Φυσικές Συνταγές Ομορφιάς: Απαντάμε στις απορίες σας

 

Όπως σας υποσχεθήκαμε, η Stella σιγά -σιγά, θα αρχίσει να απαντά σε όλες σας τις ερωτήσεις σχετικά με τις φυσικές και σπιτικές λύσεις ομορφιάς που προτείνει η ίδια και που έχουν σώσει εμένα, που πλέον δεν μπορώ να περάσω τα βράδια μου, αν πριν δεν εφαρμόσω την δική μου sur mesure, Stella’s Recipe.

 

Επειδή όμως οι ερωτήσεις σας είναι πολλές και η Stella ποτέ δεν απαντά με προχειρότητα θα απαντηθούν μεν όλες, αλλά με σειρά προτεραιότητας.

 

Ξεκινάμε λοιπόν!

 

Από: Sofia Sar

 

Γεια σου Στέλλα!

Είμαι η Σοφία και χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια σου.

Είμαι 28 χρονών, με δέρμα κυρίως λιπαρό με κοκκινίλες και σπυράκια κατά διαστήματα και άλλοτε ξηρό (μάλλον αφυδατωμένο) που ξεφλουδίζει. Εν ολίγοις το δέρμα μου έχει συνεχώς προβλήματα και ευαισθησίες…Διάβασα ήδη τα post σου στο bblog δεν έχω ωστόσο θέσει καμία από τις συνταγές σου σε εφαρμογή. Θα ήθελα αν σου είναι εύκολο να μου πρότεινες μια καθημερινή περιποίηση ειδικά για την περίπτωση μου. Δηλαδή καθαρισμό, ενυδάτωση ημέρας και νύχτας κ.λ.π κ.λπ. με φυσικά φτιαγμένα προϊόντα. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ διάφορα προϊόντα του εμπορίου (Βepanthol, Vichy, Frezyderm) αλλά επί ματαίω… Η σχέση μου με τα αιθέρια έλαια είναι ελάχιστη. Το καλοκαίρι έψαχνα κάποια φυσική λύση για τα κουνούπια και βρέθηκα να παραγγέλνω ένα σωρό λαδάκια από το sensities τα περισσότερα από τα οποία δυστυχώς βρίσκονται σε αχρηστία. Πέρα από την λεβάντα που χρησιμοποιώ για μασάζ στο πρόσωπο όταν έχω πονοκεφάλους, tea tree oil πάνω στα μεγάλα σπυράκια και μια αποτυχημένη απόπειρα για φυσικό αποσμητικό με βάμμα καλέντουλας δεν κατάφερα και πολλά. Τα υλικά που έχω τώρα είναι τα εξής: Αιθέρια έλαια λεβάντας, πορτοκαλιού, tea tree, περγαμόντου, λεμονόχορτου, μέντας, κέδρου, ευκαλύπτου και σιτρονέλας. Επίσης έχω αμυγδαλέλαιο και βάμμα καλέντουλας.

 

Αγαπητή Σοφία, έχεις πάρει διάφορα προϊόντα τα οποία δεν ενδείκνυνται όλα για την περίπτωση λιπαρό δέρμα με σπυράκια.  Δε θέλω να σε βάλω να αγοράσεις κι άλλα πράγματα, αλλά για την περίπτωση σου μια τζοτζομπα θα ήταν απαραίτητη.  Αυτό το υπέροχο λάδι εξισορροπεί την επιδερμίδα μας, στα σημεία που αυτή το χρειάζεται, ενυδατώνοντας την ξηρή και εξισορροπώντας τη λιπαρή.  Εγώ, την χρησιμοποιώ ανελλιπώς στις κρέμες μου, είναι το λάδι passé partout όπως το έχω ονομάσει!  Κάνε λοιπόν ένα μείγμα με 15ml. τζοτζομπα, 15ml. αμυγδαλέλαιο  και βαλε 2 ml βάμμα καλέντουλας.  Ρίξε σύνολο αιθέριων ελαίων 15 σταγόνες από λεβάντα, tea tree και κέδρο.  Φόρεσε το, πρωί – βράδυ σαν σέρουμ. Για καθαρισμό προσώπου εγώ θα πρότεινα ένα αγνό σαπούνι ελαιολάδου και δεν έχω καλυτέρα από αυτά που φτιάχνει η αγαπημένη μου Μένη στο Rosmarino.gr εμπλουτισμένα με  αιθέρια έλαια.  Αυτό με τη λεβάντα θα ήταν κατάλληλο για σένα.   Ακόμα, ανθόνερο λεβάντας (αν αντέξεις την έντονη μυρωδιά του) θα ήταν κατάλληλο για την περίπτωση σου αντί για τονωτική λοσιόν.  Μπορείς να βρεις στα sensities και σε καταστήματα βιολογικών ειδών και βοτάνων. Κρέμα ενυδάτωσης 24ωρη θα σου έφτιαχνα μια, με  συνδυασμό λαδιών και αιθέριων ελαίων ιδανικών για την περίπτωση σου όπως αμυγδαλέλαιο ή μακαντάμια, καλέντουλα και τζοτζόμπα καθώς και άλλα σχετικά όπως λεβάντα, tea tree, βενζόη ….  Είναι μακρύς ο κατάλογος…   Όσο για τα κουνούπια, διέλυσε τη σιτρονέλλα στο αμυγδαλέλαιο και χρησιμοποίησε την στο σώμα σου με επαλείψεις!

