Inspiration and Magic: Marilyn, Sophia, Brigitte

marilyn

 

Marilyn Monroe, Sophia Loren Brigitte Bardot. Η πιο σέξι αισθησιακή ξανθιά που πέρασε ποτέ από τη μεγάλη οθόνη, η θερμή μεσογειακή καλλονή και η «Γατούλα του Σεξ» έγραψαν την δική τους ιστορία.

 

Marilyn Monroe

 

monroe-marilyn-

 

«Diamonds are a girls best friend» Το απόλυτο sex symbol, και Νο 6 στις μεγαλύτερες star όλων των εποχών, σύμφωνα με το American Film Institute, έζησε μια ζωή σαν πυροτέχνημα. Πέθανε σε ηλικία 36 ετών, στο απώγειο της δόξας και της ομορφιάς της, από υπερβολική χρήση βαρβιτουρικών  κάτω από (ας πούμε) αδιευκρίνιστες συνθήκες και πέρασε στην pop culture ιστορία. Gentlemen, prefer blondes.

Her signature style: Κοντά πλατινέ μαλλιά, μια λεπτή στρώση eyeliner και βέβαια ποτέ χωρίς το κατακόκκινο κραγιόν της, το στυλ της Marilyn είναι απλά, αξεπέραστο.

Διάσημη ατάκα

«Σε όλα τα κορίτσια που νομίζετε ότι είσαστε υπέρβαρες, επειδή δεν φοράτε το μικρότερο νούμερο:  Εσείς, είσαστε πανέμορφες. Η κοινωνία είναι άσχημη.»

 

 

Diamonds are a girls best friend…. (but of course.. και να είναι και Tifanny’s και canary..)

 

 

 

Sophia Loren

 

sophia-loren

 

Τραγούδησε ελληνικά το «Tι είναι αυτό που το λένε αγάπη» στην ταινία «Το Παιδί και το Δελφίνι» και έβαλε την Ελλάδα και την Ύδρα στον παγκόσμιο χάρτη. Η μεσογειακή ντίβα του νεορεαλισμού, έμελε να γίνει η πιο διάσημη και πολυβραβευμένη, Ιταλίδα σταρ του Χόλυγουντ. Φέτος κλείνει τα 80 της χρόνια (γεννημένη το 1934) και εξακολουθεί και είναι καλλονή.

 

Her signature style: Πλούσιες καμπύλες, σαρκώδη χείλη και το σήμα κατατεθέν, τα αμυγδαλωτά, γατίσια μάτια της αυτά που μέχρι σήμερα έχουν δανείσει στο μακιγιάζ την έκφραση, “cat eyes”

 

Διάσημη ατάκα

«Τίποτα δεν κάνει μια γυναίκα περισσότερο όμορφη, από την πεποίθηση ότι είναι όμορφη»

 

Αλήθεια, “Tι είναι αυτό που το λένε αγάπη;” του Τόνυ Μαρούδα

 

 

 

Brigitte Bardot

 

brigitte-bardot-

 

«Και ο Θεός, έπλασε τη γυναίκα» με τη ΒΒ, που αρκούσαν τα αρχικά της για να γίνει παγκοσμίως γνωστή. Σεξουαλική επανάσταση, μπικίνι, Saint Tropez, ψαράδικα παντελόνια και παρόλο που αρνήθηκε να κάνει καριέρα στο Χόλυγουντ, το στυλ της ενέπνευσε και εμπνέει ακόμα, χιλιάδες γυναίκες, σε όλο τον κόσμο.

 

Her signature style: Σε εκείνη οφείλουμε τον όρο beehive στα μαλλιά- φουσκωτά στην κορυφή, μακριά και επιμελώς ατημέλητα,  τα σχεδόν nude χείλη, ενώ σήμα κατατεθέν της, ήταν τα smoky eyes.

