Moroccanoil: Tι προτείνει ο ειδικός Franck Perez, για υγιή μαλλιά με όγκο πάντα

moroccan-oil-open-1

 

Το μυστικό μου για λαμπερά και μεταξένια απαλά μαλλιά, στην ουσία δεν είναι μυστικό. Είναι η αγωγή της Moroccanoil, το έλαιο που συνηθίζω να χρησιμοποιώ εντατικά σε περιόδους που τα μαλλιά μου δεν είναι και στα καλύτερα τους. Είναι αλήθεια πως πολλά είναι τα έλαια που κατά καιρούς έχω λατρέψει, κάποια μάλιστα από αυτά τα αγοράζω ξανά και ξανά.

 

Η Moroccanoil Treatment όμως είναι κάτι διαφορετικό. Πάντα πρέπει να υπάρχει back up, ώστε όταν νιώσω πως τα μαλλιά μου εκπέμπουν σήματα “SOS”, να ξεκινήσω τη χρήση της.

 

Αν και η σχέση μου με το έλαιο της Moroccanoil μετράει χρόνια, με τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρίας η επαφή μου δεν ήταν ιδιαίτερα στενή. Αυτό μέχρι πολύ πρόσφατα. Αφορμή για να γνωριστούμε καλύτερα, στάθηκε το ραντεβού μου με τον Franck Perez, τον Creative Design Team Educator της Moroccaoil.

 

Franck Perez

 

 

Στο Panos Kallitsis Salon, σε ένα salon που και η λιγότερο φανατική του είδους -εγώ ας πούμε- θα λάτρευε, είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Franck, να αποσπάσω πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για μένα και για εσάς, και φυσικά να δοκιμάσω τα προϊόντα.

 

 

Πριν όμως περάσουμε στο “κυρίως θέμα”, θέλω να μοιραστώ μαζί σας έναν από τους λόγους που με έκανε να φύγω από το salon χαμογελώντας (ή μήπως να πω καλύτερα χαζο-γελώντας;). Ο Franck μου είπε πως του άρεσαν τα μαλλιά μου. Ε, όπως και να το κάνουμε, όταν αυτές οι λέξεις βγαίνουν από το στόμα του ειδικού, αποκτούν άλλο νόημα. “Χάρη στο Moroccanoil” του απάντησα εγώ. Γενικότερα, αν και τα μαλλιά μου είναι εύθραυστα, αποδυναμωμένα και γενικά σε άσχημη κατάσταση λόγω βαφών και styling, συνήθως δείχνουν πολύ όμορφα χάρη στη περιποίηση που τους αφιερώνω. Ο κύριος Ρωμανός μάλιστα μου είχε πει την πρώτη φορά που τον συνάντησα “είναι πολύ όμορφα τα μαλλιά σου“. Φαντάζεστε χαρά εγώ… Αν λοιπόν μπορούμε να “ξεγελάμε” τόσο εύκολα τους γύρω μας, τότε καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλο είναι το καλό που η περιποίηση προσφέρει στα μαλλιά μας και φυσικά πόσο σημαντικό είναι να μην την παραμελούμε.

 

 

 

moroccan-oil-1

 

 

Ας μιλήσουμε όμως πιο αναλυτικά για τα όσα ενδιαφέροντα συζήτησα με τον “ειδικό” της Moroccanoil.

 

O όγκος είναι πάντα το ζητούμενο για τις περισσότερες γυναίκες. Τα άτονα μαλλιά χρειάζονται πάντα μία επιπλέον ώθηση για να δείξουν πλούσια και πιο ζωντανά. Και κάπου εδώ έρχονται τα σαμπουάν και τα προϊόντα styling. Ο Franck μου έδειξε όλα τα προϊόντα που θα προσφέρουν στα μαλλιά μας τον επιθυμητό όγκο.