 

 

Από: Despoina 

Γεια σας..Συγχαρητήρια για το blog. Παρακαλώ θα ήθελα την βοήθεια σας στο εξής..Παρόλο που έχω διαβάσει όσα περισσότερα μπορούσα δεν μπορώ να καταλήξω..Θα ήθελα να μου συστήσετε οικονομικές λύσεις για τα παρακάτω..Είμαι 36 ετών, έχω μεικτό πρόσωπο, μου φαίνεται αφυδατωμένο εξαιτίας της ατοπικής δερματίτιδας (όχι έντονο πρόβλημα, κατά καιρούς λίγο στα μάγουλα). Έχω καλή σχετικά επιδερμίδα, χωρίς ρυτίδες, 1 εντοπίζω έκφρασης στο μέτωπο. Επίσης έχω θέμα στην περιοχή του λαιμού, έχει πρώτες γραμμές ρυτίδων στο στεφάνι του λαιμού και στην βάση, καθώς και λίγο διπλοσάγονο. Το λάδι τριαντάφυλλου κάνει για σύσφιξη-λείανση ρυτίδων ή να βάλω κάποιο σέρουμ? π.χ apivita ρυτίδων ή άλλη μάρκα? Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποιο αιθέριο έλαιο για την πρόληψη ρυτίδων και για να λειάνω τις ήδη υπάρχουσες? Αν ναι, ποιο και σε τι δόση, λάδι??.επίσης για την περιοχή του στήθους επειδή θα ήθελα να το ενισχύσω στην χαλάρωση και σύσφιξη τι μου προτείνεται εντελώς φυσικό??..Μπορώ λάδι αβοκάντο, κάνει δουλειά??..Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την πολύτιμη βοήθειά.

 

 

Αγαπητή Δέσποινα, για την περίπτωση σου είναι ιδανικό το λάδι άγριας τριανταφυλλιάς, καθώς και το νυχτολούλουδο!  Μπορείς να τα αναμείξεις και να τα βάζεις κάθε βράδυ κάνοντας ένα επίμονο μασάζ, όπου έχεις πιο βαθιές ρυτίδες (φυσικά και στο λαιμό και το ντεκολτέ).  Επίσης εξαιρετικό (αλλά πιο βαρύ ως λάδι) για τις ρυτίδες είναι το αβοκάντο.  Μπορείς επίσης να το χρησιμοποιήσεις μόνο του, αλλά αν έχεις λιπαρό δέρμα ή θέλεις έναν ιδανικό συνδυασμό κάνε ένα μείγμα και από τα τρία! Εγώ αυτά τα λάδια τα λατρεύω και τα χρησιμοποιώ πάντα σε συνδυασμούς στις αντιρυτιδικές μου κρέμες!  Είναι αναντικατάστατα!

 

 

 

Από: Xristiana

Γεια σας…είμαι καινούργια στο blog κ έχω ενθουσιαστεί με όλες τις προτάσεις …!!!!Xρειάζομαι όμως..την βοήθεια σας…τις γνώσεις σας…!!!Έ χω διαβάσει τόσα πολλά για το τριαντάφυλλο..σαν αιθέριο έλαιο…σαν ροδέλαιο..κ σαν ροδόνερο...!!Έχω αγοράσει καρπούς αποξηραμένους, άγριας τριανταφυλλιάς…κ θέλω να φτιάξω κάτι από όλα αυτά…..άλλα δεν γνωρίζω πως…!!!!sosssss ευχαριστωωωωω!!!

 

Λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω Χριστιάνα μου, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο να φτιάξεις μόνη σου ποιοτικό κι αυθεντικό ροδόνερο (δεν έχεις το κατάλληλο μηχάνημα πίεσης για να βγάλεις το δικό του υγρό κι αν το βάλεις σε οινόπνευμα, το σκεύασμα που θα φτιάξεις δε θα είναι το αυθεντικό ροδόνερο που μπορείς να αγοράσεις έτοιμο από εξειδικευμένα εργαστήρια) πολύ δε περισσότερο ροδέλαιο (δεν έχεις αποστακτήρα)!  Θα σε συμβούλευα να προμηθευθείς από καταστήματα βιολογικών προϊόντων, εγώ δε, όπως το έχω ξαναγράψει ορκίζομαι στο αυθεντικό ροδόνερο και ροδέλαιο του Συνεταιρισμού Βοίου Κοζάνης! Είναι 100% φυσικό, γνήσιο και  διπλής απόσταξης, από φρέσκα ροδοπέταλα. Το χρησιμοποιώ πιστά στις κρέμες και τα σκευάσματα μου και είμαι σίγουρη για την ποιότητα και το αποτέλεσμα!

