La Roche Posay, Μακιγιάζ.

 

 

Αγαπώ, La Roche Posay. Τολμώ να πω, ότι είναι μια από τις αγαπημένες μου μάρκες, που βρίσκω στο φαρμακείο. Αγαπώ (και το ξέρετε..) την πολλή καλή μάσκαρα, Respectissime, που δεν ερεθίζει τα μάτια μου (φοράω, φακούς επαφής, μύωψ γαρ…) αγαπώ, γιατί εμπιστεύομαι την αντηλιακή σειρά Anthelios,  αγαπώ, γιατί η Cicaplast Baum B5, δε λείπει από το νεσεσέρ του κυρίου Ρωμανού και έχει «καλμάρει» πολλές φορές τις … ευαισθησίες του.

 

Και μάλιστα, όσο και να σας φαίνεται περίεργο, κάποτε το αγαπημένο μου κόκκινο βερνίκι νυχιών, αλλά και ένα κόκκινο κραγιόν, ήταν La Roche Posay.. περίεργο για μια μάρκα φαρμακείου ε, που δεν έχει συνδέσει και ιδιαίτερα το όνομα της με μακιγιάζ.

 

Και όμως έχει στην γκάμα της και μακιγιάζ. Και μάλιστα καλό. Πολύ καλό. Αλλά η εταιρεία, είχε χρόνια να κάνει κάποια παρουσίαση για τη σειρά μακιγιάζ και κόντευα να το ξεχάσω ακόμα και εγώ (είπαμε, εκτός από την μάσκαρα Respectissime, αυτή δεν την ξεχνάω, γυρνάω πάντα κοντά της…)

 

Χάρηκα λοιπόν, που τις προάλλες, το ξαναθυμήθηκα. Και το δοκίμασα κιόλας. Και ας μην έχω ευαίσθητο δέρμα. Διότι εννοείται και αν δεν εννοείται, να σας το πω τώρα, το μακιγιάζ της La Roche Posay, έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις γυναίκες με ευαίσθητη επιδερμίδα. Και είσαστε και πολλές, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη σε έρευνα που έγινε το 2012 σε Ελληνίδες γυναίκες, από τον φορέα U&A, το 70% δηλώσατε, ότι το δέρμα σας παρουσιάζει ευαισθησία (ευαίσθητές μου, εσείς!)

 

Αν λοιπόν ψάχνετε για make up, πούδρες και ρουζ και προτιμάτε την ασφαλή λύση του φαρμακείου, αυτά έχει να μας προτείνει φέτος η LRP:

 

Toleriante Teint Mattifying Mousse Foundation  SPF 20 (23E)

 

 

Σχεδιασμένο για μικτό και λιπαρό δέρμα, δίνει στη στιγμή ματ αποτέλεσμα και έχει σύνθεση βασισμένη στον Περλίτη, που απορροφά το σμήγμα και την υγρασία. Στα extra plus η υφή του που είναι mousse, πολύ ελαφρύτερη όμως από άλλα mousse (να φανταστείτε, όταν το δοκίμασα στο χέρι μου, δεν κατάλαβα, αμέσως, ότι ήταν mousse) Εδώ πραγματικά ταιριάζει αυτή η καταχρηστική έκφραση που χρησιμοποιούν κατά κόρον οι εταιρείες καλλυντικών «άγγιγμα απαλό, σαν βαμβάκι», ναι κάπως έτσι το ένιωσα. Kαλύπτει ατέλειες, και δεν αφήνει αντιαισθητικές λεπτές γραμμές. Δεν συζητώ καν, για το γεγονός ότι περιέχει δείκτη προστασίας και μάλιστα αρκετά υψηλό.. κάθε μάρκα που σέβεται τον εαυτό της και βρίσκεται στα φαρμακεία, οφείλει να έχει έτσι κι’ αλλιώς αντηλιακό δείκτη προστασίας, στα προϊόντα που αγγίζουν το πρόσωπό μας.

