Self Tan: Μαύρισμα χωρίς ήλιο (ή, πότε πρόλαβες, αγάπη μου;)

 

Σχεδόν ακριβώς πριν ένα χρόνο, η Angelina, μου ζήτησε να της συστήσω κάποιο προϊόν self tan, διότι ήταν να πάει σε ένα βραδινό event, δεν ήθελε να βάλει καλσόν, αλλά δεν ήθελε να εμφανιστεί με άσπρα-ξέξασπρα ποδαράκια. Η ερώτησή της βέβαια, μου έβαλε ιδέα για post, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Η αλήθεια είναι ότι αν και της έγραψα για το προϊόν που χρησιμοποιώ εγώ τον τελευταίο καιρό το Flash Bronzer Dream Legs της Lancome (καλά, κατά καιρούς όλα τα έχω χρησιμοποιήσει, όλα μου αρέσουν…) ουσιαστικά δεν έγραψα σε εκείνο το post, tips και συμβουλές για την εφαρμογή του self tan. Που θα έπρεπε δηλαδή, διότι μπορεί σε άλλα να μην «πιάνουν» τα χέρια μου,  αλλά στην εφαρμογή του self tan, είμαι εξπέρ, γιατί ειλικρινά, τα λατρεύω αυτά τα προϊόντα. Διότι αγαπημένες μου, το μεγαλύτερο μυστικό των self tan δεν είναι ότι μέσα σε λίγες ώρες έχεις αποκτήσει ένα υπέροχο ζεστό χρωματάκι, χωρίς να έχεις κάτσει ούτε ένα λεπτό στον ήλιο.. Όχι.. όχι… Το μεγαλύτερο μυστικό, είναι το εφέ τους. Μέσα σε μια μέρα δείχνεις λεπτότερη, σχεδόν εξαφανίζεται η κυτταρίτιδα και απλά δεν πιστεύεις στα μάτια σου την διαφορά.

 

 

Στο μεταξύ για μένα, ότι καιρό και να κάνει, είναι παράδοση, να βγάζω το καλσόν το Πάσχα. Έχω τραβήξει κάτι κρύα σε Αιγαιοπελαγίτικα νησιά, κάποια χρόνια πίσω, που δεν λέγεται…που να μου έρχονται δάκρυα στα μάτια, όχι από τη συγκίνηση του Επιταφίου, αλλά του τσουχτερού κρύου.  Αλλά, αγάπη μου, τι να κάνεις; Εδώ ταιριάζει, το «μπρος στα κάλλη, τι είναι ο πόνος…» Πάντως κρύο-ξεκρύο, τα ποδαράκια ήταν σούπερ με όμορφο φυσικό χρωματάκι.

 

Φέτος η Σόνια μου έγραψε στις 22 Μαρτίου ακριβώς αυτό το σχόλιο: “Ανυπομονώ να μας πεις τα νέα για τα αντηλιακά αλλά νωρίτερα, κάνε κανένα post για self tan…. Pleaseeeee…..”

 

Ιδού λοιπόν για τη Σόνια , αλλά και για όλες τις υπόλοιπες αγαπημένες, τα άπαντα για τα self-tan και την πετυχημένη εφαρμογή τους, σύμφωνα με την εμπειρία μου:

 

 

Α, πριν αρχίσω να σας πω για άλλη μια φορά ότι δεν πρέπει να διατηρείτε καμιά επιφύλαξη σε ότι αφορά τα προϊόντα self tan. Οι νέες φόρμουλες είναι εξελιγμένες και απόλυτα ασφαλείς ενώ ταυτόχρονα υπόσχονται το ομορφότερο χρυσαφένιο,φυσικό μαύρισμα. Στο μόνο που πρέπει να είστε λίγο προσεκτικές είναι στον τρόπο που θα τα εφαρμόσετε.

 

Πάμε λοιπόν:

 

Προετοιμάστε το Σώμα Σας

  • Κατ αρχήν αρχίστε να προετοιμάζετε το σώμα σας δυο τρεις μέρες πριν απλώσετε το προϊόν. Το ξηρό δέρμα δεν αφήνει το self  tan να απορροφηθεί εύκολα γι’ αυτό κάντε πρώτα ένα scrub και απλώστε έπειτα μια πλούσια ενυδατική κρέμα. Επιμείνετε περισσότερο στις σκληρές περιοχές όπως οι αγκώνες και τα γόνατα.
  • Ξεπλύνετε καλά το σώμα σας μετά το ντους και μην αφήσετε καθόλου υπολείμματα σαπουνιού για να απλωθεί το προϊόν ομοιόμορφα.
  • Καλό είναι να έχετε κάνει αποτρίχωση ή να έχετε ξυρίσει τα πόδια σας μια μέρα πριν απλώσετε το προϊόν γιατί μπορεί το δέρμα σας να τσούξει και να ερεθιστεί.
  • Αφήστε τους υδρατμούς να εξατμιστούν από το μπάνιο πριν απλώσετε ο προϊόν γιατί η υγρασία μπορεί να δυσκολέψει την απορρόφησή του.
  • Μην το παρακάνετε στην ποσότητα που θα απλώσετε. Φανταστείτε ότι απλώνετε της ποσότητα μιας ενυδατικής κρέμας. Αν το αποτέλεσμα είναι πιο αχνό από ότι περιμένατε μπορείτε να επαναλάβετε την διαδικασία την επόμενη μέρα.
  • Αφήστε το  να στεγνώσει λίγο 3-4 λεπτά είναι αρκετά και μετά ντυθείτε ή βάλτε την ρόμπα σας. Εγώ μετά, για παράδειγμα, βάζω ένα μαύρο t-shirt, διότι είμαι ανυπόμονη και δεν θέλω να περιμένω και πολύ.
  • Η καλύτερη ώρα για να απλώσετε το self tan είναι το βράδυ πριν πέσετε για ύπνο. Το πρωί θα σηκωθείτε με ένα υπέροχο ελαφρύ χρυσαφένιο χρωματάκι.

