Αστρολογία: Ποιός είναι ο κυρίαρχος πλανήτης του ζωδίου σου και τι σημαίνει αυτό;

planets

 

Πλανήτες μου, αλήτες πουλιά. Πάμε bb girls!

 

Κριός

 

Αγαπημένη μου, ο κυβερνήτης σου δεν είναι άλλος από τον Άρη. Ο «κόκκινος» πλανήτης που πήρε το όνομά του από τον θεό του πολέμου των Αρχαίων Ελλήνων, κυβερνά το πρώτο ζώδιό του ζωδιακού – κυβερνά την είσοδό μας στον κύκλο της ζωής που καθρεφτίζεται από τα ζώδια, μιας και η είσοδός μας στην ίδια τη ζωή είναι μία μάχη (σκεφτείτε λίγο πόσο βίαιη είναι μία γέννα αυτή καθεαυτή, αλλά και η αρχική διείσδυση που την προκαλεί). Κυβερνά τη μάχη, στον αστρολογικό μας δε χάρτη περιγράφει το πώς και το γιατί κατεβαίνουμε σε πόλεμο, πότε και πώς αναλαμβάνουμε δράση και τι είδους δράση είναι αυτή. Περιγράφει την ικανότητά μας να γίνουμε βίαιοι, ή το ενδεχόμενο να υποστούμε εμείς βία και πώς θα την αντιμετωπίσουμε. Περιγράφει επίσης την ενέργειά μας, τη σωματική μας ρώμη, τον τρόπο που κάνουμε –ή θέλουμε να κάνουμε- σεξ. Μαζί με τον Ήλιο, περιγράφει επίσης στο γυναικείο χάρτη τον σύντροφο.

 

Ταύρος

 

Τι ήταν η Αφροδίτη; Η θεά της ομορφιάς σύμφωνα με τους αρχαίους ημών προγόνους – κι αυτό, από μόνο του, κάνει εσένα, τη Ζυγό, αλλά και όσες έχουν έντονη Αφροδίτη στο χάρτη τους θελκτικές με την πρώτη ματιά ανεξαρτήτως αρμονίας χαρακτηριστικών. Ναι, η Αφροδίτη κυβερνούσε την ομορφιά, κι ενδιαφερόταν να συνάπτει σχέσεις. Έτσι, εδώ, έχουμε τον πλανήτη του «καλύτερα μαζί». Η Αφροδίτη είναι φτιαγμένη να περνάει καλά – και ως θεότητα, αυτό ακριβώς έκανε. Στο ζώδιό σου, η αισθησιακή της πλευρά, αυτή των πέντε αισθήσεων και της ευχαρίστησής τους, έχει την τιμητική της. Να θυμάσαι επίσης πάντα ότι πρόκειται για μία αδίστακτη, εντελώς ανήθικη και ανίκητη θεά. «Άμαχος γαρ θεός Αφροδίτα» είχε γράψει στο περίφημο χορικό του ο Σοφοκλής. Είναι ανίκητη η Αφροδίτη – είναι η μία και μοναδική θεότητα που πάντα, με όποιο τρόπο, θα έκανε το δικό της nomatterwhat! Στο χάρτη μας, περιγράφει την ικανότητά μας να αγαπάμε τον Εαυτό μας, και να περνάμε καλά – περιγράφει το πώς περνάμε καλά, τι μας δίνει ηδονή, τι μας κάνει ευτυχισμένους!

 

Δίδυμοι

 

Ο Ερμής, αγγελιοφόρος των θεών, προστάτης του εμπορίου και σεσημασμένος κλέφτης, είναι ο θεός που χάρισε το όνομά του στον πλανήτη που σε κυβερνά. Με φτερά στο κράνος και στα σανδάλια γυρνοβολούσε ο Ερμής, και ο συμβολισμός είναι προφανής: είσαι αεικίνητη, δύσκολα καθηλώνεσαι σε ένα σημείο, είσαι γρήγορη τόσο στις σκέψεις και στα λόγια όσο και στις πράξεις. Βαριέσαι επίσης τρομερά εύκολα. Η πληροφορία (Σ.τ.Μ. αγγελιοφόρος) είναι πάντα πολύ σημαντική για σένα, κι ακριβώς όπως ο Ερμής δεν εμπλέκεσαι διόλου συναισθηματικά με τα όσα μεταφέρεις. Ο Ερμής στο χάρτη μας δηλώνει την ποιότητα του μυαλού μας και τους τομείς στους οποίους ενεργοποιείται ευκολότερα και καλύτερα, αλλά και πού, πώς ή πότε είμαστε σε θέση να πούμε ψέματα και να εξαπατήσουμε. Η γραφή, η επικοινωνία και τα πρώτα μας σχολικά χρόνια, περιγράφονται επίσης από αυτόν τον πλανήτη στο χάρτη μας, όπως και η σχέση μας με τυχόν αδέλφια.

