Διατροφή: Πως θα απαλλαγούμε από τα κιλά των γιορτών.

 

diet_fail

 

 

Ένα θέμα που απασχολεί όλες μας μετά το πέρας της γιορτινής περιόδου είναι η απώλεια των παραπανίσιων κιλών που “αποκομίσαμε” από τα χριστουγεννιάτικα γεύματα και η επαναφορά του οργανισμού μας στην προηγούμενη του κατάσταση. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, γαλοπούλες και άλλα εδέσματα, τώρα φανερώνουν την επίδρασή τους στο σώμα μας κι εμείς, στην προσπάθειά μας να αποβάλλουμε τα ορατά αποτελέσματά τους από πάνω μας, τρέχουμε και δεν φτάνουμε!

 

Οι βασικές συμβουλές διατροφής είναι λίγο-πολύ γνωστές σε όλες μας. Γάλα με δημητριακά για πρωινό, φρούτο για δεκατιανό και συνδυασμός σαλάτας και κρέατος ή ψαριού στα κυρίως γεύματα. Σήμερα όμως εδώ θα τολμήσουμε το κάτι παραπάνω, κουβεντιάζοντας για μερικά διατροφικά tips ενδιαφέροντα και πολύ εύκολα πραγματοποιήσιμα.

 

 

Το πρωί, μαζί με το καθιερωμένο μας πρωινό γεύμα, μπορούμε να παρασκευάσουμε τον εξής χυμό. Πολτοποιούμε στο blender ένα ξινόμηλο και ένα καρότο. Οι πιο τολμηρές μπορούν να προσθέσουν σέλινο ή σέλερι. Το μείγμα που θα προκύψει, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες καθώς είναι, συμβάλλει στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού του.

 

 

 

carrot-juice

 

 

 

Το βράδυ το γεύμα μας πρέπει να είναι ελαφρύ. Ένας σύνθετος υδατάνθρακας είναι μία πολύ καλή επιλογή. Οι δύο φέτες μαύρου ψωμιού ή το καστανό ρύζι μπορεί να μας ακούγονται άνοστα και κάπως “βαρετά”, όμως σίγουρα θα μας ωφελήσουν. Εναλλακτικά, μπορούμε να προτιμήσουμε κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν όπως το γιαούρτι και να το συνδυάσουμε με μερικά (2-3) κράκερς.

 

 

bread

 

 

Ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι οι λεγόμενες “λιγούρες”. Όσο κι αν προσπαθούμε να το αποφύγουμε, έρχεται εκείνη η στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας -ή και της νύχτας- που η όρεξή μας για “τσιμπολόγημα” είναι ιδιαίτερα έντονη.

 

 

fruits!

 

 

Οι λιγούρες συχνά οφείλονται στην έλλειψη μαγνησίου. Ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού, χωρίς να το γνωρίζει, έχει έλλειψη αυτού του στοιχείου, το οποίο λαμβάνουμε κυρίως από τα φρούτα και τα λαχανικά. Στη σημερινή εποχή όμως, και λόγω του τρόπου καλλιέργειάς τους, τα φρούτα και τα λαχανικά υπολείπονται του μαγνησίου που έχουμε ανάγκη κι έτσι δημιουργείται η έλλειψή του. Μπορούμε λοιπόν εμείς να προμηθευτούμε από το φαρμακείο μας ένα συμπλήρωμα διατροφής με μαγνήσιο το οποίο θα λαμβάνουμε πρωί και βράδυ. Αυτό, θα καταπολεμήσει τις λιγούρες, θα αναπληρώσει την έλλειψη και θα μας προκαλέσει εφορία.

 

 

 

Τις διάφορες λιγούρες, μπορούν να καταστείλουν επίσης και οι φέτες γαλοπούλας. Η βρώση τους εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας. Είναι χαμηλές σε θερμίδες και προκαλούν την έκκριση σεροτονίνης, γνωστής και ως “η ορμόνη της χαράς”. Το αποτέλεσμα; Εφορία και ηρεμία. Παράλληλα είναι κατάλληλες για το βράδυ, αφού δημιουργώντας κορεσμό, μειώνουν την όρεξή μας.

 

 

 

 

 

snacks-0112-4-de

 

 

 

Αν τώρα η όρεξή μας απαιτεί κάτι γλυκό για να ικανοποιηθεί, υπάρχουν λύσεις. Η ασφαλέστερη επιλογή είναι ο συνδυασμός γιαουρτιού με αποξηραμένα φρούτα, όπως το δαμάσκηνο ή η σταφίδα. Το μέλι δεν θα το συνιστούσα γιατί είναι πολύ πιθανό να εντείνει την πείνα μας. Ακόμη, μπορούμε να καταναλώσουμε λίγα κομμάτια μαύρης σοκολάτας.

 

 

 

 

chocolate

 

 

 

Τέλος, θυμόμαστε πάντα να πίνουμε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα οφέλη του είναι πολλά, όχι μόνο για την υγεία, αλλά και για την εμφάνισή μας. Αφού πιούμε το νεράκι μας, αφιερώνουμε δέκα λεπτά στον εαυτό μας για να χαλαρώσει. Θα το δείτε, η όρεξή σας θα είναι αισθητά μειωμένη.

 

 

 

Blond girl drinks water

 

 

Iωάννα Μανέτα

 

 

 

6 Σχόλια
  1. Kalimera!!! mmmmmm vlepo oles parafagame ta xristougenna kai mas epiasan oi ntropes kai den sxoliazoume!!! Prepei na kano _PALI_ diaita ki ego , oi episkepseis ton French syggenon den mou ekanan kalo, poly fois gras kai tyrakia me krasi kai glyka, klp !!!

  2. Γεια σας bbgirls!Ιωάννα,πολύ σωστές οι συμβουλές σου!Έφαγα κι εγώ τις γιορτές,έσκασα,όχι όμως φαγητό,γλυκά!Τώρα κάνω αποτοξίνωση,δεν τρώω γλυκά κάθε μέρα αλλά μια φορά τη βδομάδα ευχαριστιέμαι μια λαχταριστή σοκολάτα.Κ για μένα που είμαι αδύνατη,το καλύτερο tip είναι η μείωση των ποσοτήτων κ η αποφυγή των πολλών λιπαρών.Έτσι,χάνεις τα 1-2 κιλάκια που πήρες χωρίς να προλάβεις να το καταλάβεις!

  3. Μπραβο γι αυτο το ποστακι.πολυ χρησιμο.ευχαριστουμε πολυ!

  4. Προσωπικά πιστεύω ότι για να διατηρησουμε σταθερό το βάρος μας το τελευταίο μας γεύμα πρέπει να είναι μέχρι τις 7.30 το βράδυ..από εκεί και μετά δύσκολα μπορούμε να μεταβολίσουμε ότι φάμε..

  5. Τζα!!!Χρήσιμες συμβουλές αλλά πάντα τις ξεχνάω.Ευχαριστούμε Ιωάννα..Μουτςςς

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.