Kerastase Discipline και αντίο στα μαλλιά που φριζάρουν. Part One: Η εμπειρία στο σπίτι

 

Kerastase-discipline-1-open

 

Η έλλειψη πειθαρχίας στα μαλλιά και το φριζάρισμα είναι προβλήματα που σχεδόν κάθε γυναίκα καλείται να αντιμετωπίσει στη καθημερινότητά της. Τα ατίθασα μαλλιά διαμορφώνονται δύσκολα και εμείς που δεν είμαστε ειδικοί (και που φυσικά δεν μπορούμε να τρέχουμε κάθε μέρα στους ειδικούς) δυσκολευόμαστε να τα διαχειριστούμε. Ακόμη και όταν τα καταφέρνουμε με τη βοήθεια του styling, το αποτέλεσμα είναι προσωρινό και η τρίχα καταπονείται σημαντικά.

 

Τα δικά μου μαλλιά για παράδειγμα είναι μονίμως φριζαρισμένα. Οι χημικές διεργασίες, οι συσκευές θερμότητας και τα πολλά προϊόντα styling έχουν καταστρέψει την υφή τους, έχουν εξασθενήσει τη δομή τους και έχουν κάνει τις άκρες άγριες και ατίθασες. Για να έχω όμορφα μαλλιά πρέπει να τα ισιώνω με συσκευή ισιώματος και σε μεγάλη μάλιστα θερμοκρασία. Έτσι όμως η κατάσταση της τρίχας επιδεινώνεται και ,όπως καταλαβαίνετε, όλο αυτό είναι ένας φαύλος κύκλος.  

 

Δεν θα ήταν υπέροχο να είχαμε όλες λεία μαλλιά, πειθαρχημένα, που θα χρειάζονται λιγότερο styling για να είναι όμορφα, ή και καθόλου; Φανταστείτε για παράδειγμα να ξυπνάμε το πρωί και τα μαλλιά μας να είναι απαλά και λαμπερά από μόνα τους. Χωρίς να κάνουμε τίποτα. Οι τρίχες να μην “πετάνε” από εδώ κι από εκεί, να έχουν σχήμα και καλή διαμόρφωση, παράλληλα όμως ανάλαφρη και φυσική κίνηση.

 

Η Kerastase, ακούγοντας  για ακόμη μια φορά τις ανάγκες της γυναίκας και απαντώντας σ’αυτές, δημιουργεί την Discipline, την ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης που υπόσχεται να χαρίσει στα μαλλιά μας υπέροχη πειθαρχία, anti-fizz και έλεγχο.

 

“Η ελευθερία απαιτεί πειθαρχεία”, φράση που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη. Τα όμορφα μαλλιά πρέπει να έχουν πειθαρχεία και τότε αισθανόμαστε ελεύθερες. Παράλληλα όμως τα πειθαρχημένα μαλλιά πρέπει να έχουν ελευθερία και τότε αισθανόμαστε όμορφες. Τα προϊόντα Discipline δεν θα “κοκαλώσουν” τα μαλλιά, κάνοντάς τα δύσκαμπτα και αφύσικα. Θα τους προσφέρουν σχήμα και ταυτόχρονα ελευθερία κίνησης με απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Φανταστείτε τα μαλλιά σας στην πιο αναβαθμισμένη εκδοχή τους, κάπως έτσι.

 

Discipline Bain Fluidealiste 250 ml

 

kerastase-discipline-2

 

Το σαμπουάν της σειράς κυκλοφορεί σε δύο συνθέσεις. Μία πρώτη απλή και μία δεύτερη χωρίς θειικά άλατα. Η πρώτη σύνθεση απευθύνεται σε όλους τους τύπους μαλλιών, ενώ η σύνθεση χωρίς θειικά άλατα στα αποδυναμωμένα και σε όσα έχουν ταλαιπωρηθεί από το ίσιωμα ή τις εργασίες χρώματος. Το δοκίμασα και όπως κάθε σαμπουάν Kerastase, έτσι κι αυτό, μου δημιούργησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Καθαρίζει σε βάθος τα μαλλιά, συμβάλλει στην σταδιακή επανόρθωση τους και παρατήρησα πως διευκολύνει το ξεμπέρδεμα τους. Πράγματι, μετά την εφαρμογή του τα μαλλιά εμφανίζονται περισσότερο πειθαρχημένα, πιο καλοσχηματισμένα και πολύ απαλά. Παράλληλα το προϊόν δεν βαραίνει καθόλου τη τρίχα και της επιτρέπει να παραμένει ανάλαφρη.

