Review για Nivea, Vichy, Garnier και Εgyptian Magic!

 

 

Έκπληξη σήμερα, διότι αν και το guest post είναι για κρέμες περιποίησης δεν το υπογράφει η Stella, αλλά η MariaA.  Να σας πω μόνο ότι αυτό που έχει κάνει η Μaria, το ότι έχει δηλαδή δοκιμάσει και βαθμολογήσει τέσσερις διαφορετικές κρέμες περιποίησης, όταν το έβλεπα στα αμερικανικά και αγγλικά περιοδικά, από τις εκεί beauty editors (διότι εκεί είναι κάτι που εκεί γίνεται συχνά…) ήταν το καλύτερό μου!

 

 

Μου φαινόταν και εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολύ ειλικρινές όμως για την αναγνώστρια και πάντα ήθελα να το κάνω και εγώ σε κάποια από τα περιοδικά που δούλευα, αλλά δεν υπήρχε ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο (σας έχω γράψει, για τα διαφημιστικά συμβόλαια και ξέρετε τώρα…)

 

 

Γι’ αυτό σήμερα είναι ακόμα μεγαλύτερη η χαρά μου, διότι στο bb, μπορώ να έχω ένα τέτοιο κείμενο, χωρίς φόβο και πάθος και έτσι τελικά, έγινε αυτό που για χρόνια ήθελα,  πραγματικότητα.

 

Πάμε:

 

Καλημέρα, Τζούλια, bb girls!

 

Στα πλαίσια των guest review που με τόση ελευθερία μας αφήνει η Τζούλια να γράφουμε θα ήθελα να γράψω για τις κρέμες προσώπου που δοκίμασα τελευταία για αλλαγή από το σύνηθες θέμα μου που είναι τα αρώματα!

 

Λοιπόν η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω πάθει ένα μικρό κόλλημα με τις bbcream τελευταία όσον αφορά την πρωινή μου περιποίηση και η αλήθεια είναι ότι έχω καταβολευτεί την Garnier bbcream τη μπλε που είναι για λιπαρά δέρματα, διότι στα 10Ε σχεδόν (ή και λιγότερα αν έχει κάποια προσφορά – αν και είναι μικρότερη συσκευασία από τις άλλες δύο!) ξεμπερδεύω γρήγορα κυρίως όταν βιάζομαι .

 

Παρ’ όλα αυτά επειδή και λόγω ηλικίας δεν θεωρώ ότι με καλύπτει ενισχύω την περιποίησή μου με άλλες κρέμες και σέρουμ που και που όταν έχω περισσότερο χρόνο και επειδή είμαι και εξερευνητική φύση (τοξότης γαρ) πάντα ψάχνω για το καλύτερο – νεότερο – πιο θαυματουργό προϊόν!!

 

Οι κρέμες που δοκίμασα λοιπόν τελευταία είναι :

 

 

NIVEA PURE & NATURAL  :

 

 

 

Έχω και την ημέρας και τη νυκτός ευγενική χορηγία της NIVEA από ένα σεμινάριο ομορφιάς που κέρδισα λίγο καιρό πριν. Και οι δύο είναι εξαιρετικά ελαφριές ενυδατικές και με υπέροχη μυρωδιά χωρίς paraben και λοιπά συνθετικά. Μου προσφέρουν εξαιρετική ενυδάτωση και καταπληκτικά αίσθηση αλλά για το δέρμα μου χρειάζομαι και κάποια extra περιποίηση, οπότε προσθέτω σερουμ (το βράδυ) και φυσικά κρέμα ματιών.

 

Βαθμολογία: 7/10

 

VICHY – IDEALIA

 

 

 

Μια  ωραία ενυδατική κρέμα με ευχάριστη μυρωδιά και όμορφο και το νέο packaging της εταιρείας. Απορροφάται αμέσως οπότε μπορείς να προσθέσεις κάποιο foundation από πάνω. Με συστηματική χρήση είδα μια μικρή διαφορά στον τόνο της επιδερμίδας μου- έγινε πιο λαμπερή και διάφανη και το μακιγιάζ στρώνει πολύ καλύτερα.

 

Βαθμολογία: 7,5 /10

 

GARNIER BBCREAM ANTI-AGEING

 

 

 

Την περίμενα πολύ καιρό γιατί είχα βολευτεί τις άλλες δύο πολύ, ιδίως τη ματ το καλοκαίρι επειδή πραγματικά δε βγάζει λιπαρότητα στο δέρμα μου. Η συγκεκριμένη είναι πιο πηχτή και μοιάζει με την αρχική – καλύπτει – ενυδατώνει και γενικά μου άρεσε πολύ. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει πολύ καιρό ακόμη για να δω αν όντως έχει αποτέλεσμα στο αντιγηραντικό κομμάτι αλλά σίγουρα θα τη συνεχίσω και θα προτιμήσω αυτή μόλις χειμωνιάσει λίγο ακόμη και δεν “λαδώνει” τόσο πολύ το πρόσωπό μου.

 

 Βαθμολογία: 8/10

 

 

EGYPTIAN MAGIC (!)

 

 

 

Τέλος για έκπληξη σας άφησα αυτήν την κρέμα που διαφημίζεται πολύ στο εξωτερικό αλλά εδώ δεν έχει έρθει ακόμη. Είναι μια κρέμα Αμερικάνικης προέλευσης που βασίζεται σε παλιά Αιγυπτιακή συνταγή για θεραπευτική κρέμα. Είναι εντελώς φυσική από κερί , πρόπολη και άλλα φυσικά συστατικά και μυρίζει όντως ακριβώς έτσι. Είναι σχεδόν συμπαγής στη μορφή της και λιώνει όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα.

 

Ο λόγος που γνωρίζει επιτυχία στο εξωτερικό πιστεύω είναι διότι προσφέρει φοβερή ενυδάτωση αλλά έχει και επουλωτικές ιδιότητες. Η αλήθεια είναι ότι στις διακοπές μια ημέρα με “άρπαξε” ο ήλιος λίγο σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο ντεκολτέ που δεν πήγε ποτέ το αντηλιακό μου κατά λάθος και μετά το μπάνιο έβαλα από αυτή στο σημείο. Ε λοιπόν μέχρι το βράδυ είχε υποχωρήσει κατά πολύ το κάψιμο και αφού ξανάβαλα το βράδυ πριν τον ύπνο την άλλη μέρα είχε φύγει τελείως! Είναι αρκετά λιπαρή λόγω σύνθεσης και θέλει πολύ λίγο αλλά τη χρησιμοποιώ μετά την απολέπιση στο πρόσωπο αλλά και την αποτρίχωση στο σώμα και αποφεύγω έτσι τους ερεθισμούς.

