Καθαρισμός Προσώπου με αγνά, βιολογικά σαπούνια από ελαιόλαδο

olive-oil-soap

 

Η αφορμή έχει δοθεί εδώ και πολύ καιρό με τα δεκάδες καθημερινά σας μηνύματα που με ρωτούν για την σωστή περιποίηση του δέρματος σας, τα ειδικά προβλήματα που αναμφίβολα όλες μας αντιμετωπίζουμε και την έμφαση  στο ποιος είναι τελικά ο σωστός καθαρισμός αλλά και η σωστή ή απαραίτητη χρήση των τονωτικών λοσιόν, προκειμένου να προετοιμαστεί το δέρμα μας για την εφαρμογή της κρέμας Stellas RecipY .

 

Η καθοριστική στιγμή όμως για να γράψω αυτό το post απευθυνόμενη σε όλες σας, ήρθε με το πρόσφατο σχόλιο της MOUS –MOUS και την αναφορά της στα αγνά σαπούνια ελαιολάδου.

 

H προσωπική μου πείρα, οι γνώσεις μου αλλά και η μεγάλη μου έρευνα όλα αυτά τα χρόνια με έκαναν να καταλήξω στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος καθαρισμος προσώπου γίνεται με αγνά σαπούνια από ελαιόλαδο τα οποία μάλιστα είναι ιδανικά για τον δικό μας μεσογειακό τύπο επιδερμίδας. Ας δούμε λοιπόν μαζί κάποια πράγματα και ας καταρίψουμε κάποιους μύθους.

 

Η πιο σημαντική σας ένσταση είναι,  ότι τα σαπούνια ξηραίνουν το δέρμα. 

 

Όχι!  Η αλήθεια είναι, ότι τα κοινά ευρείας κυκλοφορίας, βιομηχανοποιημένα σαπούνια ξηραίνουν το δέρμα.  Όλα αυτά που είναι φτιαγμένα από χημικά, πρόσθετα, συνθετικές ή ύλες και έλαια κατώτατης ποιότητας, συνθετικές μυρωδιές, parabens,  minerals κλπ. Τα παραδοσιακά χειροποίητα σαπούνια ελαιολάδου φτιαγμένα από αγνό βιολογικό ελαιόλαδο, ψυχρής έκθλιψης, βότανα, αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα όχι μόνο δεν ξηραίνουν το δέρμα μας, αλλά το μεταμορφώνουν στην κυριολεξία.

 

 

Η δεύτερη σημαντική ένσταση σας είναι, ότι τα σαπούνια δεν κάνουν αρκετό αφρό, άρα δεν καθαρίζουν το δέρμα ή ότι καθαρίζουν το δέρμα με βίαιο τρόπο.

Τα παραδοσιακά, χειροποίητα, αγνά σαπούνια ελαιολάδου δεν κάνουν πολύ αφρό, γιατί δεν έχουν τα χημικά πρόσθετα και αφριστικά για να τον δημιουργήσουν κι οι περισσότεροι από μας δεν γνωρίζουν,  ότι το αγνό σαπούνι ελαιολάδου ναι μεν δεν κάνει αφρό αλλά κι ότι ο αφρός δεν καθαρίζει.  Αντί των χημικών οι χειροτέχνες σαπωνοποιοί, προτιμούν να ενισχύουν τα σαπούνια με λάδι καρύδας ή φοινικέλαιο.

 

Επιπλέον, τα φυτικά σαπούνια μέσα στην αυθεντικότητα τους δεν έχουν χρώματα, παρά μόνο αυτά που παίρνουν από τα συστατικά τους και δεν έχουν έντονα αρώματα, παρά διακριτικές ευωδιές από τα βότανα και τα αιθέρια έλαια που τα ενισχύουν.  Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα το σαπούνι ελαιολάδου κατακτάει τις διεθνείς αγορές και είναι δημοφιλές όσο ποτέ ως εξαγώγιμο προϊόν. Εύχομαι σύντομα, αυτό να συμβεί και στη χώρα μας.

 

 

rosmarino-5

 

 

«Τα σαπούνια λερώνουν το μπάνιο». 

