Tom Ford: Η Χριστουγεννιάτικη Συλλογή Μακιγιάζ 2014

tom-ford-x-mas-open

 

Αυτή που θα δείτε παρακάτω,  είναι η X-mas limited edition collection, Tom Ford Cosmetics, η οποία θα περιλαμβάνει τα εξής: Οκτώ νέα Mat Lip Colors, δυο cream color σκιές και δυο βερνίκια νυχιών.

 

Στα limited edition Mat Lip Colors θα βρείτε αποχρώσεις σε εκλεπτυσμένα nude όπως το Pink Tease και το First Time, σέξι κόκκινα όπως το Flame και το Ruby Rush, ένα dramatic μοβ το Pussycat και πλούσιες δαμασκηνί αποχρώσεις όπως το Plum Lush και το Black Dahlia.

 

Επιπλέον δυο νέες cream color σκιές σε αυτή την απίθανα λαμπερή φόρμουλα (χωρίς όμως να σε κάνει να δείχνεις «χρυσαλίδα») με σούπερ σταθερότητα για χορό όλη τη νύχτα, σε δυο μεταλλικές αποχρώσεις Platinum και Spice.

 

Τέλος τα βερνίκια νυχιών (αχ! αυτά τα βερνίκια νυχιών..) Nail Laquers. Τώρα μπορείτε να μου εξηγήσετε κάτι;  Βγάζουν και άλλοι τέτοιες αποχρώσεις, γιατί οι δικές του ενώ είναι τόσο απειροελάχιστα διαφορετικές, τελικά είναι ΠΟΛΥ διαφορετικές; (κανονικά εγώ πρέπει να σας το εξηγήσω, αλλά μπορούμε να κάνουμε όλες μαζί, brain storming)

 

Σε σκούρο δαμασκηνί, το Viber και σε βαθύ, πολύ βαθύ, α-λα, Domaine de la RomanéeConti, το Bordeaux Lust.

 

Η collection ολοκληρώνεται με το άλλο object of desire, το eyeliner  Eye Defining Pen σε απόχρωση….Deeper

 

 

Ιδού:

 

tom-ford-x-mas

 

 

 

Μέσα στα πολλά λοιπόν που έχω διαβάσει για τον κύριο Ford (βιβλίο πρέπει να γράψω, ή ας πούμε την βιογραφία του) είναι και το ότι ο ίδιος στα 20 του υπήρξε φανατικός θαμώνας του Studio 54, του πιο διάσημου Disco club όλων των εποχών στη Νέα Υόρκη, εκεί προς το τέλος της δεκαετίας του 1970. Εποχή της disco, του glamor (μέχρι εκεί που δεν πάει) της βάτας, της χρυσόσκονης, των μαλλιών μέχρι το ταβάνι και του μισού κιλού λακ στην καθισιά τους, του glitter, της καμπάνας, αλλά και των στρας τεράστιων σκουλαρικιών που έκαναν έως πληγές στα αυτιά. Αυτή εξ’ άλλου ήταν και η εποχή πρελούδιο των (σχεδόν decadent) 80’s χρήμα και άλλο χρήμα από τη Wall Street, η οποία δεκαετία, μετά έδωσε τη θέση της στα πιο minimal και grunge 90’s (για μένα η πιο σπουδαία δεκαετία όλου του 20ου αιώνα- internet you know?)

 

Anyway, το έχει πει και ο ίδιος, αλλά είναι και πασιφανές, ότι από εκείνες τις βραδιές μέσα στο Studio 54 εμπνεύστηκε όταν ανανέωσε τον οίκο Gucci και ξαφνικά είδαμε σε haute couture συλλογές του 1994, βελούδινα α-λα Halston χαμηλόμεσα παντελόνια καμπάνα (!), σατέν στενές φούστες, λουστρίνι μπότες και ζέρσεϊ πολύ ζέρσεϊ μακριά φορέματα (τότε δεν ήξερα τι είναι το ζέρσεϊ και μου εξήγησε η μαμά μου). Και όλα αυτά με μούσα την Amber Valetta με έντονη μπλε σκιά στα μάτια και τίγκα στο μαύρο eyeliner.

