Μακιγιάζ: 5 καυτά trends για το Φθινόπωρο 2014

 

nude-1

 

Ναι λοιπόν. Φτάσαμε και εδώ. Εντάξει, αλίμονο, για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα, στην Ελλάδα είμαστε, καλοκαιρινό μακιγιάζ θα κάνουμε, με το bronzer μας, το πορτοκαλί κραγιόν μας, την αδιάβροχη μάσκαρα μας, αλλά καλό είναι να ξέρουμε από λίγο πιο νωρίς, τι μας περιμένει και λίγο αργότερα. Να, κατά τον Νοέμβριο, λέω εγώ.

 

Retro Glam Rock

Μου αρέσει αυτή η τάση και ταιριάζει και κουτί με τη νέα αρωματική έκδοση του αρώματος YSL Black Opium.  O πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να την υιοθετήσετε, δεν είναι άλλος από το eyeliner. Μια παχιά γραμμή σύριζα στις βλεφαρίδες θα σας δώσει αυτό το μυστηριώδες γατίσιο βλέμμα.  Eγώ προσωπικά θα συμπλήρωνα το look με μια στρώση μάσκαρα και κόκκινο κραγιόν και θα απέφευγα εντελώς το ρουζ,  για να μη δείξει το μακιγιάζ dated ,αλλά αντίθετα edgy, που είναι και το ζητούμενο. Αν όμως προτιμάτε, μπορείτε να το ταιριάξετε και με nude χείλη και ίσως λίγο, πολύ λίγο ρουζ σε απαλή ροζέ απόχρωση.

 

 

cat-eye-3

 

 

cat-eye-3

 

Metallic

Ακριβώς ένα χρόνο πριν, δηλαδήπέρυσι το Φθινόπωρο λύσσαξαν με το Μetallic look (και η Estee και ο Dior και άλλοι και μάλιστα το είχα γράψει και σε post) και εδώ πάει, το «η κότα έκανε το αυγό, ή το αυγό την κότα?» Δηλαδή οι σχεδιαστές πήραν ιδέα από τις μεγάλες εταιρείες καλλυντικών, οι αυτές  από τους σχεδιαστές;  ‘Ή μήπως οι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών, έπρεπε με κάποιον τρόπο να πουλήσουν και έστειλαν τα “ραβασάκια” τους, εκεί που έπρεπε; Πω, πω, κοντά στο WikiLeaks, κοντεύω και εγώ, να το κάνω BeautyLeaks το bb και άντε να βρω λεφτά μετά, για τα δικαστήρια. Ή μπορεί και να με επικυρήξουν!  “Μοιράζουμε 10o,000 metallic παλέτες σκιών, για το κεφάλι της Κυριλή! ” (όντως, είναι Παρασκευή…)

Το αφήνω λοιπόν εδώ και λέω ότι έτσι κι’ αλλιώς, άκρη δεν θα βγάλουμε, παρθενογένεση δεν υπάρχει, ας το αφήσουμε εκεί. Το θέμα είναι ότι το “μέταλλο”, φέτος δεν μένει μόνο στα μάτια και τις σκιές, προχωράει και στα νύχια και σε κάποιες περιπτώσεις τα χείλη και τα μάγουλα.  Εδώ τώρα θέλω να πω, ότι υπάρχει μια τάση, μέσα στην τάση. Και metallic σκιά και απλωμένη σε όλο το βλέφαρο, από βλεφαρίδες, μέχρι φρύδι (αυτό θα το δείτε και στην περσινή φωτογράφηση του μακιγιάζ  Dior) Αnyway αν δεν σας αρέσει η υπερβολή, με ένα μεταλλικό βερνίκι νυχιών και μέσα στα πράγματα θα είστε και δεν θα λαμπυρίζετε υπερβολικά. (To “Λαμπυρίζεις Μπάμπη μου”, έχει διαφορά, από το “Λάμπεις Μπάμπη μου” )

 

 

 

 

metallic-4

 

 

1-metallic

 

 

2-metallic

 

 

Γυμνό (πολύ γυμνό)

