News από NUXE: Merveillance Εxpert

 

Nuxe-Merveillance

 

 

Υπάρχει ένα πανέμορφο λουλούδι που ακτινοβολεί νεότητα κάθε μέρα. Όταν όμως έρθει το δειλινό αρχίζει να μαραίνεται, μέχρι το επόμενο ξημέρωμα που ανθίζει πάλι. Το λουλούδι αυτό ονομάζεται ημεροκαλλίδα, μια και το κάλλος του (η ομορφιά του δηλαδή),  γεννάται στο φως της ημέρας.

 

 

Όταν διάβασα γι’ αυτό το ξεχωριστό άνθος εντυπωσιάστηκα από τις ιδιότητες που το χαρακτηρίζουν. Μου θύμισε το Φοίνικα της μυθολογίας μας, το πτηνό που όταν έρθει η ώρα του παραδίδεται στις φλόγες και έπειτα αναγεννιέται από τις στάχτες του. Κάπως έτσι αναγεννιέται και η ημεροκαλλίδα κάθε μέρα, για περίοδο που αγγίζει μέχρι και τις έξι εβδομάδες.

 

Παρατηρώντας τη συμπεριφορά της ημεροκαλλίδας, η γαλλική εταιρία NUXE “γοητεύτηκε” από τις ιδιότητές της. Υιοθετώντας φυσική μέθοδο εκχύλισης που διατηρεί το σύνολο των υδρόφιλων και λιπόφιλων ενεργών μορίων του, άντλησε από το φυτό το δραστικό του εκχύλισμα. Μελετώντας λοιπόν τις ιδιότητές του, διαπίστωσε πως το εκχύλισμα διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην αποτροπή της γλυκοζηλίωσης.

 

 

 

Nuxe-1

 

 

Γλυκοζηλίωση ονομάζεται μία διαδικασία που συμβάλλει στη γήρανση και κατά την οποία προσδένονται σάκχαρα στις πρωτεϊνες της επιδερμίδας. Μία από αυτές τις πρωτεΐνες είναι και η βιμεντίνη που εξασφαλίζει τη σφριγηλότητα του δέρματος. Όταν τα σάκχαρα προσδένονται πάνω της επικρατεί αποδιοργάνωση και η σφριγηλότητα πλήττεται. Άλλες γνωστές μας πρωτεΐνες που υφίστανται γλυκοζηλίωση είναι το κολλαγόνο και ελαστίνη.

 

Το εκχύλισμα ημεροκαλλίδας αποτρέπει τη παραπάνω διαδικασία και συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της σφριγηλότητας του δέρματος, στην καταπολέμηση των ρυτίδων και στην ενίσχυση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Έχει την ιδιότητα όχι μόνο να αποτρέπει τη πρόσδεση των σακχάρων, αλλά ταυτόχρονα να απομακρύνει και “νέο-προσδεδεμένα” σάκχαρα από τις πρωτεΐνες. Η δράση του επομένως είναι τόσο προληπτική, όσο και επανορθωτική.  Παράλληλα έχει πλούσια αντιοξειδωτικά οφέλη και ενισχύει τη λάμψη του δέρματος μειώνοντας τη λιποφουσκίνη (καφέ χρωστική που δημιουργείται με το πέρασμα του χρόνου).

 

Το επαναστατικό εκχύλισμα ημεροκαλλίδας και 12 ακόμη ενεργά συστατικά για μέγιστη αποτελεσματικότητα, ενσωματώνονται τώρα στη νέα σειρά περιποίησης της NUXE, στη Merveillance expert.

 

nuxe-merveillance-expert-nuit-50ml

 

Η Merveillance expert απευθύνεται σε γυναίκες άνω των σαράντα ετών και αποτελείται από μία ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων: δύο κρέμες ημέρας (μια με ελαφριά και μία με πλούσια σύνθεση), κρέμα νύχτας, ορός και κρέμα ματιών.