 

Toleriante Teint hydrating Water Cream Foundation SPF 20 (23E)

 

 

Αυτό φοράω, τώρα, είναι για κανονικές και ξηρές επιδερμίδες και η σύνθεσή του είναι εξαιρετικά ενυδατική. Σύμφωνα με την εταιρεία, έχει περιεκτικότητα-ρεκόρ σε νερό, σχεδόν όσο ένα τζελ, είναι επιπλέον εμπλουτισμένο με υαλουρονικό οξύ και το θέμα δεν είναι ότι απλά δίνει άμεση λάμψη και ομοιομορφία στο δέρμα, αλλά παράλληλα το βοηθάει να συγκρατεί το νερό και έτσι να μένει ενυδατωμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Άρα εύλογα μπορεί να πει κανείς, ότι η υφή του, θυμίζει περισσότερο κρέμα περιποίησης παρά make up, χωρίς όμως καθόλου έκπτωση στην κάλυψη που προσφέρει, το αντίθετο μάλιστα.

 

Προσοχή όμως! Επιλέξτε, προσεκτικά, πάρα πολύ προσεκτικά την απόχρωση. Κάποιες αποχρώσεις, τείνουν να είναι πιο ανοιχτές από όσο δείχνουν, άρα σίγουρα ζητήστε να δοκιμάσετε κάποιο δείγμα. Επίσης, απλώστε, πολύ λίγη ποσότητα, στην αρχή και «χτίστε» σιγά- σιγά το αποτέλεσμα.

 

Εδώ να συμπληρώσω, το πόσο πολύ με βολεύουν τα make up σε σωληνάρια, αντίθετα από τα άλλα. Τα ρίχνω στην τσάντα μου και ακόμα και αν λείψω από το σπίτι ένα οκτάωρο (που συμβαίνει συχνά..) στη στιγμή και όπου και αν βρίσκομαι, μπορώ εύκολα να κάνω ένα ρετούς…

 

 

Τα τρία προϊόντα που ακολουθούν τώρα, η πούδρα, η bronzing πούδρα και το ρουζ είναι σχεδιασμένα με βάση τη σύνθεσης του Toleriane Teint για να εξασφαλίσουν υψηλή ανοχή και ασφάλεια ακόμα και τα ευαίσθητα δέρματα ή τα δέρματα με ατέλειες. Compact πούδρες και ρουζ με τεχνολογία μικροσφαιριδίων για άνεση καθώς και ομοιόμορφο και σταθερό αποτέλεσμα.

 

Toleriante Teint Mattifying fixing powder 24E: Πούδρα για σταθεροποίηση του μακιγιάζ και ματ αποτέλεσμα. Μια παλέτα 3 αποχρώσεων του ροζ και μπεζ για ομοιόμορφο αποτέλεσμα

 

 

Toleriante Teint  Bronzing powder 24E: Πούδρα για  λαμπερό,  μπρονζέ αποτέλεσμα. Μια παλέτα 3 αποχρώσεων του ροδακινί για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

 

 

 

Toleriante Teint  Blush 20,50E: Ρουζ για φυσικά λαμπερή και μεταξένια όψη. Σε 3 αποχρώσεις: Golden Pink, Sweet Toffee, Warm Bronze.

 

 

 

Ε, και δεν μπορούσα να κλείσω τo post, χωρίς να αποτίσω και φόρο τιμής στην μάσκαρα μου και ας μην είναι νέο προϊόν.. τι στο καλό, έχει δεινοπαθήσει από μένα, μέσα στο νεσεσέρ μου…(τώρα φοράω την Extension Length & Curl και την συναλλάσω με την Wings της L’Oreal Paris, που σας έδειχνα τις προάλλες..)