 

Διάσημη ατάκα

“Μου αρέσουν τα χρήσιμα, πρακτικά δώρα. Για παράδειγμα, εγώ του κάνω δώρο μαντήλια και εκείνος ένα παλτό mink.» (ΘΕΑ!)

 

Ισως το πιο σέξι τραγούδι όλων των εποχών το Je t’ aime (moi non plus) το έγραψε ο Serge Gainsbourg το 1967, για την Brigitte Bardot και το τραγουδάει η ίδια. Kάποιοι λένε ότι έκαναν κανονικά έρωτα όταν την ηχογράφησε, κάποιοι ότι αυτό είναι urban legend (πάντως σε πολλά κράτη απαγορεύτηκε φυσικά…)

 

 

Για πείτε μου τώρα, σε ποια από τις τρεις, έχετε εσείς αδυναμία;

 

 

 

 

Σήμερα περιμένω και τα δικά σας σχόλια, όσο αφορά αυτές τις τρεις πανέμορφες ντίβες. Ας πούμε με ποιά από όλες ταυτίζεστε περισσότερο, όχι μόνο σαν εξωτερική εμφάνιση, αλλά σαν γενικότερο στυλ. Έχω τους λόγους μου.

 

To be continued…

 

 

26 Σχόλια
  1. Αχ σε τι τριλήμματα μας βάζεις πρωί πρωί. Η Μεσόγειος με καλεί. Sophia Loren. Μήπως είναι και η αγάπη μου για τις γάτες -και όχι τις γατούλες- που με επηρεάζει;

  2. Πες μας τώρα αγαπημένη ότι έχεις ένα μαγικό ραβδάκι και θα μας μεταμορφώσεις σε όποια από τις τρείς διαλέξουμε … ( ακούει κανένας επιστήμονας ? είναι εφικτό αυτό ? χα χα χα ) .Νομίζω θα προτιμήσω τη Βriggite Bardot λόγω ξανθού μαλλιού ( συναδελφική αλληλεγγύη ) και γενικότερου στυλ …

  3. Τζα!!!Καλημέρα bbgirls.Αν και οι τρεις έχουν στοιχεία που μου αρέσουν (κι αφού δεν μπορώ να έχω και τις τρεις σε μία) διάλεξα τη Sophia Loren.Μου αρέσει που δεν έχει ‘αφεθεί’,που παραμένει εντυπωσιακή ακόμη και τώρα και που δεν έχει αλλοιώσει το πρόσωπό της με πλαστικές επεμβάσεις(Αν έχει κάνει όμως είναι πετυχημένες,δεν μπορώ να πω)Και τώρα που το σκέφτομαι κι εγώ έτσι θέλω να είμαι στα 80 αλλά με πορτοκαλί μαλλιά χαχχαχαχ ΜΟΥΤΣΣΣΣΣΣ

  4. Οντως καλή μέρα σήμερα,παρότι τσαγκαροΔευτέρα,ανοίγοντας το mail να αντικρίσω αυτές τις 3 Θεάρες!!!!(με πιο πολύ αδυναμία στις 2 ξανθές πανέμορφες)!!! Η Sophia Loren, γοητευτικότατη βέβαια, απλά πάντα με ψιλοχάλαγε το τεράστιο στόμα της…Λατρεύω τη Marilyn που είναι η γλύκα και η θηλυκότητα προσωποποιημένη αλλά ψηφίζω Brigitte!! Τρελαίνομαι για το σέξυ στυλ της,τα πανέμορφα μαλλιά της,το μαύρο αιλάνερ και αυτά τα τέλεια σαρκώδη χείλη…έχω δει όλες τις ταινίες της και είναι από τις πιο αγαπημένες μου!

