Kαλό Πάσχα, bb girls!

happy easter!

 

 

Να είδατε; Παρόλο που στο παρελθόν έχω γράψει ότι δεν ζηλεύω, σήμερα ζήλεψα. Ζήλεψα τον τίτλο με τον οποίο αποφάσισε η Ελένη Κερσένογλου να σας αποχαιρετίσει λίγες μέρες για Πάσχα. (δεν πιστεύω να μην διαβάζετε missticklemepink; Λάθος σας.) Έγραψε, «Θα τα ξαναπούμε…easterα» (λογοπαίγνιο με το Easter και το ύστερα..) και θα ήθελα να το είχα γράψει εγώ αυτό.

 

Και η ζήλια μου, μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, έχω την εντύπωση ότι μετράει διπλά σαν αμαρτία ( δυστυχώς φέτος, έχω κάνει μια σειρά «αμαρτιών», μέσα στη Μεγαλοβδομάδα, ρωτήστε την Stella..)

 

Τέλος πάντων, μετά το πολύ ενδιαφέρον για άλλη μια φορά post της Ιωάννας το πρωί, αποφάσισα και εγώ να μπω σήμερα το απόγευμα εδώ (αν και το κάνω από σπάνια, έως ποτέ) άντε και να δω ποιες είσαστε ακόμα μέσα.. (άλλη αμαρτία, ματαιοδοξίας αυτή τη φορά.. έχω «κλείσει» σχεδόν, από αμαρτίες,  lately…)

 

Εγώ πάντως, που είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα έφευγα φέτος από Μεγ. Τρίτη, μάξιμουμ Μεγ. Τετάρτη, όπως βλέπετε, ακόμα πάνω από τον υπολογιστή είμαι, μπορεί να φύγω αύριο βράδυ ή Παρασκευή πρωί.

 

Post δεν θα ξανακάνω /ουμε, για κάποιες μέρες, την έχω ξαναπεί την άποψή μου εδώ μέσα, παρόλο που δε με λες και καμιά θρήσκα.

 

Θέλω λοιπόν και εγώ, με πολύ λιγότερο ευφάνταστο τίτλο από ότι της Ελένης να σας ευχηθώ Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση με περισσότερη αγάπη και λιγότερη (έως καθόλου) τιμωρία.

 

Ναι τιμωρία έγραψα. Δεν το σκεφτόμαστε συχνά, αλλά η τιμωρία, βρίσκεται σχεδόν στην καθημερινότητα των γυναικών. Τιμωρούμε και τιμωρούμαστε και πολλές φορές δεν είμαστε καν σίγουρες, για το λόγο που συμβαίνει αυτό.  Είναι σαν μέρος της ζωής μας. Τις περισσότερες φορές, συμβαίνει από τύψεις, για κάτι που νομίζουμε ότι δεν έγινε σωστά.

 

 

Ακόμα χειρότερα, πολλές φορές, μας τιμωρούν άλλοι και μάλιστα ερήμην μας, για πράγματα που εκείνοι θεωρούν ότι δεν έγιναν σωστά. Όταν συμβεί αυτό, ένα έχω να πω: Μη, «μασάτε». Προχωρήστε μπροστά και μην ξανακοιτάξετε ποτέ πίσω. Γυρίστε την πλάτη. (Ε, sorry, δεν είμαι και ο Χριστός, για να γυρίσω το μάγουλο.. πλάτη και πολύ τους πέφτει…)

 

 

Αλήθεια, τι είναι η τιμωρία; Σύμφωνα με την επιστήμη της ψυχολογίας, η τιμωρία αναφέρεται  ως κάθε αρνητική αλλαγή που συμβαίνει μετά από κάποια συμπεριφορά και που μειώνει την πιθανότητα, ότι αυτή η συμπεριφορά θα ξανασυμβεί στο μέλλον. (δε μάζεψες τα παιγνίδια σου, κύριε Ρωμανέ; Δεν έχει πάρκο σήμερα… Σε ευχαριστώ Θεέ μου, δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό, αλλά και ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον, γιατί είμαι αφόρητα θνητή, ακόμα..)

 

Οδεύουμε, προς τη μεγαλύτερη τιμωρία που συνέβη ποτέ στην καταγεγραμμένη ιστορία. Ενός ανθρώπου (ας πούμε) ο οποίος, για το μόνο που ήθελε να μιλήσει, το μόνο που ήθελε να πει, αυτό το μόνο το οποίο δίδασκε, ήταν η ΑΓΑΠΗ. Και εγώ, αν ήμουν καλύτερος άνθρωπος, αυτό και μόνο θα ήθελα να γιορτάσω αυτό το Πάσχα. Την ΑΓΑΠΗ. Και να τη δώσω απλόχερα ακόμα και σε αυτούς που δεν συμπαθώ καθόλου (σε έναν ιδανικό κόσμο όλα αυτά, διότι όχι, δε θα το κάνω και ας το γράφω)

 

Για σκεφτείτε το λίγο, σκεφτείτε το, λίγο πιο βαθιά, πριν από τη αγορά των αυγών που πρέπει να βαφτούν  αύριο, του αρνιού ή του κατσικιού και πόσα κιλά πρέπει να είναι, των καλεσμένων που έχετε,  του νέου συνολακίου που θα φορεθεί το βράδυ της Ανάστασης στην εκκλησία, του sexy lipgloss που θα βάλετε το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, όταν θα χορεύετε στο club του νησιού.

