Tom Ford, Άρωμα Velvet Orchid: O “Major” Tom, μας αγαπά και μας απογειώνει.

006

 

 

«Ο Tom Ford, λατρεύει τις δημοσιογράφους, θέλει γι αυτές το καλύτερο και τα πάντα, αλλά τα πάντα, έως την παραμικρή λεπτομέρεια, πρέπει να περάσουν από την πλήρη έγκριση του, πριν οργανωθεί κάποιο δημοσιογραφικό event.» Ήταν τα λόγια της Πελίνας, (της Νο 1) η οποία καθόταν δίπλα μου, στη δημοσιογραφική παρουσίαση, για το νέο άρωμα του Tom Ford, Velvet Orchid.

 

«Θέλεις, να πεις ότι ακόμα και για το σημερινό event, στη μικρή Ελλάδα έχει ενημερωθεί τη ρώτησα εγώ με απορία, για να λάβω την απάντηση με σηκωμένα φρύδια από το στόμα της «Είσαι καλά; Εννοείται! Του έχουμε στείλει τα πάντα, σε φωτογραφίες! Έως και τα μαχαιροπήρουνα, πρέπει να εγκρίνει, αν είναι της κλάσης και του στυλ του! Για να ευχαριστήσει πάνω από όλα εσάς! Και μετά όλες αυτές οι φωτογραφίες, αφού ολοκληρωθεί το event, θα σταλούν στο γραφείο του!» (αυτό που μόλις έγραψα κρατήστε το, ως Inside info No 1, θα ακολουθήσουν και άλλα, σε αυτό το post)

 

Θα δει τις φωτογραφίες μας; (σκέφτηκα εγώ…) Δηλαδή θα δει και μένα; (ξανασκέφτηκα, αλλά δεν το είπα δυνατά..) Δηλαδή, μήπως με ερωτευτεί τρελά και μου κάνει πρόταση γάμου, ο άντρας της ζωής μου; (αυτό και αν δεν το είπα δυνατά, σε αυτά τα events, πρέπει να κρατάμε και ένα πρόσωπο…)

 

(… πρόταση γάμου, λευκά τριαντάφυλλα… its not bad to dream..)

 

photo-37

 

 

Αυτό όμως που είπα δυνατά, ήταν το εξής: «Δηλαδή πιστεύεις ότι κάποια στιγμή, θα μπορούσε να έρθει και στην Ελλάδα;» «Βεβαίως!» , απάντησε η Πελίνα. «Είναι πάρα πολύ πιθανό να έρθει, ειδικά, αν ανοίξει η μπουτίκ Tom Ford ή όταν φέρουμε την ολοκληρωμένη συλλογή μακιγιάζ Tom Ford, που εξάλλου είναι στα άμεσα σχέδια μας. Και θα έχεις την ευκαιρία,  να τον γνωρίσεις από κοντά.» (αυτά κρατήστε τα ως Inside Info No 2 και No 3)

 

Θα έρθει η συλλογή; Και μπορεί να έρθει και  ο ίδιος; Και να τον γνωρίσω από κοντά; Από το σοκ μου, παραλίγο να πνιγώ με το πρώτο πιάτο της μοριακής κουζίνας που ετοίμασε για εμάς, ο chef  Νίκος Ρούσσος του Funky Gourmet, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια  αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, διότι το καλύτερο εξάλλου ζήτησε για τις Ελληνίδες δημοσιογράφους, ο κύριος Tom Ford και μελλοντικός μου σύζυγος.

 

Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά για αυτό το εξαιρετικό event, στον υπέροχο χώρο που έμοιαζε σαν σκηνικό ταινίας, με τη συγκλονιστική κουζίνα, αλλά  και το ingenious concept,  να «παντρευτούν» δηλαδή οι γεύσεις των πιάτων, με τις νότες και τα accord του αρώματος Velvet Orchid, που τόσο όμορφα μας εξηγούσε κάθε φορά, που ερχόταν ένα πιάτο, η αγαπημένη Έλφη. Είμαι όμως σίγουρη ότι αυτό είναι κάτι που θα το διαβάσετε παντού, θα δείτε παντού αυτές τις φωτογραφίες (αν δεν τις έχετε ήδη δει) και εξάλλου τα περιέγραψε, τόσο όμορφα η φίλη μου η Φαίη στο δικό της post, που δεν νομίζω να χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο. Το post της θα το βρείτε εδώ. Kαι, να και μερικές φωτογραφίες και από μένα, για να μη λέτε, ότι σας αφήνω στα σκοτάδια.

