Review: 7 Προιόντα Καθαρισμού, Δοκιμή και Βαθμολογία

 

Όσο αφορά εμένα, η Αndriana δεν θα μπορούσε να έχει επιλέξει καλύτερο θέμα για guest post από αυτό. Ούτε παραγγελία να το είχα κάνει, που δεν το έκανα βέβαια. Θα σας πω γιατί: Αν και ο καθαρισμός του προσώπου είναι το Α και το Ω για λαμπερή και νεανική επιδερμίδα, η ίδια η διαδικασία, αλλά και τα προϊόντα είναι… πως να το πω… να, λιγουλάκι βαρετά..

 

Σαν beauty editor, μου αρέσει πολύ να γράφω για νέες κρέμες περιποίησης και serum και τις τεχνολογικά εξελιγμένες φόρμουλές τους, μου αρέσει να εξηγώ για προϊόντα μαλλιών και τι κάνει το καθένα, καλά δεν το συζητώ καν για μακιγιάζ και χρώμα εκτός από δική σας χαρά, είναι και η χαρά της beauty editor και βέβαια για τα αρώματα.. Αχ τα αρώματα… εκεί και αν δεν μπορείς να εμπνευστείς και να γράψεις κατεβατά.. Για τις νότες, την ιστορία πίσω από το άρωμα, την έμπνευση του αρωματοποιού, την διαφήμιση που συνήθως είναι από κάποιο διάσημο σκηνοθέτη, ουυυ… και τι δεν έχεις να γράψεις..

 

Και τα καημένα τα προϊόντα καθαρισμού μονίμως έρχονται τελευταία στη λίστα… μονίμως τα ξεχνάω και όταν τελικά  τα θυμάμαι κάτι πιο exciting, θα μου τραβήξει την προσοχή κλπ κλπ κλπ.. Και εννοείται, ότι μπορεί να «ξεχνάω» να γράψω γι’ αυτά, αλλά δεν ξεχνάω ποτέ μα ποτέ, να τα χρησιμοποιήσω ( η μαμά, μου είχε κάνει πλύση εγκεφάλου από τα 16 για τον καθαρισμό) και το ίδιο πρέπει να ισχύει για όλες σας.

 

Πριν συνεχίσει η Andriana να σας πω ότι και εγώ, όπως και εκείνη, χρησιμοποιώ μόνο αφρώδη ή σε μορφή τζελ προϊόντα καθαρισμού, θέλω να νιώθω το νερό στο πρόσωπο μου. Το σωστό όμως είναι μετά (που δεν το κάνω πάντα…) να συνεχίζουμε με την εφαρμογή μιας τονωτικής λοσιόν με ενυδατικά συστατικά (γιατί το νερό της βρύσης  κάποιες φορές μπορεί να είναι σκληρό με την επιδερμίδα)

 

(…btw, άλλο, ένα απίθανο, guest post… τι να πω; Τα bb girls, εξελίσσονται σε b.e’s… beauty editors εννοώ!)

 

 

 

Γεια σου Τζούλια μου, αγαπημένα ΒΒ girls!

 

Ήρθε κι η σειρά μου για ένα crash test & το δικό μου αφορά προϊόντα καθαρισμού προσώπου με νερό.

 

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά αν δεν βάλω νερό στο πρόσωπο μου είτε το πρωί είτε το βράδυ (ακόμα και για ντεμακιγιάζ), αισθάνομαι ότι δεν το έχω καθαρίσει!

 

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι για πάνω από 10 χρόνια (με το που έβγαλα με τον ιδρώτα μου τα πρώτα μου λεφτουδάκια κι έπειτα φεύγοντας από το σπίτι για σπουδές, κ.ο.κ) ψάχνω το τέλειο προϊόν για την υδάτινη ιεροτελεστία μου.

 

Και τι δεν έχει περάσει από τα χέρια μου! Από το πασίγνωστο 3-Step της Clinique, το Happyderm της L’oreal (το θυμάστε; Έβγαινε σαν σαντιγύ!), τα μαντηλάκια της Dove που τα έβρεχες, άφριζαν και τα χρησιμοποιούσες μαζί με το αφρό που παρήγαγαν, διάφορα άλλα ευρείας κατανάλωσης, καθώς και high end (κάτι από Lancôme και Kanebo), το Effaclar της La Roche Posay και άλλα πολλά από φαρμακεία αλλά και το Body Shop…

 

Ορισμένα μετά βίας τα θυμάμαι, πολλά έχω ξεχάσει σίγουρα, αλλά για να μην μακρηγορώ (τελικά καλά το’λεγε η δασκάλα μου στη μαμά μου, τότε ακόμα, στο Δημοτικό: «γλώσσα δε βάζει μέσα της!») σας παρουσιάζω εκείνα που έχω αγοράσει πιο πρόσφατα (τα οποία περιλαμβάνουν και all time favourites!)

 

Σημείωση: Όλα αφαίρεσαν το μακιγιάζ μου! Απλά σε ορισμένα χρειάστηκε επανάληψη!

 

 

 

Estee Lauder – Perfectly Clean Splash Away Foaming Cleanser

 

 

Λατρεύω τη μυρωδιά του!!! Δεν είναι τζελ, αντίθετα με όλα τα υπόλοιπα. Μοιάζει με κρέμα, πηχτή, σχεδόν σαν οδοντόκρεμα στην υφή της. Μια μικρή ποσότητα φτάνει για πλήρη καθαρισμό του προσώπου. Είναι αποτελεσματικό, ενώ το μοναδικό του άρωμα διαρκεί για ώρα μετά, δίνοντας σου την αίσθηση βαθιάς καθαριότητας και φρεσκάδας.

Η τιμή του νομίζω είναι το μόνο αρνητικό, αν και ίσως να αντισταθμίζεται απ’ το ότι χρησιμοποιείς ελάχιστο κάθε φορά.

Βαθμολογία: 9/10

 

 

Korres – Λευκό Τσάι Τζελ καθαρισμού

 

Θα ξεκινήσω από τα αυτονόητα και τα γνωστά τοις πάσι: Φυσικά συστατικά, χωρίς parabens,  που καταλαβαίνεις ότι σέβονται την επιδερμίδα. Ελαφρύ τζελ, με αμυδρή αλλά ευχάριστη μυρωδιά τσαγιού. Μην προσπαθήσετε να δημιουργήσετε αφρό, δε θα τα καταφέρετε! Η καθαριστική του δυνατότητα, όμως, είναι μοναδική, διατηρώντας παράλληλα τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας. Το χρησιμοποιώ χρόνια και δύσκολα το αποχωρίζομαι! Επίσης, η συσκευασία μου κρατάει γύρω στον 1,5 μήνα, αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα αν σκεφτείτε ότι μπορεί να το χρησιμοποιώ και 3 φορές την ημέρα.

Βαθμολογία: 10/10

 

 

Apivita Cleansing Gel με πρόπολη και κίτρο

 

 

 

Άλλο ένα καλό δείγμα ντόπιων εταιριών.  Φυσικά συστατικά, χωρίς parabens, κλπ. Αρκετά καλός καθαρισμός, από ένα αφρίζον τζελ σε συσκευασία με πρακτική αντλία. Ωστόσο, ούτε το άρωμα του μου ήταν ευχάριστο (αν και δεν ήταν έντονο) ούτε η αίσθηση. Είχα την εντύπωση ότι το δέρμα μου «τραβάει».

