Άστρα Weekly (women only) Προβλέψεις από 19 Δεκεμβρίου έως 25 Δεκεμβρίου

 

stars-221

 

Κριός

Αμαζόνα μου όμορφη, για την επόμενη διετία ο δάσκαλος Κρόνος θα βρίσκεται στο ζώδιο του Τοξότη – το ζώδιο που κοιτάζει πάντα ψηλά, και πέρα, και στρέφει τα βέλη του στον Ήλιο. Προσωπικός σου 9ος ηλιακός οίκος, αστρολογικός τομέας ελπίδας, οράματος, πίστης, επέκτασης και θαυμάτων! Ώρα να βάλεις βάσεις και να χτίσεις ο,τιδήποτε αφορά στην προσωπική σου επέκταση και εξέλιξη, τη μόρφωση ή την επιμόρφωσή σου, το άνοιγμα των οριζόντων σου, κάποιες διερευνητικές κινήσεις ως προς το εξωτερικό ή ένα ταξίδι ζωής που ονειρεύεσαι χρόνια. Ο Κρόνος θα φέρει στο δρόμο σου μέντορες, βοηθητικά  πλάσματα κύρους και ήθους, θα φέρει όμως και απαιτήσεις για σκληρή δουλειά και ειλικρινή, υπέρμετρη προσπάθεια. Θα χρειαστείς όλη σου την ενέργεια (και ξέρουμε πόση ενέργεια έχει μία Κριός, έτσι;) αλλά και κάτι που δεν το έχεις και πρέπει να το καλλιεργήσεις. Υπομονή! Saturnian tips: ό,τι κάνεις στους εν λόγω τομείς, κάνε το σοβαρά και μεθοδικά, σα να χτίζεις κάτι που θέλεις να διαρκέσει για πάντα.

 

Ταύρος

Χαίρετε, Μικρή Αφροδίτη! Στον 8ο ηλιακό σου οίκο του σεξ εισέρχεται την παραμονή των Χριστουγέννων ο διδάσκαλος Κρόνος, και θα παραμείνει μία διετία εκεί. Ναι, το σεξ γίνεται μία σοβαρότατη υπόθεση βαθιάς και απόλυτης δέσμευσης και πίστης. Δεν εννοώ μόνο την ερωτική, σεξουαλική πίστη, αλλά τη βαθύτερη πίστη στον Εραστή σου, στην καρδιά και στις αξίες του. Θέλεις να είστε μαζί στον πυρήνα της ύπαρξης σας, κι όχι «να ‘χαμε να λέγαμε». Είσαι σε υπέροχο δρόμο διότι ο Κρόνος αυτά τα μακρόπνοα και τα συνειδητά τα λατρεύει και τα προστατεύει. Παράλληλα, και σε ένα άλλο πεδίο, ίσως βιώσεις ζόρια και στρίμωγμα στα κοινά σας οικονομικά, ή σε θέματα χρεών ή κληρονομιάς. Παράλληλα, είναι η καλύτερη δυνατή εποχή για να τα διευθετήσεις, να τα τακτοποιήσεις, να τα ρυθμίσεις ή να τα ξεχρεώσεις, οπότε άδραξε την ευκαιρία!

 

Δίδυμοι

Κούκου! Απέναντί σου ο Κρόνος, party girl: στο ζώδιο του Τοξότη, και στον 7ο ηλιακό σου οίκο σχέσεων, συνεργασιών και του σημαντικού Άλλου της ζωής σου. Εδώ να μοιραστώ μαζί σου την αστρολογική μου εμπειρία και μπόλικη στατιστική, πως με Κρόνο στον 7ο οίκο μας, εμείς οι γυναίκες συνήθως…παντρευόμαστε! Ναι, είναι το σημείο όπου η σχέση από απλή ερωτική, free και fun γίνεται δέσμευση και κοινωνικό συμβόλαιο, και αλλάζεις επίσης status (και κοινωνικά και στο facebook!), Κρόνια πράγματα όλα αυτά. Για να μην αποκτήσει η σχέση μετά το γάμο τη σπιρτάδα του Α νεκροταφείου τι κάνουμε, κορίτσι; ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ στη σχέση μας επάνω – άλλο Κρόνιο θεματάκι αυτό. Ναι, κάποιες με αυτό τον Κρόνο θα χωρίσουν, αλλά πρόκειται για εκείνες τις σχέσεις που είναι χτισμένες στην άμμο, και δεν έχουν περάσει ούτε το πιο απλό crash test.