 

 

012

 

 

photo-36

 

 

010

 

 

022

 

 

021

 

 

034

 

 

photo-46

 

photo-51

 

 

 

Εγώ, συνέχισα, το δημοσιογραφικό scoop: «Και δε μου λες Πελίνα, πως πάνε στην Ελλάδα, τα αρώματά του;» «Δεν μπορείς να φανταστείς, Τζούλια» μου απάντησε η Πελίνα. «Έχουμε δημιουργήσει, θέμα συζήτησης, σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία, διότι τα αρώματα του, πάνε απίστευτα καλά, στην μικρή Ελλάδα της κρίσης μάλιστα. Έως και ο Tom μας φέρνει ως παράδειγμα προς μίμηση.. οι Ελληνίδες απλώς τα λάτρεψαν, και τον λατρεύουν…» Να μου κάνεις τη χάρη με τις Ελληνίδες, ήθελα να απαντήσω, δικός μου είναι ο Tom, κάτω τα χέρια!!  Αλλά όπως φαντάζεστε, συγκρατήθηκα πάλι…(αυτή την πληροφορία, κρατήστε τη, ως Ιnside info Νο 4)

 

 

Γιατί άραγε πάνε τόσο καλά τα αρώματα του; Είναι τόσο ξεχωριστά; Είναι ο ίδιος τόσο ξεχωριστός, οπότε με ότι και αν καταπιαστεί η επιτυχία είναι μονόδρομος; Είναι αυτό το κάτι, το «άπιαστο» όπου ένα άρωμα Tom Ford στην τουαλέτα σου, απλά της προσδίδει, ένα άλλο class; Είναι γιατί οι Ελληνίδες, έτσι κι αλλιώς, είναι από τις πιο κοκέτες γυναίκες παγκοσμίως; (Μη μιλάτε. Ένα θα σας πω: Το 2005, η La Prairie πούλησε στην Ελλάδα,  στατιστικά, τα περισσότερα  κομμάτια παγκοσμίως και σε international δημοσιογραφικό event της ίδιας μάρκας, μας σήκωσαν απάνω και μας χειροκροτούσαν 5 λεπτά, οι υπόλοιπες χώρες γι’ αυτή την επιτυχία…)

 

Αυτά πέρναγαν από το μυαλό μου και ήθελα, να κάνω μια αναδρομή… Μια αναδρομή στα αρώματα του Tom Ford ξεκινώντας από το πρώτο του: Το Black Orchid. Δεν ήθελα όμως να το κάνω μόνη μου. Ένα τόσο niche αρωματικό post, δεν μπορεί να είναι σωστό και ολοκληρωμένο, χωρίς την συμβολή της Υπουργού Αρωμάτων, Μαρίας Αγγελίδου. Αφήστε τη λοιπόν, να σας πάει ένα ταξίδι, στον υπέροχο, μαγικό, αρωματικό κόσμο του απόλυτου Tom Ford.

 

 

“Λίγο πολύ την ιστορία του Tom Ford στο χώρο της μόδας την ξέρουμε! Από τις σπουδές του στο Parsons και την σταδιοδρομία του σε πολλούς διάσημους οίκους έως το λάνσαρισμα της δικής του σειρά ρούχων που γνώρισε τεράστια επιτυχία και του χάρισε παγκόσμια αναγνώριση. 

 

Εξίσου όμως σημαντική θεωρώ ότι είναι και η ιστορία του στο χώρο των αρωμάτων καθώς από νωρίς ο κος Ford κατάλαβε τη δύναμη του αρώματος και συνέδεσε την οπτική πανδαισία με την αρωματική για την ικανοποίηση όλων των αισθήσεων αφού μόλις ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα της πρώτης του κολλεξιόν έβγαλε στην αγορά – με τη συνεργασία της Estee Lauder – και το πρώτο του άρωμα που έμελλε να γίνει αυτόματη επιτυχία και δεν είναι άλλο από το Black Orchid.

 

tom-ford-black-orchid

 

Το Black Orchid είναι ένα βαρύ και βαθύ οριένταλ άρωμα το οποίο φοριέται με τεράστια επιτυχία και από γυναίκες και από άντρες και κάθε φορά που το φοράω κάποιος ή και κάποια θα έρθει να μου κάνει κοπλιμέντο – είναι από τα αρώματα που δεν περνούν απαρατήρητα.

 

Ακολούθησαν τον επόμενο χρόνο το Black Orchid Voile de Fleur μια πιο λουλουδάτη και παιχνιδιάρικη έκδοση του αρχικού, εξίσου όμως δυνατό όπως και τα καθαρά ανδρικά Tom Ford for men & to Tom Ford for men extreme, δύο πολύ ωραία ξυλώδη ζεστά αρώματα.