 

 

 

Από: Iwanio

Καλησπέρα Στέλλα, γνώριζα το sensities και μάλιστα έχω ήδη προμηθευτεί μερικά αιθέρια έλαια. το πρόβλημα μου είναι ότι έχω βρει απεριόριστες συνταγές που μπορώ να τα χρησιμοποιήσω αλλά επειδή δεν είμαι ειδικός θα ήθελα την συμβουλή σου για να μην καταλήξω με κάποιο έγκαυμα. βρήκα λοιπόν μεταξύ άλλων και την παρακάτω συνταγή και θα ήθελα να μου πεις αν μπορώ να την φτιάξω με ασφάλεια..(-8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνετε στο καπάκι 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκο
-3 γεμάτες κουταλιές της σούπας πράσινη άργιλο σε σκόνη
-2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Ανακατεύετε πάρα πολύ καλά, γίνεται μια παχύρρευστη λάσπη. Την διατηρείτε στο βαζάκι μέχρι να τελειώσει. εφαρμόζεται στο μπάνιο και είναι για την κυτταρίτιδα.

 

Αγαπητή Ιωάννα, τα αιθέρια έλαια τα χρησιμοποιούμε πάντα σε αναλογία 3 σταγόνες ανά 5ml φυτικού λαδιού, όταν πρόκειται για το πρόσωπο, αλλά στο σώμα μπορούμε να υπερβούμε κατά κάτι, τη δοσολογία.  Αν δεν υπερβείς αυτό τον κανόνα κι αν δεν τα χρησιμοποιήσεις αδιάλυτα πάνω στο σώμα,  δεν πρόκειται να πάθεις τίποτα!  Επειδή όμως πάντα ελλοχεύουν κίνδυνοι όπως πχ αλλεργίες για κάθε τι και μπορεί στον καθένα μας να συμβεί (από άλλους λόγους, όχι απαραίτητα γιατί ευθύνονται τα αιθέρια έλαια), καλό είναι όταν δοκιμάζουμε ένα καινούργιο σκεύασμα, να βάζουμε την ελάχιστη ποσότητα πρώτα και σταδιακά να την αυξάνουμε (εφόσον πρόκειται για συνταγή σώματος, στο πρόσωπο δεν πειράζουμε την αναλογία προς τα πάνω).  Τώρα, εγώ ποτέ δε δίνω και δεν εφαρμόζω συνταγές με μέτρηση το κουτάλι, γιατί μου φαίνεται πολύ ερασιτεχνικό και πρόχειρο.  Άλλο το κουτάλι σούπας το δικό μου, άλλο το δικό σου , άσε που στο σπίτι έχω τρία διαφορετικά σερβίτσια με τρία διαφορετικά μεγέθη κουταλιών…. Τι να σου δώσω λοιπόν οδηγίες ?  Ενώ με μια σύριγγα μια χαρά τα μετράς τα ml.!   Κάνε λοιπόν το εξής:  Βαλε τα φυτικά λάδια σε ml αντί σε κουταλιές και μέτρησε ανάλογα τη δοσολογία των αιθέριων ελαίων π.χ για να φτιάξεις ένα σκεύασμα για το σώμα δοκίμασε πρώτα σε 50ml φυτικού λαδιού (το ελαιόλαδο δε μου φαίνεται και πολύ βολικό!!!! Εμ και θα μυρίζεις… εμ και δε θ’ απορροφιέται εύκολα… δε βάζεις καμιά τζοτζόμπα ή αργκαν αν έχεις  ραγάδες?) Όσο για την άργιλο χρησιμοποίησε την άφοβα και μόνη της και μαζί με την κανέλλα και τα υπόλοιπα είναι εξαιρετική!!!!

 

 

 

 

Από: anastasia routsi

Αγαπητή Στέλλα, ήθελα να κάνω μια ερώτηση για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω: επειδή είχα ακμή, μου έχουν μείνει κάποια σημάδια από σπυράκια που θα ήθελα να ξεφορτωθώ. Μπορώ να το αντιμετωπίσω με κάποια συνταγή από φυσικά και οικονομικά υλικά;

 

Αναστασία μου, έχουμε γράψει αρκετά για την ακμή.  Εδώ θα βρεις όλες τις απαντήσεις http://beautyblog.gr/2013/02/07/guest-post-fysikes-syndages-gia-panades-kai-akmi/

 

 

Από:  Dani

Καλησπέρα σας, θα ήθελα να μάθω τί διάρκεια έχει η κρέμα Stella’s Recipe. Ευχαριστώ πολύ.

 

Εγώ στις κρέμες μου δίνω πάντα μια ημερομηνία ασφαλείας τριών μηνών. Μην ξεχνάμε είναι φρέσκα υλικά, σαν τα λαχανικά και τα φρούτα μας που πρέπει να καταναλώνονται φρέσκα! Κατ’ αρχήν τη διατηρούμε πάντα στο ψυγείο μακριά από τους υδρατμούς και την υγρασία του μπάνιου.  Με καλή χρήση της υγιεινής (καθαρά χέρια, χρήση σπάτουλας) θα σου διαρκέσει περισσότερο κι από τρεις μήνες. 

