Kαλημέρα από το Λονδίνο και το Top Shop (Part Four)

 

 

Και ναι, αγαπημένες, επιτέλους Top Shop! H πρώτη φωτογραφία από τις κυλιόμενες σκάλες της εισόδου και μετά φτάνεις στον δικό μου… παράδεισο. (σας έχω πει την αδυναμία μου στο Top Shop και τις αναμνήσεις που μου φέρνει πάντα, από τα εφηβικά μου χρόνια …).

 

 

 

 

Το Top Shop (μια που στο Λονδίνο είχαν αυτόν τον καιρό και την δική τους Fashion Week) με μεγάλα signs διαφημίζει το γεγονός ότι τα τελευταία 10 χρόνια υποστηρίζει μόνο Άγγλους σχεδιαστές και αγγλικές εταιρίες… Και εκεί μου ήρθε μια σκέψη. Δηλαδή τι καλύτερο έχει το H&M, τι καλύτερο έχει η Zara, τι καλύτερο έχει το Top Shop; Για φανταστείτε λοιπόν, ένα πολυκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας με ρούχα μόνο από Έλληνες σχεδιαστές και ελληνικές εταιρίες. Δεν μιλάω για ακριβά ρούχα, μιλάω για πιο απλές καθημερινές σειρές που κάθε έλληνας σχεδιαστής μπορεί να δημιουργήσει. Και απίστευτο εγχώριο ταλέντο έχουμε και πολύ καλύτερη ποιότητα.

 

Αλήθεια σας λέω. Και το πάω και πιο μακριά. Όχι μόνο ρούχα, αλλά και ελληνικά (απίθανα παπούτσια) και αξεσουάρ (ξέρω κοπέλες που για χόμπι, κάνουν αριστουργήματα) και βέβαια καλλυντικά, στα οποία επίσης δεν υστερούμε καθόλου. Και όλα τα χρήματα που θα ξοδεύονταν εκεί μέσα, θα ξαναγύρναγαν σε ελληνικές τσέπες. Σας το ορκίζομαι είναι μια ιδέα που την έχω από 20 χρονών, ένα αμιγώς ελληνικό Top Shop, αλλά ποιος με ακούει εμένα; Nα σας πω, μήπως να βάλουμε όλες κάτω το υστέρημα και να ξεκινήσουμε; (καλά, τα όνειρα τσάμπα είναι άλλωστε, θα μου πείτε…)

 

 

Τέλος πάντων (σόρυ για το παραλήρημα…) να συνεχίσω και να σας πω, πάντως, βρε κορίτσια, πολύ πούλια είδα, πολύ παγιέτα είδα, πολύ πλεκτό, πολύ κροσσέ, πολύ στάμπα σε μπλούζες και t-shirts και ακόμα περισσότερο μανίκια «νυχτερίδα» ή γενικά περίεργα μανίκια, που τουλάχιστον στο Λονδίνο, έχουν κατακλύσει σχεδόν όλα τα καταστήματα…Nα σας πω, στο Top Shop αγόρασα ένα ωραίο ανοιξιάτικο, πολύ ψιλό μαύρο κοντό μπουφανάκι με κουκούλα, ξέρετε αυτά που βολεύουν από πρωί μέχρι το βράδυ και μου έφυγε και το μαράζι της δερμάτινης-φούστας-κλος-του-τσολιά.

 

Oι κυλιόμενες σκάλες

 

 

Τα Must Have Buys του The Top Shop


 

 

 

Personal Shopping στο Top Shop

 

 

Και τώρα, λίγες ακόμα εικόνες από Λονδίνο…

 

Η κουκλίστικη μπουτίκ με χειροποίητα κοσμήματα Mor Jewelerry…


 

H σοκολατο-μπουτικ Liberty… Εκεί είναι να μπεις και να μην ξαναβγείς…


 

Η ανοιξιάτικη συλλογή με τσάντες Ollie and Nic


 

 

Το Μαρμπολαρτσάκι μου… (έτσι έλεγα όταν ήμουν μικρή το Marble Arch…)


 

 

H Όλγα το βράδυ της Πέμπτης στο The Arches Wine Bar and Restaurant…


 

 

 

 

Καλή Καθαρά Δευτέρα αγαπημένες!! Ακούω όμως ότι έρχεται κατακλυσμός στην Αθήνα, άρα μάλλον θα είναι δύσκολο το πέταγμα του χαρταετού…

 

 

27 Σχόλια
  1. Hello hon!
    Keep up with the good times there … Have fun!
    Μου αρέσουν οι ιδέες σου … να το δούμε….!

