Scholl Velvet Soft: Πεντικιούρ στο σπίτι.

scholl

 

 

Δεν ξέρω για εσάς bb girls, πάντως εγώ οφείλω να το παραδεχτώ. Μαζί με τον κύριο Ρωμανό έκανα και εγώ μίνι διακοπές αυτό το τετραήμερο ( που δεν ήταν δηλαδή κανονικά τετραήμερο, αλλά να, το πήρα κυριολεκτικά από τη σημαία, της 25ης Μαρτίου…)

Επιστροφή όμως σήμερα και λίγο ακόμα επηρεασμένη από την προηγούμενη εβδομάδα και το αφιέρωμα στην περιποίηση του σώματος μας ενόψει καλοκαιριού, σήμερα θέλω να δούμε μαζί ένα νέο προϊόν από τη Scholl που υπόσχεται να κάνει παιγνίδι το πεντικιούρ στο σπίτι.

Ο λόγος στην Ιωάννα που βρέθηκε πριν λίγο καιρό στο Fashion  Wοrkshop όπου και παρακολούθησε αυτή την ενδιαφέρουσα παρουσίαση.

 

 

 

Φαντάζομαι πολλές από εσάς θα έχετε ακούσει ή διαβάσει για το Fashion Workshop By Vicky Kaya. Πρόκειται για ένα “σχολείο μόδας” στην καρδιά της Αθήνας, κρυμμένο μέσα στα γεμάτα εκπλήξεις στενά δρομάκια του Ψυρρή. Εκεί, άνθρωποι που αγαπούν τη μόδα, έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν πάνω στο αντικείμενό της, να εκφράσουν την έμπνευσή τους και να δώσουν πνοή στα όνειρά τους.

 

Δεν πρόκειται για σχολή μοντέλων όπως ίσως θα περιμένατε, αλλά για σχολή “δημιουργών μόδας”. Κάποιοι μάλιστα από τους πρώτους αποφοίτους, ξεκίνησαν ήδη την καριέρα τους στο μαγικό χώρο της. Το Fashion Workshop είναι το όνειρο της Βίκυ Καγιά που έγινε πραγματικότητα, ένα όνειρο που ενσαρκώνει την κουλτούρα, την πείρα και την αισθητική του  μοντέλου.

 

Ακριβώς εκεί λοιπόν με οδήγησαν πριν λίγες μέρες η Scholl και η Veet για μια παρουσίασή τους. Σήμερα όμως εδώ θα μιλήσουμε μόνο για την πρώτη από αυτές, για την μάρκα δηλαδή που φροντίζει για την υγεία και την καλή εμφάνιση των ποδιών μας. Και θα με ρωτήσετε -εύλογα-, γιατί ένα brand όπως η Scholl επέλεξε ένα χώρο μόδας για να παρουσιάσει τα νέα της και όχι κάποιο άλλο μέρος, πιο σχετικό με την ομορφιά και την περιποίηση; Θα σας απαντήσω αμέσως. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε η Βίκυ, η  Scholl είναι η μάρκα που πρωταγωνιστεί σε οτιδήποτε σχετίζεται με τη μόδα (catwalks, fashion shows, φωτογραφίσεις κλπ ).

 

Δεν υπάρχει  ενδυματολόγος ή φωτογράφος, που να μην έχει στο βαλιτσάκι του -ή στο studio του-  προϊόντα της Scholl. Και πράγματι, φανταστείτε πόσο απαραίτητα είναι, σε έναν χώρο όπου μοντέλα περπατούν πάνω σε πανύψηλα τακούνια ατελείωτες ώρες και κάτω από συνθήκες εξαντλητικής δουλειάς. Φανταστείτε πόσο ταλαιπωρημένα είναι τα πόδια τους και πόσο μεγάλη ανάγκη έχουν από ειδικά προϊόντα, προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν. Να λοιπόν πως η Scholl είναι το brand που παρακολουθεί τη μόδα τόσο στενά, όσο κανένα άλλο brand από αυτά που γνωρίζουμε.

