Ιδέες για DIY shoe-styling. Αλλάξτε look στα παπούτσια σας, εύκολα και οικονομικά!

 

SHOES-DIY-open

 

Και μια που στα σχόλια την προηγούμενη εβδομάδα, μιλήσαμε για παπούτσια και μπότες, ελπίζω το σημερινό postνα σας φανεί ενδιαφέρον. Κακά τα ψέματα, τα παπούτσια είναι το απόλυτο fashion item. Βάζει την τελική υπογραφή στο outfit και έχει πάντα τον πρωταρχικό ρόλο. Μπορεί να καταστρέψει ή να τελειοποιήσει την εμφάνιση, it’s up to us.

 

Υπάρχουν κάποια ζευγάρια στην ντουλάπα μου που είναι αγαπημένα και τα φοράω κάθε μέρα με πάθος. Υπάρχουν και κάποια όμως που ίσως δεν ήταν και οι καλύτερες αγορές που έχω κάνει, ή που το έχω μετανιώσει γιατί τελικά τα βρίσκω βαρετά…Κανένα πρόβλημα! Τα ξανασχεδιάζω και τους δίνω τον χαρακτήρα που τους λείπει, ενώ τα κάνω και μοναδικά κομμάτια…! Σας έχω συγκεντρώσει μερικές ιδέες που είναι απλές, χωρίς απαιτητικές καλλιτεχνικές ικανότητες και χωρίς μεγάλο κόστος.

 

Ζωγραφίστε ή διακοσμήστε τις μπότες σας! Μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με είδη hobby, χρώματα για υφάσματα και μάλιστα κυκλοφορούν και σε σωληνάριο, κάτι σαν χοντρό μαρκαδόρο, που είναι πανεύκολο στη χρήση. Για γαλότσες είναι ιδανικός ο ανεξήτηλος μαρκαδόρος, αρκεί να μην ξεχνάτε ότι δεν θα αντέξει και πολλές βροχές, κάποια στιγμή θα αρχίσει να ξεβάφει αλλά ούτως ή άλλως οι γαλότσες πλέον θα είναι ένα έργο τέχνης-fashion statement και όχι απλά μια γαλότσα για τις βροχερές μέρες. Όταν αρχίσουν να ξεβάφουν, μπορείτε να τους δώσετε τη χαριστική βολή με οινόπνευμα και να σχεδιάσετε ένα νέο piece of art! Άλλη μία ιδέα απλή, είναι να δέσετε στις μπότες σας παλιές ζώνες και δεν χρειάζεται να έχουν και οι δύο, αρκεί η μία.

 

 

DIY shoes-open-1-2

 

 

Ζωγραφίστε με στυλό ή μπογιές για υφάσματα τα πάνινα παπούτσια. Μπορείτε ακόμη και να τα διακοσμήσετε με λίγη κόλλα και ότι βρείτε μπροστά σας π.χ. κουμπιά, κομματάκια ύφασμα, εξαρτήματα από παλιά κοσμήματα. Να θυμάστε πως δεν χρειάζεται και τόση καλλιτεχνία για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα, το μυστικό είναι οι συνδυασμοί των χρωμάτων (εκεί βασίζεται και η αφηρημένη τέχνη).

 

 

DIY shoes-2

 

 

Διακοσμήστε τις μπαλαρίνες με clips (π.χ. σκουλαρίκια) σε ότι σχέδιο σας αρέσει. Και τα τσιμπιδάκια για τα μαλλιά μας κάνουν, κυκλοφορούν σε τεράστια ποικιλία για να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει στο προσωπικό σας style.

 

 

 

 

Εδώ πάμε σε λίγο πιο δύσκολη ιδέα όσον αφορά την υλοποίηση αλλά πιστεύω πως το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο! Με λίγη ατλακόλα και κομματάκια από εφημερίδες και περιοδικά θα δημιουργήσετε τις πιο funky γοβες ή μπαλαρίνες! Η διαδικασία ειναι απλή. Κολλάτε με ατλακόλα ένα-ένα τα κομμάτια του χαρτιού στο παπούτσι και μόλις τελειώσετε το περνάτε όλο με ατλακόλα από πάνω. Αποφεύγετε εννοείτε να τα φοράτε τις βροχερές μέρες, είπαμε…αυτά είναι έργα τέχνης! Έάν έχετε όρεξη όμως να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, περνώντας ένα διάφανο βερνίκι στο τέλος, γίνονται και αδιάβροχα.

 

DIY shoes-4

 

 

 

Αυτές ήταν οι προτάσεις μου για ένα shoe redesign project και ελπίζω να σας έδωσα κάποιες ιδέες! Aρκεί να μην ξεχνάτε ότι το αποτέλεσμα ίσως να είναι λίγο extreme (και καλά θα κάνει), οπότε να είστε λίγο προσεχτικές και minimalστο υπόλοιπο outfit.

 

 

Θένια.

Fashion: to stand out, not to show off.

www.thenia.gr

 

 

 

 

13 Σχόλια
  1. Aλλο ένα αδύνατο σημείο μου!!!! Εχω τρέλα με τα παπούτσια(γόβες,μπότες,μποτάκια,πέδιλα,κ.α.)και πρέπει να έχω πάνω από 50-60 ζευγάρια! Τέλειες οι ιδέες της Thenia γιατί κάποια από τα ζευγάρια μου θέλουν ανανέωση και τρελαίνομαι για extreme ideas!

  2. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.Λατρεύω ανανεωμένο bb!@Thenia:Ενδιαφέρουσες προτάσεις και σχετικά εύκολες στην εφαρμογή τους.
    Μουτς

  3. Αχ αυτές οι κορδέλες στα παπούτσια με τρελαίνουν αλλά σε καμία περίπτωση δεν το ‘χω το diy. Δεν πιάνει το χέρι μου….

  4. Τι ωραίες ιδέες! Αυτή με τις μπαλαρίνες μου φάνηκε η πιο εύκολη και πιθανή να εφαρμόσω!
    Beautyblog.gr&and more λοιπόν…πολύ μου αρέσει! Κι εύχομαι εκείνο το Julia’s corner στα δεξιά να ξεχειλίζει από υπέροχα,εμπνευσμένα κείμενα, όπως πάντα…
    Καλό βράδυ εύχομαι!

  5. Καλησπέρα!! Τι ωραίκο βραδυνό Post αυτό χαίρομαι πολύ!!! Έχω λιώσει παπούτσια τελευταία με το κιλό από το περπάτημα και όλο βρίσκω ευκαιρίες για νέες αγορές !!
    Το νέο look είναι πολύ σούπερ &more!!!

  6. καλησπέρα κι από μένα…ή καλημέρα τέτοια ώρα…Χαίρομαι που σας άρεσαν οι ιδέες κορίτσια και να τις εφαρμόσετε όσες έχετε τον χρόνο και την υπομονή τέλος πάντων. Beautyblog.gr and more, more, more, more…it never ever ends!!

  7. Σούπερ ιδέες Thenia! Πολύ μ΄αρέσουν τα customized ρούχα και αξεσουάρ. Εχω ήδη στην κατοχή μου ένα ζευγάρι σταράκια ζωγραφισμένα στο χέρι, (παλιμπαιδισμός λέγεται…) αλλά φυσικά όχι από μενα…. φιλιά and more σε όλες!

  8. Υπέροχη ανάρτηση Thenia! Λατρεύω τις ιδεές… με φαντασία!! Φιλιάαααα… 🙂

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.