H Γιορτή της Μητέρας!

 

Θα το πάω ηλικιακά και λόγω σεβασμού. Χρόνια πολλά στη γιαγιά μου, χρόνια πολλά στις θείες μου, χρόνια πολλά στη μαμά μου, στη νονά μου. Χρόνια πολλά σε μένα και χρόνια πολλά στις ξαδερφούλες μου. Και βέβαια χρόνια πολλά σε εσάς, όλα τα bb girls που είσαστε και μανούλες. Και ένα ξεχωριστό Χρόνια Πολλά στο bb girl Τάνια που είναι και μαμά αλλά και γιαγιά!

 

Όταν ήμουν στην Δευτέρα Δημοτικού κάποιο Μάιο πριν από πολλά χρόνια η δασκάλα μας, η κυρία Αυγή Ροντογιάννη,  μας έβαλε Έκθεση με Θέμα: «Η Γιορτή της Μητέρας» και μας ζήτησε να γράψουμε και να περιγράψουμε τη μαμά μας και τους λόγους που την αγαπάμε.

 

Πνεύμα αντιλογίας εγώ, σήκωσα το χέρι μου και απαίτησα να γράψω Έκθεση για τον μπαμπά μου, γιατί τόνισα ότι αγαπούσα περισσότερο τον μπαμπά μου, από τη μαμά μου. (Ε, γνωστή η αδυναμία των μικρών κοριτσιών, στους μπαμπάδες τους…) Μετά από αρκετή συζήτηση και διαπραγμάτευση και εφόσον ήμουν ανένδοτη και στο τέλος θα χτύπαγε το κουδούνι και θα είχαμε χάσει την ώρα στη συζήτηση, η κυρία Ροντογιάννη, μου το επέτρεψε και έτσι έγραψα και εγώ τη δική μου Έκθεση. Καλή ήταν, απλά δεν ήταν μέσα στο θέμα. Είχε το θέμα, που ήθελα εγώ.

 

Όταν ήρθε η μαμά μου να με πάρει από το σχολείο, της είπε η κυρία Ροντογιάννη τι συνέβη και εκείνη απλά χαμογέλασε, δεν το συζήτησε ποτέ μαζί μου, αλλά το έμαθε όλη η οικογένεια.

 

Μετά από κάποια χρόνια έφηβη πλέον, κάπου σκάλιζε στην  αποθήκη η μαμά μου (έχει κρατήσει όλα μου τα τετράδια από την Πρώτη Δημοτικού) βρήκε εκείνο το παλιό τετράδιο με την Έκθεση και μου θύμισε την ιστορία. Ντράπηκα πολύ και αισθάνθηκα πολύ άσχημα. Της είπα: «Πω, πω, πως το έκανα αυτό βρε μαμά; Πρέπει να σε στεναχώρησα πολύ τότε…” (τώρα μάλιστα, που είμαι και εγώ μαμά, φαντάζομαι αν το κάνει αυτό ο κύριος Ρωμανός σε λίγα χρόνια, δεν θα συνέλθω ποτέ από τη στεναχώρια μου)

 

Η μαμά μου, μού είπε το εξής: «Όχι μόνο δεν με στεναχώρησες τότε, αλλά αισθάνθηκα μεγάλη χαρά, τεράστια ικανοποίηση  και αφάνταστη περηφάνια, που το επτάχρονό μου, είχε ήδη αποκτήσει χαρακτήρα και έντονη προσωπικότητα για να κάνει αυτό που ήθελε. Και επειδή εγώ είμαι συντηρητική, ντροπαλή και συνεσταλμένη, ήθελα εσύ, να είσαι ακριβώς το αντίθετο. Ήθελα να είσαι τολμηρή, θαρραλέα και να μην  σε φοβίζει τίποτα. Και ελπίζω να το κατάφερα.»

 

Και ναι, ακόμα έχω μια αδυναμία στον μπαμπά (λογικό, ό,τι βλακεία και να κάνω, τέλεια του φαίνεται) αλλά η αγάπη μου για τη μαμά μου, ξεπερνάει το νορμάλ.

 

Αυτές είναι οι μητέρες. Όχι μόνο η δική μου, αλλά οι μητέρες όλου του κόσμου. Προκειμένου για το παιδί τους, με χαρά έρχονται πλέον δεύτερες.

 

 

Χρόνια πολλά σε όλες σας!

 

 

(Στη σελίδα του bb στο facebook σας έχω ένα video με τρία πανέμορφα «κορίτσια», τρεις γενιές γυναικών…)

΄

 

 

30 Σχόλια
  1. Χρόνια σας πολλά μανούλες και στην δικιά μου που την αγαπώ πολύ!

