Αφιέρωμα: Άγιος Βαλεντίνος

Happy-Valentines-Day-Purple

 

 

Είτε σας αρέσει η συγκεκριμένη μέρα, είτε όχι, είτε θέλετε να τη γιορτάσετε, είτε όχι, είτε έχετε λόγο να την γιορτάσετε, είτε όχι, εμείς, όπως ξέρετε, αφορμή ζητάμε. Ξέρω ότι πολλοί και πολλές πιστεύουν ότι αυτή η μέρα δεν είναι τίποτε άλλο από άλλος ένας τρόπος, «δικαιολογημένης» υπέρ- κατανάλωσης και μάλλον δίκιο έχουν.

 

Από την άλλη, ποια ακριβώς γιορτή πλέον, τουλάχιστον στον δικό μας Δυτικό Πολιτισμό, δεν περιστρέφεται γύρω από την κατανάλωση, είτε με «υπέρ» μπροστά, είτε χωρίς;

 

Τα Χριστούγεννα; Εντάξει, ούτε συζήτηση. Τι να λέμε τώρα… άστο…  να τα δώρα (ακόμα και γα τα παιδάκια της πολυκατοικίας- έλα μωρέ, να, ένα μικρούλι, δωράκι…), τα πάρτι, τα ρεβεγιόν, τα συνολάκια, το μακιγιάζ, τα τραπέζια, ο Άγιος Βασίλης, το jingle bells, jingle bells, jingle all the way και κατά τις 10 Ιανουαρίου, κλαίμε όλοι μαζί, για να δούμε πως θα βγει ο μήνας, all the way μεν, αλλά χωρίς, jingle, δε.

 

Το Πάσχα; Εδώ και αν δεν χωράει συζήτηση, ειδικά μάλιστα, όσο αφορά εμάς τους Έλληνες. Βαφτιστήρια, ρούχα, παπούτσια, λαμπάδες, σοκολατένια αυγά, δώρα, τόσα πολλά σχεδόν τα ίδια, ή σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμα και περισσότερα από τα Χριστούγεννα, για να μη μιλήσω καν, για το Πασχαλινό τραπέζι, με τους είκοσι-τριάντα καλεσμένους και τα δυο-τρία αρνάκια/ κατσικάκια. Αυτό, από μόνο του σε κάποιες περιπτώσεις, έχει ρίξει έξω, όλο τον προϋπολογισμό του μήνα. (αυτά βλέπουν και παρά- έξω και άντε μετά να εξηγούμε εμείς, δεν λέω κάτι άλλο, ο νοών νοείτω)

 

 

 

valentine-purple-bb-open

 

 

 

Mήπως θέλετε να φτάσω στον Δεκαπενταύγουστο; Άκρως θρησκευτική εορτή, όπου κανονικά, 40 μέρες πριν (όπως βεβαίως αυτό ισχύει και για τα Χριστούγεννα και για το Πάσχα) οι πολύ «πιστοί» νηστεύουν και ούτε συζήτηση για γλέντια και χαχαχούχα. Για σκεφτείτε τώρα, τι ακριβώς κάνει η συντριπτική μας, πλειοψηφία, 40 μέρες πριν τον Δεκαπεντάγουστο. Και ανήμερα. Και 15 μέρες μετά. Μάλιστα. Ξοδεύει τα λεφτά που μάζευε όλο το χρόνο, σε διακοπές, γλέντια και λίγες ακόμα διακοπές και χαχαχούχα.

 

Άρα, μην ακούω σαχλαμάρες, ότι ΕΙΔΙΚΑ η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, υπάρχει μόνο για λόγους καταναλωτισμού. Διότι, οι άλλες, γιατί ακριβώς υπάρχουν; Για θρησκευτική κατάνυξη; Αυτός ο φουκαράς, ο πιο λιτός είναι. Μια μέρα κρατάει όλη κι’ όλη και δε ζητάει και πολλά.

 

 

Να σας πω την αλήθεια, δεν αντέχω ούτε για αστείο τους άντρες, που περίπου δέκα, δεκαπέντε μέρες πριν τις 14 Φεβρουαρίου, αρχίζουν αυτή τη «σοβαρή» συζήτηση, του στυλ «αγάπη μου, δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η  γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου» και «πόσο σαχλή είναι» και «εμείς αγάπη μου γιορτάζουμε κάθε μέρα» και «δεν θα μας πει ο «Δυτικός» τι θα κάνουμε» (γιατί βλέπεις τα Χριστούγεννα και το Πάσχα είναι ελληνικό μόνο φαινόμενο) κλπ κλπ κλπ.  Και όλα αυτά, γιατί; Tι φοβούνται; Ότι θα πρέπει να αγοράσουν κανά Canary Diamond από τα Tiffany’s;

 

Μάλιστα! Αν ήταν εκατομμυριούχοι, αυτό θα θέλαμε, διότι εξ’ άλλου αυτό και μας αξίζει, αλλά επειδή οι εκατομμυριούχοι δεν φυτρώνουν στα δέντρα, ένα όμορφο μπουκέτο λουλούδια και ένα ωραίο δείπνο, κάτω από το φως των κεριών, για την αγαπημένη τους, ε, δεν θα τους «ρίξει» και έξω. Ακόμα και αν το φαγητό ετοιμαστεί στη μικρή τους κουζίνα και τα λουλούδια, είναι αγριολούλουδα από το κοντινό πάρκο.