 

Προετοιμάστε το Πρόσωπό σας

  • Μην ξεχάσετε να κάνετε απολέπιση και στο λαιμό σας. Το  self-tan μπορεί να εισχωρήσει στις πτυχές και να δημιουργήσει σημάδια, γι’ αυτό είναι σημαντικό να κάνετε απολέπιση και στον λαιμό όπως στο πρόσωπο σας.
  • Περιμένετε δύο μέρες μετά την αποτρίχωση με κερί στο άνω χείλος πριν το απλώσετε. Το δέρμα σε αυτό το σημείο είναι πιο μαλακό από το δέρμα του υπόλοιπου προσώπου, και μπορεί να οδηγήσει σε μαύρισμα με «μπαλώματα».
  • Μην υπερβάλετε στην ποσότητα. Απλώστε μια μικρή ποσότητα στο μέτωπο, στα μάγουλα, στο πιγούνι και τον λαιμό με γρήγορες κυκλικές κινήσεις. Περιμένετε μέχρι να αρχίσει να φαίνεται το χρώμα πριν προσθέσετε κι άλλο.
  • Χρησιμοποιήστε λίγο βαμβάκι ή μπατονέτες για να σκουπίστε το self tan από τα φρύδια και τη γραμμή των μαλλιών. Αν είστε ξανθιά προσοχή στην εφαρμογή του self tan για να μην βάψετε κατά λάθος και τα μαλλιά σας
  • Αφαιρέστε to self-tan που περισσεύει  κάτω από τα μήλα του προσώπου γιατί εκεί μπορεί να συσσωρευτεί χρώμα και να φανεί σαν να έχετε λερωθεί. Καλό είναι να μην είναι εντελώς ομοιόμορφο το μαύρισμα σε όλο το πρόσωπο σας γιατί μπορεί να δείξει ψεύτικο.

 

 

Εγώ για να είμαι ειλικρινής, στο πρόσωπο δεν χρησιμοποιώ ποτέ self tan… Θα μου πεις, εδώ δεν μου αρέσει ιδιαίτερα το φυσικό μαύρισμα στο πρόσωπο από τον ήλιο το καλοκαίρι, το self tan θα έκανα; Επίσης οι παραπάνω συμβουλές, είναι δημοσιογραφικές για να σας καλύψω πλήρως. Αλλά εγώ δεν κάνω τίποτα από αυτά, γιατί είμαι τεμπέλα. Απλά με το που θέλω να βγάλω το καλσόν, το προηγούμενο βράδυ μετά το ντους απλώνω το self tan μου και αν θέλω το μαύρισμα πιο βαθύ, το επαναλαμβάνω για τρία συνεχόμενα βράδια και έχω σούπερ χρωματάκι που διαρκεί τουλάχιστον για μια εβδομάδα και φεύγει ομοιόμορφα και λίγο- λίγο κάθε φορά που κάνω ντους. Και κάτι τελευταίο. Την πρώτη φορά που θα το απλώσετε, εκτός και αν είστε υπερβολικά λευκές, δεν θα είναι πολύ έντονο το χρώμα έτσι κι αλλιώς.

 

Αυτά.

Ααααα, και ένα ακόμα τελευταίο… Πολλές γκρινιάζετε ότι αυτά τα προιόντα μυρίζουν… Εντάξει, κάποια μυρίζουν λίγο και για λίγες ώρες, αλλά και τι έγινε, μπροστά σε αυτό που προσφέρουν; Εγώ ας πούμε απλώνω από πάνω μια μυρωδάτη ενυδατική κρέμα και έξω από την πόρτα.

