The Body Shop: Yoga και περιποίηση με βιταμίνη Ε

 

body-shop-open

 

Λίγες στιγμές χαλάρωσης μέσα στη μέρα μας είναι πραγματικά πολύτιμες. Εμένα αυτό μου το θύμισε η The Body Shop σε ένα πρόσφατο event της στο Bhavana Yoga Center.

 

Είναι αλήθεια δυστυχώς πως στη ζωή μας η χαλάρωση δεν έχει τη θέση που της αρμόζει. Τα πάντα γίνονται με βία και λέγοντας βία εννοώ τη βιασύνη. Βιασύνη να πιεις τον καφέ σου, βιασύνη να πας στη δουλειά σου, βιασύνη να ασχοληθείς με τις υποχρεώσεις σου, ακόμη και τη βόλτα σου με βιασύνη τη κάνεις. Αν μπορούσαμε να επιβάλλουμε στη βιασύνη μας μερικά λεπτά αληθινής χαλάρωσης, τότε η ζωή μας θα ήταν πιο ευχάριστη και κυρίως πιο ποιοτική.

 

Εγώ για παράδειγμα, όταν έφυγα από το event της The Body Shop αισθανόμουν άλλος άνθρωπος. Μετά από δύο χαλαρές ώρες, τα πάντα κύλησαν πιο εύκολα, πιο άνετα και πιο αποδοτικά. Και αυτό συνέβη γιατί η διάθεσή μου είχε ανέβει, το μυαλό μου είχε «καθαρίσει» και οι «μπαταρίες» μου είχαν φορτίσει.

 

Ποια ήταν λοιπόν η συνταγή της χαλάρωσης που μας δίδαξε η The Body Shop;   Ένα φλιτζάνι τσάι (μπορεί και δύο), λίγη yoga, μια μικρή περιποίηση προσώπου και πολλά φιλικά χαμόγελα.

 

Το τσάι και η Yoga

 

body-shop-2

 

Το να πίνεις το τσάι σου στο καταπληκτικό σαλόνι του Bhavana ήταν πραγματικά απολαυστικό. Η κουβεντούλα, τα όμορφα αρώματα και οι απαλές μουσικές σε ταξίδευαν. Τόσο πολύ μου άρεσε ο χώρος, που δεν ήθελα να ξεκινήσει το μάθημα της yoga. Δεν είμαι και της άσκησης εγώ, οπότε όσο να πεις με επηρέασε κι αυτό. Και όταν ξεκίνησε ήμουν στο τσακ να μην το παρακολουθήσω. Ήθελα να φωτογραφήσω και τη πιο μικρή λεπτομέρεια του χώρου. Τελικά το παρακολούθησα όμως και εκ των υστέρων παραδέχομαι πως έκανα πολύ καλά!

 

Να και μερικές φωτογραφίες από το event:

 

body-shop1

 

 

body-shop-3

 

body-shop-4

 

 

body-shop-5

 

 

body-shop-7

 

 

Η περιποίηση

 

Και περνάμε στο αγαπημένο μου κομμάτι: Περιποίηση με προϊόντα της σειράς Vitamin E!

 

Η Vitamin E είναι μία σειρά περιποίησης που εκτιμώ ιδιαίτερα. Αποτελείται από προϊόντα ολοκληρωμένης φροντίδας που προσφέρουν στην επιδερμίδα βαθιά ενυδάτωση και αποτελεσματική προστασία από τις εξωτερικές επιθέσεις που την πλήττουν καθημερινά.

 

Τα προϊόντα της, αν και πολύ ενυδατικά, έχουν ανάλαφρες συνθέσεις και δεν βαραίνουν την επιδερμίδα. Το άρωμά τους είναι απαλό και όμορφο, η αίσθηση τους δροσερή και ευχάριστη.

 

Ας δούμε λοιπόν βήμα-βήμα την πρόταση φροντίδας της The Body Shop.

 

Η σωστή περιποίηση ξεκινάει πάντα με τον σχολαστικό καθαρισμό της επιδερμίδας. Το γαλάκτωμα καθαρισμού με Vitamin E αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ και τους ρύπους χωρίς να ξηραίνει το δέρμα και κυρίως, χωρίς να το ερεθίζει. Αυτό επομένως ήταν το πρώτο προϊόν που επέλεξαν οι ειδικοί της The Body Shop για το μακιγιαρισμένο μου πρόσωπο.