Τα κακής ποιότητας σαπούνια λερώνουν το μπάνιο!  Ακόμα και τα φυτικά σαπούνια φτιαγμένα από μούργα ή πυρηνέλαια αφήνουν μια πράσινη γλίτσα που λερώνει το μπάνιο.  Ένα καλό ποιοτικό, αγνό φυσικό σαπούνι ελαιολάδου δεν λερώνει και δεν αφήνει υπολείμματα ή τουλάχιστον αφήνει ελάχιστα που φεύγουν αμέσως.  Πράγμα που σημαίνει, ότι κι ανάμεσα στους παραγωγούς δεν κάνουν όλοι την ίδια δουλειά και κάτι που σας παρουσιάζουν ως φυτικό και αγνό, δεν σημαίνει, ότι είναι απαραίτητα.

 

Όσο πιο αγνό είναι το λάδι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του, τόσο πιο αγνό το σαπούνι προκύπτει. Το σαπούνι από αγνό ελαιόλαδο έχει λευκό ή υπόλευκο, θαμπό χρώμα.  Πράσινο είναι το χρώμα του σαπουνιού όταν παρασκευάζεται από πυρηνέλαιο, αλλά και τότε παραμένει θαμπό χωρίς να γυαλίζει κι είναι προτιμότερο να το προτιμάμε για άλλες οικιακές χρήσεις, εκτός της προσωπικής μας υγιεινής και τον καθαρισμό του προσώπου μας.

 

Το καλύτερο σαπούνι παράγεται με την ψυχρή μέθοδο, από παρθένο λάδι ελιάς, υδροξείδιο του νατρίου και νερό.   Η θερμή μέθοδος, είναι αυτή με την οποία έφτιαχναν οι γιαγιάδες τα σαπούνια με ποτάσα (υδροξείδιο του καλίου), επειδή όμως αυτός ο τρόπος παρασκευής ανεβάζει μεγάλες θερμοκρασίες, χάνονται όλες οι ιδιότητες του ελαιολάδου και των υπόλοιπων φυτικών λαδιών.

Σήμερα, πλέον όταν μιλάμε για αγνό ποιοτικό χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου μιλάμε για την ψυχρή μέθοδο, κατά την οποία οι θερμοκρασίες δεν ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.  Το ελαιόλαδο, αλλά και όλα τα υπόλοιπα συστατικά διατηρούν κάθε τους ιδιότητα, επιτυγχάνοντας ότι πιο ευεργετικό για το πρόσωπο και το σώμα μας, από την βαθιά ενυδάτωση ως την αντιγήρανση και την ίαση.  Στην πλέον αγνή εκδοχή παρασκευής σαπουνιού χρησιμοποιείται αλισίβα (υδροξείδιο του Νατρίου με νερό).  Αναμιγνύοντας τα λάδια με την αλισίβα με αυτή την απόλυτα φυσική διαδικασία παίρνουμε το σαπούνι, το οποίο εξαιτίας αυτής της μίξης περιέχει και τη φυσική γλυκερίνη.   Η φυσική αυτή γλυκερίνη καθαρίζει και ενυδατώνει το δέρμα χωρίς να το στεγνώνει.  Μετά από ένα μήνα ωρίμανσης από την παραγωγή τους, τα σαπούνια είναι έτοιμα για χρήση.

 

«Και κάνουν όλα τα σαπούνια για όλα τα δέρματα;» Οι καλοί, ευσυνείδητοι και σχολαστικοί παραγωγοί φτιάχνουν σαπούνια ελαιολάδου, ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του δέρματος, εκμεταλλευόμενοι τα βότανα, τα αιθέρια έλαια, τα φυσικά εκχυλίσματα.   Έτσι, θα βρείτε εύκολα, σαπούνια ιδιαίτερα και ξεχωριστά, θρεπτικά, ιαματικά, αντιγηραντικά και θα διαλέξετε αυτό που είναι το κατάλληλο για σας. Ωστόσο, θα σας μιλήσω για κάποιους που πραγματικά ξεχωρίζουν, χωρίς να παραβλέπω το γεγονός, ότι ειδικά όσες ζείτε εκτός των μεγάλων πόλεων,  μπορείτε να βρείτε ή να γνωρίζετε ήδη μικρούς άγνωστους παραγωγούς, που να τους εμπιστεύεστε για το ήθος και το έργο τους και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν και να βρείτε το δικό σας αγνό σαπούνι ομορφιάς.