 

Το ίδιο όμως ακριβώς, ισχύει και για μας. Επίσης, δεν αντέχω και τις γυναίκες, που μειώνουν την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Ok, λουλούδια μπορεί να μην ταιριάζουν σε έναν άντρα (που κάποιοι, αλήθεια σας λέω, τα εκτιμούν πάρα πολύ) αλλά ταιριάζει μια κάρτα με όμορφα λόγια που να τα νιώθουμε. Ένα ξεχωριστό άρωμα (ας πάει και το παλιάμπελο, ας είναι και Tom Ford). Ένα κάπως alternative«αφροδισιακό» δείπνο. Ένα δίωρο σε ένα spa (και οι άντρες τρελαίνονται για μασάζ  και αυτοί κουράζονται και θέλουν να χαλαρώσουν)

 

Sorry, αλλά αυτοί και αυτές, που αρχίζουν την γκρίνια με το που πλησιάζει του Αγίου Βαλεντίνου, απλά μου φαίνονται «τσιγκούνηδες» και το χειρότερο, όχι μόνο οικονομικά. Συναισθηματικά. Δεν «τσιμπάνε» λίγο παραπάνω το συναίσθημα. Αυτό που νιώθουν, το κρατάνε σφικτά στην «τσεπούλα» τους. Σκασίλα τους, να το μοιραστούν και δυστυχώς, μάλλον δεν μπορούν κιόλας. Και αυτό, είναι μακράν, το χειρότερο είδος «τσιγγουνιάς». Γιατί αυτή, είναι η «τσιγγουνιά» της ψυχής. (πραγματικά, δεν έχω χειρότερο από αυτό το ελάττωμα, οικονομικά και συναισθηματικά, ειδικά όσο αφορά ερωτικές σχέσεις. Πάει κολλητά, με τον /την μαμάκια)

 

 

 

 

valentine-day-box

 

 

 

 

 

 

Τέλος πάντων, αυτή είναι η δική μου άποψη και φυσικά δεν χρειάζεται να συμφωνήσετε μαζί μου.

 

 

Απλά, ίσως η άποψή μου, έχει να κάνει και με τον μπαμπά μου. Με αυτό που μεγαλώνεις, αυτό και σου μένει. Και εγώ και η μαμά μου, κάθε 14 Φεβρουαρίου μέχρι και σήμερα, περιμένουμε και έχουμε πάντα την ανθοδέσμη μας. Η δική της με κόκκινα τριαντάφυλλα (full on, έρωτας) και η δική μου με λευκά (full on, αγνή αγάπη). Γιατί εκείνος, δεν το ξεχνάει. Και μαζί του, δεν το ξεχνάω και εγώ.

 

 

Πάντως, όπως έγραψα και στην αρχή, αφορμή ζητάμε για να περάσουμε καλά, να διασκεδάσουμε και να μοιραστούμε. Με εσάς φυσικά, με ποιον άλλον; Ακόμα και όταν διαφωνούμε, καλά περνάμε (μη σας πω και καλύτερα, τώρα που το σκέφτομαι)

 

 

Αλλά, εδώ που τα λέμε, δεν είναι ωραίο, μέσα στο κρύο και το καταχείμωνο, να «ανεβάσουμε» λίγο τη θερμοκρασία, εδώ μέσα;

 

Γιατί,  ω ναι, θα την ανεβάσουμε.. Θα την ανεβάσουμε.. Τώρα πόσο, θα την ανεβάσουμε, θα δούμε. Θα εξαρτηθεί και από εσάς. Πάντως όλο το teamτου bb &more, έχει ας πούμε.. (όχι, όχι, άγριες…) ας πούμε… «πονηρές», διαθέσεις.

 

Η Ιωάννα, η Stella, η MariaA, η Thenia, η ElizaBBeth, η Nektaria και βεβαίως ο Κωνσταντίνος «μαγειρεύουν», για τον Άγιο Βαλεντίνο. Και μαζί, θα δούμε, τις «συνταγές» τους. Ιδέες για δώρα, ρούχα, εσώρουχα, μακιγιάζ, αρώματα, βιβλία, ταξίδια, προορισμοί, από μια άλλη, πιο ας πούμε, ερωτική οπτική γωνία.