 

Κάποιος, χλευάστηκε-βασανίστηκε-μαρτύρησε-σταυρώθηκε και πέθανε με φρικτούς πόνους, γιατί μίλησε για ΑΓΑΠΗ. Γιατί είπε «Αγαπάτε αλλήλους». Γιατί ζήτησε, να μη σας κοροϊδεύουν. Γιατί πίστεψε ότι πρέπει  «να γυρνάνε και το άλλο μάγουλο, όταν έρθει το χαστούκι» (σιγά μη το κάνω Χριστέ, είπαμε, είμαι πολύ θνητή..) Γιατί στο τέλος της τελευταίας μέρας του, ζήτησε συχώρεση γι’ αυτούς που τον βασάνισαν. Γιατί , για αυτόν, το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μας κάνει ήταν να πει και να πεθάνει κιόλας  γι’ αυτό, ότι το σπουδαιότερο εδώ που είμαστε, εδώ που βρισκόμαστε, εδώ που νιώθουμε, είναι να ΑΓΑΠΑΣ, χωρίς όρια και να σε ΑΓΑΠΟΥΝ χωρίς όρια. Τόσο απλά. (Και εν μέρει , τελικά, το κατάφερε… Οι μαμάδες, καταλάβατε…)

 

Καλό μας Πάσχα, αγαπημένες. Με πολύ λιγότερη «τιμωρία» και πολύ περισσότερη, ΑΓΑΠΗ.

 

 

(Σας αγαπώ πολύ όλες και την κάθε μια ξεχωριστά. Είσαστε ο λόγος, που μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, τα κατάφερα και είμαι ακόμα εδώ. Λέτε να ήταν πολύ χριστιανικό και γλυκανάλατο αυτό που μόλις έγραψα; Καλά, μη «μασάτε». Χθες έφαγα, κρέας.)

 

 

 

 

28 Σχόλια
  1. Τζα!!!Δεν θα πω τίποτα περισσότερο αγαπημένη μου,με κάλυψες απολύτως.Καλή Ανάσταση σε όλες.Φιλιάαααααα

  2. Εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα γυνή…. μη μασάς!!!! Ο Παραδεισος είναι βαρετός τά ‘παμε…. Αστον για τα καλά κορίτσια… Τα κακά πάνε παντού! Και απολαμβάνουν τα πάντα φορώντας το σεξυ τους lip gloss! Η ζωη ειναι για να τη ζεις.. u know what I mean! Φιλιά σε όλες και Καλή Ανάσταση σε όλα τα επίπεδα!

  3. Καλησπέρα και Καλή Ανάσταση να έχουμε bbgirls!!! Περίμενα να σου πω την αλήθεια να κανεις την εμφάνισή σου για ένα post Πασχαλινό ! Κι εδώ το Λονδίνο κινείται σε Πασχαλινούς ρυθμούς με το Harrods να εχει στολίσει αυγά – Faberge όμως – και μια που αναφέρθηκες σε λογοπαίγνια το Harvey Nichols έχει εκδηλώσεις Fashioneasta!
    Στην τιμωρία δεν πιστέυω καθόλου είναι πολύ βαρετή διαδικασία και παραείμαι χαρωπός άνθρωπος για να τιμωρώ κάποιον άλλο, πιστεύω πολύ όμως στην ανταμοιβή όταν γίνονται τα χατήρια μου!!!
    Χρόνια Πολλά και πολλά φιλιά !!!

  4. Αγαπημένη μου, πόσο όμορφα και σωστά τα έγραψες. Εύχομαι σε όλες, μία μία ξεχωριστά, το ανέσπερο αναστάσιμο φως να ζεστάνει τις καρδιές μας και όλες να νιώσουμε ελπίδα και αγάπη.

  5. @MariaA: Hey there, beauty editor!! I miss you! Σε “χασαμε” εμείς, σε κέρδισε το Λονδίνο!! Fashioneasta!!! Love it!!

  6. @Julia: Με κάνεις και κοκκινίζω σαν Πασχαλινό αυγό!! I miss you too!!!

