Άγιος Βαλεντίνος: 5 (πολύ) Αισθησιακά Αρώματα, because love is in … the air.

valentines-Day-box-51

 

 

Είμαι εδώ και χρόνια μεγάλο θύμα του Αγίου Βαλεντίνου- όπως βέβαια και κάθε γιορτής σαν κλασσικός Tοξότης – και πολύ καιρό πριν σχεδιάζω τα δώρα και τις εκπλήξεις για τον καλό μου, καθώς μου αρέσει να δίνω διαφορετικό τόνο κάθε χρόνο (είμαστε και μαζί πολλάάάάά χρόνια και ξέρει τι τον περιμένει).

 

 

Από τη δική του πλευρά βεβαίως ξέρει και έχει την εύκολη και ίσως τη μόνη κίνηση που τυγχάνει τόσης εκτίμησης από πλευράς μου – να μου αγοράσει το άρωμα που θέλω τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

 

Το άρωμα μπορεί να γίνει το υπέρτατο όπλο αποπλάνησης που, όπως τα εσώρουχα, μπορεί να μην «φαίνεται» (ή τουλάχιστον, όχι αμέσως) αλλά , η αίσθηση που δημιουργεί και η  ανάμνηση που αφήνει, είναι αξεπέραστα!

 

Στο πνεύμα λοιπόν του Αγίου και με τις καρδούλες να πέφτουν ακατάπαυστα το bb τα αρώματα που προτείνω για μια αξέχαστη ημέρα &more είναι:

 

Chanel No.5

 

chanel-No5

 

Το πλέον κλασσικό άρωμα, έμπνευση της Coco που ήθελε να μυρίζει σαν γυναίκα και όχι σαν λουλούδι, η ευφυΐα του χημικού Ernst Beaux που έβαλε την κατάλληλη ποσότητα αλδεϋδών στο μίγμα νο.5, οι ουρές των Αμερικάνων στρατιωτών έξω από το ατελιέ της μετά το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου προκειμένου να φέρουν πίσω στην πατρίδα ΤΟ άρωμα δώρο στις καλές τους και φυσικά η Μέριλυν που φορούσε αυτό και τίποτε άλλο στον ύπνο της βοήθησαν στη δημιουργία ενός μύθου που καλά κρατεί από 1921.

 

 

Guerlain  Shalimar

 

 

shalimars

 

Άλλος ένας μύθος – ωδή στον έρωτα του αυτοκράτορα Shahjahan της Ινδίας και της λατρεμένης του γυναίκας Mumtaz Mahal στη μνήμη της οποίας έχτισε το περίφημο Taj Mahal,  δια χειρός Jacques Guerlain ο οποίος “έκλεισε” τον αγαπημένο κήπο της Shalimar σε ένα διαχρονικό εξαιρετικά αισθησιακό,  άρωμα.

Πιστεύω υπάρχει ένα Shalimar για κάθε γυναίκα – το συγκεκριμένο γνώρισε πολλές ενσαρκώσεις άλλες πιο ελαφριές, άλλες πιο εξωτικές και δοκιμάζοντας θα βρείτε αυτή που σας ταιριάζει είτε αυτό είναι το κλασσικό, το Initial, το Ode a la Vanille,  το Eau de toilette, ή ακόμη το νεότερο Souffle de parfum.

 

 

Bottega Veneta – Knot

 

bottega_vineta_knot_scent

 

 

Ο έρωτας είναι δεσμός και τι καλύτερος τρόπος από ένα άρωμα που δηλώνει ακριβώς αυτό! Η δεύτερη απόπειρα του διάσημου οίκου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς είχε σαν αποτέλεσμα ένα άρωμα “γευστικό”, λουλουδάτο και με σαγηνευτικό υπόβαθρο που σίγουρα δεν θα σας αφήσει να περάσετε απαρατήρητη.

