10 Powder Exfoliators: Καθαρισμός και Απολέπιση με «μικρο-πούδρα»!

 

powder-exfoliator

 

 

Στα πλαίσια του εορταστικού κλίματος για τα εγκαίνια του νέου beautyblog &more είπα να κάνω ένα post παραδόξως όχι για αρώματα αλλά για το νέο trend των powder exfoliators. Μετά την τρέλα των καθαριστικών με βάση το λάδι, τώρα ήρθε η ώρα για κάτι με ποιο στέρεη βάση. Ας δούμε αναλυτικά τα δέκα αππο τα καλύτερα που κατά τη γνώμη μου, κυκλοφορούν στην αγορά.

 

 

Για άλλη μια φορά βέβαια βλέπουμε ότι και αυτό το πρόσφατο (δυτικό) beauty trend έχει τις ρίζες του στην Ασία, όπου επί αιώνες μια από τις ιεροτελεστίες της ομορφιάς των εκεί γυναικών ήταν ο καθαρισμός και η απολέπιση, με κόκκους ρυζιού.

 

 

 

  1. GIVENCHY HYDRA SPARKLING ONE MINUTE GLOW POWDER

 

 

givenchy

 

 

Ο Givenchy ενισχύει την ακρίβεια του τελετουργικό καθαρισμού με αυτή τον νέα καινοτόμο σκόνη καθαρισμού micropeeling. Η υφή είναι πολύ ελαφριά στη μορφή ταλκ και σε επαφή με το νερό, το μετατρέπει σε ένα λεπτό αφρό ο οποίος εξαλείφει τις ακαθαρσίες της ημέρας και δίνει εξαιρετική λάμψη στην επιδερμίδα.

 

  1. INDEED LABS FACIAL POWDERED EXFOLIATOR

 

indeed

 

 

 

Επίσης σε μορφή «μικρο-πούδρα» με την προσθήκη φυτικών ενζύμων που σε επαφή με το νερό μετατρέπεται σε αφρό. Ένας συνδυασμός καταπραϋντικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων εκχυλίσματος μπαμπού, σκόνη ρυζιού, ένζυμα ανανά, κόκκινα φύκια από την Οκινάουα και υαλουρονικό οξύ, που υπόσχεται να «απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, το άνοιγμα των πόρων και να προωθήσει την ανανέωση των κυττάρων». Προσφέρει βαθύ καθαρισμό και απαλό δέρμα.

 

 

  1. ANTONIA BURRELL’S LUMINOUS LIGHT POLISHING POWDER

 

antonia burrell

 

 

 

Mια ελαφριά πούδρα που προσφέρει τον τέλειο τρόπος απομάκρυνσης του καθημερινού μακιγιάζ και του SPF που πολλές φορές μπλοκάρει τους πόρους. Τα λεπτά αλεσμένα σωματίδια εμπλουτίστηκαν με αντιβακτηριακό εκχύλισμα τσαγιού, φύλλα δέντρων και κολλοειδές βρώμης για να καταπραύνουν το δέρμα και να του δώσουν βελούδινη όψη. Η σκόνη αυτή μεταμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα του νερού που προστίθεται σε αυτή από μια παχιά πάστα έως ένα ελαφρύ αφρό, αλλά σαν εναλλακτική μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βάση απλό γιαούρτι για επιπλέον ενυδάτωση ή ακόμη και μέλι για βαθύτερο καθαρισμό.

 

 

  1. DR. SEBAGH’S PURE VITAMIN C POWDER CREAM

 

dr sebagh-1

 

Λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως η παραπάνω και επιπλέον αν χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με την Deep Exfoliating Mask της εταιρείας δημιουργείται μια ισχυρή θεραπεία για τα μαύρα στίγματα.

 

 

 

  1. TATCHA’S RICE ENZYME POWDER

 

tatcha

 

 

Αποτελεί το σύγχρονο αντίστοιχο της απολεπιστικής μεθόδου της ανατολής, με σκόνη κόκκων ρυζιού και η σύγχρονη αντίστοιχη «συνταγή» περιλαμβάνει ρίζα γλυκόριζας, φύκια, και πράσινο τσάι για ισορροπία.

 

 

  1. DIPTYQUE’S RADIANCE BOOSTING POWDER

 

diptique

 

 

Η υπέροχη αυτή Γαλλική εταιρεία αντλεί επίσης έμπνευση από την Ανατολικές ρουτίνες ομορφιάς και χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό καθαριστικού λευκού πηλού με κατευναστικά αποστάγματα λουλουδιών (τριαντάφυλλο, γιασεμί, νερολί) που μόλις αναμιγνύονται με νερό δημιουργούν είτε ένα ανάλαφρο αφρό ή μια δυναμική πάστα για βαθιά απολέπιση.