 

 

rosmarino-6 

 

 

 

www.rosmarino.gr

Τα χρόνια που ασχολήθηκα με την περιφερειακή ανάπτυξη και τον αγροτουρισμό, είχα την τύχη να γνωρίσω μερικούς υπέροχους και σπάνιους ανθρώπους,  με όραμα, ιδανικά και μεράκι που πρωτοπορούσαν με το έργο, τα προϊόντα, τις ιδέες και την δημιουργικότητα τους.  Ένας τέτοιος άνθρωπος, που με την πάροδο των χρόνων έγινε φίλη μου, είναι η Μένη Χατζηπαναγιώτου, ένας μπροστάρης στον δύσκολο κόσμο μιας μικρής επαρχιακής κοινωνίας, που πάντα θα την ξενίζει η γυναικεία δραστηριότητα και θα την ξεβολεύει η επιτυχία, ακόμα κι αν συμβαίνει χωρίς έπαρση. Τα σαπούνια της θα τα χρησιμοποιούσα ακόμα και σε μωρό, ενώ για την ίδια   «θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά»!

 

Τα σαπούνια της θα τα βρείτε στο www.rosmarino.gr . Γνωρίζω από πρώτο χέρι τι προέλευσης ελαιόλαδο μπαίνει, πως φτιάχνονται τα εκχυλίσματα και τα βότανα απ’ τον προσωπικό βιολογικό της βοτανόκηπο. Η ζωή της Μένης και της οικογένειας της είναι η οικολογία και κάθε τους στιγμή, κάθε δράση είναι συνυφασμένη με αυτήν, οπότε και τα σαπούνια της δεν θα μπορούσε να είναι παρά ένα αγνό οικολογικό προϊόν βγαλμένο από τους πολύτιμους θησαυρούς της ελληνικής φύσης και χλωρίδας.

 

 

rosmarino-2

 

 

 

rosmarino-3

 

 

 

rosmarino1

 

 

 

 www.enakaro.gr

 

Την Γεωργία Ζήλου, δεν την έχω γνωρίσει προσωπικά, αλλά για τις ευφάνταστες δημιουργίες της και το κάρο της, www.enakaro.gr  είχα ακούσει πολλά.  Όταν δοκίμασα τα εξαιρετικά σαπούνια της, είχα παράλληλα και την χαρά να επικοινωνήσω και να εξυπηρετηθώ από μια ευγενέστατη νέα γυναίκα, που ολοφάνερα επιχειρεί με όλη τη φρεσκάδα, τη φαντασία και την καινοτομία της νιότης της. Κι αν σας γράφω σήμερα γι΄ αυτήν δεν είναι μόνο γιατί αγάπησα τα σαπούνια της, αλλά γιατί κάθε γυναίκα όπως η Γεωργία, που σ΄ αυτούς τους καιρούς επιλέγει την δύσκολη διαδρομή μιας προσωπικής επιχείρησης, μιας οικοτεχνίας, τον δρόμο που περνάει μέσα από την πραγματική δημιουργία και την «ποίηση» ενός έργου που γίνεται με κόπο αλλά και ηθικές αρχές, αξίζει τον σεβασμό μας και τη στήριξη μας.

 

Από το μαγευτικό κυκλαδονήσι της Τήνου, η Γεωργία δημιουργεί αγνά σαπούνια που φέρνουν κι ένα χαμόγελο στα χείλη με τα χιουμοριστικά τους ονόματα.  Το σαπούνι με το σφουγγάρι λέγεται Bob, το σαπούνι με κατσικίσιο γάλα λέγεται Mpe e, το σαπούνι με στάχτη και κολοκύθα, Cinderella κι αυτό με το τριαντάφυλλο Miss Rose. Εγώ, λάτρεψα το Mpe e για τον καθαρισμό του προσώπου μου και μ΄ ενθουσίασε το γεγονός, ότι περιέχει κατσικίσιο γάλα στην σύσταση του.  Τα σαπούνια του κάρου είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά, αρωματισμένα με αιθέρια έλαια και περιέχουν φυτικά λάδια και βούτυρα όπως το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας, το βούτυρο κακάο, το βούτυρο καριτέ, το βερυκοκέλαιο και το αμυγδαλέλαιο, που ενυδατώνουν την επιδερμίδα και την αφήνουν καθαρή και φρέσκια, χωρίς συντηρητικά και συνθετικά χρώματα.

