Το “girlie” Μακιγιάζ της Essence

essence-3

 

Είναι ζωηρή, είναι δροσερή και απίστευτα trendy. Έχει πολύ χρώμα και τα κορίτσια τη λατρεύουν. Αν και μετράει μόλις δύο χρόνια (και κάτι παραπάνω) κυκλοφορίας στην Ελληνική αγορά, έχει γίνει διάσημη και περιζήτητη. Αναφέρομαι στην εταιρία καλλυντικών Essence.

 

Ξεκίνησε το 2002 στη Γερμανία και έκτοτε έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 60 χώρες. Το 2012 μάλιστα αναδείχθηκε στην νούμερο ένα εταιρία καλλυντικών στην Ευρώπη. Περιλαμβάνει μία εξαιρετικά μεγάλη ποικιλία προϊόντων μακιγιάζ -και ορισμένα περιποίησης- τα οποία, σύμφωνα με τη βασική φιλοσοφία της εταιρίας, δεν δοκιμάζονται σε ζώα.

 

Φυσικά, κανένα από τα παραπάνω δεν είναι το βασικότερο γνώρισμα της εταιρίας, αυτό που έρχεται αυτόματα στο μυαλό μας όταν ακούμε το όνομά της. Βασικό της γνώρισμα όμως, θεωρώ πως είναι οι απίστευτα χαμηλές τιμές που διακρίνουν τα προϊόντα της. Τιμές που αν δεν είσαι εξοικειωμένος με το brand, δυσκολεύεσαι να τις πιστέψεις.

 

Πριν γνωρίσω την Essence μου φαινόταν αδιανόητο πως θα μπορούσα να αγοράζω foundation με 4 ευρώ ή μάσκαρα με 2 χωρίς να φοβάμαι. Όταν πρωτοκυκλοφόρησαν -δεν θα σας πω ψέματα- σκεφτόμουν τα χειρότερα και δεν ήθελα να τα δοκιμάσω. Στη συνέχεια όμως, άρχισαν να μου έρχονται πολύ θετικά σχόλια για τα συγκεκριμένα προϊόντα από παντού, πρώτα από το διαδίκτυο και μετά από τον φιλικό και συγγενικό μου κύκλο. Οι φίλες μου, οι ξαδέρφες μου, ακόμη και η αδερφή μου άρχισαν να τα καταναλώνουν με μεγάλο ενθουσιασμό και μάλιστα, όσο περισσότερα έπαιρναν, τόσο περισσότερα ήθελαν να δοκιμάσουν.

 

essence-1

 

“Ιωάννα πάρε να δοκιμάσεις το bronzer” μου έλεγε η αδερφή μου. Ε λοιπόν το δοκίμασα και ήταν καλό. Αν σκεφτείς και τη τιμή του ήταν πολύ καλό. Λίγο μετά σκέφτηκα πως είναι ανόητο να “καταδικάζω” εκ των προτέρων ένα ολόκληρο brand και μάλιστα χωρίς να έχω δοκιμάσει σχεδόν κανένα από τα προϊόντα του. Πόσο μάλλον όταν όλοι οι υπόλοιποι μου έλεγαν τα καλύτερα.

 

Έτσι άρχισα να δοκιμάζω προϊόντα. Είναι άλλωστε τόσο οικονομικά που μπορείς να αγοράσεις όσα θες. Από αυτά τα προϊόντα άλλα μου άρεσαν πολύ και άλλα όχι και τόσο. Κανένα δεν με απογοήτευσε εντελώς και αρκετά με ικανοποίησαν πλήρως. Η ποιότητα των προϊόντων ήταν σε κάθε περίπτωση πολύ ανώτερη της τιμής τους.

 

Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα foundation της εταιρίας και συγκεκριμένα το “all about matt!”. Αν το συγκρίνω με το αγαπημένο μου πανάκριβο foundation επιλεκτικής, τότε ναι εντοπίζω σημαντικές διαφορές. Αν όμως το συγκρίνω με άλλο foundation για ματ εφέ των 15 και των 20 ευρώ οι διαφορές είναι ελάχιστες έως και ανύπαρκτες. Εδώ μπαίνουν και άλλοι παράγοντες στη μέση όπως το τι σου ταιριάζει, ποια είναι η ανάγκη σου, τι ζητάς από το προϊόν σου. Τη λύση μπορεί να στη δώσει οποιαδήποτε εταιρία, ακόμη και μία που ούτε καν φανταζόσουν.