  5. @Litsa:

    No 1: Mη βιάζεσαι. Γράφω, to be continued.
    No 2: Όλα τα bb girls, στα 70 μας, θα βάψουμε τα μαλλιά μας, ΜΟΒ. Πως σου ξέφυγε αυτό;

  6. @Beautyblog:δεν έχεις άδικο καλή μου επειδή έχω αδυναμία στις μελαχρινές, αλλά τυχαίνει οι 2 ξανθές θεές παραπάνω να είναι από τις πολύ λίγες, μετρημένες στα δάχτυλα,ξανθές που μαρέσουν υπερβολικά!

  7. Αν και ξανθιά από επιλογή η sofia είναι αυτή που μου αρέσει περισσότερο.Καλημέρα σας…

  8. Καλημερα!!!
    Αγαπω Brigitte!!!Ολο το στιλ της. . .αν και δεν ειμαι ξανθια!!!
    Ενας ακομα λογος ειναι οτι παρατησε την καριερα της την καλυτερη
    στιγμη και αφιερωθηκε σε αυτο που ηθελε πραγματικα να κανει!
    Το μονο μειον που της βαζω ειναι οι πολύ κακες σχεσεις που εχει με
    το παιδι της αλλα προφανως ειναι αποτελεσμα της ψυχρης σχεσης
    που ειχε με την μητερα της.

  9. @Julia:Είναι ποτέ δυνατόν να μου ξέφευγε εμένα το μωβ;;;;Δώσαμε όρκο για μετά τα 70 το μωβ.Μέχρι τότε όμως και καθώς τα άσπρα μαλλιά πολλαπλασιάζονται και με βάση την τωρινή μου απόχρωση και χωρίς καμιά αλλαγή θα έχω τα πιο εκτυφλωτικά καροτί-πορτοκαλί μαλλιά που υπάρχουν.Και δεν ξέρω τώρα τι ακριβώς θες να μας πεις αλλά εγώ θα ήθελα να είναι μακιγιάζ bb.Σε μωβ συσκευασίες και ….Πωωωωω αν είναι αυτό…. τα χρώματα θα είναι ταιριαστά με το στυλ των τριών του γκάλοπ και ότι τι;;;;Τι έπαθα τώρα;;Δεν έχει φρένα το μυαλό τις σκέψεις μου να σταματήσω!Αν αρχίσω τώρα τα σενάρια..ουφ!

  10. Σαν γυναίκα μου αρέσει η Sophia Lauren συνολικά προσωπικότητα και ταλέντο ίσως γιατί μου θυμίζει έντονα την μητέρα μου ….
    αλλά σαν γυναίκα με σύγχρονη ομορφιά, τσαμπουκά και χαρακτήρα αξεπέραστο ψηφίζω Brigitte Bardot γιατί έζησε όλη την αίγλη του μύθου της και αποδέχτηκε το γήρας με φοβερή αξιοπρέπεια χωρίς να αλλάξει τίποτα επάνω της χωρίς νυστέρι και παρεμβάσεις αν αυτό δεν είναι αυτοπεποίθηση τι άλλο να είναι?

  11. @JULIA : Κάτι πάω να πω ??? Μη μου πεις ότι μας ετοιμάζεις κανένα ‘ extreme make over’? Εκτός κι αν κυκλοφόρησε κάποια καινούρια συλλογή που υπόσχεται να μας δώσει λίγη από τη λάμψη των συγκεκιμένων σταρ …

  12. Brigitte Bardot.Αγαπω το στυλ της και την ιδιαιτερη ομορφια της.

  13. Αδιαμφισβήτητα είναι και οι τρεις θεές!! Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι για κάποιο λόγο που δεν έχω προσδιορίσει με τραβούσε πάντα η Merilyn. Πάντα διάβαζα και ακόμα παρακολουθώ ότι λέγεται γύρω από αυτή την γυναίκα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πιστεύω όμως ότι πιο πολύ μου ταιριάζει η ΒΒ. Μήπως γι’ αυτό κόλλησα και στο bb?????