 

Στο Fashion Workshop, η  Scholl μας παρουσίασε τα άκρως ενδιαφέροντα νέα της και σας μιλάω ειλικρινά ανυπομονώ να σας τα μεταφέρω. Τώρα που ο καιρός θα αρχίσει σιγά-σιγά να ανοίγει και τα χειμωνιάτικα παπούτσια μας θα ανέβουν στο πατάρι, η εμφάνιση των ποδιών μας είναι κάτι που ανησυχεί πολύ. Ας όψεται και η κρίση, πολλές από εμάς δεν έχουμε πλέον τα χρήματα να επισκεπτόμαστε τακτικά κέντρα ομορφιάς για να έχουμε τα πόδια μας στην κατάσταση που επιθυμούμε. Το νέο προϊόν της Scholl επομένως, ήρθε σαν από μηχανής θεός για να δώσει τη λύση του -την πραγματική λύση του!- στο πρόβλημά μας.

 

Πριν όμως σας αποκαλύψω ποιο είναι αυτό το προϊόν και ακολουθώντας το πνεύμα της παρουσίασης της εταιρίας, θα κάνω μια ιστορική αναδρομή για να σας δείξω πόσο μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία των ποδιών μας ανά τους αιώνες. Τα τακούνια που τόσο μας “βασανίζουν” σήμερα, μοιάζουν σαν πουπουλένια γοβάκια, αν τα συγκρίνεις με τα παπούτσια που γνώριζαν οι κυρίες των προηγούμενων αιώνων.

 

Από ποια στάδια λοιπόν πέρασε η ανθρωπότητα, πριν καταλήξει στα Jimmy Choo και στα Louboutin;

 

 

Στην αρχαιότητα, παπούτσια φόραγε μόνο η άρχουσα τάξη (μερικές φορές ακόμη και χρυσά). Οι άνθρωποι των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων περπατούσαν ξυπόλυτοι. Εδώ βλέπετε μερικά σχέδια αρχαίων παπουτσιών από την Αίγυπτο.

 

 

 

 

Ancient Egyptian Shoes

 

 

 

ancient-egyptian-sandals-L-f07gQu

 

 

Οι κόθορνοι, χρησιμοποιήθηκαν στην αρχαιότητα από τους ηθοποιούς, για να φαίνονται ψηλότεροι και πιο επιβλητικοί. Κατόπιν υιοθετήθηκαν και από άλλα επαγγέλματα, για πρακτικούς κυρίως λόγους.

 

 

padukas-2

 

Στην Ευρώπη του 15ου, 16ου και 17ου αιώνα, μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα των πόλεων ήταν πλακόστρωτο. Το υπόλοιπο ήταν σκέτο χώμα που, όταν βρεχόταν, γινόταν λάσπη. Για να μην βυθίζονται λοιπόν τα πόδια, άντρες και γυναίκες φορούν παπούτσια σαν κι αυτά που βλέπετε στις φωτογραφίες. Αν και ιδιαιτέρως άβολα, τους επιτρέπουν να περπατούν χωρίς να βυθίζονται τα πόδια τους στη λάσπη και φυσικά τους προσθέτουν ύψος.

 

 

15os - 16os europe

 

15ος-αιω.-1

 

 

Στους επόμενους χρόνους, τα σχέδια εμφανίζονται εμφανώς βελτιωμένα και περισσότερο οικεία σε εμάς. Στα τέλη του 18ου αιώνα συναντούμε παπούτσια σαν κι αυτά:

 

 

18os aionas

 

 

Στην Κίνα, το όμορφο ήταν το μικρό και το μικρό ήταν όμορφο. Ως δείγμα νεανικότητας και ομορφιάς, οι γυναίκες έπρεπε να έχουν πολύ μικρά πόδια. Για το λόγο αυτό φορούσαν παπούτσια στενά, για να αναγκάσουν τα πόδια τους να παραμείνουν όσο το δυνατόν μικρότερα. Το αποτέλεσμα; Πολλές γυναίκες στην Κίνα δεν μπορούσαν πλέον να περπατήσουν!

 

 

china

 

Στα μέσα του 20ου αιώνα έκανε και την εμφάνισή της η «γόβα-στιλέτο». Δείγμα θηλυκότητας και ερωτισμού καθώς είναι, παραμένει διαχρονική μέχρι και σήμερα.