 

 

 

  1. DE MAMIEL BRIGHTENING CLEANSE AND EXFOLIATE

 

demamiel

 

 

Από φυσικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων βιταμίνη C και ginseng, λειτουργεί τέλεια ακόμη και στο πιο ευαίσθητο δέρμα χωρίς ερεθισμούς και αφήνει πίσω του ένα σούπερ λείο και πιο φωτεινό δέρμα.

 

 

  1. DERMALOGICA DAILY MICROFOLIANT

 

dermalogica

 

 

Μια λεπτή σκόνη που μετατρέπεται σε αφρό με μόνο μερικές σταγόνες νερού. Ο κρεμώδης αυτός αφρός περιέχει ένζυμα που λειαίνουν το δέρμα, οξέα υδροξυλίου και υπερ-λεπτούς κόκκους ρυζιού που διαλύουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματοςκαι επαναφέρουν τη λάμψη.

 

 

 

  1. SENSAI SILK PEELING POWDER

 

SENSAI

 

 

Ενζυμική σκόνη με πλούσιο αφρό που αφαιρεί τα μαύρα στίγματα και τα νεκρά κύτταρα και αποκαλύπτει μια λαμπερή και υγιή επιδερμίδα

 

 

10. AESOP TEA TREE LEAF FACIAL EXFOLIANT

 

AESOP

 

 

Ένα ξηρό μίγμα βοτάνων Tea Tree, θρυμματισμένα κελύφη καρπών και πηλού ιδανικό για απολέπιση. Όταν αναμιγνύεται με ένα καθαριστικό της εταιρείας (τζελ ή κρέμα), απομακρύνει τα επιφανειακά κύτταρα και αποκαλύπτει ένα άψογα καθαρισμένο και γυαλισμένο δέρμα.

 

 

Υπάρχουν πολλά ακόμη παρόμοια καθαριστικά στην αγορά από πολλές εταιρείες όπως Blisslabs, DHC, OneLove, Thebodydeli, Lotus Moon, και πολλές άλλες που μπορείτε να βρείτε Online στο Amazon.

 

Προσωπικά η απολέπιση είναι από τις αγαπημένες μου φροντίδες προσώπου καθώς βοηθάει στην ανανέωση της επιδερμίδας και βοηθάει στην βαθύτερη διείσδυση των προιόντων ενυδάτωσης, αντιγηρανσης, κλπ. Κάποτε (δεν θυμάμαι πότε πάει καιρός) το Body Shop είχε μια παρόμοια σκόνη από κόκκους ρυζιού αν δεν απατώμαι σε χάρτινο κυλινδρικό κουτάκι και ήμουν μεγάλη οπαδός του μέχρι που καταργήθηκε.

 

Είμαι σίγουρη ότι αυτά τα προιόντα είναι καλύτερα ακόμη και πολύ σύντομα και οι πιο mainstream εταιρείες θα προσφέρουν οικονομικότερες εκδοχές τους.

 

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο και ποια είναι η γνώμη σας?

 

Φιλιά πολλά και υπόσχομαι να επιστρέψω με αρωματικό αφιέρωμα!

 

MariaA

 

15 Σχόλια
  1. Καλημέρα!! Όταν σε προηγούμενο ποστ ανέφερες αυτές τις πούδρες δεν σου κρύβω ότι μου κίνησαν την περιέργεια, γιατί δεν είχα ακούσει κάτι σχετικό και φυσικά δεν έχω δοκιμάσει κάποιο προϊόν από αυτά. Μπορεί να μην μας αρωμάτισες σήμερα, αλλά μας έμαθες καινούρια πράγματα και μας έπεισες να τα δοκιμάσουμε. Τα φιλιά μου στο Λονδίνο!

  2. Εξαιρετικα ενδιαφέρον Μαρία μου! Εγω θα σταθώ στην πούδρα ρυζιού, γιατί το ρύζι (και όχι μονο), σε διαφορες μορφες, είναι κάτι το οποίο μελετάω και με το οποίο πειραματίζομαι αυτον τον καιρό…..

  3. @Stella: Το πρώτο προϊόν που θα φτιάξεις με ρύζι το θέλω χωρίς άλλη ερώτηση!!!!! Περιμένω να μου πεις πότε να έρθω να το πάρω!!!!