 

Καρκίνος

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο Εμπενήζερ Σκρουτζ θα υποδέχεται τα πνεύματα των Χριστουγέννων, κι εσύ τον Κρόνο στον 6ο ηλιακό σου οίκο. Τομέας που μιλά για την υγεία μας, την καθημερινή μας ρουτίνα και την εργασία μας – και που με την παρουσία του Κρόνου αυτά τα πράγματα γίνονται πολύ σημαντικά και σοβαρά για εμάς. Οκ, ναι, θα συμφωνήσω πως για την επόμενη διετία ίσως νιώσεις πως δουλεύεις, δουλεύεις και πάλι δουλεύεις, με ρυθμούς που σε υπερβαίνουν. Όμως, είναι επίσης μία περίοδος που μπορεί με το τέλος της να έχεις δεχτεί μία προαγωγή, και να είσαι σε πολύ καλύτερο σημείο της καριέρας σου από ό,τι σήμερα. Θαυμάσια περίοδος για έναρξη δίαιτας, υγιεινής διατροφής και άσκησης (ιδίως γιόγκα, μιας και η ανάταξη σπονδύλων που επιτυγχάνεται είναι στο βασίλειο του Κρόνου), δερματικές και οδοντιατρικές επεμβάσεις και θεραπείες, και φυσικά, για να βάλεις τη ζωή σου σε πρόγραμμα που θα το τηρήσεις!

 

Λέων

Αρχικά, ο μουντός, βλοσυρός καρμικός διδάσκαλος της Αστρολογίας, Κρόνος, μοιάζει δυσοίωνος στον 5ο σου ηλιακό οίκο, τομέα του φλερτ, της δημιουργίας, των παιδιών και της διασκέδασης. Είναι όμως έτσι; Φυσικά και όχι! Σίγουρα, τα επόμενα δύο χρόνια μπορεί να νιώσεις πως έχεις λίγο σοβαρέψει, πως η κοινωνική σου ζωή και η ελαφρύτητα με την οποία την αντιμετωπίζεις έχει λίγο περιοριστεί. Μακροπρόθεσμα όμως, θα δεις ότι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μείνεις με τους λίγους και εκλεκτούς. Ό,τι δημιουργείς θα έχει διάρκεια και διαχρονική αξία, και είναι μία εξαιρετική εποχή για να βάλεις θεμέλια και βεβαίως…όρια στο παιδί ή τα παιδιά σου. Κάθε στιγμή που θα νιώθεις ότι λυγίζεις υπό το βάρος των υποχρεώσεων και την έλλειψη χαράς, θυμήσου τη μοναδικότητά σου, και πως κανείς άλλος δεν μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό που σου ανατέθηκε καλύτερα από σένα την ίδια.

 

Παρθένος

Ο Κρόνος είναι ένας πλανήτης με την ενέργεια του οποίου τα πας πρίμα, Παρθενάκι. Έχει βλέπεις να κάνει με το νόμο του αιτίου και του αιτιατού, με τη συμπαντική νομοτέλεια την οποία εσύ σέβεσαι απέραντα. Απαιτεί ταπεινότητα και σκληρή δουλειά, πράγματα για τα οποία μπορείς να είσαι περήφανη – επίσης, έχει να κάνει με μία ξεχασμένη και περιφρονημένη από την εποχή μας αρετή: αυτήν της ανιδιοτελούς προσφοράς. Στον 4ο ηλιακό σου οίκο η ενέργεια του πλανήτη αφορά σε Οικείους, Οικογένεια, Σπίτι και Ιδιωτική Ζωή. Κάποιες ίσως μείνουν μόνες τους σε δικό τους σπίτι κόβοντας δεσμούς με την πατρική οικογένεια, κάποιες άλλες ίσως χρειαστεί να προσφέρουν με τη σειρά τους σε έναν γονιό που τους έχει προσφέρει πολλά. Άλλες ίσως αποφασίσουν μία συγκατοίκηση με τον αγαπημένο τους, ή ίσως μπουν σε σκέψεις αγοράς σπιτιού. Και, φυσικά, παίρνεις την ανεξαρτησία σου, την αυτονομία σου και την ιδιωτική σου ζωή πολύ μα πολύ στα σοβαρά.

 

Ζυγός

Τη θυμάσαι την ξεκαρδιστική εναλλαγή της Τζένης Καρέζη από «νιάου νιάου, γυρίιισατεεεε;» σε κοφτό και αυστηρό διευθυντικό «κύριε Σαμιωτάκη, Βασιλείου εδώ!» – ε, αυτό ακριβώς έρχεται να κάνει ο Κρόνος για μία διετία στον Τοξότη, στον 3ο ηλιακό σου οίκο της επικοινωνίας, των πληροφοριών και της κοινωνικής σου διάδρασης! Σοβαρεύεις, Ζυγίνα – κι αν νομίζεις πως θα έχεις έναν κόντρα ρόλο να υποστηρίξεις, να σου θυμίσω πως ο Κρόνος έχει την έξαρσή του στο ζώδιό σου, και πως η σχέση σου με τη δικαιοσύνη είναι άριστη. Ως εκ τούτου, με ευγένεια μεν αλλά και δίχως να υποχωρείς θα αποδίδεις τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, απαιτώντας με τη σειρά σου σαφήνεια, ειλικρίνεια και αμεσότητα. Έσω έτοιμη για μία…ψυχρασία με αδέλφια, και γενικά νεότερους συγγενείς αλλά και θείους, ή θείες. Ο Κρόνος σου λέει πως αν είναι να σε αγαπούν και να σε χτυπούν συγκαταβατικά στην πλάτη επειδή λες πάντα «ναι», καλύτερα να σου λείπει το βύσσινο.