 

 

 

 

 

Από: Nadia

Υπουργέ μου!
Θα ήθελα την άποψή σου για το περιβόητο Λάδι Καρύδας
Εμπνευσμένη από ένα guest που είχες κάνει με μυστικά ομορφιάς για τις μαγικές ιδιότητές του αμυγδαλέλαιου κ του τριανταφυλολαδου, είχα το θράσος να σε παρακούσω κ να σερφάρω μόνη μου η αδαής στο internet ανακαλύπτοντας κ άλλα μυστικά για τα φυσικά λάδια. Διάβασα σε πολλά σημεία λοιπόν, ότι το λάδι καρύδας είναι πανάκεια για την γυναικεία ομορφιά. Πήγα κ αγόρασα κ εγώ η αφυδατωμένη μια βαζάρα κ άρχισα να αλείβομαι παντού (κ στο πρόσωπο). Το κάνω πάνω από μήνα περίπου 3φορες την εβδομάδα κ καταλήγω στο εξής συμπέρασμά: Δεν λέω……. προσφέρει καλή ενυδάτωση όμως μου φαίνεται σαν να μην έχει διάρκειά. Η αίσθησή του ενυδατωμένου δέρματος διαρκεί λίγες ώρες.
Για αυτό λοιπόν ήθελα την γνώμη σου και την συμβουλή σου.

 

Αχ  Νάντια μου τι θέμα άνοιξες να ξέρεις…..  Έκανες    πολύ καλά που το έψαξες το θέμα με τα φυτικά λάδια και ακόμα καλύτερα που προσπαθείς να βρεις αυτό που σου ταιριάζει,  αλλά θα σου πω κάτι που θα σε ταράξει όπως τάραξε κι εμένα όταν το έμαθα.   Σταμάτησε να βάζεις λάδι καρύδας στο πρόσωπο σου,  μέσα σε κρέμες  περιποίησης ή απευθείας!  Εγώ ποτέ δεν το χρησιμοποιώ στα σκευάσματα των δικών μου κρεμών, αλλά βάζω συνδυασμούς άλλων φυτικών λαδιών που ταιριάζουν στις ελληνίδες!  Τα φυτικά λάδια είναι εξαιρετικά κι ανεκτίμητα, αλλά το ποιο είναι καλό για μας, εκτός από τον τύπο του δέρματος μας και την ηλικία μας το υπαγορεύει και η φυλή μας κατ΄ επέκταση και ο ευρύτερος γεωγραφικός μας χώρος!  Έτσι, για το μεσογειακό, παχύ μας δέρμα,  τα πιο κατάλληλα λάδια είναι αυτά που προέρχονται από τον δικό μας ή τους  πιο κοντινούς μας τόπους, με αντίστοιχο κλίμα, όπως το ανεκτίμητο, χρυσαφένιο λάδι του Μαρόκου το αργκάν, το αβοκάντο, το αμυγδαλέλαιο, η μακαντέμια, το ροδακινέλαιο, το σταφυλοκουκουτσελαιο κ.α. ,  (εξαίρεση αποτελεί το γιαπωνέζικο μυστικό ομορφιάς, το  λάδι χρυσής καμέλιας).   Το λάδι καρύδας έγινε πασίγνωστο στην Ελλάδα, όταν κατέφθασαν οι Φιλιπινέζοι και οι κυρίες των βορείων προαστίων άρχισαν να ζηλεύουν το καθάριο δέρμα τους και τα λαμπερά μαλλιά τους και να το χρησιμοποιούν κι αυτές!  Φευ όμως!  Άλλο το λεπτό ασιατικό δέρμα,  άλλο το μεσογειακό και το λάδι καρύδας μακροπρόθεσμα θα σου δημιουργήσει ξηρότητα και μάλιστα σοβαρή.  Το διαπίστωσες άλλωστε και μονή σου κατά κάποιον τρόπο!  Ωστόσο, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στα μαλλιά σου ως μια θεραπευτική εξαιρετική μάσκα κι αν επιμένεις στο πρόσωπο ή το σώμα, μπορείς ως αντηλιακό ή ως μάσκα επανόρθωσης μετά από ηλιοθεραπεία.  Το μυστικό δηλ. για τη χρήση του κατά τα άλλα εξαιρετικού λαδιού καρύδας είναι να μη μένει πάνω στην επιδερμίδα και να μη χρησιμοποιείται ως ενυδατικό αλλά ως αντηλιακό κι επανορθωτικό

 

Σας φιλώ και σιγά σιγά όπως είπε και η Τζούλια θα απαντήσουμε σε όλες σας τις ερωτήσεις!

 

Stella

 

NEW-BANNER-STELAS RECIPY

 

 

 

(και εγώ με τη σειρά μου bb girls, να σας ευχηθώ ένα όμορφο, ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο. Α, και να σας πω, ότι απέναντι στο julias η Μαρία έκανε την πρώτη της επίσκεψη στο &other Stories, το νέο πολύκατάστημα του Λονδίνου κάτω από την ομπρέλα των H&M και έχει για μας πολλά νέα και φωτογραφίες!)

34 Σχόλια
  1. Τζα!!!Καλημέρα bbgirls…Stella έγραψες πάλι.Νομίζω πως πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να εκδόσεις βιβλίο.Σε μωβ.Τι λες Τζούλια; 😉 Φιλιά.

