Σπιτικές (και φυσικές) Συνταγές Ομορφιάς για νεανική επιδερμίδα

 

Έγραψα τη λέξη part two στο τίτλο, γιατί πριν από πάρα πολύ καιρό, είχα κάνει και εγώ ένα post για σπιτικές συνταγές ομορφιάς. Σήμερα όμως θα διαβάσετε το guest post που μας έστειλε η Elena και που περιλαμβάνει περισσότερες συνταγές από το δικό μου.

 

Tην οποία Elena, είχα «χάσει» για λίγες μέρες την περασμένη εβδομάδα και όλο έψαχνα να βρω, το γαλάζιο τριανταφυλλάκι του τετραδίου της (ουπς sorry των σχόλιων της ήθελα να πω..) και λίγο ακόμα να απουσίαζε, θα της είχα στείλει mail-αναφορά.

 

Όμως, τώρα «συνδέθηκε» πάλι το Ελενάκι και μπορούμε να πάρουμε όλες μας, κάποιες ιδέες από τα γραπτά της:

 

Elena bb girl! Aka Η καλή μου γλυκιά και επιμελής «μαθήτρια»

 

 

 

Καλημέρα Τζούλια μου…. Καλημέρα σ’όλα τα υπέροχα BBGirls! Πριν λίγο καιρό σκέφτηκα να γράψω και γω ένα guest post με Συνταγές Ομορφιάς από απλά υλικά που έχουμε σπίτι μας και μπορούμε να φτιάξουμε εύκολα και οικονομικά!! Οι συνταγές σ’αυτό το άρθρο, είναι για το πρόσωπο και τα μάτια! Ελπίζω να σας αρέσουν…..

 

Μάσκα προσώπου με πορτοκάλι

Η μάσκα αυτή κάνει το δέρμα πολύ απαλό, αλλά ταυτόχρονα είναι αποτελεσματική για τις ρυτίδες, καθώς καθυστερεί την εμφάνισή τους. Μπορείς να πολτοποιήσεις 1 πορτοκάλι και στη συνέχεια να το βάλεις στο πρόσωπό σου, όπως τη μάσκα. Άφησέ το τουλάχιστον για 10-15 λεπτά και μετά αφαίρεσε το, με χλιαρό νερό.

 

Μάσκα προσώπου με δαμάσκηνο

Το κόκκινο δαμάσκηνο είναι στυπτικό και αναζωογονητικό και ενδείκνυται για τα λιπαρά δέρματα. Σε πέντε ή έξι πολτοποιημένα δαμάσκηνα προσθέστε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιου. Απλώστε τον πολτό στην επιδερμίδα και αφήστε τον να δράσει είκοσι λεπτά, και κατόπιν καθαρίστε με ροδόνερο ή με αποσταγμένο νερό.

 

Μάσκα προσώπου για ενυδάτωση

Υλικά: 1 κ.σ. μαγιονέζα, 1/2 κ.σ. πολτό από μπανάνα, 1 κ.γ. χυμό από ροζ γκρέιπφρουτ και 2 κ.σ. αλεύρι.
Εκτέλεση: Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άπλωσέ τα σε καθαρό πρόσωπο. Άφησε το μείγμα να δράσει για 15-20 λεπτά και ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Κάνε αυτή την πλούσια ενυδατική μάσκα προσώπου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ταιριάζει σε όλους του τύπους δέρματος!

 

Μάσκα προσώπου κατά της χαλάρωσης

Ξεφλουδίζεις ένα μήλο και το πολτοποιείς στο μπλέντερ. Προσθέτεις μια κουταλιά κρέμα γάλακτος, μια κουταλιά μέλι και μια κουταλιά αλεύρι βρώμης. Τα ανακατεύεις καλά όλα μαζί μέχρι να γίνουν πηχτή κρέμα. Απλώνεις στο πρόσωπο και το λαιμό, περιμένεις για 20 λεπτά και ξεβγάζεις με χλιαρό νερό.