Βαθμολογία: 7,5/10

 

 

Garnier Pure Active Fruit Energy

 

 

 

Πλασάρεται κυρίως για νεαρές ηλικίες, οπότε ίσως απέχω λιγάκι και γι’ αυτό δεν ενθουσιάστηκα. Το άρωμα του είναι πολύ δροσερό κι αναζωογονητικό, αφρίζει και καθαρίζει αξιοπρεπώς, αλλά νομίζω ότι ήταν «σκληρό» για το δέρμα μου.

Βαθμολογία: 7/10

 

 

Bioten Cleansing Gel με νέκταρ κυδωνιού & Βιταμίνη Ε

 

 

Ίσως και η καλύτερη αναλογία ποσότητας/τιμής για ένα αξιοπρεπέστατο προϊόν. Πολύ ευχάριστο άρωμα, φυσικά συστατικά, χωρίς parabens, ικανοποιητικός καθαρισμός.

Βαθμολογία: 8/10

 

 

 Johnson’s Daily Essentials

 

Θα σας πω ότι χάρηκα που το πήρα 1+1 δώρο, διότι διαφορετικά θα θεωρούσα τα λεφτά μου πεταμένα. Όχι ότι δεν αξίζει τίποτα, αλλά όταν πρωτοδιάβασα για τις ροζ μπιλίτσες που διαθέτει ενθουσιάστηκα και τελικά όταν το δοκίμασα… τζίφος! Ο καθαρισμός του είναι μόλις επαρκής και το χειρότερο όλων ήταν η συσκευασία: το σωληνάριο είχε μεγάλο άνοιγμα και κάθε φορά σπαταλούσα τριπλάσια ποσότητα από αυτή που χρειαζόμουν!

Βαθμολογία:  5/10

 

Avene Cleanance Cleansing Gel

 

 

 

Από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα προϊόντα καθαρισμού, ήταν το πρώτο «σαπούνι χωρίς σαπούνι» που δοκίμασα ποτέ και το αγόραζα για χρόνια, ώσπου εκθρονίστηκε από εκείνο του Κορρέ. Απαλό καθαριστικό, υπέροχο άρωμα, αίσθηση καθαριότητας σε βάθος και ταυτόχρονα άνεση.

Βαθμολογία: 9,5/10

 

 

 

Ανυπομονώ να ακούσω και τη δική σας γνώμη για όσα από αυτά έχετε δοκιμάσει κι αν νομίζετε ότι θα έπρεπε να δοκιμάσω κάτι που μου έχει διαφύγει, μην αμελήσετε να μου το προτείνετε!!!

 

Τα φιλιά μου!

 

Ανδριάνα

 

53 Σχόλια
  1. καλημερα!!εχω δουλειες και δεν προλαβαινω να αναλυσω το υπεροχο review της αντριανας μας.ενα θα πω δεν εχω δοκιμασει κανενα απο αυτα αλλα διαλέξα estee για τη μυρωδια!!τα φιλια μου σε ολες για μια ωραια εβδομαδα και τα λεμε αργοτερα!!!

  2. Καλη εβδομάδα Τζούλια και BBGIRLS!
    Εγω θα ψηφίσω apivita, είναι σε συμφέρουσα τιμη και καθαρίζει τέλεια! Αφήνει πολυ μαλακό το πρόσωπο και ειδικά αυτο που περιλαμβάνει και καθαρισμό ματιων!
    Φιλια :*

  3. Καλημέρα!!
    Τρελαίνομαι για τα προιόντα καθαρισμού προσώπου, τα αφρόλουτρα και τα προιόντα για τα μαλλιά!!!
    Προσωπικά, για τον καθαρισμό του προσώπου, προτιμώ τα προιόντα εκείνα που δε χρειάζονται νερό (άσχετα απ’το αν θα ξεπλυθώ μετά….χιχι!) μιας και ξέρω ότι θα μου κάνουν πιο απλή τη διαδικασία του καθαρισμού την ώρα που θα νυστάζω ενώ νιώθω ότι αφήνουν το πρόσωπό μου πιο απαλό…
    Η Αndriana μας μίλησε για αρκετά προιόντα και για να είμαι ειλικρινής, δεδομένου κιόλας ότι προτιμώ άλλη κατηγορία όπως προείπα, έχω δοκιμάσει μόνο τα καθαριστικά της Apivita και της Avene, απ’αυτά που παρουσιάζονται…
    Μετά από όσα διάβασα όμως, θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να δοκιμάσω κι αυτά της Estee και του ΚΟΡΡΕ (φυσικά! 10/10 είναι αυτό!!χαχα!!)…
    Γενικά, αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ το Purete thermale 3σε1 της Vichy, το eau nettoyante της σειράς Cleanance της Avene και το skin moisture με πρωτείνες βαμβακιού και βιταμίνη Β5 (για τα μάτια μόνο το τελευταίο) της Bioten…Και από τα 3 είμαι πάρα πάρα πολύ ευχαριστημένη και σας τα προτείνω!!!
    Αυτά από εμένα…
    Τα φιλιά μου!!!*

  4. Καλημερα bbgirls!!Μετα το μινι-στερητικο συνδρομο που ειχαμε τις τελευταιες μερες η ανταμοιβη μας ηρθε με το παραπανω..εκπληκτικο το review της Ανδριανας και πανω σε ενα θεμα ”υψιστης” σημασιας για την επιδερμιδα μας..εχω δοκιμασει σχεδον ολα απο αυτα που αναφερονται..αυτο το διαστημα και εχοντας λιπαρη προς μεικτη επιδερμιδα χρησιμοποιω το καθαριστικο υγρο σαπουνι της Galenic,Cauterets το οποιο κανει πολυ καλη δουλεια και ειναι εξαιρετικα καθαριστικο!!!
    Να εχουμε μια ομορφη εβδομαδα ολες μας!φιλακια

  5. @Despinaki: Καλημέρα αγαπημένη! Πιστεύω είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά το upgrade συνεχίζεται, οπότε αν δούμε κάτι περίεργο υπομονή… Μα τι στο καλό, κανένας καρχαρίας έπεσε πάνω στα υποθαλάσσια καλώδια του bb?

  6. καλημερα κ καλη εβδομαδα!εχω ενα μηνα σχεδον που δεν κοιμαμαι αν δεν καθαριω καλα το προσωπακι μου ……δεν μπορω να κοιμηθω νιωθω καπως..χρησιμοποιουσα ποριοντα avon ενα “γαλακτωμα “3 σε1 καθαριζει ,ενυδατωνει κκ τονωνει κ στα ματια το εβαζα.ομως ετυχε πριν καιρο να βρεθω σε ενα σεμιναριο seventeen κ θυμηθηκα τα προιοντα της τα ειχα χρησιμοποιησει κ αυτα.!κ τωρα ξανα παλι.μ’αρεσει το γαλακτωμα να αφαιρειται με βαμβακι μετα ριχνω κ νερακι γτ νιωθω καλυτερα.δεν ξεχνω ποτε τη λοσιον!λογω κρισης αλλα κ ποιοτητας πηρα τα συγκεκριμενα κ ειμαι ευχαριστημενη!το πρωι ομως λογω οτι “βαριεμαι”κ αφου εχω καθαριστει καλα το βραδυ χρησιμοποιω ενα αφρωδης καθαριστικο απο την avon για γρηγορο περασμα!κ αφοου το ειχα τι να το εκανα?παραπανω ψηφισα της avene γτ κ αυτη στα 17 μου δε θυμαμαι την εχω δοκιμασει κ μου αρεσε…!αυτα….