 

Αυτά ( εκτός και αν μου έρθει και τίποτα άλλο, πάλι…)

 

A, να και κάποια από τα self tan που έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς:

 

Του Dior,

 

Της Estee Lauder

 

Της L’Oreal Paris

 

46 Σχόλια
  1. Καλημερα!!!Ενσ εχω να πω !!μολις ειδα το θεμα..τα παρατησα ολα και στρωθηκα στηνμελετη!!Αγαπημενη ΤΖΟΥΛΙΑ εππειδη ειμαι ασπρη πετρα ξεξασπρη…..εχω απο οτι καταλαβες ενα θεματακι με το μαυρισμα.Οσο και να κατσω στον ηλιο πολυ δυσκολα μαυριζω δεν καιγομαι διοτι η καλη σου βαζω κσι δεικτη απο 30 και πανω
    επειδη φοβουμαι και τις παρενεργειες της σκτινοβολιας ασε την προωρη γυρανση!!
    Αυτο εχει το αποτελεσμα βεβαια να μαυριζω ελαχιστα!Ετσι και εγω πριν πολλα χρονια στραφικα στα σελφ ταν αλλα δυστυχως τοτε δεν ειχαν εξελιχτει οπως τωρα
    οπως λες και εσυ,ετσι την πρωτη φορα καταντισα να γινω ΚΑΡΟΤΑΚΙ το οποιο για
    να το βγαλω τριβομουνα ολοκληρη με οινοπνευμα!!Τραζικ…
    Μετα απο χρονια μετα φοβου λογικο δοκιμασα το τριτο στην σειρα(loreal)στην αργηστα ποδια μου για να ειμαι σιγουρη ,το αποτελεσμα ηταν ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ !!το συνιστω ανεπιφιλαχτα.Βεβαια για αρχη καμια φορα βαζω και dove αυτα που προσφερουν σταδιακα μαυρισμα ετσι δειχνει ποιο ομοιομορφο το αποτελεσμα.
    Σε φιλω!!
    Περιμενω αποψεις διοτι θα εχει πολυ ενδιαφερον σημερα!!!

  2. Αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή μου self tan, με αυτά που λες εδώ μάλλον θα αρχίσω να τα εμπιστεύομαι κι εγώ!! Φοβάμαι αυτά τα μπαλώματα που αφήνουν στο δέρμα σαν να είναι βρωμιά, αλλά μάλλον γιαυτό φταίει οτι δεν έχει προετοιμαστεί σωστά το δέρμα…Ευχαριστούμε για την ωραία νότα καλοκαιριού!! xx

  3. Αχ άντε σύντομα να έρθει και το φυσικό μαύρισμα το καλοκαιράκι..! μμμ..μου μύρισε θάλασσα! χιχι

  4. Σπάνια τα χρησιμοποιώ, αν και φέτος το σκέφτομαι σοβαρά για τα πόδια κυρίως. Σκέφτομαι να αρχίσω με τη body lotion της Johnson και να συνεχίσω με την τελευταία που έβαλες τις Lóreal.

  5. Αν και είμαι πολύ ασπρη, δεν κάθομαι ποτε΄στον ήλιο γιατι καίγομαι, η αντιλιακή μου είναι με δείκτη 50, δε νομιζω να μπω ποτέ στον πειρασμό να δοκιμάσω ένα τέτοιο προιον. Δε ξέρω, κάτι με χαλάει….

  6. Τζουλια μου καλημερα.εγω εχω χρησιμοποιησει στο παρελθον παρομοια προιοντα κ θελω να πω οτι η εμπειρια μου ηταν τραυματικη…
    θελω να πω οτι το προιον που ειχα χρησιμοποιησει αν κ μαρκα δεν ειναι στα παραπανω προιοντα.αν κ το εβαλα οπως ελεγε στις οδηγιες τα ποδια μου ειχαν γινει λες κ ειχα καποια αρρωστια,αλλου σκουρο χρωμα αλλου πιο ανοιχτο,ασε που ειχα παει καπου φορουσα φουστα κ γελαγανε οι πωλητριες.απο τοτε ειπα τι τα θελω τα self tan θα μαυρισω με τον φυσιολογικο τροπο κ πανω απο ολα ομοιομορφα…αυτα….φιλω ολη την παρεα..))

  7. Είμαι μεταξύ πειράματος με self tan ή της ασφαλούς λύσης του solarium…
    Λές να ξεκινήσω από το self tan και βλέπουμε ??
    Πάντως η περιγραφή μοιάζει βατή!!

  8. Καλημέρα!!με τα self tan δεν εχω ιδιαίτερη πείρα.παλιότερα χρησιμοποιούσα κάτι μαντηλάκια autohelios της la
    roche posay.αν και ήταν για το πρόσωπο τα χρησιμοποιούσα και στο ντεκολτέ και στα χέρια.μύριζε λίγο αλλά δεν με ενοχλούσε.αυτό όμως που παρατήρησα είναι ότι αν έκανα κατάχρηση πορτοκαλιζα λίγο μιας και είμαι αρκετά άσπρη.δεν ξέρω αν θα τα κατάφερνα με τα προϊόντα που λες τζούλια μια και φοβάμαι μην γίνω πουα!βλέπεις το μαντηλακι έχει λίγη ποσότητα άρα δεν έχει χώρο για λάθη.αλλά θέλω να τονίσω στις φιλενάδες μου στο bb ότι με μετρό το “μαύρισμα” και προσοχή στο πορτοκαλί που καραδοκεί…