 

Σκορπιός

Μόλις τελειώσεις με τα βεγγαλικά και τις σαμπάνιες που φεύγει ο Κρόνος από το ζώδιό σου (σε βλέπω!), έχω να σου πω ως αστρολόγος κι εγώ τα …κάλαντα! Κατ’ αρχήν κι εγώ Σκορπιός είμαι, και ξέρω το συναίσθημα, με το ζόρι κρατιέμαι να μη βγω Καραγεώργη Σερβίας με τουλουμπάκια να κερνάω τους περαστικούς! Κατά δεύτερον, κάνε μου μια χάρη και μην ακούς αυτούς που θα σου μεταφράσουν τον Κρόνο στο 2ο ηλιακό σου οίκο ως φτώχεια και μιζέρια – ο Κρόνος σε αυτή τη θέση σε κάνει πολύ σοβαρό με το χρήμα, και το σύνηθες αποτέλεσμα είναι είτε να βρεις κι άλλες πηγές εισοδήματος, είτε ακόμα και να καταφέρεις να αποταμιεύσεις. Φυσικά δεν ανέχεσαι περιττά έξοδα ούτε για αστείο, φυσικά είσαι λιτή και αυτάρκης. Επίσης, θα έχεις πολύ μεγάλη βοήθεια και στήριξη ηθική και υλική αν ψάξεις μέσα σου παραδοσιακές και διαχρονικές αξίες και βασιστείς εκεί. Με τον Κρόνο στο 2ο οίκο, το χρήμα κι η επιτυχία έρχονται με σκληρή δουλειά και λίγο λίγο – αλλά διαρκεί για πάντα.

 

Τοξότης

Κανείς δε θα σου πει ότι δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για δίαιτα και απώλεια βάρους από την περίοδο που ο Κρόνος περνά στον ωροσκόπο μας ή στον πρώτο μας οίκο – και θα στο πω εγώ, για να συμπαθήσεις τον Κρόνο με τη μία και να τα πάτε καταπληκτικά στην τόσο ενδιαφέρουσα διετία που θα είστε αγκαλιά! Ναι, ο …περιορισμός και η απώλεια βρίσκει εφαρμογή στην εξωτερική εμφάνιση εδώ, κι έτσι έχεις τώρα την ευκαιρία να γίνεις συλφίδα (η δράση του πλανήτη περιορίζεται αν θέλεις ένα κουτί δίπλες στην καθισιά σου, να τα λέμε αυτά, πλανήτης είναι δεν είναι ο μάγος Μέρλιν). Με Κρόνο στο ζώδιό σου, η προσωπικότητα και οι επιλογές σου είναι σε πρώτο πλάνο, εσύ είσαι το βασικότερο και σοβαρότερο project αυτής της περιόδου και πρέπει να πάρεις τον εαυτό σου, τις επιδιώξεις σου και τις προσπάθειές σου σοβαρά, αν θέλεις να το κάνουν αυτό και οι άλλοι. Η αναγνώριση και η καταξίωση δεν είναι καθόλου σπάνιες με αυτή τη διέλευση, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς!

 

Αιγόκερως

Κατ΄αρχήν, χρόνια πολλά υπέροχο Κατσίκι μας! Τα αστρολογικά μου κιτάπια και η αρχαία σοφία (Σ.τ.Μ.: το 9000years ephemeris) μου λένε ότι με το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, 21/12, ξεκινούν τα γενέθλιά σου! Δεν είναι τυχαίο πως ο χρόνος σου ξεκινά τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, στην καρδιά του χειμώνα – εκεί ακριβώς κρύβεται πάντα η καρδιά και η ελπίδα και ο σπόρος. Όταν όλα είναι λευκά, και μοιάζουν νεκρά, τόσο που δεν πιστεύεις ότι θα ξαναδείς ποτέ ξανά τίποτα ανθισμένο. Αυτή είναι η ουσία και η μαγεία του Αιγόκερω – η παγωμένη, άγονη γη που κρύβει όμως τη Ζωή. Στα φετινά σου γενέθλια, παίρνεις για δώρο τον Κρόνο στο 12ο ηλιακό σου οίκο για μία διετία – υπέροχη, υπέροχη συγκυρία και ευκαιρία για να λύσεις μια για πάντα θέματα του παρελθόντος, να ξεμπερδέψεις με περασμένες σου αγάπες του καιρού χαλάσματα, και να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου -–ναι, θα τους νικήσεις, αυτό μπορώ να στο υπογράψω.

