Τhe Body Shop: Cruelty Free Make Up και Όχι στις δοκιμές προιόντων σε ζώα.

 

Το ξέρατε ότι, παρά το γεγονός ότι ισχύει απαγόρευση για τη διεξαγωγή πειραμάτων σε ζώα για καλλυντικά προϊόντα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2009, εξακολουθεί ωστόσο να είναι δυνατή η πώληση καλλυντικών που έχουν δοκιμαστεί σε ζώα εκτός της ΕΕ;

 

Η απαγόρευση των πωλήσεων που θα απέτρεπε αυτή την κατάσταση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2013, αλλά αυτό θα μπορούσε πλέον να καθυστερήσει έως και δέκα χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση, δεκάδες χιλιάδες ζώα μπορεί να συνεχίσουν να πεθαίνουν σε σκληρές δοκιμές καλλυντικών για προϊόντα ομορφιάς που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Πρόσφατα η Cruelty Free International (μία παγκόσμια οργάνωση με στόχο τον τερματισμό της χρήσης των ζώων για τη δοκιμή καλλυντικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο) ένωσε τις δυνάμεις της με την The Body Shop. Εκατομμύρια πελάτες της The Body Shop μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της σε 65 χώρες ανά τον κόσμο θα μπορούν να υποστηρίξουν τη μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη εκστρατεία που έχει οργανωθεί μέχρι σήμερα με σκοπό την παγκόσμια απαγόρευση της χρήσης ζώων σε δοκιμές καλλυντικών. Εκτός από τη συνεργασία με τα κατ’ εκτίμηση 275 εκατομμύρια ανθρώπους που επισκέπτονται τα καταστήματα The Body Shop ετησίως, η Cruelty Free International θα συνδεθεί και με τους δικτυακούς τόπους της The Body Shop, που φιλοξενούν εκατομμύρια πελάτες ετησίως.

 

 

 

Η νέα σειρά μακιγιάζ  Cruelty Free Make up by Lily Cole, θα πωλείται στα καταστήματα The Body Shop  ενώ η Lily Cole   αναφέρει : «O λόγος που συνεργάστηκα με τη The Body Shop στη δημιουργία αυτής της σειράς ήταν για να μεταφέρω το μήνυμα ότι μπορούν να φτιαχτούν υπέροχα προϊόντα, σε ιδιαίτερα χρώματα και διαφορετικά look χωρίς να πονέσουν τα ζώα. Το αγαπημένο μου από τη νέα σειρά Cruelty Free Make up είναι το Lip & Cheek Dome- απλά υπέροχο!” Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω  ένα πράγμα: Εφόσον μπορούν να φτιαχτούν τόσο όμορφα και λειτουργικά προιόντα, χωρίς βαναυσότητα απέναντι στα αθώα ζώα, πως μπορούν κάποιοες εταιρείες καλλυντικών και εξακολουθούν και το κάνουν;

 

Ρίξτε μια ματιά σε κάποια από τα προϊόντα της νέας σειράς:

 

Peal Radiance Primer

 

 

Puff on Radiance

 

 

Lip & Cheek Dome

 

 

Shimmer Cubes

 

 

Hi Shine Lip Treatment

 

 

 

Τέλος να σας ενημερώσω ότι στην σελίδα του The Body Shop στο facebook μπορείτε να λάβετε μέρος σε διαγωνισμό και να κερδίσετε έκπτωση έως και 20% στα προϊόντα Lily Cole, Cruelty Free Make Up!

 

 

 

29 Σχόλια
  1. Καλημερα Τζουλια!!!bbgirls!!!
    Συμφωνω απολυτα δεν χρειαζονται πειραματα στα ζωα για την δικια μας ασφαλεια!!
    Υπαρχουν τελικα και αλλοι τροποι εξισου αποτελεσματικοι!!Το body shop πρωτοπορος σε αυτα το εκανε! !!
    Καταπληκτικη σειρα μου αρεσει και εμενα Τζουλια μου το lip&chic θα ειναι πολυ πρακτικο!!Το Σαββατο μετα απο μια βολτα στο bodyshop αγορασα το ειχαν σε προσφορα το μιστ με βιτ C για το προσωπο ειναι λες και τρυβεις στην μουρη σου πορτοκαλια καθε φορα που ξεκαζομαι!!!χαχα Υπεροχη μυρωδια!!
    Το μονο οτι θελει μερικα λεπτα να αποροφηθει για να μην κολαει.
    Αλλα αυτο που μου αρεσει περισσοτερο ειναι οτι την Βιτ C την εχει απο το τροπικο
    φυτο Camou Camou (σουπερ δοση βιτ C) απαρετοιτη για την παραγωγη ΚΟΛΑΓΟΝΟΥ!εγω ταυτοχρονα εχω αρχησει και χσπια βιτ C γιατι μια ενισχυσει και εσωτερικα την θελουμε!!
    Σας ζαλισα πρωινιατικα Φιλακια πολλα χχχχ

  2. @sofiaT: Καλημέρα Σοφία! Φουλ σε πληροφορίες το σχόλιο σου! Ευχαριστούμε!