 

Αυτό που μου αρέσει πολύ στην Essence είναι το γεγονός πως ακολουθεί με μεγάλη συνέπεια τα trends της κάθε εποχής. Εμπλουτίζει συνεχώς τη γκάμα της με νέα, ανερχόμενα προϊόντα και για κάποιον πολύ παράξενο λόγο ο,τι θέλω κάθε περίοδο το λανσάρει η Essence. Να φανταστείτε το συγκεκριμένο γεγονός έχει γίνει και οικογενειακό αστείο.

 

– Θέλω αδιάβροχο eye-liner σε μορφή μαρκαδόρου με λεπτή μύτη!

– Πήγαινε στην Essence, όλο και κάποιο θα έχει λανσάρει.

(και όντως είχε λανσάρει).

 

essence-5

 

 

Παράλληλα κάθε χρόνο κυκλοφορούν στα stands της εποχιακές, limited edition συλλογές (ή καλύτερα trend edition όπως της ονομάζει και η ίδια) με όμορφα προϊόντα και αποχρώσεις που ταιριάζουν απόλυτα στην εποχή κυκλοφορίας τους. Αν περάσετε μια βόλτα από τα stands της Essence αυτήν την περίοδο θα συναντήσετε την Beach Cruisers trend edition collection και είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστείτε με τα άκρως καλοκαιρινά προϊόντα της.

 

Στην πρόσφατη παρουσίαση της Essence για δημοσιογράφους και bloggers ενημερώθηκα αναλυτικά για όλα τα παραπάνω και είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω καλύτερα πολλά από τα προϊόντα της. Αρκετά μάλιστα τα πήρα και στο σπίτι μου φεύγοντας για ακόμη καλύτερη δοκιμή. Πάμε να δούμε ποια ξεχώρισα;

 

Κραγιόν μακράς διάρκειας στην απόχρωση 09 (2.89 ευρώ): Πλούσιο κρεμώδες χρώμα, ευχάριστη υφή, όμορφη αίσθηση στα χείλη και σχετικά καλή διάρκεια.

 

XXXL lip gloss μακράς διάρκειας /ματ εφέ (2.89 ευρώ): Το απόλυτο must της σεζόν, το ματ εφέ στα χείλη ενσωματώνεται στις πέντε αποχρώσεις του νέου lip gloss της Essence. Εύκολη εφαρμογή, καλή διάρκεια και απαλή υφή, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του. Το διάλεξα στη ροζ απόχρωση

 

Sun Club all-in-one bronzing highlighter (4.49 ευρώ): Μία υπέροχη, καλοκαιρινή (και όχι μόνο!) πούδρα προσώπου με πέντε διαφορετικές αποχρώσεις που προσφέρει λαμπερή όψη και ηλιοκαμένο εφέ σε μάτια, πρόσωπο και σώμα. Χάρη στα διαφορετικά χρώματά της μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως bronzer, ως highlighter ή ως και τα δύο.

 

Αδιάβροχο eyeliner (3.59 ευρώ): Είναι το προϊόν που σας έλεγα παραπάνω. Έχει λεπτή μύτη μαρκαδόρου που το καθιστά ιδιαίτερα εύχρηστο και έντονο μαύρο χρώμα που στεγνώνει αμέσως χωρίς να μουντζουρώνει.

 

All-in-one CC cream (4.99 ευρώ): Να ένα προϊόν που με εξέπληξε ευχάριστα. Πρόκειται για μία επιδιορθωτική κρέμα καθαρισμού με χρώμα, που καλύπτει ατέλειες, στίγματα και κοκκινίλες και παράλληλα περιποιείται το δέρμα. Έχει πολύ όμορφη υφή, μέτρια διάρκεια και περιέχει SPF 30.

 

 

essence-2

 

 

 

Γενικά θα έλεγα πως οι value for money αγορές είναι βαθιά συνδεδεμένες με το “DNA” της Essence. Τα προϊόντα της ταιριάζουν σε κάθε γυναίκα και ιδίως στις νεαρότερες (λόγω της χρωματιστής και ανέμελης φιλοσοφίας τους).  Οι πολύ χαμηλές τιμές τους τα κάνουν προσιτά σε όλες μας, η ποιότητά τους όμως παραμένει υψηλή. Η ομορφιά άλλωστε δεν πρέπει πάντοτε να είναι ακριβή!