  7. Καλημέρα Τζουλάκι…εγω όπως γνωρίζεις είμαι fun του Κορρέ λόγω φυσικών συστατικών.
    Καλή εβδομάδα σε όλα τα bb girls.

  8. Καλημέρα Τζούλια, καλημέρα bbgirls!! Τι ωραίο Post Αντριάννα!!! Χαίρομαι που έκανες Post για καθαριστικά, μπορεί να τα σνομπάρουμε λίγο είναι η αλήθεια αλλά είναι τόσο απαραίτητα!!! Χρησιμοποιώ χρόοοοοονια ατελείωτα το υγρό σαπούνι από το 3-step και τώρα πολύ πρόσφατα το αντικατέστησα με ένα εξαιρετικό σαπούνι της HARNN που μυρίζει καταπληκτικά και καθαρίζει τέλεια !! Ψήφισα Estee πάντως από άνω γιατί πρέπει να μοιάζει με της clinique και έχει και το συν της ωραίας μυρωδιάς!! Μετά βάζω πάντα και λοσιόν ή την 3 από το 3-step ή την Eudermine της Shiseido
    Φιλάκια πολλά κορίτσια και καλή εβδομάδα!!

  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΒΒ GIRLS. ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑΚΙ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ . ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ SPLASH AWAY ΤΗΣ ESTEE LAUDER ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΣΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ , ΜΙΚΡΥΝΕ ΚΑΙ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΜΕ ΤΗΣ APIVITA ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ Η ADRIANNA ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΒΑΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ESTEE. ΜΕΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΝΑ ΝΕΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ BIODERMA ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΦΑΙΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ . ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΦΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΓΑΛΑΚΤΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΦΑΣΙΚΑ ΛΑΔΑΚΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΜΕΤΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ.

  10. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ESTEE LAUDER ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΕΒΑΖΑ 10 ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΟΡΡΕ
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ THΣ lIERAC DÉMAQUILLANT PURETÉ
    ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Η lIERAC ΣΑΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

  11. Ευχαριστούμε πολύ Αντριάννα μας! Και για μένα το θέμα καθαρισμός ήταν πάντα φλέγον ζήτημα. Λιπαρό δερμα γαρ, αλλα χρειαζόμουν καθαριστικό απαλό μεν, δραστικότατο δε! Αφρίζων οπωσδήποτε, χωρις αφρο και νεράκι δεν ικανοποιούμαι, αλλά και χωρίς να ξηραινει ή να τραβαει το δέρμα μου. Για πολλά, πολλά χρονια λοιπόν χρησιμοποίησα το υπέροχο Sparkling Clean Oil-Control Foaming Gel Cleanser της θειας Estee με την Matifying Lotion της σειρας, αμεσως μετα! 10/10 από μένα για τη θεία! Το καθαριστικό βγαινει και σε αφρο αλλα εγω προτιμώ το τζελ. Κρατάει δε κανενα εξαμηνο, οποτε αξίζει τα λεφτα του. Εχω χρησιμοποιήσει και αυτο που αναφέρει η Αντριάννα της Estee, απο δειγμα, αλλα απευθυνεται περισότερο σε κανονικά προς ξηρά δέρματα. Ωστόσο εδω και ένα χρόνο, προτιμώ ένα άλλο επισης εξαιρετικό καθαριστικό και σε πολύ καλη τιμη. Κραταει κι αυτό κανένα εξαμηνο, ίσως και αρκετά παραπανω, γιατι ειναι εξαιρετικά πυκνόρευστο και απιστευτα ευεργετικό.
    Είναι το Υγρό αφρικάνικο μαύρο σαπούνι με αιθέρια έλαια λιβάνι και πατσουλί, πλούσιο και κρεμώδες της Akamuti, που το βρισκω στο site της bacchia 13,50€. Στην δικη μου περίπτωση θα του έβαζα επισης 10/10. Οσο για τη λοσιον, πλέον δεν αποχωρίζομαι το αυθεντικό ροδόνερο του Συνεταιρισμού Βοίου Κοζάνης! Αυτο κι αν είναι για μένα 10/10!
    Φιλιά σε όλες BBgirls!

  12. Καλημερα και καλη εβδομαδα.Εγω ψηφισα του korres, αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενη με το προιον που χρησιμοποιω 3 χρονια τωρα.Λοιπον,αυτο ειναι το 3 σε 1( προιον καθαρισμου προσωπου και για τα ματια )care της AVON.Το θεωρω καταπληκτικο γιατι:εχει φοβερη μυρωδια,καθαριζει πολυ καλα,δεν τσουζει τα ματια καθολου,αφηνει ενυδατωμενη την επιδερμιδα και το σημαντικοτερο εχει πολυ καλη τιμη.Η κανονικη του τιμη ειναι 5,90 αλλα τωρα τελευταια το βαζει και με 3,50 ευρω και παιρνω συνεχεια για να εχω γιατι το θεωρω ενα απο τα σημαντικοτερα προιοντα για το προσωπο.Δεν χρησιμοποιω κρεμες της avon γιατι εχω πολυ λιπαρο δερμα και την εχω καταβρει με μια κρεμα της Apivita,αλλα αυτο δεν το αφηνω με τιποτα.Ελπιζω να σας κατατοπισα και να σας φανουν χρησιμα αυτα που σας εγραψα.φιλια πολλα!!!!!!!!

  13. Καλημέρα κορίτσια !!! @Andriana:Πολύ ωραίο και πολύ χρήσιμο το review σου πραγματικά , κι εγώ χρόοοοονια τώρα είμαι στην αναζήτηση του τέλειου καθαριστικού προσώπου . Τα πιο πολλά από όσα αναφέρεις τα έχω κι εγώ δοκιμάσει στο παρελθόν με αγαπημένο για πάρα πολύ καιρό αυτό της Estee το οποίο αξίζει τα λεφτά του γιατί πραγματικά καθαρίζει πολύ καλά και δεν τελειώνει με τίποτα . Βέβαια , εμένα μου δημιουργούσε αίσθηση τραβήγματος και ήθελα ένα τόνο ενυδατική για να στρώσει το δέρμα μετά ( είναι μεν λιπαρό αλλά ευαίσθητο , τι να κάνουμε ? ) . Αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ πάλι της Apivita αλλά το καλύτερο όλων κατά τη γνώμη μου είναι το Waschlotion της “Biomaris” ( είναι Γερμανική εταιρεία και τη βρίσκεις μόνο σε ινστιτούτα αισθητικής ) . Αλλά , θέλω να πω και το παράπονό μου : ενώ η συγκεκριμένη εταιρεία στη Γερμανία θεωρείται κατηγορίας drugstore και είναι φθηνή ( το καθαριστικό έχει περίπου 12-13 Ευρώ ) εγώ στην Ελλάδα μέχρι και πριν 2 χρόνια περίπου που το αγόραζα πλήρωνα 27 Ευρώ !!!! Τιμή δηλαδή υπερδιπλάσια της πραγματικής του προιόντος . Εννοείται ότι έχω εκνευριστεί τόσο πολύ που δεν το ξανααγόρασα από τότε ….