 

 

Μάσκα προσώπου για λάμψη

Λιώστε έξι κομμάτια κουβερτούρα (επιλέξτε κάποια με περιεκτικότητα 80% κακάο) σε μπεν μαρί και ανακατέψτε τα ώστε να αποκτήσουν την υφή κρέμας. Συμπληρώστε 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο από λουλούδι πορτοκαλιού (στα φαρμακεία) ή απλά από ένα πορτοκάλι και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπο όσο είναι χλιαρή και με τη βοήθεια ενός πινέλου. Αφήστε την για 5 λεπτά και ξεβγάλετε με χλιαρό νερό μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα υπολείμματα. Ολοκληρώστε με άφθονο κρύο νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία, μία φορά την εβδομάδα.

 

Μάσκα κατά των ανοιχτών πόρων

Υλικά: 1 ασπράδι αυγού, 1 κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο, 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
Εκτέλεση: Χτυπάμε καλά το αυγό και έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε τη μάσκα στο πρόσωπο για 30 λεπτά και έπειτα την ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

 

Μάσκα για μάτια χωρίς σακούλες

Κάνει το δέρμα γύρω από τα μάτια λείο και χαρίζει στο μακιγιάζ διάρκεια.

Υλικά: 1 κ.γ. ελαιόλαδο, 1 κρόκο αβγού, 1 κ.σ. φρέσκο γάλα, 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση: Ανακατέψτε καλά τα υλικά και απλώστε μια πλούσια στρώση του μείγματος κάτω από τα μάτια. Αφήστε το για δέκα λεπτά και μετά αφαιρέστε τη μάσκα ήπια, με ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο σε ροδόνερο.

 

Τζελ για κουρασμένα μάτια

Αυτό υπέροχο τζελ διεγείρει τη μικροκυκλοφορία καταπολεμώντας τις σακούλες.

Υλικά: 1/4 από ένα μεγάλο αγγούρι, 30 γρ. τζελ αλόης βέρα
Εκτέλεση: Πολτοποιείτε το αγγούρι (περίπου 55 γρ.) στο μπλέντερ, το βάζετε σε ένα γυάλινο μπολ, προσθέτετε το τζελ αλόης και ανακατεύετε. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα καθαρό, αποστειρωμένο βαζάκι και όποτε θέλετε να εξαφανίσετε τις σακούλες κάτω από τα μάτια, απλώνετε την κρέμα με βαμβάκι στην περιοχή. Την υπόλοιπη τη φυλάτε στο ψυγείο μέχρι και 5 ημέρες.

 

 

Πήλινγκ και μάσκα λεβάντας (Για όλα τα δέρματα)

Υλικά: 2 κουταλιές σούπας τριμμένο κουάκερ, αμυγδαλέλαιο, 5 σταγ. αιθέριο έλαιο λεβάντας
Εκτέλεση: Ρίξτε αμυγδαλέλαιο στο κουάκερ τόσο, όσο να γίνει μία αλοιφή προσθέστε αιθέριο έλαιο λεβάντας. Απλώστε σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε το για 10-15 λεπτά. Ξέβγαλε με χλιαρό νερό και μετά με κρύο.

 

Μάσκα για γερά νύχια

Αν τα νύχια σας είναι αδύναμα και σπάνε γρήγορα, μην ανησυχείτε! Υπάρχει λύση για το πρόβλημά σας και δεν είναι άλλη από τη μαγιονέζα. Ναι, σωστά διαβάσατε! Η μαγιονέζα θα κάνει τα νύχια σας ανθεκτικά και δυνατά. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να απλώσετε μια μικρή ποσότητα σε κάθε νύχι και να την τρίψετε. Στη συνέχεια αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά και ξεπλύνετε τα χέρια σας.

