Thenia “It is what it is”: To bb,παρουσιάζει μια πολυτάλαντη καλλιτέχνιδα.

 

thenia-open-post

 

 

Καλημέρα bb girls, από ένα χιονισμένο Μαρούσι! Τώρα αυτή τη στιγμή που γράφω, οι νιφάδες πέφτουν (πολύ) έντονα και κάνει πολύ κρύο, αλλά είναι και πολύ όμορφα. Σήμερα, που πλέον δεν μετράμε καν μέρες, αλλά ώρες μέχρι να αποχαιρετίσουμε αυτόν τον χρόνο, θέλω να σας συστήσω σε ένα ακόμα ταλαντούχο κορίτσι.

 

Είχα γράψει κάποτε, πριν από αρκετό καιρό, ότι σαν άνθρωπος δεν έχω ιδιαίτερα δημιουργικά ταλέντα κάτι που ίσως έχει να κάνει και με τον ανυπόμονο χαρακτήρα μου, γιατί οι δημιουργικές τέχνες, (ζωγραφική, γλυπτική, χειροτεχνία κλπ) θέλουν ιδιαίτερη υπομονή, ένα προτέρημα που δεν αφθονεί στον δικό μου χαρακτήρα.

 

thenia-open-5

 

 

Παρόλα αυτά, τότε σας είχα πει, ότι έχω το ταλέντο, να αναγνωρίζω εύκολα άλλα ταλέντα. Όπως τη Thenia, την οποία γνώρισα πριν λίγο καιρό και για την οποία θέλω να σας μιλήσω σήμερα.

 

Ήθελα να ξεκινήσω γράφοντας αυτό ακριβώς που είναι, δηλαδή καλλιτέχνιδα, αλλά νομίζω ότι ο όρος είναι πολύ γενικός για να περιγράψει ένα πολυτάλαντο κορίτσι, το οποίο εκτός από τις σπουδές της στη γραφιστική και τις πολλαπλές της εργασίες για έντυπα, ιστοσελίδες, συσκευασίες, παράλληλα γράφει κείμενα για Μόδα και Αξεσουάρ, κάνει φωτογραφήσεις, σκηνοθετεί, γράφει σενάρια, επενδύει μουσικά τα σενάρια της, δημιουργεί εξαιρετικά videos και μέσα σε όλα τα παραπάνω έχει και μια μεγάλη αγάπη, με την οποία ασχολείται τα τελευταία χρόνια: Το εικαστικό χειροποίητο κόσμημα.

 

 

thenia-open-1

 

Η φιλοσοφία της Thenia είναι να συνδυάζει την avant garde εικαστική τέχνη με την καθημερινότητα με μια street fashion ματιά, γι αυτό και  τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι μεν απλά αλλά ιδιαίτερα ποιοτικά καθώς πιστεύει πως η πολυτέλεια βρίσκεται στην μοναδικότητα και όχι στο κόστος.

 

Η έμπνευσή της, προέρχεται από τα ταξίδια της, ενώ η ίδια  έχει έντονες βρετανικές επιρροές (αν δεν ταιριάζαμε .. κλπ κλπ, καταλάβατε, έτσι;) Επίσης την εμπνέουν πολύ εικόνες φαντασίας από τη μουσική, την αρχιτεκτονική, τον κινηματογράφο, και γενικότερα από οποιαδήποτε μορφή art & design, κάτι το οποίο την συναρπάζει.

 

 

thenia-x-mas

 

 

 

Όπως όμως σας έγραψα και παραπάνω είναι «ανήσυχη» και πολυτάλαντη και δεν αρκείται μόνο στη δημιουργία μοναδικού εικαστικού κοσμήματος.

 

Ακολουθώντας την προσωπική της άποψη για τη μόδα, προτείνει ιδέες για street fashion looks, μέσα από τα teasers clips/ videos  που η ίδια δημιουργεί εξ ολοκλήρου μόνη της (παρακάτω ακολουθεί ένα από τα video της).  Οι fashion επιρροές της προέρχονται από την punk και την alternative-underground μουσική σκηνή, προσαρμοσμένες στην καθημερινότητα οποιασδήποτε γυναίκας ακολουθώντας τον κανόνα mix & match που στην ουσία δεν έχει κανόνες, απλά ένστικτό και ιδιαίτερη αισθητική άποψη. Γνωρίζοντας καλά τη σχέση των χρωμάτων και των υλικών, συνθέτει post hipster outfits με γνώμονα πάντα τη θηλυκότητα.

 

Πρόσφατα δημιούργησε το e-shop www.thenia.gr με σκοπό να μοιραστεί τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες και την επιθυμία της να μεταδώσει μία “ματιά” στον κόσμο γεμάτη χρώματα, το οποίο σας συστήνω να «επισκεφτείτε» οπωσδήποτε, θα βρείτε υπέροχες προτάσεις για δώρα στον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας.

