Μόδα, Τάσεις, Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2012-13

 

… γράφουν για το beautyblog  τα κορίτσια του www.e-outfit.com, Mari & Dominga!

Λοιπόν, δεν ξέρουμε αν συμβαίνει και σε σας κορίτσια αλλά στο τέλος κάθε καλοκαιριού, πέρα από την ελαφριά μελαγχολία που μας πιάνει (κυρίως εμάς τους Kαρκίνους…) και την αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο καλοκαίρι (ώ ναι!) – μόνο ένα πράγμα μπορεί να μας παρηγορήσει… 

 

Η ανυπομονησία να (ξανά)φορέσουμε επιτέλους τις σούπερ δερμάτινες μπότες μας, τα αγαπημένα oversized πουλόβερ μας, τα glamorous μικροσκοπικά clutch τσαντάκια μας και τα statement jacket μας!

 

 

Κακά τα ψέματα, ο χειμώνας είναι πάντα πολύ πιο δημιουργικός όσον αφορά στο ντύσιμο σε σχέση με το καλοκαίρι!

 

Και ειδικά ο φετινός χειμώνας, προβλέπεται να είναι απλά.. ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟΣ!

 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τις βασικότερες τάσεις που ξεχωρίσαμε για φέτος…!

 

Ρομαντισμός & λαμπερό Baroque.

 

Ας αρχίσουμε από την τάση που εμείς προσωπικά λατρέψαμε:

Δυναμικό, πολυτελές, σοφιστικέ Baroque.

Κεντημένα jackets, γραμμές που τονίζουν τις γυναικείες καμπύλες, εντυπωσιακά prints και αλυσίδες,  εκκεντρικά αξεσουάρ και ανάγλυφα μπροκάρ υφάσματα. H πιο σοφιστικέ αναβίωση του ρεύματος του 18ου αιώνα είναι πραγματικότητα με το δίδυμο Dolce & Gabbana να κυριαρχεί στο στοιχείο του. Οι τολμηρές fashionistas που θα προσθέσουν μια baroque πινελιά στην εμφάνισή τους (αρκεί ένα εντυπωσιακό clutch ή ακόμα και ένα κεντημένο faux κόσμημα-αξεσουάρ), σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις!

 

 

Το εντυπωσιακό finale του show του οίκου Dolce & Gabbana.

 

 

Blue is the new Black!

 

Το βαθύ αριστοκρατικό  μπλε έπαιξε  πρωταγωνιστικό ρόλο στις φθινοπωρινές πασαρέλες.

Το είδαμε παντού, από παντελόνια και φούστες μέχρι παλτό και μπλούζες, σε καθημερινά αλλά και βραδινά σύνολα.

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το μπλε ρουά, είναι το νέο μαύρο.

Τολμήστε το σε συνδυασμό με έντονα floral  ή γεωμετρικά σχέδια!

 

Backstage από το show του οίκοy Miu Miu Φθινόπωρο/Χειμώνας 2012-13

 

 

Μπλέ ρουά πλατφόρμα από σουέτ Miu Miu

 

 

 

 

Keep it fluffy!

 

Aν υπάρχει ένα κομμάτι που πρέπει να μπει στη ντουλάπα σας φέτος, αυτό είναι η γούνα (faux εννοείται) η οποία θα αποτελέσει μεγάλο trend για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το μυστικό φέτος όμως δεν είναι το total fur look αλλά οι λεπτομέρειες από γούνα στα μανίκια, στους γιακάδες και τους ώμους.

Αν επιδιώκετε μια κομψή και θηλυκή εμφάνιση επιλέξτε ένα παλτό ή ένα σακάκι με λεπτομέρειες από γούνα.

Όσο για εσάς που έχετε περισσότερο μποέμ και παιχνιδιάρικη διάθεση, συνδυάστε το γούνινο πανωφόρι σας είτε με μίνι φούστα είτε με shorts.