 

Αν και έχουν πολύ υψηλά ποσοστά φυσικότητας που αγγίζουν μέχρι και το 80% της σύστασης, οι υφές των προϊόντων είναι ιδιαίτερα ευχάριστες. Δεν είναι εκείνες οι πλούσιες, λιπαρές υφές που συναντάμε συχνά σε προϊόντα φυσικής προέλευσης (ευτυχώς πλέον όλο και πιο σπάνια μια οι εταιρίες καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια πάνω σ’αυτό το κομμάτι). Το άρωμα των προϊόντων είναι επίσης ευχάριστο, λίγο έντονο βέβαια για τα γούστα μου. Είναι ένα φρέσκο άρωμα λευκών λουλουδιών που, αν και συγκαταλέγεται μεταξύ των αγαπημένων μου αρωμάτων, στα συγκεκριμένα προϊόντα μου έκατσε κάπως διαφορετικά. Στην Τζούλια πάλι άρεσε πάρα πολύ απ’όσο θυμάμαι (ας το επιβεβαιώσει βέβαια και η ίδια για σιγουριά).

 

Η Merveillance expert είναι η ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη πρόταση της NUXE για τη γυναίκα που επιθυμεί όχι μόνο να προλάβει την εμφάνιση “συμπτωμάτων” γήρανσης, αλλά και να μειώσει, όσα έχουν ήδη εμφανιστεί στην επιδερμίδα της.

 

 

nuxe

 

Εχετε δοκιμάσει κάποιο προιόν Nuxe; Ποιά είναι η γνώμη σας;

 

Ιωάννα Μανέτα

 

17 Σχόλια
  1. Αχ συγνώμη αλλά τα βρίσκω ακριβά για αυτό που προσφέρουν!

  2. @όλες: Έτσι είναι, όπως τα έγραψε, η Ιωάννα. Λατρεύω τη μυρωδιά τους. Και τώρα θυμήθηκα, ότι η Κορίνα του typemystyle.com και φίλη μου, δεν τα αλλάζει με τίποτα. Θεωρεί ότι είναι μακράν, τα καλύτερα από όλα τα phyto-cosmetics του φαρμακείου.

  3. Καλημέρα bb girls. Καλό μήνα να έχουμε. Από τα nuxe δεν αλλάζω με τίποτα το reve de miel για τα χίλια , είναι απίθανο , όπως και το cleansing gel που μπορεί να μην καθαρίζει τέλεια αλλά έχει απίστευτη μυρωδιά. Φαντάζομαι ότι και η marveillance expert θα είναι super.

  4. Ιωάννα πολύ καλογραμμένο άρθρο με πληροφορίες για τα προϊόντα σαν να ενημερώνομαι από έναν πολύ καλό δερματολόγο/κοσμετολόγο, συγχαρητήρια!!
    Το όλο άρθρο με κάνει να θέλω να γνωρίσω τα προϊόντα και να τα δοκιμάσω τόσο για την υφή τους όσο και για το άρωμα τους πόσο μάλλον για τα ενεργά συστατικά που προστατεύουν και επιδιορθώνουν ατέλειες στις επιδερμίδες άνω των 40 🙂
    Έχω φυσικά γνωρίσει το υπέροχο λάδι της Nuxe που μου αρέσει πάρα πολύ αλλά προϊόντα για το πρόσωπο δεν έχω ακόμα δοκιμάσει…

  5. @donnia zouan σε ορισμένα φαρμακεία (ιδίως ηλεκτρονικά) μπορείς να τα πετύχεις και σε πολύ μεγάλη έκπτωση! 🙂

  6. Καλημέρα και καλό μας μήνα!!! Τι υπέροχος πρόλογος αυτός Ιωάννα μου!! Δεν έχω δοκιμάσει τη συγκεκριμένη μάρκα αλλά με αυτά που διάβασα θα δοκιμάσω οπωσδήποτε…έχω άλλωστε αδυναμία στα φαρμακευτικά καλλυντικά!