  2. Καλημερα!!!
    @Στελλα υπεροχες συμβουλες οπως παντα!!δειχνει την αγαπη σου για αυτο πιυ κανεις!
    Απλα θα διαφωνησω μαζι σου λιγο για το λαδι καρυδας.Επειδη το χρησιμοποιω
    εδω και ενα χρονο,δεν εχω παρατηρησει ξηροτητα οπως λες και σαν μεσογειακη
    γυναικα εχω πολυ λευκη επιδερμιδα που καιγεται ευκολα το καλοκαιρι και οχι
    σταρατη που θεωρηται οτι εχουν οι μεσογειακες.Το λαδι καρυδας εκτος απο στο
    προσωπο που το χρησιμοποιω πρωτα για απολεπιση γιατι ειναι το μονο που
    απο μονο του διωχνει τα νεκρα κυτταρα το χρησιμοποιω και στα σπηρακια γιατι
    εχει λαυρικο οξυ που βοηθαει πολυ ως αντιμικροβιακο κ.λ.π
    Στο σωμα εννoηται το καλοκαιρι μετα την ηλιοθεραπεια αντι για το πετρελαιακι
    Baby oil και εχει υπεροχο αρωμα.Βεβαια αγοραζω βιολογικο βρωσιμο που ειναι πολυ πιο ανωτερο απο το απλο για τους ευννοητους λογους!
    Και εχει ενα σωρο αλλες χρησεις, οπως και το αγαπημενο Monoi de tahiti που δεν
    ειναι αλλο απο ανθη γαρδενιας σε εξαιρετικης ποιοτητας λαδι καρυδας με θεικο αρωμα!
    Γενικα πρεπει να αγοραζουμε με προσοχη ολα αυτα τα λαδια και προσεχουμε να ειναι βιολογικα που ειναι πολυ καλητερα και βεβαια πιο ακριβα!Εγω προτειμαω
    να περνω μικροτερη ποσοτητα και βιολογικο παρα περισσοτερη και αμφιβολου προελεσης και παραγωγης.

  3. Συγνωμη κοριτσια για τα λαθη αλλα γραφω απο το κινητο
    μου και εχω ξεστραβωθει!!
    Φιλια!!
    @Λιτσα κουκλιτσα ααα!! εγω το εχω πει πρωτη θελω βιβλιο
    και απο την Τζουλια και βεβαια και απο την Στελλα μας!!!

  4. τρελαίνομαι για τις σπιτικές συνταγές,τρελαίνομαι!!!!μπράβο κοριτσάρες!

  5. Καλημέρα κορίτσια! Σοφία μου το λάδι καρυδας δεν κανει για τις ενυδατικές-αντιρυτιδικές-αντιγηραντικές καθημερινές μας κρέμες! Αυτη ειναι η άποψη της δασκάλας μου στην αρωματοθεραπεία, αλλά και άλλων ειδικών με μεγάλη εμπειρία, την οποία δεν έχω λογο να αμφισβητήσω, όσο κι αν αγαπω το λαδι καρύδας. Για όλα τα υπολοιπα που αναφερεις, αντιηλιακή προστασία, απολέπιση, μασκες, μαλλια είναι ο.κ. Το μυστικό ειναι να μην μένει στο δερμα!Στην ίδια κατηγορία της “ακαταλληλότητας” για την ελληνίδα ανήκει επισης και το monoi. Πολυ στη μόδα τα τελευταία χρόνια, αλλά για μας δεν κάνει! Ανεξάρτητα απο το αν είμαστε ανοιχτόχρωμες ή σταράτες. Σαφως πρεπει να προσέχουμε την ποιότητα και την πιστότητα των λαδιών που χρησιμοποιούμε. Πανακριβα μεν τα βιολογικά λαδια, αλλα κι εγω μόνο αυτα χρησιμοποιώ στις Stella’s recipy, και στα αιθέρια και στα λαδια βασης. Αξιζει τον κόπο!

  6. @Τζουλια και σε μοβακι μια χαρα ειναι!!!χαχαχα
    Δεν γνωριζω η Στελλα πιο χρωμα της αρεσει??
    @Στελλα παντως θα ηθελα πιο αναλυτικη την εξηγηση των δασκαλων
    σου γιατι δεν μας ταιριαζει το λαδακι μιας και απο προσωπικη χρηση
    και τοσα που εχω διαβασει για αυτο ερχονται σε απολυτη συγκρουση!!
    Πιστευω οτι το λαδι καρυδας ειναι μακραν ενα απο τα καλητερα λαδια
    για χρηση προσωπο/σωμα με ολες αυτες τις ιδιοτητες που διαθετει
    θα ελεγα οτι ανετα θα μπορουσε να συγκριθει με τα ελαιολαδο μιας και
    τα δυο τους ειναι βρωσιμα με ενα ατελειωτο καταλογο απο αυτα που μπορουν
    να μας προσφερουν στην υγεια μας και την ομορφια μας.
    Φιλια
    @Στελλα περιμενω την γνωμη σου για πιο χρωμα προτειμας αλλα και εσυ Τζουλια
    μην νομιζεις οτι θα ξεφυγεις!!!

