Sensai, Skincare Saho: Τελετουργική Ομορφιά

 

sensai-beauty

 

Στην Ιαπωνία, η εθιμοτυπία για την τελετή του τσαγιού χαρακτηρίζεται από τον κώδικα “saho“. Αποδίδοντας το νόημα της λέξης, θα λέγαμε πως saho θα πει να κάνεις το κάθε πράγμα με το σωστό τρόπο και στη σωστή σειρά. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν μια τελετή τσαγιού μπορεί να διαρκέσει ώρες ολόκληρες, αφού η διαδικασία μετατρέπεται σε αληθινή τελετουργία και η κάθε ξεχωριστή κίνηση πραγματοποιείται με εντυπωσιακή υπομονή και ευλάβεια.

 

Στην πρόσφατη παρουσίαση της ιαπωνικής εταιρίας Sensai (παλαιότερα γνωστή ως Kanebo, πλέον μόνο Sensai) συμμετείχαμε όλες οι παρευρισκόμενες editors σε μία τέτοια τελετουργία. Η όμορφη hostess ετοίμασε και προσέφερε σε κάθε μία ξεχωριστά πρώτα το cupcake τσαγιού και στη συνέχεια το τσάι. Οι κινήσεις της ήταν προσεγμένες στη λεπτομέρεια, η επόμενη συμπλήρωνε την προηγούμενη και όλες μαζί αποτελούσαν μία καταπληκτική αλληλουχία που επαναλαμβανόταν πανομοιότυπα για κάθε φιλοξενούμενη και διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

 

sensai-japan-1

 

 

sensai-japan-2

 

 

Γιατί όμως η Sensai επέλεξε να ξεκινήσει με αυτόν τον τρόπο την παρουσίαση; Για να μας μυήσει καλύτερα στην ιδιαίτερη φιλοσοφία της.

 

Εμπνευσμένη από τον κώδικα Saho, η Sensai δημιουργεί το δικό της Skincare Saho, καταδεικνύοντας τη σπουδαιότητα του να πραγματοποιούμε σωστά και στη σωστή του σειρά το κάθε ξεχωριστό βήμα περιποίησης. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε την επιδερμίδα μας να αποκαλύψει την άψογη, μεταξένια πλευρά της.

 

Σε αυτό το πλαίσιο η Sensai προτείνει μία ρουτίνα περιποίησης αρκετά διαφορετική από αυτήν των υπόλοιπων εταιριών.  Διπλός καθαρισμός, διπλή ενυδάτωση και διπλή εφαρμογή είναι τα τρία βήματα που ακολουθώντας τα σωστά και σε καθημερινή βάση θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του δέρματος μας.

 

Στο πρώτο βήμα του διπλού καθαρισμού (με cleansing balm ή oil) απογυμνώνεται η επιδερμίδα από το μακιγιάζ και τις ακαθαρσίες και αποκαλύπτεται στη φυσική της κατάσταση. Στο δεύτερο βήμα (με κρεμώδες σαπούνι) απελευθερώνεται από τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα και είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα επόμενα προϊόντα.

 

Στη διπλή ενυδάτωση πρώτη έρχεται η λοσιόν. Για την Sensai η λοσιόν είναι βήμα ενυδάτωσης και όχι καθαρισμού κι αυτό γιατί ενυδατώνει τα κύτταρα του δέρματος και τα προετοιμάζει να υποδεχθούν τον ορό και την κρέμα. Η κρέμα και τα “emulsions” στη συνέχεια (δεύτερο βήμα) περιποιούνται την επιδερμίδα, την ενισχύουν και την αναζωογονούν. Καλό είναι μάλιστα να εφαρμόζονται δύο φορές (διπλή εφαρμογή) για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

 

sensai-products-1

 

 

Εντάξει μην σας πω και ψέματα, τα παραπάνω βήματα δεν υπάρχει περίπτωση να τα εφαρμόσω ποτέ σε καθημερινή βάση. Πιστεύω μάλιστα πως και η μέση Ελληνίδα στο τέλος της κάθε ημέρας δεν έχει ούτε χρόνο, ούτε διάθεση να εισάγει το skincare saho στη ζωή της. Τα σαββατοκύριακα μπορεί να λειτουργούν αλλιώς τα πράγματα, τις καθημερινές όμως άντε να βρεις χρόνο. Από την άλλη γνωρίζω πως η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων Sensai είναι τόσο εντυπωσιακή, που είμαι σίγουρη πως και με λιγότερο σχολαστική χρήση θα μας ωφελήσουν σημαντικά.