  14. Τις αγαπάω και τις τρεις για διαφορετικους λόγους. Την Sophia γιατι είναι Ιταλίδα και πρότυπο της μεσογειακής ομορφιάς, της απόλυτης θηλυκότητας, μιας κλασσικής εποχής. Μ’αρέσει που μεγαλώνει με αξιοπρέπεια χωρίς να παραμορφώνεται κάτω από botox και liftings κι είναι πάντα κούκλα κι ερωτεύσιμη! Καλά αυτό με τον Carlo Ponti από τα 15 και για μια ζωή ….με ξενερώνει, αλλά τι να κάνουμε nobody’s perfect. Την ΒΒ την εκτιμώ για την αφοσίωση και τον αγώνα της για τα ζώα και το θάρρος της επίσης να μεγαλώνει, όχι όμορφα μεν, αλλά επίσης με αξιοπρέπεια δε, κι ας ήταν όντως το αριστούργημα του θεού, όπως πολυ σωστά εκτιμησε κι ο πρώην συζυγος της Ροζε Βαντίμ… Η δε Marilyn, πόση “αφέλεια” και πόση “παιδικότητα” αναμεικτη με την διαχυτη σεξουαλικότητα της, αλλά και πόση μοναξιά και δυστυχία στην ψυχή, ειδικά όπως αποδείχθηκε στις τελευταίες μαρτυρίες του θανάτου της. Ψήφισα Sophia, μόνο και μόνο για την μεσογειακή πληθωρικότητα της.

  15. α… και η πιο ωραια δήλωση της Σοφίας, που τη διάβαζα κατά σύμπτωση χθες βραδυ…. ” Ο,τι βλέπετε το οφείλω στα μακαρόνια”!!!! Θεά? Μακαρόνια αδελφές μου…. μακαρόνια!!!!

  16. ΒΒ κούκλα με ‘πιστεύω’ που ακολουθεί ακόμη
    Νομίζω ότι είναι μία από τις stars που πέτυχαν αυτό που ήθελαν
    και ξέφυγαν από το στανταράκι της απλής καλλονής.
    Εκανε πάντα αυτό που ήθελε ανάλογα με την ηλικία της.

  17. Πολύ ωραίο το θέμα σου Τζούλια μου!Το πιο sexy κ λαχταριστό θηλυκό για μένα είναι η Marilyn.Δεν τη συγκρίνω με καμμία άλλη αλλά δεν μπορώ σε καμμία περίπτωση να ταυτιστώ μαζί της.

  18. Πειράζει που εγώ θέλω να ψηφίσω Ρίτα Χέιγουορθ? Λατρέυω Ρίτα τι να κάνουμε για μένα αυτή ήταν γυναίκα σύμβλο μαζί με την Μαρλέν . Έφυγα τελείως εκτός θέματος κυρία?

  19. @MariaA: … Νταξ… τίποτα δεν είναι τυχαίο.. Απλά περίμενε μέχρι αύριο (αυτό που θέλω να αποκαλύψω, δεν το ξέρει ακόμα κανείς στη χώρα και μετά από αυτό που έγραψες, σιγά, μη μας πιστέψουν..) Anyway, αρκεί που θα το ξέρουμε εμείς.

  20. @Stella: Οντως λένε ότι το είπε αυτό κάποτε με τα σπαγγέτι, αλλά η ίδια, λίγα χρόνια μετά, το διεύψευσε.

  21. Και οι τρεις είναι πανέμορφες, ταλαντούχες και μοναδικές! (δηλαδή σαν τα ΒΒGirls) Τις λατρεύω όχι μόνο για την εξωτερική ομορφιά τους, αλλά και για την υπέροχη προσωπικότητά τους που στιγμάτισε μια ολόκληρη εποχή… και ακόμα συνεχίζουν να είναι Θεές! Σήμερα ψήφισα την αγαπημένη Sophia Loren για την μεσογειακή της ομορφιά και το ιταλικό της ταμπεραμέντο!! Φιλιάαααα…….

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.