 

Το θυμάται αυτό καμιά σας; Όλο έτσι τα φόραγα τα παντελόνια μου και είχα και λίγο κοιλίτσα (όπως πάντα, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν) και ρουφιόμουν για να μη φαίνεται πολύ και άνοιγα και κανά δυο κουμπιά από το πουκάμισο και βεβαίως ήμουν και εγώ τίγκα στο μαύρο eyeliner, για να μοιάζω στην Amber…(τρομάρα μου…)

 

 

Gucci-Ford-Amber-Valletta-Testino-FW1995-1024x698

 

 

Επανάσταση σχεδόν αυτό για τα μινιμαλιστικά όπως είπαμε παραπάνω 90’s, αλλά φάνηκε από τις απίστευτες πωλήσεις και την αναγέννηση του οίκου Gucci, ότι  οι περισσότερες γυναίκες λίγο πολύ το θέλουμε το glamor μας (ειδικά το βράδυ) γι’ αυτό και όπως βλέπετε τα ίδια ισχύουν και στις συλλογές  μακιγιάζ TF.

 

Τώρα να σας πω την αλήθεια: Ξέρετε γιατί το έγραψα όλο αυτό το κατεβατό; Γιατί θέλω να ακούσω Disco σήμερα που είναι Πέμπτη και για μένα η Πέμπτη, είναι η νέα Παρασκευή. Σύμφωνα με το έγκυρο Rolling Stone οι βασίλισσες/ βασιλιάδες της Disco ήταν η Gloria Gaynor, η Donna Summer και οι Bee Gees. Και δεν ξέρω τι να διαλέξω.. Να βάλω I will Survive, να βάλω, Hot Stuff  ή να βάλω Night Fever?

 

Αποφάσισα Night Fever, από το Saturday Night Fever (γιατί έρχεται και Σαββατοκύριακο) και μάλιστα θα βάλω το clip απο την ταινία.  Αλλά μετά θυμίστε μου και εσείς κανένα ωραίο disco τραγούδι, please.

 

 

Disco!  (dedicated to Mr Tom Ford who makes us happy)

 

 

 

 

 

 

Τι κοιτάτε; Τι κοιτάτε έτσι; Νομίζετε μπέρδεψα τα post; Όχι κυρίες μου. Ο Tom Ford είναι στη φωτογραφία, στην ηλικία που σύχναζε στο Studio 54 (άδικα είμαι ερωτευμένη μαζί του;)

 

 

tom-ford-young

 

 

 

 

 

15 Σχόλια
  1. @ΧΡΥΣΑ: Τέλειο Hot Stuff, αγαπημένη!! Thank you!! Χορεύω! (πάει η δουλειά για σήμερα…)

  2. Βελούδο, eyeliner & Disco!!! Μέγας συνδυασμός!!! Πες μου αγαπημένη λοιπόν την άλλη Παρασκευή που έχουμε Christmas Party στη δουλειά και το theme είναι 1999 τι να φορέσω?
    Tom αξεπέραστος πάντα τα post σου γι’ αυτόν δείχνουν μια ιδιαίτερη αγάπη – άλλωστε παρά τρίχα γλίτωσε από σύζυγος! – αλήθεια τη σειρά κραγιόν εμπνευσμένη από τους άντρες που αγάπησε την είδες? Είναι μια λιχουδιά!
    Χρωστάω και φωτό από το στολισμένο Λονδίνο κιόλας!!! Είναι τέλεια φέτος!!

  3. @Ketty: Το συζητάς! Εννοείται! Λέω, αφού ρωτήσω τον Tom, μετά να σου κάνω δώρο όλη την X-mas συλλογή και έπειτα να έρθω μια βόλτα από το σπίτι σου με 10-15 ακόμα bb girls.. Νομίζω θα περάσουμε υπέροχα!

  4. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.Σωστά Τζούλια,άνετα θα μπορούσες να γράψεις για τον Tom(που τον προτιμώ όπως είναι τώρα στο πιο ώριμο)Τα χρώματα πολύ ωραία και τώρα θυμήθηκα (αλλά δεν θυμάμαι αν το ξαναείπα)πως το χρώμα για το 2015 είναι ένα που δεν το λες μπορντώ ούτε σάπιο μήλο ούτε ροζ-μωβ πάντως marsala το βαπτίσανε στην Pantone και επίσης δεν έχω ιδέα πώς το προφέρουν.Τα φιλιά μου <3

  5. @Litsa: To χρώμα του 2015, το Marsala είναι ένα γήινο κρασο-κόκκινο ας πούμε, μια που πήρε το όνομα του από Ιταλικό κρασί Marsala με το οποίο μάλιστα γίνονται και πολλές ιταλικές συνταγές για κόκκινη σάλτσα! Γιαμ, γιαμ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.