  2. Μανούλες…. Τα πιο ξεχωριστά πλάσματα αυτού του πλανήτη….Χρόνια πολλά σε όλες!! Να σας χαιρόμαστε και να μας χαίρεστε!!*

  3. Χρόνια Πολλά λοιπόν στις μανούλες του ΒΒ και σε όσες “έφυγαν” από κοντα μας, τις θυμόμαστε κάθε μερα με αγάπη και βρισκονται παντα ολοζώντανες δίπλα μας!
    @Julia Η μανούλα σου σούπερ! Οχι απλά προχωρημένη, όχι απλά απενοχοποιημένη…, σε ειρήνη με τον εαυτο της. Νομίζω ήξερε πολύ καλά ποιός ειναι ο στόχος όταν κανεις παιδια! ενα παιδί ανεξάρτητο, αυταρκες κι αυτόνομο κι όχι ενα παρακλαδι του εαυτου σου! Να της δωσεις τις ευχές μου!

  4. Χρονια μας πολλα!!!Χρονια πολλα σε σενα Τζουλια μου και στην γλυκητατη μανουλα σου!!!Χρονια πολλα σε ολα τα bbgirls που ειναι μανουλες αλλα και γιαγιαδες!!
    Εγω απο τον ζουζουνο μου το εχω παρει οπως εχω πει το δωρακι μου δεν κρατιοταν με τιποτα να περιμενει σημερα!!Αλλα ετσι και αλλιως μου κανει δωρο
    την αγαπη του καθε μερα με τα γλυκολογα που μου λεει και τα φιλια που μου δεινει!!!
    ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ!!!!!

  5. @Stella: Δεν το είχα σκεφτεί έτσι λοιπόν… Σε ευχαριστώ πολύ Στέλλα μου θα της το πω και θα της δώσω τις ευχές σου!

  6. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ

  7. Πολύ συγκινητική ιστορία!!!! Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες (κι εύχομαι στον εαυτό μου σε μερικά χρονάκια να γιορτάζω κι εγώ αυτή τη μέρα…)

  8. Χρόνια πολλά σε όλες σας!!! Σε όλες τις μανούλες του κόσμου, να χαίρονται τα παιδάκια τους και τα παιδιά τους να τους δίνουν πάντα μόνο χαρές!

    @Julia: Πόσο “μπροστά” είναι η μανούλα σου;;;

    @Stella: Πόσο δίκιο έχεις… Μακάρι όταν γίνω με το καλό μανούλα να μπορέσω να μεγαλώσω ένα τέτοιο παιδί!

  9. χρονια πολλα σε ολες τις μανουλες!!πωπω βρε τζουλια αντιδραστικο στοιχειο!!εγω ημουν απο την αλλη μερια απο μικρη ειχα μαθει οτι υπαρχει και γιορτη του μπαμπα τον ιουνιο ετσι εδινα στον καθενα την καρτουλα ολο αγαπη που εφτιαχνα στην ημερα του!!χαχα!

  10. Θα δεχτώ τις ευχές,μια και είμαι μαμά και φυσικά θα τις ανταποδώσω εγκάρδια!Χρόνια πολλά σε όλες με πολλή δύναμη και κουράγιο.Τι θα κάνετε σήμερα;Εγώ μέχρι τώρα τα παραδοσιακά:έβαλα και άπλωσα πλυντήριο,διάβασα τα παιδιά και επιτέλους θα πάμε έξω για φαγητό.Φυσικά θα διαλέξω ΕΓΩ γιατί από χτες τους έχω πείσει πώς γιορτάζω!

  11. Η καρδιά της μάνας μοιάζει με άβυσσο που στον πυθμένα της θα βρεις πάντα συγχώρεση» είπε η Ονόρε ντε Μπαλζακ.
    Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες του κόσμου!!!

  12. @ketty: xaxaxaxx!! Μια από τα ίδια ketty μου και για το πρωινό αλλά και για το μεσημεριανό πλάνο!!

  13. Χρόνια Πολλά Τζούλια και σε όλες τις μανούλες bbgirls και μη και φυσικά και στη δική μου μανούλα!! Φοβερές είναι οι μανούλες του κόσμου και μπράβο στη δικιά σου που έπιασε το νόημα από νωρίς και σε μεγάλωσε όπως έπρεπε αφήνοντάς σου χώρο να γίνεις αύτή που ήθελες!! Αξιοθαύμαστη!!! Και η δική μου μανούλα με τις ίδεις απόψεις με μεγάλωσε (της γύρισε λίγο μπούμεραγκ όλο αυτό βέβαια…)με πολύ θάρρος και υπομονή!!
    Φιλάκια πολλά κορίτσια και να περάσετε τέλεια!!!!!