Ό.τι πρέπει τούτο για την κρίση, εδώ που τα λέμε. Μακιγιάζ-όχι- μακιγιάζ, αλλά μη γελιέστε. Το εντελώς nude έχει περισσότερα κόλπα από τα άλλα. Κατ’ αρχήν η επιδερμίδα πρέπει να είναι αψεγάδιαστη και «φυσικά» λαμπερή και για να γίνει αυτό, χρειάζεστε αρκετά προϊόντα  (να τα απλώνετε, με σωστή σειρά και φειδώ). Ενυδατική, primer, ελαφρύ make up, κονσήλερ εκεί που χρειάζεται και τέλος μια loose πούδρα που θα σταθεροποιήσει δια-κρι-τι-κά και “φυσικά”, όλα τα παραπάνω) Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι απλά. Επιλέγετε: Ή ένα ελαφρύ gloss, ή μια και μόνη στρώση μαύρη μάσκαρα ή μια απαλή nude σκιά στα βλέφαρα, ή ελάχιστο ρουζ.

 

nude-1

 

 

nude-1

 

Χρώμα! (στο ξαφνικό…!)

Χαριτωμένο και φρέσκο μου φάνηκε αυτό. Δηλαδή κάνεις ένα κατά τα άλλα «ήσυχο» μακιγιάζ και ξαφνικά, τσουπ! Βάζεις κάπου λίγο εντυπωσιακό χρώμα! Μπορεί να είναι στις βλεφαρίδες με μια χρωματιστή μάσκαρα, μπορεί να είναι στο εσωτερικό των βλεφάρων με ένα έντονο μολύβι, μπορεί να είναι σύριζα στις πάνω βλεφαρίδες με ένα μολύβι ματιών, ή ένα έντονο κοραλί κραγιόν, μέσα στο καταχείμωνο. I likey. Θα το κάνω.

 

color-2

 

 

pop-of color!

 

 

color-2

 

(Μισό, μισό.. τώρα που το σκέφτομαι και επειδή ίσως βγω απόψε, καθίστε ένα λεπτό να το κάνω και να μου πείτε πως σας φαίνεται! “Καλά“, θα λέτε κάποιες από σας τώρα, “σιγά μη σηκωθεί αυτή από τον υπολογιστή και πάει να το κάνει τώρα..” Καλά τα λέτε. Αλλά κάποιες λίγες έστω και πολύ λίγες, είμαι σίγουρη ότι ξέρετε, ότι μόλις διέκοψα το post και πάω να βάλω το χρωματάκι μου και να φωτογραφηθώ- selfie βέβαια, που να βρω φωτογράφο, εύκαιρο, 9 η ώρα το πρωί…)

 

( 10 λεπτά μετά…)

 

Voila! Εγώ με σχεδόν καθόλου μακιγιάζ- 9 είναι η ώρα, αγαπημένες- όμως με λίγη πούδρα Make Up For Ever Pro Finish, ελαφρύ κραγιόν, Τhe Body Shop και το προιόν κλειδί! Το διπλό μολύβι ματιών της Estee Lauder, Pure Color, Black από τη μια μεριά, Blue από την άλλη! To έβαλα, στο εσωτερικό των κάτω βλεφαρίδων.  Τι λέτε; Να το κάνω το βράδυ;

 

 

Estee-Lauder-Pure-Color-Blue

 

 

(που θα μου πάει, φωτό από εδώ, φωτό από εκεί, ε, κάποτε θα γίνω και εγώ blogger, μέχρι και photoshop, κάποια στιγμή  θα μάθω να μου κάνω.. αμέ!)

 

Και το προιόν! (για τις Άπιστες Θωμαίδες) Μάλλον έπρεπε να το ξύσω το μολύβι, αλλά αυτό, πραγματικά βαρέθηκα να το κάνω.

 

 

estee-lauder-pure-color-

 

 

Paloma

 

Ναι, ok, δεν λέγεται έτσι η τάση, εγώ τη βάφτισα, γιατί μου έφερε στο μυαλό την iconic Paloma Picasso. Ουσιαστικά το look θέλει φυσικά (προς το παχιά) φρύδια και σκούρο κραγιόν κατά προτίμηση κόκκινο, αλλα και σε άλλες αποχρώσεις καφέ, της σκουριάς, κεραμιδί. Stained lips, natural brows, αν το θέλουμε αγγλιστί. Ένα καλοσχηματισμένο και όχι πολύ βγαλμένο φυσικό φρύδι, μου αρέσει πάντα  πολύ περισσότερο από ένα “μαδημένο” (καλά δεν χρειάζεται βέβαια να το παρακάνουμε, παν μέτρον άριστον όσο αφορά το φρύδι) Ε, και ένα κόκκινο, berry, «κρασάτο», όπως θέλετε πείτε το, κραγιόν, ποτέ δεν έβλαψε καμία μας.