  14. Καλημερα Τζουλια!!κοριτσια!!
    Υπεροχο ποστ Ανδριανα μου!!Ειναι αληθεια ενω ειναι βασικο κομματι
    της περιποιησης μας παντα το βαριομουν!!Αχ Ανδριανα τι μου θυμησες με τα
    μαντηλακια της Dove μεγαλη εκπληξη τα αφροιζοντα μσντηλακια τα ειχα τιμησει δεοντος!!Βεβαια μετα απο καποια ηλικια σταματισα να εχω καλη σχεση αφρος/νερο γιατι μου ξεραινε αρκετα την επιδερμιδα!!Ετσι στραφικα προς τα γαλακτωματα!Αγαπημενα της Apivita το μελι/χαμομηλι σουπερ ενυδατικο αφηνει το προσωπο μετα πολυ βελουδινο και πολλες φορες δεν χρειαζεται να βαλεις κρεμα!του δεινω
    9/10!(ωραια ειναι τελικα η βαθμολογια)στην ιδια κατηγορια ειναι και ενα γαλακτωμα της Avene για ευαισθητες επιδερμηδες το ονομα του ειναι νομιζω (miracle water. .)δεν το θυμαμαι ακριβως.
    Και αυτο που μου εχει λυσει τα χερια γιατι βγαζει δια μαγειας της μασκαρα!!
    BIODERMA SENSIBIO H2O!!!Το λατρευω 10/10 κανει αυτο που λεει αφηνει απολητα καθαρει την επιδερμιδα!!
    Τωρα τελευταια θελω να δοκιμασω της εταιρια THATS BETTER το λαδακι ντεμακιγιαζ εχω ακουσει πολυ καλα λογια!!οπως και της lierac το λαδακι ειναι και αυτο στην λιστα μου!!
    Βεβαια μην χασω την ευκαιρια να σας πω οτι οταν ξεμαινω εχω παντα στο ντουλαπι μου το δικο μου ξεβαφτικο!!το φτιαχνω μονη ειναι πανευκολο και πολυυυ οικονομικο απλα σε ενα μπουκαλι βαζεται το αγαπημενο Ροδονερο!!εχουμε μιλησει πολλες φορες γιαυτο και αμυγδαελαιο σε αναλογια 5/1 μπορειτε να βαλετε αντι για αμυγδαελσιο λαδι καρυδας!!!
    Φιλια χχχ

  15. @Στελλα καλα τετοια συμπτωση!!χαχαχα ΡΟΔΟΝΕΡΟ! !!!!

  16. Καλημέρα bb,μας έλειψες!Τι ωραίο review απ’την adriana μας!& εγώ έχω κολλήσει με τα gel όσον αφορά τον καθαρισμό του προσώπου,μάλλον λόγω της αίσθησης καθαριότητας που αφήνουν!προτείνω επίσης της vichy το gel καθαρισμού απ’τη σειρά της normaderm xxx

  17. Καλημέρα, καλή εβδομάδα bb girls!

    Αγαπημένη Andriana, σούπερ επιτυχής η επιλογή σου, να μας παρουσιάσεις προϊόντα καθαρισμού! Και σωστά αναφέρει η Τζούλια, πως η γραφή σου είναι τόσο ενημερωτική και κατατοπιστική, σαν μιας beauty editor! Ευχαριστούμε πολύ-πολύ!

    Παρεμπιπτόντως, έχω υπάρξει μεγάλη fun της Dove, με τη σειρά των αφριζόντων μαντηλακίων! Πολύ με είχαν βολέψει σαν πιτσιρίκα και το βολικό, πλαστικό κουτάκι της συσκευασίας τους, το έχω ακόμη, για αποθηκεύω μπατονέτες και βαμβακάκια στο μπάνιο μου.

    Η ψηφοφορία για μένα ήταν εύκολη, Korres!!! Εγγύηση! Εάν είχε και συσκευασία αντλίας σαν της Apivita, θα ήταν ακόμη καλύτερο! Θα συμφωνήσω μαζί σου, καλή η Apivita, αλλά πολύ «τραβάει»…
    Πολλά φιλιά!!!

  18. Ξέχασα να γράψω, για το Face Cleansing Gel της Olive’s Secret! Με organic olive oil και extract ροδιού!(6.40€) Είναι τζελ και εκτός από καθαριστικό, είναι και προϊόν ντεμακιγιάζ συγχρόνως. Εχει και αντλία…(lol) Πολύ βολικό, είμαι στο δεύτερο μπουκαλάκι ήδη. Το προτείνω ανεπιφύλακτα, για όλους τους τύπους επιδερμίδας. 🙂 xoxo

  19. Καλημέρα σε όλες τις φίλες!
    Πολύ όμορφο post Ανδριάννα και ιδιαίτερα κατατοπιστικό θα έλεγα! Εμένα μου κίνησες την περιέργεια για το τζελ του Κορρέ. Οπότε και αυτό ψήφισα…
    Έχω να προτείνω 3+1 προϊόντα για να δοκιμάσεις, αλλά εγώ πάντα χρησιμοποιώ εξειδικευμένα προϊόντα για να αφαιρέσω το μακιγιάζ μου και στο τέλος αφαιρώ τα τυχόν υπολείμματα με ένα “σαπούνι”. Ξεκινώ από το πιο φτηνό προς το πιο ακριβό:
    1. L’ Oreal Perfect Clean, αυτό με το σφουγγαράκι. Είναι το μόνο που έχω χρησιμοποιήσει και για απευθείας αφαίρεση μακιγιάζ (όχι αδιάβροχα προϊόντα όμως) και μπορώ να πω πως το αποτέλεσμα είναι άκρως ικανοποιητικό. Το σφουγγαράκι κάνει και μια ελαφριά απολέπιση, οπότε είναι και ότι πρέπει για ταξίδια μιας και έχεις 3 προϊόντα σε ένα.
    2. La Roche-Posay Eau Moussante Physiologique. Είναι ένα αφρώδες νερό καθαρισμού που αφήνει την επιδερμίδα απίστευτα απαλή. Ακόμα και αν δεν βάλω την ενυδατική μου ύστερα (που δεν το συνηθίζω) το πρόσωπό μου δεν με τραβάει καθολου. Είναι το αγαπημένο μου!
    3. Shiseido το Extra Gentle Cleasing Foam από τη σειρά The Skincare. Τι να πω γι’ αυτό το προϊόν; Κατ’ αρχάς αν κατάλαβα καλά από την παρουσίασή σου, πρέπει να μοιάζει πολύ με αυτό τις Estee Lauder που παρουσίασες… Η υφή του; Το πόσο καθαρό νιώθεις το πρόσωπό σου ύστερα; Πόσο “απαλό” σαν προϊόν είναι; Βέβαια η τιμή του είναι απαγορευτική. Plus προϊόν είναι το Softening Cleansing Foam από Lancaster, που μοιάζει αρκετά με το προηγούμενο και μπορείς να το βρεις στη μισή τιμή περίπου… Αλλά την αίσθηση πολυτέλειας που σου αφήνει το Shideido με τίποτα.
    Αν τα έχεις υπόψη σου, πολύ θα με ενδιέφερε και η δικιά σου γνώμη. 🙂