  14. xronia polla se oles tis manoules!!!dyskolo ergo alla a3izei!k gia na sas valw se skepseis,h giagia mou elege:”enas gonios 8refei 10 paidia,10 paidia den 8refoun ena gonio”.

  15. @MariaA&Marianna: Τι λέτε… τυχαία μας έκαναν οι μαμάδες μας και οι γιαγιάδες μας, bb girls; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ!!! χαχαχχχαχα!! Luv ya!

  16. @marianna: Πολύ, πολύ, πολύ, μου άρεσε αυτό που έλεγε η γιαγιά σου.. Και όταν κάτι μου αρέσει τόσο πολύ, το θυμάμαι πάντα. Ευχαριστώ Μαριάννα μου! xxx

  17. Χρονια μας πολλα, να χαιρομαστε τα παιδακια μας και τις μαμαδες μας! Πολυ ξεχωριστη η σημερινη γιορτη!

  18. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ!

  19. Χρόνια Πολλά σε όλα τα bb girls που είναι & μανούλες,αλλά & στις δικές μας!!έλειψα λίγες μέρες από το bb,λόγω έλλειψης internet & μου έλειψε τόσοοοο πολυυυύ!τι να πρωτοσχολιάσω!το υπέροχο βιντεάκι της Ιωάννας μας που έδωσε ρέστα για άλλη μια φορά,το τέλειο βιντεάκι της Κατερίνας μας,τη Τζούλια μας που επιτέλους μας έβαλε τη φατσούλα της στο bb…όλα υπέροχα!φιλιά πολλά & happy mother’s day!μουατςςς!!

  20. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΣΑ BB GIRLS ΕΙΝΑΙ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΜΑΣ ΜΑΜΑΔΕΣ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΤΖΟΥΛΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΣΟΥ!!!

  21. xronia polla se oles tis bbgirls manoules k fysika tin dikia mou manoula!!!
    julia thelo na grapso mia mikri istoria pou mou eipan k me syginise
    “eitan mia petheroula pou opoia nyfh k na tis eferne o gios ths panta kati tis eytaige k htan poly kakia mazi tous mexri mia mera pou pantreytike k h gynaika tou gia na ton pantreytei tou zytise na tis maei tin kardia tis mana tou k aytos afou tin skotose pigaine trexontas tin kardia kratontasthn sta xeria glystraei k peftei k tote akougete mia fonoula apo tin kardia k leei “paidaki mou eisai kala?xtypises?””den ksero gia sas alla ego anatrixiasa!!!
    xronia polla manoules!!

  22. Χρόνια πολλά… χρόνια καλά γα όλες τις μανούλες του κόσμου!
    Και αυτή η διαφήμιση του χορηγού των Ολυμπιακών του Λονδίνου που είναι αφιερωμένη στις μανούλες, πραγματικά μου φέρνει δάκρυα στα μάτια…

  23. ΜΑΝΟΥΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ,ΙΕΡΗ ΛΕΞΗ!!!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΜΟΥΛΕΣ ΜΑΣ.ΤΖΟΥΛΙΑ ΜΟΥ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΜΑ ΣΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΗ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΝΑ ΜΟΥ ΤΗ ΦΙΛΗΣΕΙΣ!!!

  24. xronia polla manoula…k as argisa n t thimithw smr!!elpizw k egw n ginw kali mama…san esena!

  25. Γιατί μου το κάνεις αυτό? Και κάθε φορά μαλιστα όταν είμαι στη δουλειά??? Κατάφερες να με συγκινήσεις παλι….χωρίς πολλές φανφάρες και χωρίς μεγάλα λόγια…και όμως κατάφερες να με συγκινήσεις…

    Εύχομαι να τους έχεις γερούς κοντά σου για πολλά πολλά πολλά πολλά χρόνια ακόμα…και συ να χαίρεσαι το παιδάκι σου…

    μόνο αυτά..απ την καρδιά μου!

  26. Πάντα καθυστερημένη, πάντα τελευταία των τελευταίων, πάντα όμως είστε μέσα στο μυαλό μου. Χρόνια πολλά σε όλες μας για την χτεσινή μέρα! Χρόνια πολά στις μανούλες μας γιατί είναι μοναδικές.Χρόνια πολλά και σ’ εμάς γιατί είμαστε κι εμείς μοναδικές, μια φορά μας έκαναν.Γι’ αυτό να προσέχουμε τον εαυτό μας να είναι πάντα καλά, για να δίνουμε χαρά στις αγαπημένες μας μανούλες. Σας φιλώ!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.