  3. Καλημερα Τζουλια μου!!Παντα οτι μαθαινω θελω να το μοιραζομαι με τις φιλες μου!!!

  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΒΑΝΑΥΣΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ.
    ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΥΠΕΡ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ.

  5. Καλημέρα Τζούλια, καλημέρα BBgirls!!!
    Φοβερή σειρά με πολύ ωραίο μήνυμα!! Επίσης κυκλοφορεί και βίντεο στο Internet για τη σειρά αυτή που πρωταγωνιστεί ο Ricky Gervais με ένα αξιολάτρευτο κουνέλι για την προώθηση του μηνύματος!
    Κουπόνι για 20% βρήκα και σε δύο περιοδικά και μάλλον θα τα εκμεταλλευτώ για να πάρω το primer & το dome που μου έχουν χαμογελάσει πολύ πολύ πονηρά!!!
    Φιλάκια πολλά και καλό μήνα!!!

  6. Καλημερα σε ολες τις κουκλες!!!
    Τζουλια, η σειρα διαθετει και eyeliner αν δεν κανω λαθος?
    Μολις κερδισα την έκπτωση που δινουν τα Body shop και τρεχω να την εξαργυρώσω !!!!
    Καλη σας συνεχεια!!! Τα φιλια μου!

  7. @MariaA: Και εμένα το αγαπημένο μου είναι το Dome… έχω αδυναμία όπως ξέρεις στα multi – functional, προιόντα…

  8. @Seraina: Βεβαίως και eyeliner!! Πολύ σωστά!! Το βλέπεις και από πάνω στην φωτογραφία που είναι όλα τα προιόντα της σειράς μαζί!

  9. Helo Julia, έχει βιντεάκι επίσης στο site του Body shop το αγγλικό από δύο blogger που η μία βάφει την άλλη και το έβλεπα και γλειφόμουν . Βέβαια καμμία σχέση με τις υπερπαραγωγές της Ιωάννας μας, πολύ ερασιτεχνικό αλλά έβλεπες τα προϊόντα σε εφαρμογή και το dome ήταν το καλύτερο μακράν σε πολυχρηστικότητα!!

  10. Καλημέρα όμορφες! Έχω όλο το σετακι, μου το έκανε δώρο μια φίλη! Είναι πραγματικά υπέροχα όλα, ειδικά οι πέρλες που φωτίζουν το πρόσωπο και το eye liner σε φανταστικό μωβ χρώμα!
    Αξίζει!

  11. Καλημέρα κορίτσια και καλό μήνα! Συμφωνώ απόλυτα Τζούλια μου… δεν χρειάζεται να γίνονται πειράματα στα ζώα και κάποια στιγμή πρέπει όλες οι εταιρείες ν’ακολουθήσουν την φιλοσοφία του The Body Shop!! Πιστεύω ότι όλες μας μπορούμε να βοηθήσουμε σ’αυτήν την εκστρατεία και να ενισχύουμε μόνο εταιρείες που σέβονται τα ζώα και το περιβάλλον!! Η νέα σειρά μακιγιάζ Cruelty Free Make up by Lily Cole, φαίνεται υπέροχη… τρέχω να πάρω μέρος στον διαγωνισμό…. Φιλιάααα…. 🙂

  12. kalispera julia bbgirls!!!kala den leipounte ta kakomoira ta zoakia!!!einai aparadekto ayto!!!yparxoun 1000alloi tropoi!!!na rotiso poso exei to Dome kseroume???k ti akribos einai to Peal Radiance Primer? filakia

  13. @nansy και σε όλες σας:

    Σας έχω τις τιμές αγαπημένες:

    Lip & Cheek Dome 11€
    Pearl Radiance Primer 19€
    Liquid Eyeliner 10,50€
    Shimmer Cubes 20€
    Hi Shine 6,50€

    Eπίσης Νάνσυ μου, το primer dίνει λάμψη στο δέρμα με τις αστραφτερές πέρλες. Χρησιμοποιείς τις πέρλες κάτω από το φον ντε τεν ή και μόνες τους!

  14. eyxaristo poly julia!!!kales oi timoules k an baloume k tin ekptosh akoma kalyteres!!!

  15. Όλοι θα πρέπει να καταναλώνουμε προιόντα που δεν έχουν δοκιμαστεί σε ζώα!!!Εξαρτάται καθαρά από εμάς να πούμε όχι στις εταιρείες που κάνουν πειράματα στα αθώα ζωάκια και συγχαρήτηρια στο Body Shop!!!