 

 

fashion-workshop-2 (2)

 

 

christian_louboutin

 

 

Σήμερα, μπορεί – ευτυχώς – να μην περπατάμε σε κοθόρνους, η ταλαιπωρία όμως των ποδιών μας παραμένει μεγάλη. Ακόμη και τα σύγχρονα τακούνια, μας δημιουργούν μεγάλη κούραση και χειροτερεύουν την εμφάνιση των ποδιών μας. Όταν δε έρχεται η ώρα να βάλουμε τα πέδιλα ή να βγούμε στη παραλία, ερχόμαστε σε πολύ δύσκολη θέση αν τα πόδια μας δεν δείχνουν περιποιημένα. Και στο σημείο αυτό λοιπόν, έρχεται  η Scholl και κάνει το θαύμα της.

 

 

 

jimmy-choo

 

 

To Scholl Velvet Soft είναι το νέο it-gadget της εποχής. Πρόκειται για μία συσκευή αφαίρεσης του σκληρού δέρματος των ποδιών, με επαγγελματικό και εύκολο τρόπο. Το αποτέλεσμα μετά τη χρήση του, θυμίζει εκείνο που συναντάμε στα κέντρα αισθητικής. Είναι σαν να έχουμε τον ειδικό του πεντικιούρ στο σπίτι μας!

 

 

H συσκευή λειτουργεί με μπαταρίες. Ανοίγετε το διακόπτη και η σκληρή πέτρα-roller αρχίζει να περιστρέφεται με μεγάλη ταχύτητα. Όταν έρθει σε επαφή με το πόδι, αφαιρεί εύκολα το ανεπιθύμητο τραχύ δέρμα, χωρίς να κάνει την επιδερμίδα ιδιαίτερα ευαίσθητη. Αν και πολύ αποτελεσματικό, δεν είναι “άγριο” με το δέρμα, ούτε προκαλεί τραυματισμούς. Η χρήση του είναι απόλυτα ασφαλής. Αφού το χρησιμοποιήσετε θα δείτε την επιδερμίδα σας πολύ απαλή και την εμφάνιση των ποδιών σας αισθητά βελτιωμένη.

 

Νομίζω πως μία τέτοια συσκευή είναι η ιδανική “επένδυση” για τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για ένα προϊόν που το αγοράζεις μία φορά, το χαίρεσαι όμως για πολύ καιρό. Σε βοηθά να εξοικονομήσεις χρόνο και χρήμα, αφού κάνει τις αλλεπάλληλες επισκέψεις στα κέντρα αισθητικής λιγότερο -έως και καθόλου- απαραίτητες.

 

Εδώ βλέπετε και μερικές φωτογραφίες από την παρουσίαση στο Fashion Workshop.

 

 

scholl2

 

 

fashion-workshop

 

 

scholl-3

 

fashion-workshop-2

 

 

fashion-workshop-4

 

Ιωάννα Μανέτα

 

 

 

(πάντως εγώ, πολύ θα το ήθελα αυτό το γκατζετάκι, ειδικά στις διακοπές…)

 

 

 

 

14 Σχόλια
  1. Απολαυστικό άρθρο!! Το gadget αυτό το χρειάζομαι, είναι σίγουρο, οπότε θα το έχω υπόψη μου αλλά οι επιπλέον πληροφορίες για την ιστορία του αγαπημένου, γυναικείου αξεσουάρ κλέβουν την παράσταση!!!

    Φιλιά πολλά πολλά!!!!

  2. Καλημέρα σε όλες κορίτσια!!! Ωραία η απομόνωση του πενθήμερου, αλλα πλέον χωρίς internet η ζωή είναι αβάσταχτη!!! Ευτυχώς είμαι ξανά οn line! Και το θέμα υπέροχο Ιωάννα μου, γιατι άνοιξη έχουμε και τα ποδαράκια μας ξαναπαίρνουν την προτεραιότητα που κανονικά θα έπρεπε να έχουν όλο το χρόνο! Μα πεστε μου, σαν το πεντικιούρ έχει? Απο υγεια να το πιασεις ή απο αισθητική? Απο όπου κι αν το πιάσεις μόνο με το σωστό πεντικιούρ ξεκουράζεσαι και χαλαρωνεις…. Φιλιά!