  7. Καλημερα και απο μενα. Οντως Stella νομιζω οτι πρεπεικατι να κανεις. Ισως σε συνδιασμο με γυναικεια επιχειρηματικοτητα.Νομιζω οτι πρεπει να το δεις πιο σοβαρα εχεις φοβερες γνωσεις και μαλλον δεν αξιζεις μονο τον τιτλο του υπουργου γιατι εδω που τα λεμε τα μισα να γνωριζαν οι υπουργοι πανω στο αντικειμενο τους ισως να ειμαστε καλυτεροι Εσυ ξερεις πολυ περισσοτερα γιαυτα που γραφεις απο ολους αυτους καλη συνεχεια

  8. @SofiaT Σοφια μου τι άλλο περισσότερο να σου πω, απ΄το ότι η δικη μας επιδερμίδα ειναι πιο παχια λόγω φυλης και γεωγραφικών συνθηκων σε σχεση με την ασιατική στην οποια ταιριάζει αψογα το εν λόγω λαδι. Ειναι απλά θεμα dna… γονιδιακό… Είναι ο ίδιος λογος που στη διατροφη τη δικη μας ταιριάζει καλυτερα το ελαιόλαδο απ΄τη σογια…Γιατι επι γενιές το σωμα μας έμαθε να αποδεχεται και να μεταβολίζει τα συγκεκριμένα συστατικά… Ειναι αυτο που λέμε πολύ απλα, ότι αυτο που μας ταιριάζει ειναι αυτο που βρισκεται ει δυνατον στην κοντινότερη ακτινα απ΄αυτην που έμαθε να ζει και να διαβιώνει ένας άνθρωπος.

  9. @Στελλα μου θυμιζει ακριβως την ιδια θεωρια που λενε να τρως
    μελι της περιοχης σου αν θελεις να μοιωσεις τις αλλεργιες σου
    που προερχονται απο λουλουδια/δεντρα γιατι το μελι καθως
    παραγεται απο μελισσες που περνουν την γυρη απο τα λουλουδια/δεντρα
    της περιοχης βοηθαει το οργανισμο να εξικειωθει σιγα σιγα!
    Μηπως εγω τελικα που εχω θυροειδη Hashimoto να φταει που εχω
    κολλησει με το λαδι καρυδας αφου τον εχω τον Ιαπωνα στο τσεπακι!
    Φιλια xxxx

  10. Τζα!!!Αχ @sofiaT μου δεν θα μαλώσουμε για την πρωτιά βρε,δική σου…εγώ το μόνο που θέλω είναι το πρώτο αντίτυπο(αριθμημένο) της πρώτης έκδοσης(γιατί το ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες το έχω σίγουρο)υπογεγραμμένο από τις λατρεμένες συγγραφείς,χειρόγραφα φυσικά,με προσωπική αφιέρωση και αρωματισμένο(έχω οραματιστεί ότι η συλλεκτική έκδοση θα τυπωθεί σε χαρτί εμποτισμένο με αιθέριο έλαιο ρόδων)(Δεν νομίζω να θέλετε να συνεχίσω;;;) .Ε τώρα αν τα διεκδικείς κι εσύ να ξέρεις θα πλακωθούμε 😉 χαχαχχχχχχ Φιλιά.

  11. @Litsa kouklitsa οχι αυτα που ζητας ολα δικα σου!!
    Εγω θελω το πρωτοτυπο χειρογραφο με ολες τις
    διορθωσεις του!!ολες τις σημειωσεις που μπορει
    να κοπουν απο τον εκδοτικο οικο σε δερματινο
    καλυμα και παρακαλω το μελανι που θα χρησιμοποιηθει
    να ειναι αρωματισμενο απο σπανια αιθερια ελαια!!που
    οταν θα ξεφυλλιζω τις σελιδες να αναδυεται ενα μεθυστικο
    αρωμα!!Βλεπεις εχω αλλες απαιτησεις!!χαχαχαχα

  12. Για άλλη μια φορά υποκλινόμαστε στις γνώσεις σου,Στέλλα. Εύγε και πάλι! Εννοείται πως πρέπει να το σκεφτείς και πιο ”επαγγελματικά” το όλο θέμα. Κρίμα να πάει χαμένο τέτοιο ταλέντο. 🙂

  13. @Stella: Όσο για τις διορθώσεις των χειρογράφων, μην άγχεσαι καθόλου. Τις αναλαμβάνω με χαρά! Τι το κάνω το διδακτορικό στη Φιλολογία; 😉

  14. Επιμενω,θελω βιβλιο ΚΙ ΕΓΩ απο τα μελη της κυβερνησης.Οσο για το χρωμα,δεν με νοιαζει.@Στελλα,μπραβο σου κοριτσι μου!

