Micellar or…..Miracle water? To «νερό» της ομορφιάς!

water!

 

γράφει η MariaA

Καλησπέρα Τζούλια & bbgirls!!! Είχαμε καιρό να τα πούμε από το Ελληνικό beautyblog και επανέρχομαι αυτή τη φορά για να σας μιλήσω – όχι για αρώματα – αλλά για το “μαγικό νερό”, που έχει ξετρελάνει την αγορά παγκοσμίως.

 

Μετά την τρέλα που κατέκλυσε όλες τις εταιρείες με τις bbcreams και μόλις καταλάγιασε ο πανικός του λανσαρίσματος ενός νέου προιόντος κάθε εβδομάδα, κι εκεί που είπαμε ότι θα κάνει χρόνια να επαναληφθεί ένα τέτοιο φαινόμενο, ήρθε να κάνει πάταγο ενα προιόν από το πουθενά!

 

Ο λόγος για το Micellar water!! Ποιο θα μου πείτε και τι είναι αυτό!!

 

Η Τζούλια έγραψε πριν από λίγο καιρό για τα νέα προϊόντα της L’Oreal Paris και μέσα σε αυτά ήταν και το νέο Micellar water της εταιρείας που εξαφανίστηκε από τα ράφια με το που έκανε την εμφάνισή του εδώ, στο Λονδίνο. Απ’ ότι κατάλαβα η τρέλα δεν έχει χτυπήσει την Ελλάδα ακόμη γιατί οι περισσότερες το περάσατε στο ντούκου αλλά μια δυο γράψατε ότι ήδη το έχετε αγοράσει – ελπίζω να μείνατε ευχαριστημένες!

 

 

Τι είναι λοιπόν αυτό το περίφημο Μιcellar water ?

 

Για χρόνια ήταν το μεγάλο μυστικό των make up artists ,αρχικά στη Γαλλία από όπου και πρωτοεμφανίστηκε και αργότερα παγκοσμίως, καθώς μπορούσαν άνετα να το χρησιμοποιούν στα μοντέλα πολλές φορές καθημερινώς γιατί ήταν υποαλλεργικό, δεν περιείχε σαπούνι και οινόπνευμα και δεν διατάρασσε το PH της επιδερμίδας τους.

 

Η σύσταση των περισσοτέρων είναι τουλάχιστον 80% νερό και σε εμφάνιση και υφή όντως μοιάζουν με νερό! Είναι καθαριστικό και τονωτική λοσιόν μαζί και με ένα πέρασμα με το βαμβάκι τελειώνεις και περνάς στην ενυδάτωση!

 

 

Μετά από μια μικρή έρευνα online  αποφάσισα να δοκιμάσω μια φθηνή λύση και αγόρασα το 3 in one Purifying Micellar Solution της L’Oreal Paris στην τιμή των 2,5 λιρών περίπου (ήταν προσφορά πάλι Stella μου!) και το ίδιο βράδυ αποφάσισα να απατήσω το 3-step μου και να ξεβαφτώ με αυτό. Το μακιγιάζ μου ήταν σχετικά αρκετό και χρειάστηκε περίπου 4 -6 (μικρά όμως) βαμβακάκια, για να αφαιρέσω το μακιγιάζ μου (πολύ μάσκαρα, μολύβι και σκιά όμως) .

 

Ideal-Soft-micellaire-water1

 

Επειδή είμαι άπιστος Θωμάς και δεν ήμουν σίγουρη ότι ξεβάφτηκα είπα να περάσω από πάνω κι ένα βαμβάκι με τη λοσιόν της Clinique η οποία ως γνωστόν αφαιρεί – λόγω σύνθεσης – στοιβάδα της επιδερμίδας και μπορεί να δεις μαυρίλα στο βαμβάκι ακόμη και μετά το μπάνιο αν δεν κάνεις απολέπιση! Προς μεγάλη μου έκπληξη το βαμβάκι βγήκε καθαρό!

 

 

Αυτό ήταν, πείστηκα λοιπόν και πλέον το Micellar water (όπως και η bbcream γιατί είμαι και γνωστό beauty victim!) μπήκε στην καθημερινή μου ρουτίνα! Το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να βρω είναι ότι τελειώνει γρήγορα. Τέλειωσα ένα μπουκάλι 200ml μέσα σε 2,5 εβδομάδες και κοντεύω να τελειώσω και το δεύτερο. Αυτό το λέω διότι αν αποφασίσετε να διαλέξετε κάποιο άλλο άλλης εταιρείας με υψηλότερη τιμή θα πρέπει να το υπολογίσετε σοβαρά στο budget σας.