 

Οι υφές των προϊόντων είναι μεταξένιες και πολυτελέστατες. Οι συσκευασίες τους δε καταπληκτικές. Κοστίζουν βέβαια το κάτι παραπάνω, όμως όσες τα χρησιμοποιούν δεν τα αποχωρίζονται ποτέ (κάτι θα βλέπουν στο δέρμα τους, δεν μπορεί).

 

Αυτή τη περίοδο δοκιμάζω το Cellurar Performance Cream Foundation με την ανανεωμένη σύνθεση και συσκευασία και ομολογώ πως έχω εντυπωσιαστεί. Απλώνεται σαν όνειρο στο δέρμα, έχει υπέροχο τελείωμα και πολύ ευχάριστη υφή. Περιέχει και SPF15 για βασική αντηλιακή προστασία.

 

sensai-foundation

 

 

Τα προϊόντα Sensai διατίθενται αποκλειστικά στα καταστήματα notosgalleries. Στα stands της εταιρίας θα βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα και στοχευμένες αγωγές για κάθε ιδιαίτερη ανάγκη της επιδερμίδας σας, αλλά και μία ολοκληρωμένη συλλογή προϊόντων μακιγιάζ που θα σας εντυπωσιάσει.

 

Ιωάννα Μανέτα

 

 

8 Σχόλια
  1. Καλησπέρα Ιωάννα και ΒΒ girls. Νομίζω ότι ως sensai kanebo υπήρχαν και στα sephora ή κάνω λάθος? Έχω διαβάσει ότι είναι αποτελεσματικά αλλά οι τιμές τους είναι στα ύψη, δυστυχώς.Καλό Βράδυ…

  2. Εχω ακούσει και εγώ για αυτά τα καλλυντικά που, ναι μεν είναι από τα καλύτερα, αλλά με απαγορευτικές τιμές για τις περισσότερες από εμάς..μακάρι κάποτε όλες αυτές οι πανάκριβες εταιρίες να “έβαζαν λίγο νερό στο κρασί τους”αλλά αυτός είναι ευσεβής μου πόθος..

  3. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.Πολύ καλή παρουσίαση Ιωάννα ,μπράβο.
    Φιλιάαα

  4. @ΕΛΕΝΗ μου αυτό δεν το θυμάμαι, τώρα που το λες όμως θυμάμαι kanebo στα Hondos Center παλιά, άρα μπορεί και σε άλλα καταστήματα…

  5. @maryl μου όντως ακριβά για τις περισσότερες και όντως από τα πολύ καλά προϊόντα. Έχω μια θεία που αν και δεν της “περισσεύουν”, πάντα κάνει τα κουμάντα της για να έχει την αγαπημένη της κρέμα sensai…

  6. Καλημέρα!! Αργοπορημένη το ξέρω… 2 μέρες είναι το ποστ από την αγαπημένη μας Ιωάννα, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω -έστω και τώρα- πόση ηρεμία μου έφερε διαβάζοντάς το. Μπορεί οι τιμές των συγκεκριμένων προϊόντων να είναι απαγορευτικές όμως γιατί να μην πάρουμε την “ιδέα” και να αφιερώνουμε 2-3 λεπτά έστω κάθε βράδυ ώστε να βάζουμε την όποια κρέμα έχουμε μέσα σε κλίμα απόλυτης ηρεμίας, χαλάρωσης, γαλήνης…. Να το κάνουμε αγαπημένα bbgirls γιατί μέσα στην ένταση όλης της ημέρας μας αξίζουν λίγα λεπτά για το εαυτό μας και τα αποτελέσματα να είστε σίγουρες, δεν θα τα απολαμβάνουμε μόνο εμείς αλλά και οι γύρω μας!!!
    Καλημέρα!!!!!

  7. Ναι οντος οι τιμες ειναι στα υψη, αλλα η ποσοτητα στα μπουκαλια τους ειναι μεγαλη, οποτε σου φτανει το μπουκαλι για πολυυυυ καιρο. Επισης βαζεις μονο μια μικρη ποσοτητα απ το εκαστοτε προιον κ ετσι σου κραταει παρα πολυ.
    Η κολλητη μου δεν τα αλλαζει με τι-πο-τα, εχει απιστευτο δερμα και οπου βρεθουμε κ οπου σταθουμε , τους κανει τρελη διαφημηση χαχααχαχ, ελεος της λεω καθε φορα, ουτε μετοχος να ησουν.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.