Dany Sanz: Η make up artist, της Make Up For Ever

 

Dany-Sanz

 

Μου φάνηκε αστείο, να βάλω τις  λέξεις make up, μπροστά από το artist, όσο αφορά την Dany Sanz. Γιατί η Dany, είναι artist. Χωρίς καμιά αμφιβολία. Και όχι μόνο, γιατί βεβαίως έχει τελειώσει τη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι,  Ecole des Beaux-arts. Αλλά γιατί αυτή τη στιγμή, είναι η μόνη πραγματική top γκουρού. Αν υπάρχει μια πραγματική μέντορας, στην παγκόσμια σκηνή του μακιγιάζ, αυτή είναι η Dany.

 

Και το είπα και θα το ξαναπώ, ήταν μεγάλη τιμή (τουλάχιστον στη δουλειά που επέλεξα να κάνω) να την γνωρίσω από κοντά.

 

 

photo-19

 

 

Ταπεινή και χαμηλών τόνων, όπως μόνο ένας πραγματικός καλλιτέχνης μπορεί να είναι, η Dany μας μίλησε για τη ζωή της, για την δουλειά της, για το παρελθόν της, αλλά και το μέλλον της και πάνω απ όλα για το «παιδί» της, την επαγγελματική μάρκα μακιγιάζ Make Up For Ever, την οποία ξεκίνησε στην κουζίνα του σπιτιού της, αναμιγνύοντας μόνη της υλικά για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα (αυτό, κάτι θα θυμίσει, σε κάποια από εσάς..) Ντυμένη με μαύρα από την κορυφή μέχρι τα νύχια, με ένα απλό t-shirt όπως και όλο το team που τη συνόδεψε, αλλά με κεντρικό focus, τα κατακόκκινα μαλλιά της, η Dany μου είπε ότι είναι ένα αμάλγαμα από Γαλλικό, Ισπανικό και Βενεζουαλικό αίμα. Και καπνίσαμε και ένα τσιγάρο παρέα, έξω στην Αθηναϊκή λιακάδα.

 

Γλύπτρια και ζωγράφος, εργαζόταν σε θεατρικές παραγωγές και  κάποια στιγμή κατάλαβε ότι μπορούσε να «βάψει» και ανθρώπινα σώματα. Σιγά -σιγά άρχισε να διδάσκει την τεχνική του body painting και σε άλλους make up artists.

 

 

photo-15

 

Αρχές τις δεκαετίας του 80 ένιωσε μια έλλειψη στην αγορά, από εξειδικευμένα προϊόντα μακιγιάζ που να απευθύνονται και σε επαγγελματίες make up artists. Με την βοήθεια λοιπόν των μαθητών της καθώς και στενών φίλων και της οικογένειας της, δημιούργησε τα δικά της προϊόντα και το 1984 άνοιξε τη δική της μικρή μπουτίκ η οποία πολύ γρήγορα έγινε cult σημείο συνάντησης, καλλιτεχνών και make up artists. Προϊόντα όπως τα Star Powders, Pure Pigments, Glitters, Lipstick Palettes αλλά και η θρυλική κολεξιόν των 100 Eye Shadows.

 

Το πάθος της εκτόξευσε τη μικρή της εταιρεία, η οποία εξαγοράστηκε από τον κολοσσό LVMH, στα τέλη της δεκαετίας του 1990, κάνοντας τη μάρκα από ένα μυστικό μόνο όσων “γνώριζαν”, σε παγκόσμιο brand

 

To 2004 η Dany, έκανε άλλο ένα της όνειρο πραγματικότητα, ιδρύοντας την δική της Ακαδημία Make Up For Ever Academy, την δική της σχολή μακιγιάζ, στην οποία εκπαιδεύτηκαν, κάποια από τους πιο διάσημους make up artists του κόσμου (inside info: Μας είπε ότι αυτή τη στιγμή στη σχολή της, υπάρχει και ένας Έλληνας, σπουδαστής. Αν κάποια ή κάποιος από εσάς, θέλει να σπουδάσει την τέχνη του μακιγιάζ, look no further). Tέλος τα μοναδικά προϊόντα Make Up For Ever, έχουν αλλάξει τον κόσμο του μακιγιάζ. Σκεφτείτε μόνο τις αδιάβροχες σκιές Aqua Proof, αυτές που χρησιμοποιούν οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης.

 

 

photo-21

 

 

photo-23

 

 

photo-24

 

 

Το απίστευτο βέβαια highlight της όλης παρουσίασης, δεν ήταν άλλο από το να βλέπεις την Dany επι το έργο, μπροστά σου σε απόσταση αναπνοής να κάνει μακιγιάζ και εκείνη την ώρα να περνάει από το μυαλό σου, ότι ήταν αυτή η γυναίκα που εμπνεύστηκε και δημιούργησε, το μοναδικό μακιγιάζ της ταινίας Avatar.

 

 

Τέλος σήμερα είναι μια καλή μέρα, να ξαναθυμηθούμε κάποια από τα Make Up Tutorials που έχει κάνει η Ioanna, για την μια από τις limited editions παλέτες της μάρκας.