 

Συγκεκριμένα, το Moroccanoil Extra Volume Shampoo, χάρη στην εμπλουτισμένη με έλαιο argan, αβοκάντο, χαμομήλι, πρωτεΐνες και κερατίνη σύνθεσή του, είναι ιδιαίτερα περιποιητικό για την τρίχα, ενώ σχεδιάστηκε για να ενισχύει τον όγκο των λεπτών μαλλιών από τη ρίζα. Είναι απαλλαγμένο από parabens, sulfates και φωσφορικά.

 

Με το Extra Volume Conditioner στη συνέχεια, κλειδώνουμε τον όγκο και βοηθάμε τα μαλλιά να ξεμπερδεύονται πιο εύκολα. Παράλληλα η χρήση του θα διευκολύνει και τη διαδικασία styling που θα ακολουθήσει.

 

Το Moroccanoil Volumizing Mousse είναι ένας αφρός που προσδίδει έντονο όγκο στα άτονα μαλλιά, προσφέροντας παράλληλα ελαστικό κράτημα και ελεύθερη κίνηση. Εφαρμόζοντας μία μικρή ποσότητα προϊόντος σε βρεγμένα μαλλιά, χτενίζοντας για να κατανεμηθεί ομοιόμορφα από τις ρίζες έως τις άκρες και στη συνέχεια στεγνώνοντας με μία στρογγυλή βούρτσα από τις ρίζες, τα μαλλιά μας θα αποκτήσουν εντυπωσιακό όγκο, λάμψη και αποτέλεσμα που διαρκεί.

 

Τέλος, υπάρχει και το Root Boost, ένα spray που ψεκάζεται κατευθείαν στις ρίζες των μαλλιών και ενισχύει τον όγκο τους χωρίς να αφήνει κατάλοιπα.

 

 

moroccan-oil-3

 

 

 

Οκ” θα μου πείτε, “είναι δυνατόν να χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση τόσο styling στα μαλλιά μου; Έτσι θα αναγκάζομαι να λούζομαι κάθε μέρα!“. Ο Franck έχει την απάντησή του και σ’ αυτό. “Όχι, δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να λουζόμαστε καθημερινά. Σε τέτοια περίπτωση προσβάλουμε τη φυσική λιπαρότητα της τρίχας και ως εκ τούτου την κάνουμε περισσότερο εύθραυστη”. Τα προϊόντα styling της Moroccanoil είναι φιλικά προς την τρίχα και κατάλληλα για συχνή χρήση. Είναι μάλιστα ιδιαίτερα χρήσιμο να λουζόμαστε μία φορά την εβδομάδα με ένα έντονα καθαριστικό σαμπουάν, όπως το Moroccanoil Clarifying Shampoo. Με τον τρόπο αυτό καθαρίζουμε σε βάθος την τρίχα, απαλλάσσοντας την από το styling και όλα τα κατάλοιπα που ένα κοινό σαμπουάν δεν μπορεί να απομακρύνει.

 

Ναι όμως εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα ακόμη. Υπάρχουν γυναίκες με έντονη λιπαρότητα στα μαλλιά που έχουν ανάγκη το καθημερινό λούσιμο προκειμένου να αισθάνονται “άνετα”. Από την άλλη υπάρχουν και γυναίκες με έντονη ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής (εγώ για παράδειγμα) που εμφανίζουν ξηροδερμία, ερυθρότητα και κνησμό αν δεν λούζονται κάθε μέρα.

 

Ο Franck και η Moroccanoil έχουν τη λύση τους και εδώ.

 

Υπάρχουν δύο αγωγές για το τριχωτό της κεφαλής, η μία για τον ξηρό τύπο, η άλλη για τον λιπαρό. Και οι δύο ρυθμίζουν τα προβλήματα, η μεν την ξηρότητα, η δε τη λιπαρότητα. Αποτρέπουν την εμφάνιση ενοχλητικών συμπτωμάτων όπως η φαγούρα, η ξηροδερμία, η έντονη λιπαρότητα και ο ερεθισμός και συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη της τρίχας, ήδη από τη ρίζα. Οι νέες τρίχες “μεγαλώνουν” σε ευνοϊκό γι’ αυτές περιβάλλον, είναι ενδυναμωμένες και λαμπερές, ενώ τα μαλλιά μας δεν χρειάζονται πλέον καθημερινό λούσιμο, αφού το τριχωτό της κεφαλής δεν εμφανίζει τα προβλήματα που σας ανέφερα.

