Μακιγιάζ, Bobbi Brown: Meet the Expert Event – Beauty Tips και όχι μόνο!

 

bobbi-brown-1

 

Θα αναρωτιέστε βέβαια ποιος είναι ο “expert” του τίτλου, αλλά κυρίως θα αναρωτιέστε γιατί τον συνάντησα. Μην ανησυχείτε δεν πρόκειται να σας κρατήσω σε αγωνία. Ο περί ου ο λόγος ειδικός δεν είναι άλλος από τον Eliano Boo Assi, τον Εducation Μanager της Bobbi Brown Cosmetics. Επιλεγμένος από την ίδια την Bobbi για την σπάνια ικανότητά του να φέρνει στην επιφάνεια την φυσική ομορφιά κάθε ξεχωριστής γυναίκας, ο Eliano ταξιδεύει από χώρα σε χώρα για να μεταδώσει τη φιλοσοφία της εταιρίας μέσα από τις ιδιαίτερες ικανότητές του και την μεγάλη εμπειρία του στο μακιγιάζ.

 

Η αλήθεια είναι πως πολλά έχεις να μάθεις όταν συναντάς τον ειδικό, ακόμη κι αν νομίζεις πως τα ξέρεις όλα. Και ντρέπομαι που το λέω αλλά θεωρούσα πως “το είχα” με το μακιγιάζ και το κατείχα, μέχρι που συνειδητοποίησα πως από τις πολύτιμες συμβουλές του Eliano δεν εφάρμοζα σχεδόν καμία στην καθημερινότητά μου. Και στην πραγματικότητα δεν μας είπε κάτι εξεζητημένο κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Απεναντίας μας έδωσε απλές, σωστές συμβουλές που στην κυριολεξία αναδεικνύουν τη φυσική ομορφιά μας, την εκ των έσω προερχόμενη.

 

bobbi-brown-5

 

 

Τρεις κύκλοι συμβουλών, τρία ξεχωριστά μακιγιάζ: ένα για τη βάση, ένα για μάγουλα-χείλη και ένα για τα μάτια.  Ποιες συμβουλές κράτησα;

 

 

Πριν ξεκινήσουμε το μακιγιάζ η επιδερμίδα μας πρέπει να είναι ελαστική και ενυδατωμένη. Καθ’ όλη τη διάρκειά του, τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε οφείλουν να αναδεικνύουν τη λάμψη της. Άλλο λάμψη και άλλο λιπαρότητα. Την πρώτη τη θέλουμε, τη δεύτερη όχι. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιούμε πούδρα μεν, με φειδώ δε και κυρίως εστιάζοντας στη ζώνη Τ.

 

 

Το θέμα με τη βάση του μακιγιάζ δεν είναι να καλύψουμε τις χρωματικές ατέλειες της επιδερμίδας μας. Το ρήμα “καλύπτω” δεν είναι ωραία λέξη, γι’ αυτό άλλωστε ο Eliano δεν το χρησιμοποίησε ούτε μία φορά κατά τη διάρκεια της παρουσίασης. Θα το αντικαταστήσουμε κι εμείς λοιπόν με το ρήμα “εξουδετερώνω”. Πράγματι, για κάθε ξεχωριστό χρώμα που εμφανίζεται στο δέρμα μας, υπάρχει και το αντίστοιχο που το εξουδετερώνει. Το πράσινο για τις κοκκινίλες, το ρόδινο για τα σκούρα σημεία. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας το corrector της Bobbi Brown με τη ροζ απόχρωση (ένα από τα best-sellers της εταιρίας στην Ελλάδα), οι μαύροι κύκλοι των ματιών με δυσκολία εντοπίζονται. Η δουλεία του concealer μετά είναι σκέτο παιχνιδάκι.

 

 

Το foundation που χρησιμοποιούμε πρέπει να ταυτίζεται απόλυτα με τον φυσικό χρωματικό τόνο της επιδερμίδας μας, να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο σαν δεύτερο δέρμα μας. Όπως μάλιστα παρατηρεί ο Eliano, αν κάποια φίλη μας πει τη φράση “ωραίο το foundation που φοράς”, τότε πρέπει να το αφαιρέσουμε αμέσως. Το καλό foundation μένει απαρατήρητο. Γι’αυτό άλλωστε, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται, πριν αγοράσουμε το makeup σωστό είναι να το δοκιμάσουμε στο πρόσωπό μας, όχι στο λαιμό μας, ούτε στο χέρι μας.

 

bobbi-brown-8

 

 

 

O επόμενος κύκλος συμβουλών του Eliano μπορεί να συνοψιστεί στη φράση του “blend is your friend!”. Το σβήσιμο των προϊόντων στην επιδερμίδα μας με τα κατάλληλα πινέλα (ή ακόμη και με τα δάχτυλά μας συμπληρώνω εγώ) είναι το μυστικό που θα απογειώσει το μακιγιάζ μας και θα το κάνει να ξεχωρίσει από τα συνηθισμένα. Αφού εφαρμόσουμε το ρουζ, “σβήνουμε” το αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας το πινέλο με το οποίο εφαρμόσαμε πριν λίγο το foundation (εννοείται χωρίς να το ξεπλύνουμε). Το ίδιο κάνουμε και με το bronzer. Με τον τρόπο αυτό το αποτέλεσμα θα μοιάζει φυσικό και ανεπιτήδευτο.