 

 

Σας ευχαριστώ πολύ και σας στέλνω πολλά φιλιά και αγκαλιές….. J

 

 

 

(Δεν επέλεξα, τυχαία, αυτό το guest post, σήμερα. Τίποτα άλλο, πάνω σε αυτό)

 

 

Στα επίσημα τώρα:

 

Μετά την χθεσινή ολομέλεια και κατόπιν έντονης δραστηριότης στα έδρανα, σήμερα υπενθυμίζω θώκους και ευθύνες:

 

Υπουργός Αρωμάτων: MariaA

Yπουργός Φροντίδας Επιδερμίδας: Stellaask

Yπουργός Make Up Tutorials: IoannaThess

Υπουργός Παρά τω Mascara: Nektaria

Υφυπουργός Παρά τω Mascara: KatRap (pending λίγο, διότι περιμένω, τη διατριβή της επί του θέματος..)

Υπουργός Beauty Addicts: Αlexandra

Υπουργός Τεχνικών και Καλλιτεχνικών: Nansy

Γενικός Γραμματέας ManiPedi: VickySot (επίσης, περιμένω διατριβή)

 

Ελπίζω το υπουργικό Συμβούλιο και τα εγγεγραμένα μέλη του bb, να συμφωνoύν για τα παραπάνω και θα είμαι αυστηρή σε ένα πράγμα, εκτός και αν αλλάξει δραματικά κάτι: Εμείς εδώ μέσα, δεν θα έχουμε ανασχηματισμούς. Θα μένουμε σταθερές. Αυτό το βλακώδες ελληνικό σύστημα του ανασχηματισμού… (δηλαδή εκεί που πάω κάτι να μάθω, με αλλάζουν θέση… που στις “Ελληνικές Κυβερνήσεις”, ποτέ μα ποτέ δεν κατάλαβα…)

 

Τέλος “κλέβω” λίγο χθεσινό σχόλιο και παραφράζω-εμπλουτίζω:

 

Την Παρασκευή  30-11-2012 όλη η χώρα κατεβάζει ρολά…24ωρη Ολομέλεια της Γενικής Συνομοσπονδίας bb girls Ελλάδος (πώς λέμε Γ.Σ.B.B.G?)

 

Προσδεθείτε και καθίστε αναπαυτικά μπροστά στον υπολογιστή σας. Γιατί θα «απογειωθείτε»…

 

(αχχχχχ… πως θα αντέξω… μέχρι αύριο…αντί να έχετε εσείς αγωνία για την έκπληξη, έχω εγώ αγωνία, για την έκπληξη που ήδη ξέρω και που σας ετοιμάζουμε εδώ και καιρό… Είμαι καλά, γιατρέ μου, ή να μου αλλάξεις τα χάπια;)

 

 

 

 

 

Οk, αυτά για σήμερα. Πάω να δοκιμάσω να φτιάξω το τζελ για κουρασμένα μάτια της Elena. Εκτός, ότι μου έκανε κλικ, κάθομαι πλέον μπροστά στον υπολογιστή, γύρω στις δώδεκα ώρες τη μέρα…

113 Σχόλια
  1. Καλό βράδυ, σήμερα Τζούλια δώσαμε τα ρέστα μας!! Ελπίζω να πρόλαβα το 101 (σκυλάκι δαλματίας) σχόλιο!!

  2. Καλησπέρα! Πόσο κέφι έχει η bb παρέα. Φτιάχνει η διάθεσή μου διαβάζοντας, ειδικά μετά από μια εξαιρετικά κουραστική μέρα. Ολομέλεια της Γ.Σ.B.B.G; Φοβερό! Η σύνθεση της κυβέρνησης άκρως επιτυχημένη.

    @Elena: Οι συνταγές πολύ εύκολες και απλές. Θα δοκιμαστούν άμεσα, εκτός από αυτές με το αβγό, γιατί έχω ένα θεματάκι.

    Περιμένουμε την αυριανή έκπληξη. Καλό βράδυ σε όλες.