 

Το συμπέρασμα; Χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες αγωγές (όταν τις έχουμε ανάγκη) μπορούμε πράγματι να αποφεύγουμε το καθημερινό λούσιμο. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούμε ιδανικότερες συνθήκες για την υγιή ανάπτυξη της τρίχας. Μάλιστα, δεν χρειάζεται να συμβιβαζόμαστε. Ακόμη και χωρίς καθημερινό λούσιμο, τα μαλλιά μας μπορούν να έχουν τον επιθυμητό όγκο αν χρησιμοποιήσουμε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης και styling. Το μόνο που χρειάζεται είναι να ενσωματώσουμε στη ρουτίνα μας και ένα καθαριστικό σαμπουάν, ώστε να αποτρέπουμε τη συσσώρευση υπολειμμάτων styling στην επιφάνεια της τρίχας. Και φυσικά το έλαιο Moroccanoil. Κατάλληλο για καθημερινή χρήση, θα προσφέρει στα μαλλιά θρέψη, απαλότητα, επανόρθωση και εντυπωσιακή λάμψη.

 

 

moroccanoil-4

 

 

Ας πούμε όμως και δυο λόγια για τον Franck:

 

Έμπνευση για τις δημιουργίες του αποτελούν τα fashion shows, τα editorials, ακόμη και το street style. Φέτος για παράδειγμα “έπαιξε” πολύ με το flat-wet-λαμπερό look από τη μία, με τον έντονο όγκο και την άγρια υφή από την άλλη.

 

Πιστεύει πως αυτό που κάνει την Moroccanoil να ξεχωρίζει είναι η ποιότητα των προϊόντων της, η άμεση αποτελεσματικότητά τους και φυσικά ο σχεδιασμός τους (συμφωνώ κι εγώ πως το packaging των συγκεκριμένων προϊόντων ελκύει το βλέμμα). Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και το γεγονός πως απορροφώνται εύκολα από την τρίχα χωρίς να την βαραίνουν, τότε έχουμε τον ιδανικό συνδυασμό.

 

Κατά τη γνώμη του, οι celebrities με τα ομορφότερα μαλλιά είναι η Rosie Huntington (πρόσωπο της νέας καμπάνιας της Moroccanoil) και η Marion Cotillard.

 

moroccan-oil-faces

 

 

Και για το τέλος κράτησα το ιδιαίτερα χρήσιμο tip που ο Franck Perez μοιράστηκε μαζί μου, για να το μεταφέρω ειδικά σε εσάς, στα bb girls.

 

Ένας εύκολος και ιδιαίτερα γρήγορος τρόπος να αποκτήσουμε το “επιμελώς ατημέλητο” look παραλίας είναι ο εξής: περιστρέφουμε την τούφα γύρω-γύρω από τον εαυτό της και την κρατάμε σε αυτή τη θέση ζεσταίνοντας την με το σεσουάρ για μερικά δευτερόλεπτα. Για μεγαλύτερη διάρκεια μπορούμε να της εφαρμόσουμε από πριν κάποιο προϊόν styling για κράτημα. Όταν απελευθερώσουμε την τούφα, θα έχει αποκτήσει ανάλαφρους κυματισμούς. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο και στα υπόλοιπα μαλλιά και είμαστε έτοιμες!

 

Να’μαι και εγώ, με τονFranck Perez

 

moroccanoil-expert1

 

moroccanoil-expert-2

 

 

 

Έχετε δοκιμάσει κάποιο προϊόν Moroccanoil; Ποιο είναι το αγαπημένο σας;

 

 

Ιωάννα Μανέτα

 

22 Σχόλια
  1. Δεν υπαρχουν καλυτερα προιοντα μαλλιων

  2. Το καλύτερο ever, ever και forever έλαιο που έχω βάλει στα μαλλιά μου, πραγματικά…είναι το καλύτερο! Και η μυρωδιά του…απίστευτη!