  7. Καλησπέρα!Χαίρομαι που συνφωνώ με την Τζούλια μας όσον αφορά τις μυρωδιές τους.Μου αρέσουν πάρα πολύ,έχουν καταπληκτική υφή κ είναι απολαυστικές όταν τις εφαρμόζεις.Έχω δοκιμάσει πολλά δειγματάκια από τη nuxe κ μου άρεσαν πολύ.Ο λόγος που δεν τα αγόρασα είναι αυτό το 80% φυσική σύνθεση.Συνήθως,ψάχνω ακόμα πιο φυσικά προϊόντα.
    Πολύ δουλεμένο άρθρο Ιωάννα!

  8. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Τη νέα σειρά δεν την έχω δοκιμάσει αλλά τα λαδάκια τους μου αρέσουν πολύ.Μυρίζουν απίστευτα!Φιλιάααα

  9. Εχω δοκιμασει λαδι για τα μαλλια.Το καλοκαιρι ημουν πολυ ευχαριστημενη,αλλα τωρα που το εβαλα τα μαλλια μου γινανε πολυ μαλακα μεν,ατιθασα δε….

  10. πολύ πολύ αγαπημένη εταιρία!!! αυτή την περίοδο χρησιμοποιώ την κρέμα ματιών και αγαπώ πολύ την ενυδατική και μάσκα προσώπου! Για το λάδι για όλες τις χρήσεις δεν το συζητώ, είναι η ναυαρχίδα της εταιρίας!

  11. BB Girls γειά σας και από εμένα.
    Όλα ωραία και η NUXE έχει όντως ωραία προϊόντα…. αλλά εμένα μου λείπει η Στέλλα!
    Κανένα νέο προϊόν της να μας ιντριγκάρει?
    Μετά την σειρά GREEK ISLAND η οποία ομολογώ και τολμώ να πώ ότι είναι εξαιρετική άκρα του τάφου σιωπή…
    Φιλιά σε όλες

  12. Καλή μου Αννα Μαρία, σ΄ευχαριστώ τόσο πολύ για το υπέροχο σχόλιο σου. Είναι γεγονός όμως, ότι ο δημιουργός θελει και ανάπαυλα, για να γεννάει αυθεντικές και ουσιαστικές ιδέες, οι οποίες αναπόφευκτα δεν γίνεται να συμβαίνουν κάθε μήνα. Εμένα βέβαια μου φαίνεται, ότι μολις χθες ήταν καλοκαίρι και βγαλαμε την GIB!!!! Ωστόσο για να σε ιντριγκάρω….. μείνε συντονισμενη στο ΒΒ, γιατί σύντομα θα δεις την ιδέα του καλοκαιριού σε νέο προιόν έκπληξη!

  13. Καταπληκτική ανάρτηση Ιωάννα μου! Αγαπάω όλα τα προϊόντα της Nuxe και θέλω πολύ να δοκιμάσω και αυτή την νέα σειρά! Δεν έχω αγοράσει πολλά προϊόντα της εταιρείας (αν και έχω δοκιμάσει πολλά δείγματα) παρά μόνο το λαδάκι! Βέβαια για να πω την αλήθεια, από τότε που δοκίμασα το Stella’s Secret Recip-Y, So Soft, So Summer-Y Sparkling Bronze hair & body Oil, δηλώνω τρελά ερωτευμένη!! Φιλιάααα….. 🙂

  14. Υ.Γ. Στελλίτσα μου έχω αγωνία νέο προϊόν έκπληξη!! Θα με τρελάνεις… Φιλιά! 🙂

  15. Είμαι 46 ετών και έχω δοκιμάσει πολλές διαφορετικές μάρκες και προϊόντα στην ενήλικη ζωή μου. Τα προϊόντα nuxe κάνουν διαφορά!!!. Ηρεμούν την επιδερμίδα και προσφέρουν αυτό που ισχυρίζονται. Η νέα σειρά είναι πολύ καλή, χρησιμοποιώ τον ορό και τη κρέμα ματιών.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.