Το Άρωμα Pure DKNY: A drop of Rose.

 

Πριν από δυο τρία χρόνια, σε μια παρουσίαση της The Body Shop είχα πει στην Θάλεια (The Body Shop, girl), πόσο πολύ μου αρέσουν τα αρώματα τους, με βασικό συστατικό το τριαντάφυλλο. Η απάντηση της, ήταν η εξής: «Αχ Τζούλια, τελικά κάποια πράγματα, δεν κρύβονται.. Να πως εξηγείται, η αδυναμία σου: Το τριαντάφυλλο είναι Νο 1 σε πωλήσεις στην Αγγλία, ενώ εδώ στην Ελλάδα, Νο 1 είναι το μεσογειακό γιασεμί..»

 

Και αν και θεωρώ τον εαυτό μου, φουλ μεσογειακή, ήταν τελικά το τριαντάφυλλο, που με πρόδωσε.. (καλά, όχι και τόσο, λέμε τώρα..)

 

Πάντως είναι αλήθεια και δεν μπορώ να το κρύψω.. Έχω μεγάλη αδυναμία στα αρώματα, με βασική νότα, το τριαντάφυλλο.. Μη πάτε μακριά.. ένα από τα αγαπημένα μου, το Stella by  Stella McCartney, βασίζεται σε αυτό. Kαι συνεχίζω, με κάποια που μπορεί να μην έγιναν αγαπημένα μου, αλλά πάντως μου άρεσαν πολύ:  Bvlgari Rose, Creed Fleur de The Rose Bulgare, Dolce & Gabbana Rose The One, Marc Jacobs Lola, Paul Smith Rose, Sonia Rykiels Rykiel Rose και βέβαια, το Stella McCartney’s Stella Rose Absolute και πολύ πρόσφατα το Caffe Rose του Tom Ford.

 

Το άρωμα βέβαια, για το οποίο θα σας γράψω σήμερα, πάει ένα βήμα πιο πέρα, από ένα ακόμα άρωμα με βασική νότα τριαντάφυλλου, μιλάω για το pureDKNY a Drop of Rose, το οποίο συνεχίζει παράδοση της βιώσιμης ανάπτυξης με ένα καινούριο κεφάλαιο: το κλασικό τριαντάφυλλο Τουρκίας.

 

Το πλούσιο έδαφος, η βροχή και η ηλιοφάνεια της κοιλάδας Ισπάρτα γεννούν ένα υπέροχο τριαντάφυλλο. Εδώ ακριβώς ξεκινάει και η ιστορία του pureDKNY a Drop of Rose.

 

Όπως και με τα προηγούμενα αρώματα της σειράς, A Drop of Vanilla και A Drop of Verbena, η εξέλιξη του A Drop of Rose δεν ακολούθησε την πεπατημένη: στην ιστορία αυτή, το συστατικό έρχεται πρώτο.

 

Το τριαντάφυλλο pureDKNY γεννιέται στην κοιλάδα Ισπάρτα της Τουρκίας, στους ανθισμένους αγρούς της Ανατολίας, όπου συλλέγονται τα λεπτά, ροζ άνθη του δαμασκηνού τριαντάφυλλου την αρχή του καλοκαιριού. Η διαδικασία που ακολουθείται, ίδια εδώ και πολλές γενιές, έχει μείνει ουσιαστικά ανέπαφη από τη σύγχρονη τεχνολογία:

 

  • Η συγκομιδή γίνεται τον Ιούνιο κάθε χρονιάς, και τα άνθη συλλέγονται ένα-ένα, με το χέρι, τις δροσερές ώρες πριν από την αυγή.
  • Όταν ολοκληρωθεί η εποχή της συγκομιδής, 2500 τόνοι πέταλα έχουν συσκευαστεί, ζυγιστεί και μεταφερθεί με φορτηγά στο αποστακτήριο όπου γίνεται η επεξεργασία τους σε 26 αποστακτήρες.
  • Το τελικό προϊόν είναι αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου, μια εξαιρετική πρώτη ύλη που αργότερα θα μπει στο άρωμα.