  15. Καλό μεσημέρι bbgirls!Στέλλα μου για άλλη μια φορά σου εκφράζω το θαυμασμό μου για τις γνώσεις σου, αλλά και για τις ολοκληρωμένες απαντήσεις στις απορίες των κοριτσιών!Εγώ απλά να σας πω ότι έχω την κρέμα της Στέλλας 3,5 μήνες τώρα και είναι όπως την πρώτη μέρα και στην υφή και στο άρωμα.Αχ αυτό το άρωμα με έχει τρελλάνει!Ειδικά της νύχτας!Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα κρατάνε παραπάνω αν τηρείτε τους κανόνες υγιεινής.Επίσης για την φίλη που έχει πολλά έλαια σε αχρηστία όπως είπε, να της θυμίσω την πρόταση της Στέλλας να τα κάψουμε σε καυστήρες και να μοσχοβολήσει το σπίτι.Οπότε δεν χρειάζεται να τα πετάξουμε αν τα έχουμε πολύ καιρό.Φιλιά πολλά!Καλό ΣΚ!!

  16. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Αλεξάνδρα μου αγαπημένη εσύ επι της ουσίας είσαι η πρώτη μου honored πελάτισσα !!!! 🙂
    Κορίτσια, αφου με ενθαρρύνεται τόσο πολύ, και σας ευχαριστώ για την συγκινητική εμπιστοσύνη που μου δείχνετε, δε μένει παρά …όσες πιστές προσέλθετε…. Οποια θελει το δικό της sur mesure καλλυντικό ….. ας δοκιμάσει να δουμε και πόσο πετυχημένο θα είναι το αποτέλεσμα!

  17. Περίμενα πως και πως το ποστ σου Στέλλα μου και με βλέπω και πρώτη ”μούρη”:)Πω πω πολύ το χάρηκα!!
    Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ καταρχήν.Την τζοτζόμπα εννοείται πως θα την τιμήσω άμεσα.Σου εχω μερικές ερωτησούλες ακομη…Το σερουμ το φυλάμε στο ψυγείο και για πόσο καιρο μπορώ να το χρησιμοποιώ;Να το φτιάξω σε βαζακι?Δεν θα είναι πολύ ρευστό?Την λεβάντα την αγαπώ ιδιαιτερα οπότε δεν νομίζω να εχω προβλημα με την μυρωδια της,την σιτρονελλα δε δεν την συμπαθω καθολου αλλά αντι για την φαγουρα και τα σημαδια θα το αντεξω.
    Οσο για την κρεμουλα ενυδατωσης πραγματικα θα μπορουσες να φτίαξεις μια για μενα ή ηταν σχημα λόγου ” Κρέμα ενυδάτωσης 24ωρη θα σου έφτιαχνα μια, με συνδυασμό λαδιών και αιθέριων ελαίων ιδανικών για την περίπτωση σου όπως αμυγδαλέλαιο ή μακαντάμια, καλέντουλα και τζοτζόμπα καθώς και άλλα σχετικά όπως λεβάντα, tea tree, βενζόη …. Είναι μακρύς ο κατάλογος…”:)¨:)Ματς

  18. @SofiaSar Σοφία μου χαίρομαι που πήρες ικανοποιητικές απαντήσεις. Το σερουμ μπορείς να το φτιαξεις σε ένα γυάλινο μπουκαλακι με σταγονόμετρο που υπάρχουν σε διάφορα καταστηματα που πωλούν βότανα ή βιολογικά προιοντα ή ακομα και σ΄ενα παλιότερο απο άλλο καλλυντικό, αν εχεις κρατήσει, αρκει να το αποστειρώσεις καλα (βρασιμο 20′ σε νερο και μετα με ενα βαμβάκι αποστειρωση με οινοπνευμα τριβοντας το για 30”). Φυσικά και θα το κρατησεις στο ψυγειο, νομίζω πως θα σου φτασει για δυο – τρείς μήνες και θα το φορας πρωι βραδυ, τεσσερις σταγονες σε όλο το προσωπο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε…. Ο,τι άλλο θελεις στη διαθεση σου.

  19. Καλησπέρα κι από μένα!!! Εξαιρετικό το Post Στέλλα όπως πάντα!! Αλλά και οι ερωτήσεις που έκαναν τα κορίτσια πολύ καλές, νομίζω λύνονται πολλές απορίες!!
    Στέλλα ξεκίνα να γράφεις το βιβλίο σύντομα και η πελατεία είναι έτοιμη!! Τι να πω οι συμβουλές σου είναι σωτήριες!!!!
    Φιλιά πολλά!!!

  20. Τζα!!!@sofiaT εντάξει έκλεισε η συμφωνία 🙂 Αλήθεια το ενδεχόμενο το βιβλίο να γραφεί σε υπολογιστή το έχεις σκεφτεί; 😉 😉 😀 Φιλιά….

  21. @Ολα τα BBgirls! Κορίτσια σας ευχαριστούμε όλες πάρα πολύ και περιμένουμε τα νέα ερωτήματα σας!

  22. Συγχαρητήρια για τις υπέροχες και πολύ οικονομικές συμβουλές στην Στέλλα!!!

  23. Stella Στέλλα μου μερσί και πάλι…Μόλις φτιάξω το σέρουμ θα ενημερώσω πως πήγε…ωστόσο όμως δες τι θα κάνεις άμεσα.Ένα e-shop ,ενα κατιτις…απο που θα πάρω την κρεμούλα μου ε?Ελα και έχεις και έτοιμη πελατεία.Σε έχω παινέψει και εδω στο νησι…

  24. Μπράβο Στέλλα!!!!!!Όπως πάντα απολαυστική!!