 

 

Με ένα φουντωτό πινέλο (ή με τον παράμεσο) σβήνουμε τα τελειώματα των σκιών με απαλές, κυκλικές κινήσεις και αναμειγνύουμε τις σκιές μεταξύ τους. Έτσι το μακιγιάζ των ματιών είναι ομοιόμορφο, πιο επαγγελματικό και φυσικά πιο κομψό.

 

 

bobbi-brown-6

 

 

Η απόχρωση του ρουζ πρέπει να ταιριάζει με την απόχρωση των χειλιών μας. Κόκκινα χείλη/κοκκινωπό ρουζ, ροζ χείλη/ρόδινο ρουζ, μοβ χείλη/μοβ ρουζ κ.ο.κ.. Το εφαρμόζουμε όχι χαμηλά στα μάγουλά μας, αλλά στην κορυφή τους. Αν χαμογελάσουμε το σωστό σημείο διαγράφεται καλύτερα.

 

Το ρουζ προσδίδει φρεσκάδα, υγεία και “έξαψη”. Πρέπει να μοιάζουμε σαν να επιστρέψαμε μόλις από το γυμναστήριο. Και αν δεν θέλουμε να δείχνουμε συναχωμένες, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε το ρουζ μακριά από τη μύτη μας.

 

Με το bronzer δεν πρέπει να το παρακάνουμε. Θέλουμε ηλιοκαμένο εφέ και όχι “βρώμικο”. Μικρή ποσότητα στα μήλα του προσώπου, στους κροτάφους και περιμετρικά στο μέτωπο είναι ο,τι πρέπει.

 

Εκεί που εντυπωσιάστηκα ήταν όταν ο Eliano δημιούργησε το απόλυτο smoky eye μακιγιάζ χρησιμοποιώντας δύο μόνο προϊόντα: ένα μολύβι και τη Smokey Eye Mascara. Το είχα προσπαθήσει κι εγώ στο παρελθόν και το αποτέλεσμα ήταν απαράδεκτο. Τότε λοιπόν είναι που συνειδητοποίησα πως εκτός από τις ικανότητες του make up artist, σπουδαίο ρόλο παίζει και το προϊόν. Και για τα προϊόντα της Bobbi Brown τι να πρωτοπώ; Είναι όλα τους ένα κι ένα. Την Smokey Eye mascara πάντως (επίσης best-seller στην ελληνική αγορά) δεν την έχω αποχωριστεί ούτε για μέρα από τότε.

 

 

 

 

bobbi-brown-9

 

 

Ξέχασα να αναφέρω πως για τα μακιγιάζ που μας έδειξε ο Eliano Boo Assi δεν χρησιμοποίησε μοντέλα. Ήθελε να δούμε τις συμβουλές του στην πράξη, στα δικά μας πρόσωπα για να μην μας δημιουργηθεί η εντύπωση πως το αποτέλεσμα επηρεάζεται από το ήδη τέλειο πρόσωπο ενός μοντέλου.

 

Προσωπικά όλο λέω πως από εδώ και στο εξής  θα εφαρμόζω ευλαβικά τις παραπάνω συμβουλές και μες στη φούρια μου όλο ξεχνιέμαι. Που θα μου πάει, θα τα καταφέρω. Είναι άλλωστε απλές και εύκολες όλες τους.

 

 

bobbi-brown-7

 

 

Εσείς ποια συμβουλή έχετε ανάγκη και ποιο δικό σας tip θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Ιωάννα Μανέτα

 

 

 

4 Σχόλια
  1. Εγω παντως πολύ θα ηθελα να αποκτήσω καποια στιγμη μια Shimmer Brick της συλλογής Bobbie Brown…. φιλιά!

  2. Πολύ χρήσιμα τα tips του Eliano και θα προσπαθήσω να τα ακολουθήσω. Ήδη τον τελευταίο χρόνο έχω περιορίσει τη χρήση της πούδρας και των σκιών και δίνω περισσότερη βαρύτητα στον καθαρισμό και στη φυσική λάμψη της επιδερμίδας. Σ’ευχαριστούμε Ιωάννα

  3. Τζα!!! Καλησπέρα παρεάκι μου.Χρήσιμες συμβουλές,ευχαριστούμε Ιωάννα!Φιλιά

  4. Καλησπέρα και καλό μας μήνα!!! Πολύ χρήσιμες συμβουλές με αγαπημένη μου την blend is your friend..Ένα δικό μου μυστικό για να κρατάει το μακιγιάζ στο λιπαρό μου δέρμα είναι να περνάω το πρόσωπό μου λίγα λεπτά πριν μακιγιαριστώ με ένα παγάκι μέχρι να αρχίσει να λιώνει…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.