  7. και πριν το eastera είναι το φοβερό eatera το οποίο μισώ…μου μυρίζει,δεν το τρώω και παντού όλοι μυρίζουν αμνoερίφιο…αυτό που αγαπώ είναι το γιαουρτοσκόρδιον,εκλεκτή ελληνική γκουρμεδιά που κάνει να παραμιλούν όλοι όσοι το γεύονται ανά την υφήλιο…
    τέρμα eastera να μπούμε σε ρυθμό…
    όσο για τις αμαρτίες …μμμμ…να σκεφτώ…όταν τα βράδυα κοιμάμαι με το μπουτόν,σημαίνει πως τα κρίματα μου τα έχω πληρώσει και τις αμαρτίες μου τις έχω γευτεί με τέρμα τα γκάζια…πλημμελήματα…
    αγαπώ,αγαπώ,αγαπώ…το δικό μου πάσχα το ζω κάθε μέρα…
    φιλιά αγαπημένη Jules και τις καλύτερες ευχές μου στα bbgirls…bb kisses & bb love !!!

  8. @Jazzy: Αυτό, το που με λες Jules (που με λένε, πολύ λίγοι και εκλεκτοί) πόσο, μα πόσο θα ήθελα να ήξερα, πως σου ήρθε… bb girl…un (fucking) believable…

  9. Υπήρξες λίγο συγκινητική! Κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα σκέφτομαι το ίδιο, όσο περνούν τα χρόνια και περισσότερο! Μήπως χάνουμε το πραγματικό νόημα των ημερών?Βέβαια όλα χρειάζονται και πρέπει να τα απολαμβάνουμε στο έπακρο γιατί,όπως έλεγε ο αγαπημένος μου μπαμπάς “δεν ξαναγυρίζουν οι μέρες πίσω”! Όμως θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου όσον αφορά το “No more Mr.Nice guy”.Ταυτίζομαι κι επικροτώ!
    Εύχομαι το αναστάσιμο φως να φωτίσει τις καρδιές μας και να αναστήσει τις ψυχές μας! Πολλά φιλιά με Α Γ Α Π Η.

  10. @goldie: Σοφός, λοιπόν, ο μπαμπάς.. Πολλά φιλιά “χρυσαφένια” μου, goldie…

  11. Καλή Ανάσταση να έχουμε όλοι μας Τζούλια και όσο για τις αμαρτίες άστα κάπου θα υπάρχει παράδεισος και για μας

  12. καλο Πασχα και καλη Ανασταση σε ολα τα bb girls !!!!!!!

  13. Αγαπημένη μου Τζούλια και BBGirls, σας εύχομαι ολόψυχα Καλή Ανάσταση με υγεία, ευτυχία και μακάρι ο Θεός να γεμίσει μ’ αγάπη τις καρδιές όλων μας. Να περάσετε υπέροχα…. Πολλά φιλιά! 🙂
    Υ.Γ. Συμφωνώ απόλυτα με την Στελλίτσα μας: “Η ζωή είναι για να τη ζεις…”

  14. @Julia: Δεν ξέρω πως το κάνεις αυτό, τι μαγικό χάρισμα έχεις, και πετυχαίνεις με τα “βέλη ” σου τις πιο ευαίσθητες χορδές!
    Θα το ελαφρύνω λέγοντας σου “προς άφεσιν αμαρτιών”(!) αυτό που έλεγε η πεθερά μου:”τα εξερχόμενα(βλέπε λόγια ) κι όχι τα εισερχόμενα(βλέπε φαγητό) είναι αμαρτία”.Άσε που αμαρτία εξομολογούμενη δεν είναι αμαρτία! Έτσι δεν είναι?Οπότε όλα στη θέση τους κι εντάξει.Σε φιλώ γλυκά κι εύχομαι ένα όμορφο ανοιξιάτικο Πάσχα σε όλες!

  15. Καλό Πάσχα αγαπημένη μου Τζούλια!! Καλό Πάσχα αγαπημένα bbgirls!!! Πάντα είμαστε εδώ και σε παρακολουθούμε!!! Πώς φαντάστηκες πώς μετά από το πρωινό ποστ δεν θα ξαναμπούμε στο bb???? Άλλωστε τα σχόλια γράφονται μέχρι το βράδυ αργά, και τα θέλουμε κι αυτά να τα βλέπουμε, να τα διαβάουμε, και γιατί όχι να μαθαίνουμε και κάποιες φορές. Αυτά για να ελαφρύνω το κλίμα με τις αμαρτίες… Πάντως δεν σου κρύβω, ότι διαβάζοντας τρέχει το μυαλό μου, και μόλις διάβασα ότι θα συγχωρήσεις ακόμα και αυτούς που δεν συμπαθείς, αυτό ήταν που θα σχολίαζα. Σ’ έσωσε η παρένθεση… Μήπως βγάζω κακία μέρες που είναι??? Οοοοοχι!!!! Πολλλά φιλιά!!! Να περάσετε όλες τέλεια!!!!