 

Επειδή όμως ούτε το καλύτερο προϊόν καθαρισμού δεν θα μπορούσε να καθαρίσει εκατό τοις εκατό την επιδερμίδα μας, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε το toner, ή αλλιώς την τονωτική λοσιόν μας. Όπως λέει και το όνομά της, η λοσιόν τονώνει την επιδερμίδα, εξισορροπεί το διαταραγμένο από τον προηγούμενο καθαρισμό pH της και αφαιρεί και τα τελευταία υπολείμματα ρύπων και μακιγιάζ από την επιφάνειά της. Μετά την εφαρμογή της αυτό που σε συνοδεύει είναι μια αίσθηση φρεσκάδας και αναζωογόνησης. Η Vitamin E Hydrating Toner επιπλέον ενυδατώνει το δέρμα και το αφήνει βελούδινα απαλό στο άγγιγμα.

 

Αφού λοιπόν καθαρίσαμε το δέρμα μας, σειρά είχε η απολέπιση. Οι κοπέλες της The Body Shop χρησιμοποίησαν το Vitamin E Cream Exfoliator, ένα scrub με λεπτούς κόκκους που απολεπίζει την επιδερμίδα χωρίς να την τραυματίζει ή να την ενοχλεί, αφήνοντάς την απαλή και καθαρή.

 

 

body-shop-vitamin-e-cream-e

 

 

 

Τέλος ήρθε η σειρά της ενυδάτωσης και κατ’ επέκταση η σειρά της διάσημης Vitamin E Moisture Cream. Σίγουρα πολλές από εσάς θα έχετε απολαύσει τα οφέλη της. Είναι ενυδατική, αναζωογονητική, εύκολα απορροφήσιμη και πολύ απαλή με το δέρμα.

 

 

 

body-shop-vitamin-E-1

 

 

Εγώ την είχα χρησιμοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν και μάλιστα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Όταν λοιπόν την εφάρμοσαν στην επιδερμίδα μου, αμέσως κατάλαβα πως κάτι διαφορετικό συνέβαινε. Μου φάνηκε πιο ενυδατική, πιο πλούσια, πιο “ιδιαίτερη”. Και πράγματι είχα δίκιο!

 

Μέσα στην ποσότητα που εφάρμοσαν στο πρόσωπό μου, είχαν αναμείξει μερικές σταγόνες από το νέο Vitamin E Overnight Serum-In-Oil. Είναι ένας ορός σε μορφή ελαίου, για κάθε ηλικία, που χρησιμοποιείται κυρίως το βράδυ και προσφέρει εντατική ενυδάτωση στην επιδερμίδα. Με τον τρόπο αυτό της χαρίζει extra απαλότητα, περισσότερη άνεση και προστασία από την πρόωρη γήρανση. Τα περισσότερα προβλήματα της επιδερμίδας άλλωστε έχουν ως αφετηρία την έλλειψη σωστής ενυδάτωσης, ο ορός αυτός λοιπόν είναι κάτι σαν «σύμμαχός» μας στην καταπολέμησή τους.

 

 

bodyshopserum01

 

 

 

Έτσι λοιπόν κύλησε η μέρα μου στο Bhavana Yoga Center. Όπως σας είπα και στην αρχή, φεύγοντας ένιωθα άλλος άνθρωπος. Λέω μάλιστα από εδώ και στο εξής να το καθιερώσω. Λίγη άσκηση και μία καλή περιποίηση, εστω και μια φορά την εβδομάδα είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε για να χαλαρώσουμε και να ανανεωθούμε, γιατί κορίτσια μου κακά τα ψέματα, το χρειαζόμαστε κι αυτό που και που…

 

Δεν συμφωνείτε;

 

 

Relax-and-Unwind550

 

 

 

Ιωάννα Μανέτα

 

 

 

 

 

(Καλημέρα και από μένα bb girls! Μετά το πολύ ενδιαφέρον post της Ιωάννας,  εγώ  να σας πω ότι η κλήρωση για τα Maybelline New York, Baby Lips, έγινε και οι νικήτριες είναι η Angelaki (karsi7) και η Ασημένια Κοντορίνη. Συγχαρητήρια και από εδώ, αγαπημένες!)

