Πάτρα: Το Καρναβάλι μας!

parta-carnival-open

 

 

Τι υπέροχο είναι το bb γεμάτο καρδουλες! Πολύ θα ήθελα να τις κρατήσουμε πάνω από μια εβδομάδα! Ενώ όλοι μιλούν ακόμα για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου εγώ θέλω να σας μιλήσω για την επόμενη μέρα, που για εμάς στην Πάτρα δεν είναι απλά άλλη μια Κυριακή αλλά είναι η Κυριακή των μικρών. Έχουμε δηλαδή την μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση των μικρών!

 

Το καρναβάλι των μικρών αποτελεί μια ξεχωριστή και σημαντική ενότητα του Πατρινού Καρναβαλιού για 19 συνεχόμενα χρόνια και δίνει στους μικρούς μας φίλους την ευκαιρία να γνωρίσουν καινούργια πράγματα και να εθιστούν δημιουργικά στα πολιτιστικά δρώμενα, μέσα από τη διασκέδαση και το παιχνίδι, να αναπτύξουν τις αισθήσεις, τη φαντασία τους και την ελευθερία έκφρασης μέσα από εναλλακτικές μορφές τέχνης. Βασικές του δράσεις είναι οι Καρναβαλουπόλεις και η Μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών.

 

Δεν είναι χατιτωμένα τα μικρούλια;

 

patra-karnavali-mikron

 

 

patra-2

 

 

patra-3

 

Επειδή όμως και εμείς πρέπει να γινόμαστε μερικές φορές παιδιά και να μην καταναλωνόμαστε μόνο στην καθημερινότητα μας, υπάρχει το καρναβάλι που στην Πάτρα έχει την τιμητική του καθώς είναι το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό στη χώρα μας.

Ναι το καρναβάλι, όπως εξάλλου και τις υπόλοιπες γιορτές, υπάρχουν πολύ που το μισούν αλλά ακόμα περισσότεροι αυτοί που το αγαπούν! Αν ανήκετε στην δίκια μου κατηγορία (δεν χρειάζεται να πω που ανήκω….!!!) καθίστε να απολαύσετε τις επόμενες πληροφορίες και ποιος ξέρει, ίσως να κανονίσετε και ένα ταξιδάκι στην αγαπημένη μου πόλη.
Το Πατρινό Καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση καρναβαλιού στην Ελλάδα, που αριθμεί περισσότερα από 180 χρόνια ιστορίας. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου, όταν ο τελάλης ανακοινώνει το ξεκίνημα των εορτασμών που λαμβάνουν χώρα λίγες ημέρες μετά στην τελετή έναρξης. Οι εορταστικές εκδηλώσεις διαρκούν μέχρι την Καθαρή Δευτέρα (40 μέρες πριν το Πάσχα).

 

Κατά τη διάρκεια της Καρναβαλικής Περιόδου η Πάτρα γίνεται μια πόλη γεμάτη χρώμα και διασκέδαση. Μια ποικιλία από εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα σε όλη την πόλη οι οποίες περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, κρυμμένο θησαυρό, καρναβάλι των μικρών, θέατρα δρόμου, εκθέσεις και φυσικά τις μεγάλες παρελάσεις το τελευταίο Σαββατοκύριακο.

 

Οι Γιορτές τελειώνουν με την τελετή λήξης στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου με το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου που συνοδεύεται από ένα μοναδικό σόου πυροτεχνημάτων.

 

Φέτος η μεγάλη παρέλαση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015, φυσικά υπάρχει κ το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015 η νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση όπως την λέμε που είναι χωρίς τα άρματα!

 

Για όσους επιθυμούν να πάρουν μέρος σε αυτό το μεγάλο party να σας ενημερώσω ότι φέτος τα πιστοποιημένα πληρώματα του πατρινού καρναβαλιού είναι 239, που σημαίνει ότι έχετε αρκετές στολές να δείτε μέχρι να αποφασίσετε σε ποιο groupθα πάρετε μέρος! Αλλά κ εσείς που θέλετε απλώς να το δείτε ελάτε κ θα σας μείνει αξέχαστο!!

 

aeukgidgjk4f4b59a8c5f3b

 

 

patrino_karnavali_2

 

 

Και βέβαια, το τραγουδάκι που θα μας ανεβάσει ακόμα περισσότερο τη διάθεση, Ύμνος στο Πατρινό Καρναβάλι!

 

 

 

 

 

Καλή Αποκριά bb girls!

 

Σας φιλώ, με αγάπη από την Πάτρα

Nansy

 

 

 

 

5 Σχόλια
  1. Τζα!!!Καλησπέρα bbgirls.@Nansy μου γλυκιά να το κάψεις,να ξεφαντώσεις και μετά θα περιμένουμε κι άλλες φωτογραφίες.
    Μουτς

  2. Μπορεί να ανήκω στην… άλλη κατηγορία, αλλά το κείμενό σου, Nansy, μας μετέφερε εξαιρετικά το κλίμα του τρελού καρναβαλιού. Καλά να περάσεις.

  3. Για μένα ακόμα πιο όμορφο κομμάτι του Πατρινού Καρναβαλιού είναι η νυχτερινή παρέλαση!!

  4. Nansy ποια Νανσυ είσαι?? Εχει γούστο να είσαι η ξαδέρφη μου Νάνσυ Τσίγκα από την Πάτρα και να μην το έχω αντιληφθεί.. Σαν Καλαβρυτινή λόγω καταγωγής και καθώς έχω συγγενείς στην υπέροχη Πάτρα(η αγαπημένη αδερφή του μπαμπά)όλα μου τα παιδικά καρναβάλια τα πέρασα εκεί…έχω υπέροχες αναμνήσεις!!! Μεγαλώνοντας και με τις υποχρεώσεις που φέρνει η ενήλικη ζωή,σταματήσαμε να πηγαίνουμε,αλλά τι κι αν έκτοτε πήγα και σε άλλα καρναβάλια(μέχρι και Βενετία έφτασε 2 φορές η χάρη μου),η Πάτρα και το Πατρινό καρναβάλι είναι πρώτα στις πιο όμορφες αναμνήσεις μου!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.