 

Κάποια άλλα που έχω βάλει στο μάτι και θέλω να σας τα παρουσιάσω πριν τα δείτε αλλού είναι τα εξής:

 

 

1. Taaj – Eau Micellaire de L’ Himalaya (διαθέσιμο online περίπου 16 λίρες τα 500ml)

 

taaj

 

2. Darphin – Azahar Cleansing Micellar water ( περίπου 23 λίρες τα 200ml)

 

darphin

 

3. Bioderma – Crealine H2O solution micellaire ( περίπου 18 λίρες τα 250ml)

 

bioderma

 

 

4. Avene – Micellar lotion ( περίπου 12.50 λίρες τα 200ml)

 

avene

 

 

5. Lancome – Eau Micellaire Douceur (περίπου 23 λίρες τα 200ml)

 

 

lancome

 

 

6. Vichy – 3 in 1 Calming cleansing micellar solution (περίπου 10.50 λίρες τα 200ml)

 

 

vichy

 

 

7. La Roche-Posay – Physiological Micellar Solution (περίπου 12,5 λίρες τα 200ml)

 

 

la-roche-posay

 

 

8.  Rodial – Dragon’s Blood Cleansing Water (περίπoυ 25 λίρες τα200ml)

 

 

Rodial

 

 

9.  Caudalie – Cleansing Water (περίπου 15 λίρες τα 200ml)

 

 

caudalie

 

 

10. YSL – Top Secrets Cleansing Water (περίπου 24 λίρες τα 200ml)

 

 

YSL

 

 

11. Dior – Instant Cleansing Water (περίπου 23,5 λίρες τα 200ml)

 

 

Dior

 

 

 

12. B Pure –  Micellar Water (περίπου 5 λίρες τα 150 ml στο Superdrug)

 

 

bpure

 

 

 

Αυτά λοιπόν για αρχή. Όπως καταλάβατε ήδη ζουν ανάμεσά μας και προβλέπω μετά το καλοκαίρι να ζήσουμε νέα φρενίτιδα !

 

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο? Ποια είναι η γνώμη σας?

 

Φιλιά πολλά

MariaA

 

27 Σχόλια
  1. @MariaA: Μάλιστα… μάλιστα… μάλιστα.. Ίσως το καλύτερο σου, guest post, so far και ας μην είναι για αρώματα. Όσο για μένα, αφού με έκανες χθες βράδυ να ψάξω κάθε ντουλάπα, ντουλαπάκι, νεσεσέρ, αποθήκη, αποθηκούλα, συρτάρι, συρταριέρα κλπ, κλπ μήπως και το βρω (πάω στοίχημα κάπου θα το χάρισα και δεν το θυμάμαι) σε λίγο πάω για shopping…

  2. Πολύ ωραίο post Maria ,όπως πάντα άλλωστε και νομίζω ότι έχεις αναφέρει σχεδόν όλα τα σχετικά προϊόντα που κυκλοφορούν. Έχω το bioderma και παρόλο που έχω τελειώσει 2 μπουκάλια ήδη, το χρησιμοποιώ αφότου καθαρίσω το πρόσωπό μου με υγρό σαπούνι (apivita) για να καθαρίσει ότι έχει απομείνει, κυρίως στα μάτια.Καλημέρα….

  3. @beautyblog

    Τέλειο post!
    Αγόρασα εχθές το νεράκι αυτό της L’oreal και έμεινα όντως πάρα πολύ ευχαριστημένη! Είναι καταπληκτικο!

    Μία ερώτηση μόνο.. Έχω λιπαρό δέρμα και μόλις παρατήρησα πως λέει πως είναι για ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες.. Λέτε να προκαλέσει περισσότερη λιπαρότητα στο δέρμα μου?

    🙂

  4. καλημερα.εχω παρει τις L`OREAL και ειναι φανταστικο μου αρεσε πολυ αφεινει την επιδερμιδα απαλη και λαμπερη και αφερει το μακιγιαζ πολυ ευκολα.το πειρα απ τα hondos με – 40%

  5. Καλημέρα ΒΒ ! Άντε να τελειώσει κι αυτός ο μήνας που έχουμε σκορπίσει λίγο να ξαναμπούμε στην beauty ρουτίνα μας ! Θα συμφωνήσει κι εγώ πως είναι από τα πιο ενδιαφέροντα guest post το συγκεκριμένο . Μου έχει κινήσει την περιέργεια κι εμένα το θαυματουργό “νεράκι” κι έλεγα να δοκιμάσω αυτό της Bioderma το οποίο στα ηλεκτρονικά φαρμακεία το πετυχαίνεις σε πολύ καλή τιμή , αλλά αφού και της L’Oreal είναι αποτελεσματικό και σίγουρα οικονομικότερο θα σπεύσω να το αποκτήσω για τις διακοπές ( οπού δεν είναι και πολύ πρακτικό να κουβαλάς ένα μπαούλο με καλλυντικά ) .