 

 

 

 

27 Σχόλια
  1. ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ…ΘΈΛΩ ΝΑ ΔΟΚΙΜΛΑΣΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ…

  2. Καλημερα!!!
    Παντα εκτιμουσα και ακομα συνεχιζει να με εντυπωσιαζει η σειρα
    με βιτ Ε του body shop.Το μονο αρνητικο ειναι οτι σε μερικσ
    ακομα προιοντα περιεχει παραμπενς, αλλα πιστευω οπως εχουν
    υποσχεθει να βγαλουν τελειως.
    Το νεο προιον serum-in-oil ειναι μαγικο!!!και το λεω εγω που
    εχω δοκιμασει και γνωρισει απο πρωτο χερι πολλααα λαδακια
    και αυτα που κατα καιρους φτιαχνω και εγω.
    Ειναι ενα ελαφρυ λαδακι/σερουμ αποροφατε αμεσα απο την επιδερμιδα
    και αφηνει μετα μια σατινε αισθηση!Τρεις σταγονες σε ολο
    το προσωπο ειναι υπεραρκετες!
    Δεν χρειαζεται να σας πω για τα οφελει που εχει η βιτ Ε στην επιδερμιδα
    και την αντιγυρανση.
    Και δεν ειναι τυχαιο που το συγκεκριμενο προιον ειναι sold out
    απο τις ορωτες μερες στο UK body shop!!
    Τωρα η τιμη του ειναι 16 ευρω και σε ποσοτητα ειναι 28ml.
    Αν σας φαινονται πολλα τα χρηματα δεν ειναι γιατι οπως ειπα
    θελει ελαχιστη ποσοτητα.Μπορειτε να το βαζεται και στην κρεμα
    ημερας και στο μεικ απ!
    Τωρα αν θελετε ποιο οικονομικη λυση και κατι προσιτο μπορειτε
    να αγορασετε απο το φαρμακειο wheat gem oil (σιτελαιο)& το
    απλο αμυγδαελαιο ποσοτητα 1:2 και να φτιαξεται ενα υπεροχο
    λαδακι για την νυχτερινη περιποιηση του προσωπου.Ειναι
    υπεροχο για και κουρασμενες επιδερμιδες που χρειαζοντσι
    ενυδατωση.
    Φιλακια πολλα

  3. @SofiaT: Ω, ω!! Πολύ διάθεση σήμερα το bb girl μου, για ανταλλαγή, beauty tips xxx

  4. καλημερα bb.πολυ ενδιαφερουσα παρουσιαση μιας και εχω θεμα με τη βιταμινη Ε καθως επισης και με τα λατρεμενα body shop που μεχρι στιγμης τα προιοντα τους δεν με εχουν απογοητευσει ποτε!!!

  5. @Tzoulia αν δεν τα μοιραστω με τις bb φιλες μου με ποιες αλλες!! χαχαχαχα

  6. Πολύ “χαλαρωτικό” και ενδιαφέρον το ποστ Ιωάννα μου. Την βιταμίνη Ε και τις ιδιότητές της για το δέρμα μας τις γνωρίζουμε όλες. Όμως η παρουσίαση μαζί με χαλάρωση ήταν πολύ όμορφη.Κάποτε που είμουν πιο ήρεμη ψυχολογικά, έκανα γιόγκα και πραγματικά την απολάμβανα.’Ομως τώρα δεν μπορώ να κάνω “ήρεμο” μάθημα.Νιώθω ότι χρειάζομαι εκτόνωση.Έτσι χτυπιέμαι στην κυριολεξία σε ότι πιο δυνατό και έντονο υπάρχει σε πρόγραμμα.