 

Βαθμολογία: 9/10

 

 

Ελπίζω να μη σας στενοχώρησα που το Post δεν ήταν αρωματικό και επιφυλάσσομαι να σας γράψω και για καινούρια αρώματα σύντομα!!!

 

Φιλάκια πολλά

 

MariaA

 

 

 

Τώρα, εγώ σκέφτηκα να κάνουμε και ένα μικρό poll και να μου απαντήσετε, ποιά από τις κρέμες που αναφέρει η MariaA θα θέλατε να είχατε, στο φθινοπωρινό σας νεσεσέρ.

 

 Για να δούμε….

 

 

 

 

 

59 Σχόλια
  1. aaaaaa πρωτη φορα σχολιαζω πρωτη.ετσι φαινεται τουλαχιστον..δεν ξερω μεψχρι να τελειωσω τι θα ειμαι…καλημερα λοιπον σε ολη την παρεα…….!κ μην ανησυχεις που δεν ειχε αρωματα.κ αυτο το ποστ ειναι το κατι αλλο…..!

  2. Kαλημέρα ! Καλημέρα! Ευχαριστούμε Μαράκι για το review! Βλέπω η Egyptian Magic σκίζει ε? Ναι κι εγω αυτήν θα ήθελα… Το ξέρετε πως εξιτάρομαι πλέον με τα φυσικά καλλυντικά! Ωστόσο, είναι ένα θέμα η πρωινή καθημερινή της χρήση στο λιπαρό δέρμα, απ΄ότι αντιλαμβάνομαι, γιατί δε θα μπορεί να χρησιμοποιηθέι ως βάση για μακιγιάζ.. Μάλλον τη βλέπω ως μια ενισχυμένη μάσκα, όπως την χρησιμοποιείς κι εσύ για έξτρα ενυδάτωση. Οσο για τις υπόλοιπες, τη Nivea δεν θα την επέλεγα, τη βρίσκω πολύ μαζική για να είναι φυσική, η Vichy μου δημιουργεί μόνιμα ερεθισμούς και γενικά δεν μου κάθεται καλά, κι όσο για τη ΒΒ νομίζω, ότι έχω εκφρασει την άποψη μου, δε νομίζω ότι με καλύπτει…
    Σας φιλώ όλες!

  3. @Stella: Καλή η ιδέα σου για χρήση της Egyptian Magic, ως μάσκα έξτρα ενίσχυσης και τώρα που το σκέφτομαι, ιδανική για μετά από ξενύχτι, αν πας για ύπνο ας πούμε στις 3 το πρωί…( για να “επουλωθούν” τα προδοτικά σημάδια της επόμενης μέρας..)

  4. Ευχαριστουμε για το review! την bbcream της garnier την χρησιμοποιω κι εγώ από το καλοκαίρι και συμφωνω πως ειναι εξαιρετικά πρακτική- βολικα, δεν μπορω να πω ομως πως παρατήρησα κάποια θετικη αλλαγη στο δερμα μου. Μου κίνησες πολυ την περιέργεια για την egyptian magic!

  5. Ευχαριστουμε για το review! την bbcream της garnier την χρησιμοποιω κι εγώ από το καλοκαίρι και συμφωνω πως ειναι εξαιρετικά πρακτική- βολικη, δεν μπορω να πω ομως πως παρατήρησα κάποια θετικη αλλαγη στο δερμα μου. Μου κίνησες πολυ την περιέργεια για την egyptian magic!

  6. Καλημέρα Τζούλια, καλημέρα κορίτσια!

    Αχ τι χαρά κι αυτή! Κι εμένα μ’ αρέσουν πολύ αυτά τα άρθρα, κι όταν έρχονται από μια unbiased καταναλώτρια είναι ακόμα καλύτερα! Τώρα, δε, που μιλάμε για την MariaA νομίζω ότι το εμπιστεύομαι σαν ποστ ακόμα πιο πολύ!

    Σ’ ευχαριστούμε πολύ, Μαράκι!!! Υπέροχο το ποστ σου!
    Να πω την αλήθεια κι εμένα δε μου φτάνει η ΒΒ για λιπαρές ως ενυδάτωση, αν και είναι η μόνη που μου στέκεται από τις υπόλοιπες της μάρκας (έσω ξαναπεί, η αγαπημένη μου είναι της Estee, αλλά τσούζει…!). Έχω δοκιμάσει και την αντιγηραντική, της οποίας το άρωμα μου αρέσει πολύ, αλλά πρέπει με ένα χαρτομάντηλο να βγάζω την πολύ “γυαλάδα”.
    Την Idealia έχω βάλει στο μάτι διότι την είχα δοκιμάσει από ένα δειγματάκι και μου άρεσε, αλλά θα ‘θελα πολύ να δω τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που ανέφερες.

    Όσο για το Egyptian magic, τι να πω… Πειράζει που όταν μου υπόσχονται “μαγεία” και “θαύματα” δεν μου κάνει όρεξη;;; Ίσως να τη δοκίμαζα όπως λες για το σώμα, όχι για πρόσωπο…

    Να δούμε τι θα δείξουν κι οι ψήφοι μας!

    Να έχετε μια υπέροχη μέρα!

  7. Χμμμ…

    @Beautyblog, Stella, MariaA:

    μάσκα έξτρα ενίσχυσης, ε;;; Χμμμ… Έτσι, ναι… Καλό μου ακούγεται!

    xxx

  8. Καλημερούδια και από εμένα! MariaA, πολύ ωραίο και κατατοπιστικό το guest post σου!

    Χμμ βλέπω οι περισσότερες βάλατε στο μάτι την αιγυπτιακή ε; Εμένα μου κάνει σε κεραλοιφή κάτι αυτή, δεν ξέρω δε με ενθουσιάζει ιδιαίτερα. Όλες αυτές είναι αρκετά λιπαρές, ίσως λίγο πιο λιπαρές απόότι φαντάζεστε. Θα την αντικαθιστούσα με μια κρέμα με καλέντουλα ή άρνικα, που επίσης είναι επουλωτικές ή ένα τζελ αλόης που είναι σούπερ.

    Για τη nivea,χωρίς να έχω κάποια απόδειξη, δε με πείθει ότι είναι pure ή natural. Προκατάληψη; Ίσως…

    Τη Vichy τη δοκίμασα σε 2 δειγματάκια. Χμμμ…ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Αυτό τον καιρό έχω μια αδυναμία στο υαλουρονικό οξύ και κοιτάζω να το έχουν όλες μου οι κρέμες μπας και τσιτώσει η μούρη. Επίσης με χαλάει πάρα πολύ το βαζάκι της. Χάθηκε καλέ ένα ντισπένσερ; Δε μου αρέσει να βουτάω δάχτυλα στα βάζα λέμεεεε.