 

Υδροχόος

Πριν ανακαλυφθεί ο πλανήτης Ουρανός (και διπλασιαστεί εν μία νυκτί η γνώση μας για το σύμπαν), ο κυβερνήτης σου εσένα, κουκλίτσα, ήταν, ξέρεις, ο Κρόνος. Η intimate σχέση με τον πλανήτη των ορίων και του κάρμα, λοιπόν, παραμένει. Η φύση του Κρόνου είναι λιτή, περιοριστική ως προς το περιττό, ενώ ευνοεί τη δομή, τους νόμους, την ιεραρχία και άλλα πράγματα με τα οποία πετάς φλύκταινες. Κακώς, κάκιστα – διότι έχοντάς τον από 24/12 και για δύο περίπου χρόνια στον τομέα των φιλικών σου σχέσεων, θα φροντίσει να κάνει κάτι που εσύ δε λες να κάνεις: θα σε απαλλάξει από τη σαβούρα και τη βαβούρα, χώνοντάς σου δυο ξανάστροφες να συνέλθεις και κρατώντας ό,τι και όποιον αποδεικνύει εαυτόν Κρόνια (με έργα, και στα δύσκολα). Έτσι, μένουν τριγύρω μόνο ουσιώδεις σχέσεις ζωής δίχως φανφάρες αλλά με ουσία και σιωπηλή, χειροπιαστή προσφορά. Όλα τα άλλα τα τρώει η μαρμάγκα. Θα μου πεις, άτσαλα το κάνει το καλό αυτός ο Κρόνος, αστρολόγε μου. Εμ, αφού δε θες να τους ξεσκαρτάρεις μόνη σου τι να σου κάνει ο πλανήτης, έτσι να σε αφήσει, σαν έρημο πουλί στην καταιγίδα;!

 

Ιχθείς

Υπάρχουν δώρα που δε θα τα βρεις κάτω από το δέντρο σου, μέσα σε πολύχρωμα κουτιά και κορδέλες – αντιθέτως, μπορεί να σου φανούν και λίγο μουντά και δυσοίωνα χρονιάρες μέρες. Να, σαν κι αυτό τον Κρόνο που τώρα βρήκε να αφήσει το Σκορπιό και να μπει στον Τοξότη, παραμονή Χριστουγέννων. Ο Τοξότης είναι το ζώδιο που αντιστοιχεί στον 10ο ηλιακό σου οίκο. Ο 10ος οίκος μας είναι το περίφημο «Μεσουράνημα» του χάρτη μας, το υψηλότερο σημείο του, που μιλά για την κοινωνική μας καταξίωση, για τους κοινωνικούς, δημόσιους ρόλους που αναλαμβάνουμε. Μιλά για το βαθμό επιτυχίας μας, για το πού και πώς θέλουμε να γίνουμε γνωστοί κι επιτυχημένοι, τι αποτελεί για μας επιβράβευση και status. Ο πλανήτης της σκληρής δουλειάς, της δικαιοσύνης, του κάρμα και του «κράτα μικρό καλάθι» στο φιλοσοφικό ζώδιο του Τοξότη μας μιλά για αξίες, για ηθική, για νόημα, έλεος, προσφορά, φιλανθρωπία, και για την υπέρτατη ανάγκη του να πάρεις τον εαυτό σου πολύ στα σοβαρά και να χτίσεις βήμα βήμα το πώς εμφανίζεσαι στα μάτια των πολλών.

 

6 Σχόλια
  1. ElizaBBeth I love YoUUUUUUUUU!!! I LOΟΟΟΟΟΟΟVE UUUUUUU so much!!!!!! Τι δώρο είναι αυτο που μου κανεις? Επιτελους!! Θα ξαναδώ Θεου πρόσωπο και χωρο στη ντουλάπα μου (λογω μικρότερων νούμερων ρούχων?) I LOVE You ElizaBBeth στο είπα?
    Μια απεγνωσμενη (με το βάρος της) τοξότης!

  2. ημουν που ημουν χωμα ερχεται και ο κρονος χαιρετισματα θα με αποτελειωσει.

  3. Καλά που ο Σοφός Κρόνος θα κάνει το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα αντί εμού!

  4. Α,τι ωραία τα “παγωμένα” αιγοκεράκια θα νικήσουν τους φόβους τους;

  5. @Maryl: Ναι, ναι, Maryl, γιατί έχουμε μια “μανία” εμείς οι Υδροχόοι, να ¨μαζεύουμε” πολύ σαβούρα….

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.