  20. Καλησπέρα ΒΒs.
    Κι εγώ χρησιμοποιώ αποκλειστικά αφρώδη καθαριστικά, και μπορώ να πω, πως δεν με κουράζει καθόλου η διαδικασία καθαρισμού πρωί-βράδυ.
    Ίσα-ίσα που με ξεκουράζει αφάνταστα.
    Ολα τα ανωτέρω προϊόντα, τα έχω χρησιμοποιήσει, αλλά μετά απο πολλές δοκιμές, κατάληξα σε ένα πολύ ακριβότερο- αλλά διαρκεί και τριπλάσιο χρόνο οπότε δεν τα κλαίω τα λεφτουδάκια μου- το αφρώδες καθαριστικό της CHANEL. Είναι το μοναδικό που ακόμη κι αν δεν βάλω αμέσως λοσιόν ή κάποια κρέμα, δεν τραβάει καθόλου το δέρμα του προσώπου. Απεναντίας, αφήνει μια αίσθηση καθαριότητας και ενυδάτωσης. Το συστήνω ανεπιφύλακτα (όταν έχει εκπτώσεις τα παίρνω 2-2).
    Φιλιά.

  21. Τι υπέροχο review!!! Εν τω μεταξύ τελειώνει το καθαριστικό μου και είμαι για να αγοράζω καινούριο…οπότε ήταν ό,τι πιο χρήσιμο το σημερινό…Μάλιστα λέω να δοκιμάσω αυτό του Κορρέ αφού έχει τόσο καλή βαθμολογία…Διατηρεί και την φυσική υγρασία της επιδερμίδα…πολύ σημαντικό αυτό γιατί πολλά καθαριστικά μου το ξηραίνουν το πρόσωπό μου….

  22. Τζα!!!Καλησπέρα κοριτσάκια,μου λείψατε!@Αndriana καλογραμμένο το review και αρκετά κατατοπιστικό,μπράβο.Κατά καιρούς έχω δοκιμάσει αρκετά καθαριστικά αλλά τα περισσότερα ,μην πω όλα,κάνουν το δέρμα μου να”τραβάει”.Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο αγαπημένο προϊόν σ’αυτόν τον τομέα αλλά αυτό που δεν αλλάζω με τίποτα είναι το ιαματικό νερό της Vichy που μετά τον καθαρισμό(κι όχι μόνο)σώζει την κατάσταση και επαναφέρει το δερματάκι μου στα ίσα του!Φιλιά……@Τζούλια μην τα κάνεις αυτά απότομα(το upgrade εννοώ)με τρομάζεις!

  23. Καλησπέρα, bb girls!
    @Andriana: Πολύ ωραία η ανάρτηση! Ο καθαρισμός είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία και τη διατήρηση της καλής επιδερμίδας. Συμφωνώ με τις περισσότερες από εσάς πως χωρίς νερό η αίσθηση καθαριότητας είναι ημιτελής. Πλέον και μετά από κάποια αλλεργική αντίδραση χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά προϊόντα φαρμακείου. Εμπιστεύομαι απόλυτα το gel Effaclar της La Roche-Posay, το οποίο αφαιρεί τα πάντα -ακόμη και το μακιγιάζ των ματιών- καθώς και το H20 της Bioderma, ως τονωτική λοτιόν. Κάποιες φορές το έχω χρησιμοποιήσει ως καθαριστικό από μόνο του, όταν βιάζομαι εξαιρετικά ή θέλω μέσα στην ημέρα να φρεσκάρω το δέρμα μου. Καθαρίζει πολύ καλά και τα μάτια. Αυτό το τελευταίο σκέφτομαι να το αντικαταστήσω με το Cleanance Eau nettoyante της Avene.(Το έχει δοκιμάσει καμιά σας;)Αν θέλετε εξαιρετικό ντεμακιγιάζ ματιών και μάλιστα σε προσιτή τιμή, προτιμήστε το δύο φάσεων της L’Oreal. Χωρίς να ερεθίζει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, αφαιρεί κάθε ίχνος μακιγιάζ,ακόμη και αδιάβροχου.
    @Stella με τις ωραίες συμβουλές: Το ροδόνερο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στα μάτια;

  24. @Δέσποινα Ν. Αφοβα!! Τι πιό αγνο? Κανει και συσφιξη. Αρκει να ειναι το βιολογικό και όχι αυτη η χημεια που πουλανε στα σουπερ μαρκετ για τους κουραμπιεδες…

  25. Καλησπέρα!Πολύ ωραίο και χρήσιμο άρθρο!
    Θα δοκιμάσω και εγώ το προϊόν του Korres
    μιας και πήρε τόσο καλή κριτική,αν και εχω
    ακμή ελαφριάς μορφής..Αυτό που θέλω να ρωτήσω
    είναι για τα μαντηλακια ντεμακιγιαζ..Μόνο αυτα
    βολεύομαι για να ξεβάφομαι..και μετά ρίχνω λίγο
    νερό και βάζω την κρέμα νυχτός..Και εδώ θέλω
    τα φώτα σας παρακαλώ!!Να βάζω και λοσιον
    ντεμακιγιαζ?Όσες ρωτάω μου δίνουν και διαφορετική
    απάντηση!Ελπίζω να βρω άκρη!

    Καλή βδομάδα σε όλες!

  26. Τελειο review! μπράβο! το καθαριστικό της estee το χω πάρει κι εγώ αρκετές φορές και επιβεβαιώνω πως είναι καταπληκτικό. τώρα έχω της clarins που όμως δεν μου πολυάρεσε. θέλω να προσθέσω για όσες τυχόν έχουν πρόβλημα ακμής πως πραγματικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ καθαριστικό από το Clarifying Cleanser του Murad απο την σειρά blemish control. υπάρχει και η σειρά anti- ageing blemish control (καθαριστικό και αντιγήρανση σε ένα), αλλά εκείνο δε μου είχε αρέσει τόσο.