 

Καρκίνος

 

«Ποιάς νύχτας φόβος/σ΄είπε θεά, χλωμή Σελήνη;» Ακριβώς έτσι, καβούρι μου καλό, γεννήθηκαν οι πανάρχαιοι θρύλοι της κυβερνήτιδάς σου. Κι όπως οι νυχτερινοί τρόμοι «γέννησαν» μία υπέρλαμπρη ουράνια θεά, έτσι κι εσύ είσαι σε επαφή με τα πιο αρχέγονα σκοτάδια. Η Σελήνη είναι η μήτρα και ο τάφος, τα δύο σκοτεινά μέρη από όπου ξεκινάμε και καταλήγουμε. Είναι τροφός και Μητέρα, είναι παρθένα Άρτεμις (Άρτεμη=άρτιος=ολόκληρος=η πληρότητα, η τελειότητα της γυναικείας φύσης) και σοφή γερόντισσα Εκάτη της μαγείας και των κλειδιών του Κάτω Κόσμου. Στο χάρτη μας, η Σελήνη μιλά για τη μητέρα μας, αλλά και για τι είδους μητέρες θα γίνουμε εμείς. Μιλά για τη γυναικολογική μας υγεία και την ψυχολογία μας, για το ένστικτό μας και την επαφή μας με το συλλογικό ασυνείδητο. Επίσης, εκφράζει την ανάγκη μας συναισθηματικά για να νιώσουμε πλήρεις, είναι το μωρό που συνεχώς κι ενστικτωδώς ζητά να θηλάζει. Ό,τι σε τρέφει όμως, είναι επίσης αυτό που μπορεί να σε καταστρέψει – ναι, η αγάπη, για παράδειγμα. Όλα αυτά, και πολλά άλλα, περιγράφονται στο χάρτη μας από τη Σελήνη.

 

 

Λέων

 

Εδώ είμαστε! Εδώ, έχουμε κυβερνήτη τον Ήλιο – τυχαίο; Δε νομίζω. Ο Ήλιος είναι το κέντρο του σύμπαντός μας; Όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες περιστρέφονται γύρω του (και έχουμε μία ακριβή εικόνα μίας Λέαινας, όταν μπαίνει στο δωμάτιο). Ο Ήλιος; Δεν κάνει τίποτα; Κάθεται εκεί απλά και απολαμβάνει της προσοχής και της υποτέλειας; Όχι βέβαια – με τη ζέστη, το φως και την ενέργειά του, δίνει την ίδια τη ζωή. Αν ο Ήλιος μας έσβηνε, κάθε ζωή στον πλανήτη μας θα έσβηνε ακαριαία σε παγωμένο σκοτάδι. Ο Ήλιος περιγράφει υπέροχα τη λαμπερή, θερμή, γενναιόδωρη και γεμάτη έμπνευση φύση του Λέοντα. Στο χάρτη μας, ο Ήλιος μας είναι το ζώδιό μας. Ο προορισμός μας, το κέντρο της συνειδητότητας και της ύπαρξής μας. Η αυτοσυνειδητοποίηση, το «γνώθι σαυτόν», το Εγώ μας το ίδιο φωτογραφίζεται από τον Ήλιο και τις όψεις που σχηματίζει. Μιλά επίσης για τον πατέρα μας, αλλά μαζί με τον Άρη περιγράφει και τον ερωτικό μας σύντροφο!

