Αρώματα με έμπνευση από τα Παραμύθια.

 

Το πόσο με ταξίδεψε αυτό το guest post της ΙωάνναΜ, δεν φαντάζεστε.. Στο μεταξύ, το έχω λάβει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά όπως έγραψα και στην ίδια, είναι ένα post που ταιριάζει υπέροχα με την λάμψη, την χαρά και την παραμυθένια ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, της πιο αγαπημένης μου εποχής του χρόνου…

 

Η ΙωάνναΜ, με εξαιρετική έμπνευση συνδυάζει στο post της, κάποια νέα αλλά και all time classic αρώματα με κάποιες επίσης all time classic και λατρεμένες ηρωίδες παραμυθιών.. Και από τότε που το διάβασα, είναι αλήθεια, κάθε φορά που μπαίνω σε ένα κατάστημα καλλυντικών και βλέπω ένα από αυτά τα αρώματα που αναφέρει παρακάτω, αυτόματα στο μυαλό μου, έρχεται και το παραμύθι…

 

 

Εγώ δεν έχω κόρη… έχω γιο.. αν είχα όμως κόρη, αυτό θα της διάβαζα Παραμονή Χριστουγέννων… γιατί δεν με έχετε ικανή; Eδώ ο πεντάχρονος γιος μου, δεν φεύγει για το σχολείο αν πρώτα δεν ψεκαστεί ή με baby perfume Burberry, ή με baby perfume Tous ή (το κλέβει αυτό καμιά φορά) με κανονικότατο unisex Tom Ford, Neroli Portofino.

 

Kαλά λέω εγώ, «Θεός, εν σοφία εποίησε..» διότι ευτυχώς, όπως καταλάβατε, που δεν έχω κόρη…Όπως με απόλυτη διαύγεια είπε κάποτε ο άντρας μου στον αδερφό του, όταν ήμουν έγκυος και μας είπαν το φύλο… «Αδερφέ μου, ευτυχώς «κουβαλάει» (she carries..) αγόρι και θα τον βλέπω και εγώ, που και που… Αν «κουβάλαγε» κορίτσι, θα  κλείνονταν οι δυο τους στα δωμάτια και θα ξαναέβλεπα το παιδί μου, μετά από 18 χρόνια…»

 

Δίκιο είχε.

 

Απολαύστε την Ιωάννα και τον αρωματισμένο, παραμυθένιο της κόσμο!

 

Perfumes and fairytales…

 

LancômeLaVie Est Belle – Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων

 

 

Με βασικό συστατικό του την ίριδα, με μια καρδιά από άνθη πορτοκαλιού και γιασεμί και με βάση ζεστή, από νότες πραλίνας και βανίλια, το άρωμα αυτό με κάνει να αισθάνομαι σαν τη γλυκιά Αλίκη, παγιδευμένη στον κόσμο των θαυμάτων. Εκεί συμβαίνουν πράγματα αλλόκοτα: γεύσεις περίεργες, μυρωδιές μαγικές και καταστάσεις που μόνο στα όνειρα συναντούμε. Σε ένα τέτοιο όνειρο με μεταφέρει το “la Vie est Belle” , τα 63 συστατικά του οποίου δημιουργούν έναν συνδυασμό απίστευτα γλυκό και ελκυστικό.

 

 

Βαθμός: 10/10

 

 

ArmaniCode – Η πεντάμορφη και το τέρας

 

 

Το άρωμα αυτό είναι αισθησιακό και πολύ ρομαντικό. Μου θυμίζει την όμορφη Μπελ που με την γοητεία και την εσωτερική της ομορφιά έλυσε τα μάγια που στοίχειωναν τον πύργο του τέρατος. Βανίλια, πολύτιμα ξύλα, τζίντζερ, καρδιά από μέλι και λεβάντα είναι μερικά μόνο από τα συστατικά του σαγηνευτικού αυτού «κώδικα».

 

 

 

Βαθμός: 9.5/10

 

 

Valentino – Rock & Rose couture – Ωραίακοιμωμένη

 

 

Το rock & rose couture περικλείει στα συστατικά του ( περγαμόντο, γαρδένια, μόσχος, σανταλόξυλο κ.α. ) αφενός την αθωότητα και την κομψότητα της όμορφης πριγκίπισσας, αφετέρου το μυστήριο που περιβάλλει την κατάρα που την καταδίκασε να κοιμάται 100 χρόνια.

 

 

 

 

Βαθμός: 9,8/10

 

 

LancômeHypnose – Τζασμίν

 

 

 

 

Το λατρεύω! Είναι ένα άρωμα έντονο, ανατολίτικο, και ξυλώδες. Περιέχει νότες λουλουδιών, βανίλια, γιασεμί και στη βάση του vetiver. Φαντάζομαι πως κάπως έτσι θα μύριζε η Τζασμίν, εκεί στα βάθη της Ανατολής. Θα έλεγα πως είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα αρώματα που έχω χρησιμοποιήσει.

