Κόκκινο Κρασί για Νεανικό Δέρμα; Το “γαλλικό παράδοξο”

 

Red-Grapes

 

Όλες μας, λίγο πολύ, γνωρίζουμε το λεγόμενο «γαλλικό παράδοξο» κι έχουμε ζηλέψει την πάντα φίνα και κομψή σιλουέτα των Γαλλίδων. Οι Γαλλίδες, παρότι θα περίμενε κανείς να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις στην σιλουέτα και την υγεία τους, με την υψηλή κατανάλωση λιπαρών τροφών και κόκκινου κρέατος, παραμένουν, ω του θαύματος, αδύνατες και υγιείς.

 

Ακόμα και οι καρδιοπάθειες, στον γαλλικό πληθυσμό φαίνεται να βρίσκονται, σύμφωνα πάντα με τις στατιστικές, σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το πρόσωπό τους διατηρείται λαμπερό, σφριγηλό και χωρίς ρυτίδες. Τα οφέλη ωστόσο από την καθημερινή κατανάλωση κρασιού φαίνεται, ότι δεν περιορίζονται στην διατροφή, αλλά έχουν προεκτάσεις και στην διατήρηση της νεανικής επιδερμίδας.

 

Το λεγόμενο «γαλλικό παράδοξο», κέντρισε το ενδιαφέρον των επιστημόνων, οι οποίοι μετά από έρευνες χρόνων κατέληξαν, ότι για όλα ευθύνεται η θαυματουργή πολυφαινόλη που εντοπίζεται στη φλούδα και τα κουκούτσια του σταφυλιού, η ρεσβερατρόλη. Η απλή καθημερινή διατροφική συνήθεια των Γάλλων να συνοδεύουν το καθημερινό τους φαγητό με ένα, δύο ποτήρια κόκκινο κρασί φαίνεται, ότι αποτελεί ένα μυστικό ελιξίριο νεότητας!

 

Η ρεσεβερατρόλη είναι ένα μόριο με αντιοξειδωτική, αντιγηραντική και αντιφλεγμονώδη δράση και πέρα από τα νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια για τα οφέλη της στην λειτουργία του οργανισμού μας, αποτελεί κι ένα εξαιρετικό όπλο για τον κόσμο της κοσμετολογίας. Χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση, η ρεσβερατρόλη αποκαθιστά τις βλάβες που προκαλούν στα κύτταρα οι ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, βασικοί παράγοντες για το σχηματισμό ρυτίδων.

 

Αποτελεί επίσης ένα αποτελεσματικό όπλο για την καταπολέμηση των δυσχρωμιών της επιδερμίδας, εξασφαλίζοντας φωτεινότητα και λάμψη, ενώ ακόμα πιο σημαντικό, δίνει μοναδική φρεσκάδα καταπολεμώντας την γλυκοζυλίωση, την διαδικασία εξαιτίας της οποίας, η επιδερμίδα μοιάζει κουρασμένη, «σπασμένη», χαλαρή και αφυδατωμένη.

 

Μεγάλες εταιρείες καλλυντικών όπως η Estee Lauder, o Dior, η Lancome, η Caudalie, αλλά και η δική μας Apivita έστρεψαν τις έρευνες τους στην κοσμετολογική ενσωμάτωση αυτού του ανεκτίμητου συστατικού που περιέχεται σ΄ ένα αγαπημένο ποτήρι κρασί που ευφραίνει όχι μόνο την καρδιά, αλλά και το δέρμα μας.

 

redwine

 

 

Τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα spaόλου του κόσμου, εδώ και χρόνια, προσφέρουν θεραπείες ομορφιάς χρησιμοποιώντας καλλυντικά από κρασί, αλλά και προϊόντα του σταφυλιού, πριν ή μετά την οινοποίηση του, όπως στέμφυλα, κουκούτσια, σταφυλοκουκουτσέλαιο, εκχυλίσματα και όλα όσα κουβαλούν μέσα τους τις πολύτιμες τανίνες, πολυφαινόλες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

 

Στην αρωματοθεραπεία η πιο αγνή, φυσική μορφή ρεσβερατρόλης συναντάται στο υπέροχο δώρο της φύσης, το σταφυλοκουκουτσέλαιο. Το λάδι από κουκούτσια σταφυλιού (Grape Seed Oil) είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έλαια βάσης των αρωματοθεραπευτών και προέρχεται από το φυτό Vitis Vinifera.

 

Οι αρωματοθεραπευτές το λατρεύουν γιατί έχει ελαφριά υφή, με αποτέλεσμα να απορροφιέται εύκολα και ν’ αφήνει μεταξένια αίσθηση στην επιδερμίδα!

 

 

Red_grapes_juice

 

 

 

 

Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι πως είναι πολύ πλούσιο σε Λινολεϊκό Οξύ (Linoleic Acid), το οποίο έχει εκπληκτικές ιδιότητες. Είναι ένα λιπαρό οξύ απαραίτητο για τις κυτταρικές μεμβράνες και το δέρμα, που χρησιμεύει ως θαυμάσιο ενυδατικό και τρέφει την επιδερμίδα. Χαρίζει απίστευτη φωτεινότητα και λάμψη, χρωματική ομοιογένεια και απαλαίνει τις δυσχρωμίες. Το σταφυλοκουκουτσέλαιο αναζωογονεί τα κύτταρα και τους ιστούς της επιδερμίδας, ενώ περιέχει βιταμίνες Α, Β1,Β2,Β6 και Ε, C και D.