 

Από αριστερά προς τα δεξιά: DSquared2, Peter Som, Kanye West

 

 

 

Κομψότητα και γούνινες λεπτομέρειες απο τον Marc Jacobs για το φαντασμαγορικό show του οίκου Luis Vuitton.

 

 

 

Pink makes us HIGH!

 

Ελκυστικό, θηλυκό και παιχνιδιάρικο, το ροζ χρώμα θα αποτελέσει έναν από τους υπέρτατους πρωταγωνιστές της νέας σεζόν δίνοντας μας μια πρώτη γλυκιά γεύση του χειμώνα.  

Πρόκειται για μία από τις φετινές τάσεις που είτε θα λατρέψετε είτε θα μισήσετε!


Όσο και να προσπαθήσετε να καταπιέσετε την…
Barbie την οποία όλες κρύβουμε μέσα μας, το ροζ σε όλες του τις αποχρώσεις υιοθετήθηκε από εξαιρετικούς σχεδιαστές οι οποίοι μάλιστα το τίμησαν σαν κύριο χρώμα σε πολλά από τα σχέδιά τους. 

 

ROCHAS fashion show 2012-13

 

 

Στιγμιότυπο από την επίδειξη του Alexander McQueen A/W 2012-13

 

 

Fashion detail: Παπούτσι από την συλλογή του Alexander McQueen A/W 2012-13

 

 

 

Pure Leather.

 

Ο χειμώνας μπαίνει με άγριες διαθέσεις και επιβάλει σαγηνευτικές εμφανίσεις με τι άλλο…?

Μα φυσικά, θηλυκό και διαχρονικό, μαύρο δέρμα.  Άλλωστε, κανένα άλλο υλικό δεν αντιπροσωπεύει τόσο χαρακτηριστικά την θηλυκότητα.

Φέτος, οι μεγάλοι οίκοι μόδας προτείνουν διαχρονικά δερμάτινα παλτό, επιβλητικά φορέματα, κομψά σύνολα, avant garde παντελόνια και αξεσουάρ τα οποία θα δώσουν στο ντύσιμό σας δυναμισμό και κομψότητα.

Fashion tips: Τονίστε την gothic διάθεση της σεζόν επιλέγοντας δερμάτινα outfit με εξώραφα ή προσθέτοντας εντυπωσιακά κεντήματα.

Συνδύασε το δέρμα με άλλα υφάσματα ανάλογα με την περίσταση, πλεκτά για καθημερινή εμφάνιση και δαντέλα ή μετάξι για περισσότερο επίσημες εμφανίσεις.

 

Η νέα καμπάνια της Diesel Α/W 2012-13 με έμφαση στα δερμάτινα outfits & accessories.

 

 

Leather jacket εμπνευσμένο από την ταινία “Cry Baby” – 1990, αποκλειστικά στο www.e-outfit.com

 

 

 

The 70’s are here!

 

Η μόδα επιβάλλει φέτος το χειμώνα… τα prints, ακόμα και σε total look!

 Όσο περισσότερα σχέδια, τόσο το καλύτερο!

Mε έντονες επιρροές από τη δεκαετία του ’70, γεωμετρικά σχέδια, μοτίβα λουλουδιών και στάμπες γεμάτες χρώματα, η συγκεκριμένη τάση μας γεμίζει ενέργεια και μας φτιάχνει τη διάθεση!

 Οι πιο τολμηρές μπορούν να επιχειρήσουν total look ή ακόμα και συνδυασμό από διαφορετικά prints στο ίδιο σύνολο με mix’n match.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τα συνδυάσετε άψογα με μονόχρωμα παντελόνια (κατά προτίμηση σε ίσια γραμμή) ή ένα απλό t-shirt κι ένα ζευγάρι μονόχρωμες ψηλές γόβες οι οποίες θα απογειώσουν το στιλ σας!