 

Για το τέλος ένα μικρό sneak-peek για τα φθινοπωρινά νέα της Essence και τη limited edition συλλογή Hello Autumn που θα κυκλοφορήσει από τον Σεπτέμβριο.

 

 

essence-6

 

 

 

Ποια είναι η γνώμη/εμπειρία σας από την Essence;

 

Ιωάννα Μανέτα

 

 

 

 

12 Σχόλια
  1. Καλημέρα κορίτσια ! Από τότε που ανακάλυψα την Εssence εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο αγοράζω κάποια προιόντα της ( όπως για παράδειγμα το consealer ) ξανά και ξανά , ενώ πάντοτε δοκιμάζω και κάποιο καινούριο προιόν από τις limited edition συλλογές . Τα περισσότερα με έχουν αφήσει πολύ ικανοποιημένη και το βασικότερο ποτέ κανένα δεν έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο ευαίσθητο δέρμα μου .Συμφωνώ πως είναι η απόλυτη value for money εταιρεία προιόντων μακιγιάζ .

  2. Έχω δοκιμάσει μια μάσκαρα για πολύ όγκο πολύ καλή μου φάνηκε και το eyeliner επίσης καλό.

  3. Καλησπέρα bbgirls!Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αυτή τη μάρκα ,συνεπώς δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη.Ομως,για να είμαι απόλυτα ειλικρινής,δεν ήθελα να τη δοκιμάσω κιόλας γτ φοβάμαι τα πολύ φθηνά προϊόντα,όχι μόνο καλλυντικά αλλά κ άλλα είδη.Το μόνο σίγουρο είναι ότι πείσθηκα να τα εξερευνήσω κ ίσως αγοράσω.

  4. Την λατρεύω την εταιρεία!το μόνο κακό είναι πως τα foundations είναι πολύ σκούρα για την επιδερμίδα μου!Όόόόλα τα άλλα,τα λατρεύω!!!!!

  5. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Βερνίκια νυχιών και σκιές έχω δοκιμάσει και έχω μείνει ευχαριστημένη.Τέλεια τα χρωματάκια της φθινοπωρινής συλλογής.Μουτςςςςςςςςςςςςς

  6. Καλησπέρα παρεάκι μου! Η αλήθεια είναι Ιωάννα μου ότι και γω στην αρχή σκεφτόμουν τα χειρότερα και δεν έμπαινα καν στην διαδικασία να τα δοκιμάσω!!! Τελικά όμως έχεις δίκιο…. Η ομορφιά δεν πρέπει να’ναι ακριβή! Δεν έχω δοκιμάσει πολλά προϊόντα της εταιρείας, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη με την ποιότητα! Μάλιστα σκέφτομαι να περάσω σύντομα μια βόλτα από τα stands της Essence για να δω την Beach Cruisers trend edition collection! Μπράβο στην Essence που η ποιότητα των προϊόντων της είναι πολύ ανώτερη της τιμής τους και μακάρι να συνεχίσει στον ίδιο “μονοπάτι” φτάνοντας στην κορυφή!! Καλή συνέχεια κορίτσια! 🙂

  7. Δεν είχα δοκιμάσει έως τώρα τα προϊόντα της, τώρα όμως πείστηκα γιατί όχι; να το κάνω ξεκινώντας από το lip gloss!!!

  8. Κοριτσια, εχω αγορασει απειρες μασκαρα και εχω ξοδεψει πολλα χρηματα γιατι εχω εμμονη με τις μεγαλες τονισμενες βλεφαριδες. Εδωσα 3.50 ευρω για την essence maximum length και ειπα ελα μωρε τοσα δινω και για ενα περιοδικο-πολλες φορες και περισσοτερα-που δινει δωρο ενα προιον μακιγιαζ. Σας πληροφορω καταενθουσιαστηκα και λυπηθηκα για ολα αυτα τα ευρω που εχω πεταξει….. Αξιζει λοιπον να τα δοκιμασετε και να βρειτε κατι που σας ταιριαζει.

  9. Kαλησπέρα κι από μένα! Η essence πωλείται σε τιμές Γερμανίας γιατί από ότι ξέρω είναι προκαθορισμένες κι όχι όσο θα ήθελαν εδώ στην Ελλάδα να φουσκώνουν την αρχική τιμή.Γι αυτό προκαλεί σοκ όταν βλέπεις πόσο οικονομικά είναι! Καλό για μας βέβαια!

  10. Αυτό και αν είναι ανακάλυψη! Θα τα δοκιμάσω! Τα βρίσκουμε στα Hondos?

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.