 

Το αιθέριο έλαιο που παίρνουν από αυτή τη διαδικασία είναι ένα τριαντάφυλλο στην απλή έκφρασή του, ένα άρωμα με αμεσότητα αλλά ταυτόχρονα απαλό, απέριττο – μια πολύ αληθινή εκδοχή του τριαντάφυλλου που ανθίζει στον κήπο, χωρίς καθόλου από το βάρος των παραδοσιακών αρωμάτων.

 

 

 

Για να ξαναθυμηθούμε, τώρα, κάποια πράγματα, να σας πω ότι το pureDKNY θα συνεχίσει τη συνεργασία του με την CARE – μία από τις κορυφαίες ανθρωπιστικές οργανώσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας των γυναικών του κόσμου.

 

Με αφορμή το λανσάρισμα του νέου αρώματος pureDKNY Rose, η DKNY θα προσφέρει μια δωρεά για την υποστήριξη της CARE, συμβάλλοντας στο να βοηθηθούν ακόμη περισσότερες γυναίκες, να ξεφύγουν από τη φτώχεια. Η συνεργασία μεταξύ pureDKNY και CARE ξεκίνησε το 2010 με το λανσάρισμα του pureDKNY Vanilla.

 

Η εταιρεία, έχει συμβάλλει στην εκπαίδευση καλλιεργητριών βανίλιας από την Ουγκάντα μέσω των Συνεταιρισμών Κοινοτικής Αποταμίευσης και Πιστώσεων (Village Savings and Loan Associations), ενός προγράμματος της CARE για μικροχρηματοδότηση μέσω αποταμιεύσεων. Η πείρα της CARE έχει δείξει ότι όταν οι άνθρωποι στις φτωχότερες κοινότητες του κόσμου έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες χρηματοδότησης –όπως ασφαλείς αποταμιεύσεις, πιστώσεις, ασφάλιση και άλλα προϊόντα– μπορούν να βρουν τον τρόπο να ξεφύγουν από τη φτώχεια.

 

Το pureDKNY είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό άρωμα γιατί μέσω της συνεργασίας της DKNY με την CARE συμβάλλει στην ουσιαστική βελτίωση του οικονομικού μέλλοντος των γυναικών του κόσμου, σταγόνα τη σταγόνα. Αγοράζοντας τριαντάφυλλα από τοπικούς παραγωγούς της Τουρκίας, η πλειονότητα των οποίων είναι γυναίκες, το pureDKNY έχει συμβάλλει στη μακροπρόθεσμη εξασφάλιση της παραγωγής τριαντάφυλλων της Ισπάρτα.

 

 

(… και λέω εγώ, τώρα.. ίσως έχει έρθει η ώρα, η DKNY να σκεφτεί και κάποιες γυναίκες στην Κοζάνη, η οποίες με κόπο μαζεύουν τον πολύτιμο, το χρυσάφι της Ελληνικής γης,  κρόκο.. το καλύτερο saffron- σαφράν του κόσμου.. Συμφωνείτε κυρία, Donna?)

 

Donna Karan

 

22 Σχόλια
  1. Καλημερα!!
    Ακριβως την ιδια σκεψη εκανα οσο διαβαζα το ποστ!!
    Εχει πολλους θησαυρους η Ελληνικη γη καιρος να τον προβαλλουμε
    και να τον χρησιμοποιησουν πολλοι ξενοι οικοι!!Το σιγουρο ειναι
    οτι θα βοηθηθουν πολλες Ελληνικες οικογενειες!!
    Και εγω ανηκω στην κατηγορια του μεσογειακου γιασεμιου οχι οτι δεν
    μου αρεσει το τριανταφυλλο αλλα το γιασεμι το λατρευω!!
    Φιλια xxx

  2. ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ…..