  7. Καλησπέρα παρεάκι μου! Υπέροχη ανάρτηση Ιωάννα μου…. Υπάρχουν πολλά αγαπημένα προϊόντα στην εταιρεία The Body Shop, όπως η σειρά Musk που λατρεύω χρόνια τώρα!! Έχω δοκιμάσει όλη την σειρά της διάσημης Vitamin E (εκτός από το νέο λαδάκι) και είναι φανταστική!
    Πάντως όπως είπε και η Σοφία μας, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας λάδι για το πρόσωπο ανάλογα με τις ανάγκες μας! Αυτό το διάστημα εγώ χρησιμοποιώ το λάδι καρύδας που είναι ένα από τα καταλληλότερα και ιδανικότερα λάδια για το πρόσωπό μας. Θεραπεύει την επιδερμίδα μας από τη ξηρότητα, την ενυδατώνει και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από την εξωτερική επιφάνεια του, αφήνοντάς το λείο και λαμπερό. Επίσης προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες και εμποδίζει τον σχηματισμό τους, ενώ αφαιρεί (με τη καθημερινή χρήση) πανάδες, κοκκινίλες, λεκέδες του δέρματος, εκζέματα και συντελεί στη διαρκή βελτίωσή του. Το λατρεύω!!! Και μην ξεχνάτε ότι για τις “σπιτικές συνταγές ομορφιάς” μπορείτε να ρωτήσετε την αγαπημένη μας guru ομορφιάς… την μία και μοναδική Στέλλα μας! Καλή συνέχεια κορίτσια, φιλιάααα….. 🙂

  8. @Alexandra: Μια φορά, έκανα γιόγκα στη ζωή μου και με πήρε ο ύπνος και με σκούνταγε 1 λεπτό η γυμνάστρια για να ξυπνήσω.. Στ’ ορκίζομαι.. Zumba και πάλι Zumba αγαπημένη!! Έλα να ανάβουν τα αίματα!!!

  9. Εγώ χαλάρωσα διαβάζοντας και μόνο αυτό το όμορφο άρθρο..Λόγω λιπαρού δέρματος δεν είμαι καθόλου φανατική των λαδιών για το πρόσωπο αλλά λατρεύω τα αρωματικά body oil σε spray για το σώμα!

  10. Καλά , τα μεγάλα ΒΒ πνεύματα συναντήθηκαν για άλλη μια φορά ! Και για να εξηγήσω , χθες πέρασα από το Body Shop για να αγοράσω τα διάσημα γάντια μπάνιου τους και η κοπέλα μου έβαλε μερικές σταγόνες από το νέο serum και σκεφτόμουν ότι ακόμα το αγαπημένο ΒΒ δεν μας έχει μιλήσει για αυτό . Και να σήμερα που έχουμε και το σχετικό post ! Να πω κι εγώ ότι μου άρεσε πολύ η σύστασή του και ναι μεν έχει αυτή την υφή του λαδιού αλλά απορροφήθηκε σχετικά εύκολα και από το λιπαρό μου δέρμα ( άλλωστε είναι overnight , οπότε έχει όλο το χρόνο να απορροφηθεί σωστά ) . Μου άρεσε επίσης και το άρωμά του και η αίσθηση που άφησε στο δέρμα μου ( τα περισσότερα λάδια δεν μου μυρίζουν και τόσο καλά ) . Μπαίνει άνετα στη wishlist μου !

  11. @MOUS MOUS τρομερή σύμπτωση! 🙂
    Κι εμένα αυτό με εντυπωσίασε! Δεν ήταν λιπαρό όπως άλλα προϊόντα σε μορφή ελαίου. Και φαντάσου εγώ μία που το έβαλα και μία που βγήκα έξω…Στην αρχή φοβήθηκα ότι θα βγω στο δρόμο και θα γυαλίζω, αλλά καμία σχέση. Απορροφήθηκε αρκετά γρήγορα…

  12. Καλησπέρα κορίτσια,καλησπέρα Τζούλια&Ιωάννα!Υπέροχο το post σήμερα!Το έχω δοκιμάσει το λαδάκι στο χέρι μου την προηγούμενη εβδομάδα κα μου άρεσε πολύ.Είμαι βέβαια φανατιή του nuxe huile αλλά μπορώ να αλλαξοπιστήσω με αυτό του the body shop.Άλλωστε,μου αρέσουν οι εναλλαγές.
    Όσο για τη yoga,δεν την έχω δοκιμάσει αλλά τις ασκησούλες μου στο γυμναστήριο δεν τις αλλάζω με τπτ!Όλα εξαφανίζονται άγχος,υπερένταση ,νεύρα.Πολλά φιλιά!