 

 

30 Σχόλια
  1. Καλημέρα Τζούλια και bb girls.Λατρεμένη η la roche posay.Πολύ καλά προϊόντα σε πολύ καλές τιμές. Έχω δοκιμάσει αρκετά προϊόντα περιποίησης αλλά μακιγιάζ ποτέ. Μου άρεσε πολύ η Bronzing powder…

  2. Kalimera filenada mou,
    Kathimerino, yperoxo, fusiko makigiaz….
    Super!!!!

  3. καλημερα τζουλια…και bbgirls θα συμφωνησω στα υπεροχα αντιηλιακα της ειδικα το La Roche Posay Anthelios Fluide κ για την μασκαρα την εχω χρησιμοποιησει μαζι με ντεμακιγιαζ για ευαισθητα ματια πολυ καλα προιοντα
    απο το νεο μακιγιαζ θα αγοραζα το ρουζ………..αυτο το χρωμα του με εκανα ”κλικ”
    αχ τζουλια μας βαζεις σε εξοδα χαχαχα

  4. Καλημέρα! Καλη Σαρακοστή! Χρόνια ψάχνω αυτο το μεικ απ που θα παρέχει πλήρη κάλυψη, θα ταιριάζει απόλυτα με το δέρμα μου χωρις να φαίνεται οτι το φοραω, έχω διαβάσει για ολα τα μεικ απ που έχεις παρουσιάσει, τελικά ποιο κάνει σε μένα άραγε; Έχω λιπαρο δέρμα αλλα με “τραβάει” πολλές φορές, και καποια σημάδια ακμής, εδω σε θέλω καβουρα που λένε, εε;;; Τι προτείνουν οι ειδικοί;

  5. @τζουλια
    μιας κ που ειπα για ρουζ θελω να πω γιατι θα σκασω αγορασα εκεινο απο τα sephora που ειναι σε stick το ρουζ που παρουσιασες τις προαλλες
    κ το φοραω κ σαν κραγιον…….φανταστικο δεν εχω λογια

  6. Καλημερα!!!
    Α ολα και ολα την posay την αγαπω πιο πολυ εγω!!! χαχαχα
    @Τζουλια και εγω εκτος οτι την εχω καταχρησιμοποιησει για
    την ατοπικη δερματιτιδα του γιου μου εχω σχεδον δοκιμασει
    ολες τις σειρες της και εχω να πω τα καλητερα!
    Το μονο παραπονο που θα κανω ειναι οτι κυκλοφορησε BB CREAM
    και δεν θα την φερουν δυστηχως!!! Και δεν μπορω να καταλαβω
    τον λογο???
    Καποια στιγμη θελω να δοκιμασω και το μακιγιαζ της δειχνει
    εξαιρετικο.
    Φιλια xxxx

  7. Από τα προιόντα μακιγιάζ της La Roche Posay, έχω δοκιμάσει μόνο τη Respectissime, την οποία κι εγώ έχω λατρέψει, όχι γιατί δίνει το wow αποτέλεσμα αλλά γιατί δε δημιουργεί ερεθισμούς στα μάτια και γιατί χαρίζει το ιδανικό αποτέλεσμα για κάθε μέρα!!
    ‘Ετσι όπως μας τα είπες όμως, πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω και το make up και μάλλον θα το κάνω σύντομα!!!* 🙂 χχχχχχ

  8. A, φαίνονται πραγματικά πολύ ωραία! Ίσως είναι καιρός να δοκιμάσω κάτι, σκέφτομαι το make up σε μους!!

  9. Καλημέρα! δεν εχω δοκιμάσει La Roche Possay, μου έχει ξεφύγει ως τώρα, αν και ομολογώ έχω ακούσει τα καλύτερα από φιλες, ειδικά για τα καθαριστικά της! Φιλιά!