 

Finale από το show A/W 2012-13 της “πρέσβειρας” του printed look, Mary Katrantzou

 

 

Prada Geometric Jacquard Print Bag, Fall 2012

 

 

 

Αυτά από εμάς! Μέχρι την επόμενη φορά, keep smiling!

 

Mari and Dominga

 

 

 

 

 

41 Σχόλια
  1. Συγνώμη, αλλά θέλω να κάνω το πρώτο σχόλιο: Είναι εκπληκτική και πολύ εντυπωσιακή αυτή η απόχρωση του μπλε ρουά. Σίγουρα θα αγοράσω κάτι, ακόμα και αν είναι ένα ζευγάρι οπάκ καλσόν, φορεμένο με total black σύνολο και χαμηλά μποτάκια. Και τώρα που το σκέφτομαι, κάτι πήρε το μάτι μου, στην Φθινοπωρινή συλλογή, Mango…

  2. καλημερα!!!δεν εχω καιρο να διαβασω,το απογευμα.παντως,τι ωραια κ μοδα κ ομορφια!!!

  3. Καλημέρα Τζούλια, καλημέρα Mari& Dominga, καλημέρα bbgilrs!!!
    Μπλε, φτερά, γούνα & δέρμα!! Ναι είμαι στο στοιχείο μου κάθε χρόνο η μόδα έρχεται πιο κοντά στα γούστα μου!!! Πάντως αν και δεν πολυσυμπαθώ το ροζ αυτή η απόχρωση στο ολόσωμο γούνικν Outfit του Alexander McQueen είναι πολύ ερωτεύσιμη! Κι αυτό το δερμάτινο που φοράει ο Johny Depp στη φωτό έίναι φοβερά βολικό έχω ίδιο και το φοράω ανελλιπώς κάθε χρόνο!!
    Πολύ ωραίο Post!!
    Φιλάκια!!

  4. Καλημερα Τζουλια!!κοριτσια!!!
    Οντως αυτο που με κραταει και δεν μελανχολο ακομα για το επομενο καλοκαιρι!
    Ειναι οι μποτες μου και τα μπουφαν μου!Σημερα κιολας εριχνα μια κλεφτη ματια
    δεν θα αργησει ο καιρος που θα τα φορεσω!
    Φετος βλεπω θα εχουμε πολλες επιλογες!αλλα αυτα που τραβηξαν το ενδιαφερον μου ειναι τρια :Το μπλε ρουα χρωμα!Το φανταζομαι σε συνδιασμο με τοταλ μπλακ
    θα ειναι υπεροχο!αλλα και τα δερματινα!φετος εχω σκοπο να αγορασω ενα σουπερ ροκ μαυρο jacket!οπως πολυ μου αρεσε και η ιδεα της (ψευτικη εννοηται)γουνας κυριως σε γιλεκο θα ηταν σουπερ!!
    Φιλακια χχχ

  5. Αργήσαμε λίγο σήμερα Τζουλάκι??!!! Λατρεύω τον χειμώνα!Πείτε με τρελλή αλλά ο χειμώνας είναι η εποχή μου.Πολύ ωραίο το post, ευχαριστούμε τα κορίτσια.Ένα μπλε παλτουδάκι μου ‘χει κάτσει από πέρυσι.Ελπίζω φέτος να το καταφέρω.
    Καλημέρα!! Φιλιά σε όλες!!! Να έχετε μια υπέροχη μέρα!!!

  6. Καλημέρα σε όλες! Τώρα η αλήθεια είναι οτι ντρέπομαι λίγο, αλλά το προηγούμενο ΣΚ έκανα την πρώτη αγορά για το χειμώνα, μπότες. Ανυπομονώ να τις φορέσω. Δικαιολογία: Είμαι μια γνήσια Καρκίνος που δεν θέλω να πέσω σε κατάθλιψη!!! Το σημερινό post εκπληκτικό και πάλι χιχιχι!! Φιλιά σε όλες.