    Πάμε τώρα και στην επιλογή μου. Εμένα αυτή η ΒΒ πολύ με βόλεψε. Όταν ξυπνάω έχω ένα εκρού του νεκρού χρώμα, με βλέπει η συνοδός στο σχολικό και σκιάζεται. Κανονικό δέρμα εχω, οπότε δε μου φάνηκε λιπαρή. Είχα όμως ένα ερωτηματικό ως προς την αντιγήρανση και πίστευα πως δε με κάλυπτε. Τώρα που βγήκε και με αντιγήρανση ποιος με πιάνει (φυσικά και θα συνεχίσω να βάζω το σέρουμ με υαλουρονικό από κάτω, μη ρωτάμε τα αυτονόητα 😉 )

    Φιλάκια σε όλες!

  9. Καλημέρα αγαπημένες μου!!!

    Μαρία μου, τι απίστευτο post είναι αυτό;! Τέλεια η ιδέα σας, πανέξυπνος και ευχάριστος τρόπος παρουσίασης! Με περιμένει ένα δείγμα της Idealia στο νεσεσέρ μου, μου θύμησες να το δοκιμάσω άμεσα! Όσο για την BB… την ξέρετε όλες την αγάπη μου για την bb του dr. Brandt… Αλλά πρόσφατα αλλαξοπίστησα(για οικονομικούς λόγους μόνο). Για την νέα The Body Shop bb cream: προσωπικά την λάτρεψα, κοστίζει το 1/3 της τιμής της dr. Brandt και θα την αγοράζω ευλαβικά (μέχρι να ξανααλλαξοπιστήσω βεβαίως βεβαίως…)

    Αλλά τώρα που θυμήθηκα τα Body Shop και ζήλεψα πολύύύ τον τρόπο του review σου θα μου επιτρέψεις να μιλήσω για το εξής:

    TEA TREE PORE MINIMISER (THE BODY SHOP)

    Το primer αυτό συναγωνίζεται επάξια το Porefessional της Benefit, εξαφάνισε τους πόρους της μύτης μου(και γύρω από αυτήν) και δημιούργησε τον τέλειο – λείο καμβά για να συνεχίσω το μακιγιάζ μου. Το μέγεθός του (30 ml) είναι ικανοποιητικό και σίγουρα θα το χρησιμοποιήσω μέχρι και την τελευταία του σταγόνα! Το προτιμώ από τα primers σιλικόνης διότι νιώθω πως δεν είναι καθόλου επιβαρυντικό για την επιδερμίδα μου, αντιθέτως έχει φυσικές καθαριστικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες (λόγω του tea tree oil που περιέχει). Το μοναδικό «αρνητικό» που θα μπορούσα να φανταστώ για αυτό το προϊόν είναι η έντονη μυρωδιά του, εάν και προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου-μυρίζει κάτι από ευκάλυπτο, καθαριότητα και φρεσκάδα.

    Βαθμολογία: 9/10

    Φιλιάααα!!! xxx

  10. Καλημερα!!Τζουλια κοριτσια!!
    Υπεροχη εκπληξη Μαρια μου!!Να που ορισμενα πραγματα δεν πρεπει να τα θεωρουμε δεδομενα!!χαχαχα
    Απο ολες τις κρεμες δεν εχω δοκιμασει την Egyptian magic πρωτον γιατι δεν αγοραζω ακομα απο ξενα σαιτ και δευτερον γιατι φτιαχνω παρομοια κρεμα
    με κερι μελισσας και ενα σωρο αλλα λαδακια(αβοκαντο κ.λ.π.) η οποια ειναι εξαιρετικη εχουν αρχισει να μου ζητουν οι φιλες μου!κυριος τωρα τον χειμωνα που το δερματακι μας ξερενεται περισσοτερο!Βεβαια ειναι ιδιαιτερα λιπαρη οπως η magic λιωνει οταν ερχεται σε επαφη με το δερμα αλλα μετα απο μιση ωρα εχει απορροφηθει!Την βαζω χρονια τωρα κυριως τον χειμωνα και μπορειτε να την φτιαξετε ολες σας!! Ειναι πολυ ευκολο.
    Τωρα απο ολες τις κρεμες αυτη που που τραβηξε το ενδιαφερον ειναι η bb cream
    Λογω αντιγυρανσης!θα την δοκιμασω αλλοστε ειναι πολυ φθινη!!
    @Μαρια δειχτη προστασιας εχει??
    Φιλια χχχ

  11. Καλημέρα στην παρέα και από εμένα!
    @MariaA: Υπέροχο review Μαράκι, αν και είναι εκτός του πεδίου της εξειδίκευσής σου (βλέπε αρώματα), τέλεια τα πήγες και πάντα χρήσιμο ένα συγκριτικό crash test σε όμοια προϊόντα.
    Julia, έχεις πολύ δίκιο και χαίρομαι που το bb σου δίνει αυτή τη δυνατότητα να το κάνεις.
    Εγώ ψήφισα τη Garnier Anti Ageing BB Cream, έχω δοκιμάσει δείγμα της και παρόλο που και εγώ έχω μία ένσταση με τα multi-purpose προϊόντα, παρόλα αυτά, μόνο και μόνο για τη δυνατότητα που σου δίνει να “παστώσεις” όλα τα προϊόντα που θες σε χρόνο ρεκόρ σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης (και είναι τόσο συχνές αυτές οι ρουφιάνες!), θέλω να την έχω στο νεσεσέρ μου!!!!

  12. @Ioanna μολις μου ελυσες την απορια μου για το συγκεκριμενο προιον!!
    Παρολου που δεν εχω πορους μου αρεσει πολυ η ιδεα του tea tree και η μυρωδια δεν με ενοχλει!λογικα θα κανει και καλο και στα σπυρακια!! Θα ειναι ωραιο να το χρησιμοποιω πριν την περιοδο οπου ειναι σε εξαρση οι ορμονες μου και βγαζω μερικα χαζοσπυρακια!!
    Φιλια χχχ

  13. Καλημέρα Τζούλια & bbgirls! Χαίρομαι που σας άρεσε το Post δεν είναι ακριβώς το αντικείμενό μου αλλά επειδή δοκιμάζω ότι βρω μπροστά μου έγραψα τη γνωμη μου! Για να απαντήσω και πρόχειρα στα πάνω σχόλια Στέλλα για πρωί δεν χρησιμοποιείται με τίποτα η Egyptian magic είναι όντως πολύ λιπαρή, μόνο βράδυ τη βάζω μετά το μπάνιο όταν κάνω αποτρίχωση – απολέπιση κλπ και μετά πάω για ύπνο οπότε κάνει δουλειά το βράδυ και πρωί ξυπνάω με ροδαλί μουράκι – σωματάκι! Είναι αρκετή ποσότητα και θέλει πραγματικά πολύ λίγο, την πρώτη φορά που την έβαλα περίσεψε πάνω από η μισή ποσότητα στο χέρι μου και δεν ήξερα τι να την κάνω και την αλείφτηκα ολόκληρη!
    Η Nivea είναι όντως φυτική χωρίς Paraben κλπ και σε μένα προσέφερε ενυδάτωση αλλά θέλει και το κάτι παραπάνω το βράδυ ιδίως για όσες ενδιαφέρονται για αντιγήρανση κλπ.