  10. Καλημέρα!!! Φαίνεται πολύ ωραίο το make up mousse καθώς έχω και λιπαρή επιδερμίδα, πιστεύω θα με βολέψει. Δεν έχω δοκιμάσει το μακιγιαζ της LRP. Μας ανοίγεις την όρεξη πάλι…

  11. Καλημέρα κορίτσια ! Πραγματικά τα προιόντα μακιγιάζ της συγκεκριμένης εταιρείας είναι πολύ καλά , ωστόσο δεν διαφημίζονται καθόλου και πολλές φορές τα ξεχνάω άρα σχεδόν ποτέ δεν είναι η πρώτη μου επιλογή . Πολύ καλές και οι σκιές ματιών , λιγάκι τις αποχρώσεις να πρόσεχαν και θα μπορούσαν να συναγωνιστούν επάξια πολλές “κλασικές” εταιρείες μακιγιάζ …

  12. Καλημέρα όμορφες :)Μου άρεσε η πούδρα, θα τη δοκιμάσω μια που πρόσφατα μου τελείωσε και δεν την έχω αντικαταστήσει. (Οκ Ju, μας έπεισες θα δοκιμάσω και τη μάσκαρα !!!)

  13. Καλημέρα!Χρησιμοποιώ χρόνια make up της LA ROCHE-POSAY και είναι ότι καλύτερο προσωπικά έχω δοκιμάσει.
    @Evdoxia και εγώ έχω κάπως λιπαρό δέρμα και κάποια δυστυχώς σημάδια ακμής.Είναι super καλυπτικό,πολύ ελαφρύ αλλά όπως είπε και η Τζούλια πρέπει να βάλεις πολύ λίγη ποσότητα και να τη δουλεύεις καλά.
    Η μάσκαρα είναι επίσης φανταστική!!!

  14. Tέλεια! Τέλεια! Τέλεια! Αγαπάμε La Roche Posay, και είμαι σίγουρη ότι θα αγαπήσουμε και το μακιγιάζ της!

  15. Τζα!!!Καλημέρα bbgirls…Είναι η ιδέα μου ή το ρουζ μου κλείνει το μάτι; 😉

  16. πολύ αξιόπιστη εταιρία με εκπληκτικά προϊόντα…

  17. Δεν εχω δοκιμάσει ποτε προιοντα ης εταιριας αλλα μαλλον ηρθε η ωρα….οτι πρεπει για το σουπερ ευαισθητο μου δερμα…ευχαριστω….

  18. καλησπερα στην ομορφη παρεα!αγαπω la roche posay,οπως λεει κ η JULIA.εχω δοκιμασει πολλα προϊοντα κι εχω μεινει πολυ ευχαριστημενη!
    στο μακιγιαζ ,σε προλαβα julia μου, γτ αγορασα καμμια δεκαρια μερες πριν το matifying foundation για λιπαρα δερματα για την κορη μου κ το εχει καταευχαριστηθει.το ζηλεψα κι εγω γτ μου καθεται τελεια αλλα προς το παρον δεν αλλαζω την toleriane mineral powder!to μακιγιαζ μου φωναζει”ελα να με παρεις”…….(τραβατε με κι ας κλαιω). εχω μια παρομοια fixing powder της avene κ δινει ενα τελειο χρωμα ζωντανιας στο δερμα.γενικα,βρηκα την υγεια μου με τα φαρμακευτικα καλλυντικα,τα θεωρω πιο αξιοπιστα κ πιο προσεγμενα.το δε ρουζ φαινεται λαχταριστο!
    εχετε δοκιμασει την respectissime lotion για ντεμακιγιαζ ματιων;αφαιρει με τον πιο απαλο τροπο τη μασκαρα.φιλακια πολλα!!!!

  19. Τη La Roche Posay την έχω, κυρίως, συνδέσει με τα υπέροχα προϊόντα καθαρισμού και ντεμακιγιάζ. Οι αμπουλίτσες με είχαν σώσει σε περιόδους που τα μάτια μου εμφάνιζαν συχνά αλλεργική επιπεφυκίτιδα.
    Τώρα, όμως, νομίζω ότι η Τζούλια με έπεισε να αγοράσω τη μάσκαρα. Ήμουν, άλλωστε, σε φάση αναζήτησης. Ενδιαφέρουσα πρόταση φαίνεται και η mattifying fixing powder.

  20. αν κρίνω από την ποιότητα των προιόντων καθαρισμού και περιποίησης ,λογικά και αυτή η νέα σειρά θα είναι πού προσεγμενη!

