5 classic fashion trends, που φοβόμαστε να ακολουθήσουμε!

beautybloggr-fashion

 

Σε πολλά fashion trends είμαστε συνηθισμένες να λέμε ΟΧΙ, γιατί είμαστε σίγουρες ότι δεν μας ταιριάζουν, δεν μας κολακεύουν, δεν είναι για εμάς. Just do it! Υπάρχει τρόπος αν υπάρχει η διάθεση. Εάν κάποιο trend μας αρέσει πολύ, τότε σημαίνει ότι είναι για εμάς! Σημαίνει ότι ταιριάζει στην αισθητική μας, γι’ αυτό και μας ελκύει τόσο!

 

Και βέβαια σίγουρα δεν εννοώ πως μπορούμε όλες να φορέσουμε το οτιδήποτε, δηλαδή μπορεί να μην έχουμε δύο μέτρα πόδια για να φορέσουμε midi φούστα με μποτάκι πάνω από τον αστράγαλο ή μπορεί να μην έχουμε την τέλεια επίπεδη κοιλίτσα για ένα crop top, αλλά σίγουρα υπάρχουν τρόποι να προσαρμόσουμε στο σώμα μας τα στοιχεία αυτά που μας συναρπάζουν όταν τα βλέπουμε φορεμένα σε κάποιον άλλο σωματότυπο.

 

Αλλά ας δούμε πιο αναλυτικά τα 5 πιο τρομακτικά trends και πως μπορούμε να τα φέρουμε στα μέτρα μας!

 

 

beautyblog-fashion-rules-1

 

 

 

Ξεκινάω ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν κανόνες στη μόδα! Η μόδα επιτάσσει, προτείνει, δημιουργεί τάσεις και ψάχνει ανελλιπώς το νέο και το επόμενο. Αν το δούμε με μια πιο ψύχραιμη ματιά, θα κρατήσουμε μόνο το «προτείνει» και θα κρίνουμε αν μας εκφράζει πραγματικά η εκάστοτε νέα πρόταση.

 

Trend No1: Ρίγες

Οι ρίγες παχαίνουν. Δεν είναι απόλυτο αυτό και ίσως κάποιες φορές έχετε δοκιμάσει κάποιο ρούχο με ρίγες και θα διαπιστώσατε πως σας ταιριάζει. Οι ρίγες δεν κολακεύουν όταν είναι παχιές. Δεν έχει τόση σημασία αν είναι κάθετες η οριζόντιες

-οι κάθετες βέβαια είναι πάντα πιο κολακευτικές γιατί δίνουν μάκρος στο σώμα- αλλά ακόμη κι αυτές αν είναι παχιές τότε μας προσθέτουν κιλά που δεν έχουμε!

 

Όταν οι ρίγες είναι ψιλές όμως τότε μπορούμε να τις φορέσουμε χωρίς φόβο γιατί δεν διαφέρουν σε τίποτα από οποιοδήποτε άλλο print μας ταιριάζει. Όταν λέω μας ταιριάζει πάντα εννοώ ότι μας αρέσει και το θέλουμε!! Και αφού το θέλουμε θα βρούμε τρόπο να το φορέσουμε, τόσο απλά. Κι αν επιμένετε ακόμα ότι δεν σας κολακεύουν καθόλου οι ρίγες ενώ σας τρελαίνουν, τότε προτιμήστε τις σε αξεσουάρ, τσάντες, παπούτσια, φουλάρια κτλ. Σε καμία περίπτωση μην τις βγάλετε από το outfitγιατί το ότι σας ελκύουν σημαίνει ότι είναι για εσάς!

 

2-3

 

 

Trend No2: Μίνι φούστες

 

Εντάξει, δεν είναι όλα τα πόδια λαμπάδα και με τέλειο σκελετό αλλά θέλουμε τόσο πολύ να φορέσουμε μία κοντή φούστα και κυκλοφορούν τόσες πολλές και τέλειες στο εμπόριο που κάθε φορά που τις πετυχαίνουμε σε κάποιο κατάστημα απλά σέρνουμε την κρεμάστρα αδιάφορα και την προσπερνάμε. Ένας γρήγορος τρόπος να ξεπεράσουμε αυτόν τον «φόβο» είναι το κολάν.