  14. @SofiaT: Όλες μα όλες οι bb creams έχουν δείκτη προστασίας! Αυτό είναι και ένα από τα μεγάλα τους claims άλλωστε!

  15. @Ioanna Thess: Τι “διαμαντάκι” είναι αυτό που ανακάλυψες;;!! Thank u για τις πληροφορίες αγαπημένη!

  16. Ego tha ithela tin Vichy Idealia…tin exo dokimasei arketes fores apo deigmataki kai mou arese to apotelesma….Filia!!

  17. Χμμμ η νέα bb cream BODY SHOP δεν έχει SPF!!! Να ένα αρνητικό της λοιπόν…

  18. @IoannaThess: Έχω ακούσει κι από αλλού καλά σχόλια κι ήταν ήδη στο wish list μου, επειδή τελευταία μου φαίνεται λες κι έχω κρατήρες στη μύτη και τα μάγουλα μου.. Αφού το λες κι εσύ, σίγουρα θα το αποκτήσω!!! Ευχαριστούμε για το σύντομο review!

    🙂

  19. @Ioanna: Ωραία προσθήκη! Τη bb του bodyshop δεν την έχω δοκιμάσει, πάντως μόλις εχθές δοκίμασα από δείγμα τη bb της MAybelline και με απώθησε η μυρωδιά της – προσωπικά τη βρήκα πολύ άσχημη – αναγκάστηκα να ξαναπλυθώ για να φύγει!
    Στο Bodyshop πρέπει να πάω να πάρω ακόμη ένα λάδι που μου τελειώνει και να δοκιμάσω και τα νέα τέσσερα αρωματάκια – λαδάκια που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Επί της ευκαιρίας θα δω και για το pore minimizer!
    @SofiaT: όπως φαντάζεσαι θέλουμε τη συνταγή!

  20. @Τζουλια μου αυτο πιστευα και εγω!αλλα νομιζω του body shop bb
    Δεν εχει δειχτη προστασιας!!!Γιαυτο ρωτησα. .Μηπως ισχυει και στην καινουρια της Garnie.

  21. Γειά σας κοριτσάρες!
    Λοιπόόόόν κι εμένα μου κίνησε την περιέργεια η αιγυπτιακή κρεμούλα,(άλλωστε η Κλεό διατηρούσε και μια φήμη….)!
    Θα συμφωνήσω για τη nivea,δεν μου φαίνεται πως κάνει κάτι σπουδαίο,και μου φαίνεται πως εντείνει την λιπαρότητα στο δέρμα μου(την έχω δοκιμάσει)
    όσο για την vichy,δεν την έχω πάρει ποτέ,δεν προτίθεμαι να χαλάσω τόσα λεφτά για κάτι που πιστεύω πως θα με κάνει να το έχω ανάγκη!την ίδια γνώμη έχω για τους ορούς!βοηθούν το δέρμα,αλλά αν πάψεις να το χρησιμοποιείς,βλέπεις άμεσα πιό κουρασμένη επιδερμίδα!κάτι σαν την “κρέμα” στην ταινία κατγούμαν με την χάλι μπέρι 😉
    έχω κι εγώ την bb της garnier για λιπαρές επιδερμίδες,αλλά αν χρειαστεί να την βάλω (4 φορές όλες κι όλες) έχω χρησιμοποιήσει μια σταγόνα της με την ενυδατική της garnier (pure,για την λιπαρή μου επιδερμίδα).
    προτιμώ να βάζω κονσίλερ τοπικά όπου έχω θέμα και κάτω από τα ματάκια!
    ΑΛΛΑ,το σπουδαίο είναι πως τη μεγαλύτερη βελτίωση στο χρώμα και στην υφή της επιδερμίδας μου την έχω δεί με….ΤΑΡΑΤΑ-ΤΑΤΑΝ….λεμόνι,γιαούρτι(ως μάσκες) και χαμομήλι(το οποίο χρησιμοποιώ καθημερινά μετά τον καθαρισμό του προσώπου μου)!
    θα εκπλαγείτε!για πιό ώριμες επιδερμίδες,δοκιμάστε πατατούλα και μέλι στο γιαούρτι 🙂

  22. α….και να μην ξεχάσω,η αιγυπτιακή μου θυμίζει την κρέμα της γιαγιάς μου,με φυσικό κερί μέλισσας κι ελαιόλαδο(από δικές μας ελίτσες)!έκανε για όλα!ενυδάτωνε το σώμα της,έβαζε στα εγκαύματα(κι εξαφανίζονταν),μου έβαζε στους ερεθισμούς,παντού!πραγματικά μαγική!σκέφτομαι να την εμπλουτίσω με βασιλικό πολτό,τί λέτε;
    😉

  23. @SofiaT: Σοφία μου καλημέρα! Έψαξα γρήγορα για να επιβεβαιώσω το ότι το tea tree oil κάνει όντως καλό σε ακμή/σπυράκια και διαπίστωσα πως ναι, έχεις πολύ δίκιο. Θα μας τα πουν καλύτερα βέβαια η Στέλλα ή η Μαρία που τα ξέρουν αυτά… xxx

  24. @Ioanna Thess: Ιωάννα μου, έγραψες πάλι με τις πολύτιμες πληροφορίες σου! Η ενημέρωση σου έχει καταγραφεί στον “σκληρό” μου ( 😛 )… έχω καιρό να περάσω από Body Shop μεριά και μάλλον πρέπει να το κάνω σύντομα!
    Τώρα που το ξανασκέφτομαι…και από Radiant πρέπει να περάσω…είναι η ιδέα μου ή όταν τελειώνει κάποιο προϊόν μακιγιάζ κατά ένα μαγικό τρόπο εξαφανίζονται και τα υπόλοιπα? ρουζ, concealer, πουδρίτσα, bb cream…ουουουουφ…μήπως έχει κανείς καμία σκάλα να καθαρίσω?????