 

 

ena-karo-cinderella

 

 

 

ena-karo-bob

 

 

 

ena-karo-mpe

 

 

 

ena-karo-miss-rose

 

 

 

ΚΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΙΟΝ ΑΠΟ ΤΟ … ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…

 

Λοιπόν, η Κλεοπάτρα, να μου το θυμηθείτε, γιατί κάποια μέρα θα λάμψει η αλήθεια… ήταν το πρώτο bbgirl της ιστορίας…  Μην μου πείτε, ότι δεν έχετε ακούσει για το μπάνιο που έκανε καθημερινά σε γάλα γαϊδούρας! Ήξερε πολλά η Κλεοπάτρα… Η σύνθεση του γάλακτος των συμπαθέστατων τετράποδων είναι παρόμοια με αυτή του μητρικού γάλατος κι ως εκ τούτου έχει ανεκτίμητες ιδιότητες, τόσο θεραπευτικές όσο και καλλυντικές, που είχαν εντοπισθεί από την αρχαιότητα.

 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πόσιμο σε άτομα με δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα, αλλεργίες και ως προληπτικό μέτρο για μια σειρά από παθήσεις ενηλίκων.   Το γάλα γαϊδούρας θεωρείται ιδανικό για την αντιμετώπιση πολλών δερματολογικών παθήσεων όπως ξηροδερμία, ψωρίαση, εκζέματα, ακμή  κι είναι επίσης εξαιρετικό για την αντιγήρανση και τις ρυτίδες.

 

Έχει 60 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το αγελαδινό γάλα, βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6, D & Ε. Είναι πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου, νατρίου, σιδήρου, ψευδαργύρου, ανοσφαιρίνες και γλυκερίνες.   Δοκίμασα και λάτρεψα ένα ελληνικότατο πρωτοποριακό προϊόν, το σαπούνι με γάλα γαϊδούρας, καλαματιανό ελαιόλαδο και μέλι και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.   Άφησε το δέρμα μου απαλό, καθαρό και βαθιά ενυδατωμένο κι ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο ντεμακιγιάζ για τον βραδινό μου καθαρισμό, μετά από το ντεμακιγιάζ με αμυγδαλέλαιο.

 

www.galagaidouras.gr

 

Το Σαπούνι ΟΝΟΣ   έχει παρασκευασθεί με αγνό παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας, γάλα γαϊδούρας παραγωγής από το αγρόκτημα της κυρίας Τριανταφυλλιάς Ηλιοπούλου και λάδι καρύδας. Τα γαιδουράκια του αγροκτήματος κινούνται ελεύθερα και βόσκουν σε μία ιδιόκτητη έκταση 500 στρεμμάτων με πλούσια φυσική βλάστηση στον Μελιγαλά Μεσσηνίας . Ελέγχονται τακτικά από κτηνίατρο, κι από το παραγόμενο γάλα αποστέλλεται δείγμα για χημική και μικροβιολογική ανάλυση. Το γάλα γαϊδούρας εμφιαλώνεται σε μπουκάλια 250 gr και καταψύχεται στους -18ο C ακολουθώντας όλους τους κανόνες υγιεινής.  Η δε σαπουνοποίηση γίνεται  με την ψυχρή μέθοδο κι όλη η παραγόμενη γλυκερίνη παραμένει στο σαπούνι, δίνοντας του όλες τις καλλυντικές και ευεργετικές ιδιότητές της μαζί με τις ιδιότητες του ελαιόλαδου και του γάλακτος.

 

 

 

Εν κατακλείδι τονίζω για άλλη μια φορά, ότι το σωστό είναι να επιλέγετε προιοντα καθαρισμού που ξεπλένονται με το νερό για πιο σωστό καθαρισμό του δέρματος και να μην προτιμάτε προιόντα που αφήνουν κατάλοιπα στο δέρμα και στο τέλος κάνουν περισσότερο κακό, παρά καλό.

 

Ελπίζω να βρήκατε ενδιαφέρουσες τις πληροφορίες και γιατί όχι; Να εντάξετε ένα αγνό σαπούνι ελαιόλαδου, στην καθημερινή σας, ιεροτελεστία ομορφιάς.

 

 

 

 

 

To μόνο που θέλω να προσθέσω εγώ, μετά από αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον guest post της Stella’s είναι ότι το www.beautyblog.gr  εκτιμά και  στηρίζει πάντα, κάθε Ελληνική προσπάθεια  και ειδικά στους καιρούς που ζούμε. Πόσο μάλλον όταν αυτή η προσπάθεια, γίνεται από γυναίκες και άντρες  με ήθος, αγάπη και όραμα.