 

Παρθένος

 

Το δεύτερο ζώδιο που κυβερνά ο Ερμής, ο πλανήτης που πήρε το όνομά του από τον φτερωτό αγγελιοφόρο των θεών, είσαι εσύ! Μόνο που εδώ, ο Ερμής έχει τρόπον τινά πάρει μία μικρή προαγωγή – από απλή μεταφορά και συλλογή πληροφορίας, μία διαδικασία που μπορεί να είναι μεν διασκεδαστική αλλά είναι κάπως στείρα, έχουμε περάσει στη διαδικασία της διαλογής των πληροφοριών και της ταξινόμησης. Δεν κρατάς όλα όσα ακούς και ξέρεις – ό,τι σκάρτο πετιέται, και κρατιέται μόνο ό,τι είναι ΧΡΗΣΙΜΟ (η χρησιμότητα, λέξη – κλειδί για όλους τους Παρθένους!) Και τι είναι χρήσιμο; Ό,τι μπορεί να μας ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ (υπηρεσία, άλλη μία λέξη – κλειδί για σένα και τις Ομοζώδιές σου). Ο Ερμής, όταν βρίσκεται στο ζώδιο της Παρθένου, θεωρείται ένας από τους ισχυρότερους στο ζωδιακό, και δίνει πραγματικά πολύ καλά μυαλά, προσανατολισμένα στην έρευνα, γρήγορα και με ιδιαίτερη αντίληψη και ικανότητα για λεπτομερή κρίση. Σαν το μέταλλο που κυβερνά ο Ερμής, τον υδράργυρο, είναι κυριολεκτικά «άπιαστα».

 

Ζυγός

 

Κι από την Αφροδίτη των αισθήσεων του Ταύρου, ερχόμαστε σε σένα, όμορφη Ζυγίνα, όπου κυβερνά πάλι η Αφροδίτη, όμως η Αφροδίτη της Αισθητικής. Εδώ, έχουμε την Αφροδίτη τη σύμφωνη με το αρχαιοελληνικό ιδεώδες της ομορφιάς και της αρμονίας. Την Ουράνια Αφροδίτη των χρωμάτων, των γραμμών, των τεχνών, την Αφροδίτη της οποίας η επίδραση δίνει τα έργα ενός Φειδία ή ενός Ικτίνου. Φως και σκιά, γραμμές κι ελαφρότητα, εδώ η Αισθητική είναι στην καλύτερη δυνατή στιγμή της. Υπό την επιρροή της θέλουμε αυτό το μαξιλαράκι κι όχι εκείνο, καταλήγουμε σε αυτό το παντελόνι κι όχι στο άλλο, βαφόμαστε υπέροχα ή (στην έλλειψή της) γινόμαστε καρνάβαλοι κοκ. Είναι επίσης η Αφροδίτη των σχέσεων. Η Ταυρίσια Αφροδίτη δεν έχει κανένα πρόβλημα να μείνει μόνη – η Αφροδίτη του Ζυγού είναι ένας Γεφυροποιός, ενώνει, σχετίζει, ενδιαφέρεται για το τι αρέσει στον άλλο, την αφορά να είναι ευχάριστη, ευγενής. Εδώ βλέπουμε το τακτ, τους καλούς τρόπους, την έφεση στην τέχνη. Εδώ επίσης γινόμαστε ή δε γινόμαστε διπλωμάτες.

 

Σκορπιός

 

Και τώρα κατεβαίνουμε υπόγειο – φώτα δεν υπάρχουν, διά της αφής και προσοχή στα σκυλιά. Ο κυβερνήτης σου, ο Πλούτωνας, είναι ένας εξαιρετικά μικρός πλανήτης στο τελευταίο σύνορο του ηλιακού μας συστήματος. Έχει πάρει το όνομά του από τον τρομερό θεό του Κάτω Κόσμου, και δεν έχει μόνο το όνομα, αλλά και όλη τη χάρη. Ο Πλούτωνας είναι οι δυνάμεις του θανάτου και της αναγέννησης στο χάρτη μας – περιγράφουν τους μικρούς και μεγάλους θανάτους που καλούμαστε να βιώσουμε, αλλά φωτογραφίζει και τη χάρη της αθανασίας που μας έχει άνωθεν δοθεί. Μιλά για τη διαδικασία της αφαίρεσης (με νυστέρι, στην ψύχρα και χωρίς αναισθητικό) του φθαρμένου, προκειμένου να επιβιώσει το υγιές. Στο χάρτη μας μιλά για τις νοσηρές καταστάσεις που πρέπει να υπερβούμε, για τον κάτω κόσμο που πρέπει να κατέβουμε προκειμένου να αναστηθούμε ως αθάνατοι. Η κληρονομικότητα κάθε είδους φωτογραφίζεται εδώ, καθώς και η ικανότητά μας για το κακό, αλλά και για μεταμόρφωση και αναγέννηση.