  3. Καλημέρα με άρωμα ρόδου! Οχι μόνο ο κρόκος Κοζάνης Τζουλια μου! Στην Ελλάδα φτιάχνουμε ένα από τα καλύτερα πλέον ροδόνερα και αιθέρια έλαια τριαντάφυλλου, της διεθνούς αγοράς, αλλά και άλλα προιόντα με βασικό συστατικό το τριαντάφυλλο! Το έχουμε ήδη γραψει στο ΒΒ http://beautyblog.gr/2012/05/17/guest-post-i-mageia-ton-aitherion-elaion. Στο Βόιο Κοζάνης, κάποιοι ανήσυχοι κάτοικοι βρήκαν επιχειρηματική διέξοδο στα αρωματικά φυτά και δημιούργησαν τον Συνεταιρισμό Αρωματικών Φυτών. Εισήγαγαν πρώτοι στην Ελλάδα το βιομηχανικό τριαντάφυλλο κι έβαλαν τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη παραγωγών ροδέλαιου. Ο Συνεταιρισμός Αρωματικών Φυτών Βοΐου ξεκίνησε την καλλιέργεια των ρόδων εισάγοντας τα πρώτα φυτά από τη Βουλγαρία (ποικιλία Rosa damascena). Η έκπληξη ; Το ροδέλαιο του Βοίου, αυτό το υπέροχο ελληνικό ροδέλαιο, αναλύθηκε στη Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και βρέθηκε ανώτερης ποιότητας από το βουλγάρικο (rosa damascena)το οποίο θεωρείται το καλύτερο στην παγκόσμια αγορά! Το δε ροδόνερο που εγω το χρησιμοποιώ αποκλειστικά τόσο ως τόνερ στην καθημερινή μου περιποίηση όσο και ως βασικο συστατικό στις κρεμες μου, γιατί είναι εξαιρετικής ποιότητας 100% φυσικό, γνήσιο ροδόνερο διπλής απόστασης και ψυχρής έκθλιψης από φρέσκα ροδοπέταλα. Ο Συνεταιρισμός θα προχωρήσει σύντομα και στην καλλιεργεια άλλων αρωματικών φυτών, όπως η λεβάντα!
    Αξίζει να υποστηρίξουμε τα δικα μας εξαιρετικά προιόντα και την προσπάθεια της ελληνικής Περιφέρειας!

  4. Καλησπέρα κούκλες και καλή εβδομάδα! Αχ, αυτό το νέο άρωμα pureDKNY Rose, πρέπει να το δοκιμάσω σύντομα!! Από παιδάκι έχω αδυναμία στο τριαντάφυλλο, καθώς η γιαγιά μου είχε ένα τεράστιο κήπο με πολλά πανέμορφα λουλούδια που τα φρόντιζε πάντα με προσοχή και πολύ αγάπη! Ιδιαίτερα οι τριανταφυλλιές ήταν το στολίδι του κήπου (όπως έλεγε) και πραγματικά μοσχοβολούσε όλη η περιοχή…. για να μην πω για το καταπληκτικό γλυκό τριαντάφυλλο που έφτιαχνε! Γλυκές παιδικές αναμνήσεις, γεμάτες από αρώματα τριαντάφυλλου, γιασεμιού και λεβάντας!!
    Πάντως είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις ότι μεγάλες εταιρείες, όπως η DKNY, να συνεργάζονται με κορυφαίες ανθρωπιστικές οργανώσεις και βοηθούν στην καταπολέμηση της φτώχειας! Μακάρι όλοι ν’ακολουθούσαν αυτό το παράδειγμα και να βοηθούσαν και την δικιά μας χώρα (τώρα που έχει περισσότερο ανάγκη) γιατί έχει τόσους κρυμμένους θησαυρούς, που πραγματικά αξίζει να τους ανακαλύψεις!
    Καλή συνέχεια κούκλες, φιλιά!

  5. Καλημέρα και καλή εβδομάδα beauties!!!

    Το τριαντάφυλλο το σνόμπαρα μέχρι που μια φίλη μου έκανε δώρο μια ολόκληρη σειρά περιποίησης με βάση το ροδέλαιο, τους έδωσα μια δεύτερη ευκαιρία και κόλλησα! Και το γιασεμί βέβαια είναι εθιστικό αλλά κλίνω προς το τριαντάφυλλο αυτό το διάστημα.

    @Stella: Υπουργέ, τo ροδόνερο για toner είναι «φάρμακο», πόσο δίκιο έχεις! Η λεβάντα πως/που βοηθά για την επιδερμίδα;!