  21. Η εν λόγω εταιρία ανέκαθεν μας εξέπληττε ευχάριστα με την ποιότητα των προϊόντων της!Ομολογουμένως στο μακιγιάζ ήταν απαραίτητη κάποια ανανέωση καθώς χρόνια τώρα περιλάμβανε πολύ συγκεκριμένα προϊόντα.Να πω βέβαια ότι το make up unifiance είναι η διαχρονική μου επιλογή, και πάντα σε αυτό επιστρέφω, μετά τις ελάχιστες απόπειρες πειραματισμού.Είναι καλυπτικό και συνάμα δίνει ένα φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς λιπαρή αίσθηση και με πολύ μικρή ποσότητα.Επίσης είναι πολύ οικονομικό, κάτι που όλες συνεκτιμάμε πλέον!

    Με ενθουσίασαν οι φωτογραφίες και τα νέα αυτά, κυρίως η πούδρα και το ρουζ που μου κλείνουν το μάτι,γιατί όχι και το make-up που υπόσχεται ματ αποτέλεσμα, είμαι σίγουρη πως θα είναι πολύ καλό-επιφυλάσσομαι μόνο να δω τις διαθέσιμες αποχρώσεις.

    Το όλο concept(value for money προϊόντα, χωρίς επιβαρυντικά/ενοχοποιημένα συστατικά, καταλληλα για ευαίσθητες ή/και δυσανεκτικές επιδερμίδες και σε προσιτές τιμές), φαντάζομαι θα προσελκύσει πολλές γιατί στην τελική αυτά επιζητούμε από τα προϊόντα που επιλέγουμε!

  22. @NIKH: Μας λείπεις, μας λείπεις, αλλά όταν αποφασίζεις να στείλεις σχόλιο, μας αφήνεις άφωνες.. Σε ευχαριστώ για τις εξαιρετικές σου σκέψεις, που μοιράστηκες μαζί μας.

  23. @efi ωραία σε πιστεύω και σε εμπιστεύομαι παω φαρμακείο βάζω λίγο και το δουλεύω καλα, έγινε!!!

  24. Και γω αγαπώ πολύ La Roche Posay και όσα προϊόντα της έχω δοκιμάσει είναι εξαιρετικά…. πιστεύω ότι είναι η καλύτερη εταιρεία με προϊόντα για τις ευαίσθητες επιδερμίδες! Φιλιά!

  25. εγω που εχω στα 33 μου ακομη ακμη… οχι εντονη βεβαια αλλα ολο μου το αγχος εκδηλώνεται με σπυράκια…. μπορώ να πω πως όσα make up κι αν εχω δοκιμάσει μόνο η La roche με εχει βγάλει ασπροπρόσωπη.. οχι απλα την αγαπώ… δεν την αλλάζω με τίποτα…

  26. Ευχαριστώ εγώ Τζούλια για το ενημερωτικό άρθρο που είναι, όπως πάντα , εξαιρετικά καλογραμμένο και κατατοπιστικό.Απολαμβάνω πάντα να σε διαβάζω, ακόμα και αν δε σχολιάζω συχνά-αν και θα το αλλάξω στο εξής αυτό.Φιλιά πολλά!!

  27. μέσα στο μυαλό μου είστε!! δοκίμασα την μάσκαρα γιατί έχω πολύ ευαίσθητα μάτια και είμαι ενθουσιασμένη.επιτέλους δεν ερεθίζονται τα μάτια μου! επίσης πήρα μία πούδρα της La roche posay-Toleriante που δεν την βλέπω παραπάνω..για να καλύπτω κοκκινίλες και broken veins-δε μου έρχεται η ελληνική λέξη.πολύ αποτελεσματική!

  28. GREAT POST:)
    Your blog is so wonderful and Im following…I hope you follow me also:)

    If you want some cute swedish decor inspiration…check out my blog:)

    Have a great day dear

    LOVE Maria at inredningsvis.se
    (sweden)

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.