  25. @Μαρακι μου ειναι διαθεσιμη σχεδον παντου!Αμα γραψεις κρεμα Γαληνου θα βρεις
    χιλιαδες συνταγες!Βεβαια εγω μετα απο πειραματα καταληξα σε αυτη:
    2 κουταλακια γλυκου κερι μελισσας
    2 κουταλιες σουπας λαδι καρυδας
    1/2 κουτ.σουπας γλυκερινη
    2 1/2 λαδι αβοκαντο
    1 κουτ.σουπας βερυκοκελαιο
    2 καψουλες βιτ ε
    4 κουτ.σουπας ροδονερο
    Τωρα μπορειτε να προσθεσεται η να αφερεσεται λαδακια μπορειτε να βαλεται και
    πιο ακριβα οπως argan oil rosehip oil και βεβαιως καποια αιθερια ελαια προσοχη σε καποια γιατι προκαλουν φωτοευαισθησια.
    Και βεβαιως προσεχουμε (τα λαδια τα ζεστενουμε σε μπεν μαρι)το ιδιο(και το ροδονερο)να εχουν την ιδια χαμηλη θερμοκρασια δεν τα βραζουμε.
    Η κρεμα διατηρειται στο ψυγειο διοτι δεν εχει συντηρητικα τωρα αν προσθεσεται
    αιθεριο ελαιο βενζοης η tea tree (φυσικο συντηρητικο)διατηρειται και εκτος.
    Καλη επιτυχια!!!!

  26. @Nettle καταπληκτικη ιδεα!!Ο βασιλικος πολτος ειναι αλλοστε γνωστος για τις ιδιοτητες του!!Κατι ξερει η βασιλισσα και τρεφεται μονο με αυτον!!!
    Θα ειναι σουπερ αντιγυραντικος!αλλα λογικα θα πρεπει να τον προσθεσεις οταν θα εχει κρυωσει η κρεμα για να διατηρησει τις ιδιοτητες του!!

  27. BB Cream, χωρίς SPF, κανονικά, δεν πρέπει να ονομάζεται bb cream, αλλά “ενυδατική με χρώμα”.

  28. Καλημέρα σ’όλη την όμορφη παρέα! Μαρία μου, το post για τις κρέμες ήταν υπέροχο! Σ’ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε μ’αγωνία την νέα σου ανάρτηση για τα καινούρια αρώματα!! Διαβάζοντας τα σχόλια των BΒGirls, διαπίστωσα ότι συμφωνούμε…. Οι κρέμες της Nivea Pure & natural(για το πρόσωπο) δεν προσφέρουν τίποτα περισσότερο από μια ενυδάτωση και λόγω ηλικίας δεν θα τις αγόραζα ποτέ! Η αιγυπτιακή κρέμα, νομίζω ότι είναι παρόμοια με την κεραλοιφή που φτιάχνω και πραγματικά είναι πολύ ενυδατική και έχει επουλωτικές ιδιότητες, αλλά είναι τόσο λιπαρή που δεν μπορείς να την χρησιμοποιήσεις κάθε μέρα!! Την Garnier BBCream Anti-Ageing δεν την έχω χρησιμοποιήσει και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη…αλλά αν όπως λέει η Μαρία, η κρέμα “λαδώνει” τότε δεν ταιριάζει στο δικό μου μεικτό πρόσωπο!! Την κρέμα Idealia της Vichy, την δοκίμασα από αρκετά δειγματάκια που μου έδωσαν, και είμαι πολύ ευχαριστημένη…. ενυδατώνει, έχει ωραίο άρωμα και κάνει την επιδερμίδα μου πιο λαμπερή, ενώ είναι τέλεια βάση για το μακιγιάζ!! Αυτή είναι η δικιά μου αγαπημένη κρέμα που θα’θελα να’χω στο νεσεσέρ μου και πραγματικά θα την βαθμολογούσα με 9/10! Καλή συνέχεια και πολλά φιλιά! 🙂
    Υ.Γ. Επειδή ασχολούμαι με συνταγές για την ομορφιά μας, με φυσικά υλικά, που μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι μας, θα σας γράψω μια φθινοπωρινή μάσκα με κονιάκ! Είναι μια εκπληκτική μάσκα για την βαθιά αναζωογόνηση του δέρματος ειδικά μετά το καλοκαίρι και τις αρχές του φθινοπώρου.
    θα χρειαστείτε: 1 κουταλιά σούπας κονιάκ ή μπράντυ, 1 αυγό, 1/4 σκόνη γάλα πλήρες λιπαρά, 1/2΄κουταλάκι γλυκού φρέσκος χυμός λεμονιού ή σταφυλιού
    Εκτέλεση: Ανακατέψτε το κονιάκ με τον χυμό λεμονιού ή σταφυλιού, προσθέστε το αυγό χτυπημένο ελαφρά και την σκόνη γάλα. Απλώστε τη μάσκα σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε τη για 10-15 λεπτά. Ξεβγάλτε καλά με χλιαρό νερό και τελειώστε την περιποίηση με φυτικό έλαιο αντί για κρέμα.

  29. @Elena χαιρομαι που καταπιανεσαι και εσυ με κρεμοαλχημιες!!χαχα
    Την μασκα που λες την εχω κανει ειναι υπεροχη!αλλα επειδη δεν τα παω καλα με το αυγο!!το ιδιο και σε μασκα για τα μαλλια μου μυριζει!Κανω την παρομοια μασκα
    της NINON DE L’ENCLOS (της κυριουλας που δεν ελεγε να γερασει!!χιχι)
    απλα δεν εχει αυγο στην θεση του βαζει μελι!!

  30. Καταπληκτικό το post και αρκετά κατατοπιστικό! Μιας και αναφερόμαστε σε κρέμες σήμερα, αγαπητά ΒΒgirls θα ήθελα τη βοήθεια σας! Είμαι 24 χρονών, και θα ήθελα να αγοράσ 2 κρέμες. Μια νυκτός και μια για τα μάτια γιατί έχω έντονο πρόβλημα με μαύρους κύκλους! Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε προτείνωντας μου κάποια προιόντα;; Ευχαριστώ!!

  31. Τζα!!!Καλημέρα αγαπημένες.Πολυτάλαντη MariaA. είσαι όλο εκπλήξεις,μπράβο.Την αιγυπτιακή κρεμούλα πρώτη φορά την ακούω αλλά από τις υπόλοιπες ψηφίζω την Idealia.(Αγαπώ Vichy!!!!)Συγκεκριμένα την χρησιμοποιώ αυτό τον καιρό και την έχω συνδυάσει με τον ορό Aqualia Thermal για σούπερ ενυδάτωση χωρίς να βαραίνει το δέρμα μου.Και μυρίζουν φανταστικά.Φιλιά!!!

  32. @giorgia07: Ωωωω.. γλυκιά μου… Αν δεν έχουμε μιλήσει εδώ στο bb τα τελευταία τρια χρόνια, για κρέμες ημέρας, κρέμες νυκτός, κρέμες ματιών, μαύρους κύκλους, ηλικίες κλπ, κλπ.. Είμαι σίγουρη ότι με μια πιο προσεκτική ματιά αλλά και λίγο ψάξιμο επάνω δεξιά στο κουμπί “Search” θα βρεις πολλά που θα σε βοηθήσουν!