 

Μπορούμε να φορέσουμε μία μίνι φούστα, συνδυάζοντάς τη με ένα κολάν ή με ένα πολύ στενό παντελόνι (ανάλογα τον τύπο και το ύφασμα της φούστας εννοείται) και να δείξουμε πολύ λιγότερες λεπτομέρειες του ποδιού… καθώς και να μην στρέψουμε τα βλέμματα κατευθείαν εκεί, όπως θα συνέβαινε εάν το πόδι ήταν γυμνό ή με ένα καλσόν αραιής ύφανσης. Ένα μαύρο κολάν ταιριάζει στις περισσότερες περιπτώσεις που κολακεύει και «μαζεύει» το πόδι. Επίσης οι μίνι φούστες σε γραμμή άλφα, που δεν κολλάνε στους γοφούς δηλαδή, δείχνουν τα πόδια πιο αδύνατα.

 

 

3-3

 

 

4-3

 

 

Trend No3: Έντοναχρώματα και prints

 

Μην ξεχνάτε τον λόγο ύπαρξης της μόδας…It’s just for fun! Είναι ένας ακόμη τρόπος διασκέδασης και έκφρασης. Γι αυτό και δεν χρειάζεται να ακολουθούμε πιστά οποιονδήποτε κανόνα. Διαφορετικά χάνει τον ρόλο της και γίνεται άλλος ένας λόγος για να ζορίζουμε το μυαλό μας και να προσθέτουμε αγωνίες του τύπου «τι είναι στη μόδα φέτος?? Τι μπορώ να φορέσω και να μην υπερβάλω? Τι είναι must και τι don’t ? πως γίνεται να μην κάνω λάθος??». Σκοπός είναι να διασκεδάζουμε και να αγαπάμε τον εαυτό μας μέσα από το ταξίδι στη μόδας και την ομορφιά και όχι να προσθέτουμε σκοτούρες.

 

Επομένως, διασκεδάστε το! Τολμήστε να προσθέσετε στην ντουλάπα σας ρούχα που φοβάστε πως δεν θα τα υποστηρίξετε απλά κάντε το με μέτρο και πείτε το «Ναι!» μόνο όταν κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη και νιώθετε καλά. Δεν υπάρχει κάτι άλλο σαν γνώμονας. Έστω προσθέστε ένα ή και περισσότερα αξεσουάρ με έντονα χρώματα και printsή έστω βάλτε έντονα χρώματα σε βερνίκια νυχιών!

 

Ακόμη κι αυτό θα κάνει τη διαφορά στη διάθεσή σας. Τα έντονα χρώματα υπονοούν αυτοπεποίθηση, κάτι που κάθε γυναίκα θα έπρεπε να έχει ή τουλάχιστον να δουλεύει πάνω σε αυτό καθημερινά. Μην περιμένετε από τους γύρω να σας τονώσουν την αυτοπεποίθηση, είναι προσωπική μας δουλειά αυτό. So, just have fun!

 

5-2

 

 

 

Trend No4: Δείξτε λίγο δέρμα…

Ακόμη κι αν δεν έχουμε την επίπεδη κοιλιά για ένα crop top, σίγουρα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να δείξουμε λίγο δέρμα. Κάποια σημεία του σώματός μας δεν μας ικανοποιούν τόσο ώστε να τα τονίζουμε και καλά κάνουμε. Σίγουρα υπάρχουν και κάποια όμως για τα οποία είμαστε πολύ ευχαριστημένες και αυτά θα τονίσουμε! Υπάρχουν cut-outs με διαφάνειες ή χωρίς, για όλα τα γούστα! Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει ανάλογα με τις «ανάγκες» του σώματό σας.