  9. @Sophia: Ποτέ, ποτέ, ποτέ Solarium… Το Solarium, λειτουργεί με ακτίνες UVA – όπου A ίσον aging και allergies. Αλλά ειδικά aging.. Είναι σαν να κάθεσαι φάτσα στον ήλιο και μάλιστα χωρίς καμία προστασία…Δεν το συνιστώ Σοφάκι μου και δεν το έχω κάνει και ποτέ…

  10. @Christie: Ε, λοιπόν βρε Χριστινάκι, για κάποιο λόγο, εγώ ποτέ δεν έχω γίνει πορτοκαλί με αυτά τα προιόντα, αλλά ακούω και άλλες που το αναφέρουν…

  11. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΖΟΥΛΙΑ,
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ (ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ)ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΟΥ, ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΚΑΠΟΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΣΠΡΗ (ΠΕΤΡΑ ΞΕΞΑΣΠΡΗ).
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  12. Ένα σκεπτικισμό τον έχω για τα σελφ ταν… τα ρούχα δεν λερώνονται; Φέτος πάντως λέω να δοκιμάσω κάποιο γιατί το εφέ αξαφανιζόλ ασπρίλα και κυτταρίτιδα σίγουρα το θέλω!! =) xx

  13. Καλημέρα Τζούλια, κορίτσια!!! Ωραίο το θέμα με τα self tan!! Κι εγώ είμαι άσπρη !!! Στο σώμα μαυρίζω λίγο μετά από πολλή πολλή προσπάθεια και μετά όταν τελειώνει το καλοκαίρι μόλις σταματήσω την ηλιοθεραπεία έπειτα από 10-15 ημέρες έχει φύγει όλο. Οπότε τσάμπα ο κόπος κι έτσι κάθομαι λίγο στον ήλιο μόνο γιατί κάνει καλό γενικότερα στον οργανισμό!!! Φανταστείτε ότι στο πρόσωπο δεν αλλάζω καν το χρώμα στην πούδρα- foundation. Φοράω τα ίδια χειμώνα καλοκαίρι!!! Self tan λοιπόν δεν έχω δοκιμάσει πήρα όμως πρόπερσι το holiday skin της Johnson και μπορώ να πω ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένη. Το έβαζα μόνο στα πόδια και χέρια και έδινε μια πολύ ωραία χρυσαφένια λάμψη.
    Φιλιά πολλά και καλό ΣΚ!!!!!

  14. Τα είχα πει και πέρσι, αλλά το self-tan της Lancome είναι όντως μαγικό! Ορκίζομαι ότι και φέτος, τα ίδια βήματα θα ακολουθήσω για να έχω εγγυημένη επιτυχία!
    Βέβαια, μόνο στα ποδαράκια το έβαλα… στο πρόσωπο το ψιλοφοβάμαι…

  15. Θα συμφωνήσω με την Claire Gianneli..Όχι ότι είμαι άσπρη αλλά κάτι δεν μου πάει σ’αυτά τα προϊόντα..ίσως γιατί δεν μ’αρέσει γενικώς να πιέζω τα πράγματα..η περιγραφή σου βέβαια ήταν γιάκόμα μια φορά γλαφυρότατη και σκέφτομαι εν τέλει ότι φέτος με τον μπέμπη που δεν θα μπορώ να κάθομαι με την ησυχία μου στον ήλιο ίσως θα μπορούσα μια φορά κι εγώ να δοκιμάσω ε;

  16. Καλημέρα Τζούλια μου!!!
    Αχ καλα που έχουμε και σενα να μας θυμίζεις
    αγαπημένες συνήθειες!!!!
    Πέρυσι είχα πάρει ένα απο τα sephora και μου άρεσε
    πολύ….φέτος όμως λέω να πάρω το dior…έχω ακουσει
    οτι είναι super….θα το δοκιμάσω και θα σας πω αποτελέσματα!!!!
    Φιλάκια

  17. Παρατήρηση, Δεν ξεχνάμε να πλύνουμε τα χέρια μας πολύ καλά για να φύγει το προίον αλλιώς η παλάμες μας θα γίνουν πορτοκαλί!!!!!!

  18. pisteuw pws einai oti prepei gia mayrisma pris bgeis ston hlio eidika gia emas pou eimaste polu aspres!!! an k aytes oi markes fainontai ligo akrivoutsikes.. wraia pantws!

  19. Το περσινό καλοκαίρι το έβγαλα με το Sublime της L’Oreal. Δεν πορτοκάλιζε, στέγνωνε μέσα σε 2-3 λεπτά και χρειαζόταν ανανέωση κάθε 7 περίπου μέρες.
    Το κλειδί είναι να ακολουθούμε πιστά τα βήματα που γράφεις πριν να το εφαρμόσουμε. Πολύ λεπτομερές scrub, βαθιά ενυδάτωση και ύστερα το self tanner.
    Εγώ προσέθετα και ενυδατική κρέμα στο χέρι μου μαζί με το προιόν για να μην προκύψουν…υπερβολές!
    Η αναμονή όμως για το επόμενο πρωινό να δεις πως έχεις μεταμορφωθεί είναι το καλύτερο step!