  33. Καλησπέρα κι από εμένα κορίτσια ! @MARIA A : Φωτιές μας άναψες με το συγκεκριμένο post βλέπω !Πάντως είναι πολύ κατατοπιστικό και σε ευχαριστούμε που μπήκες στον κόπο της σύγκρισης ! Κι εμένα η Idealia δεν μου ‘κάθεται’ και τόσο καλά στο δέρμα , στην αρχή ενθουσιάστικα γιατί με τις κρέμες της Vichy δεν τα πάω και πολύ καλά , αλλά μετά από χρήση ενός μήνα παρατήρησα ότι δημιουργεί κάποιες φορές υπερβολική λιπαρότητα ενώ δεν είδα κάποια ιδιαίτερη βελτίωση στο πρόσωπό μου .Για τη Nivea δεν έχω γνώμη , μόνο κρέμες σώματος και αντιηλικά έχω δοκιμάσει ενώ για την άλλη μαγική κρεμούλα που όπως πολύ σωστά ανέφεραν τα κορίτσια μοιάζει με κεραλοιφή θα ήθελα να τη δοκιμάσω . Επειδή αναφέρθηκε το θέμα με το tea tree oil , εγώ που έχω λιπαρή επιδερμίδα με τάσεις ακμής παρακινημένη και από τα post της Στέλλας για λαδάκια κλπ αλλά κι επειδή ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούριο , κάνω το εξής : Σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι με σπρέι έχω ανακατέψει σιτέλαιο με αιθέρια έλαια tea tree και λεβάντας ( λίγες μόνο σταγόνες ) και το απλώνω στο πρόσωπο το βράδυ σαν ορό . Ειλικρινά έχω δει διαφορά μεγάλη στο πρόσωπό μου , ενώ έναν παρόμοιο ορό αλλά πιο “δυνατό” ( δηλ.με περισσότερες σταγόνες αιθέριων ελαίων ) έχω ετοιμάσει για την πλάτη γιατί εκεί το θέμα της λιπαρότητας και της ακμής ήταν πιο έντονο . Και εκεί υπάρχει σημαντική βελτίωση , εφάμιλλη με αυτή που παρατήρησα μετά από ακριβές θεραπείες στην αισθητικό μου ( τις οποίες και έκοψα λόγω κρίσης ) .

  34. kalispera k apo mena!!!mpaino bgaino olh mera sto internet k den peira eidhsh shmera ayto to ypero guest post!!!
    @@MARIA A fobero to post!!!na pou egine idikothta sou k oi kremes ypourge mas!!!ti lete gia mia sinergasia MARIA A k stellas???ena post k apo tis 2!!!gia skeftiteto…..!!!!gia tin teleytea krema den eixa ksanakousei alla prepei na einai poly kalh!!!prepei na gia ligo k den prolabaino na diabaso ta sxolia alla tha epanertho!!filiaaa

  35. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ bbgirls και ΤΖΟΥΛΙΑ. ΠΟΛΥ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟ ΤΟ post ΣΗΜΕΡΑ. ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ NIVEA ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΧΩ YELLOW ROSE (125ml)CHOCOLATE ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ CREME HYDRATANTE FLUIDE.
    ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΧΟΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΛΗ ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ.
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ..
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!

  36. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΜΑΣ ΕΙΧΕΣ MariaA. ΕΜΕΝΑ ΠΡΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕ ΜΟΥ “ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ” ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η EGYPTIAN MAGIC. ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ. ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΘΑΥΜΑΤΑ “ΑΚΟΥΩ” ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΑΛΙ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!

  37. ksanartha!!!
    @Ioanna Thess se ti timoula einai to PORE MINIMISER k pos akribos to bazeis?dld mporeis na to baleis to brady k ayto siga siga na meiosei tous porous?’h einai mono kaliptiko?
    @Ioanna Thess k @sofiaT to tea tree oil kanei ontos poly kalh douleia kyrios sta spyrakia!!!ego exo ena tis orflame k eimai poly eyxaristimenh!!
    gia tis kremes ego dialeksa oti tha ithela tis vichy giati den tin exo dokimasei k exo akousei kala logia!!oso gia tin Nivea Pure & natural ego exo meinei sxetika eyxaristimenh bebaia ektos apo enidatosh den xreiazomai kati allo opote gia antiritidikes ikanotites den psaxno k fysika exo dokimasei thn aplh!!oso gia bb gream den exei tyxei na dokimaso giati ta proina bafomai ligo(skia+lip xoris make up)ektos eksereseon k oso gia tin EGYPTIAN MAGIC fainete poly kalh alla emena me fobizei ligo pou den tin ksero logo allergion!!filakiaaa 🙂

  38. Καλησπέρα!
    Πολύ μ’αρέσει αυτός ο τρόπος παρουσίασης….Συνοπτικός και τελείως to the point!
    Κάποια στιγμή, πρέπει να “ψήσω” και τη μαμά μου να μας πει για τα διάφορα σέρουμ που έχει δοκιμάσει και κάποια μπορώ να σας διαβεβαιώσω πως είχαν θεαματικά αποτελέσματα!!
    Στο θέμα μας τώρα…
    Δεν έχω δοκιμάσει κανένα απ’τα προαναφερθέντα προιόντα.
    Αυτό που μου φαίνεται πολύ δελεαστικό, όπως έχω ξαναπεί, είναι οι bb creams…
    Γενικά, τα pure&natural τα συμπαθώ πολύ μιας και οι τιμές τους είναι πολύ φιλικές προς τον καταναλωτή και δεν περιέχουν parabens,κλπ..
    Τέλος, θέλω να πω πως δοκίμασα το καλοκαίρι μια κρέμα που η περιγραφή της Egyptian magic είναι σαν να τη φωτογραφίζει. Την είχα βρει σε μια έκθεση μελισσοκομικών προιόντων…Δεν τη δοκίμασα στο πρόσωπο, αλλά σε συγκεκριμένα σημεία όπου μπορεί να εμφανιζόταν κάποιος ερεθισμός κλπ και είχε θεαματικά αποτελέσματα!