 

6-2

 

 

 

 

Trend No5: Καρό

 

Το καρό παχαίνει. Και πάλι όχι πάντα! Προτιμήστε όσο το δυνατόν μικρότερο καρό ή μπορείτε να διαλέξετε ότι μέγεθος σας αρέσει περισσότερο, αρκει να είναι αχνό και όχι σε έντονα χρώματα. Συνδυάστε το με ένα μονόχρωμο jacket για να μειώσετε την επιφάνεια του καρό. Εδώ ισχύει και πάλι ότι προανέφερα στα ριγέ, δηλαδή αν επιμένετε πως δεν σας κολακεύει ενώ σας αρέσει, δώστε πινελιές καρό στου outfit με παπούτσια, τσάντα, φουλάρι, κόσμημα ή ακόμη και καπέλο για τις πιο τολμηρές.

 

7-1

 

 

 

8-1

 

 

Ελπίζω να απενοχοποίησα έστω και λίγο αυτά τα ίσως απαγορευτικά για κάποιες από εμάς trends και θέλω να κλείσω αυτό το κείμενο με ένα ακόμη λανθασμένο άγχος που μπορεί να μας προοσθέσει μία βόλτα στα μαγαζιά. Πρόκειται για τα νούμερα των ρούχων. Πιστεύω πως θα σας έχει τύχει αυτό αρκετές φορές δηλαδή, σε ένα μαγαζί να αγοράζετε το medium και σε ένα άλλο το large.

 

Όχι, δεν παχύνατε σε 10 λεπτά, ούτε το αντίστροφο, απλά τα νούμερα είναι διαφορετικά σε κάθε εταιρεία. Δεν έχει καμία λόγική κι όμως συμβαίνει σε μικρές και μεγάλες εταιρείες. Μη σας αγχώνουν τα νούμερα λοιπόν και μη τα λαμβάνετε υπόψιν. Βρείτε απλά το ρούχο που σας κάνει και δείτε τον εαυτό σας στον καθρέφτη. Αν νιώθετε όμορφα μέσα σε αυτό, τότε δεν χρειάζεται να ανυσηχείτε για την ταμπελίτσα που αναγράφει το νούμερο, γιατί πολύ συχνά δεν ξέρει τι της γίνεται…

 

Η βόλτα στα μαγαζιά είναι διασκέδαση. Μην την αφήσετε να γίνει άγχος και απογοήτευση…Το στυλ της κάθε γυναίκας είναι προσωπική υπόθεση! Just have fun!!

 

 

 

thenia.

fashion: to stand out, not to show off

www.thenia.gr  “it is what it is”

 

 

 

9 Σχόλια
  1. Thenia συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ!!! Εγω ειμαι απο τα bigger girls se size κι ομως εχω φορεμα μακρυ, ριγε και με σκισιμο στο ποδι κ στραπλες (ολα τα anti-sos δηλ) και αρεσει παρα πολυ σε ολους πανω μου και σε μενα φυσικα!!! Ειναι απο τα ανεξηγητα φαινομενα, αλλα ολες οι τασεις προσαρμοζονται, εξαλλου παιζουν ρολο κ τα υφασματα κτλ….
    So, no rules in fashion indeed!!!

  2. Tζα!!!Καλησπέρα bb. @Thenia συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και θα το ξαναπώ:αν δεν σου πηγαίνει πήγαινέ το εσύ.
    Τα φιλιά μου 🙂

  3. Καλησπέρα!Για μένα υπάρχουν rules αλλά τα δικά σου,όχι των άλλων.Πρέπει όλες μας να δουλέψουμε πάνω σε αυτό κ να βρούμε τι είναι αυτό που μας πηγαίνει πραγματικά κ αυτό να φοράμε πάντα,μα πάντα.Τι εννοώ μ’αυτό;Πρέπει να ντυνόμαστε κάθε μέρα με τη λογική ότι κάποιος θα μας δει κ θα πει ότι έχουμε αυτό ή εκείνο το ελάττωμα.Έτσι,αποφεύγω να αγοράζω κ κατόπιν να φοράω ρούχα που δεν μου πηγαίνουν.Δεν θα έβαζα ποτέ κάποιο ρούχο που δείχνει κάποια ατέλεια μου όσο κι αν ήταν trend.Αυτά ισχύουν κ για τις επίσημες εμφανίσεις.Έχετε πάει σε γάμο κ η νύφη να είναι μια άλλη ή οι καλεσμένες να έχουν πανομοιότυπα χτενίσματα κομμωτηρίου;Ε,όχι δεν θα κάνω τα μαλλιά μου αλογοουρά ούτε θα φορέσω το τάδε παντελόνι γτ είναι μόδα.Θα βάλω αυτό που μου ταιριάζει κι ας είναι πιο βαρετό.
    Τέλος,θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να ενσωματώσεις έαν trend στο ντύσιμο σου αν αυτό δεν σου ταιριάζει γτ απαιτείται πολύ ψάξιμο.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να πειραματιζόμαστε αλλά κάθε φορά που αγοράζουμε κάτι να σκεφτόμαστε που θέλουμε να το φοράμε κ στη συνέχεια αν όντως μας δείχνει ομορφότερες από το outfit που έχουμε κ ξέρουμε ότι μας πάει.