 

 

paloma-2

 

 

paloma-1

 

H Paloma Picasso

 

paloma-picasso

 

Για πείτε μου τώρα, γιατί σβ έρχεται, ας πούμε και καμιά κουβέντα, παραπάνω.

 

Ποια από τις τάσεις σας αρέσει πιο πολύ;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

27 Σχόλια
  1. Τι ωραία έκπληξη , πολύ μου άρεσε, και είσαι φοβερή αλλά θα την ήθελα λίγο πιο λεπτή τη γραμμή των ματιών. Δεν ξετρελάθηκα με τις τάσεις , ίσως λίγο μόνο το πρώτο μακιγιάζ. Εννοείται ότι θέλω να το ξανακάνεις, ακόμα και βιντεάκι, οτιδήποτε. Καλημέρα ….

  2. @ΕΛΕΝΗ: Σίγουρα το βράδυ, θα την κάνω πιο λεπτή Ελένη μου και συμφωνώ μαζί σου, απλά οταν την έκανα λεπτή,δεν φαινόταν στην φωτογραφία και γι’ αυτό την τόνισα περισσότερο.

  3. Καλημερα! Με επεισες με την ομορφη πινελια χρωματος! Θα το δοκιμασω και εγω! Αλλα το metalic look δεν με τραβα καθολου, σκληραινει τα χαρακτηριστικα και ειμαι σιγουρη πως και τα αγορια μας θα τρομαξουν με αυτη την ταση! Θεωρω οτι το nude μας ταιριαζει τωρα αρκει μετα τις διακοπες να εχουμε σωστα προσεξει το προσωπακι μας με ενυδατικες και ολα τα καλα!

  4. Τα χρώματα του πολέμου, στα μάτια της ….. (χαχαχαχα) Πλάκα κάνω …. μου αρέσει πάρα πολύ η φωτό, είσαι πολύ γλυκιά στις 9 το πρωί !!!!!

    Όσο για τις τάσεις για να δω πόσο με ξέρεις …. ποιες 2 (σου δίνω και hint) μου αρέσουν ;;;;

  5. @Mako: … “Τα χρώματα του Πολέμου…” χαχαχαχαχαχ! Καλώς τη μου!! Καλώς τη μου!! Το hint είναι το 2; Δηλαδή το Metallic; Πάντως στα δικά μου βιβλία είσαι καταγεγραμμένη ως Rock.. Glam Rock (και nude εδώ που τα λέμε, μια που εμείς έχουμε SR-Y πλέον..)

  6. Καλημέρα κι από εμένα! Το rock μου αρέσει πάρα πολύ αλλά δεν το καταφέρνω, δεν το καταφέρνω. Το χαλάω στο τελείωμα. Τι τις οδηγίες της Ιωάννας μας έχω παρακολουθήσει πόσες φορές, τι ατέλειωτες δοκιμές έχω κάνει, τίποτα. Το απλώνω αρκετά έως πολύ καλά στο βλέφαρο, αλλά στο τέλος άστα να πάνε. Σας φιλώ!!!!

  7. Retro Glam Rock,Retro Glam Rock,Retro Glam Rock!!!!!!!!!!Το λατρέυω!!! Οπως και την υπεροχη Οpium που ειναι η κολόνια-φετίχ μου αν και τώρα που διάβασα για την καινόυργια Black Opium δεν κρατιέμαι να την δοκιμάσω!! Τζούλια μου είσαι μια Γλύκα,τέλειο αυτό το ανοιχτό μπλε μολύβι!!! Το ζήλεψα,έχω ενα παρόμοιο και βλέποντας σε μπαίνω στον πειρασμό να βάλω κ εγώ αν και φοράω μόνο μαύρο, γιατί δεν ξέρω αν θα μου πάει εμένα λόγω μαυρων μαλλιών…

  8. Σωστά τα λένε τα τεφτέρια σου !!!! (με τίποτα μετάλικ καλέ, μόνο αν πρόκειται να παίξω στην Επίδαυρο :P)

  9. @maryl: Ισα ίσα νομίζω θα είναι πολύ σέξι! Ακόμα καλύτερα όμως για σένα, θεωρώ ότι θα ήταν ένα σε μοβ απόχρωση.. τι λες;

  10. Πω πω…πολύ χλωμές τις βλέπω όλες.Εγώ θ’ακολουθήσω το νέο look της Avon,ενώ έχω ήδη αγοράσει το Burberry’s άρωμα που θα φοράω τις φθινοπωρινές νύχτες.Αυτά,για να μη νομίζεις ότι δε σε διαβάζω,αλλά δε βρίσκω χρόνο….να σχολιάσω.Φιλάκια

  11. @mk: Συμφωνώ απόλυτα για το nude μετά τις διακοπές. Αλλά από βραδύς και μια καλή απολέπιση!