 

 

 

Βαθμός: 10/10

 

 

DavidoffCoolwater – Ποκαχόντας

 

 

Με κίτρο, πεπόνι, τριαντάφυλλο, λευκό κρίνο, σανταλόξυλο και κεχριμπάρι δημιουργείται ένας αναζωογονητικός, δροσερός συνδυασμός, κατάλληλος για  γυναίκες δυναμικές, αυθόρμητες όπως ακριβώς η ινδιάνα πριγκίπισσα.

 

 

 

 

Βαθμός: 9/10

 

 

Όλα τα παραπάνω αρώματα είναι ιδιαίτερα, άριστης ποιότητας, σε όμορφα μπουκαλάκια που διακοσμούν υπέροχα τον χώρο. Δύο ψεκασμοί αρκούν για να διατηρηθεί το άρωμα αναλλοίωτο για πολλές, πολλές, πολλές ώρες…

 

Με πολύ αγάπη,

Ιωάννα Μ.

 

 

Εγώ, πάλι είμαι περίεργη για τις απαντήσεις σας, μικρές μου πριγκίπισσες..

 

 

Ποια ηρωίδα με το αντίστοιχο άρωμα της θα θέλατε να είστε;

 

 

 

 

 

26 Σχόλια
  1. julia,καλημερα!bbgirls,καλημερα!το post φαινεται απιθανο.δεν εχω καιρο να το διαβασω αυτη τη στιγμη αλλα υποψιαζομαι…το μεσημερι θα τα πουμε παλι!
    να ειστε καλα που μας ταξιδευτε.να!τωρα δα, θα ηθελα να ανοιξω την πορτουλα κ να μπω μεσα στο κουκλιστικο σπιτακι!με γαληνευει!να περασετε καλα!

  2. Καλημέρα παραμυθοκόριτσα! Τι όμορφο, τι φαντασία, τι γλυκό όλο αυτο!!! Σ΄ευχαριστούμε πολύ Ιωάννα και δεν πειράζει να λες παραμύθια και στο γιο σου! Η τρυφερότητα κι η φαντασία δεν έχουν φύλο. Πολλά φιλιά!

  3. Υπέροχο post… Το λάτρεψα! ΙωάνναΜ μας έκανες ένα σύντομο ταξίδι σε φανταστικούς, μοσχοβολιστούς, ασφαλείς και αθώους κόσμους! Και σε ευχαριστούμε γι’ αυτό!

    Θα ήθελα να είμαι η Ωραία Κοιμωμένη και να αναδεύεται γύρω μου το Rock n’ Rose Valentino… Αν δεν απατώμαι είναι «παρόμοιο» με το Ultra Violet Paco Rabanne? Είναι από τα αγαπημένα μου αρώματα. Αθώο μα παραπλανητικά σαγηνευτικό!

    Καλημέρα σε όλες!

  4. @Καλημερα!!!
    Με δυσκολεψατε σημερα σαν αναποφασιστη ζυγος (εχω μανια να κοιταω ολα και να
    τα ζυγιζω)τελικα πηρα την αποφαση μου.
    ΑΛΙΚΗ δεν θα ηθελα ναημουν γιατι να με κινηγανε τραπουλοχαρτα να μικραινω και να μεγαλωνω και στο τελος η βασιλισα να θελει να μου παρει το κεφαλι οχι ευχαριστω!
    ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ αν και μου αρεσε ως παραμυθι και διαθετο την υπομονη και την ικανοτητα να διακρινω τα καλα στοιχεια σε εναν ανθρωπο δεν αντεχω την ψυχολογικη τρομοκρατια που μπορει να σου επιβαλει ο αλλος!αρα με βλεπω πρωτα
    να ειχα σκοτωθει με το τερας και αν επιβιωνα να κοιταγα αν υπηρχε η καλη πλευρα του!Σαν αρωμα ομως μου αρεσει πολυ!!
    ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ Απαπα να περιμενω κοιμησμενη για 100 χρονια και να μην δω αυτον που θα με φιληση με τιποτα!!
    ΤΖΑΣΜΙΝ Αυτη μου αρεσει εχει μια τσαχπινια και ενα ταμπεραμεντο που μου παει και θα ηθελα μια βολτα με το μαγικο χαλι!αλλα η αμμος και η παρα πολυ ζεστη με χαλαει σσ ε που δεν χωνευω την ανατολιτικη υποταγη στο ανδρα!
    ΠΟΚΑΧΟΝΤΑΣ αγαπημενη αυτη η ελευθερια του πνευματος με εξιταρη ασε που λατρευω τους Ινδιανους παντα μικρη στις αποκριες ντυνομουν ινδιανα!!και η μουσικη τους ειναι υπεροχη!!Αρα σιγουρα θα ηθελα να ημουν η Ποκαχοντας χωρις το ασχημο τελος!!δυστηχως εδω δεν εχει “και αυτη ζησαν καλα και εμεις καλητερα!!”
    Φιλια χχχ
    Υ.Γ υπεροχο ποστ οντως σε ταξιδευει και μου ξαναθυμησε ολα αυτα τα αγαπημενα παραμυθια!!
    Αγαπημενο δικο μου ειναι “Η ΛΑΙΔΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ”λατρευω την σκηνη με τα μακαρονια!!!

