Beauty Video Make Up Tutorial: H σωστή εφαρμογή του φον ντε τεν.

 

 

Nα ξέρατε μόνο, τι έχω τραβήξει για να βρω τον τρόπο που θα γράφω μια και καλή στα περιοδικά αλλά και εδώ μέσα το fond de teint, ή φον ντε τεν, ή μέικ άπ, ή make up, ή βάση ή και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο…Φτάνω να πιστέψω ότι ο λόγος που πολλές από εσάς, δεν ξέρετε ούτε την χρήση του, ούτε καλά -καλά τι ακριβώς προϊόν είναι και τι κάνει, είναι από το γεγονός, ότι παντού θα το δείτε και κάπως διαφορετικά γραμμένο αλλά και κάπως διαφορετικά θα το ονοματίσει κάποια αισθητικός, make up artist,  ή πωλήτρια.

 

Για χρόνια απλά το έλεγα make up, αλλά η λέξη στα αγγλικά αλλά πλέον και στα ελληνικά, κρύβει από πίσω ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ και όχι απλά και μόνο το foundation… (είδατε.. να άλλη μια λέξη, αυτή ξέχασα να την γράψω παραπάνω…)

 

Για μένα πάντως (όπως και αν θέλετε να το πείτε) είναι μέσα στα τρία προϊόντα που θα ήθελα να είχα μαζί μου σε ένα ερημονήσι (τα άλλα δυο είναι η μάσκαρα και ένα φραουλί κραγιόν για να το κάνω και ρουζ…) Διότι στη στιγμή κάνει το πρόσωπό μου, πιο ομοιόμορφο, πιο λαμπερό, πιο αψεγάδιαστο.

 

Ας πούμε λοιπόν τη λέξη foundation, ή βάση για σήμερα (και βλέπουμε…) και πριν αφήσω την Ιωάννα να μας δείξει στην πράξη κάποια πράγματα σε ένα ακόμα εξαιρετικό tutorial να σας πω και εγώ λίγη απλή και εύκολη θεωρία:

 

Η βάση όταν στεγνώνει δείχνει πιο ανοιχτή από ότι στο μπουκάλι.

 

Η καλύτερη απόχρωση είναι αυτή που «σβήνει» απαλά στο δέρμα σας.

 

Οι περισσότερες γυναίκες αγοράζουν βάση σε πιο σκούρα απόχρωση από αυτή που θα έπρεπε.

 

Η επιλογή της τέλειας βάσης και ο τρόπος εφαρμογής της είναι αυτό που διαχωρίζει τους επαγγελματίες make up artists από εμάς τις  υπόλοιπες…

 

Το καλύτερο είναι να δοκιμάσετε όσες περισσότερες αποχρώσεις γίνεται καθώς και διαφορετικές φόρμουλες για να ανακαλύψετε τι σας πηγαίνει καλύτερα.

 

Η σωστή εφαρμογή είναι αποφασιστικής σημασίας για το πόσο φυσικό θα φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε τα δάκτυλά σας, ένα απαλό σφουγγαράκι ή ένα πλατύ πινέλο. Αν η βάση είναι παχύρευστη και κρεμώδης χρησιμοποιήστε τα ακροδάκτυλά σας. Αν η υφή της είναι υγρή τότε είναι καλύτερα να την απλώσετε με ένα ειδικό σφουγγαράκι μέχρι να απορροφηθεί εντελώς και να γίνει ένα με το δέρμα σας. Σταθεροποιήστε το make up με μια πούδρα την οποία θα απλώσετε με την βοήθεια ενός μεγάλου πινέλου.

 

Ο μόνος τρόπος για να κρατήσει η βάση άθικτη στο πρόσωπό σας για πολλές ώρες είναι πριν την απλώσετε να έχετε ενυδατώσει καλά το δέρμα σας. Ακολουθήστε αν προτιμάτε τα τρία βασικά βήματα των επαγγελματιών make up artists. Πρώτα κάντε σωστή ενυδάτωση με ένα προϊόν ειδικό για την επιδερμίδα σας, έπειτα απλώστε τη βάση που σας ταιριάζει και τελειώστε με ένα πέπλο πούδρας σε μορφή σκόνης. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να μην το παρακάνετε με την πούδρα γιατί μπορεί να δώσει περισσότερη έμφαση στις  λεπτές ρυτίδες.

 

Το less is more ισχύει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο όταν χρησιμοποιείτε βάση. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αντιαισθητικό και ψεύτικο, από ένα πρόσωπο φορτωμένο με τόνους make up. Αν το αγαπημένο σας make up έχει βαριά κρεμώδη φόρμουλα αναμίξτε το με λίγη ποσότητα ενυδατικής κρέμας για πιο φυσικό αποτέλεσμα. Θα σας το πω και διαφορετικά: Ενώ  η φράσηυπέροχα σου πάει το κραγιόν σου” είναι αφάνταστα κολακευτική, δεν νομίζω ότι ισχύει το ίδιο για την φράση “ωραίο μέικ απ, φοράς σήμερα“. Με ακόμα πιο απλά λόγια, δεν πρέπει να φαίνεται…

 

 