 

Καλό Σαββατοκύριακο, αγαπημένες.

 

 

NEW-BANNER-STELAS RECIPY

 

 

18 Σχόλια
  1. @Stella : Τι ευχάριστη πρωινή έκπληξη είναι αυτή ! Δηλώνω ενθουσιασμένη με το post , καθώς έχω ξαναπεί ότι λατρεύω τα σαπούνια ελαιόλαδου και την “τριζάτη’ αίσθηση καθαριότητας που δίνουν χωρίς να ξηραίνουν το δέρμα . Για το σώμα έχω βρει αρκετά σαπούνια που τα έχω αγαπήσει και τα χρησιμοποιώ συνέχεια , αλλά για το ευαίσθητο και “προβληματικό” πρόσωπό μου είμαι ακόμα σε αναζήτηση του ιδανικού σαπουνιού , οπότε θα μελετήσω τις προτάσεις σου και θα σπεύσω να δοκιμάσω μερικά σαπούνια . Προσωπικά , σε ευχαριστώ πολύ !

  2. Να πω καταρχήν πως ότι προτείνει η Στέλλα είναι εγγύηση. Όσο και αν με έλκυαν τα φυτικά – φυσικά – χειροποίητα προϊόντα στο παρελθόν λόγο προσωπικών αντιλήψεων, τόσο τα αντιμετώπιζα με σκεπτικισμό και καχυποψία. Πάντα αναρωτιόμουν αν τελικά δουλεύουν, αν είναι κατάλληλα, αν είναι ασφαλή, αν είναι καλύτερα. Παρακολουθώ τη Στέλλα περίπου 3 χρόνια που είμαι στο bb, μου πήρε 1 χρόνο για να πειστώ πως έχει γνώση για όσα μιλάει, άλλον ένα χρόνο να αποφασίσω πως μάλλον θέλω να δοκιμάσω κάτι δικό της και ακόμη έναν χρόνο μέχρι τελικά να της ζητήσω να μου φτιάξει μια κρέμα (evaluation θα ακολουθήσει, τρέμε Στέλλα :P).

    Όταν προέκυψε ένα σοβαρό θέμα με το παιδί μου που το κατάφαγαν κοριοί (ναι υπαρχουν ακόμα σε αυτό το κόσμο) και η Στέλλα με έσωσε δίνοντας μου κεραλοιφή και πολλές συμβουλές, μου πρότεινε το rosemarino για να αγοράσω υλικά να φτιάξω δική μου.

    Περιμένω με αγωνία το πακετάκι μου, όπου στη παραγγελία έβαλα και μερικά σαπούνια (rosemarino, τρέμε και εσύ :p xaxaxaxa). Όμως επειδή προέκυψε και μια τηλεφωνική επικοινωνία σε σχέση με τη παραγγελία μου, σας ενημερώνω κορίτσια πως στην άλλη άκρη του τηλεφώνου υπήρχε μια πολύ γλυκειά, ευγενέσταση και εξυπηρετικότατη κυρία.

  3. Kalimera bbgirls!!
    Stella opos panta teleio to post me katpliktikes plirofories! To sapouni gnorizei megali anagennisi san kallyntiko proion kai olio psaxnoun na vroun agna proionta gia tis anagkes tou dermatos tous. Exairetikes oi prospatheies olon ton paragogon!!!
    Kalo SK !!

  4. Καλημερα!!!
    Τελικα μαλλον εχω μαντικες ικανοτητες και βλεπω θα αρχησω νατις
    εκμεταλευομαι!!χαχαχα Εννoω οτι στο χθεσινο ποστ αναφερα τα λατρεμενα
    γαιδουρακια της khiels!! παλαιοτερα ειχα αγορασει
    σαμπουαν/σαπουνι ( βεβαια τοτε υπηρχε ξενης εταιριας) με γαλα γαιδουρας
    το οποιο ηταν εξαιρετικο!!!
    Θα αναφερω ακομα μιας και δενει με το ποστ απο το ευλογημενο ελαιολαδο
    βγαινει και το καταπληκτικο Σκουαλενιο που το χρησιμοποιει ως κυριο
    συστατικο η Khiels στα προιοντα της.
    Εννοηται οτι συμφωνω με την Στελλα μας και εγω ειχα παλαιοτερα την
    πεποιθηση οτι το σαπουνι αφαιρει τα φυσικα ελαια απο το δερμα
    αλλα οχι το αγνο σαπουνακι κανει ακριβως το αντιθετο.
    Τελικα δεν ειναι τυχαιο αφου το ελαιολαδο ειναι διεθνως αναγνωρισμενο
    για τις ευεργετικες ιδιοτητες που μας δινει εσωτερικα γιατι να μην το
    εκμεταλευτουμαι και εξωτερικα τσαμπα να πανε τοσα αντιοξειδωτικα
    που εχει φουλ στην βιτ Ε!!!
    Φιλακια πολλα

  5. Καλημέρα!