  12. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls. @Julia είσαι γλύκα!!!!Μουτςςςςςς 🙂 Ψήφισα το γυμνό,το χω αυτό.Δεν βάζω τίποτα παρά μόνο ένα lipgloss ίδιο χρώμα με τα χείλη μου κι έξω απ’την πόρτα.Αν και μου αρέσει ό,τι γυαλίζει δυστυχώς δεν…το αποτέλεσμα θεωρείται επιτυχές μόνο τις απόκριες.Αλλά και το Paloma μια χαρά το βρίσκω κομψό,σικάτο και όχι δύσκολο.Φιλιάαααα

  13. PALOMΑ KAI RETRO GLAM ROCK είναι αυτά που μου ταιριάζουν,Τζούλια,να το κάνεις για το βράδυ αλλά με πιο λεπτή γραμμή.Χανόγελο=super γλυκό.

  14. Μετά τα ματ κραγιόν-ρουζ-σκιές-τα πάντα μου φαίνεται λίγο περίεργο να κανω στροφή στο μεταλλικό αλλά από την άλλη αυτό δεν είναι το ωραίο στο μακιγιάζ και στη μόδα;

  15. Καλησπέρα!!!! Παρασκευή επιτέλους και κατάφερα να μπω να γράψω μια κουβέντα! Εννοείται ότι στο Λονδίνο λόγω καιρού έχεις την άνεση να κάνεις όλα τα μακιγιάζ και θεωρείται μεγάλη επιτυχία αν δεν σε παρασύρι καμμιά βροχή και στο χαλάσει. Η φωτό είναι υπέροχη κυκλοφορώ όλο το @καλοκαίρι@ με χρωματιστό eyeliner μπλε, πράσινο & μωβ με κάποιο ανοιχτόχρωμο κραγιόν και είναι πολύ κολακευτικό, απλό και γρήγορο. Ψήφισα Paloma διότι πρώτον τη λατρεύω αλλά και γιατί αυτό το μακιγιάζ με κολακεύει γιατί το βράδυ ιδίως μου προσθέτει το χρώμα και την ένταση που μου λείπει. Βασικά όλα τα κάνω αλλά το rock glam θα έχω την τύχη να το δοκιμάσω σε 2 εβδομάδες που θα πάω στο Selfridges για την παρουσίαση του νέου YSL Black Opium και θα εχουν και μακιγιέζ για το look, θα σας πω – και δείξω – το αποτέλεσμα!

  16. @Beautyblog:πως με ξέρεις!!!!! Αγαπημένο μωβ σε μολύβι τέλεια ιδέα!!! Μέχρι τώρα το χρησιμοποιούσα μόνο σε σκιά..

  17. @Marianna: Το έκανα τελικά χθες το βράδυ Μαριάννα μου και βέβαια με πολύ πιο λεπτή γραμμή, τόσο που η Βίκυ ούτε την είδε…

  18. @MariaA: Ωωωωω!! Ανταπόκριση straight from London!! Can’t wait!! Να βγάλεις πολλές φωτό για τα κορίτσια σου εδώ!!

  19. @MariaA Δεν έχεις ιδεα, πως περιμενω την ανταπόκριση σου και τη γνωμη σου για το συγκεκριμενο άρωμα…. ασε που περιμενω πως και πως να έρθει κι εδω να το δοκιμάσω….

  20. Ωραίο το μακιγιάζ που έκανες & η τσαχπινιά με το γαλάζιο, όπως & να το κάνουμε, δίνει άλλο αέρα βρε παιδί μου! 😉
    Αν & διάλεξα το “Paloma look” όλα λίγο πολύ μου αρέσουν!
    Σε καθημερινή βάση βέβαια κάνω κάτι πιο φυσικό & ίσως βάλω λίγο χρώμα, αλλά το κόκκινο κραγιόν είναι λατρεία(το φρύδι το έχω φυσικό & πλούσιο ούτως ή άλλως 😛 ).

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.