  20. ειναι δυνατο στο υπεροχο αυτο νησι, με τον υπεροχο αυτο ηλιο να χρειαστώ ποτε τεχνητό μαύρισμα? κατι για να φυγει μετα θα χρειαστω, που μεχρι τα Χριστουγεννα μαυρη ειμαι..χεχεχεχε!!!τρελαινομαι ειναι ακομα Παρασκευη και το νησι γεμιζει κοσμο!!!

  21. Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο τέτοιο προιόν…
    Με τρομάζουν λίγο…
    Μην είναι επικίνδυνα (οκ, το είπαμε αυτό, δεν είναι!)
    και μην ξεβάφουν στα ρούχα….
    Αλλά, ό,τι και να λέμε, είναι πολύ δελεαστικό να μην είσαι κάτασπρη σαν γάλα, όταν βάλεις τα πρώτα φουστανάκια και πας για τα πρώτα μπανάκια στη θάλασσα….
    Αν και φέτος, έχω κι άλλο θέμα…Δεν μπορώ να αποχωριστώ τα καλσονάκια μου! Δεν τα ευχαριστήθηκα όσο ήθελα… Πλέον, κυκλοφορούν τόσο όμορφα καλσόν..Υπέροχα σχέδια για κάθε προτίμηση!!’Ηταν το φετίχ μου το χειμώνα που σιγά σιγά περνάει….Τέλος πάντων…’Αλλο είναι το θέμα μας….’Ετσι κι αλλιώς, δε γίνεται στους 30-40 βαθμούς να είμαι με το καλσόν…Οπότε, ας δω τί θα κάνω από εκεί και πέρα….

  22. kalhmera koritsia!!self-tan den exw dokimasei k nomizw oti den 8a to kanw.symfwnw me ta koritsia pou yposthrizoun na mhn paramvainoume k toso poly sth fysh.h diegersh paragwghs melaninhs einai ena 8ema.den ka8omai ka8olou ston hlio,mono oti xrwmataki arpa3w apo tis voltes mou h to mpanio mou,to opoio frontizw na einai syntomo otan kolympw meshmeri.mh gelasete alla exw psh8ei stoh hlio otan hmoun mikrh,mou arese to mayrisma.otan omws evgala panades prin 15 xronia,arxisa na kanw deyteres skepseis oxi mono gia tis panades alal k gia thn prowrh ghransh,gt na gemisw to proswpaki mou k to swmataki mou me grammoules?to apotelesma omws ayths ths synexous apoxhs apo ton hlio einai na eimai para poly asprh.etsi perysi agorasa apo th MAC to ”skinsheen leg spray”.make-up swmatos dld gt otan evgala ta rouxa mou gia na paw se ena gamo hmoun san to gala.mia fora to evala omws gt mou fanhke oti evgaze sta rouxa.den eimai k sigourh alla den einai amartia na valeis to kainourgio sou forema k meta na to pas k ka8aristhrio?otan rwthsa sth mac mou eipan oti den vgainei me tpt,oti to vazoun oi h8opoioi k ta montela k.a.fetos 8a to valw k 8a to afhw perissoterh wra gt h alh8eia einai oto perysi den to evala k poly wra prin.filia k kala na pernate opou ki an vre8eite to pasxa!!

  23. Παλια χρησιμοποιησα ενα τετοιο προιον (δεν θυμαμαι μαρκα) αλλα μου μυριζε, οπως ανεφερες Τζουλια μου και το σταματησα. Φετος αμεσως μετα το Πασχα θα παω στο νησι μου και ευελπιστω να κανει ωραιες μερες για ηλιοθεραπεια και μπανια! Παντως μπορει να αγορασω καποιο, γιατι σκεφτομαι τις πρωτες εμφανισεις με μαγιω και τρεμω στην ιδεα του φωσφοριζε λευκου δερματος!!!

  24. Καλησπέρα κορίτσια . Κι εγώ δεν έχω μεγάλη εμπειρία με τα self tan έχω χρησιμοποιήσει μόνο ένα ( το Ηoliday Skin της Johnson ) κι είχα την αίσθηση ότι μετά το δέρμα μύριζε για μέρες όχι για ώρες λίγο περίεργα και κόλλαγε . Φέτος όμως θα χρησιμοποιήσω οπωσδήποτε γιατί είμαι γαλακτερή και δεν μαύριζω κι εγώ με τίποτα , άσε που μια εβδομάδα μετά τις διακοπές το χρώμα φεύγει . Πέρσι το χειρότερό μου ήταν ότι τις έβλεπα όλες μαυρισμένες κι εγώ ήμουν σαν το γάλα μέχρι και τον Αύγουστο που πήγα διακοπές . Τζούλια , αν και είσαι πολύ λεπτομερής στην περιγραφή σου έχω μια απορία :εάν χρησιμοποιούμε self tan μπορούμε να κάνουμε απολέπιση ή θα γεμίσουμε μπαλώματα ? Και κάτι άλλο : αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα με τάση ακμής ( εγώ το έχω αυτό το πρόβλημα στην πλάτη ) το self tan δεν φράζει τους πόρους και άρα επιδεινώνει το πρόβλημα ?

