5 Βασικά Προιόντα για την αντρική επιδερμίδα.

 

200136745-001

 

Μπορεί η περιποίηση και ο καλλωπισμός να χαρακτηρίζει συνήθως τις γυναίκες, αν ανατρέξουμε όμως στις παιδικές μας αναμνήσεις, το πιο πιθανό είναι να θυμηθούμε τον παππού μας ή τον πατέρα μας να ακολουθεί κάποιες ιεροτελεστίες grooming, κυρίως κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος με τα τότε εξειδικευμένα after shaves και προϊόντα που φρόντιζαν την επιδερμίδα τους.

 

Με το πέρασμα των ετών και καθώς η δερματολογία έχει κάνει σημαντικές ανακαλύψεις για την επίδραση του ήλιου στην επιδερμίδα, την περιβαλλοντική μόλυνση αλλά και το πώς το στρες και οι κακές συνήθειες όπως το τσιγάρο, η κακή διατροφή και το αλκοόλ κυριολεκτικά καταστρέφουν το δέρμα οφείλουμε να αναλάβουμε δράση και να αναδείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας.

 

Η προσωπική φροντίδα και το groomingδεν είναι ταμπού, είναι σεβασμός.

 

Η αντρική επιδερμίδα είναι πιο παχιά από την γυναικεία και συνήθως πιο λιπαρή. Θα πίστευε κανείς λοιπόν, ότι μπορεί να αντεπεξέλθει καλύτερα. Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι κι αυτό οφείλεται κυρίως στο καθημερινό ξύρισμα το οποίο ενώ από τη μία είναι πολύ ωφέλιμο γιατί απολεπίζει το δέρμα και διώχνει τα νεκρά κύτταρα από την άλλη σαν διαδικασία είναι πολύ δυνατή με αποτέλεσμα να στρεσάρει και καταπονεί το δέρμα.

 

Έτσι λοιπόν, αν είσαι τύπος που προτιμάει το clean shave κάθε μέρα, θα πρέπει να ξυρίζεσαι αφού έχει καθαρίσει το πρόσωπό σου με ένα καθαριστικό και στην συνέχεια θα πρέπει να το ενυδατώσεις σωστά για να επαναφέρεις τα επίπεδα υγρασίας, pHκαι λιπιδίων αλλά και να προσφέρεις τα κατάλληλα συστατικά που θα θρέψουν και θα αναζωογονήσουν το δέρμα σου. Αναζήτησε συνθέσεις με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.
Καθαρισμός
Απέφυγε τα σκληρά σαπούνια που αφαιρούν όλη την υγρασία και διαταράσσουν τον φυσιολογικό φραγμό προστασίας. Μην ξεχνάς ότι το δέρμα μας, είναι το μεγαλύτερο ανθρώπινο όργανο και ο ρόλος τους είναι να μας προστατεύει από τα μικρόβια και τα βακτήρια που είμαστε συνεχώς εκτεθειμένοι. Αναζήτησε ήπια καθαριστικά με αντισηπτικό teatreeoil.

 

 

Ξύρισμα
Με τα εξειδικευμένα προϊόντα που για κάποιο λόγο έχουν αναπτύξει οι εταιρείες, το ξύρισμα γίνεται παιχνίδι, χωρίς ερεθισμούς, σπυράκια και αίσθηση τραβήγματος. Παίξε σωστά.

 

 

Close-up of young man applying shaving cream

 

 

Ενυδάτωση
Καμία κρέμα δεν θα λύσει το ζήτημα της αιώνιας νεότητας αν οργανισμό δεν δουλεύει σωστά εκ των έσω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσφέρεις στο δέρμα σου νερό, βιταμίνες και ελαστικότητα για να προφυλαχθεί από τις μυικές συσπάσεις που προκαλούν γραμμές και ρυτίδες.. Σκέψου τις λαμαρίνες του αυτοκινήτου. Όσο και αν δουλεύει σωστά η μηχανή, αν η λαμαρίνα είναι βρώμικη και οξειδωμένη, η ζημιά θα μεγαλώσει. Δεν ξεχνάμε το αντηλιακό Χειμώνα – Καλοκαίρι.

 

 

Aπολέπιση

Όπως ανέφερα, αν ξυρίζεσαι καθημερινά η απολέπιση είναι δεδομένη αλλά δεν θα πρέπει να αγνοείς σημεία που εκ των πραγμάτων δεν περνάει το ξυράφι, όπως μύτη και μέτωπο. Αν ανήκεις στην κατηγορία των αντρών που γουστάρουν τα μούσια, ε, τότε η απολέπιση είναι επιβεβλημένη καθώς κάτω από τις τρίχες, οι ρύποι και η λιπαρότητα κάνουν πάρτυ με πιο πιθανό αποτέλεσμα την εμφάνιση ανεπιθύμητων και πολλές φορές καταστροφικών σπυριών. Συμπεριέλαβε λοιπόν στη ρουτίνα σου την απολέπιση, τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα για να διώξεις τα νεκρά κύτταρα για μια εμφανώς ανανεωμένη επιδερμίδα.