  6. @Mous Mous: Κάτι με έχει πιάσει φέτος και δεν θα κουβαλήσω ένα, αλλά πολλά μπαούλα μαζί μου, για κάποιον λόγο…(να δούμε αν θα χωρέσουν και στο αυτοκίνητο…)

  7. Καλημέρα σε όλη την παρέα!

    MariaA, ευχαριστούμε πάάάρα πολύ για το post, εγώ τουλάχιστον έβαλα τα πράγματα σε μια τάξη στο μυαλό μου γιατί έβλεπα cleansing water από’δω… purifying demakeup solution από’κει … και ομολογώ πως τα είχα λίγο μπερδεμένα!

    Χρησιμοποιώ το Ideal Glow λάδι ντεμακιγιάζ από αυτή την σειρά της L’oreal και έχω μείνει πάρα πολύ ικανοποιημένη. Πάάάάρα πολύ όμως. Είναι κατάλληλο για πρόσωπο και μάτια. Υπάρχουν φορές που έχω τόνους μακιγιάζ επάνω μου και με δύο «κλικς» από το λαδάκι κάνω μασάζ σε όλο το πρόσωπο, μάτια και λαιμό. Το αφαιρώ με αυτά τα σφουγγαράκια (που πλένονται και ξαναχρησιμοποιούνται) και μετά απλά περνάω το Perfecting Water Moisture Mist της Laura Mercier.

    Τελικά λαδάκια και οροί είναι η λύση! Τα γαλακτώματα ανήκουν στο παρελθόν… 😛

  8. @Ioanna Thess: Μεγάλη κουβέντα είπες… τι χάσιμο χρόνου και τι άνευ λόγου σχεδόν, προιόντα πλέον τα γαλακτώματα… Συμφωνώ απολύτως.

  9. Kalimera Julia & bbgirls!! Xairomai pou sas arese to post!! Eida oti kapoies to xrisimopoieite idi!!
    Afou katafera ti Julia na psaxnei olo to spiti gia na vrei kati exo petyxei to skopo mou!!! Akou kai polla mpaoula mazi stis diakopes kai den xero ti na skefto!!
    Ta filia mou apo to vroxero Londino!!!

  10. Καλημέρα κοριτσια…Κι εγώ φαν της bioderma, αλλά όπως και η φίλτατη MAriaA πολλά βαμβάκια κάθε φορά και τελειώνει αστραπή :((( Αλλά μου αρέσουν που είναι πολύ δροσερά! Θα ήθελα να δοκιμάσω βέβαια και της NUXE αλλά και της LIERAC..

  11. Καλημερα κοριτσια!!
    @Μαρια μου υπεροχο το ποστ και πολυ ψαγμενο!!
    Τα μαγικα νερακια τα χρησιμοποιω εδω και μερικα χρονακια
    ξεκινησα με της bioderma αν και απιστος Θωμας δεν πιστευα
    με τιποτα οτι αυτο το υγρο θα ξεβαφε τοσο καλα και τοσο γρηγορα
    την μασκαρα απο τα ματια μου!!!!
    Εγω αγορασει και της vichy,la roche,clinigue και τωρα τελευταια
    και της lorea’l το οποιο μπορω να πω οτι ειναι ανταξιο της bioderma!
    Εχω καταφερει να φτιαξω και το δικο μου αφου ξερετε οτι τα ξαχνω
    και μου αρεσει να πειραματιζομαι.
    Το μονο αρνητικο σε ολα τα μαγικα νερακια ειναι οπως ειπε και η Μαρια
    οτι τελειωνουν γρηγορα! γιαυτο και εγω τα χρησιμοποιω μονο στα
    ματια μιας και εξαφανιζουν δια μαγειας την μασκαρα!!
    Φιλακια

  12. Καταπληκτικό ποστ γλυκό Μαράκι!

    Εγώ εδώ κι ένα εξάμηνο (τουλάχιστον) ορκίζομαι στο όνομα του Bioderma! Το είχα δει πριν ένα χρόνο περίπου από τη Lisa Eldridge κι όλο απέφευγα να το πάρω, ώσπου υπέκυψα και είμαι πολύ ευτυχισμένη! Ακόμα θυμάμαι (και ο άντρας μου) που έκανα σαν χαζή όταν το πρωτο-χρησιμοποίησα αφού είχε βγάλει με τόση ευκολία, λες κι ήταν μαγικό τρικ, το (έντονο εκείνη την ημέρα) μακιγιάζ μου!

