5 Σπάνια niche Αρώματα, που πρέπει να δοκιμάσετε!

 

floris-perfume

 

 

Επειδή είμαι γνήσιο bb girl  που συνέχεια ψάχνει κάτι καινούριο, σήμερα  θέλω να σας προτείνω 5 σπάνια και αμιγώς  Αγγλικά αρώματα είτε από παλιούς ή καινούριους οίκους που σίγουρα θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε!

 

 

4160 Tuesdays – The Sexiest Scent on the Planet

 

 

perfume-4160

 

Η αρωματοποιός Sarah McCartney της μικρής (ακόμη) niche μάρκας ήθελε να γίνει μάγισσα όταν ήταν μικρή και μετά από πολλές σπουδές και καρίερα στη Lush δημιούργησε τα δικά της αρώματα, όλα με ευφάνταστα ονόματα που δίνει η ίδια ή οι φίλοι για τους οποίους τα δημιουργεί. Το συγκεκριμένο το βάφτισε μια δημοσιογράφος όταν το μύρισε πρώτη γιατί πραγματικά ο συνδυασμός εσπεριδοειδών, βανίλιας και πολύτιμων ξύλων που περιέχει έχουν ξεσηκωτικές ικανότητες!

 

 

Illuminum – White Gardenia Petals

 

 

illuminum-perfume

 

O hair stylist Michael Boadi  βρίσκεται πίσω από την εταιρία που γνώρισε παγκόσμια φήμη εν μια νυκτί όταν ανακοινώθηκε ότι η Δούκισσα Catherine ή Kate το επέλεξε ως το άρωμα που φόρεσε στο γάμο της με τον William. Αποτέλεσμα να εξαντληθεί για μήνες με τεράστια λίστα αναμονής και να χαρίσει στον οίκο αναγνώριση που του αξίζει γιατί έχει εξαιρετικές αρωματικές δημιουργίες ( και ένα από τα ομορφότερα μαγαζια στο Λονδίνο). Είναι εξαιρετικά κρεμώδες και μεθυστικό και αν σας αρέσουν τα αρώματα με έντονα λευκά άνθη αυτό είναι φτιαγμένο για εσάς!

 

 

Floris- Wedding Bouquet

 

 

floris-perfume-wedding bouquet

 

Ένα άρωμα που κι αυτό δημιουργήθηκε για να γιορτάσει το γάμο της Kate & William από μια παμπάλαια αγγλική αρωματοποιία της οποίας η ιστορία άρχισε το 1730 και με στενές σχέσεις με τη βασιλική οικογένεια. Το άρωμα είναι δροσερό, λουλουδάτο, με νότες από εσπεριδοειδή, μιγκέ, γιασεμί, νερόλι, musk και σανδαλόξυλο.

 

 

Grossmith – Phul  Nana

 

grossmith-phul-nana-flacon

 

Αρχικά η εταιρεία ιδρύθηκε το 1835, γνώρισε τεράστια επιτυχία, έκλεισε δυστυχώς αλλά πρόσφατα επανιδρύθηκε από τον απόγονο του ιδρυτή Simon Brooke & τη γυναίκα του Amanda που αποφάσισαν ότι το κομμάτι αυτό της αρωματική ιστορίας έπρεπε να διασωθεί.

 

Το Phul Nana σημαίνει όμορφο λουλούδι, αρχικά πρωτοφτιάχτηκε το 1891 και άνοιξε το δρόμο για τα οριένταλ αρώματα που ξέρουμε σήμερα καθώς τότε – όπως και τώρα – περιέχει νότες περγαμοντου, νερόλι, γεράνι, υλάγκ-υλάγκ, τουμπερόσα, σανδαλόξυλο, κέδρο, τόνκα και βανίλια.