 

Τοξότης

 

Κι από τα έγκατα του Σκορπιού και του Πλούτωνα, στα ύψη των ουρανών και στο Δία, τον κυβερνήτη του Τοξότη. Ο bon viveur του Ολύμπου, και ο διασημότερος μπερμπάντης όλων των εποχών, χάρισε το όνομα και τη χάρη του στον πλανήτη σου! Ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, κυβερνά το ανώτερο ανθρώπινο ιδεώδες, τη μόρφωση, τα βιβλία, τη φύση, το άνοιγμα των οριζόντων, τη θρησκεία, τις κουλτούρες, τη διαφορετικότητα – και το πιο σημαντικό, την Πίστη. Όχι την πίστη κατ΄ανάγκη σε ένα θεό, αλλά την βαθιά πίστη που μας δίνει τη δύναμη να σταθούμε στα πόδια μας και να βάλουμε νέους στόχους. Το «αύριο είναι μια καινούργια μέρα» εδώ είναι παρόν και χειροπιαστό – ο Δίας στο χάρτη μας περιγράφει αυτή μας την πίστη και πού τη βρίσκουμε, περιγράφει τη σχέση μας με την ανώτερη μόρφωση, μιλά για την τύχη μας και για το πόσο τζογάρουμε και ρισκάρουμε – πόσο τυχεροί νιώθουμε. Ο Δίας φέρνει σχεδόν πάντα μία επέκταση, μία αύξηση σε ό,τι αγγίζει (ναι, αυτό μπορεί να είναι και κιλάκια, με συγκεκριμένες όψεις).

 

Αιγόκερως

 

Κρόνος. Ο Χρόνος καμωμένος σύμβολο, ο άρχοντας του Κάρμα. Ο κυβερνήτης σου. Ο Κρόνος είναι τα όριά μας και η δομή μας. Είναι τα θεμέλια που βάζουμε στον εαυτό μας και τη ζωή μας, και το ως πού μας επιτρέπεται να φτάσουμε. Μιλά για τα οστά μας (δομή) και το δέρμα μας (όρια), και είναι ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος, το «μάχαιραν έδωσες», η συμπαντική Δικαιοσύνη. Ο Κρόνος είναι δάσκαλος, και τα μαθήματά του έρχονται ανά επταετίες – αν αρνείσαι να μάθεις, κάποια στιγμή το συμβάν/σύμπτωμα/μάθημα θα είναι τόσο ισχυρό που δε θα γίνεται να το αγνοήσεις πια. Μιλά για την γεροντική μας ηλικία και τη δύση της ζωής μας, είναι ανταποδοτικός με τους καλούς μαθητές και ανάμεσα στα δώρα του έχουμε τη διάρκεια και τη σταθερότητα (…για όσες βλέπουν Κρόνο στον τομέα του γάμου και κάνουν ευχέλαιο, δεν έχω να πω τίποτε άλλο!). Ο Κρόνος μιλά για Δικαιοσύνη, για προσπάθεια, για εργασία, για την αξία που προσδίδει στα πράγματα, στους ανθρώπους και στις σχέσεις το πέρασμα του Χρόνου. Μιλά για τους δασκάλους και τους μέντορες, για άτομα εξουσίας στη ζωή μας, καθώς και για τη σχέση μας με το νόμο.

 

Υδροχόος

 