    Πάντως La roche Posay & Avene (με λίγο ψάξιμο και Bioderma) θα τα βρείτε σε καλές τιμές σε online φαρμακεία και μην ξεχνάτε ότι έχει και to Sephora αντίστοιχο, που σημαίνει ότι μπορεί να το βρείτε σε σούπερ προσφορά κάποια στιγμή!

  13. Καλημέρα και από μένα, ντρέπομαι που το λέω αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάτι παρόμοιο, μετα από αυτό το post πραγματικά θέλω να το δοκιμάσω, και πιστεύω ότι δεν θα είμαι η μόνη.

  14. Afton ton kairo xrisimopoiw tis bioderma.poli famous eixe ginei k eipa n t dokimasw.exw dokimasei kai avena kai la roche poche..kai n pw tin alitheia den vriskw kamia foveri diafora metaksi tous..opote sigoura th dokimasw kai ap loreal p einai pio oikonomiko.

  15. Γειά σας,bb girls!
    Όπως πολύ εύστοχα επισήμανε η Μαρία στο κείμενό της αλλά και όσα κορίτσια τα έχουν δοκιμάσει, αυτά τα νερά καθαρισμού προκαλούν εθισμό. Για εμένα αποτελούν μεγάλη αγάπη εδώ και χρόνια. Σχεδόν μια δεκαετία μετά από σύσταση της δερματολόγου μου χρησιμοποιώ το Bioderma Sebium που είναι ό,τι πρέπει για το μεικτό ευαίσθητο δέρμα μου. Τονώνει, δροσίζει μα, κυρίως, αφαιρεί μακιγιάζ και ρύπους από πρόσωπο και μάτια. Αρκετά καλό μου φάνηκε το αντίστοιχο προϊόν από τη σειρά Effaclar της La Roche-Posay,όπως και της Avene, ενώ δεν μου άρεσε ιδιαίτερα αυτό από τα Sephora. Καθαρίζει, βέβαια, αλλά τσούζει ελαφρώς τα μάτια και η επιδερμίδα μου μετά εμφανίζει μικρές ανεπαίσθητες κοκκινίλες. Προφανώς κάποιο από τα συστατικά του επηρεάζει το ευαίσθητο δέρμα μου. Όσο για το νέο προϊόν τη

  16. της L’oreal θα το δοκιμάσω, μολονότι απευθύνεται σε ξηρές επιδερμίδες. Στα διαδικτυακά φαρμακεία όλα είναι σε πιο συμφέρουσες τιμές.

    @IoannaThess: Συμφωνώ για το λαδάκι της L’oreal. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα δούλευε τόσο καλά στο δέρμα ένα λάδι καθαρισμού, ειδικά σε μεικτό δέρμα όπως το δικό μου.:)

  17. Καλησπέρα γλυκό μου παρεάκι!
    @MariaA: Μαράκι μου σ’ευχαριστούμε για την φοβερή ανάρτηση με τις τόσες χρήσιμες πληροφορίες, που προσωπικά με βοήθησαν πολύ, αφού το μυαλό μου αυτό το διάστημα έχει λιώσει από την ζέστη!! (χα-χα) 🙂
    Συνήθως χρησιμοποιώ αμυγδαλέλαιο για τον καθαρισμό και ροδόνερο για τόνωση…. αλλά κάποια στιγμή θα’θελα να δοκιμάσω κάποιο από αυτά τα νέα προϊόντα!
    Κορίτσια να περνάτε πανέμορφα όπου κι αν είστε…. φιλιά! 😉

  18. Γεια σου MariaA!Γεια σου JULIA!Πολυ ενδιαφεροντα οσα γραφεις!Ευχαριστουμε για την ενημερωση.
    Εχω δοκιμασει το νερακι της vichy για λιπαρο δερμα κ ακομα το χρησιμοποιω για τη ζωνη Τ που ειναι πιο λιπαρη.Πολυ καλο οντως, αλλα εχω ενα κολλημα με το πλυσιμο,θελω νερο για να νιωσω οτι το δερμα μου καθαρισε,ακομα κι αν κανω το κολπο της MariaA με το βαμβακι.Παντως,τα καθαριστικα ειναι η αδυναμια μου.Θελω να δοκιμαζω ολο κ περισσοτερα αν κ για πολυ καιρο ειμαι πιστη στο αφρωδες νερο της vichy.Σας φιλω!