 

 

tom-ford-black-orchid-voile-de-fleur

 

 

 

Σειρά είχε, το White Patchouli το 2008 ένα περίεργο και ιδιαίτερο πατσουλί με chypre νοτες που προσδίδουν μια πικράδα. Τον επόμενο χρόνο ήρθε το Grey Vetiver – ένα από τα ωραιότερα βέτιβερ αρωματα που έχω δοκιμάσει και παρόλο που θεωρείται ανδρικό το έχω φορέσει με μεγάλη επιτυχία είτε μόνο του είτε συνδυάζοντάς το  με κάποιο άλλο.

 

 

tom-ford-whitepatchouli

 

 

 

Η επόμενη προσθήκη στη σειρά άφησε επίσης εποχή και δεν ήταν άλλο από το Violet Blonde το 2011 ένα υπέροχο πουδρέ άρωμα βασισμένο στην ίριδα και τη βιολέττα “ακουμπισμένες” πάνω σε ένα λεπτό στρώμα σουέντ που χάιδευε τις αισθήσεις.

 

 

violet-blonde_Tom_ford

 

 

Το 2012 & 2013 παρουσίασε 2 ακόμη ανδρικά το Tom Ford Noir και το  Noir Eau de Toilette αντίστοιχα, βασισμένα επίσης στην ίριδα και τέλος το 2013 ήρθε το Sahara Noir που δυστυχώς δεν εντυπωσίασε.

 

 

tom-ford-sahara-noir

 

 

Ίσως επειδή περιμέναμε μια ακόμη αποκάλυψη από τον κο Ford διότι το Sahara Noir δεν είναι κακό αλλά φορώντας το έχεις την εντύπωση ότι κάπου το έχεις ξαναδεί ή μάλλον ξαναμυρίσει.

 

Έτσι λοιπόν όταν ανακοινώθηκε ότι περιμέναμε ένα νέο άρωμα από τον Tom Ford με το όνομα Velvet Orchid  η ανυπομονησία χτύπησε κόκκινο! Ιδίως όταν είδα ότι το μπουκάλι είναι όντως μωβ και οι νότες μοιάζουν με το αρχικό Βlack Orchid με την προσθήκη περισσότερων λουλουδιών προσδίδοντάς του έτσι μια πιο βελούδινη αίσθηση ενθουσιάστηκα!! Ελπίζω να δικαιωθούν οι προσδοκίες μου όταν θα το μυρίσω τις επόμενες μέρες που θα κυκλοφορήσει στην αγορά!”

 

tom-ford-velvet-orchid

 

 

(το έχω δοκιμάσει εγώ όμως Μαρία μου και ένα σου λέω: δεν το βγάζω από πάνω μου…)

 

Λοιπόν, νομίζω ότι δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο. Τώρα ξέρετε τα πάντα σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας και να βάλετε ένα μικρό κομμάτι του Tom στη ζωή σας (μικρό όμως, να εξηγούμαστε…)

 

 

 

 

 

 

Εδώ κάπου, θα κλείσω με το τελευταίο Ιnside info No5 .  Αλλά θα σας το κάνω δύσκολο, για να δω πόσο καλές μαθήτριες είσαστε. Πάμε:

 

Νο 1: Έρχεται μια μάρκα μακιγιάζ στην Ελλάδα

Νο 2: Η μάρκα αυτή έχει δημιουργηθεί, όχι από make up artists αλλά από φωτογράφους

Νο 3: Οι δημιουργοί της, έχουν ένα εξαιρετικά ΔΙΑΣΗΜΟ επώνυμο

Νο 4: Σε αυτή τη μάρκα, υπάρχει ένα από τα αγαπημένα μου, προϊόντα όλων των εποχών (δεν το έχω ξαναγράψει, αλλά δεν υπήρχε και η μάρκα εδώ, ok, μπορεί να έκανα λάθος που δεν σας το έγραψα κάποια στιγμή, όμως, ποτέ δεν είναι αργά για να επανορθώσω)

 

 

Ποια είναι;

 

 

 

Επίλογος.

 

Λοιπόν ακούστε: Περιμένω πως και πώς να ανεβάσω ένα post που έγραψα πριν από λίγες μέρες, μετά από μια έμπνευση που μου ήρθε από ένα  επαναλανσάρισμα ενός all time classic προϊόντος (δεν λέω άλλα) Τα επίσημα νέα όμως δεν έχουν έρθει ακόμα από το Παρίσι (για να μπορέσω να σας τα γράψω)  αλλά εγώ έχω ήδη υποσχεθεί ένα post στη Fenia (our dj, bb girl) με πολύ μουσική για τις επόμενες μέρες και ακόμα δεν το έχω κάνει deliver.