  5. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΤΙ ΟΜΟΡΦΟ……………… ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΖΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.
    Lancome La Vie Est Belle: ΤΕΛΕΙΟ – ΑΠΙΘΑΝΟ!!!!

  6. πάντα έτρεφα μεγάλη αδυναμία στην Τζασμίν,γιατί δεν είναι καμιά κοινή πριγκίπισσα,είναι “ζωντανή” ,έξυπνη,μέσα σε όλα,πανέμορφη μελαχροινή,με υπέροχα αμυγδαλωτά μάτια!ε…και όσο να πείτε,η ανατολή έχει μια μαγεία που ο δυτικός κόσμος δεν είχε ποτέ!
    και φανταστείτε,δεν έχω μυρίσει ποτέ αυτά τα αρώματα,χαχα!

  7. Υ.Γ. φανταστική δημοσίευση,πολύ ωραία αντιστοιχία και μέσα στο πνεύμα της ημέρας!

  8. Καλημερα.Υπεροχα αρωματα,υπεροχες κι εσεις.Μου φτιαξατε τη μερα με το post αυτο.Αν και ημουν λιγο στενοχωρημενη γιατι ο γιος μου εχει πυρετο 39 απο χτες,διαβασα αυτα που εγραψε η γλυκια μας Ιωαννα και εφτιαξε λιγο η διαθεση μου.Οπως σας εχω ξαναπει χωρις βαψιμο μπορω να βγω(λεμε τωρα δεν το κανω),χωρις αρωμα ομως οχι.Νομιζω βασει συστατικων οτι το Hypnose ειναι αυτο που μου ταιριαζει και οπως βλεπω τη Τζασμιν μοιαζουμε λιγο και αυτο θα ηταν το καταλληλοτερο αρωμα για μενα.Φιλια πολλα και πολλα πολλα συγχαρητηρια!!!!!!!!!!!!!!

  9. ΤΟ Cool Water ΤΗΣ Davidoff ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΑΦΡΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ.ΤΕΛΕΙΟ…ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΤΟ La Vie Este Belle ΤΗΣ Lancome…ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙΣ Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ…
    ΣΗΜ.Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ…

  10. Emena pali to Lancôme – LaVie Est Belle mou thymizei malli tis grias..zaxarenio..paidiko..klassiko..kai epeidi to forao, oso pernaei i ora myrizei olo kai pio omorfa!!!11/10 dino ego 😉

  11. @sofia papadopoulou συμφωνώ απόλυτα.11/10, είναι παραμυθένιο! 🙂 Αυτό το άρωμα μου έδωσε την ιδέα να γράψω αυτό το guest post…

  12. Αχ πόσο ωραία, μαγική σύνδεση! Λατρεύω αυτή την παραμυθένια ατμόσφαιρα που όντως ταιριάζει πολύ στα Χριστούγεννα! 😉

  13. kalispera prigipises tou bb!!!!ti omorfo post!!!mou arese toso poly pou to dyabasa dyo fores(k tha to ksanadiabaso to brady prin pao gia nani gia na oneireyto glyka glyka tis prigipisses…. 🙂 )!!!yperoxo synxaritiria!!!ego epeidh exo dokimasei to armani k dystixos se mena den mou poly paei (to antriko to latreyo!!einai to agapimeno mou ena tha sas po dazo se ena xartaki otan pao sta hondos k to kratao na to myrizo synexeia…..ax!!!) psifisa to Valentino – Rock & Rose couture – Ωραίακοιμωμένη!!!katarxas mou aresei to paramythi tis poly alla ksetrelathika k me to mpoukalaki!!! den to exo dokimasei alla sigoura tha to kano!!!apo ta agapimena post sigoura!!!mpravo k pali!!!filakiaaaaaaa