  27. Συγχαρητήρια Ανδριάνα για την πολύ καλή παρουσίαση των καθαριστικών προϊόντων. Δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσουν ιδιαίτερα τα προϊόντα καθαρισμού με νερό. Τα χρησιμοποιώ, σχεδόν αναγκαστικά, κυρίως αυτά που έχουν αντλία και δημιουργούν αφρό. Τελευταία, μου έφεραν δώρο και χρησιμοποιώ της Yves Rocher το Hydra Specific foam cleanser, το οποίο ναι μεν δεν ενυδατώνει, αλλά και δεν αφυδατώνει το δέρμα. Πάντως, δεν μπορώ να αντικαταστήσω με κανένα προϊόν το αγαπημένο μου 3 σε 1 Purete Thermale της Vichy. Μαγικό νερό για το πρόσωπό μου…

  28. καλησπερα!!!μου λειψατε βρε,ολες!!τι ωραιο θεμα κ ποσο ουσιαστικο για την υγεια της επιδερμιδας,μπραβο adrianna!
    ψηφισα το gel της avene.δεν το εχω δοκιμασει κ θα το ηθελα.απο αυτα που αναφερει η adrianna δεν εχω δοκιμασει κανενα.μονο ενα gel της apivita για λιπαρα δερματα αλλα αισθανομουν την επιδερμιδα μου να τραβαει.
    ανηκω κι εγω στην κατηγορια των γυναικων οι οποιες,αν δεν βαλουν νερακι στο προσωπο τους αισθανονται οτι δεν το εχουν καθαρισει σωστα.αυτη την εποχη χρησιμοποιω το effaclar της laroche-posay k to micellaire της vichy normaderm.μου αρεσουν κ τα δυο αλλα επειδη μου αρεσουν οι αλλαγες,σκεφτομαι να παρω τον αφρο κ τη λοσιον της galenic απο τη σειρα pur.αν καποια τα εχει δοκιμασει,ας γραψει πληροφοριες.
    τελος,οι κρεμες οπως αυτη της estee,δεν μου αρεσουν.μεχρι να την απλωσεις κ να την αναμειξεις με νερο,εχει πεσει η μιση στον νιπτηρα η εχει χαθει μες στα δαχτυλα.προσωπικα,προτιμω το υλικο να ειναι πλουσιο.

  29. Καλησπέρα κούκλες και καλη εβδομάδα να’χουμε!
    @Andriana μου, σ’ευχαριστούμε για την καταπληκτική και χρησιμότατη ανάρτησή σου, για τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου!
    Και εγώ χρησιμοποιώ μόνο αφρώδη προϊόντα καθαρισμού προσώπου, γιατί μόνο με το νερό νιώθω ότι έχει γίνει σωστός καθαρισμός!!! Έχω δοκιμάσει πάρα πολλά καθαριστικά, αλλά επειδή έχω και ευαίσθητη επιδερμίδα, δεν έβρισκα κάτι που να με ικανοποιεί απόλυτα!! Σήμερα ψήφισα την Avene, γιατί έχω λατρέψει το συγκεκριμένο προϊόν, όχι για το υπέροχο άρωμά του, αλλά και επειδή αφήνει πολύ απαλό το πρόσωπό μου, χωρίς ερεθισμούς! Καλή συνέχεια και να περνάτε όμορφα! Φιλια! 🙂

  30. kalispera julia bbgirls!!!!mou leipsate!!!! ti kairo exete???edo brexei!!!poly oraio to post tis andriana mas synxaritiria!!!k ego exo mania me tous afrous k gel katharismou alla tin tolotikh losion olo tin ksexnao!!!!ego eimai para poly eyxaristimenh me LA ROCHE-POSAY effaclar alla exo dokimasei para polla!!k tis nivea einai oraio!!!emena tis Johnson’s mou aresei opos k tis Avene apo ayta pou mas grafeis ta alla den ta exo dokimasei!!! filakia

  31. Καλησπέρα σε όλες!!!!!! η δική μου αγαπημένη ρουτίνα καθαρισμου προσώπο υ είναι η εξής , 4 σταγόνες απο το καθαριστικό λάδι του shu uemura με το οποίο κάνω απαλό μασάζ σε όλο το πρόσωπο-και τα μάτια-, αφαιρεί ακόμα και αδιάβροχη μάσκαρα(!) . Στη συνέχεια ρίχνω λίγο νερό στα χέρια και συνεχίζω το μασάζ. το λάδι μεταμορφώνεται έτσι σε γαλάκτωμα και κατόπιν ξεβγάζομαι με αρκετό νερό. αφήνει το δέρμα απίστευτα απαλό και ενυδατωμένο και δεν υπάρχει αίσθηση τραβήγματος ούτε καν το επόμενο πρωί.Στη συνέχεια λοσιόν sensibio απο το φαρμακείο -πολύ οικονομική και δερματολογικά ελεγμένη- . να έχετε όλες μια υπέροχη εβδομάδα!!!!!!!!!

  32. Τελικά Ανδριάνα μου είσαι πραγματικά ιδιαίτερη στα ποστ σου! Βρίσκεις θέματα που δεν τα πολυσυζητάμε ή καθόλου μάλλον δεν τα συζητάμε κι όμως είναι τόσο χρήσιμα.Θυμάστε κορίτσια το προηγούμενο ποστ της αγαπημένης μας με τα δειγματάκια?Ούτε που μου περνούσε από το μυαλό ποστ με τα δειγματάκια.Καθώς επίσης σήμερα συνειδητοποίησα ότι δεν έχουμε μιλήσει για προιόντα καθαρισμού.Μπράβο Αντριάνα για το θέμα καθώς και για το ότι έβαλες πολλές επιλογές!Εγώ ψήφισα τον Κορέ γιατί με κέρδισε με την βαθμολογία που του έβαλες.Από τα παραπάνω προιόντα έχω αγοράσει την estee (πολλές πολλές φορές) και ναι μεν είναι ακριβή αλλά κρατάει πάρα πολύ καιρό, και την johnson από την οποία δεν έμεινα καθόλου ευχαριστημένη, όπως ακριβώς τα λες.
    @stella: Θέλω να παραγγείλω μέσω internet από το sensities, να πάρω το ροδόνερο, αλλά θέλω και κάτι για την κυταρίτιδα γιατί εγώ τώρα βάζω αυτές τις κρέμες, από Οκτώβριο μέχρι Ιούνιο.Θέλω να σε ρωτήσω αν ξέρεις, να πάρω μια σειρά που έχει θεραπεία με λάδια ή να πάρω μια κρέμα που έχει?Επίσης θέλω κάτι για σύσφιξη σώματος.Μήπως ξέρεις κάτι και γι’ αυτό?Please θεά μας τα φώτα σου!!!!!!

  33. Καλησπέρα σας!!!Πόσο πολύ δίκιο έχεις Τζούλια μου για το Johnson’s Daily Essentials!! Τα ίδια προβλήματα είχα κ εγώ που το χρησιμοποίησα και νόμιζα ότι έχω γίνει εντελώς παράξενη!!!!! Για μένα πολύ αποτελεσματικός είναι ένας αφρός καθαρισμού της Avon που χρησιμοποιώ και είμαι πολύ ευχαριστημένη…γενικά στο λιπαρό δέρμα μου έχω ανακαλύψει ότι ταιριάζουν οι αφροί καθαριμού που νιώθω ότι μου το καθαρίζουν βαθιά!