 

 

Πρωινό Μακιγιάζ
https://www.youtube.com/watch?v=gRafSSXZ_lA
Μπρονζέ Mακιγιάζ
https://www.youtube.com/watch?v=_xuSG3VDomQ
Βραδινό Μακιγιάζ

 

 

O αγαπημένος, Εμμανουήλ Αποστολάκης, make up artist for Make Up For Ever

 

 

photo-18

 

 

Μην ξεχνάμε επίσης ότι η Make Up For Ever και το team του Εμμανουήλ Αποστολάκη, επιμελήθηκαν για τρίτη χρονιά το μακιγιάζ στη Διεθνή Εβδομάδα Μόδας Athens Xclusive Designers Week που  πραγματοποιήθηκε στις 18-21 Οκτωβρίου  2013 στο Συνεδριακό Κέντρο Μεγάρου Εθνικής Ασφαλιστικής, παρουσιάζοντας τις προτάσεις καταξιωμένων σχεδιαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τη σεζόν Άνοιξη – Καλοκαίρι 2014.

 

 

Λοιπόν, αύριο λέω να σας “πάω ένα ταξιδάκι” στον Βορρά… Μια που ο Βορράς, φέτος, δεν λέει να μας επισκεφτεί, ε, ας του κάνουμε εμείς μια επίσκεψη…

 

 

 

14 Σχόλια
  1. kalispera julia bbgirls!!!
    otan o anthropos exei talento den mporei para na bgei pros ta ekso ayto k na fanei!!
    filakiaaaaa

  2. Καλημέρα κορίτσια! Σπουδαίο να γνωρίζεις από κοντα τέτοιες προσωπικότητες, εγω τουλάχιστον θα είχα μεγάλη περιέργεια και γι’ αυτό θα ήθελα να κάνω και μια λίγο ε …. χμμμμ… δύσκολη ερώτηση? Επειδη μας το ανέφερες και τις προάλλες…. Γιατί δεν έτυχε της προσδοκόμενης δημοσιότητας το event?

  3. Καλησπέρα κορίτσια! Φοβερή ανάρτηση!! Η Dany Sanz είναι εξαιρετική… Πραγματική καλλιτέχνης, με ταλέντο, πάθος και φαντασία! Μακάρι να μπορούσαμε να την γνωρίσουμε και μεις από κοντά, αν και νομίζω ότι μέσα από τα μοναδικά προϊόντα Make Up For Ever είναι δίπλα μας και μας κάνει κάθε μέρα και πιο όμορφες! Φιλιάαααα….. 😉

  4. Τζα!!!Καλημέρααααααα.Πόσο μπροστά αυτή η γυναίκα;Τι ταλέντο και φαντασία;Και τι τέλειο χρώμα στο μαλλί της;Και από πού να αντλεί την εμπνευσή της;Τζούλια….Λες μετά από τη συνάντηση που είχατε να δούμε καμιά συλλογή σε μωβ bbαπόχρωση;OMG…Κι ακούω κι ένα καμπανάκι να χτυπάει…(μαγισσούλα από τη Σμύρνη ακούς;;;) σμουτς

  5. @Stella: Μακάρι να ήξερα… είναι αυτά τα “περίεργα” της χώρας μας… Αφήνουμε το δάσος, κοιτάμε το δέντρο…

  6. @Elena: Πραγματικά θα ήταν υπέροχο να την γνωρίσεις Ελενάκι. Ξέρω εσύ ειδικά, πόσο πολύ θα το εκτιμούσες.

  7. @Litsa Kouklitsa χι χι χι!!! Θα ρωτήσω τη γκουρού μου πρωτα κι ίσως το σκ να κυκλοφορώ με ΒΒLook!!!!

  8. Γεια σας ομορφοκόριτσα!Πραγματικά,μια γνωριμία που αξίζει.Όλα αυτά που μας αναφέρεις ΤΖΟΥΛΙΑ για το ταλέντο κ τις περγαμηνές αυτής της καλλιτέχνιδος είναι υπέρ αρκετά κ για να κατανοήσουμε τις ευκαιριες που σου παρέχει ένα επάγγελμα όπως το δικό σου αλλά κ να ενδιαφερθούμε πιο πολύ για τη συλλογή της Dany.Αυτό το Αqua Proof μου χτύπησε κτ σαν συναγερμό!!!!Συναγερμό για εξερεύνηση!

  9. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ BB!! ΦΟΒΕΡΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΟ BRAND !! ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ !! ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΣΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑ !! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ !! ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ !!

  10. Καλησπερα!!!!
    Απλα υποκλινομαι μπροστα στο ταλεντο αυτης της υπεροχης γυναικας!!!!

  11. Υπέροχο άρθρο για ένα πραγματικό ταλέντο!! Το ρούφηξα στην κυριολεξία! Μπράβο Τζούλια μου που την γνώρισες!

  12. Kalispera ki apo mena!!!! Argisa ligo alla ta katafera!!! Exxairetiki I Dany zilevo pou ti gnorises Julia, pragmatiko talent. To oti den emfanistikan polles synadelfoi mallon ofeiletai sto gegonos oti den gnorizoun kata vathos oti piso apo tis taireies yparxoun panta oi talantouxoi antropoi pou tis kanoun aftes pou einai!
    Filia polla!!

  13. MY DEAREST JULIA!!!!!

    LOVED…..LOVED….LOVED…you’re story,about Dany!!!!!!

    In all you’re beauty articles,you’re writing is pure pleasure ,for

    us,cause you’re gifted,and SO TALENTED!!!!!NEVER BORING…..and al-

    ways GLAMOROUS!!!!!!!

    LOVE YOU

    SEE YOU SOON

    EMMANUEL

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.