Astral Diary: O “κόσμος” του Σκορπιού.

zodiac_scorpio-yellow

 

 

Σαν την Περσεφόνη, που κάνει δειλά τα πρώτα της βήματα στον Κάτω Κόσμο, έτσι κι εμείς, ο κόσμος μας, οι ρυθμοί μας μπαίνουν αργά, κι ολοένα βαθύτερα, στον κόσμο του Σκορπιού.  Ένας Ήλιος στο Σκορπιό, είναι πάντα ένας «ήλιος του μεσονυχτίου».

 

Ένας ήλιος που δεν ζεσταίνει, ένας ήλιος που ξενίζει, που σε παραξενεύει, που ανατέλλει και λάμπει σε ώρα που δε θα έπρεπε, αναπάντεχα – αλλά είναι και τόσο πανίσχυρος στη σπανιότητα και την απόμακρη ομορφιά του.

 

Φωτίζει τα σκοτάδια του προσωπικού μας «κάτω κόσμου». Μας συμφιλιώνει με τους σκελετούς που κρύβουμε μέσα μας, προκειμένου να βιώσουμε αναστάσεις. Μας φέρνει αντιμέτωπους με θανάτους, για να καταλάβουμε ότι το όπλο εναντίον τους παραμένει πάντα ένα και μοναδικό.

 

Μία καινούργια γέννα.

 

Ο Ήλιος συναντά σήμερα σε όψη εξαγώνου, τον πανίσχυρο κυβερνήτη του Σκορπιού, τον Πλούτωνα. Όψη που βοηθά τη θετική έκφραση ισχύος, είναι σε θέση να δώσει ώθηση σε ο,τιδήποτε μοιάζει να κοιμάται πολύ καιρό κάτω από χιόνι, μοιάζοντας νεκρό, αλλά προσμένοντας ουσιαστικά την άνοιξη, τη σωστή στιγμή, τη μαγική ώρα.

 

Φυσικά και μπορείς. Ήλιος και Πλούτωνας στον συμμαχικό δεσμό τους, σου λένε πως δεν υπάρχει ούτε τρόπος, ούτε λόγος να αποτύχεις.

 

Αρκεί να έχεις καταλάβει πως κάποια πράγματα πρέπει να τα αφήσεις πια (κι ότι αυτό θα είναι οκ).

 

Αρκεί να είσαι έτοιμος να δημιουργήσεις, με τον τρόπο ενός γονιού, που φέρνει στον κόσμο ένα θαύμα ακριβώς επειδή πρώτα ο ίδιος το πιστεύει και το λατρεύει ως θαύμα.

 

Θέλεις τώρα και μερικά sos;

 

Χαμένοι στην αστρο-μετάφραση:

 

Η Αφροδίτη είναι κι εκείνη στο Σκορπιό

Πρέπει να σε ερωτευτώ, να σε μισήσω, να σε αποδομήσω και να σε ξαναγεννήσω, όπως οι σκοτεινές θεές στους αρχαίους μύθους γεννούσαν γιους/εραστές που τους όριζαν και τους κυρίευαν, προκειμένου να αγαπήσω τον πυρήνα σου, κι εσύ να φανείς άξιος να με γνωρίσεις – και ναι, θα το κάνω, επειδή μπορώ.

 

Η Αφροδίτη είναι σε «άβολη» όψη με τον Ουρανό στον πολεμικό Κριό

…και προφανώς, ο πόλεμος της επικράτησης και τα παιχνίδια εξουσίας δεν την αφορούν.

 

Η Αφροδίτη είναι σε υπέροχη όψη με τον κένταυρο Χείρωνα, που η αστρολογία αποκαλεί «πληγωμένο θεραπευτή»

Το πάθος και το βάθος της Αφροδίτης στο Σκορπιό πρέπει να έχουν στόχο την ίαση, τη βοήθεια, την ενσυναίσθηση, την ένωση, τη διδαχή, την εναρμόνιση με τους κύκλους που κάνει η ζωή μας… αγαπώντας θεραπεύουμε και μεταμορφώνουμε, αλλά ο δρόμος περνά πρώτα από τη δική μας Καρδιά. Κατά συνέπεια, και από τη δική μας Πληγή.

 

Astrally yours

 

Elizabbeth

 

 

3 Σχόλια
  1. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Ελπίζω να πήρα το σωστό μήνυμα σήμερα…Καληνύχτα

  2. Μμμμ!!! Εχω άντρα Σκορπιό με την Αφροδίτη και τον Ερμή του στον Σκορπιό! Πόσο ναντέξει ένα αεράτο Υδροχοάκι,χαχαχα!!

  3. @maryl, νομίζω πως πολύς κόσμος θα συμφωνούσε πως είναι ερωτικό απόκτημα ένας άντρας με Αφροδίτη στο Σκορπιό, χαχαχαχαχα!
    Για να ….σοβαρευτώ όμως, είστε δύο άνθρωποι που έχετε πολλά να μάθετε ο ένας για τον άλλον και από τον άλλο.
    Το βάθος του, η διείσδυση στην ουσία των πραγμάτων εύκολα όπως ανασαίνει αλληλοσυμπληρώνεται με την ικανότητά σου να αποστασιοποιείσαι, να κοιτάς πέρα και μακριά και να μην ασχολείσαι με σκέψεις και συναισθήματα τοξικά.
    Ο ένας είναι το φάρμακο, το μάθημα κι ο προορισμός του άλλου.
    (…κι επειδή τώρα θα θαρρείς ότι έχεις καμιά πάνσοφη γκουρού απέναντί σου, να σου θυμίσω ότι είμαι εντονότατη Σκορπιός, παντρεμένη με Υδροχόο, lol)
    Κίσσεζ!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.