Χειμωνιάτικα αξεσουάρ: Πως να τα συνδυάσετε κάνοντας ένα απλό look, ξεχωριστό.

winter-accessories-open

 

Ο χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή!! Ξέρω οι περισσότερες λατρεύετε το καλοκαίρι… Εγώ ζω για τον χειμώνα. Ο λόγος είναι τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ! Γάντια, σκουφιά, κασκόλ και μαντήλια σε χρώματα και υφάσματα είναι το καλύτερό μου. Όχι οτι το καλοκαίρι δεν έχει χώρο για accessories, αλλά λόγω ζέστης τα αποφεύγουμε νομίζω.

 

Tα χειμωνιάτικα αξεσουάρ δεν είναι μόνο για τις mini χειμωνιάτικες διακοπές του σαββατοκύριακου. Μπορούν να γίνουν καθημερινή συνήθεια και να τονίσουν την εμφάνιση, δίνοντας χαρακτήρα.

 

 

Οι συνδιασμοί είναι αμέτρητοι και όση μεγαλύτερη η φαντασία τόσο το καλύτερο. Τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ δίνουν έντονο στίγμα στο στυλ, αντικαθιστώντας πολλές φορές και τα κοσμήματα. Ακόμη κι ένα απλό καθημερινό look με denim, μπορεί να γίνει ξεχωριστό.

 

winter-accessories-2

 

Θέλει βέβαια λίγη προσοχή όταν θέλουμε να φορέσουμε όλα τα αξεσουάρ μαζί, δηλαδή γάντια, σκούφο και μαντήλι ή κασκόλ. Σε αυτή την περίπτωση ένας απλός και σίγουρος κανόνας είναι να έχει print μόνο το ένα κομμάτι από τα τρία και τα υπόλοιπα να είναι μονόχρωμα σε ίδιους χρωματικούς τόνους, όπως είναι συνδυασμένα στην φωτογραφία που ανοίγει το post.

 

Προσωπικά μου αρέσει πολύ να ταιριάζω «αταίριαστα» χρώματα και prints, προσέχοντας πάντα να μην ξεφεύγω πολύ από τον χρωματικό πίνακα. Δηλαδή, διαλέγω ένα κεντρικό κομμάτι που ταιριάζει με το outfit που έχω επιλέξει και στη συνέχεια ταιριάζω ένα-ένα τα υπόλοιπα accessories προσέχοντας να είναι ίδιας ένταση τα χρώματα (είτε έντονα είτε απαλά), ίδιο ύφασμα ή παρόμοιας ποιότητας και κατα προτίμηση τα χρώματα να ανήκουν στην ίδια χρωματική κατηγορία. Υπάρχουν πίνακες που αναφέρουν τις κατηγορίες των χρωμάτων και τις μεταξύ τους σχέσεις. Οι δύο κεντρικές κατηγορίες είναι τα ψυχρά (π.χ. μπλε, πράσινο) και τα θερμά (π.χ. κόκκινο, πορτοκαλί).

 

 

winter-accessories-3

 

 

 

Ένας safe τρόπος, είναι να συνδυάσετε μεταξύ τους χρώματα από την ίδια κατηγορία.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Εάν το αγαπημένο σας print φουλάρι είναι δύσκολο να συνδυαστεί, πολύ απλά το φοράτε μόνο του και το τονίζεται όπως του αξίζει!

 

winter-accessories-5

 

 

 

Για μιά λίγο πιο avant-garde  πρόταση, συνδυάστε χρώματα που δεν είναι απαραιτήτως της ίδια κατηγορίας αλλά σε αυτή την περίπτωση ακολουθείτε τον αλάνθαστο κλασικό κανόνα των τριών χρωμάτων maximum.

 

 

 

winter-accessories-6

 

 

 

Με όποιον τρόπο και να φορεθούν τα χειμωνιάτικα αξεσουάρ, εκτός ότι μας ζεσταίνουν τις «παγωμένες» ημέρες,  δίνουν έμφαση και προσωπικότητα στο καθημερινό μας look.

 

 

 

thenia

fashion: to stand out, not to show off

www.thenia.gr “it is what it is”

 

 

and more

 

 

 

 

 

 

34 Σχόλια
  1. Κι εγω αγαπώ για τον ίδιο λόγο τον χειμώνα! Και για άλλους πολλούς βέβαια, αλλά το ντυσιμο του χειμώνα πάντα με εξίταρε λίγο παραπάνω… Πάντως το Post μου έφερε αμέσως στο μυαλό ΜΑΚΟ!!!! Μακούλα κανε παιχνίδι σήμερα! Υour stage is yours! Ευχαριστούμε πολύ Thenia μας.