  7. Καλημέρα σε όλες! Πολύ ωραιο post, κατατοπιστικότατο και ξεκάθαρο. Ευχαριστούμε τα κορίτσια και φυσικά τη Τζούλια! Κι εγω λατρεύω το ντύσιμο του χειμώνα! Τις μπότες, τα κασκόλ, τα πουλόβερ… και τον καιρό ακόμα πιο πολυ! Φιλιά σε όλες.

  8. kalimera!!!emena h xeimoniatiti kardarompa mou exei polla xromata….. mayro, mayro, mayro, mayro ,mayro a!!k mayro!!!ayto to blue mou aresei poly k mallon fetos tha prospasiso na balo esto k mia mplouzitsa bre adelfe!!!oso gia to roz pou einai to agapimeno xroma, sta rouxa den mou paei idietera!!!bebaia to olosomo forema tou Alexander McQueen einai poly idietero opos k to papoutsaki…….!!!!
    dermatino jacket exo xixi!!!(pou na einai arage??!!!)

  9. @Rodoula: Τώρα, αν σου πω, ότι το προηγούμενο ΣΚ έκανα και εγώ την πρώτη αγορά του χειμώνα και ήταν επίσης, μπότες (!!) θα με πιστέψεις;

  10. @Stella: Ναι πράγματι συμφωνώ και εγώ! Δεν ήταν ωραία που τα είχαν απλά και εύκολα τα κορίτσια και με μια ματιά (χωρίς να χαθείς μέσα στα χιλιάδες ρούχα) πήραμε μια ιδέα για τις δυνατές τάσεις, χωρίς πολύ μπλα-μπλα; (Καμιά φορά, βλέπω “σεντόνια ρεπορτάζ” και κουράζομαι…

  11. Πφτ σας έχω φάει λάχανο, αγόρασα μπουφάν στις 17 Αυγούστου!!!
    Έχω ψωνίσει τα καλύτερα μάλλινα μέσα στο κατακαλόκαιρο με τη σαγιονάρα και το μαγιώ!!

  12. @MariaA: χαχαχχχχαχαχ!! Τι είπες τώρα; Δεκαπενταύγουστος και μπουφάν; Όνειρο!!

  13. @MariaA ε… καλά έχει τυχει και σε μενα! Εννοειται, ότι τις καλυτερες αγορές τις κάνεις όταν δεν ψαχνεις επι τούτου και είσαι off season. Φέτος χτυπησα θεική, μαύρη, καστόρινη, μεγάλη τσαντα χειμωνιάτικη με κρόσια απο τα Mango μονο με 30€ (μετά την προσφατη περιπετεια μου όμως με τον τσαντάκια, πρόβαρα την τσαντα χιαστί, για να σιγουρευτώ ότι φοριέται χωρίς πρόβλημα.
    Οσο για το ροζ η “σκονισμενη” εκδοχή του, όπως στις φωτο επάνω, είναι τελεια για το χειμώνα…

  14. @MariaA & julia ευρωπαίες κορίτσια μου, ευρωπαίες… που απ΄τον Αυγουστο αναβουν τις σόμπες!!!

  15. Ναι κυκλοφορώ σαν την τρελή με 40 βαθμούς να δοκιμάζω δερμάτινα, μπότες, πουλόβερ και χοντρά παντελόνια και μετά να τα κάνω και επίδειξη στο σπίτι με το κλιματιστικό στο φουλ!!
    Το κορυφαίο είναι όταν τα πλένω και τα απλώνω όλο καμάρι στο σχοινί να τα καμαρώσει η γειτονιά δίπλα στις πετσέτες και τα μαγιώ!!!

  16. Δε φταίω πάντως έχει δίκιο η Στέλλα αυτά είναι ευρωπαϊκά συνήθεια που ήρθαν πρόσφατα εδώ, παλιότερα για να δεις οτιδήποτε άλλο από καλοκαιρινό έπρεπε να κοντέψει 28η Οκτωβρίου!
    Το διασκεδάζω με τρέλα πάντως και με με το Internet έχω ψωνίσει τα καλύτερα μαγιώ online Φεβρουάριο μήνα!