  2. Ποσο μ αρεσουν αυτες οι βολτες…μου ελεγε η αδελφη μου οτι θα εμενε στο Λονδινο for ever και δεν το καταλαβαινα, τωρα ξερω…θα προσπαθησω να παω σιγουρα τωρα που ειναι εκει και ειναι ευκαιρια! Λοιπον το βρηκα, χα! θα κανω βολτες στην αγορα της Ναξου και θα σου στειλω φωτο, τελεια πολυ μ αρεσει η ιδεα μου!!!

  3. Ευχαριστουμε για την’ανοιξη’που μας φερνεις.Ειναι’οτι’χρειαζεται,μεσα σ’αυτο το γκριζο τοπιο.Σ’ευχαριστω προσωπικα.

  4. Ναι ενα τέτοιο ελληνικο καταστημα θα πρεπε να υπαρχει!Τι εχουμε να ζηλεψουμε από τα ξενα,φτανει μοναχα οι τιμές να κυμαινονταν στα ίδια επιπεδα για να υπάρχει κίνητρο!
    Αντε να παω και εγω και να δω τι θα πρωτοπρολάβω!Υπέροχα μαγαζιά και ιδέες!

  5. Καλημέρα Τζούλια, κορίτσια!!! Τι ωραίες φωτό και το topshop υπέροχο!! Η ιδέα σου είναι καταπληκτική και εγώ είμαι μέσα!! Τελικά αν γίνει αυτή η συνάντηση που λέγαμε τι θα πρωτοπούμε !! Μάλλον ημερήσια πρέπει να κανονίσεις, χεχε!!! Μπράβο που περνάς τέλεια και ναι η βροχή ήδη έχει ξεκινήσει και ω τι κρίμα δεν μπορούμε δεν μπορούμε να πετάξουμε τον χαρταετό του Ολυμπιακού που έχουμε!!!! Πάντως πολλοί πρόβλεψαν και το Σάββατο που περνούσα έξω από το ΣΕΦ πετούσαν χαρταετό προκαταβολικά!!!! Φιλιά πολλά αγαπημένη!!

  6. Να πάω την ιδέα σου λίγο πιο μακρυά; Φαντάσου λοιπόν το μαγαζί όπως το λες – αποκλειστικά με νέους έλληνες σχεδιαστές – όπου το μαγαζί θα λειτουργεί σαν show room της δουλειάς τους και (εδώ τώρα το δύσκολο) θα πληρώνονται μόνο για τα κομμάτια που έχουν πουλήσει και μόνο αφού πουληθούν στον καταναλωτή. Χαχα λες να δεχθούν;

  7. Πολύ καλή ιδέα το ελληνικό Top Shop! Μακάρι κάποιοι να την πάρουν στα σοβαρά και την υλοποιήσουν. Καλή Σαρακοστή σε όλες και όλους! 🙂

  8. Καλημέρα! Τι όμορφη και η σημερινή βόλτα! Να περνάς πολύ πολύ όμορφα!

  9. julia,apo x8es perimena to 8ema me to topshop!!!vroxh shmera sthn elladitsa mas.eimai mesa logw mias iwshs pou mas xtyphse oikogeneiakws.den peirazei,eyxomai na perasw kalytera sthn epomenh argia,kt san ki esena.re julia,otan skeftesai oti ayrio p.x.8a pas sthn agora tou londinou,kleinei to mati sou to vrady gt emena 8a me epiane yperantash!!!xaxaxa!!!!!

  10. Καλή Σαρακοστή…ίσως είμαι πολύ λαίμαργη αλλά από όλα τα καταστήματα ζήλεψα την σοκολατομπουτίκ,θαθελα να δοκιμάσω τα πάντα από κει μέσα!!!!