 

Προσδεθείτε κυρίες μου. You’re in, for the ride. Αυτή την εβδομάδα, θα προσγειωθείτε σε ένα άλλο bb.

 

Σε ένα bb, and more…… Valentine.

 

 

( το συγκεκριμένο τραγούδι, έχει πάρει το δρόμο του, για συγκεκριμένο post. Αλλά δεν αντέξαμε.. Θέλαμε να το ακούσετε και σήμερα.. θα το ξαναβάλουμε όμως… Touching my private parts.... ναι, ναι, ok, θα τα ξαναπούμε αν δεν μας “κλείσει” το…. πως το λένε;)

 

 

Private thoughts.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 Σχόλια
  1. Σαν τον πατερούλη σου κ εγώ κάθε Βαλεντίνου δεν δωρίζω μόνο κάτι έστω συμβολικό στον άντρα μου αλλά και στις κορούλες μου που είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μου! https://www.youtube.com/watch?v=UjuaZDdqmCw αφιερωμένο στα bbgirls

  2. Καλημέρα Βαλεντίνε!! Έψαχνα ευκαιρία να σχολιάσω τις καρδούλες που πέφτουν και πόσο μου αρέσουν!!
    Κι εγώ θεωρώ πολύ υποκριτές τους άνδρες – αλλά και πολλές γυναίκες- που ενω με καθε γιορτή βρίσκουν ευκαιρίια για ψώνια και ξαφνικά του Βαλντίνου τραβάνε μαχαίρι. Έχεις δεν έχεις ταίρι είναι μια ωραία και χρωματιστή γιορτή και ακόμη κι αν δεν βγεις έξω να το γιορτάσεις – γιατί κακά τα ψέμματα λίγος χαμός γίνεται – ένα ωραίο δείπνο στο σπίτι είναι μια ωραία εναλλακτική.
    αν δεν εχεις ταίρι μπορείς καλλιστα να παρεις δωρο για μια φιλη ή ένα φίλο σου ή να στείλεις κάρτες !
    Πάντως θέλω να δω ο κος Ρωμανός πόσα δώρα θα λάβει φέτος!!!!
    Το bb & more ετοιμάζεται!!!

  3. Ανυπομονώ να δω το μενού του bb γ’αυτή την εβδομάδα αν και δεν γιορτάζω την ημέρα του Αγίου Βαλαντίνου.Κατά μία περίεργη σύμπτωση κ οι δύο ,εδώ κ 100 χρόνια που είμαστε μαζί, δεν θέλαμε να γιορτάζουμε αυτή τη μέρα ως κάτι ξεχωριστό.Γενικά,μου τη σπάνε οι γιορτές εκείνες οι οποίες περιστρέφονται γύρω από κλισέ του τύπου:Είναι 15 Αυγούστου κ οι φίλοι ρωτούν εναγωνίως αν ήσουν διακοπές.Είναι Χριστούγεννα κ οι ερωτήσεις συνεχίζονται σε ποιο ρεβεγιόν πήγες.Κανείς δεν ρωτάει αν πέρασες καλά αλλά αν πήγες ή έκανες κάτι που θεωρείται in.Αντισυμβατική λοιπόν,αν και αιγοκεράκι,δεν μου αρέσει να κάνω κάτι επειδή κ καλά το επιβάλλουν οι άλλοι.Όσον αφορά τον καταναλωτισμό,δεν θα έλεγα ότι περιμένω τη 14η Φεβρουαρίου για να καταναλώσω,όλα περιστρέφονται γύρω από αυτό.Πάντως,εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους!

  4. ΄Εχω χρόοοοοοοοοονια να γιορτάσω τον ΄Αγιο Βαλεντίνο….ούτε θυμάμαι πόσα…πέρυσι είχαμε πάει 6 γυναίκες σε μια πρεμιέρα ταινίας.Και φέτος το ίδιο με βλέπω…αν δεν καταφέρω να πάω στην πρεμιέρα του “50 shades of grey” θα πάω στις 14,που αρχίζει και επίσημα στους κινηματογράφους…και μετά θα γυρίσω να βιάσω το σύζυγο…

  5. Τζα!!!καλησπέρα παρεάκι μου.Εγώ πάλι παλιά πάθαινα το εξής:το έπαιζα υπεράνω και καλά και σιγά την ημέρα και κάθε μέρα είναι γιορτή και τέτοια.Και όταν πλησίαζαν μεσάνυχτα και δεν έβλεπα κάτι μια έκπληξη μια αναφορά έστω στην ημέρα στράβωνα.Στη συνέχεια το δούλεψα λιγάκι μέσα μου και αποφάσισα να συμπεριλάβω την ημέρα στο επίσημο εορτολόγιό μου.Τώρα πλέον είναι ξεκάθαρη η πρόθεσή μου.Γιορτάζω(γιορτάζουμε δηλαδή)και τέλος.
    Μουτςς

  6. @marianna: το σκέφτομαι ωρα αυτό που εγραψες..