  34. Καλησπέρα bb girls!!
    @Andriana Πολύ ενδιαφέρον crash-test! Έχω δοκιμάσει αυτό που αναφέρεις της bioten αλλά δε μου άρεσε ιδιαίτερα..
    Θα συμφωνήσω κι εγώ ότι προτιμώ καθαρισμό με κάποιο αφρίζον τζελ σε σχέση με γαλακτώματα-λοσιόν. Νιώθω ότι δεν καθαρίζουν όσο θα έπρεπε.. ειδικά αυτά τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ….ποτέ δε τα συμπάθησα!
    Προτείνω ανεπιφύλακτα το effaclar gel moussant της La roche-posay ειδικά σε όσες έχουν λιπαρό δέρμα. Το χρησιμοποιώ σίγουρα 4-5 χρόνια, χωρίς να έχω λιπαρό δέρμα άρα βάζω απαραίτητα ενυδατική μετά, αλλά είναι το μόνο που με ένα μόνο πέρασμα αφαιρεί κάθε ίχνος μακιγιάζ ακόμα και την πιο δύσκολη μάσκαρα χωρίς να ερεθίζει το δέρμα. Όσες φίλες μου έμεναν σπίτι μου και το δοκίμαζαν το αγόραζαν και για τις ίδιες μετά! Συνδυασμός τιμής-ποσότητας-ποιότητας άψογος ειδικά στη διπλή ποσότητα με αντλία! Δεν έχει ιδιαίτερο άρωμα και μια πολύ μικρή ποσότητα αρκεί για όλο το πρόσωπο.

  35. γεια σας. και εγω χρησιμοποιω οπως οι περισσοτερες καθαριστικα με νερο. ειμαι χρονια φαν του 3 step της clinique. αντι για το σαπουνι μπορει να αγορασω το καθαριστικο του κορρε αυτο ομως που δεν το αλλαζω με κανενα « αν και δοκιμασα πολλα δεν το φτανουν με τιποτα» ειναι η λοσιον της clinique 20 στα 20 της βαζω το βαμβακι παντα βγαινει σε πολλα χρωματα εκτος του λευκου που ειναι. καλο σας βραδυ.

  36. Χρισημοποιω το λαδι καθαρισμου μαζι με ενα υγρο βοτανων απο BABOR,μου το χει συστησει η αισθητικος μου, δεν κανει αφρο, απλα κανεις μασαζ στ προσωπο και μετα ξεπλενεις, αφηνει μια τελεια ενυδατωση στο δερμα. Επισης ξεβαφομαι μ’αυτο αλλα και ντεμακιγιαζ στα ματια.
    Παλια ημουν σουπερ ντουπερ φαν της Clinique, to 3 step,πιστευω επισης οτι η σειρα για προβληματικα δερματα κανει θαυματα.
    Επειδη σαν να την εχω καταβρει με τα λαδια καθαρισμου, εχω βαλει στο ματι και το λαδι καθαρισμου της That s better, οποτε θα το δοκιμασω κ αυτο, ειναι και πιο φτηνο απ αυτο που χρισημοποιω.
    Παλια ειχα χρισημοποιησει και ενα γαλακτωμα της Jurlique, yperoxo αρωμα και αφηνε ενυδατωση αλλα τσουχτερα τα ατιμα, αλλα οκ ειναι και κοτζαμ βιολογικα καλλυντικα..
    Παντως εχω και στα προσεχως κατι απο θεια Εστεε και επισης αυτο του κορρε που ανεφερες παραπανω, αν και δεν πολυ βαζω κορρε, το οτι λεει οτι ειναι φυτικο δεν σημαινει οτι δεν εχει χημικα, ισως ισως να χει καποια λιγοτερα απ τα αλλα, αλλα και παλι εχει

  37. Καλησπέρα πέρα ως πέρα!!!
    Αφού έκανα το ντεμακιγιάζ μου (και πώς θα μπορούσα άλλωστε, με τέτοιο θέμα σήμερα!!!) νομίζω ότι τώρα είμαι σε θέση να πω ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ (!!!) στην Andriana για το αναλυτικότατο review της!!!!
    Καταρχάς να σας πω ότι ψήφισα το προϊόν του Κορρέ.
    Το έχω δοκιμάσει, δεν είναι αυτό που χρησιμοποιώ βέβαια τα τελευταία χρόνια, αλλά από αυτά που αναφέρθηκαν από την Andriana είναι πραγματικά, κατά τη δική που άποψη, το καλύτερο.
    Έχω κι εγώ αρκετή εμπειρία με τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου.
    Αφού πέρασα όλες τις εξελικτικές φάσεις του ανθρώπινου είδους (δεν καθαρίζω το πρόσωπό μου – απλά του ρίχνω λίγο νερό – άντε του βάζω και λίγο σαπούνι, ξέρετε, από το συμβατικό που πλένουμε τα χέρια μας, μη φανταστείτε – “ας πάρω ένα πιο εξειδικευμένο σαπουνάκι από το φαρμακείο, δεν είμαι αποκλεισμένη και σε κανένα κορφοβούνι) εκεί κάπου γύρω στα 20+ εμφάνισα κάποια σπιθουράκια στο κούτελό μου, ανεπαίσθητα για τους άλλους μεν, αντιπαθητικά για εμένα δε. Κάπου εκεί ήταν που αποφάσισα να στραφώ στα υγρά σαπούνια από το φαρμακείο (ποτέ δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την επιδερμίδα μου, ένα μεικτό δερματάκι διαθέτω, σχετικά υπάκουο και ήσυχο μέχρι εκείνη την εποχή). Ξεκίνησα λοιπόν με το προίόν της Avene που αναφέρει η Andriana και το χρησιμοποίησα για αρκετό καιρό, μένοντας πολύ ευχαριστημένη.
    Μετά από αυτό, καθ’ υπόδειξη της φαρμακοποιού μου και στα πλαίσια της δοκιμής νέων προϊόντων, πήρα το gel καθαρισμού με το λευκό τσάι του Κορρέ…θυμάμαι ήταν γύρω στα 8-9 χρόνια πριν, σχετικά καινούρια η εταιρία (αν δεν κάνω λάθος, τουλάχιστον εγώ τότε την έμαθα), ελληνική ήταν, χωρίς πρόσθετα χημικά και με ικανοποίησε πολύ και για τον καθαρισμό που προσέφερε και για τη διακριτική μυρωδιά του.
    Όλα αυτά μέχρι να ανακαλύψω το αφρώδες νερό καθαρισμού PURETE THERMALE (πλέον) της VICHY!!! Είναι τώρα περίπου 5-6 χρόνια που το χρησιμοποιώ συνεχώς! Κι εγώ είμαι οπαδός του νερού στη διαδικασία καθαρισμού προσώπου και αυτός ο αφρός (είναι υγρό μέσα στο μπουκαλάκι και μόλις πατήσεις το despenser γίνεται mousse) προσφέρει τέλειο καθαρισμό χωρίς να κάνει το δέρμα να “τραβάει”.
    Πρόσφατα και επειδή δεν το βρήκα στο φαρμακείο, πήρα ένα αντίστοιχο της ROC το ENERGISING CLEANSING MOUSSE, το οποίο και πιο φθηνό είναι σε σχέση με της VICHY και εξίσου αποτελεσματικό.
    Και τα δύο πάντως έχουν ένα διακριτικό άρωμα φρεσκάδας!
    Ως εκ τούτου, δηλώνω οπαδός καθαριστικών σε μορφή mousse, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιώ και γαλάκτωμα (το HYDRATING CLEANSING MILK της BIOTEN, με το οποίο αντικατέστησα ένα της OLAY…value for money both).
    Σχετικά με το καθαριστικό της APIVITA, το έχω δοκιμάσει, δεν το πήρα για ‘μένα όμως, αλλά για το σύζυγό μου. Συμφωνώ απόλυτα με την Andriana, είναι σχετικά δυνατό καθαριστικό, αλλά ότι πρέπει για το λιπαρό και με τάση ακμής δέρμα του συζύγου μου.
    Επίσης, θα ήθελα κι εγώ να επισημάνω τα οφέλη από τη χρήση τονωτικής λοσιόν μετά το ντεμακιγιάζ, πράγμα το οποίο εγώ διαπίστωσα σχετικά πρόσφατα (πριν περίπου 2-3 χρόνια), όταν οι εταιρίες άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι για κάθε 3 μπουκάλια γαλάκτωμα καθαρισμού που πωλείται, πωλείται μόλις ένα μπουκάλι τονωτικής λοσιόν και έτσι συχνά-πυκνά κάνουν δώρο με κάθε γαλάκτωμα και μία τονωτική λοσιόν, διαφορετικά ακόμα θα ήμουν στο σκοτάδι.
    Καλό βράδυ από εμένα bb girls!!!!
    Πολλά “καθαρά” και “τονωμένα” φιλιά! 😉