 

thenia-open-4

 

 

thenia-open-3

 

 

 

Κοσμήματα (βραχιόλια, κολιέ, δακτυλίδια, σκουλαρίκια) αξεσουάρ (λατρεύω τα μοναδικά της γάντια, ό, τι πρέπει για σήμερα) είδη δώρων ακόμα και για τους κατοικίδιους φίλους μας (το δώρο της Kλειούς, εδώ Stella) αλλά και πολύ ιδιαίτερα μοναδικά κομμάτια, είναι κάποια μόνο από τα κομψά αντικείμενα, που θα βρείτε στο thenia.gr σε πολύ προσιτές τιμές.

 

 

 

thenia-open-2

 

 

vrahioli-thenia-6

 

vrahioli-thenia-5

 

 

vrahioli-thenia-4

 

 

 

kolie-thenia-1

 

 

kolie-thenia-2

 

 

boutouniera-thenia-2

 

 

 

gandia-thenia-1

 

 

skoularikia-thenia-1

 

 

skoularikia-thenia-2

 

 

tsakra-thenia-1

 

 

tsakra-thenia-3

 

 

thenia-pets-1

 

thenia-packaging

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Thenia, τις προηγούμενες εβδομάδες , με πολύ αγάπη δημιούργησε κάτι ειδικά και μόνο για εσάς. Για τα bb girls. Δεν θα σας πω ακόμα τι είναι αυτό. Τζούλια χωρίς teaser, δεν είναι Τζούλια.

 

Αυτό που μπορώ να σας πω όμως, είναι ότι από εδώ και στο εξής, τη Thenia  θα την “βλέπουμε” συχνά εδώ μέσα. (και αυτό teaser είναι)

 

 

Kαι εγώ, θα σας «δω» αύριο.

 

and more

 

 

 

 

 

13 Σχόλια
  1. Ε! Ναι λοιπον!!! Αυτό έλειπε και τώρα το βλέπω στο ΒΒ μας και πόσα μου ‘ρχονται στο μυαλό δεν εχετε ιδέα! Χειροτεχνήματα και χειροποιήματα και εικαστικό (ΝΑΙ ΝΑΙ ΑΥΤΟ!!!!) κόσμημα! Δεν θέλω τυποποιημένα, πανομοιότυπα, ισοπεδωμένα αξεσουάρ! Θέλω φαντασία, πρωτοτυπία, μοναδικότητα! Εχω ήδη ξετρελαθεί (κι η Κλειώ ελπίζω….).

  2. Μα Τζου μου αφού το ξέρεις, τρελλαίνομαι για τo Boho στυλ της Φένιας κι εκτιμώ απεριόριστα, ότι ποιούν τα χέρια και το μυαλό κι όλους όσοι μεταμορφώνουν “ταπεινά” υλικά σε μοναδικά κομψοτεχνήματα!

  3. @Stella: Εχεις απόλυτο δίκιο.. Η Thenia είναι η επιτομή του Boho style.. πως μου ξέφυγε και δεν το έγραψα, αυτό στο post? Δεν πειράζει, το έγραψες εσύ, το ίδιο είναι.

  4. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Πραγματικά σήμερα κατάλαβα ότι είναι χειμώνας.Τι όμορφα πραγματάκια φτιάχνει η Thenia,μοναδικά.
    @Julia…teaser…and more…???? χμμμμ σαν κάτι να ξεκαθαρίζει εδώ 😉
    Μουτς

  5. Οι φωτογραφίες είναι εκπληκτικές,τα σχέδια πρωτότυπα όπως και τα υλικά.Καλή επιτυχία στο κορίτσι!

  6. Καλησπέρα όμορφες!Πολύ δημιουργικό ταλέντο πράγματι η νέα άφιξη στο bb.Κι εγώ δεν έχω υπομονή για καλλιτεχνήματα κ δεν είμαι καθόλου καλή,προσπαθώ αλλά νομίζω ότι αυτά που δημιουργώ,αν δημιουργήσω δηλαδή,είναισυνηθισμένα!
    Τιθα μας σερβίρεις αύριο τζούλια;

  7. @marianna: Εσύ ειδικά (πολύ ειδικά) πάρε θέση τις επόμενες 2 μέρες. Ξέρω τι σου λέω….

  8. Πολύ όμορφες,ιδιαίτερες και γλυκές δημιουργίες!!! Ειδικά τα γάντια και το ρολόι μου άρεσαν πάρα πολύ!!! Είναι το στυλ που μου αρέσει..συγχαρητήρια στη Thenia για τις δημιουργίες της!

  9. ΜΠΡΑΒΟ!!!
    κυκλοφορούν πολλά χειροποίητα αλλά αυτά έχουν το.. κάτι άλλο
    Πιστεύω ότι θα καταφέρει πολλά η artist-το εύχομαι!
    Καλή χρονιά σε όλες… and don’t give up!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.