 

Είναι επίσης ιδανικό για την σύσφιξη του δέρματος. Είναι ένα λάδι εξαιρετικά ευεργετικό στην θεραπεία της ακμής και σε άλλα δερματικά προβλήματα έχει στυπτικές ιδιότητες και βοηθάει ανεξάρτητα από ηλικία το λιπαρό, μεικτό αλλά και ακνεικό ή δυσανεκτικό δέρμα να έχει την απαραίτητη αντιγηραντική θωράκιση. Αυτό που το κάνει εκπληκτικό ως συστατικό φυσικών καλλυντικών είναι η δυνατότητα χρήσης του, τόσο σε νεανικές επιδερμίδες (με ή χωρίς προβλήματα ακμής) όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες με λιπαρή, μεικτή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, δίνοντας τους την απαραίτητη σύσφιξη, σφρίγος, νεότητα και αντιγήρανση, που συνήθως τα δέρματα με τέτοια χαρακτηριστικά, στερούνται λόγω της απαγορευτικής γι΄αυτά χρήσης των πλούσιων αντιρυτιδικών κρεμών.

 

Τα μαγικά οφέλη του σταφυλοκουκουτσέλαιου:

 

 

  • Δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες.
  • Συμβάλλει στη λείανση των ρυτίδων γύρω από τα μάτια.
  • Αποκαθιστά την ισορροπία του PH.
  • Οι ενυδατικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες του είναι πολύ υψηλές, ακόμα περισσότερο κι απ’ αυτές του πράσινου τσαγιού.
  • Τονώνει, δίνει απαλότητα, αυξάνει το σφρίγος και την ελαστικότητα του δέρματος, ενισχύει την φυσική υγρασία της επιδερμίδας.
  • Είναι στυπτικό και δεν φράσσει τους πόρους.
  • Είναι αντιρυτιδικό και αναπλαστικό.
  • Είναι πλούσιο σε πολυφενόλες, όπως η ρεσβερατρόλη, που προστατεύουν την ελαστίνη και προάγουν τη σύνθεση του κολλαγόνου στο χόριο.
  • Είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες.

 

 

Στην καθημερινή μας διατροφή μπορούμε να λάβουμε ρεσβερατρόλη από περίπου εβδομήντα τροφές ακόμα, μεταξύ των οποίων οι πιο κοινές, είναι το πολυβιταμινούχο ρόδι (για το οποίο θα μιλήσουμε εκτεταμένα άλλη φορά), τα βατόμουρα, τα μύρτιλλα (cranberries) αλλά και το κακάο και οι ξηροί καρποί, ιδιαιτέρως δε τα φιστίκια.

 

Βιολογικό, ψυχρής έκθλιψης, καθαρό σταφυλοκουκουτσέλαιο εμπεριέχεται στις κρέμες WineYouth, Greek Island -Youth- Beauty, Golden Night (grape) και άλλες, των φυσικών προϊόντων Stella’s Recip-Y.

 

 

 

Stellas-Recip-Y-Greek-Island-beauty

 

 

 

Stella

 

NEW-BANNER-STELAS RECIPY

 

 

 

12 Σχόλια
  1. Σήμερα που μπορώ θα με βαρεθείτε!! Εγώ έχω πάρει τέτοια κρέμα? Κι αν όχι γιατί Στέλλα μου?? Θα μου πεις βέβαια, “τι να σου δώσω να πρωτοβάλεις πάνω σου πια??”, και θα έχεις το δίκιο σου. Νομίζω όμως ότι χρειάζομαι και μια “απογευματινή” κρεμούλα! Τι λες κι εσύ????

  2. Όπως πάντα αναλυτική και κατατοπιστική. Αχ, αυτά τα παράδοξα…

  3. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ εσυ αγαπημένη μου δεν χρειάζεσαι σταφυλοκουκουτσέλαιο, γιατι το δερμα σου δεν είναι λιπαρό, αλλα χρειάζεται το αντίθετο, πλούσια ενυδάτωση άρα και πιο πλούσια λάδια. Ωστόσο μην ξεχνάς, ότι τη ρεσβερατρόλη σου την παιρνεις από το ρόδι που περιέχει, τόσο η καλοκαιρινή Greek Island Beauty, όσο και η χειμωνιάτικη που φτιάξαμε η Japanese Garden – extra!

  4. Οσο λατρεύω το κόκκινο κρασί να το πίνω,άλλο τόσο το αγαπάω και στις κρέμες…..Στέλλα μου μου είχες στείλει κάτι δείγματα κρέμας με κρασί που εκτός από την υπέροχη μυρωδιά τους,ήταν super για το λιπαρό μου δέρμα..

  5. @maryl Την Wine Youth σου είχα στειλει Maryl μου και μάλλον και την Golden Night (grape), αν θυμάμαι καλά…

  6. Κατατοπιστικότατο και πάλι το σούπερ ποστ σου Στέλλα!! Θησαυρός γνώσεων!! Το κόκκινο κρασί είναι το αγαπημένο μου και μακάρι να μπορούσα να πίνω κάθε μέρα! Κερνάω άμα θέλεις έρχεσαι?

  7. @Stella,αυτό είναι γλυκό μαστίχα;Πάω για το κρασάκι μου,κόκκινο φυσικά κ ντόπιο,τέλειο!

  8. Αν πιω,πίνω μόνο κόκκινο κρασί,αλλά από σπάνια μέχρι καθόλου….γνωρίζω τα οφέλη του…αλλά από την πόση θα προτιμήσω τις κρέμες..

  9. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.Ύστερα από όσα διάβασα συνεχίζω ακάθεκτη την οινοποσία χαχαχαχαχα
    @Stella μου γλυκιά τι ωραία που τα λες.Απλά,σύντομα και κατανοητά.
    Μουτς

  10. Κορίτσια με ρεγουλα το ποτό…. μην τρέχουμε μετά αντι για τη ρυτίδα για το συκώτι …….. 😉

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.