  38. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Αλεξάνδρα μου δεν γνωρίζω τις σειρές για την κυτταρίτιδα του Sensities. Αυτη τη σειρά όμως που έχω χρησιμοποιήσει και θα σύστηνα ανεπιφύκλακτα είναι της Αυστριακής Styx. Η κρεμα extra
    strong είναι μια αποτελεσματική κρεμα εκτός αν δεν μπορείς να αντεξεις το έντονο άρωμα της και τη θερμαντική της δραση. Η μάρκα όμως είναι από τις κορυφαίες στην αρωματοθεραπεία και πλεον που ασχολούμαι με όλα αυτα εντατικά, τη συστήνω ανεπιφύλακτα! Οσο για το συγκεκριμένο ροδόνερο…. χωρίς φόβο και πάθος!!!!

  39. @Stella: Ευχαριστούμε για τις συμβουλές για άλλη μία φορά!

  40. Σ’ ευχαριστώ πολύ για την απάντηση αγαπημένη μου!Την έχω χρησιμοποιήσει αυτή την κρέμα και είναι όντως πολύ “καυτή”.Για καλοκαίρι με τίποτα δεν μπορείς να την ανεχτείς.Πάντα όμως την βάζω χειμώνα.Μία φορά μάλιστα κατά λάθος ακούμπησα το πρόσωπό μου, αφού είχα πλύνει τα χέρια μου και παρ’ όλα αυτά φούντωσα ολόκληρη!!!Αχ τι τραβάω η γυναίκα για να βγω στις παραλίες!!!!

  41. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Πάντως μπορείς να δοκιμάσεις και αυτην εδω τη συνταγή που είχα δωσει παλιά, αφού έχουμε χρόνο μπροστά μας..”Διαλύουμε αιθέριο έλαιο τζιντζερ σε λάδι τζοτζομπα. Η τζοτζομπα είναι τέλεια για ραγάδες και χαλάρωση και το τζιντζερ κάνει τη γνωστή θερμαντική δράση! Αν δεν θέλετε να βάλετε τζοτζομπα, βάλτε αμυγδαλέλαιο.”

  42. Κορίτσια μου, σας ευχαριστώ όλες για τα υπέροχα σχόλια σας!!!

    Πήρα υπέροχες ιδέες που σίγουρα θα εφαρμόσω εν καιρώ..

    Νομίζω άμεσα, επειδή το έχω ακούσει ήδη από πέρσι και παντού στο ίντερνετ το εκθειάζουν (πρώτη φορά το άκουσα από τη Lisa Eldridge, celebrity make-uo artist) θα δοκιμάσω το Bioderma Sensibio H2O, δεδομένου ότι το χειμώνα όταν κρυώνω πολύ, μπορεί να απιστήσω στο επίσημο καθαριστικό μου..

    Stella: Απορία: Έχω πάρει ένα ροδόνερο, της Dabur νομίζω (δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά) που με περιμένει υπομονετικά εδώ κι ένα τρίμηνο να το ανοίξω. Αυτό θα κάνει εξίσου και για πρόσωπο και για μάτια ως τονωτική λοσιον ή να το αφήσω καλύτερα;

  43. @Stella:άμα σου πω ότι αυτό είχα σκοπό να κάνω τι θα πεις.Θα σου πω για τα αποτελέσματα.Θα την ξεκινήσω σε 15 μέρες περίπου.Τώρα τελειώνω μια elancyl.Είσαι τέλεια!!Τις συνταγές σου τις έχω όλες βεβαίως!Σε φιλώ!!!!!

  44. @Andriana Να το χρησιμοποιήσεις Αντριάννα μου, τι περιμένεις? Η Dabur είναι μια απο τις πιο γνωστες μαρκες του κόσμου σε ροδόνερα, Ινδική εταιρεία. Απλα, όταν σου τελειώσει τίμησε και το ελληνικό γιατί οι ιδιοτητες του είναι αξεπέραστες, καλύτερες κι απ΄το βουλγάρικο!

  45. L’ Oreal Perfect Clean, αυτό με το σφουγγαράκι, είχε κάνει και post η Τζούλια πριν από αρκετό καιρό. Aφαιρεί πολύ καλά το μακιγιά είμαι απόλυτα ικανοποιημένη. Συμφωνώ με την Αναστασια για το σφουγγαράκι και την ελαφριά απολέπιση που κάνει.

  46. Stella, πολυ ωραιο τιπ αυτο, αλλα ποσοτητα ? ποσο τζινζερ και ποση τζοτζομπα βαζουμε ?

  47. Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ μόνο σαπούνι και νερό, το πρωί για να ξυπνήσω και το βραδύ για ντεμακιγιαζ (καθαρίζω και τα μάτια μου με το ίδιο προιόν) το Top 3 για μένα είναι.
    Apivita Κρεμώδης αφρός καθαρισμού για πρόσωπο & μάτια ωραίο άρωμα , καθαρίζει τέλεια το πρόσωπο αλλά και τα μάτια.Πολύ καλή τιμή και φυσικά χωρίς παραμπενς κ.α.
    Avene Cold Cream gel καθαρισμού λέει ότι είναι για ξηρές επιδερμίδες αλλά θα το λατρέψει και το λιπαρό σας δέρμα, καθαρίζει και “ενυδατώνει” παράλληλα , σεβεται το δέρμα και ιδιαίτερα την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.Νομίζω ότι το ιδανικό καθαριστικό για το χειμώνα που το δέρμα μας λόγω κρύου χρειάζεται απαλά και ενυδατικά προιόντα για να μην ξεραθεί και αφυδατωθεί.
    LRP effaclar με συστηματική χρήση εκμηδενίζει τις πιθανότητες να βγάλεις μικρά αλλά αντιπαθητικά σπυράκια.

  48. το δικο μου σχολιο γιατι το σβησατε?? 🙁

  49. Προχθές αγόρασα για άλλη μια φορά το Estee Lauder,είναι τέλειο,κάνει πολύ αφρό με μικρή ποσότητα αλλά…τώρα που το σκέφτομαι η τιμή είναι απαγορευτική πλέον..του Korres δεν μου αρέσει,και είναι κρίμα γιατί είναι πιό προσιτό,αλλά δεν κανει με τίποτα αφρό και δεν αισθάνομαι την επιδερμίδα μου καθαρη μετά..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.