 

Discipline Maskeratine 200 ml

 

Kerastase-discipline-3

 

Εντάξει το παραδέχομαι! Με τις μάσκες της Kerastase έχω σχέση πάθους και εξάρτησης. Η συγκεκριμένη έχει εντυπωσιακές επιδόσεις και όσο τετριμμένη κι αν ακούγεται η φράση κυριολεκτικά “μεταμορφώνει” τα μαλλιά. Επανορθώνει τη φθορά της τρίχας σε βάθος και τα πρώτα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Τα μαλλιά γίνονται απαλά σαν μετάξι από την πρώτη κιόλας εφαρμογή και το χτένισμα παιχνιδάκι. Προσφέρει λάμψη και ελαστικότητα, δίνει σχήμα και κίνηση. Τα μαλλιά εμφανίζονται πειθαρχημένα και αντιστέκονται σθεναρά στο φριζάρισμα. Κάτι άλλο που παρατήρησα είναι πως το styling μετά την εφαρμογή είναι πολύ πιο εύκολο και πιο ανθεκτικό. Η τρίχα για παράδειγμα ισιώνει απόλυτα σε χαμηλότερη θερμοκρασία από τη συνηθισμένη.

 

Discipline Fluidissime 150 ml

 

kerastase-discipline-5

 

Να και το προϊόν που δεν πρέπει να λείπει από κανένα γυναικείο boudoir ή τσάντα. Το Fluidissime είναι ένα προϊόν σε μορφή spray που το ψεκάζεις σε νωπά ή στεγνά μαλλιά και αυτό τα τιθασεύει και τα προστατεύει από το φριζάρισμα για ώρες. Είναι πολύ ελαφρύ, μη λιπαρό και δεν βαραίνει καθόλου τη τρίχα. Παρατείνει τη διάρκεια του χτενίσματος χωρίς να το αισθάνεσαι πάνω σου. Ακόμη και στα δικά μου -σχεδόν κατεστραμμένα- μαλλιά έχει αποτελέσματα. Αυτό με κάνει να πιστεύω πως σε μαλλιά με μικρότερο βαθμό φθοράς θα λειτουργεί πολύ καλύτερα. Σε πολλές περιπτώσεις θα μπορούσε μάλιστα να καταστήσει περιττό ακόμη και το styling.

Προσωπικά το εφαρμόζω πριν το στέγνωμα και τα μαλλιά μου γίνονται απαλά και αποκτούν σχήμα. Μοιάζουν περιποιημένα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας και φριζάρουν λιγότερο. Τις μέρες που η υγρασία είναι έντονη και τα μαλλιά γίνονται εύκολα ατίθασα, κουβαλώ το Fluidissime μέσα στη τσάντα μου. Όταν βλέπω πως το μαλλί φουντώνει και αγριεύει, κάνω “φσουτ φσουτ” και αμέσως επανέρχεται. Ο,τι ακριβώς χρειαζόμουν.

 

Και τα τρία προϊόντα της σειράς έχουν υπέροχο άρωμα με διάρκεια. Αν έπρεπε να διαλέξω μόνο ένα από τα τρία ως αγαπημένο (ομολογουμένως δύσκολη επιλογή) αυτό θα ήταν το Fluidissime. Είναι πρωτότυπο, προσφέρει άμεσο αποτέλεσμα πειθαρχίας οποιαδήποτε στιγμή το χρειαστείς, σχήμα και φυσική κίνηση.

 

Kerastase-discipline-7

 

Ξέχασα να αναφέρω πως πρόσωπο της σειράς Discipline είναι η διάσημη Prima Ballerina, του Mariinsky Theatre, Diana Vishneva. Θεωρώ πως στα μαλλιά και στο στυλ της αποτυπώνεται αριστοτεχνικά, αυτό που η Discipline υπόσχεται να προσφέρει σε εμάς: πειθαρχία και ελευθερία, δυναμισμό και κίνηση.

 

 

 

 

Και αυτό είναι μόνο το ένα πρόσωπο της Discipline. Το άλλο πρόσωπο θα το ανακαλύψετε αύριο. Που αλλού; Εδώ όπως πάντα.