  19. Αγόρασα προ καιρού το μεγάλο της Sephora (όταν είχε την έκπτωση 35%) και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη … Βέβαια, τώρα το καλοκαίρι το μακιγιάζ μου είναι ελαφρύτερο (bbcream, μάσκαρα και έξω από την πόρτα), αλλά θα περισσέψει σίγουρα και για τον χειμώνα ,,,

  20. Καλησπέρα αγαπητά bb girls !!

    Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον post!!

    Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια το νεράκι της Bioderma και θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα ντεμακιγιάζ που κυκλοφορούν στην αγορά !!

    Δεν το αλλάζω με τίποτα !!

    Είναι σύντροφος ομορφιάς πλέον για μένα !!

  21. Τζα!!!Καλησπέρα κορίτσια! @MariaA μπράβο,ενδιαφέρον post.Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει τα Bioderma,Vichy και Avene.Η αλήθεια στην αρχή δεν αισθανόμουν άνετα,πίστευα ότι δεν έχω καθαρίσει σωστά το πρόσωπό μου(και πάντα στο τέλος ξεπλενόμουν και με νερό)αλλά μετά το συνήθισα.Είμαι πολύ ευχαριστημένη,τα θεωρώ αποτελεσματικά και δεν τσούζουν στα μάτια.Το L’Oreal δεν το δοκίμασα ακόμη αλλά θα το κάνω σύντομα.Φιλιά…

  22. ΩΡΑΙΟ POST… ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ….ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

  23. Παλιά είχα ένα τέτοιο νεράκι της Garnier και τι το είχα βολευετεί! Μετά το κατήργησαν(why??) και γύρισα στα μαντηλάκια και στα γαλακτώματα. Είχα στο μάτι το bioderma αλλά με πρόλαβε η L’Oreal και είμαι στο δεύτερο μουκάλι! Προχθές που πήγα Χόντος είδα να έχουν 40% έκπτωση οπότε βιαστείτε να στοκάρετε γιατί τελειώνει όντως γρήγορα
    Φιλιάαα!

  24. Γεια σας και απο εμενα.Εξαιρετικο ποστ …Πολυ ενημερωτικο.Δυστυχως και εγω οπως ειπεκαι η marianna χωρις αφρο και νερακι δεν νιωθω καθαρη την επιδερμιδα μου.Δοκιμασα το νερακι της Bioderma αλλα σε αντιθεση με οσα διαβαζω δεν αφαορεσε καν την μασκαρα μου.Θα ηθελα να δοκιμασω το λαδακι που ανεφερε η Ιωαννα ωστοσο αν και για να πω την αληθεια με οσα διαβαζω για τα πειραματα της εταιριας σε ζωα την αποφευγω τον τελευταιο καιρο αν και οικονομικη και πολυ προωθημενη.Ματς

  25. Καλησπέρα σε όλες!!!!! Βρε κορίτσια, βρε κορίτσια, χωμενη απο τις 08.00 το πρωί να φτιαχνω κρέμες, τωρα μπηκα στο ΒΒ απ΄όλο το σκ και έιδα το Post της Μαρίας μας! Χαμπάρι δεν πήρα τόσες μέρες… Με εντυπωσίασε το εύρημα δε λέω…. Αν και είμαι πια πιστη στο αγνο σαπουνι ως ξεβαφτικό και στο αμυγδαλελαιο ως ντεμακιγιάζ, θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω κατι τόσο μαγικό όσο λετε… Μαρία μου με πρόλαβες για τις υπέροχες λονδρέζικες προσφορές…. Δεν υπάρχουν έτσι?… κι εγω όταν βρισκόμουν απο τα “μέρη σου” ξετρελλαινόμουν.. Οτι βγει ως new entry στην αγορά βγαινει με σαρωτική προσφορά… αντε κανει πολύ ζεστη δε θα γρινιάξω…
    Σας φιλώ όλες κι εσενα Μαράκι ακόμα πιο πολύ!

  26. ανακάλυψα το La Roche-Posay – Physiological Micellar Solution πριν πολυ καιρό, και ήταν έρωτας κεραυνοβόλος….καθαρίζει άψογα το μακιγιάζ, αφήνει το δέρμα καθαρό και ενυδατωμένο και άψογα αρωματισμένο..
    το ποστ Μαράκι γλυκό είναι -όπως πάντα- σουπερ – ντουπερ!!

    Σας φιλώ, καλό μας καλοκαίρι!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.