  39. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ JULIA,MARIAA K ΛΟΙΠΑ ΒΒΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!!το ρουφηξα το σημερινο post αλλα κ τα σχολια σας!!
    @MARIAA,ευχαριστουμε πολυ για τα ωραια που μας εγραψες,να συνεχισεις ετσι,οχι μονο στα αρωματα αλλα κ στις κρεμουλες!
    @IOANNA THESS,εχω διαβασει πολλα reviews για την tbs pore minimiser αλλα ειναι το μονο που μου εδωσε να καταλαβω τι ακριβως προσφερει αυτη η κρεμα.κ η συγκριση με το αντιστοιχο προϊον της benefit δεν πηγε χαμενη,μ’εβαλε σε σκεψεις,πολλες σκεψεις.
    για τις κρεμουλες που μας ανελυσε η MARIAA,θα ηθελα να πω τα εξης:την egyptian θα την εβαζα κι εγω μονο για μασκα αλλιως θα εμοιαζα με λαδοποντικο!!
    για τη nivea,δεν ξερω,δεν θα την εβαζα στο προσωπο μου γτ μου φαινεται ανεπαρκης.
    τη vichy idealia,ευχαριστως θα τη δοκιμαζα(εχω δειγματακι κ ετοιμαζομουν να το κανω αυτες τις μερες)γτ εχω εμπιστοσυνη στη vichy.γενικα,μου ταιριαζουν τα προϊοντα της.τελειος για μενα ειναι ο ορος liftactiv,καθολου,μα καθολου λιπαρος.επισης,πολυ καλο primer για μενα ειναι η normaderm anti-age,συσφιγγει τους πορους,ειναι δροσιστικη κ καθολου λιπαρη.τη βαζω το πρωι πριν την αντηλιακη.
    για την ββ cream της garnier δεν σχηματισα καλη αποψη απο ενα δειγματακι που δοκιμασα,ισως την εχω αδικησει γτ εχει κανει τρελες πωλησεις.ηταν βεβαια ο πρωτος τυπος που κυκλοφορησε.
    @SOFIAT,η συνταγη σου ακουγεται πολυ ωραια!αντε στο δρομο που χαραξε η stella!!!!
    τελος.ενδιαφερομαι για την bb cream all in one the body shop,εχω διαβασει πολλες κριτικες αλλα τζιφος,δεν μου δινουν να καταλαβω αν ειναι οντως καλη η οχι.αλλες κριτικες ισχυριζονται οτι ειναι τελεια κ αλλες οτι ειναι για primer,αντε να βρεις ακρη!!

  40. @όλες!!!! Χάρηκα πολύ που σας άρεσε το Post είχα αγωνία! Ίδέα της Τζούλιας ήταν όμως!!! Ο πρωθυπουργός πάντα αποφασίζει!! Θα επανέλθω και το βράδυ να ξανασχολιάσω ότι δεν έχω δει ή παραλείψει!!!
    Φιλάκια πολλά!

  41. @nansy: Κοστίζει 10,50€ και εγώ το βάζω ως εξής: ενώ έχω απλώσει τις κρέμες μου, περιμένω 2-3 λεπτά και ύστερα το βάζω στα σημεία που οι πόροι μου είναι εμφανείς. Ύστερα ταμποναριστά (σαν κρέμα ματιών ή κονσήλερ) το «πατάω» στο δέρμα μου ώσπου να απλωθεί πλήρως. Περιμένω πάλι 2-3 λεπτά και ύστερα συνεχίζω με το μακιγιάζ. Ξέχασα να γράψω πως εκτός από την λείανση, προσφέρει και ματ αποτέλεσμα, γι’ αυτό και μερικές μέρες το φοράω σκέτο, χωρίς foundation από πάνω και είναι άψογο! Η Body Shop υποστηρίζει πως σε 4 εβδομάδες εφαρμογής όντως μικραίνει τους πόρους, δεν παρεμβαίνει μόνο επιφανειακά αλλά και ουσιαστικά στο πρόβλημα.

    Δεν είχα σκεφτεί να το βάζω βράδυ και να κοιμάμαι με αυτό στο δέρμα μου για extra αποτέλεσμα… Δεν μπορώ να σου απαντήσω πάνω σ’ αυτό διότι δεν τον έχω δοκιμάσει αυτόν τον τρόπο! xxx

  42. @Ioanna Thess eyxaristo poly koritsaki gia tin leptomerhs perigrafh!!akougete poly deleastiko k einai k oikonomiko xoris na ksero poso stoixeizoun antistixa proionta!!tha mpei sigoura stin Wishlist mou!!!(ox!poly megalonei ayth… :p)se eyxaristo

  43. @Julia Ευχαριστώ πάρα πολύ! Η αλήθεια είναι πως επειδή είμαι και σχετικά νέα στο blog δεν είχα προλάβει να διαβάσω όλα τα άρθρα και ίσως βιάστηκα λίγο να ρωτήσω..!:P Ομολογώ πάντως, πως μετά από ιδιαίτερα μελετηρή ανάγνωση κατέληξα στο θαυματουργό αμυγδαλέλαιο που μου φάνηκε ότι είναι πολύ καλό για την περιοχή των ματιών γενικότερα!! Τώρα μένει να συνεχίσω για να βρω και κάτι σε κρέμα νυκτός!! Και πάλι ευχαριστώ ΠΟΛΥ!!!

  44. να μαι παλι.καθως μπαινω μια φορα κ μετα εξαφανιζομαι αμεσως..σημερα ομως ξαναμπηκα..ενθουσιαστηκα με της ιωαννας την προταση περι του tea tree απο τα bs το μονο μου θεμα ειναι η εντονη μυρωδια που λγω εγκυμοσυνης δεν ξερω αν θα την αντεχω.αυριο ομως αν προλαβω θα κανω μια επισκεψη εδω στη γειτονια μου!για να δουμε….

  45. Γεια σας και απο μενα. Ειμαι μια απο τις σιωπηλες δυναμεις που λεει και η Τζουλια. Θελω πολυ καιρο να γραψω και τωρα βρηκα την ευκαιρια. Λοιπον καταρχην η ηλικια μου ειναι 48 ετων οποτε οπως καταλαβαινετε θελω κατι πιο ενισχυμενο. Εχουμε και λεμε μετα απο χρονια δοκιμων σε ολες κυριολεκτικα τις μαρκες, επειδη η δικη μου αδυναμια και πειρα εχΕι να κανει με τις κρεμες και τα σερουμ θα σας πω τα δικα μου συμπερασματα. Για να μην μακρυγορω φοβερα αποτελεσματα εχω δει στο σερουμ intealist ths estee auder καθως επισης και ο ορος visionaire της lancome κανουν αυτα που υποσχονται και πολλα περισοτερα. εΕπισης η κρεμες που παιρνουν για μενα 10\10 ειναι η turnaround της clinique καθως επισης και η revitalizing της estee lauder.θελω να γραψω και για αλλες αλλα θα γινω φοβαμαι κουραστικη. Αλλη φορα καλο βραδυ σε ολες

  46. Καλησπερα!!!Πολύ όμορφο άρθρο…απολες με δελεάζει η EGYPTIAN MAGIC!!!!(αν κ έχω πολύ λιπαρό δέρμα,όμως μου έκανε “κλικ”)

  47. Εγω ήθελα να σχολιάσω επιπλέον, ότι μου αρέσε πολύ αυτός ο τρόπος παρουσίασης και βαθμολόγησης των κρεμών. Τον βρίσκω πολύ “to the point” και μακάρι να εφαρμοζόταν γενικότερα στα προιόντα. Αν το κάνουν οι καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, γιατί όχι κι εμείς? Επιμένω στην άποψη μου, την οποία έχω στο παρελθόν εκφράσει επαννειλημένα, ότι πρέπει κι εμείς εδω στην Ελλάδα να αποκτήσουμε καταναλωτική συνείδηση και να μην είμαστε κατευθυνόμενοι. Δεν θέλω να πω με αυτό, ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με τις διάφορες εταιρείες αλλά, ότι εφ΄ όσον δημιουργούν για μας κι εμείς αγοράζουμε θα έπρεπε η γνώμη μας να είναι περισσότερο υπολογίσιμη.
    Φιλιά σε όλες σας και καλημέρα!