    Αχ βρε beautyblog μέσα στο μαυλό μας είσαι;!

    Τώρα που πιάνουν σιγά σιγά οι ζέστες, μόνο το σαπούνι μου δίνει την αίσθηση πως καθαρίζει πραγματικά το δέρμα μου. Και πάντα τέτοια εποχή αναζητώ σαπουνια, σαν αυτά που μας προτείνει η Στέλλα, για καθαρισμό προσώπου και σώματος(αυτά με το σφουγγάρι είναι μαγικά για την κυτταρίτιδα). Θα τα προτιμήσω σίγουρα, μιας και η Ασκέλη μας προτείνει πάντα τα καλύτερα!

    Θα παραγγείλω και επανέρχομαι με πληροφορίες 🙂

  6. Η κυρία Μένη από το rosmarino , γλυκομίλητη και ευγενική με εξυπηρέτησε πολύ γρήγορα από το τηλέφωνο! Thumbs up για το customer service!

  7. Λατρεύω τα φυτικά χειροποίητα σαπούνια και η ανάρτηση αυτή Στελλίτσα μου είναι καταπληκτική! Πάντα μάς δίνεις χρήσιμες πληροφορίες και πολύτιμες συμβουλές!
    Τα σαπούνια rosmarino τα γνωρίζω από παλιά και θεωρώ ότι είναι φανταστικά!! Τώρα θέλω πολύ να δοκιμάσω και τα σαπούνια enakaro! Όσο αφορά το γάλα γαϊδούρας, είχα δοκιμάσει ένα δείγμα από κρέμα προσώπου και είχα ενθουσιαστεί, οπότε και το σαπούνι φαντάζομαι θα’ναι εκπληκτικό!
    Καλό σ/κ κορίτσια, να περάσετε υπέροχα… Φιλιά! 🙂

  8. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.Ε τώρα εγώ τι να πω για την αγαπημένη μαγισσούλα μου.Κάθε φορά εντυπωσιάζομαι με τις γνώσεις σου αλλά και το γεγονός ότι θες να τα μοιραστείς μαζί μας.Είσαι μια γλύκα.Φιλιά σε όλες..Μουτςςςςςς

  9. Πολύ ωραίο άρθρο! Ενθουσιάστηκα και έμαθα πολύ χρήσιμα πράγματα.

  10. Καλησπέρα κορίτσια μου, σας γραφω λιγο αργα, αλλά υπάρχει καλός λογος για την διαδικτυακή απουσία μου. Σας ευχαριστώ όλες σας για τα συγκινητικά και θερμα σας λόγια! Υπήρξα κι εγω αμφισβητίας του σαπουνιού και λάτρης της χημέιας, μεχρις ώτου είδα τα πράγματα εναλλακτικά. Μια απ΄αυτές τις ανατροπές υπήρξε κι ο καθαρισμός του προσώπου μου με αγνο σαπούνι ελαιολάδου και για να είμαι πιο συγκεκριμένη, η Μένη του http://www.rosmarino.gr που με μύησε σ΄αυτον τον υπέροχο αγνό κόσμο. Στο σπίτι δεν βάζουμε πλέον τίποτα άλλο, τα σαπουνια της έχουν μόνιμη και περίοπτη θεση στο μπάνιο όπως και τα εκχυλίσματα της, που τα χρησιμοποιώ με ποικίλους τρόπους. Εμαθα πολλά απ΄τη Μένη και σέβομαι αφάνταστα τη δουλειά της η οποία υπογραμμίζεται απο το ήθος και την ποιότητα της.

  11. Μήπως γνωρίζετε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στα σαπούνια-ποιο θα μπορούσε κάποιος με πιο λιπαρή ή ξήρη επιδερμίδα στο πρόσωπο να χρησιμοποιήσει? Αν έχει χρησιμοποιήσει κάποια κάποιο προιόν ας μας βοηθήσει. Θα μου άρεσε να πάρω κάποια από τα προιόντα αν και φαίνονται όλα πολύ ωραία.