  3. @Beauty in Crisis: Μα, δεν έχω δίκιο αγαπημένη, ότι ειδικά στις διακοπές είναι α-πα-ραί-τη-το; Σιγά μη τρέχω για πεντικιούρ…

  4. Τζα!!!Καλημέρα…Πολύ καλό μου ακούγεται το γκατζετάκι,νομίζω θα το πάρω.Αλλά έχω κολλήσει στα παπούτσια,ειδικά αυτά για τις λάσπες που έχουν και φουντίτσες με στιγμάτισαν! χαχχαχα Φιλιά…

  5. Καλημερούδια λοιπόν… Τζούλια ήταν πράγματι απολαυστική η ανάγνωση του σημερινού post… Δεν μπορώ πραγματικά να σου πω τι μου άρεσε πιο πολύ.. Το γκατζετάκι είναι, αν μη τι άλλο, ενδιαφέρον.. Η ιστορική αναδρομή.. απολαυστικότατη.. και η παρουσίαση στο Fashion Workshop.. ιδιαίτερη… Πού καλό.. Μπράβο!

  6. και όπως πάντα άλλο ένα απολαυστικό άρθρο!!!

  7. Καλησπέρα παρεάκι μου! Απίθανη και σήμερα η ανάρτηση Ιωάννα μου και με φοβερές φωτογραφίες!! Το γκατζετάκι της Scholl το θέλω οπωσδήποτε!!!! Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο για την περιποίηση των ποδιών,(όλο τον χρόνο )για κάθε γυναίκα που αγαπά τον εαυτό της! Καλή συνέχεια κορίτσια! 🙂
    Υ.Γ.1: Από τη μια η άνοιξη, από την άλλη τα νέα υπέροχα προϊόντα…. Δηλώνω ότι έχω χάσει το μυαλό μου!!! Όποια το βρει, σας παρακαλώ να μου το επιστρέψει άμεσα, διότι έχω τεράστιο πρόβλημα! (χα-χα-χα)
    Υ.Γ.2: Αχ Στελλίτσα μου δίκιο έχεις… σαν το πεντικιούρ δεν υπάρχει κάτι καλύτερο!

  8. Καλό μεσημέρι κορίτσια! Πολύ ενδιαφέρον το καινούριο προιόν της scholl και θα το ήθελα στο νεσεσέρ μου.Με την πρώτη ευκαιρία θα το αγοράσω σίγουρα, αλλά πολύ εύστοχα Ιωάννα μου συνδύασες το συγκεκριμένο προιόν με τήν ιστορία των παπουτσιών.Μπράβο σου!!!
    Ένα ρίγος με διαπέρασε στην εικόνα της φλογερής κόκκινης σόλας με την καλλιγραφικό λογότυπο…..αχ!!!

  9. Kαλησπέρα σε όλες!!! Η ιστορία των παπουτσιών είναι όλα τα λεφτά..ειδικά στην Κίνα οι Κινεζούλες είχαν όλες παραμορφωμένα δεμένα και πιεσμένα μέσα σε θεόμικρα παπουτσάκια για να έχουν πολύ μικρά ποδαράκια δείγμα αριστοκρατικής καταγωγής και είχα ανατριχιάσει διαβάζοντας πόσο υπέφεραν από αυτό το βάρβαρο έθιμο..Το νέο προιόν της scholl είναι δελεαστικό αν και εγώ δεν σκαμπάζω από αυτά..προτιμώ να το χρησιμοποιούν τα έμπειρα χέρια της πεντικιουρίστας μου

  10. @Elena: Δεν το έχεις χάσει μόνο εσύ αγαπημένη.. εδώ να δεις που μας “‘επιασε” η Άνοιξη για τα καλά!

  11. @maryl: Πως γίνεται εμείς οι δημιουργικοί Υδροχόοι, να έχουμε δυο αριστερά χέρια, πολύ θα ήθελα κάποιος να μου το εξηγήσει, αγαπημένη…

  12. Καλημέρα!Πολύ ωραία τα σημερινά νέα αλλά κ τα παλιά που αφορούν την ιστορία των παπουτσιών!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.