 

 

Τα παραπάνω είναι πολύ απλά βήματα και ιδιαίτερα ευχάριστα αν τα ξεκινήσεις. Μόλις εισπράξεις δε και τα πρώτα κοπλιμέντα, θα έχεις έναν ακόμη λόγω να τα ακολουθείς!

 

Αυτά είναι πέντε προιόντα, που έχω δοκιμάσει και προτείνω:

 

Silver Paw Face & Beard Cleansing Gel: Με πλούσιο αφρό από το εκχύλισμα σαπωνάριας, tea tree oil με αντισηπτικές ιδιότητες, σαλυκιλικό οξύ για ελαφριά απολέπιση, α-Bisabolol και αλλαντοΐνη με καταπραϋντικές ιδιότητες.

 

SilverPaw Face and Beard Cleansing Gel

 

Decleor Men Essentials Aromessence Triple Action Shave Perfector Serum: Μη λιπαρός ορός τριπλής δράσης για το ξύρισμα. Διευκολύνει τη λεπίδα, ανακουφίζει από τους ερεθισμούς ενώ παράλληλα συμβάλει στη μείωση επανεμφάνισης των τριχών.

 

 

Decleor Men Essentials Aromessence Triple Action Shave Perfector Serum

 

 

Neal’s Yard Remedies NYR Close Shave Cream: Δημιουργεί μια παχιά και κρεμώδη σαπουνάδα που καθαρίζει σε βάθος και απαλύνει σε συνδυασμό με εξισορροπητικό κόκκινο άργιλο, στυπτικό μήλο και ελαιόλαδο που μαλακώνει το δέρμα.

 

 

Neal's Yard Remedies NYR Close Shave Cream

 

 

Kiehl’s Refreshing Shine Control Toner: ανάλαφρο τονωτικό σπρέι που μειώνει άμεσα την πλεονάζουσα λιπαρότητα.

 

 

 

kiehl's-oil_eliminator_toni

 

EnvironAVST™ 1 Face Moisturiser: με σταδιακά αυξανόμενες συγκεντρώσεις βιταμινών (Α+C) και αντιοξειδωτικών, βοηθούν στην καταπολέμηση των ορατών σημαδιών της γήρανσης, προσφέροντας μια πιο υγιή επιδερμίδα.

 

 

 

 

Environ AVST™ 1 Face Moisturiser

 

 

 

Είμαι ο Κωνσταντίνος.

 

Μεταξύ των επαγγελματικών μου δραστηριοτήτων και των πατρικών καθηκόντων μου, ψυχοθεραπεύομαι διαβάζοντας για την αντιγήρανση, τα νέα συστατικά και τις νέες τεχνολογίες στην περιποίηση αλλά και κάθε τι που αφορά το αντρικό grooming και περιποίηση, τις οποίες και παρουσίαζω και στο e-shop www.beautypaths.eu 

 

 

 

 

11 Σχόλια
  1. kalispera julia bb!!!poly oraio post @konstantine kali arxh sto bb mas!!!

  2. Πολύ καλό άρθρο κατατοπιστικότατο το εκτυπώνω και το δίνο στο συζυξ προς μελέτη (καλή αρχή Κων/νε!)

  3. Σας ευχαριστώ πολύ κυρίες μου. Είναι υπέροχο συναντω έστω και ηλεκτρονικά την πιο bb παρέα.

  4. Καλησπέρα και καλή αρχή στον Κωνσταντίνο! Θα δείξω το συγκεκριμένο άρθρο στον άντρα μου που το μόνο που βάζει μετά το ξύρισμα είναι ένα after shave ενυδατικό αφρό της AVON με τα χίλια ζόρια και αυτό γιατί του το έχω δωρίσει εγώ και πιο πολύ για να μην του γκρινιάζω!

  5. Χρόνια διάβαζα και τα beautypaths και ήμουν φανατική αναγνωστρια τους,αν και έχω καιρό να λάβω ενημέρωση στο mail μου από το συγκεκριμένο site

  6. Καλημέρα1Καλωσήρθες Κωνσταντίνε!Πολύ ωραία παρουσίαση,ελπίζω να τον πείσω να κάνει κάτι παραπάνω.Καλλυντικά έχουμε αλλά κ πολύ βαρεμάρα έχουμε!(μου θυμίζω τη διαφήμιση¨:περάσαμε στο πανεπιστήμιο,βγάλαμε το δοντάκι…!)

  7. Καλοσώρισες στην παρέα μας Κωνσταντίνε! Γράψε και για τους άλλους τους “εναλλακτικούς” που δεν ξυρίζονται κι έχουν το σύνδρομο του Σαμσών με το μαλλάκι τους….πως να φροντίζουν τις άναρχες τριχούλες τους….

  8. Καλησπέρα Κωνσταντίνε αν και καθυστερημένα !Ορκίζομαι έγραψα σχόλιο εχθές και δεν το βλέπω πουθενά!! Καλώς ήρθες στην παρέα μας και αναμένουμε σύντομα post!

  9. Καλώς όρισες στην υπέροχη bb παρέα μας. Από το πρώτο δείγμα γραφής περιμένουμε τα καλύτερα. Καλή συνέχεια σε όλα τα… καθήκοντά σου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.