Review: 5 Mascara, Δοκιμή και Βαθμολογία!

 

 

Χθες λοιπόν,  I πάρα- made my point- πολλά είπα και πάλι (sorry, παρασύρομαι καμιά φορά…) και σήμερα επιτέλους, ο λόγος στην Nektaria στο guest post της και στη συλλογή της από mascara.  Κρατήστε σημειώσεις, bb girls!

 

 

 

Γεια σου Tζούλια και bb girls!

 

Για μένα, τα απολύτως απαραίτητα πριν βγω από το σπίτι καθημερινά, αυτά δηλαδή που μου φτιάχνουν τη διάθεση και με κάνουν να νιώθω φρέσκια μπροστά στον καθρέφτη το πρωί, είναι το τρίπτυχο ‘’μάσκαρα, ρουζ, άρωμα’’. Κι αν ήταν μάλιστα να διαλέξω μονάχα ένα καλλυντικό, αυτό θα ήταν σίγουρα η μάσκαρα (ή μήπως πρέπει να πω το μάσκαρα; Ποιος ξέρει; Εγώ θα προτιμήσω τη θηλυκοποίησή του πάντως, μου φαίνεται καταλληλότερο για ένα τόσο γοητευτικό προϊόν!)

 

Με αυτή τη λογική οπότε, στο νεσεσέρ μου αθροίζονται μπόλικα μαγικά μπουκαλάκια, διαφόρων εταιριών, καθώς ποτέ δε βαριέμαι να δοκιμάζω καινούρια προϊόντα, κι έτσι σήμερα, με την άδεια και την προτροπή της πολυαγαπημένης μας Τζούλιας, αποφάσισα να σας παραθέσω ένα τμήμα της ‘’διατριβής’’ μου με θέμα ‘’Η μάσκαρα στη ζωή μας: μελέτη και σύγκριση τεχνικών χαρακτηριστικών και αισθητικών προδιαγραφών, πειράματα και αναλύσεις’’  😀

 

 

Ξεκινώ δυναμικά με τη Burberry Effortless Mascara:

Με πολυτελή, ξεχωριστή, βαριά συσκευασία και  ένα απλό, πολύ βολικό βουρτσάκι, χαρίζει αποτέλεσμα που υπογραμμίζει τη φυσική ομορφιά, ιδανικό για καθημερινό look, ωραία τονισμένες βλεφαρίδες και όγκος χωρίς υπερβολές. Το καταπληκτικό με τη συγκεκριμένη μάσκαρα είναι ότι σου επιτρέπει να επαναλάβεις όσες στρώσεις θες, τη μία πάνω στην άλλη, αναλόγως με το πόσο έντονο επιθυμείς να είναι το αποτέλεσμα, χωρίς ποτέ μα ποτέ να κολλήσουν οι βλεφαρίδες μεταξύ τους- οι οποίες βλεφαρίδες να σημειώσω ότι παραμένουν παραδόξως μεταξένιες all day long, και το μαύρο χρώμα στη θέση του, δίχως αυτό το εκνευριστικό μουντζούρωμα κάτω από το μάτι (εντάξει, δε θα συνεχίσω άλλο, καταλάβατε ότι είναι από τις αγαπημένες μου….!!)

 

 

Συνεχίζω με τη μία και μοναδική Hypnose της Lancome, την κλασική, πια, μάσκαρα, που αγοράζω ξανά και ξανά, και τρέμω μην ξεμείνω, γιατί στο μυαλό μου δε νοείται smokey μακιγιάζ χωρίς αυτήν, αφού χαρίζει έντονο μαύρο χρώμα, καμπυλωτές βλεφαρίδες και πλούσιο όγκο,  με δυνατότητα για πολλές-πολλές στρώσεις, αναλόγως με το πόσο έντονο θέλουμε το αποτέλεσμα (buildable, όπως λέμε…)

 

Στη γκάμα της Hypnose, να και η Hypnose Precious Cells: Η μάσκαρα αυτή διαθέτει ένα αρκετά λεπτεπίλεπτο βουρτσάκι που καταφέρνει να διαχωρίσει και να χρωματίσει τις βλεφαρίδες, χαρίζοντας τους ένα διακριτικό αποτέλεσμα, χωρίς να αφήνει αντιαισθητικά ‘’κομπάκια’’ ή να κολλά τις βλεφαρίδες, ενώ επιπλέον υπόσχεται ότι, σε καθημερινή χρήση, τις ενδυναμώνει και τις θρέφει.

(Τη φωτογράφισα δίπλα-δίπλα με την κλασική Hypnose, για να συγκρίνετε πόσο μοιάζουν τα βουρτσάκια τους)

 

 

 

Και αφού έπιασα με τη σειρά τις Hypnose, δε θα μπορούσα να μην αναφέρω την Hypnose Doll Eyes…Εντάξει, εδώ θα εστιάσω αρχικά στην πανέμορφη συσκευασία, και στο υπέροχο άρωμα με το που ανοίγεις το μπουκαλάκι, κάτι σε ροδόνερο που σου φτιάχνει τη μέρα! Και, φυσικά, προχωρώντας πιο πέρα, το σούπερ βολικό βουρτσάκι που λεπταίνει στην άκρη του, ώστε να βάφει και τις πιο μικρές, εσωτερικές βλεφαρίδες και να χαρίζει έτσι ευρύ, ομολογουμένως ΄΄κουκλίστικο΄΄ , βλέμμα!

