Helen Heliotou: Mια Ελληνίδα που κάνει πράξη το «Fashion is Art»

helen-helioutou-bags-1

 

 

Όταν οι εικαστικοί δημιουργούν, δεν έχουν όρια και δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να ακολουθούν σαν υπνωτισμένοι το όραμά τους. Tη σχεδιάστρια Helen Heliotou την κατατάσσω στους εικαστικούς καλλιτέχνες – γλύπτες με avant-garde τάσεις.

 

Πρωτοποριακή και τολμηρή, παρουσιάζει μία σειρά από γυναικείες futuristic τσάντες, με μια ματιά στο μέλλον σύμφωνα με το δικό της όραμα, φέρνοντάς το στο παρόν και στη διάθεση όσων τολμούν να προσθέσουν ένα τέτοιο αξεσουάρ στη συλλογή τους, που σίγουρα θα είναι ένα κομμάτι που δεν θα βαρεθεί κανείς ποτέ.

 

Τα κομμάτια αυτής της συλλογής δεν είναι απλά fashion forward αλλά είναι έργα τέχνης κατασκευασμένα με υλικά που δεν θα περίμενε κανείς να δει σε αξεσουάρ μόδας τα οποία είναι απόλυτα wearable, για γυναίκες που ψάχνουν το ξεχωριστό μοντέρνο αξεσουάρ αλλά ταυτόχρονα chic και διαχρονικό. Δεν είναι και τυχαίο το γεγονός ότι ήδη έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των world wide fashionistas και έχει προβληθεί από bloggers του εξωτερικού.

 

 

helen-heliotou-bags-2-2

 

 

Η Helen Heliotou μεγάλωσε αγαπώντας τη μόδα. Φοίτησε σε ελληνογαλλικό σχολείο ενισχύοντας την αίσθηση της κλασικής φινέτσας και σπούδασε Διοίκηση Marketing στο Αμερικάνικο Κολέγιο της Ελλάδας, διαμορφώνοντας μία χαρισματική προσωπικότητα, που είναι εμφανής στην «2H Women’s Bag Collection 2014».

 

“2Η”…δύο υλικά, Plexiglas και δέρμα …δύο υφές…παγετός και βελούδο, δύο κόσμοι, φουτουριστικό και κλασικό συνδυάζονται σε απόλυτη αρμονία κάτω από τη δημιουργική προοπτική της σχεδιάστριας Helen Heliotou , κάνοντας μια νέα στυλιστική δήλωση.

 

helen-heliotou-bags-3-2

 

 

helen-heliotou-bags-4-2

 

 

 

Η πρώτη της επαφή με το μοναδικό αυτό υλικό, που σύντομα έγινε η έμπνευσή της, ήταν δίπλα στον σύζυγό της, που ειδικεύεται σε αποκλειστικές δημιουργίες Plexiglas. Επηρεασμένη από αυτό, απέκτησε μια βαθιά κατανόηση σχετικά με τις τεχνικές παραγωγής και ποιότητας του Plexiglas.

 

Εργονομικός σχεδιασμός με μαγνητικά κλεισίματα και χωρίς τη χρήση κόλλας. Πρόκειται για χειροποίητες δημιουργίες που επικεντρώνονται στη λεπτομέρεια και τη λειτουργικότητα. Τα υλικά που χρησιμοποιεί η σχεδιάστρια είναι υψηλής ποιότητας και όλα τα κομμάτια της συλλογής έχουν το λογότυπό της χαραγμένο σε ασημί καθρέφτη, θέλοντας να δημιουργήσει ένα μινιμαλιστικό αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα αποπνέουν έναν αέρα πολυτέλειας, κομψότητας αλλά και μοναδικότητας.

 

 

helen-heliotou-bags-5-1

 

 

helen-heliotou-bags-6-1

 

 

Η ποικιλομορφία των Plexiglas υλικών, διαφανή, στερεά ή νέον και η ποικιλία των χρωμάτων, επιτρέπουν απεριόριστους συνδυασμούς. Οι τσάντες αυτές αποτελούν ένα all-day αξεσουάρ και συνοδεύουν κάθε διάθεση ενώ αντιπροσωπεύουν ένα ενδιαφέρον fashion item. Eίναι τόσο ξεχωριστές αλλά και τόσο διακριτικά φουτουριστικές που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση και ώρα της ημέρας αλλά και σε πολλά διαφορετικά στυλ.

 

 

helen-heliotou-bags-11-1

 

 

 

Θα τις  βρείτε στο http://helenheliotou.com/

 

 

 

 

thenia.

fashion: to stand out, not to show off

www.thenia.gr  “it is what it is”

 

 

 

 

6 Σχόλια
  1. Πρόσφατα είδα μια παρουσίαση της δουλειάς της σε περιοδικό. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το αποτέλεσμα όταν συνδυάζεται η έμπνευση με την τεχνογνωσία.
    Καλή Σαρακοστή.

  2. Τζα!!!Καλησπέρα bb.Αρκετά προχωρημένος ο συνδυασμός των υλικών,μ’αρέσει.
    Καλή Σαρακοστή σε όλες.
    Μουτς

  3. Καλησπέρα και Καλή μας Σαρακοστή! Ιδιαίτερες φωτογραφίες και αρκετα ξεχωριστό θέμα!

  4. Εξαιρετικος και πολυ προχωρημένος πραγματικα ο συνδυασμος υλικων, πολυ μου αρεσεουν τα χρωματα και η υφή τους!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.