Η Ιωάννα στο tutorial,  χρησιμοποίησε το Maybelline New York Superstay 24h Foundation το οποίο σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου, διαρκεί για 24 ώρες, σε δύσκολες συνθήκες υγρασίας αλλά και ζέστης,  δεν ξεθωριάζει, καλύπτει τέλεια και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα. Για να δούμε λοιπόν, αν κάνει όλα όσα υπόσχεται…

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XxqxkMyz9sE[/youtube]

 

 

 

 

112 Σχόλια
  1. Και επειδή ειμαι κουρασμενη αρκετα παρα πολυ συγνωμη ΙΩΑΝΝΑ ηθελα να πω το δικο μου ονομα χρησιμοποιησα …. Συνχωρεστε με η εξανληση δεν χτυπαει απλα την πορτα εχει κατσικοθει και μεσα!!!χιχιιχιχιχι

  2. kalhmera koritsia!!!SOFIAT K MEBA,EYXARISTW GIATIS APANTHSEIS!epeidh exw liparo derma, h filh me pshnei na parw to normaderm h dermablend.to teleytaio to dokimasa se deigmataki k htan pragmati poly kalo!to mono pou me provlhmatizei einai oti to normaderm einai ka8ara gia mat apotelesma k mhpws prepei na parw ayto.STELLA,na mas grafeis gia to skylaki!

  3. @IoannaThess Ιωάννα μου για άλλη μια φορά έσκισες! Κάθε φορα και καλύτερη… εχεις ξεφύγγγγγ…… Αντε να δω που θα το φτάσεις…Συγχαριτήρια!

  4. @Marianna Ευχαριστώ πολυ Μαριάννα μου για το ενδιαφέρον!

  5. Να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε σένα Ιωάννα και στην Τζούλια αλλά και στον καλό σου (;) που έχετε πραγματικά ανεβάσει τα βιντεάκια σε άλλο επίπεδο!!!
    Δώστε την Ιωάννα στο λαό!!! 🙂 Δεν έχω λόγια, πέρα από την απίστευτη παρουσίαση, ήσουν επεξηγηματική και ταυτόχρονα το κράτησες πολύ σύντομο! Καταπληκτικό! Περιμένουμε και τα επόμενα!
    (Συνεχίζει να με κατατρώει η ζήλεια, αλλά είναι καλόβουλη-θα ρουφήξω όλες τις πληροφορίες που θα μας δώσεις σε κάθε βιντεάκι! Α! Και θέλω τη συνταγή για το peeling με τον καφέ! Άσχετο, αλλά…Πφφφ…καταραμένη κυτταρίτιδα!)

    P.S. Τα γέλια που έριξα με το “χαρομάντιλο”, δεν λέγονται…! Σε καλό μας…!

    Καλή μας μέρα και καλό ΣΚ!

  6. Καλημέρα bb girls!!

    Τι ωραία περάσαμε πάλι εχθές! Πέρναγα τόσο ωραία, έκανε και χάλια καιρό και τελικά ακύρωσα το girls night out, και έκανα digital girls night out, μαζί σας! Τέλεια.

  7. ego synexizo k simera k biabazo ta yperoxa sxolia sas!!!bazo make k ta sketika mono se giortes k eidikes periptos giati den to antexo kathe mera k den mou xreiazete kiolas!!kathimerina ligi skioula k ligo lip k telos, ayto einai to bapsimo mou!!!erotisi tis la roch poche den einai pio elafri??giati ola ta alla pou exo dokimasei ektos apo ayta ta dyo mou kanoun alergia dystixos!!!

  8. @nansy: Υπάρχουν διάφορα της la roche, οπότε πηγαινε να δοκιμάσεις ποιο σου ταιριάζει κ πάρε δειγματάκια στο σπίτι. Έχει κ δυο πούδρες που είναι εξίσου καλές. Εγώ πάντως σου προτείνω τιης avene που είναι 100% υποαλλεργικό, oil-free και σίγουρα δε θα σου δημιουργήσει πρόβλημα!! Διατείθεται και σε 5 αποχρώσεις

  9. Επιτέλους !!! Με αξίωσε ο θεός να το δω το βιντεάκι 🙂 Να είσαι καλά βρε Ιωάννα 🙂

  10. Γεια σας κορίτσια.Είμαι καινούρια στην παρέα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι όσο αφορά τον καθαρισμό-ενυδάτωση. Οκ εννοείται ότι αν είμαι βαμμένη θα ξεβαφτώ όταν γυρίσω σπίτι, θα βάλω και toner και ενυδατική.Το πρωί αν δεν σκοπεύω να βγω πρέπει πάλι να πλυθώ με σαπούνι και να βάλω toner και ενυδατική?Τα έχω μπερδέψει λίγο στο μυαλό μου…

  11. @Maria: Γειά σου Μαρία! Λοιπόν εαν από το βράδυ έχεις κάνει έναν καλό καθαρισμό και εχεις απλώσει την κρέμα σου, το πρωί μπορείς απλά να περάσεις το πρόσωπό σου με μια ενυδατική και τονωτική λοσιόν (toner). Αν βγεις έξω μην ξεχάσεις ενυδατική και στο τέλος αντηλιακή (ή τουλάχιστον μια ενυδατική που να περιέχει και δείκτη προστασίας)

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.