 

 

Και πάμε στη Chanel…H Sublime de Chanel, η αδιάβροχη της σειράς, κάνει κάτι καταπληκτικό: τονίζει με έναν τέτοιο τρόπο τις βλεφαρίδες, ώστε χαρίζει ένα τόσο ωραίο ‘’mademoiselle’’ look, το ιδανικό για το πορτραίτο που στο μυαλό μου έχω ως ‘’διάφανη επιδερμίδα, καθαρό βλέμμα, κόκκινα χείλη΄΄. Το μειονέκτημά της; (και ο λόγος που γενικώς δεν προτιμώ τα ανθεκτικά στο νερό προϊόντα, αλλά με αυτήν έτυχε) Η αφαίρεσή της! Πραγματικά αυτή η μάσκαρα αρνείται πεισματικά άπαξ και μπει να βγει από τις βλεφαρίδες σου, οπότε ξέρετε, ζεστό νερό, ελαιώδες προϊόν και τρίψε-τρίψε, για να μην ξυπνήσεις και σαν panda την επόμενη, αλλά, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο, είναι φοβερή μάσκαρα και έχω ακούσει πολύ θετικά σχόλια όταν τη φοράω!

 

 

Last but not least για σήμερα (γιατί προσφέρομαι και για part II αν θέλετε- mascara maniac alert  :-D) , δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω το νέο μου απόκτημα, που με γεμίζει με χαρά και περηφάνια, το τιμωρία-έπαινος-όλα μαζί-δωράκι από την αγαπημένη μου Τζούλια, για την επιτυχία μου στο πρόχειρο διαγώνισμα του τριμήνου (θυμάστε;):  την LΟreal Paris, Volume Million Lashes Excess! Glamorous μπουκαλάκι, μεγάλο βουρτσάκι, δυνατό αποτέλεσμα, πραγματικά λες και αυτή η μαγική μάσκαρα πολλαπλασιάζει τις βλεφαρίδες, και τις τονίζει έντονα, ιδιαίτερα στις άκρες τους.

 

 

Σ’ ευχαριστώ για άλλη μια φορά  Τζούλια μου, για το δώρο σου και για το γεγονός ότι κατάλαβες τόσο νωρίς την τρέλα μου και ήξερες ακριβώς τι να μου στείλεις! You are the best!

 

 

Tώρα θα περάσω στην βαθμολογία, αλλά  για να είναι πιο δίκαιη, να πω ότι, επειδή το ψάχνω πολύ το θέμα και ξέρω ποια ακριβώς μάσκαρα να χρησιμοποιήσω ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλω για την περίσταση, κι επειδή κάποιες δίνουν όγκο, κάποιες μήκος, κάποιες και τα δύο, δε θα ήταν σωστό να τις βαθμολογήσω απλώς για το αποτέλεσμα που δίνουν (για παράδειγμα ενώ η Hypnose είναι τέλεια για έντονο μακιγιάζ, δε μου αρέσει για κάθε μέρα, το αντίθετο απ’ ό, τι συμβαίνει με τη Sublime de Chanel, ας πούμε)

 

Έτσι –κι επειδή είπαμε πρόκειται περί διατριβής και θέλουμε επιστημονική ακρίβεια(!)– αποφάσισα να τις βαθμολογήσω σχετικά με τα εξής: 1)packaging και ποιότητα 2)αν τελικά χαρίζουν αυτό το αποτέλεσμα που η κάθε μια τους  υπόσχεται 3)πόση διάρκεια έχει αυτό το αποτέλεσμα 4)σε τι κατάσταση αφήνουν τις βλεφαρίδες 5)πόσο βολικές είναι στην αφαίρεσή τους (πολύ σημαντικό.), κι έτσι το άριστα να είναι τα 5 αστεράκια!

 

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

 

  • Burberry Effortless Mascara: 5/5 (δε βρίσκω λόγο να δώσω λιγότερο!)
  • Hypnose: 4,5/5 (λίγο παίδεμα στο ντεμακιγιάζ)
  • Hypnose Precious Cells: 4/5 (ίσως δεν κάνει στην εντέλεια αυτό που υπόσχεται.)
  • Hypnose Doll Eyes: 4,5/5 (χάνει μισό πόντο όσον αφορά τη διάρκεια)
  • Sublime de Chanel: 4/5 (το μειονέκτημα της αφαίρεσης της, καθώς και ότι ενίοτε κάνει ”κομπάκια”)
  • L’Οreal Volume Million Lashes Excess: 3,5/5 (ενώ έχει φοβερό αποτέλεσμα, χάνει πόντους στη διάρκεια, και στο γεγονός ότι κολλάει λίγο τις βλεφαρίδες)

 

 

 

Αυτά από εμένα!