  6. @Ioanna Thess Ιωάννα μου έχουμε γράψει διθύραμβους για τη λεβάντα! Δεν υπάρχει βότανο, αιθέριο έλαιο, ανθόνερο λεβάντας που να μην κάνει τα χίλια δυο καλά στο δέρμα, τα μαλλιά, την ψυχική ισορροπία, το νευρικό σύστημα, παντού… Εξισορροπιστικό, αντιβακτηριδιακό, χαλαρωτικό, αντιικό… τι να λέμε τωρα? Θέλουμε ένα ολόκληρο post, μόνο για τη λεβάντα!

  7. @Stella: Μόλις συνειδητοποίησα πως μπέρδεψα τη λεβάντα με τη μέντα… Ένα μυαλό χειμώνα-καλοκαίρι…χιχιχι

  8. @Ioanna Thess Ποια σειρά σου έκανε δώρο η φίλη σου?
    Να ξερετε, ότι το τριαντάφυλλο εκτός των άλλων είναι και καταπληκτικό αντικαταθλιπτικό! Η σειρά της Roger et Galler είναι απο τις πιο ξεχωριστές και μάλιστα θυμίζει το Stella της Stella Mc Cartney (τ΄ακους πρωθυπουργέ μας?) Η Crabtree and Evelyn έχει μια επίσης δημοφιλέστατη σειρα με τριαντάφυλλο, ενω μυρίστε το Jacinthe et Rose του Edmond Coudray γιατί ειναι θεσπέσιο! Λατρεύω το τριαντάφυλλο όπως βλέπετε αρκεί να είναι ξυλώδες ή πουδρέ στο τελείωμα και να μην είναι κλασσικό γλυκερό και παλιομοδίτικο και θυμίζει γλυκό κουταλιού!

  9. @Stella: Στελλίτσα μου, να σε ρωτήσω κάτι…. Το άρωμα Jacinthe et Rose του Edmond Coudray (που δεν το γνώριζα) που θα μπορούσα να το βρω για να το δοκιμάσω;
    Υ.Γ. Η σειρά με το τριαντάφυλλο του Roger et Galler είναι ονειρεμένη!! 😉

  10. @Ioanna Thess ΧΑ!!!! Jurlique!!!! Πολλά μπραβο στη φίλη !!!! Μήπως θέλει να γινει και δικιά μου?

  11. Τζα!!!Καλημέρα Τζούλια,καλημέρα bbgirls..Όταν ανακαλύψω ένα άρωμα που να μου αρέσει(είτε ως μυρωδιά είτε ως συσκευασία)πάντα σκέφτομαι την πηγή έμπνευσης του δημιουργού του και κάνω μόνη μου σενάρια.Ποτέ όμως δεν σκέφτηκα την προέλευση των υλικών του και τι μπορεί να κρύβεται από πίσω.Αξιέπαινη η κίνηση της DKNY,είναι πολύ καλό που γίνονται τέτοιες προσπάθειες και αξίζει να τις υποστηρίζει κανείς.Φιλάκια…

  12. γεια σας!τι κανετε;καλη εβδομαδα!τι ομορφος καιρος σημερα,μυριζει ανοιξη,ανοιξη κ τριανταφυλλο.δεν θα ελεγα οτι μου αρεσει το τριανταφυλλο ως αρωμα.προτιμω το γιασεμι.παντως οταν ημουνα αναμεσα στο d&g the one η στο d&g rose the one,διαλεξα το πρωτο.παντως,ειμαι ανοιχτη σε καθε δοκιμη,αν δεν μυρισω,δεν ξερω,μπορει κ να μου αρεσει.
    ειναι αξιεπαινη η προσπαθεια καθε εταιρειας να καταπολεμησει τη φτωχεια στον κοσμο κ εμεις πρεπει να τη στηριζουμε οσο μπορουμε.

  13. Καλησπέρα σε όλα τα bbgirls..εγώ λατρεύω τις πιο εξωτικές μυρωδιές όπως της βανίλιας και της καρύδας όσον αφορά τα αρώματα αλλά και γενικά..συγχαρητήρια πάντως στην DKNY για την προσπάθεια να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φτώχειας των γυναικών!!!! Μακάρι να συμβάλλουν κ άλλες εταιρίες σε αυτήν την προσπάθεια!