  4. @marianna: αυτό ακριβώς εννοώ, ότι πρέπει να φοράμε ότι μας ταιριάζει και όχι ότι είναι στη μόδα απαραιτήτως αλλά αν κάτι είναι στη μόδα και μας αρέσει ενώ δεν μας ταιριάζει, το προσαμόζουμε στο δικό μας στυλ. Καλά, άσε με τους γάμους…έχουμε δει διάφορα κουλά, όντως. Από την αγωνία της τελειότητας, οι περισσότερες αποτυχγάνουν 100% στο αποτέλεσμα. Θέλει ψυχραιμία.

  5. Όλα τα παραπάνω trends μαρέσουν και όλα τα φοράω και προσπαθώ να τα υποστηρίξω εκτός από το καρό που το αντιπαθώ! Από μικρούλα το αντιπαθούσα,γιατί θυμάμαι ότι προσπαθούσε η μαμά μου να με πείσει να φορέσω μια σκοτσέζικη φουστίτσα που ήταν τότε της μόδας,και εγώ έσκαγα από το κακό μου και το πείσμα μου που δεν την ήθελα! Μάλλον από τότε μου έχει μείνει αρνητικό απωθημένο

  6. @thenia:Το ξέρω ότι αυτό εννοείς αλλά χρειάζεται πολύ ωριμότητα κ πολύς κόπος για να βρούμε τον τρόπο να ενσωματώσουμε στο στυλ μας κάτι που θεωρητικά δεν μας πηγαίνει.Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα να δοκιμάσουμε,να κάμουμε πάρα πολλές δοκιμές γτ αλλιώς φαίνεται ένα ρούχο στη βιτρίνα κι αλλιώς πάνω μας.

  7. *κάνουμε χαχα!!σαν τo Μητσοτάκη ακούστηκα.

  8. @marianna: κόπος λέει…εννοείται, βασικά δεν είναι κόπος είναι η αίσθητική του καθενός. Πόσες φορές έχουμε δει γυναίκες να φοράνε ρούχα που δεν τις κολακεύουν καθόλου? Αν δεν το’χεις που λέμε, τι trends και ξε-trends, δεν γίνεται τίποτα. Αλλά αν το’χεις, ναι, θέλει κόπο να προσαρμώσεις όλα όσα σου αρέσουν.
    @maryl: αχ, αυτές οι μαμάδες…το δικό μου ζόρι ήταν τα μαλλιά μου, που μου τα έκοβε μέχρι και 12 χρονών καρέ με αφέλειες, ενώ τα ήθελα μακριά και χωρίς αφέλειες! Περιτό να σου πω ότι δεν τα έχω κοντήνει ποτέ ξανά από τότε.

  9. Χμ,δυστυχώς θα διαφωνήσω με το μίνι και το δέρμα έξω.Βλέπω πολλά νέα κορίτσια που είναι αρκετά ευτραφείς κια φοράνε μίνι και δεν μ’αρέσει….ή άλλες που αφήνουν να φαίνεται μια κρεμασμένη κοιλιά!!Επικροτώ το ότι δεν ντρέπονται για το σώμα τους,αλλά αισθητικά…με απωθεί…

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.