 

Σας φιλώ,

Νεκταρία

 

 

 

Ε-ξ-α-ι-ρ-ε-τ-ι-κ-ο review, από την Nektaria, η οποία βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για Υπουργός παρά τω Mascara!

 

Από τις λίγες έως καθόλου φορές, που ξαναμπαίνω σε post και κάνω προσθήκη. Σήμερα το πρωί έγραψα κάτι για την Nektaria και μετά αποφάσισα να το σβήσω. Φοβήθηκα, μήπως προσβάλω ανθρώπους και καταστάσεις.. Όμως μετά το σχόλιο της Sofia T το ξαναγράφω και αυτή τη φορά, δεν θα το σβήσω:

 

«Για να συνδέσω λοιπόν και τις χθεσινές μου σκέψεις, αυτό το guest post,  δείχνει τη διαφορά μεταξύ μιας beauty editor by name και μιας beauty editor by heart.»

 

 

 

Τώρα, αν μου επιτρέπετε, θα πω και εγώ τη γνώμη μου… Από τα εκατοντάδες προιόντα ομορφιάς που έχω δοκιμάσει, κάποια στιγμή, στον καθρέπτη του μπάνιου μου, μια μάσκαρα, με έκανε να πιστέψω ότι έχω αληθινά τεράστιες βλεφαρίδες… Ναι, ήταν ακριβή, ναι κράτησε μόνο 2 μήνες και όχι παραπάνω, αλλά αν μπορούσα να διαλέξω στο ερημονήσι, μάλλον αυτή θα έπαιρνα μαζί μου:

 

Yves Saint Laurent Volume Effet Faux Cils… and now, I rest my case.

 

 

Πάμε τώρα να δούμε  εσείς, ποια, απ’ όλες θα διαλέξετε:

 

 

 

Και τι νομίζατε, θα ξέχναγα την χθεσινή υπόσχεση; Για τα δωράκια σας; Κοίταζα, λοιπόν και ξανακοίταζα τις mascara που αναφέρει η Nektaria και κατέλειξα, ότι σήμερα για τις bb girls-κούκλες,  έχω εδώ δίπλα μου, 3 Lancome Hypnose Doll Eyes.
Μη μου πείτε ότι δεν θέλετε να την δοκιμάσετε; Ειδικά μετά από αυτό το review;
Περιμένω…
… και όπως πάντα, σύντομα θα σας πω ποιες είναι οι τυχερές…

(Άσχετο, αλλά δεν μπορώ να μη το γράψω: Χθες λοιπόν “μάλωσα” τη Mous-Mous, σήμερα ήρθε η ώρα να «μαλλιοτραβηχτώ» με την Sofia Frantzeskarou και την Maryl. Η Sofia θέλει να μου πάρει τον Bruce και η Μaryl τον Keanu. Και καλά, η Sofia…(ας πούμε, ότι o Bruce ήταν περισσότερο της εποχής της) Αλλά και εσύ, Maryl-Βρούτε-Υδροχόε, θέλεις να μου πάρεις τον Keanu;;;; Ποτέ!!!! Μονομαχία τώρα!!)

107 Σχόλια
  1. Κέρδισα κέρδισα !!!!!
    Δεν το πιστεύω !!!!
    Από τις κραυγές -χαράς- τρόμαξαν τα κοριτσάκιά μου, τρέξαν στο σαλόνι να σώσουν την μάνα τους (την τρελλή μάνα τους θα έπρεπε να πω) από τα χέρια του γίγαντα/ληστή/εξωγηίνου και μείνα με ανοιχτό το στόμα όταν τους εξήγησα ότι οι κραυγές ήταν από την χαρά μου.
    Είμαι 40 χρονών ,και δεν μου φαίνοντε, και είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που κερδίζω κάτι, ελπίζω να μου πάει γούρι από εδώ και πέρα!!!!
    Φιλιά πολλά Τζούλια μου ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

  2. @christie σοβαρά;σε ποιό σημείο;κάθε τόσο εκεί τριγυρνάω,χαχα!πιστεύω πως θα γίνει ένας χαμός,στην αρχή!

  3. μπράβο στις νκήτριες!! να τις ευχαριστιθούν και να κάνουν πολλά…”ματάκια’!!!!!!
    Κάποια στιγμή που θα π’αει…. θα πεσει στα χεράκια μου και αυτή η μάσκαρα!!! φιλακια πολλά!

  4. @Nettle ακριβως εξω απο το σταθμο στο μοναστηράκι στη πλατεία.εκει που ηταν ο γερμανος παλια αν θυμασε.πιστευω πολυ συντομα θα το ανοιξουν γιατι ειχαν βαλει και τα προιοντα πανω στα ραφια. 😉

  5. @Nettle ακριβως εξω απο το σταθμο μοναστηράκι στη πλατεία.εκει που ηταν ο γερμανος παλια αν θυμασε.πιστευω πολυ συντομα θα το ανοιξουν γιατι ειχαν βαλει και τα προιοντα πανω στα ραφια. 😉

  6. Λατρεύω την Hypnose Drama απλά δεν υπάρχει καλύτερη!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.