  2. Η αλήθεια είναι οτι ο χειμώνας είναι η αγαπημένη μου εποχή για πολλούς λόγους επίσης αλλά το winter outfit με εκφράζει καλύτερα γιατί μπορεί να έχει πολλά layers τα οποία λατρεύω.

  3. kαλημερα. Εγω προτιμω το καλοκαιρι γιατι εχεις περισσοτερες επιλογες στο ντυσιμο και το κυριοτερο φαινονται ολα τα ρουχα σου ενω το χειμωνα κρυβονται κατω απο μπουφαν και παλτα. καλη συνεχεια

  4. @MAKO The stage is yours ήθελε να πει ο ποιητής….
    @Julia πρέπει να μεριμνήσεις για διόρθωση κάποια στιγμή στα σχόλια, όταν μας ξεφεύγουν μαργαριτάρια….

  5. @Stella: Γιατί καλέ; Ας κάνουμε και κανένα λαθάκι.. Ανθρώπινο είναι.. τα περισσότερα τα κάνω εγώ εξ’ άλλου… χιχιχι..

  6. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σου Thenia και απλές.Αλλά κι αν ξεφύγουμε και λίγο δεν πειράζει ε;Πειράζει;; 😉 μουτςς

  7. @rania: Καλημέρα Ράνια μου! Μμμμ.. δεν θα συμφωνήσω… Νομίζω το φουλ εκλεπτυσμένο ντύσιμο, μπορεί να γίνει μόνο τον χειμώνα. Tailored σακάκια, όμορφα παλτό, υφασμάτινα παντελόνια, γόβες ή loafers κλπ κλπ..

  8. @Litsa Kouklitsa: Μα έτσι κάπως δημιουργείται το προσωπικό στυλ.. Αν ξεφύγουμε και λιγουλάκι, αλλά να το κάνουμε έξυπνα. Ματς και μουτς, επίσης!

  9. Καλημέρα σε όλα τα bb girls κι από μένα! Είσαστε μία πολύ ζεστή παρέα μεταξύ σας, που από τότε που άρχισα να παρακολουθώ το beautyblog, τη ζήλεψα πολύ!!! Χειμώνας-Καλοκαίρι, όπως και να λήξει ο αγώνας, το προσωπικό μας στύλ βρίσκεται παντού και επιβάλεται να ξεφεύγει από κανόνες! έτσι δημιουργούνται άλλωστε οι νέες τάσεις.

  10. Iσως Τζουλια να εχεις δικιο. Ομως νομιζω οτι το καλοκαιρι εχει πολλα πεδιλα που γραφουν ωραια σε μαυρισμενο δερμα οπως και τα χιλιαδες μπλουζακια με τις ωραιες σταμπες.Σιγουρα ενα ωραιο παλτο με ομορφες γοβες ειναι οτι πιο σικ και εκλεπτυσμενο υπαρχει. Ειδα μια κυρια στις ειδησεις απο το εξωτερικο να φορα ενα υπεροχο μπλου μπλακ παλτο με γουνινο μαυρο γιακα και γοβες. Απλα υπεροχη ξετρελαθηκα.

  11. by the way η κουκλάρα στις φωτό ποια είναι ???? Μοντέλο ή η Thenia?

  12. @rania: Τι μου είπες, τώρα.. τι μου είπες τώρα… blue-black παλτό, με γούνινο γιακά;; 2 χρόνια ψάχνω κάτι τέτοιο που να μου αρέσει πολύ.. Βρε τι έπαθα.. θα το ονειρεύομαι τώρα..

  13. @Stella: Εμείς αποφεύγουμε τα μοντέλα αγαπημένη. Έχουμε όμορφες καθημερινές κοπέλες της διπλανής πόρτας. Όπως όλες μας.

  14. Ημουν σίγουρη, γι΄αυτό ρώτησα!!!! Ακριβως αυτό φαίνεται στις φωτό. Γήινη αλλά και κουκλάρα!

  15. Μ’ αρέσει ο χειμώνας περισσότερο από το καλοκαίρι για πολλούς λόγους. Όσο για τα αξεσουάρ τα λατρεύω! Όχι τόσο τα καπέλα, εκεί είμαι αρκετά περίεργη στο τι θα φορέσω, αλλά όλα τα υπόλοιπα τα βάζω σαν τρελή. Πάντως από τον τίτλο και μόνο κι εγώ την αγαπημένη μας mako σκέφτηκα αμέσως και το υπέροχο ποστ που είχε κάνει με τα φουλάρια της! Τώρα θα συνδέουμε πλέον τα αξεσουάρ και με την Thenia!!!!