  16. ΓΕΙΑ Κ ΧΑΡΑ ΣΑΣ!!!ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΒΙΑ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ Η ΖΩΑ ΑΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΑ….Η ΣΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ.ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΕΡΑΣΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ THE BODY SHOP ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΜΑΖΙ ΣΥΖΥΓΟ Κ ΓΙΟ Κ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΗ ΕΦΙΚΤΟ ΝΑ ΧΑΖΕΨΩ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ ΧΑΧΑΧΑ!!!ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΜΕΛΗΣΩ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ!!!ΦΙΛΙΑ!!!!ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!

  17. Παρατηρώ ότι το BodyShop μετά από μία μικρή κάμψη, ανακάμπτει συνεχώς με νέες συλλογές και καινοτομικά προιόντα…
    Πολύ χαίρομαι!!!

  18. Αγοράζω τα καλλυντικά μου από το Body Shop από τότε που άνοιξε το πρώτο κατάστημα στην Θεσσαλονίκη, εδώ και 34 χρόνια, ακριβώς γι αυτό το λόγο : επειδή δεν δοκιμάζονται σε ζώα. Είμαι κάθετη σ’ αυτό. Αν και αγαπώ το μακιγιάζ, δεν θα μπορούσα να ανεχτώ να έχει βασανιστεί και υποφέρει κάποιο αθώο πλάσμα για να μπορώ εγώ να φοράω κάθε μέρα το κραγιόν, τη σκιά ματιών, το ρουζ και τη μάσκαρα μου.
    Γι αυτό και στηρίζω και προωθώ τα προϊόντα και τη φιλοσοφία του Body Shop τόσα χρόνια τώρα.

  19. Καλησπέρα και καλη εβδομάδα!!! Πάντα αγαπημένη εταιρεία η body shop!!! τα πρωτα καλλυντικά που πήρα ήταν απο κει! και όπως όλες οι φίλες μου έτσι και εγώ είχα πάρει το λάδι white musck το οποιο έχω ακόμα! το κραγιόν 04 (all time classic!)και την πουδρα 02! στην πρασινη συσκευασια ακομα τοτε!!!!! 🙂
    Είναι μια εταιρεία που δεν θα σταματήσω να προτιμάω όσα χρόνια και αν περάσουν!

  20. @magdalen: Διάβασα πολύ προσεκτικά το σχόλιο σου και εντυπωσιάστηκα… Μπράβο σου.

  21. @Αdeola: Καλησπέρα και Καλό Μήνα και σε σένα κούκλα! Και στα όμορφα Ιωάννινα!!

  22. alli mia yperoxi ekstrateia ap ta body shop!latrevw ta perissotera proionda tis!wra n dokimasoume k aftin tin seira!twra p dinoun kai 20% ekptwsi….yiupiiii…trexw st site!

  23. Τα πειραματα σεζωα ειναι για καλλυντικα πρεπει να σταματησουν καθως τα ζωα υφιστανται βασανιστηρια ενω υπαρχουν πολλοι τροποι για να δοκιμαστει ενα προιον.Υπαρχουν πολλες εταιριες οι οποιες δεν πειραματιζονται σε ζωα,αλλα νομιζωοτι ενω το Body shop δεν κανει δοκιμες σε ζωα εχει αγοραστει απο τον ομιλο της l’orel που πιθανως κανει.Λεω πιθανως γιατι τωρα τελευταια εχω διαβασει αρθρα που λενε οτι δεν κανει.Ειναι δυσκολο να βρεις αν ενα προιον ειναι cruelty free,θελει πολυ ψαξιμο,γι αυτο νομιζω οτι αυτος ο νομος για την απαγορευση αυτων των καλλυντικων ειναι ενα βημαμ στη σωστη κατευθυνση.

  24. ΓΕΙΑ ΣΑΣ bbgirls…..ΑΡΓΗΣΑ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΖΟΥΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑ SEPHORA ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΕΚΟΤΩΣΗ 20%.
    ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ 25% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ESTEE LAUDER ΠΗΡΑ ΜΙΑ ΜΑΣΚΑΡΑ ΜΕ ΔΩΡΟ ΚΡΕΜΑ ΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!

  25. εγώ θα κάνω την πρόταση όλες οι κοπέλες που έχετε blog και μιλάτε για την ομορφιά και προτείνετε προϊόντα να κάνετε σαμποτάζ στις εταιρίες που κάνουν πειράματα σε ζώα. Στις κοπέλες που διαβάζουν και εκείνες με τη σειρά τους να ενημερώνονται , δεν είναι δύσκολο να βρεις αν οι εταιρίες που αγοράζεις κάνουν πειράματα ή όχι…
    Υποστηρίζω την προσπάθειας της BODY SHOP και άλλων εταιριών που χρησιμοποιούν την ανθρώπινη νοημοσύνη για να παράγουν ποιοτικά προϊόντα χωρίς να έχουν βασανίσει ζώα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.