  14. καλησπερα!διαβασα το post κ….μπραβο σου ΙΩΑΝΝΝΑ,πολυ ωραια ιδεα να συνδυασεις τα αρωματα με παραμυθια.ελικρινα,γιναμε ξανα παιδια,θυμηθηκαμε τα πιο γλυκα μας χρονια,οταν αλλοι φροντιζαν για μας κι εμεις ειχαμε εμπιστοσυνη στη μαμα κ στον μπαμπα οτι θα κανουν αυτο που πρεπει γαι μας!ξενοιασια,παιχνιδι,ελευθερια!
    απο τα παραμυθια διαλεξα την ωραια κοιμωμενη γτ μου αρεσει ως εικονα!
    @τζουλια,ναι γλυκια μου,αν εκανες κοριτσι,θα ειχαμε σιγουρα την πιο μικρη beauty editor κ με δικο της blog παρακαλω!!!

  15. Επειδη αύριο θα βρίσκομαι κεκλεισμενων των θυρών σε ετήσιο, βαρύγδουπο εταιρικό meeting (η σοβαροφάνεια μας μάρανε…) και η προσβαση στο ιντερνετ προβλέπεται αδυνατη ίσως και μεχρι το Σαββατο, θα ήθελα να ευχηθώ απο τώρα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ, ΟΜΟΡΦΑ, ΛΑΜΠΕΡΑ, ΤΡΥΦΕΡΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ, ΑΓΑΠΗΣΙΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΑ στην πρωθυπουργό μας, her majesty Queen of BB “Julia” the unique!!!

  16. ΤΟ La Vie Este Belle ΤΗΣ Lancome οπως σας ειχα γραψει και πιο παλια ειναι απο τα πιο ωραια αρωματα που κυκλοφορουν φετος. το σημαντικο ειναι οτι το αρωμα του διαρκει. γεια σας

  17. Πόσο χαριτωμένο post (τελικά, όλες μας κρύβουμε ένα μικρό κοριτσάκι μέσα μας – και το βλέπω να αναδύεται στην επιφάνεια ιδίως τα Χριστούγεννα, την πιο όμορφη και πιο μαγική εποχή του χρόνου). Εγώ πάντως ψήφισα το Lancome (δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά εκείνο το 10/10 κάτι μου έκανε). Αφήστε που αγαπώ και την Αλίκη!

  18. αχ ποστ με πριγκίπισσες! τι ποιο όμορφο! διάλεξα τη πενταμορφη και το τέρας και γιατί μου αρέσει η ιστορία και για το υπέροχο άρωμα.θέλω οπωσδήποτε part 2 αρώματα/πριγκίπισσες!

  19. ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΡΩΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΑΤΡΕΥΩ ΤΟ Givenchy Play For Her Intense,

  20. Μετά από αρκετές μέρες γραπτής απουσίας (γιατί προσπαθούσα να σας διαβάζω), αυτό το τρυφερό post με έκανε να χαμογελάσω. Εξαιρετική ιδέα. Αξιοζήλευτος ο τρόπος σκέψης. Και να ήθελε ο κόσμος να καταστραφεί δεν θα τολμούσε να συμπαρασύρει τέτοιες όμορφες ιδέες… Άσε που έχουμε ΓΙΟΡΤΗ αύριο!
    Καλό βράδυ!

  21. Καλησπέρα σ’ όλη την όμορφη παρέα! Να’μαι και γω… καθυστέρησα λίγο σήμερα αλλά ήρθα!
    @ΙωάνναΜ: Μπράβο κούκλα μου! Η ανάρτηση σου είναι καταπληκτική και μ’άρεσε πολύ ο συνδυασμός όλων των υπέροχων αρωμάτων, μ’αγαπημένους ήρωες παραμυθιών!! Νιώθω σαν να ξανάγινα παιδί…. Σήμερα ψήφισα το Rock & Rose couture (Valentino), γιατί λατρεύω τα floral αρώματα αλλά και το συγκεκριμένο παραμύθι!
    Καλό βράδυ κούκλες!

  22. Τι τρυφερή και γλυκιά παρουσίαση αρωμάτων είναι αυτή? Εγώ θα ήθελα να είμαι η ωραία κοιμωμένη.Αθωότητα-κομψότητα-μυστήριο.Φοβερός συνδιασμός??!!
    Σ’ ευχαριστούμε πολύ ΙωάνναΜ! Πραγματικά μας ταξίδεψες ονειρεμένα!!!

  23. Τζα!!!Επιτέλους ήρθα.Τι καταπληκτικό παραμυθάκι…Τζασμίν ψήφισα και πάω για νάνι.Καληνύχτα…….

  24. Καλημερα!!!
    @ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΖΟΥΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙΣ!!!!
    ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΣΟΥ ΦΕΤΟΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!!!!!
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΣ!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.