  3. @όλες: Ναι, ναι, εδώ είμαι ακόμα bb girls! Σας είπα, δουλεύω πολύ αυτόν τον καιρό…Αλλά στο μεταξύ πρώτον η Πέμπτη είναι η νέα Παρασκευή εδώ στο bb και δεύτερον…. δεύτερον…η ώρα είναι 00:13… Άρα… Παρασκευή!!!!!!! Γιούπι!!!!!!

  4. τωρα που ηρθε η παρασκευη-περιπου λιγουλακι- θα δωσεις μια μικρη γευση απο την εκπληξη?οχι τιποτα αλλο να κανουμε χαρουμενα ονειρα στον υπνο μας γιατι τελευταια εχουν αρχισει κι αυτα να ψιλοεπιρεαζονται απο τη γενικοτερη κατηφεια της εποχης…
    (παρελαβα επιτελους το υπεροχο lip glossακιτο ck one.ειναι υπεροχο.το δοκιμαζω το τεσταρω και σ γραφω γ αυτο.και παλι σε ευχαριστω για αυτο)
    θα ηθελα πολυ κι εγω εναν τιτλο ανευ χαρτοφυλακιου διοτι δεν ειμαι προσωπο εμπιστοσυνης προς το παρον λογω της προσφατης εισοδου μου στην Γ.Σ.B.B.G. ,αλλα μπορω να περιμενω τον διορισμο μου υποστηριζοντας το λατρεμενο bblog!!!

  5. Καλημέρα στην πιο κεφάτη παρέα του κυβερνοχώρου!!!
    Παρασκευάρα σήμερα! (και τί Παρασκευάρα? Η Μεγάλη Παρασκευή ήρθε δυό φορές φέτος!)
    @Julia: Είμαι ετοιμοπόλεμη! Έχω στρωθεί στο γραφειάκι μου και αλίμονο σε όποιον έρθει σήμερα να μου ζητήσει να κάνω δουλειά!!! Θα τον στείλω στο Σωματείο Εργαζομένων bb-girls!!! 🙂

  6. Καλημερα σε ολα τα κοριτσια και τ΄αγορια.Ευχαριστουμε την Ελενα για τις πολυτιμες συμβουλες της.Χρονια πολλα στους εορταζοντες(Αγ.Ανδρεα),Julia μας περιμενω με αγωνια την εκπληξη σου.ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Καλημερα!!
    @Andrianna μηπως γιορταζεις σημερα??Αν ναι!ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!
    @Τζουλια θα σκασω σημερα απο την αγωνια!Αντε καλε δειξε μας τι ειναι!!
    Περιμενω και επισκεψεις και με βλεπω να το χανω στο τελοος!!!
    Φιλια χχχχ

  8. Αντριάννα μου γιορτάζεις σήμερα? Χρονια σου Πολλά κοριτσάκι! Μάλλον περνάς την καλύτερη γιορτή ever ε?

  9. Αχ, μπράβο SofiaT που μας θύμισες την Andrianna!! Έχουμε κάποια άλλη εορτάζουσα???
    @Andrianna: Χρόνια σου πολλά bb-girl!!! Να χαίρεσαι τη γιορτούλα σου!!!

  10. Καλα τωρα τι Επιστημονικος Συμβουλος θα ημουν βεβαιως βεβαιως!!
    Αν συμφωνητε και εσεις εννοηται!!χαχαχαχα
    Βλεπω ολες αλερτ σημερα εεεε??

  11. @SofiaT: Amber Alert, μη σου πω και Silver Alert!!!!! Είμαστε σε κατάσταση γενικού bb-συναγερμού!!!! ίου-ίου-ίου 😛

  12. Εξαιρετικές! Θα αρχίσω σύντομα τις παρασκευές και τη χρήση τους! Άντε να επιστρέφουμε στα φυσικά προϊόντα, και να κάνουμε κάτι για τον εαυτό μας ολοκληρωτικά!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.