  11. Καλησπέρα κι από μένα από την τελείως χειμωνιάτικη Θεσσαλονίκη!(Δυστυχώς!)Αυτή η ιδέα σου για το ελληνικό Top Shop είναι εξαιρετική και μακάρι να γινόταν σύντομα κιόλας πράξη.Άσχετο, αλλά αυτό το Marble Arch μοιάζει κάπως με την αψίδα του Γαλέριου που έχουμε στο κέντρο της πόλης μας,στην Καμάρα.Anyway!Συνέχισε να περνάς όμορφα ,αγαπημένη Τζούλια!Και μιας κι από αύριο με το σχολείο δεν το βλέπω να βρίσκω χρόνο να γράφω σχόλια (:-( )σου εύχομαι από τώρα “Καλή Επιστροφή στα πάτρια εδάφη”!Πολλά φιλιά!

  12. Πωπω Τζούλια μου πρέπει να περνάς χάλια εκεί πέρα!!!!! Πόσο σε ζηλεύω!!!!!!!!!!!! Υπέροχες είκονες!!! Μας έχεις βάλει ήδη στο mood!!! Υπέροχο Λονδίνο πόσο σε αγαπώ!!! Όμως δεν έχω πάει ποτέ!! Έναν τέτοιο διαγωνισμό δεν μας έχεις βάλει!!!!!!!!!!! Καλά να περνάς!!! Φιλιά!! xxx

  13. kalhspera koritsaki apo xeimoniatikh ellada!!!kataklhsmo den les tpt!!!den leei paidi mou fetos na kalokairiasei me tpt blepo ta anoiksiatika rouxalakia k makigiaz k meta to kairo k me pianei katathlipsh!!!!σοκολατο-μπουτικ e????!!!!!thelo k ego mia edo kato apo to spiti mou ginete????!!!!!xixixi foberes oi idesas koritsa alla poly xlomo to blepo!!!!!

  14. filakia koritsaki kala na pernas k as mas kaneis na pethenoume apo tin zylia mas!!!xixi

  15. ΜΠΟΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΠΟΥΤΙΚ?
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ.
    ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΟΔΩΣ.
    ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ.

  16. Τζούλια…

    ας γκρινιάξουμε λιγάκι κι εμείς που δεν είμαστε στο Λονδίνο!
    Καλλυντικά Top Shop (ανοιξιάτικες σειρές) δεν έχει αυτή τη φορά;

    Ή απλώς προτρέχω…

    Καλή συνέχεια στο ταξίδι σου!

  17. @Alexandra: Όχι αγαπημένη… Φέτος δεν θα γράψω για ανοιξιάτικα καλλυντικά Top Shop… Είπα να μην κάνω τα ίδια με πέρυσι!! Σας έχω άλλα, όμως…

  18. Ω ναι, την έκανα τη ζωγραφιά μου! Τόσες μέρες το “Top Shop” για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο εγώ το διάβαζα “Toy Store” και ετοιμάστηκα σήμερα να δω φωτό από παιχνιδάδικο και να σχολιάσω για το πολυπόθητο τρενάκι. Μμμμ τσάμπα τα παίρνω τα χάπια για το αλτσχάιμερ, να αλλάξω και τα γυαλιά μου πρέπει!

    Νομίζω η ιδέα ενός αμιγώς ελληνικού καταστήματος είναι ευχή και ελπίδα πολλών. Υπάρχουν τόσα νέα παιδιά με ταλέντο και ιδέες, κυκλοφορούν στο facebook τόσα προφίλ με χειροποίητα μικρά έργα τέχνης…Τι ωραία που θα ήταν όλα αυτά να βρουν μια στέγη, να δώσουν ευκαιρίες εργασίας σε κόσμο (γιατί πίσω από το σχεδιαστή τρώνε ψωμί ένα σωρό άνθρωποι). Εάν οι τιμές κινηθούν σε λογικά πλαίσια ποιος δε θα πάει να ψωνίσει; Έτσι δεν έγινε και με τα ελληνικά καλλυντικά; Ποια δεν έχει ψωνίσει από τον Κορρέ ή την Apivita, την Erre Due ή την Toyoko;

  19. kalhspera!!einai poly kalh idea to polykatasthma me ellhnikes dhmiourgies alla k me kallyntika,wraio ee????

  20. Τζούλια…έχω απουσία πέρσι!

    Είμαι καινούργια στο μάθημα! Μαθαίνω όμως, μαθαίνω!
    Ανυπομονούμε λοιπόν!

  21. Τι ωραια!!!Ποσο θελω να παω Λονδινο!! Σαν να μας εκανες μια βολτα στα μαγαζακια… πολυ πολυ ωραια ιδεα!Το υλικο το εχουμε οι ιδεες κ η τολμη μας λειπουν..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.