  25. kalhspera sas!!!den mou aresei h idea tou self-tan.h diegersh paragwghs melaninhs einai ligo periergh ypo8esh.epeidh einai moda to mayrisma prepei na vazoume thn ygeia mas se kindyno?kalytera me ligo mono ligo xrwmataki apo ton hlio k tpt allo.etsi glytwnoume k rytides k panades k oles tis katastrofikes synepeies tou hliou.kapote,ka8omoun ston hlio me tis wres alla twra ton apofeygw tromera.fovamai omws k ta self-tan proionta.perysi agorasa ena spray me xrwma apo th MAC alla den exw sxhmatisei gnwmh an vgazei panw sta rouxa gt to evala mono mia fora k oxi poly prin nty8w. 8a to valw fetos swsta k 8a dw.filakia polla!!

  26. Δεν τολμαμε να ζητησουμε κατι και ΤΣΟΥΥΥΥΠΠΠΠ το πραγματοποιεις!!!! Διαγωνισμο για τη βερμουδα της Garnier σου προτεινα και ελειξε κιολας, post για self tan ζητησα και με το που ανοιξα τη σελιδα ηταν φατσα καρτα!!!!!! Ευχαριστω παρα πολυ πολυ πολυ για της πληροφοριες μια που καθε χρονο το σκεφτομαι αλλα δεν εχω τολμησει να δοκιμασω. Οι οδηγιες σου και η αποψη σου με επεισαν!!!!!! Και γω ειχα ακουσει οτι το Dior ειναι το καλυτερο αλλα και μονο το ακουσμα της εταιριας κανει το προιον απροσιτο σε πολλους καταναλωτες λογω της τιμης που ουτε τολμαω να ρωτησω. Θα δοκιμασω σιγουρα της Loreal εφοσον ειναι μια εταιρια που εμπιστευομαι (οπως και τη Garnier) και εφοσον το συστηνει και η ioanna thess μιλωντας εκ πειρας.
    Στο προσωπο, εκτος οτι δε θα το τολμουσα, ευτυχως δεν το χρειαζομαι….
    Τωρα λοιπον που εκλεισαν τα σχολεια (ειμαι δασκαλα) και θα εχω χρονο, καπου αναμεσα στις καθαριοτητες, τα τσουρεκια και το βαψιμο των αυγων, θα το δοκιμασω. Τζουλια ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!!!!

  27. Ό,τι πρέπει το post σήμερα Τζούλια,έχω ενθουσιαστεί!!Αν & κάτασπρη έχω τρέλα με τη μαυρισμένη επιδερμίδα & κάνω τα αδύνατα δυνατά κάθε καλοκαίρι για να την αποκτήσω!Γέλασα πολύ με τη διαφορά ανάμεσα στις επαγγελματικές σου συμβουλές και στην εφαρμογή τελικά του προϊόντος(όλες λίγο πολύ ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε,αλλά που χρόνος για χάσιμο;-))Προσωπικά έχω δει μεγάλη διαφορά στα self tan από μάρκα σε μάρκα.H loreal με έιχε απογοητεύσει η αλήθεια είναι,γέμισα με μπαλώματα,μύριζα περίεργα & τλκ “έχασα” & και το μαύρισμα που είχα αποκτήσει με τόσο κόπο και ιδρώτα,για να ξαναγίνω άνθρωπος…Νόυμερο ένα για μένα στα self tan είναι η lancome ,αλλά φέτος λέω να δοκιμάσω το bronze goddess της estee!Στο πρόσωπο δε μ’αρέσει ούτε εμένα το πολύ μαύρισμα,οπότε δεν χρησιμοποιώ self tan.Κάτι άσχετο!Δεν ξέρω αν θεωρείται διαφήμιση ή αν έχεις αναφερθεί σε παλιότερο ποστ σου,αλλά αγαπημένη μας Τζούλια,μήπως έχεις να μας προτείνεις κάποια site για online παραγγελίες καλλυντικών??Έχω κάποια υπόψη μου,αλλά δεν μου καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις.Σε ευχαριστώ πολύ!

  28. @mous-mous: Όχι Αγάπη… Εφόσον έχεις βάλει το self tan για εκείνη την εβδομάδα που θα διαρκέσει η δράση του, καλό είναι να μην κάνεις απολέπιση, ντουσάκι και τίποτα άλλο… Δεν έχω λιπαρή επιδερμίδα και δεν μπορώ να σου πω εκ πείρας αλλά έχω την εντύπωση ότι το ένα δεν επηρεάζει το άλλο..