 

 

Marks & Spencer – Rosie Autograph (της Rosie Huntington – Whitely)

 

 

Rosie-Huntington-Whiteley-perfume

 

 

Μια εξαιρετική συνεργασία του κολοσσού M&S και του σούπερ μόντελ Rosie που μαζί με τον διάσημο αρωματοποιό Ralph Schwieger είχαν ως αποτέλεσμα ένα φρέσκο άρωμα με βάση το ρόδο που όμως παραμένει μυστηριώδες και πικάντικο χάρη στις πιπεράτες νότες, στη βανίλια και τα πολύτιμα ξύλα.

 

….&more  γιατί το βασικό είναι πάντα να είμαστε όμορφα αρωματισμένες!

 

MariaA

 

 

 

6 Σχόλια
  1. Τζα!!!Καλημέρα bb.Διαβάζοντας το post της αγαπημένης μας υπουργού σκεφτόμουν πως κυκλοφόρησε η έξυπνη σήτα,το έξυπνο καλσόν,το έξυπνο σουτιέν,το έξυπνο μπαστούνι και άλλα τόσα έξυπνα αλλά το μόνο που παρέμεινε χαζό είναι το laptop.Χάθηκε να είναι έξυπνο κι αυτό και τώρα που διαβάζω τις περιγραφές των αρωμάτων να αρχίσει να ψεκάζει;Γιατί καλά τα λες @Maria μου,να τα δοκιμάσουμε τα σπάνια αρωματάκια,αλλά πού να τα βρούμε να τα δοκιμάσουμε????ουφφφ
    Τα φιλιά μου
    Υ.Γ.Χιονίζει σας είπα?

  2. Καλημέρα bbgirls!!!
    @Litsa: πολύ σωστή ερώτησή σου, θα έπρεπε να γράψω κάτι! Αρχικά ξέρω κάποιες τις έχει η Rosina Perfumery στη Γλυφάδα και το Stemma στη Θεσσαλονίκη. Επίσης όπως οι 4160 Tuesdays στέλνει Ελλάδα – η Sarah μου έστελνε αρώματα πολύ πριν μετακομίσω Λονδίνο – και οπωσδήποτε το Amazon & Ebay έχουν τα περισσότερα από αυτά. Το καλύτερο για να γνωρίσετε τις μάρκες είναι τα sample sets που ακόμη κι αν δεν το λένε στο site τους, στέλνοντας ένα email τις περισσότερες φορές σε εξυπηρετούν και σου τα στέλνουν.
    Τέλος εγώ είμαι εδώ, αν δείτε κάτι που δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς αυτό και μπορώ να βοηθήσω θα σας το στείλω!
    Φιλιά πολλά!!

  3. Δεν χορταίνω ποτέ μα ποτέ αρώματα! Όλα θέλω να τα δοκιμάσω!

  4. Οντως οι αγγλικοι οικοι αρωματων εχουν πολυ καλη φημη!

  5. Αγαπημενη μου Μαρία, το post σου σημερα είναι εκπληκτικό και θελω να γραψω πολλά αλλα δεν εχω τα κουράγια, γιατί βρισκομαι …στο “κρεββάτι του πόνου” κι αστα να πάνε…. Αλλά τι όαση όλα αυτα τα αρωματα!!! Θα τα μελετήσω με καθαρό μυαλό, το μόνο που θελω να σε ρωτήσω, μα Niche το Marks & Spencer? Πρραγματικά εξεπλάγην!!!! Το ειδα το άρωμα αλλά για να το συμπεριλάβεις εσυ στα Νiche θα πει, ότι αξίζει τον κόπο…Φιλιά πολυαγαπημενη!

  6. Παρόλο που δεν γνωρίζω κανένα από τα παραπάνω αρώματα,και μόνο η υπέροχη περιγραφή τους με παρακινεί να τα δοκιμάσω..πόσο δίκιο έχει η Litsa,θα ψεκαζόμουν από την κορφή ως τα νύχια,αν μπορούσα,χαχαχα

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.