  16. Καλή αρχή για τη Thenia!Eυχαριστούμε για τις ωραίες συμβουλές!Αν ήμουν εποχή,σίγουρα θα ήμουν καλοκαίρι.Αν και σέρνομαι από την ατονία,δεν το αλλάζω.Ο χειμώνας μου αρέσει αλλά μόνο ο γλυκός χειμώνας,καταλάβατε δλδ ότι γκρινιάζω όταν έχει κρύο.Βέβαια,μου αρέσει κ το χουζούρι στο σπίτι.Αυτό είναι άλλωστε το θετικό του για μένα.Όσον αφορά το ντύσιμο,όπως καταλαβαίνετε,μου αρέσει το καλοκαιρινό ντύσιμο γτ είναι πιο εύκολο.Συνδυάζεις το συνολάκι σου ή βάζεις το φορεματάκι σου κ τελείωσε.Αντιθετα, το χειμώνα πρέπει να βρεις κ παλτό,σακάκι ή μπουφάν να βαλεις.Όποιο ρούχο κ να βάλεις από κάτω,αν φοράς το ίδιο πανωφόρι,πάει τελείωσε,η εντύπωση που δίνεις είναι η πρώτη,δλδ μια από τα ίδια.Έχω απορρίψει πολλά σύνολα γτ δεν θέλω να βάλω ένα συγκεκριμένο πανωφόρι ή επειδή είναι πιο κοντό ή πιο μακρύ από αυτό που θέλω.Γενικά είναι δυσκολότερο να ντυθείς το χειμώνα σε σχέση με το καλοκαίρι.
    Τα αξεσουάρ κ κυρίως τα κασκόλ είναι απαραίτητα για ένα ολοκληρωμένο σύνολο.Κάθε φορά που αγοράζω μπλούζα,πρέπει να βρω κ κασκόλ ή φουλάρι που να ταιριάζει.Ενα ωραίο παιχνιδάκι συνδυασμών είναι ότι καλύτερο γαι να φωτίσεις μια μουντή χειμωνιάτικη μερα αλλά μην ξεχνάτε,κ λίγο κραγιονάκι ε;

  17. Αγαπημένα αξεσουάρ 🙂 Μια που με φωνάξατε λοιπόν, να σας πω ότι συμφωνώ με την Thenia στο εξής: όχι στα χειμωνιάτικα αξεσουάρ όλα μαζί, εκτός και αν είσαι μοντέλο, πολύ νεαρή ή αν είσαι η κόρη μου όπου σε αυτή τη περίπτωση μέχρι και σκουφάκι στη μύτη μπορεί να σου βάλω ή και μαλλινη μπούργκα (εννοείται πως δεν θα πεις κουβέντα επειδή α) η μαμά ξέρει καλύτερα & β) είσαι μόνο 8.5 ετών). Κατά τα λοιπά, προσωπικά ναι αγαπάω και τα χειμωνιάτικα αλλά όχι σε συνδυασμό άνω των δύο όπου το ένα εκ των δύο πρέπει να είναι τα γάντια. Πρόκειται για καινούργιο φετίχ με μια ιδιαίτερη αδυναμία στα δερμάτινα. Τα κοσμήματα πάλι το χειμώνα τα βλέπω λίγο διαφορετικά. Επειδή συνήθως φοράμε χοντρά πουλόβερ, προτιμώ τα μεγάλα δαχτυλίδια και τα μεγάλα ρολόγια (όχι και τα δύο μαζι έτσι;;;) και σκουλαρίκια καρφάκια. Η αγαπημένη μου εποχή είναι σίγουρα η άνοιξη όπου μπορώ να παίξω με πιο ελαφριά υφάσματα και περισσότερα κοσμήματα σε layers. Η Thenia πάντως έκανε σούπερ ποστ, ειδικά η “πίτα” με τις χρωματικές κατηγορίες είναι πολύ βοηθητική για συνδυασμούς !!!!

  18. Καλησπέρα κι από μένα!!! Ευαίσθητο σημείο αγγίξατε! Η αλήθεια είναι ότι τον χειμώνα δεν τον ήθελα καθόλου, το καλοκαίρι ήταν η καλύτερή μου, όμως από τότε που μετακόμισα στο Λονδίνο (πέρασαν 2 χρόνια!) έχω ευχαριστηθεί το χειμωνιάτικο ντύσιμο. Στην κατοχή μου βρίσκονται πια 4 γούνες, 2 παλτό και 3 μπουφάν που φοράω σε συνδυασμό με πάμπολα κασκόλ, φουλάρια, καπέλα, γάντια, + τα ανάλογα παπούτσια και το bbboy μου επίσης έδωσε ρέστα φέτος με τα καπέλα του και τα φουλάρια του!