 

 

Οπότε, σήμερα, θα κλείσω με αυτό. Και μπορεί και να σχολιάσει η Fenia.  “Ground Control to Major Tom”.

 

Διότι, ο Mr Tom Ford, είναι Μajor, both in fashion and beauty  και  καταφέρνει εδώ και χρόνια να  μας… απ0γειώνει.

 

 

David Bowie “Ground Control to Major Tom”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

29 Σχόλια
  1. μοναδικη εμπειρια .. υπεροχα ολα και τα αρωματα εκπληκτικα.. ολα ζηλευτα..

  2. Μόνο που βλέπω ΑΥΤΟ το ΜΩΒ… λοιώνω…. σας είπα τις προάλλες τι έπαθα με το post της Φαίης, τωρα αναμενω να το ψεκασω πανω μου…. μόλις αφιχθει στην Ελλάδα, γιατί δυστυχως μέχρι σήμερα τα αρωματα του ΤΟΜ τα καμαρώνω πάνω σε άλλες, πανω μου κατι δεν κουμπώνει….

  3. το μωβ αυτό πάντως εγώ το έχω συνδέσει με estee…

  4. Kalimera!!! Exairetiki parousiasi tou aromatos – to pantrema me to fagito – poto klp einai I nea tasi kai ti vrisko exairetiki!!!
    Zilevo!! Ta inside information fovera vevaios kai elpizo o Tom na dei ti foto sou kai na se zitisei se gamo amesa!!

  5. Καλημέρα ΒΒ girls ! Φοβερή παρουσίαση , κι εγώ ανυπομονώ να μυρίσω το νέο άρωμα αν και οι δημιουργίες του συγκεκριμένου brand μου πέφτουν λίγο βαριές … @Julia : Να τολμήσω να ρωτήσω μήπως η νέα μάρκα είναι η “Εllis Faas” , γιατί κάπου διάβαζα ένα σχετικό άρθρο τις προάλλες ?

  6. Kαλησπέρα!Μόνο να βλέπεις τα στρωμένα τραπέζια φτάνει!!!!!Μόλις πήρα μήνυμα για εκπτώσεις,να τρέξω;

  7. Τζούλια λατρεύω τον Tom Ford και τις δημιουργίες του αλλά θα δώσω συγχαρητήρια σε σένα για το τόσο ωραίο άρθρο. Η παρουσίαση του νέου του αρώματος τόσο με τις φωτογραφίες όσο και με την αφιέρωση του τραγουδιού το κάνει να ξεχωρίζει 😉 Bravo Julia well done
    Όταν βρεθείς και από κοντά με τον κύριο Ford αναμένω φωτογραφίες και εντυπώσεις αααα μην ξεχάσω και ένα δώρο για εμάς τις θαυμάστριες του μέσω ενός διαγωνισμού από το υπέροχο blog σου 🙂

  8. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls!Αχ Τζούλια πάλι με αναστατώνεις και ήμουν σίγουρη πως κάτι διάβασα αλλά δεν θυμάμαι πού και δεν έχω και χρόνο για σκονάκι τώρα :/ Ακόμη δεν μπορώ να συνέλθω από τη χθεσινή κρίση περιέργειας(και να ρωτήσω τώρα μήπως η Ιωάννα λέει για το Beach Waves; που στο κάνουν στο κομμωτήριο και αποκτάς το «look παραλίας» για 8 εβδομάδες περίπου;)Δείξε έλεος αγαπημένη μου..Φιλιά

  9. Τζούλια μου να πω και εγω με την σειρά μου οτι ήταν πραγματικά εκπληκτικό το άρθρο σου, και οτι φοράω την μαύρη ορχιδέα του Tom Ford εδώ και 7 χρόνια περίπου. Η αληθεια είναι οτι τα αρώματα ευκολα δεν μου μυρλιζουν και εχω καταλήξει σε αυτό γιατί απλά είχε διαρκεια και οχι μόνο είναι εντυπωσιακό. Μου εχει τυχει να με κεράσουν σφηνάκι σε μαγαζι για το άρωμα αυτό η ακόμα και αντρας να με πλησιάσει. Ελπίζω να είναι το ίδιο καλό και το καινουριο ανυπομονώ.!!!!!!! Όσο για την μάρκα που προείπες ακόμα δεν έχω μαντέψει με επιασες αδιάβαστη.