  17. @mariaA εγω μια χαρα το βρίσκω… φτιάχνεις κι ένα κέφι βρε αδελφε μια καλη διάθεση, εχεις ενα κινητρο για την εποχη που ερχεται…λες αντε βρε παιδι μου να χειμωνιάσει να βαλω κι εκεινη τη μποτούλα…είναι θέμα ψυχολογίας. Ενω αν ειναι να βγαλεις τα περσινα και τα προπερσινα απ΄το παταρι (ουφ… τι μανίκι κι αυτό…) και να προβαρεις, να δεις αν σου κανουνε κι αν σ΄ αρεσουνε και τι αλλαξε στη μόδα κι όλο αυτο το ξεσαβούρμα… ε .. ειναι λίγο του νταουνιάσματος.. Ενώ το καινούργιο έχει άλλη χαρη, άλλη λαχτάρα!

  18. @Stella: Εγώ πάλι κάνω ότι ξεχνάω τι έχω και κάνω έκπληξη στον εαυτό μου με τα παλιά!! Το βλέπω σαν παιχνίδι (εκτός από την ταλαιπωρία της ντουλάπας – αποθήκης – πατάρι) και το διασκεδάζω τρελά, τα απλώνω όλα ρουχα παπούτσια και κάνω την έκπληκτη!!!

  19. @Stella&MariaA: Δεν έχω χειρότερο, από την μέρα που βγάζω χειμωνιάτικα και κρύβω καλοκαιρινά και τούμπαλιν… Εκείνη τη μέρα, είμαι απλώς μια τρελή…Δεν υπάρχουν λόγια να σας το περιγράψω…Από το αμόκ μου, είμαι ικανή να πετάξω τα μισά μου ρούχα…

  20. @Julia Δεεεεν έεεεεεχεις walk in closet ???? τσ.. τσ.. τσ….

  21. Ενστικτωδώς αγόρασα πρόσφατα μπλε παντελόνι και παπούτσια με μπλε λεπτομέρειες… μια χαρά λοιπόν ταιριάζουν με τις τάσεις της μόδας αυτό το φθινόπωρο!!χεχε πήρα μια επιβεβαίωση μ’ αυτό το post!!

  22. @MariaA & Stella: Μμμμμ…Πολύ χαίρομαι, που είναι μέρα για χιούμορ, σήμερα… Πάρα πολύ…Ok… επιφυλλάσομαι…

  23. @oles koritsia gia sas pou eiste apo athina pio poly(dystixos den eimai mes 🙁 ) molis ematha (mporei na to kserete alla eipa na sas to po) oti apo 3/10 – 14/10 sthn odo Τζαβέλλα 67 & Μεσογείων στο Χαλάνδρι tha exei megalo bazaar timon sta kalintika!! opoies mporite k thelete einai mia kalh eykairia pisteyo k meta na mas peite ti pirate gia na zyleyoyme akoma perissotero emeis pou eimaste makria…!!!filakiaaaaaaaa

  24. Καλησπέρα σ’όλη την όμορφη παρέα! Υπέροχο post και σήμερα…. Φανταστικές συλλογές ρούχων με απίθανα χρώματα!! Το μπλε είναι τ’αγαπημένο μου χρώμα και φέτος ευτυχώς είναι πάλι μέσα στην μόδα!! Ακόμα δεν έχω αγοράσει κάτι, αλλά σίγουρα θα πάρω λίγα και καλά! Πολλά φιλιά! 🙂