  3. Μπράβο Ιωαννάκιγια άλλη μια φορά! Θα το μελετησω πάραυτα….

  4. Καλησπέρα Ιωάννα κ κορίτσια!έχω ακούσει τόσα πολλά για τα εν λόγω προϊόντα αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει.Γενικά,δεν μου αρέσει η ιδέα να μπω μέσα σε ένα κομμωτήριο με μοναδικό σκοπό να αγοράσω προϊόντα.Κι αυτό το λέω γτ πηγαίνω στο ίδιο κομμωτήριο 25 χρόνια!Θα πήγαινα αλλού μόνο αν ήξερα ότι θα βγω εγώ κ όχι κάποια άλλη.Θα προτιμούσα να τα έβρισκα σε κανένα ράφι λοιπόν.Τα μαλλιά μου έχουν κι εμένα αφυδατωθεί από τις βαφές κ γι ‘αυτό το λόγο χρησιμοποιώ πολύ ενυδατικά σαμπουάν κ μάσκες.Το τελευταίο σαμπουάν που δοκίμασα ήταν το 2 σε 1 της MARLIES MOLLER,μου το είχαν δώσει ως δώρο στο attica.Όμως έχω την εντύπωση ότι δεν τα φέρνουν πια στην Ελλάδα.Αυτό όμως το σαμπουάν μου έδωσε την ιδέα να αγοράζω σαμπουάν 2σε 1 κ νομίζω ότι είναι πολύ καλύτερα από τα σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά.

  5. @marianna μου το καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που μου λες, το έχω σκεφτεί κι εγώ… Ευτυχώς όμως τα βρίσκω και σε ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα-κομμωτήρια (κάποιες φορές μάλιστα με έκπτωση), τα παραγγέλνω και την επόμενη μέρα τα έχω σπίτι μου…

  6. Δεν έχω δοκιμάσει κανένα προιόν τους αλλά πολύ θα ήθελα να δοκιμάσωκαιτα 4 προιόντα που είναι για όγκο..μόνο σε κομμωτήρια τα βρίσκουμε? Aν ναι δύσκολα να τα δοκιμάσω καθώς πηγαίνω σε κομμωτήριο μόνο 2 με 3 φορές το χρόνο….

  7. Γεια σας κ απο μενα!!! Λοιπον αν κ εχω δοκιμασει το περιβοητο λαδακι, τωρα αυτο που θελω να δοκιμασω ειναι καποιο προιον για σγουρα μαλλια που εχει!!! το λαδακι ωραιο ηταν, αλλα για να μαι ειλικρινης δεν μπορω να πω οτι βγαινει μπροστα με διαφορα!!! Παντα μιλαω συγκρινοντας ποοιοτητα-τιμη!!! και φυσικα να αναφερω οτι το μαλλι μου ειναι 1θαμνος!!! Ναι, ναι θαμνος δηλ. σγουρο/ φριζαρισμενο/μπερδεμενο που εχει ογκο απο μονο του χωρις ταυτοχρονα να ειναι παρα πολυ σε ποσοτητα!!! και φυσικα βαζω λαδι σε καθε λουσιμο!!!!
    τιποτα για τον αφρο morocan oil για σγουρα ξερουμε?

  8. @marianna: Τι είπες τώρα; Marlies Moller; Καλά σε έχω πει εγώ, beauty addict… είσαι πολύ beauty forward, όμως, με τρέλανες σήμερα.. Την έχω γνωρίσει έχε υπ όψιν σου την ίδια την Marlies σε ταξίδι στην Γερμανία. Φυσικά είναι επιλεκτικής αγοράς, προιόντα από τα αρκετά ακριβά, αλλά και πάρα πολύ καλά. Εγώ πάλι με τα κατσόμαλλά μου, αδύνατον να χρησιμοποιήσω 2 σε 1 προιόν και θα το ήθελα πάρα πολύ μια που είμαι γνωστή beauty-τεμπέλα. Αν δεν βάλω όμως πλούσιο conditioner, δε γίνεται δουλειά.