 

 

Chloe – Love story

 

 

 

Chloe-Love_Story

 

Ακόμη μια ωδή στο έρωτα με λουλουδάτες νότες και ανάλαφρη αλλά πάντα ερωτική διάθεση,  κλασσική του οίκου Chloe.  Το μπουκάλι λέει κι αυτό μια ιστορία αγάπης και είναι εμπνευσμένο από τα εκατομμύρια λουκέτα που αφήνουν οι ερωτευμένοι στο Παρίσι.

 

 

 

The Body Shop – Smoky Poppy

 

body-shop-poppy 2

 

 

 

body-shop-poppy-perfume-line

 

Μια εναλλακτική και οικονομική πρόταση, το νέο άρωμα του Body Shop έρχεται εγκαίρως με πλήρη σειρά προιόντων σώματος και μπάνιου εμπνευσμένα από τις πανέμορφες κατακόκκινες παπαρούνες. Ένα αισθησιακό μίγμα μπαχαρικών και λουλουδιών με πρωταγωνιστή την παπαρούνα η οποία παρεπιπτόντως στην Ελληνική Μυθολογία ήταν το λουλούδι της θεάς Δήμητρας και συμβόλιζε την αγάπη και τη γονιμότητα.

 

 

 

Πολλά κατακόκκινα φιλιά!!!

 

MariaA

 

 

 

11 Σχόλια
  1. Υπέροχη ανάρτηση Μαρία μας, όπως πάντα…. Για μένα πάντως το πιο ερωτικό και καθοριστικό άρωμα της σχέσης μου είναι το Narcissso Rodriguez For Her!

  2. @Stella: Λατρεμένο το Narcisso… λατρεμένο όμως.. Αλλά αυτή τη φορά, με καθήλωσε, η Υπουργός.

  3. Καλησπέρα!!! Χαίρομαι που σας άρεσε!!!
    @ Stella: Ωραίο και το Narcisso!Το θέμα είναι να φοράς αυτό που σου ταιριάζει και ξεσηκώνει εσένα πρώτα!!!

  4. καλησπερα εγω ψηφιζω chloe και la vie e belle για πιο αισθησιακες βραδιες το miss dior Kαλο βραδυ

  5. @Maria πόσο δίκιο έχεις το άρωμα πρέπει να ξεσηκώνει πρώτα εμάς και μετά τους άλλους. Από όσα μας παρουσίασες προτιμώ το chloe και ίσως να είμαι η μοναδική στον κόσμο που δεν μου αρέσει το chanel No 5 . έκανα αρκετές προσπάθειες να το συνηθίσω αλλά….

  6. Τζα!!!Καλησπέρα bb.Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σου αγαπημένη μας υπουργέ.Από αυτές λοιπόν μάλλον προς Shalimar πλέω αν και τελευταία δεν αποχωρίζομαι το Dior Addict.
    Μουτς

  7. Καλημέρα. Πραγματικά δεν χορταίνω να διαβάζω, όταν η Μαρία μιλάει για αρώματα! Εμένα μου ανεβάζει την ερωτική διάθεση το L’ Instante Magique του Guerlain…

  8. @ΕΛΕΝΗ: Δεν είσαι η μοναδική στον κόσμο. Θα σου κάνω και εγώ παρέα. Παρόλο που το νάμ-μπα φάιβ (όπως το έλεγε η λατρεμένη μου γιαγιά) η οποία το λάτρευε, το μυρίζω και το αγαπώ από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, εν τούτοις, εμένα ποτέ δεν με “ξεσήκωσε” Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα μπουκάλι πάνω στην τουαλέτα μου, γιατί το συγκεκριμένο έχει ξεφύγει από, Άρωμα. Είναι πλέον το απόλυτο σύμβολο θηλυκότητας.

  9. Υπέροχα αρώματα,ποιο να πρωτοθαυμάσει κανείς;Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι το the body shop.E,δεν είναι κ δύσκολο να το γνωρίσω!

  10. ΄Εχω ΠΟΛΛΑ αρώματα και κανένα συγκεκριμένο.Μ’αρέσουν Estee Lauder και Burberrys,αλλά μ’αρέσουν οι δοκιμές και οι αλλαγές.΄Οπως αλλάζεις τα μαλλιά σου….πάιζεις και με τη μυρωδιά σου!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.