  12. Εξαιρετικό post. Μας άνοιξε την όρεξη, μας διαφώτισε, μας μας μας…

    (Μία μικρή σημείωση, όντας χημικός μπορώ να διορθώσω την ψυχρή έκθλιψη σε ψυχρή εκχύλιση). Μου άρεσε που μπήκε σε βάθος η αγαπημένη μας Stella!

  13. Στέλλα μου για άλλη μια φορά υποκλίνομαι στις γνώσεις σου, και στο πόσο υπέροχα μας τις μεταφέρεις!! Εξαιρετικά ενδιαφέρον το άρθρο σου, και φυσικά με ξεμυάλισες πάλι!Το έχουμε ξαναπεί -και το έχεις παραδεχτεί βέβαια- ότι είσαι κακιά επιρροή!! Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με τα σαπούνια γιατί φοβόμαουν την ξηρότητα στο πρόσωπο.Παρ’ όλο που σε κάποιο ποστ σου, τώρα που το θυμήθηκα, μας είχες προτείνει κάποιο μαύρο αφρικάνικο σαπούνι.. (μπορεί να το λέω και λάθος, αλλά σίγουρα κατάλαβες ποιό εννοώ), παρ’ όλο λοιπόν που μας το είχες προτείνει… το ξέχασα.Τώρα όμως σίγουρα θα επανορθώσω, και θα ξεκινήσω την χρήση τους.Σ’ ευχαριστούμε πολύ πολύ!! Πολλά φιλιά bbgirls!!Καλό ΣΚ!!!!!

  14. @Tassoula Τασούλα μου μπορείς να απευθυνθείς στους ίδιους τους παραγωγούς για να ρωτήσεις ποιο σαπούνι τους είναι καταλληλο γι σένα, αν και αναγραφεται συνηθως η περιγραφή και οι ιδιότητες των σπαουνιών δίπλα απ΄το καθένα στα sites. Ωστοσο, για λιπαρο δερμα χρησιμοποιούμε συνήθως αυτα της λεβάντας, ενω για ξηρό όσα εχουν γάλα, μελι, πίτουρο ή τριαντάφυλλο
    @ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ Σωστή η παρατήρηση σου, αν και εχει επικρατήσει στα λάδια (αρχής γενομένης από το ελαιόλαδο) να αναφέρεται ως ψυχρή έκθλιψη. Ωστόσο, ναι, αναμφισβήτητα, μιλαμε για εκχύλιση και είναι ο πιο δόκιμος όρος.
    @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Που το θυμήθηκες έιναι πολλά χρόνια πίσω… Μιλούσα για το υγρο αφρικανικό σαπουνι που έφερνε το Bacchia και πλεον δεν υπαρχει στην αγορά. Θεωρώ, ότι το ελαιόλαδο είναι τελικά μακράν το καλύτερο για σαπούνι που ταιριάζει με τα δικά μας δέρματα.

  15. @Tassoula Τασούλα μου μπορείς να απευθυνθείς στους ίδιους τους παραγωγούς για να ρωτήσεις ποιο σαπούνι τους είναι καταλληλο γι σένα, αν και αναγραφεται συνηθως η περιγραφή και οι ιδιότητες των σαπουνιών δίπλα απ΄το καθένα στα sites. Ωστοσο, για λιπαρο δερμα χρησιμοποιούμε συνήθως αυτα της λεβάντας, ενω για ξηρό όσα εχουν γάλα, μελι, πίτουρο ή τριαντάφυλλο
    @ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ Σωστή η παρατήρηση σου, αν και εχει επικρατήσει στα λάδια (αρχής γενομένης από το ελαιόλαδο) να αναφέρεται ως ψυχρή έκθλιψη. Ωστόσο, ναι, αναμφισβήτητα, μιλαμε για εκχύλιση και είναι ο πιο δόκιμος όρος.
    @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Που το θυμήθηκες έιναι πολλά χρόνια πίσω… Μιλούσα για το υγρο αφρικανικό σαπουνι που έφερνε το Bacchia και πλεον δεν υπαρχει στην αγορά. Θεωρώ, ότι το ελαιόλαδο είναι τελικά μακράν το καλύτερο για σαπούνι που ταιριάζει με τα δικά μας δέρματα.

  16. @Stella Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.Έτσι είναι.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.