  16. Πολύ μου άρεσε αυτό που διάβασα μόλις τώρα!!!!!Αληθινές σκέψεις με τις οποίες ταυτιζόμαστε οι περισσότερες!!!Καλή Ανάσταση σε όλες μας!!

  17. Καλο Πασχα να εχουμε αγαπημενη Τζουλια!! Οπως το θελει η καθεμια μας μαζι
    με τα αγαπημενα της προσωπα.
    Οπως ειπες κσι εσυ το Πασχα ειναι η απολυτη “Αγαπη” η υπερτατη θυσια χωρις αμφιβολια και οντως καποιες “μανουλες” το καταλαβαινουν αυτο.
    Αλλα ακομα μεγαλητερο βημα ειναι να μπορεσουμε να προσφερουμε Αγαπη και
    σε αυτους που δεν τους γνωριζουμε .
    Τωρα για το διλημμα κολαση η παραδεισος μαλλον θα διαλεξω το δευτερο τα ζεστα
    κλιματα τωρα τελευταια δεν τα αντεχω η δροσουλα μου ταιριαζει καλυτερα!!!χαχαχαχα
    Φιλακια πολλα

  18. Να έχουμε όλες μας ένα Υπέροχο Πάσχα..Τζούλια μου και εσύ μας βοηθάς πολύ στην καθημερινότητα μας να ξεφευγουμε τόσο ευχάριστα με τα πανέμορφα λαμπερά σου άρθρα!

  19. Καλημέρα!Καλή ανάσταση στις καρδιές μας!
    Τζούλια μου,αν το EASTERA ήταν αφορμή για να εκφράσεις τις σκέψεις σου,τότε πολύ καλά έκανες!Τι να πρωτοπούμε για την αγάπη;Πραγματική αγάπη προς τον συνανάθρωπο έχω γνωρίσει προσωπικά κ δηλώνω ότι όντως είναι χάρισμα το οποίο δίνει ο Θεός μόνο σε ορισμένους από εμάς,πηγάζει από την ψυχή τους,το βλέπεις στα καθαρά μάτια τους,στις πράξεις τους,στα πιστεύω τους,πρώτα οι άλλοι κ μετά εκείνοι.Επειδή εγώ δεν θα μπορούσα να ζω μ’αυτόν τον τρόπο κι εφοόσον αγαπώ τον εαυτό μου λίγο πραπάνω,ε ναι πιστεύω οτι ο θεός τους επιλέγει για να υπηρετήσουν τον σκοπό του, κ συγκεκριμένα την αγάπη προς τους άλλους.
    Είμαι αρκετά θρησκα Τζούλια,αν και τα τελευταία χρόνια νομίζω ότι έχει ατονίσει το θρησκευτικό μου συναίσθημα.
    Κοιτάξτε γύρω σας κ όταν δείτε ανθρώπους να προσφέρουν στους άλλους,ενώ θα μπορούσαν να είναι ξαπλωμένοι στον καναπέ τους,τότε θα αναλογιστείτε ποιά ειναι η πραγματική αγάπη.Όχι πάντως αυτή που μας οδηγεί να γεμίσουμε μια σακούλα τρόφιμα ή ρούχα κα να τη χαρίσουμε στους φτωχούς.Καλό Πάσχα!

  20. Καλημερα. Πολλες ευχες και απο μενα σε ολες σας και σε σενα Τζουλια. Οσα εγραψες με εκφραζουν και εμενα . Οντως θυσιαστηκε για την αγαπη εμεις δεν μπορουμε για μια εβδομαδα να μη απολαυσουμε οτι αγαπαμε για να συμπασχουμε στο Δραμα του Κυριου μας. Δεν θα με ελεγε κανεις θρησκα με την παλαιομοδιτικη εκφραση αλλα καποιες μερες εχουν αλλη βαρυτητα και πρεπει να τους δινουμε την πρεπουσα σημασια χωρις να τα ισοπεδωνουμε ολα. Καλο Πασχα μεσα απο την καρδια μου σε ολο τον κοσμο και οσο μπορουμε να τα βλεπουμε ολα Αναστασιμα.

  21. Δεν μπορώ να πω, ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ στο BBlog, εσύ όμως δίνεις μία διαφορετική νότα θα έλεγα! 😀 Σας ευχαριστούμε όλες!

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!

  22. Πολύ καθυστερημένα, αλλά με πολλή πολλή αγάπη, θέλω να ευχηθώ σε όλους Καλό Πάσχα. Να περάσουμε σε νέο επίπεδο κατανόησης των αναγκών μας και των αναγκών των άλλων. Και μακάρι να βρίσκουμε και τρόπο να τις καλύψουμε.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.