  7. ok.. δεν τον γιορτάζω τον Αγιο, γιατί όντως δεν περιμένω μόνον εκείνη την μέρα-προτιμώ τις καθημερινές αποδείξεις.
    Αλλά φέτος το υπόσχομαι, χα-χα!

  8. maryl μου θυμισες τα παιδικα μου χρονια…ο μπαμπας εκτος της μαμας επαιρνε δωρακι και για μενα και την αδερφη μου!!!!Δεν ξερω αν εχουν δικιο περι καταναλωτισμου…τουλαχιστον αφορα δυο αυτη η γιορτη κι οχι οοοολο το σόι….και ναι λοιπον θελω καρδουλες και και σοκολατες και λουλουδια και εσωρουχα και αρκουδακια και….

  9. Latreyw ton Valentino kai ta glyka dwrakia poy pairnw kai dinw aythn thn hmera!!! Happy Valentine’s Day!

  10. kalispera julia bbgirls!!! to exo diabasei to post apo xthes alla den exo prolabei na grapso ayto pou thelo to opoio einai gia tis yperoxes kardoules pou peftoun!!!poly mou aresoun @julia se parakalo ginete na tis kratisoume k meta tou agiou valentinou einai yperoxes mou ftiaxnoun mia yperoxh glykia diathesi!!! filakiaaaaaa

  11. Συμφωνώ Τζούλια! ‘Εχεις απόλυτο δίκιο. ‘Εγω πάντως θα γιορτάζω όπως πάντα!

  12. ΑΑΑ! Και επίσης οι καρδούλες που πέφτουν μου αρέσουν πολύ!!

  13. Καλημερα! Ομολογουμενως, ψοφαω για ρομαντζαδα και δεν εχω καλυτερο απ’ τον Αγ. Βαλεντινο, μια που “ξεκουνιεται” ο καλος μου και κανει κατι, που συνηθως σε ο,τι εχςι να κανει με ρομαντισμο ειναι… σκραπας!
    Συμφωνω για οσα εγραψες περι εμπορευματοποιησης ολων ανεξαιρετως των γιορτων και μ’ αυτη τη λογικη, ναι, φιλε μου, θα γιορτασω κι αν εχεις προβλημα συρσου στη σπηλια σου! ( συγνωμμη αν μολις εριξα το επιπεδο…)
    Φιλια! Καλη εβδομαδα!

  14. @Litsa: Απίθανα ειλικρινές αυτό που έγραψες. Αυτό το “υπεράνω” και που με αυτό, “τρώμε” το κεφάλι μας, κάποιες φορές. Ε, δεν είναι και μάντης ο άλλος.

  15. @ΑnthiK: No worries, Anthi, φέτος θα τον γιορτάζουμε εδώ μέσα, έτσι κι αλλιώς!

  16. Καλημέρα κορίτσια . Λοιπόν , εγώ θα συμφωνήσω ότι η συγκεκριμένη γιορτή είναι μια αφορμή για να δείξεις σε κάποιον πόσο τον αγαπάς , κι ας μην είναι υποχρεωτικά ο “καλός” σου ( πέρσι , για παράδειγμα , πήρα δώρο στο μεγάλο έρωτα της ζωής μου : τον ανηψιό μου ). Φέτος , βγαίνοντας από μια μεγάλη σχέση που κράτησε 7 χρόνια ( και προσωπικά με πήγε πίσω σε πολλά πράγματα ) , θα φροντίσω ένα άλλο πρόσωπο που αγαπώ πολύ : τον εαυτό μου . Και θα κοιτάξω να του το δείχνω ακόμα συχνότερα , χωρίς να περιμένω κάποια συγκεκριμένη αφορμή …

  17. @Mous Mous: Γι’ αυτό, που έγραψες λοιπόν και μοιράστηκες μαζί μας, σε περιμένει ένα post, το οποίο θα σου το αφιερώσουμε. Διότι πρώτα αγαπάμε τον εαυτό μας και μετά έχουν σειρά οι υπόλοιποι

  18. @Julia :Μεγάλη μου τιμή να μου αφιερώσετε ολόκληρο post ! Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου , για να είμαστε ισορροπημένες πρέπει αδιαπραγμάτευτα να βάζουμε πάνω απ’όλα τον εαυτό μας και τις επιθυμίες μας …

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.