  13. @ΙΩΑΝΝΑ Μ : Έχεις πολύ δίκιο , γι’αυτό και νομίζω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και από ένα λιπαρό δέρμα όχι σε καθημερινή ίσως βάση άλλα μερικές φορές τη βδομάδα ως θεραπεία γιατί δεν το ένιωσα να “βαραίνει” το δέρμα σε σχέση με άλλα λάδια .

  14. @Τζούλια: Πολύ σωστά αγαπημένη μου! Ζούμπα και πάλι ζούμπα (σου φτιάχνει και την διάθεση.Διότι δεν μπορείς να κάνεις ζούμπα και να μην χαμογελάς).Εγώ κάνω και taebo (ξέρεις αυτό με τις μπουνιές), αλλά και tabata (πρόγραμμα αύξησης μεταβολισμού).Τι να κάνουμε?? Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών!!!!

  15. @Αlexandra: Tabata?? Αύξηση μεταβολισμού;;; Μην πετάς τέτοια και μετά με αφήνεις στα κρύα του λουτρού!! Για πες, για πες!!!

  16. Δεν ξέρω αν σας ενδιαφέρει για guest post πάντως είναι ένα πρόγραμμα, που κάνει τον μεταβολισμό να λειτουργεί 24 ώρες μετά την άσκηση, και απαγορεύεται να το κάνεις πάνω από 2 φορές την εβδομάδα. Όταν το πρωτοξεκίνησα ένιωθα στους μυς μου, ένα ελαφρό (πολύ ελαφρό) τρέμουλο το βράδυ που πήγαινα να κοιμηθώ.Και το καλύτερο? Μετά από αυτο το πρόγραμμα μπορείς να φας ότι θες… μα ότι ότι θες!!! Μόνο για την ίδια μέρα που το κάνεις όμως!!!

  17. Τζα!!!Καλησπέρα αγαπημένο μου παρεάκι.Πολύ χαλαρωτικό το σημερινό post και τόσο ξεσηκωτικά τα σχόλιά σας.Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας.Φιλιά σε όλες <3

  18. Kαλησπερα. Eγω ειμαι φανατικη της χημειας αν και στο σχολειο δεν ηταν το μαθημα μου Aπο τα φυσικα καλυντικα χρησιμοποιω μονο αμυγδαλελαιο της apivita.Oso για το body shop εχω να πω οτι μου αρεσουν παρα πολυ οι κρεμες σωματος που ειναι πολυ ενυδατικες oμως θα περασω απο καποιο καταστημα να δω την συνθεση του νεου ελαιου της.Ιδεα μου ειναι Τζουλια η ολες οι εταιρειες αρχιζουν σιγα σιγα να βγαζουν λαδακια για το προσωπο ( βλεπε la prairie ) Καλο απογευμα

  19. @rania μου κι εγώ αυτό σκεφτόμουν… Πολύ χαίρομαι γιατί γενικά δηλώνω fan των “λαδακίων”!

  20. @rania: Sorry αγαπημένες, εδώ είμαι και εγώ! Ναι είναι αλήθεια, Ράνια μου. Βεβαίως αυτό συμβαίνει πρώτον γιατί έχουν αλλάξει οι συνθέσεις, με αποτέλεσμα τα “λάδια” να είναι πλέον ξηρά και να μην είναι “βαριά” στις λιπαρές ειδικά επιδερμίδες και δεύτερον γιατί όλο και περισσότερες γυναίκες τα αγαπούν. Το ίδιο και εγώ. Και πολύ μάλιστα…

  21. Ευτυχως δεν ειμαι μονη. Ιωαννα και Τζουλια να γραψετε ενα αρθρο με την πρωτη ευκαιρια για τις νεες αφιξεις στα λαδακια αν και πιστευω οτι θα κυκλοφορησουν και αλλα μεσα στον Μαρτιο. Να γραψω επισης οτι το Σαβατοκυριακο μου εδωσαν εξω απο τον Χοντο τα κοριτσια της Maybelline δειγμα του νεου μεικ απ που μας ελεγες προχθες. Οντως η καλυπτικοτητα του ειναι τελεια και κραταει σχεδον ολη μερα (τουλαχιστον εως τις 5 που σχολασα )

  22. @rania: Μέσα, στο Μάρτιο, θα κυκλοφορήσει το καλύτερο έλαιο, που έχεις δει ή που μπορείς να φανταστείς, ever… Δε λέω κάτι άλλο.. stay tuned, bb girl!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.