  29. Τα selftan προιόντα είναι σίγουρα πιο υγιεινή λύση από το να “ψηνόμαστε” με τις ώρες κάτω από τον ήλιο,αλλά όποτε έχω επιχειρήσει να χρησιμοποιήσω τέτοιο προιόν,αν κ έκανα πηλινγκ πάντα πριν,έχω απογοητευτεί…η μυρωδιά ήταν χάλια,τόπους τόπους είχα ασπρίλες κ το χρώμα ήταν ένα αφύσικο χρυσό!!! Τόσο που στην δουλειά με κορόιδευαν κ με φώναζαν Μίδα!!! Ή έλεγαν”παιδιά,η Μαρία έχει βγάλει την χρυσή”…Μετά από αυτά,ούτε να ακούσω θέλω για τα self tan!!!Προτιμώ την ηλιοθεραπεία με μπόλικο αντιηλιακό κ τις σωστές ώρες της ημέρας που δεν καίει πολύ ο ήλιος..

  30. @Marianna: Αγαπημένη μου, ευχαριστώ που με βάζεις στην διαδικασία να εξηγήσω και λίγο “χημικά” για τα self tans. Ουσιαστικά η βασική τους φόρμουλα είναι το DHA, (Dihydroxyacetone) με απλά λόγια ένα είδος υδατάνθρακα από πηγές ζάχαρης (πχ ζαχαροκάλαμο το πιο σύνηθες…) ο οποίος ενεργεί με τα αμινοξέα που υπάρχουν στα δερματικά κύτταρα, “βάφοντας” την επιφάνεια του δέρματος και χωρίς την δυνατότητα να εισχωρήσουν παρακάτω… Σου ακούγεται, επικίνδυνο; Μπορεί… Εγώ από την άλλη το κάνω δέκα χρόνια άφοβα και έχω την εντύπωση ότι μου κάνουν πολύ μεγαλύτερο κακό κάποιες από τις τροφές μας ή ακόμα και το νερό που πίνουμε… Επειδή από την άλλη αγαπημένη μου, ξέρω ότι στο bb, είσαι η πιο health conscious και προσέχεις πολύ το τι εμπιστεύεσαι (και καλά κάνεις… ) σε νιώθω που διατηρείς τις επιφυλάξεις σου… xxxxx

  31. @martyl: χαχαχαχαχαχαχαχαχαχ!! “Τη χρυσή”???? χααχχχαχαχαχαχχχ!! Αχ σε καλό σου Μαρυλάκι μου, με έκανες και γέλασα.. Έτσι μου έρχεται να σου πω να έρθεις σπίτι μου, να σου κάνω ιδιαίτερα και μετά να τους “μπεις στο μάτι” xxx

  32. Μη με κολάζετε!!! αρκετά πράγματα έχω στο wish list μου!!! Μη βάλω κι αυτό!! Πάντως το θέμα με τη μυρωδιά είναι μεγάλο πράγματι γιατί μυρίζουν τόσο άσχημα τα περισσότερα?

  33. Δεν ξέρω αν το θυμάστε, αλλά είχα κι εγώ, μεταξύ πολλών άλλων,παρακαλέσει για αυτό το ποστ, διότι εγώ φωσφορίζω!!! Τοσο άσπρη είμαι… Και φέτος πρέπει οπωσδήποτε να μαυρίσω, λόγω…φορέματος! Πρέπει να φορέσω ένα λευκό φόρεμα, που όπως και να το κάνεις, αλλιώς δείχνει σε μαυρισμένη επιδερμίδα! Εννοείται ότι θέλω να εκμεταλλευτώ και το εφέ αδυνατίσματος/εξαφάνισης κυτταρίτιδας… Αλλά πόσο βαριέμαι τη διαδικασία πριν την εφαρμογή του self tan!!! Θα το ξεπεράσω, όμως! Και φέτος θα γίνω μια bronze goddess! Όχι με το ομώνυμο προϊόν της Estee, θα προτιμήσω μάλλον κάτι οικονομικότερο! Σε self tan, εννοώ.. Διότι όπως σου είπα και χθες στο facebook, Το Bronze Goddess Capri μου αρέσει τόσο, που μάλλον θα είναι η καλοκαιρινή μου μυρωδιά!

  34. @andriana: Είσαι Θεά!!! Λατρεύω να διαβάζω τα σχόλια σου και εύχομαι να μην σε παρασύρω στον δρόμο των beauty addicts!! Luv ya Andriana!!
    xxxx

  35. εγω παλι τα λατρευω!!!!!!δεν αντεχω τον καυτο ηλιο!αγαπημενο μου το Avene!