  10. Καλησπερα κοριτσια, πειτε οτι μετα απο αιματηρη οικονομια καταφερατε μαζεψατε χρηματα για αγορασετε ενα κ μονο αρωμα TOM FORD ποιο θα διαλεγατε??

  11. @donnia zouan: Αυτό το μοβ, είναι πολύ πιο dark από της Estee..

  12. @marianna: Το περίεργο θα ήταν, να μην έτρεχες my beauty addict!! xaaxaxxaxaxa!!

  13. @Iφιγένεια: Αν ποτέ γνωρίσω από κοντά, τον Mr Tom Ford, θα έχεις εσύ σίγουρα, ένα άρωμα του! Trust me.

  14. @Litsa Kouklitsa: Πονηρούλα, κουκλίτσα… πονηρούλα….

  15. Αχ κορίτσια τι μου κάνετε…. είμαι που είμαι τρελή, θα με αποτρελάνετε!!! Τζούλια μου, η ανάρτησή σου είναι καταπληκτική… και της Φαίης επίσης! I think I fall in love with Tom Ford! (και η αιτία είσαι εσύ αγαπημένη μου, άσχετα αν δεν έχω αγοράσει ακόμα κάποιο άρωμά του):-) Καλό βράδυ παρεάκι μου!

  16. @kathy: Ωραία πολύ ωραια, ερώτηση… Μμμμ… νομίζω θα διάλεγα, αυτό το τελευταίο.. το Velvet Orchid… ώριμο και sexy, όπως ο Major…

  17. @Elena: Μπορεί να ήρθε η ώρα αγαπημένη μου…

  18. @Julia: Αχ γλυκιά μου, μακάρι! Από το στόμα σου και στου Θεού τ’αυτί να πω; Δεν ξέρω!! Πάντως κάποιος ν’ακούσει τις προσευχές μου, γιατί χωρίς δουλειά, κάνω μόνο όνειρα….. αχ-βαχ!!

  19. @julia ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΖΟΥΛΙΑ KAI ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝΑ,………..!!!

  20. Αγαπώ Violet Blonde._

    Ερώτηση: σε αυτό το υπέροχο ομολογουμένως εστιατόριο, χορτάσατε με την μοριακή κουζίνα ή απολαύσατε την τέχνη και μετά την πέσατε σε κανένα σουβλατζίδικο;

  21. @mako: Κοίτα είναι στην ίδια φιλοσοφία της nouvelle cuisine. Πολύ μικρές ποσότητες (εξαιρετικές γεύσεις) αλλά πολλά πιάτα, οπότε ναι. Σίγουρα χορταίνεις και πολύ μάλιστα. Για να μη μιλήσω για την τέρψη του ουρανίσκου…

  22. ..οπως μπορεις να φανταστεις δεν μπηκα στο συγκεκριμενο ποστ γι αυτο και δεν ειχα ιδεα για το τι αναρτησες!!(ειμαι ισως η μοναδικη γυναικα στον πλανητη που δεν φοραω αρωμα)
    τι να πω για το κομματι,για τον αξεπεραστο david που ακομη τα καταφερνει περιφημα να μας απογειωνει,αλλα και για την ταινια (ασχετο αλλα μου αρεσε πολυ)
    σ ευχαριστω πολυ που με θυμηθηκες και που με ανεφερες!
    φιλακι

  23. ΩΡΑΙΟ POST!! ΜΑΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΤΕ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΓΕΛΑΣΑΜΕ, ΜΥΡΙΣΑΜΕ… ΧΑΧΑ! Για να είμαι ειλικρινής είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή το black orchid όντας λάτρης της ορχιδέας, αλλά για τα 23 μου, είχε φανεί κάπως βαρύ. Παρόλα αυτά, ήταν πράγματι εξαιρετικό, ιδιαίτερο άρωμα και ασυνήθιστο. Θα δοκίμαζα ευχαρίστως το καινούριο άρωμα λοιπόν!
    Θα απαντήσω εγώ γιατί η Ελλαδίτσα μας κάνει την διαφορά στις πωλήσεις αυτών των αρωμάτων… Μα φυσικά επειδή η Ελλάδα είναι η χώρα των αισθήσεων, και ποιός άλλος μπορεί να εκτιμήσει περισσότερο ωραία αρώματα που διεγείρουν τις αισθήσεις??? :DDD

  24. ..ποια πεμπτη Τζουλια μου??
    περιμενα και περιμενα χθες,κλαψ

  25. @Fenia: Εχεις δίκιο αγαπημένη!! Σήμερα!! Σήμερα!! Θα σε αποζημιώσω!! Μπες στο σημερινό post!! xxx

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.