  4. Μεγάλο προνόμιο των προϊόντων η προσαρμοστικότητα της πυκνότητάς τους στις επιθυμίες και τις ανάγκες μας. Μακάρι να κυκλοφορήσουν σύντομα από προσιτές εταιρείες.

  5. Kαλησπέρα σας!! Πολύ ενδιαφέρον το σημερινό άρθρο,καθώς η απολέπιση είναι η αγαπημένη φροντίδα του υπερλιπαρού μου δέρματος που το κάνει να ακτινοβολεί…έχω δοκιμάσει powder scrub από την Oriflame σε καταπληκτικά προσιτή τιμή και αληθινά με ενθουσίασε!! Ηταν από τη σειρά Royal Velvet-black iris,μια πούδρα που σε υγρό πρόσωπο μεταμορφώνεται σε μια βελούδινη απολεπιστική κρέμα με απίστευτα αποτελέσματα,τουλάχιστον στο δικό μου δέρμα!

  6. mmmm…θα το δοκιμάσω σίγουρα, έχω μία κρέμα απολέπισης από το body shop αυτό το διάστημα αλλά φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η πρόταση με μικρο-πούδρα καθώς δεν επιτρέπεται στο δικό μου δέρμα να έχει χοντρούς κόκκους το απολεπιστικό. nice! Γενικά είμαι σε πανικό! χθες πήγα σε μία αισθητικό και μου έβαλε τα σχετικά μηχανάκια στο πρόσωπο και μου είπε πως είναι αφυδατωμένοοοοο!!! και επιπλέον ότι χρησιμοποιούσα λάθος τύπο κρέμας. Τρέχω και δε φτάνω, βάζω τα πάντα επάνω και έχω αυτή τη στιγμή μια μπουκάλα νερό μπροστά μου και ένα τεράστιο ποτήρι με ζεστό νερό και μέλι. ρε τι έπαθα…

  7. Καλησπέρα bbgirls!! Χαίρομαι που σας άρεσε το ποστ το ψάχνω το θέμα εδώ και καιρό γιατί με ενθουσιάζουν τα καθαριστικά / απολεπιστικά!
    @Stella: δηλώνω πρώτο πειραματόζωο αν κανεις κάτι με ρόκκους ρυζιού!!!
    Φιλιά πολλά από ένα στολισμένο Λονδίνο ενόψει Αγίου Βαλεντίνου!!

  8. Γεια σου Μαρία!Δεν ήξερα για τις πούδρες οι οποίες μετατρέπονται σε αφρό ή πάστα.Πολύ ενδιαφέρον κ φυσικά θα ήθελα να το δοκιμάσω.

  9. Δεν ξέρω σχεδόν καμία απ’αυτές τις εταιρείες!!΄Ομως τα προϊόντα είναι πολύ ….”ενδιαφέροντα”…δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει κανένα….

  10. τι ειναι αυτά τα μαγικά πράγματα που έχεις βρε stella?? εμείς οι καινούριες πως μπορούμε να ενημερωθούμε?

  11. oyaoy!!!!toso piso exo meinei!den eixa parei mirodia! afta legondai nees anakalipseis oxi apla nea proionda,tha epidioxo na dokimaso so nice!!!

  12. Τζα!!!Δεν έχω δοκιμάσει κανένα τέτοιο προϊόν αλλά είμαι πολύ περίεργη να το κάνω.Αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι πως μπορώ να το προσαρμόσω στις ανάγκες μου.@Μaria οι σκόνες αυτές μυρίζουν κάτι;
    Μουτς

  13. @ketty: Δεν έχεις και άδικο. Δεν είναι πολύ γνωστές μάρκες είναι αυτό που θα λέγαμε “niche” μάρκες ομορφιάς. Αλλά συνήθως αυτές ακολουθούν πρώτα τα trends και μην έχεις καμία αμφιβολία σύντομα θα ακολουθήσουν και πιο γνωστές και πιο ευρείας μάρκες.

  14. Η αληθεια ειναι οτι θελω πολυ να δοκιμασω τετοιον τροπο για απολεπιση. Αλλα εχω ευαισθητη επιδερμιδα και καθε καινουργιο το τρεμω λιγακι. Αλλα τα μαυρα στιγματα με ταλαιπωρουν εδω και χρονια και οσο καλο καθαρισμο κι αν κανω καθημερινα, δεν βλεπω βελτιωση!

  15. Εξαιρετικά προϊόντα, αλλά δεν έχω δοκιμάσει κανένα από αυτά!! Έχω ευαίσθητη επιδερμίδα και γι’αυτό θα περιμένω το νέο προϊόν της Στελλίτσας μας, για να’χω το κεφάλι μου ήσυχο!! Φιλιά!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.