Κοίτα τώρα εσύ εδώ να δεις: ο πλανήτης σου ο Ουρανός, είναι ο πρώτος από τους τρεις πλανήτες που βρίσκονται πέρα από τους δακτυλίους του Κρόνου, τους περίφημους «εξωκρόνιους». Ο πλανήτης σας, αγαπημένη, έχει λοξό άξονα, δεν το λέω εγώ, η NASA το λέει. Ο άξονας λοιπόν γέρνει (…) κατά 85ο περίπου, και αυτό σημαίνει πως εκεί που οι άλλοι πλανήτες έχουν τον Ισημερινό τους, ο Ουρανός έχει τους πόλους του. Μάνι μάνι, αυτό συμβολικά μας δίνει την πληροφορία πως τα παιδιά του, οι Υδροχόοι, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ/ΑΚΟΥΝ/ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ τα ίδια με εμάς τους υπόλοιπους, και δεν είναι και να τους κατηγορήσεις γιατί δε φταίνε αυτοί, κατάλαβες; Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης του αναπάντεχου, του ξαφνικού, αυτού που δε φαντάζεσαι ποτέ πως θα συμβεί (καλού ή κακού). Είναι το Δόγμα του Σοκ σε πλανήτη. Στο χάρτη μας μιλά για το πού και με ποιο τρόπο γινόμαστε επαναστάτες και δίνουμε στο –όποιο- σύστημα μια κλωτσιά να πάει από κει που ήρθε. Πού είμαστε εκκεντρικοί, κι ακόμα πιο σημαντικό, που ενσαρκώνεται η ανάγκη μας για άγρια και απόλυτη Ελευθερία, χωρίς καμία κοινωνική επιταγή. Ο Ουρανός είναι καινοτομία, επανάσταση, είναι η απέραντη Ελευθερία με όλη τη μοναξιά που αυτό συνεπάγεται. Περιγράφει επίσης κάθε είδους «αφύπνιση» στη ζωή μας.

 

Ιχθείς

 

Με κυβερνήτη σου τον πλανήτη των ανεξερεύνητων βυθών και των ιστορικών ναυαγίων, ίσως αρχίζεις να καταλαβαίνεις κάποια πράγματα περισσότερα για την υπέροχη φύση σου, έτσι Ψάρι; Χμ… ο Ποσειδώνας κυβερνά το Νερό και την τεράστια δύναμή του. Η πηγή της ζωής μας, και ίσως η τρομερότερη δύναμη της φύσης. Βλέπεις μόνο την επιφάνεια, τα υπόλοιπα τα μαντεύεις, ή τα τρέμεις… Έτσι κι ο κυβερνήτης σου. Ο πλανήτης του άπιαστου, του άυλου, του ασαφούς και των μυστηρίων. Στο χάρτη μας, δείχνει το διφορούμενο, το ανεξιχνίαστο ή το υπερβατικό. Το αόρατο και το ανεξήγητο δημιουργούν πάντα φοβίες στο ανθρώπινο μυαλό – στα παιδιά του, όμως, ο Ποσειδώνας, χαρίζει μία ασύλληπτη διαίσθηση και είναι τόσο εξοικειωμένα με αυτήν που τη θεωρεί φυσικότατη. Εδώ βρίσκουμε τα φάρμακα κάθε είδους, το ποτό ή τα ναρκωτικά (με δύσκολες όψεις) – εδώ βλέπουμε το ανικανοποίητο, το πλατωνικό, το κυνήγι του ανύπαρκτου, αλλά και την ικανότητά μας για την απόλυτη αγάπη και την υπέρτατη θυσία υπέρ του αγαπημένου μας. Ο Ποσειδώνας είναι ο χαμένος παράδεισος που δε θυμόμαστε με το νου, αλλά με την καρδιά, η οποία τον αναζητά πάντα σε όποιον ερωτευόμαστε.

 

 

6 Σχόλια
  1. Ετσι εξηγείται λοιπόν που εμείς οι Υδροχόοι είμαστε πολλάκις χαμένοι στο δίαστημα..όμως δεν είχαμε κάποτε κυβερνήτη μας τον Κρόνο,αγαπημενη μας Elizabbeth?? Και αν ναι δεν “παίρνουμε”και κάτι από αυτόν?

  2. δεν φταίω αγαπητές.. Οι έξω-πλανήτες μου φταίνε!

  3. Δε με φώτισες πολύ…βλέπεις τη Δευτέρα ετοιμάζομαι για καβγά στη δουλειά!

  4. Καλησπερα! Αυτο με τα κιλάκια με πλήγωσε!!Είμαι γνήσιος τοξότης, πιστεύω πολύ στην επέκτση ,αύξησξ, εξερεύνηση, κλπ αλλά όχι την αύξηση του νούμερου που φοράω!!
    Φιλιά πολλά!!

  5. Κρόνος κ Αιγόκερως πάνε πακέτο.Αυτό για τις επταετίες είναι φοβερή επισήμανση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.