  25. καλησπερα,
    θα ηθελα να μαθω απο που μπορω να προμηθευτω λαδι τριανταφυλιας..
    πριν κανα 2 βδομαδες ειχα διαβασει γι αυτο της apivita αλλα πηγα να το παρω κ μου ειπαν οτι κατεργηθηκε..
    Στελλα ή Τζουλια,εχετε να μου προτεινετε καποιο αλλο? δεν θελω να παω στο φαρμακειο κ να παρω ενα οποιοδηποτε..
    ευχαριστω!

  26. γενικοτερα θα ηθελα να μαθω ειτε απο εσας ειτε απο καποιο bbgirl που κατοικει στην συμπρωτευουσα απο που θα μπορουσα να προμηθευομαι ποιοτικα αιθ.ελαια κ λοιπα εναλλακτικα προιοντα,
    κ παλι ευχαριστω!

  27. @eva Μπορεις να επιλέξεις άγριο τριαντάφυλλο της Primavera ή της Styx ή αν είσαι διαθετειμένη να διαθέσεις χρήματα για κατι κορυφαίο της Penny Price (βιολογικά)από το site pharmacy4u. Στη θεσσαλονίκη δεν γνωρίζω δυστυχως τα μέρη που πουλούν βότανα και βιολογικά.

  28. σ ευχαριστω πολυ Στελλα!!
    χθες κατεβηκα στην αγορα κ πηρα εντελει της primavera,χαιρομαι που μου το προτεινες κ συ!
    την επομενη φορα θα ηθελα πολυ να παραγγειλω αυτο της penny price αλλα εχω ακουσει τοσο ασχημα πραγματα για τις συνθηκες αποθηκευσης των “ευαισθητων” προιοντων στα ον λαιν καταστηματα που δεν ξερω αν θελω να το διακυνδινευσω..

    ευχαριστω κ παλι
    για την ωρα προσπαθω να μαντεψω αν ειναι σωστο να αναμειξω την aquasource μου της biotherm με το λαδακι τριαντ..χμ
    μαλλον θα πρεπει να σου το στειλω ως απορια

    επισης θα ηθελα να γκρινιαξω κ για κατι..
    πηρα αιθεριο της λεβαντα για να βαλω σε τυχον σπυρακι που θα τολμησει να ..βγαλει κεφαλι! κ οντως σημερα εβαλα σε μια μπατονετα,το κρατησα 60΄ και ρε κοριτσια..αυτη η μυρωδια της λεβαντας για ποση ωρα θα μου κανει ..παρεα??
    θελω να παω να πλυθω..

  29. @eva Τι να σου κάνω βρε Ευα μου… έτσι μυριζουν τα αιθέρια έλαια, κάποια απ΄αυτα έντονα, δεν είναι αρωματα όπως νομίζουν κάποοιοι κι αν δεν σου αρεσει η μυρωδιά τότε υπάρχει ένα θεμα… Που να εβαζες και tea tree στα σπυράκια που εχει αντικειμενικά άσχημη μυρωδιά! Παντως να ξέρεις, ότι σιγα σιγα συνηθίζεται η μυρωδια τους και δε σου φαίνεται πλεον. Σε ότι αφορα το on line shopping, εγω ότι εχω παρει απο το Pharmacy4u μου εχει βγει μια χαρα κι εχω την εντυπωση, ότι δεν στοκάρουν αν κρινω απο την καθυστερηση σε καποια πιο “σπάνια” προιόντα

  30. ..οπως το γραψες Στελλα,συνηθιζεται
    3 φορες εβαλα λεβαντα κ το συνηθισα.ελπιζω ωστοσο να μην επηρεαζει τον hashimoto μου
    επισης κ το σπυρακι εξαφανιστηκε
    μεχρι προτινως εβαζα λευκο ξυδι 2-3 φορες κ επισης μαραινονταν

    η δικη μου δυστυχως εμπειρια δεν ηταν πολυ καλη απο τα ονλαιν γιατι ενα πακετο μου ρθε με τα κουτια στο κατω μερος σχεδον μουχλιασμενα

    ευχαριστω κ παλι

  31. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΤΕΛΛΑ!
    ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΕΛΠΙΣΜΈΝΗ…
    ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙΠΑΡΟ. ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΙΧΡΩΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΥΛΕΣ. Ο ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ. Ο ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΓΩΓΗ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ LASER. ΕΠΙΣΗΣ, ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΝΑ ΚΑΝΩ LASER ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΟΥΛΕΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΜΕ ΑΚΜΗ, ΧΑΠΙΑ, ΧΗΜΙΚΑ ΠΙΛΙΓΚ Κ.Α. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΤΟ ΤΕΛΕΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ EXΩ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ INTERNET ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΙΚΑ Κ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ… ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ;
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ…

  32. Καλη χρονια ειμαι καινουργια στο σαιτ το διαβαζα μαλλον το ρουφιξα αυτα εχω να πω για αρχη μου αρεσει πολυ,!!!!!,

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.