτσια!!!!

  14. Καλή χρονιά Τζούλια μας!!! Εύχομαι το αγαπημένο μας μπλογκ να μας φέρνει πάντα φρέσκιες ιδέες, χαρούμενες και εκπληξούλεεεες!!!! 😉 φιλιάαααα!!!

  15. Καλη χρονια!!!!!!!!!!! Ο,τι επιθυμειτε ολες φιλες μου!!!

  16. Καλή χρονιά Τζούλια, καλή χρονιά σε όλες μας, με πολλά χαμόγελα και πολύ όρεξη να ανταπεξέλθουμε σε αυτήν την καινούργια χρονιά που μπήκε.

  17. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ!!!!!

  18. Καλημέρα κόρες :), Καλημέρα Τζούλια & BB team 🙂

    Καλή χρονιά, με υγεία και πολλές πολλές ευτυχισμένες στιγμές !

  19. Καλή χρονιά σε όλες με υγεία και αισιοδοξία ! Πρόσφατα , σε κάποιο βιβλίο ( του Dan Brown , νομίζω ) διάβασα ότι ο φόβος αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια αυτών που θέλουν να μας ελέγχουν και να μας ορίζουν . Γι’αυτό κι εγώ για το 2012 αποφάσισα να τους αφοπλίσω με τη θετική μου σκέψη κι ένα χαμόγελο ! ( κι αυτό το λέω εγώ που το ποτήρι το έβλεπα πάντα μισοάδειο ) . Τι λέτε , δεν αξίζει να το προσπαθήσω ?

  20. Όλοι γνωρίζουμε, από την προσωπική μας εμπειρία, ότι η ζωή έχει και δυσκολίες και απρόοπτα. Το “κέρδος” μας είναι να παραμένουμε δυνατοί και να προσπαθούμε μέσα από κάθε δύσκολη συγκυρία να μαθαίνουμε και να αναζητούμε τα θετικά στοιχεία.
    Το 2012 να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία και αισιοδοξία για όλους!

  21. Καλή χρονιά να έχουμε όλοι!! Με υγεία, χαρά και πρόοδο!! Τζούλια μου, να χαίρεσαι το αγοράκι σου και όσους αγαπάς!! ‘Ο,τι καλύτερο σας εύχομαι!! Φιλάκια!!!

  22. Καλη Χρονια σε ολους!!! Να ειναι καλα οσοι αγαπαμε!!!

  23. Πάντα λάτρευα τα Musical .Ετσι θέλω να σου θυμήσω την αγαπημένη μου Jullie Andrews στην μελωδία της ευτυχίας
    “When the dog bites
    When the bee stings
    When I’m feeling sad
    I simply remember my favorite things
    And then I don’t feel so bad”

    Ζήτω το συνδρομο της Πολυάννα

    Καλή χρονια

  24. καλη χρονια, ηγεια, χαρα, ευτυχια, αγαπη, ολα τα καλ για ολο τον κοσμο!!!

  25. Χρόνια πολλά κ καλή χρονιά πετάμε οτιδήποτε τοξικό κ μίζερο από επάνω μας χαμογελάμε εκτιμάμε τα μικρά κ καλά κ συνεχίζουμε!!! Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου σε όλες σας να έχετε μια υπέροχη χρονιά 🙂

  26. Καλή Χρονιά σε όλες!!!Εύχομαι το 2012 να είναι ταξιδιάρικο, όμορφο, χαρούμενο και γεμάτο υγεία και αγάπη!!Φιλιά Τζούλια!

  27. Καλή χρονιά και από μένα, γεμάτη υγεία, όμορφες στιγμές και πολλά χαμόγελα! Ας κρατήσουμε μόνο ό,τι μας “φτιάχνει” και ας αποβάλουμε από τη ζωή μας ό,τι μας “χαλάει”! 🙂

  28. Καλή Χρονιά!
    με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!

  29. kalh xronia se olous!!!!poly wraio k epikairo gia mas tous ellhnes to poihma tou henley.omologw oti den to h3era an kai exw spoudasei k didaskw agglikh filologia gia polla xronia.” it matters…..scroll ”:ayto prepei na exoume monima sto myalo mas.8a epiviwsoume,oso sklhrh moira exoun apofasisei gia mas k ta paidia mas oi ”swthres” mas.meta thn kataigida vgainei panta hlios,ayto k mono ayto na exoume sto myalo mas.na eimaste geroi gia na zhsoume ayth th mera.ygeia k eytxia se olous!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.