  48. @rania: Εχεις κάνει εξαιρετική επιλογή σε προιόντα για την περιποίηση της επιδερμίδας σου, Ράνια μου. Απ’ όλα όσα ανάφερες, να σου πω ότι θεωρώ και το έχω γράψει κιόλας, κορυφαίο τον ορό Visionaire της Lancome.

  49. @Stella: Ξέρεις εδώ κα χρόνια πλέον (.. για φαντάσου Στελλάκι.. χρόνια είπα..) ότι συμφωνώ απόλυτα και αυτό προσπαθώ να κάνω μέσα από το bb.Εφόσον οι εταιρείες ξοδεύουν που ξοδεύουν εκατομμύρια σε έρευνες και διαφήμιση, γιατί να μη έχουν και μια εξαιρετική φόρμουλα στα χέρια τους; Από την άλλη ειδικά για τα προιόντα περιποίησης “one man’s poison, is another man’s cup of tea” Βλέπεις από πάνω τη Ράνια; Είδες τι έγραψε για τον ορό Visionaire? Θυμάσαι τι έγραψα και εγώ όταν τον δοκίμασα (ενθουσιάστηκα…) Θυμάσαι όμως επίσης και την δική σου εμπειρία; Τώρα στο πρακτικό του πράγματος (γιατί είμαι do-er) ψάχνω να βρω τρόπους για να κάνουμε πιο στυχνά τέτοια reviews όπου να συγκρίνουμε και να βαθμολογούμε προιόντα. Περιμένω προτάσεις!

  50. Πολύ ωραίο ποστ και ενημερωτικό! Έχω ένα δειγματάκι της Idealia που θα το δοκιμάσω λίαν συντόμως! Η Αιγυπτιακή μου φαίνεται λιπαρή για το πρόσωπό μου. Nivea ποτέ δεν ήμουν φαν…

  51. @Julia Ούτε λόγος!!! Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Την ίδια σκεψη έκανα κι εγω όταν διάβασα για τον visionnaire από τη Ράνια!!! Τα ίδια θυμήθηκα κι εγώ. Ωστόσο είναι μια κάποια ένδειξη τα reviews Κι δη η αξιολόγηση. Αν για παραδειγμα δεις 10 καταναλώτριες να βάζουν 8 ή 9 σε μια κρέμα και 2,3 να βάζουν 5 ή λιγότερο κάτι θα καταλάβεις. Επίσης μετράει και η αιτολογήση σε αυτά τα πράγματα. Μια καλή αξιολόγηση θα ήταν ίσως, ανά χαρακτηριστικό προιόντος π.χ σε μια κρέμα απορροφητικότητα 7/10, λιπαρότητα 5/10, ενυδάτωση 8/10… λέω έγω, έτσι, τώρα μου ήρθε σαν ιδέα. Ισως έτσι να γίνεται πιο σαφής.

  52. Καλημερα κι απο εμενα.Σας ευχαριστουμε πολυ για την ενημερωση,ηταν πολυ κατατοπιστικη.Μπραβο!

  53. Καλημερα κοριτσια!!!
    Θα ηταν υπεροχο να εχουμε τα δικα μας review!!
    Εγω αναγκαζομαι οταν θελω να ενημερωθω για μια κρεμα να ψαχνω σε ξενα σαιτ
    που ειναι αποκλειστικα για review προιοντων οχι απο εταιριες αλλα απο τους καταναλωτες!Ειναι ειλικρινη σου δεινουν ενα σωρο πληροφοριες μεχρι και την ηλικια χρωμα μαλλιων ματιων δερματος!(του καταναλωτη)γιατι και ολα αυτα παιζουν σημαντικο ρολο!Και οπως λεει και @Στελλα σου βαθμολογουν την ενυδατωση την απορροφητικοτητα κ.λ.π
    Θα μπορουσαμε και εμεις εδω αλλοστε ειμαστε πολλες!!Να μας προτεινεις Τζουλια ενα προιον και απλα οσες το εχουν δοκιμασει να το βαθμολογουν!
    Π.χ υφη/ενυδατωση/λιπαροτητα κ.λ.π
    Ετσι θα ειχαμε ενα ειλικρινες review απο πολλες πλευρες και γνωμες!!
    Φιλια

  54. Καλημέρα κι από μένα!!! Το θέμα της βαθμολόγησης ήταν διακαής πόθος της Τζούλιας και είχε δίκιο! Όντως χρειάζονται πολλά περισσότερα τέτοια Post με προιόντα παρόμοια να βαθμολογούνται και να αναλύονται και να υπάρχει και ο σχολιασμός από κάτω διότι όπως φαίνεται εμένα μου άρεσε (σαν ενυδάτωση) η Nivea αλλά πολλά bbgirls δεν πλησιάζουν καν αυτή τη μάρκα. Επίσης είναι ευκαιρία να παρουσιάζονται και επιπλέον προτάσεις μέσω του σχολιασμού όπως αυτό που ανέφερε η Ιωάννα και συνταγή της Σοφίας!!
    Χαίρομαι που είχε επιτυχία και να επαναληφθεί συντόμως και με άλλα προιόντα!!

  55. η nivea παντως δεν κανει για λιπαρα δερματα με τιποτα…την εχω δοκιμασει

  56. Εξαιρετική η ιδέα μια από εμάς που δεν τα παίρνει από καμμία εταιρία να κάνει μια αξιολόγηση σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε όλες.
    Vichy idealia έχω δοκιμάσει από δειγματάκι καλή μου φάνηκε.
    Nivea δεν έχω δοκιμάσε και ούτε…
    BB Garnier και για αντιγήρανση μου ακούγεται πολύ δελεαστικό (αν και δεν προτιμώ τα προϊόντα όλα σε ένα )
    Το αιγυπτιακό θαύμα δεν το έχω δοκιμάσει άλλα έχω αγοράσει μια παρόμοια κρέμα και είναι υπερβολικά βαριά για το δικό μου λιπαρό δέρμα.

    Συνεπώς ψηφίζω BB garnier.

  57. η nivea δεν ταιριαζει στο προσωπο μου.την idealia δεν την εχω δοκομασει αν και νομιζω πως θα μου αρεσει.τωρα για το αιγυπτιακο θαυμα θα ηθελα να το δοκιμασω αν και εχω λιπαρη επιδερμιδα..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.