 

Ιωάννα Μανέτα

 

 

 

12 Σχόλια
  1. Πρέπει να τα αποκτήσουμε οποσδηποτε.. Ανυπομονώ έγω κ τα μαλλιά μου!

  2. Νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να είναι από τα πρώτα ποστ μετά το καλοκαίρι. Δοκίμασα το σαμπουάν και το σπρέι στο κομμωτήριο που πήγα και είναι φανταστικά προϊόντα! Μυρίζουν υπέροχα, φαίνονται απόλυτα λεία και ενυδατωμένα, και για πρώτη φορά μου κράτησε τι ίσιωμα 3 μέρες. Επίσης να προσθέσω ότι γίνεται και θεραπεία στο κομμωτήριο με αυτήν τη σειρά της kerastase. Κρατάει μια ώρα η θεραπεία, κοστίζει 35€ και διαρκεί 2 μήνες.

  3. @AΛΕΞΑΝΔΡΑ: Τι εννοείς αγαπημένη ” ..μετά το Καλοκαίρι;” Καλοκαίρι είναι ακόμα (δεν δίνω καμία σημασία στους κατακλυσμούς εδώ στα “Βόρεια”) και λέω μάλιστα να το τραβήξω σερί μέχρι τον Ιούνιο του 2015 χωρίς ενδιάμεση στάση σε άλλες αποχές. Στα δικά μας τώρα, καλά έκανα κάποτε και σε είπα Υπουργό των Beauty Addicts. Μέχρι και εμάς, τις beauty editors πρόλαβες.

  4. Αχ Τζούλια μου μόλις πάτησα καταχώρηση “ξύπνησα”… Έπρεπε να περιμένω το part2. Για πρώτη φορά όμως εντυπωσιάστηκα τόσο από μαλλί κομμωτηρίου. Όσο για το καλοκαίρι μια χαρά να το τραβήξεις όσο θέλεις. Άς ψυχράνει όμως ο καιρός, κι εμάς τι μας νοιάζει, καλοκαίρι θα το λέμε!!!

  5. Τζα!!!Καλημέρα bbgirls.Αυτό το σπρέυ προβλέπω να γίνει προέκταση του χεριού μου.Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία για την αποτελεσματικότητά του.Φιλιάαααα

  6. Καλησπερααα!!! Από αυτά τα υπέροχα προιόντα με την αδιαμφισβήτητη ποιότητα θαθελα να δοκιμάσω την Discipline Maskeratine γιατί παιδεύομαι με το πιστολάκι κάθε φορά που ισιώνω το μαλλί

  7. Καλησπέρα!! Εξαιρετικά προιόντα, το σπρει το χρειάζομαι οπωσδήποτε!! Αναμένουμε και την αυριανή αποκάλυψη!!

  8. Γεια ασς bbgirls!Τα μαλλιά μου χρειάζονται ενυδάτωση κ περιποίηση.Τη μάσκούλα ευχαρίστως θα την άπλωνα στο κεφάλι μου για κανένα μισάωρο κ μετά θα λουζόμουν με ένα απαλό σαμπουάν.Στο τέλος,θα έβαζα comditioner ή αυτό του δελεαστικό σπρέι της kerastase.

  9. Να’μαι και γω!!!!! Ξέρω, ξέρω ότι έχω κάνει αρκετές απουσίες, αλλά υπόσχομαι να διαβάσω όλες τις αναρτήσεις με τις νέες εξελίξεις στον κόσμο της ομορφιάς και να μην ξαναχάσω ποτέ κανένα μάθημα!! Μου έλειψες πολύ γλυκό μου παρεάκι και ελπίζω να σου έλειψα λιγάκι και γω! Η σημερινή ανάρτηση χτύπησε ευαίσθητη χορδή και άρπαξα την ευκαιρία να σχολιάσω… Έχω ιδιαίτερη αδυναμία στην Kerastase και τα καταπληκτικά προϊόντα της! Όσο για την νέα σειρά…. ένα έχω να σας πω, χρειάζομαι “πειθαρχία” (γενικώς!) και ανυπομονώ να την δοκιμάσω!!! Καλό βράδυ αγαπημένες μου και πολλά φιλιά! 🙂

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.