  36. @JULIA!!!kalhmera se oles k idiaitera sth glykia mas julia pou mpainei ka8e fora ston kopo na mou e3hgei tis apories mou!!!xaxa!!gelasa poly pou me katalaves oti eimai the hell of a health concious person!!symfwnw apolyta mazi sou oti oute oi trofes oute to nero pou pinoume eiani asfalh.mh nomizeis oti eimai freak.apla, 8ewrw oti ola ayta ta kallyntika pou vazoume panw mas den einai aparaithata gia na zhsoume enw h trofh k to nero einai.ara,prepei na eimaste eyais8htopoihmenoi k na mhn yperfortwnoume ton oraganismo mas me xhmikes ousies.otan diavazw meletes gia to posa kila xhmika aporrofoun oi gynaikes mesw dermatos, e me pianei kt.filakia polla!!!!

  37. “Αρνάκι άσπρο και παχύ της μάνας το καμάρι, καλά περνάει στην εξοχή και στο χλωρό χορτάρι”
    Ο άντρας μου έχει χρώμα Λατίνου, τα παιδιά μου επίσης και έτσι εγώ φαίνομαι σαν ο αλμπίνος της φαμίλιας. Προσθέστε και μια φωτοαλλεργία και καταλαβαίνετε τι δούλεμα τρώω όλο το καλοκαίρι.
    Πέρσι με μια δωροεπιταγή του S/M είχα πάρει μια ενυδατική λοσιόν σώματος της Garnier, από αυτές που κάνουν ένα ελαφρύ σταδιακό μαύρισμα. Την είχα πάρει πιο πολύ για ενυδάτωση και δεν πίστευα πως θα έκανε δουλειά. Σας πληροφορώ λοιπόν πως -προς μεγάλη μου έκπληξη- έκανε δουλίτσα. Οκ, δεν έγινα αραπίνα αλλά δεν είχα και το εκρού του νεκρού που έχω στα κανονικά μου. Η τιμή της ήταν γύρω στα 6 ευρώ και ήταν σε ένα χρυσαφί μπουκάλι (το προχωρημένο μου αλτσχάιμερ μέσα, δεν μπορώ να θυμηθώ πως τη λέγανε).
    ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΠΡΟΥΛΙΑΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ
    Anonymous Amavristous

  38. KALHMERA KORITSIA!!ELENH,gelasa gt ki egw eimai san to arnaki to aspro oxi omws paxy[eytyxws,eytyxws!!].ta paidia mou einai ki ayta aspra alla o antras mou thn exei th malaxrinada tou.phran k kt apo mena!!!!

  39. Καλημέρα κι από μένα!!! Ελένη έγραψες πάλι χαχα γέλασα με την ψυχή μου! Συμφωνώ κι εγώ η ασπρουλιάρα έχουμε ψυχή!!! Τι κι αν δεν μαυρίζουμε σε μια χώρα που έχει ηλιφάνεια 320 μέρες το χρόνο! Εμείς προτιμούμε το αριστοκρατικό λευκό!!
    Φιλιά πολλά!!!

  40. Καλησπερα!!!!Συμφωνω με τις προλαλησασες κιουριες!!Αχ Κοκο Σανελ τι μας εκανες!!!Μαλλον με εκδικουνται τα μελανοκυτταρα μου η μου εχουν τελειωσει
    τα αποθεματα το διαβασα κι αυτο…
    @MariaA προτιμω και εγω το αριστοκρατικο χαχαχα(μπορω να κανω κι αλλιως)
    Αλλοστε και οι γκεισες ηταν λευκες σαν πορσελανες το μαυρισμενο δερμα το θεωρουσαν αρρωστο χιχιχι
    Σας φιλω

  41. @SofiaT: Χεχε τελειώνουν κιόλας τα μελανοκύτταρα? Δε φτάνει που τα ψάχνω με το δίκανο να έξαφανιστούν εντελώς??!! Τι να πω πάντως οι μόδες αλλάζουν με τις εποχές. Παλιά ήταν της μόδας το λευκό δέρμα διότι αν ήσουν ασπρουλιάρης σήμαινε ότι ήσουν πλούσιος καθότι δεν ήσουν αναγκασμένος να δουλεύεις στα χωράφια και να μαυρίζεις. Μετά η Κοκό το έφερε στη μόδα πάλι ως αποτέλεσμα των διακοπών που έκανε πάλι σημάδι πλούτου δηλαδή διότι τότε μόνο οι πλούσιοι είχαν τη δυνατότητα των διακοπών. Φιλιά πολλά!!!!

  42. λεω να δοκιμασω και εγω αυτο της l’oreal αφου ειναι και δοκιμασμενο απ τα κοριτσια!παντως το σπραυ μαυρισματος που ειχα δοκιμασει περυσι της clinique δεν με αφησε ευχαριστημενη..εκανε δυσχρωμιες..αντε να δουμε φετος…μηπως και μαυρισω και εγω ποτε..γιατι βαρεθηκα να φωσφοριζω το βραδυ!

  43. Χτες πήγα στα Hondos να ρωτήσω για οποιοδήποτε προιόν self tan και μου είπαν οτι δεν υπάρχει τίποτα γιατί έχουν πια καταργηθεί. Εσείς που τα βρίσκετε? Λέω να πάω και Gallerie de Beaute μήπως έχει εκεί κάτι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.