  19. @Μarianna: Συμφωνώ απολύτως. Όλα μουντά μου φαινονται και μένα, αν δεν συνδυαστουν με ένα κόκκινο κραγιόν, χειμώνα – καλοκαίρι!

  20. @MariaA: Είδες που σου τα έλεγα; Μα, υπάρχει κάτι πιο ωραίο από το “χοντρό” κρύο του Λονδίνου; (ελπίζω να μη το δουν αυτό, οι υπόλοιπες, θα με δείρουν..)

  21. @Mako: Αν μπορούσες, ας μη σχολίαζες σήμερα (τρεις φορές το διάβασα το σχόλιο, για να είμαι σίγουρη, μη τυχόν και με “εξετάσεις” Κυρία επί των Αξεσουάρ.)

  22. Ωραίο το ¨χοντρό¨ κρύο όπως το λες!! Να φανταστεις τα περισσότερα καλοκαιρινά μου ρούχα ακόμη στην Ελλάδα βρίσκονται!!!!!

  23. @MariaA:Μα, είχα λόγο που το είπα.. Το κρύο στην Αθήνα είναι “ψιλό” σου “πιρουνιάζει” τα κόκκαλα. Είναι πολύ διαφορετικό από το “χοντρό” κρύο του Λονδίνου που αν είσαι καλά ντυμένη απλά αισθάνεσαι αναζωογονημένη. (αρκεί να μην πέσει κάτω από 1 βαθμό Κελσίου βέβαια, if you know what I mean… μου έχει τύχει και πήρα ταξί για απόσταση δυο τετραγώνων…)

  24. kalispera julia bbgirls!!!poly oraio post thenia mou!!bravo!!! k ego den eimai poly fan tou xeimona alla ta malaka yfasmata se kaskol k foularia se diafora xromata (an k protimo ta monoxroma) einai apo ta agapimena mou gia thn epoxh!!!
    @rania tha symfoniso k ego me tin @Julia paroloy pou mou aresei to kalokairi perisotero, to xeimona mporeis na kaneis ena poly pio sik ntysimo!!

    yp. ayta pou latreyo pio poly to xeimona einai ta panoforia,sakakia, palto, mpoufan, gounakia….(exo megali syligi…. 😉 )

  25. Λονδίνο…πότε θα ξαναπάω???πότε θα πάω να ζήσω εκεί βασικά…anyway. Εκεί κι αν θα φόραγα αξεσουάρ! Εδώ έχει 20 μέρες κρύο και δεν προλαβαίνω! Κάθε φορά που θα λες “Λονδίνο” Τζούλια, εγώ θα υποφέρω που δεν είμαι εκει, να το ξέρεις! Κορίτσια σας ευχαριστώ για τα όμορφα σχόλια, ελπίζω να σας φανούν ενδιαφέροντα και τα επόμενα post.

  26. @thenia: μια απόφαση είναι, έλα, ε περιμένω….. 😉

  27. @ΜariaA: Ε, οχι οχι βρε Υπουργέ!! Μου έφυγες εσύ μη μου πάρεις και τη Thenia!! Περίμενε!! Μπορει να έρθουμε ολες μαζί!!

  28. @MariaA: σε ζηλεύω, σε ζηλεύω.
    @Julia: όλες μαζί? το καλύτερο θα ήταν αυτό!

  29. Η μεγάλη μου αγάπη είναι τα φουλάρια.Βέβαια προτιμάω το καθένα να είναι σε χρωματική αρμονία με τα ρούχα που φοράω.Μπανάλ;;;;;Μάλλον…

  30. Μααααα….. ακόμη να πάρετε είδηση το υποχθόνιο σχέδιό μου να σας “αναγκάσω” να μετακομίσετε όλες εδώ!!?!?!?!?

  31. Καλημερα!!! Η Thenia βρηκε τξ αδυνατο ρημειο μου τα αξεσουαρ..2 καλογερους εχουμε σπιτι υποτιθεται για να κρεμαμε τα παλτα ή μπουφαν κ εγω τους εχω μετατρεψει σε accessories tree..τωρα που γραφω ειμαι στο δρομο για δουλεια κ φοραω κασκολ,γαντακια χωρις δακτυλα και σκουφακι..και αν υπηρχε κατι αλλο θα το φοραγα..!!!

  32. @maryl: !!!! γαντάκια χωρίς δάκτυλα…το αγαπημένο μου!!! δείχνει και πιο όμορφο το χέρι και το συνδυάζω και με μανό! it’s great.

  33. @maryl & thenia: Τα λατρεύω τα γαντάκια, χωρίς δάκτυλα. Να μη σας πω ότι ήταν και το πρώτο αξεσουάρ του κυρίου Ρωμανού από 6 μηνών! Και ακόμα βέβαια τα φοράμε!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.