  9. @όλες: Να μη το ξεχάσω: Δεν έχω χρησιμοποιήσει καλύτερο προιόν για ξηροδερμία, από αυτό της Moroccanoil. Αν εποχιακά έχετε το ίδιο πρόβλημα με μένα (από αλλαγή θερμοκρασίας, υπερβολικό styling κλπ) look no further. Το υπογράφω.

  10. @stella,ευχαριστώ για την απάντηση!
    @julia,πήρα πάλι τα εύσημα μου σήμερα!(με βλέπει κι ο γιος μου που γελάω γράφοντας κ μονολογει κάτι για beautyblog κλπ)χαχα!!!

  11. Καλησπέρα bbgirls!! Εξαιρετικά προιόντα, το σαμπουάν έχω δοκιμάσει και τη μάσκα μαλλιών και ήταν εξαιρετικά!!
    @Ioanna: αν πήρες κοπλιμέντο από τον Κο Ρωμανό τότε είσαι πολύ τυχερή!!!

  12. @MariaA ναι το καλό μου, δεν φαντάζεσαι πόσο γλυκά μου το είπε… ❤

  13. Υπέροχη ανάρτηση Ιωάννα μου! Είσαι κούκλα στις φωτογραφίες και το μαλλάκι σου φαίνεται απίθανο! Εγώ δεν έχω δοκιμάσει ποτέ (ντρέπομαι που το λέω!!) κανένα προϊόν της εταιρείας και κοντεύω σκάσω….. ουφ!
    @marianna: Μαριάννα μου δεν έχω δοκιμάσει το συγκεκριμένο σαμπουάν 2 σε 1 της Marlies Moller, αλλά πριν χρόνια ένας γνωστός hair stylist μου’χε πει ότι τα σαμπουάν 2 σε 1 δεν καθαρίζουν σε βάθος τα μαλλιά και αφήνουν κατάλοιπα που λαδώνουν την τρίχα πιο γρήγορα και δεν ενυδατώνουν καθόλου τα μαλλιά όπως όταν χρησιμοποιείς conditioner ή μάσκα!!

  14. Τζα!!!Καλησπέρα παρεάκι μου.Ιωαννάκι μου έχει δίκιο ο κύριος Ρωμανός.Το μόνο που έχω δοκιμάσει από τα Moroccanoil είναι φυσικά το λάδι το οποίο το έχω στην ίδια κατηγορία με τα λατρεμένα kerastase( ένα σκαλί παρακάτω αν θέλω να είμαι ακριβής)Τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς δεν τα έχω δοκιμάσει.
    Τα Marlies Moller έχουν ένα καταπληκτικό σπρέυ προστασίας και λάμψης για βαμμένα μαλλιά που κλειδώνει το χρώμα στην τρίχα και παράλληλα τα ενυδατώνει 😉
    Μουτς

  15. @Litsa (and marianna): Για Moroccanoil, είπαμε να μιλήσουμε, τα Marlies Moller “ανακαλύψαμε”. Αυτά είναι τα honorable (and beauty addicted) bb girls.

  16. @Elena & @litsa σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια!

  17. Ούτε εγώ έχω δοκιμάσει κάτι από Morroccanoil. Το λαδάκι, όμως, θα επιδιώξω να το δοκιμάσω μόλις τελειώσουν τα αποθέματά μου.
    @Ιωάννα, ιδιαίτερα εικαστικές οι φωτογραφίες.

  18. @Elena,βάζω κ μάσκα ή μαλακτικό στο τέλος.Λαδώνουν λίγο αλλά το προτιμώ από το να φριζάρουν.

  19. ΄Εχω δοκιμάσει το Moroccanoil Volumising Mousse και έμεινα πολύ ευχαριστημένη,χρησιμοποιώ λαδάκι για τις άκρες…αλλά άλλης εταιρείας..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.