  25. καλησπερα κοριτσια!!!αν πεσει πεινα,ενα ειναι σιγουρο:οτι εχουμε ρουχα για μια δεκαετια!!η μοδα που μας παρουσιασαν τα κοριτσια μου παει γαντι.ειδικα το μπλε ρουα ειναι το Ν01 για μενα.το μπροκαρ μονο ειναι δυσκολοφορετο.εννοειται οτι μπαινει πιο πολυ για καλο ντυσιμο η οχι;εχω ενα μπεζ-καφε μπροκαρ παλτο το οποιο σιγουρα θα ξαναβαλω.οσο για τα δερματινα,τα λατρευω.τωρα βεβαια με αυτες τις οικονομικες συνθηκες δεν γνωριζω αν θα μπορουμε να ανανεωσουμε τα jacket μας.βεβαια,θα αγορασουμε καποια πραγματα κ οι ιδεες που μας δινετε ειναι πολυ κατατοπιστικες κ οχι “σεντονια”,τα οποια συχνα βαριεμαι να διαβαζω.εχω αγορασει κι εγω πολλες φορες χειμωνιατικα τον αυγουστο οταν βρισκομαι σε διακοπες καπου οπου εχουν βγει τα χειμωνιατικα,γτ εδω βγαινουν την 28η οκτωβριου.ερχονται βεβαια κομματια απο τωρα,αλλα αν δεν δεις πολλα πραγματα,αγοραζεις;μονο αν ξετρελαθεις με κτ!!πολλα φιλακια!!!

  26. αχ κοριτσια το μπλε πολυ ωραιο χρωματακι.εμνα δωσμου φτερα ,πουπουλα υπερπαραγωγη κ τι στον κοσμο…….

  27. Μμμμ,τι ωραίο & fashionable ποστ!από τις νέες τάσεις θα υιοθετήσω οπωσδήποτε το μπλε ρουά & το ροζ!

  28. Καλά,έτσι κι ανοίξω τη ντουλάπα,έχω να ξεθάψω πράμα….Το μπλε μ’αρέσει,άσε που όλοι λένε πως μου πάει.Σήμερα έλαβα και το Sunsilk δώρο.Θα τα δοκιμάσω και θα σ’ενημερώσω για τις εντυπώσεις!!

  29. Μπλε ρουά… όγκος από γούνινες λεπτομέρειες… Όνειρο!

    Ως καρκινάκι ακούω στο repeat το «Looking for the Summer” του Chris Rea, τυχαίο;!

    Καταπληκτικό το ρεπορτάζ σας κούκλες, ευχαριστούμε πολύ!

  30. Τζα!!!Καλησπέρα κοριτσάκια.Το μάτι μου έχει μείνει στο τακούνι,στο σχήμα του,είναι φανταστικό!!!Μ’αρέσει πολύ το ντύσιμο υπερπαραγωγή και τα καπέλα(άσχετο)Όσο για το μπλε ρουά έχω την εντύπωση ότι θα πηγαίνει τέλεια με το νέο χρώμα των μαλλιών μου.Φιλιά…

  31. Καλημερα.Πολυ ωραιο αρθρο και απιθανες φωτογραφιες.Μπραβο κοριτσια και πανω απ΄ολα συμφωνω οτι εμεις τα καρκινακια θελουμε κατι τετοια για να φτιαξει η διαθεση μας:)

  32. καλημερα!!! σημερα θα μεινω σπιτι λογω προβληματος υγειας,περιμενω το σημερινο post κ την παρεα να ξεκινησει κουβεντουλα!!!την πιο γλυκια καλημερα μου στις αγαπημενες φιλες μου!!!!!

  33. @Marianna: Καλημέρα Mariannaki! Ελπίζω όλα να είναι καλά και το προβληματάκι υγείας, γρήγορα να το ξεπεράσουμε! xxx

  34. τζουλια μου,καλημερα!!θα κανω σημερα μαγνητικη για τον αυχενα κ καταλαβαινεις….σ’ευχαριστω!!!!!!!ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

  35. @marianna: Καλημέρα και εύχομαι όλα να πάνε καλά! Good luck και περαστικά!

  36. Καλημέρααααααααα!!! Συναρπαστικός πράγματι ο χειμώνας από άποψη μόδας αλλά δεν ξέρω απο΄άποψη οικονομικών μέτρων.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.