  14. Καλησπέρα Τζούλια, καλησπέρα bbgirls!! Αχ το τριαντάφυλλο τι παρεξηγημένο που είναι στην Ελλάδα σαν μυρωδιά! Κι εγώ ακόμη που προσπαθώ να κρατάω ανοιχτό το μυαλό μου και τη μύτη μου όσον αφορά τα αρώματα μου πήρε λίγο χρόνο να ξεφύγει η συνδεση του τριαντάφυλλου με τη βαριά μυρωδιά των Βουλγάρικων λοσιόν και αρωμάτων που ήταν πολύ της μόδας κάποτε και είχαν καταστρέψει την ιδέα μου για το πολύτιμο αυτό άνθος. Έχει πραγματικά τόσες πολλές εκφάνσεις ανάλογα με το πως το χρησιμοποιεί ο αρωματοποιός από το πιο ντελικάτο – χλωρό- φρέσκο ως το πιο μυστηριώδες – σκοτεινό – έντονο και μεθυστικό! Είναι αυτή την περίοδο η νέα τάση στα αρώματα και αναμένω νέες ανακαλύψεις σύντομα!
    Πάντως τα αρώματα DKNY είναι αξιόλογα και η κυρία Karan αξιέπαινη που προσφέρει κάτι μέσω αυτού του προγράμματος!
    Τέλος θα συμφωνήσω μρ τη Τζούλια για το σαφράν της Κοζάνης, κανένα άλλο δεν έχει τόσο “γεμάτη” μυρωδιά που σχδόν το γεύεσαι όταν το μυρίζεις όπως και με τη Στέλλα για το ροδόνερο του Βοϊου – απλά δεν υπάρχει!!! Πραγματικά αν τους “πάρει μυρωδιά” ο Givaudan ή ο Guerlain θα μονοπωλήσει την παραγωγή τους!
    Φιλιά πολλά!!

  15. Γεια σας κι απο εμενα.Καλη εβδομαδα.Αρχισε βλεπω καλα με ενημερωση αρωματος(η αδυναμια μου).Πραγματικα η Ελλαδα εχει πολλα συστατικα για ενα υπεροχο αρωμα.Το μυαλο μου παει παντου,στον κροκο οπως λετε,στη βανιλια,στο ροδο,στη μαστιχα,στο γιασεμακι μας,στη μεντα,στη γαρδενια και τι δεν υπαρχει.Μακαρι ενας μεγαλος οικος να εφτιαχνε ενα αρωμα που να θυμιζει Ελλαδα ετσι ωστε να μην ξεχνιεται ποτε.φιλια πολλα.

  16. @MariaA Μαράκι μας, σε ποιά αρώματα βρίσκεις έντονη τη μυρωδιά του κρόκου? Θα μ’ενδιέφερε πολύ αυτη η οσφρητκή εμπειρία!

  17. @Stella: Sorry Στέλλα μου τώρα το είδα! Λοιπόν έχουμε και λέμε:
    1. Saffran troublant – L’Artisan PArfumeur (Attica)
    2. Magnifique – Lancome
    3. Black Cashmere – Donna Karan
    4. Idole d’ Armani – Giorgio Armani
    5. Omnia – Bulgari
    6. Midnight Oud- Juliette has a Gun
    7. Tuscan Leather -Tom Ford
    8. Evening Edged in Gold – Ineke (Rosina Perfumery ή Sremma
    Θεσ/νικη)
    9. Ta’if Ormond Jayne (Πρεπει κατι να γράψω γι’ αυτήν)
    και κάτι πιο φθηνό για να μη ξεχνιόμαστε
    10. Dancing Lady Hypnotic Night – Oriflame
    11. Saffron Amber Agarwood Cardamom – Korres
    Να επισημάνω εδώ επειδή το σαφράν χρησιμοποιείται στη διατροφή των χωρών της ανατολής, χρησιμοποιείται εξίσου και στην αρωματοποιία τους ιδίως σε συνδυασμό με το oud (agarwood). Τα περισσότερα αρώματα που το περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα είναι ανατολικής προέλευσης. Αν εχεις κάποιο γνωστό που θα ταξιδέψει προς τα εκεί ζήτησέ του να σου φέρει κάποιο. Είναι φθηνά και πραγματικά πολύ διαφορετικά από τη δική μας αντίληψη!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.